- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Yodamest #10807 üzenetére
Nezz pontszamokat ugy is hogy nem veszed ki a kaját a szájából és nem csökkented a feszultséget.
mozso: jaja csak valami volt az 3600/1800MHz DRAM/FCLK órajellel ami normal uzemmod a 3733/1866MHz meg már tuningnak minősül.
pcsabat: visszaveszi csak nem jelzi az oprendszernek, benne dolgozik az automatika.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Yodamest #10705 üzenetére
Ha nem érted az érveket akkor sajnálom, szerintem érthetően írtam. Nem én indultam ki az otthoni elbaxott árazásból és a készlethiányos piacból. De persze maradjunk a talajon.
SR Ryzen 1000-es széria, PR 2000-es széria.
Szószerint ezt írtad : "egy alapból gyengébb procival nem biztos, hogy megtehetném ugyanezt, hogy 1V-on használom és 60 fokot sem éri fel teljes szállas terhelés alatt sem."Na, hát ez egy alapból gyengébb proci.
Mivel a 1/2gen még jobban hűthetőbb is mint ez, ezért biztos h 1V -al mindegyik megáll bőven 60 fok alatt.
"Monster Hunter World, ami hidd el 4K-ban is inkább CPU limites, mint VGA."
Ne haragudj ha ezt az állításod, fenntartásokkal kezelem és nem hiszem el. -
Atom_Anti
senior tag
-
Ribi
nagyúr
válasz
Yodamest #10705 üzenetére
12/16 magot pl egy játék sem használja ki. Esetleg sakk, de hát az megint más.
Vannak akik csak 1-2 játékkal játszankak, nekik is van sok feleslegesen nagy proci.
Ezen teszt alapján 4k-ban már a 2 magos proci is feleslegesen nagy. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Yodamest #10693 üzenetére
Jaaaaa ... Nem a hazai boltokat és árazásukat kéne venni etalonnak.
("készletekről" nem is beszélve)
Németben pl ~50% -os difi is van a kettő között és nem "nevesincs" boltok.
Viszont nem is azt mondtam hogy vegyél, hanem hogy arra amire neked kell ez is bőven elég lenne. Csak azért szerintem kár volt meg venni egy 3700X-et mert idei és slágertermék, hogy aztán leültesd 1V-ra.
Mindegy én csak reflektáltam 4K@60-as felvetésedre."egy alapból gyengébb procival nem biztos, hogy megtehetném ugyanezt, hogy 1V-on használom és 60 fokot sem éri fel teljes szállas terhelés alatt sem."
Hát szerintem ezt egy SR, vagy egy PR is lehozza csuklóból.
1V ~40fok.
-
szasanyi
félisten
válasz
Yodamest #10642 üzenetére
Én nem hiszem, mert nyilvánvalóan meg akarták mutatni mit lehet kihozni egy 3700X-ből. . Tehát úgy gondolom nem ok nélkül abban a lapban tesztelték (és nem egy olcsó, alsó kategóriás X570 vagy B450 lapra esett a válastás) majd tették közzé az eredményeket . Azt nem állítom, hogy eget rendető különbséget hozott, de tuti jobbat futtott a 3700X.
-
gidalight
tag
válasz
Yodamest #10616 üzenetére
Ha szerényebb hőfokokra vágysz:
PBO-t kapcsold ki (attól még boostol, csak ~50MHz-el alacsonyabbra, kisebb fesszel).
Adj neki negatív offset feszt (~ -0,05V többnyire semmiéyen változást nem okoz stabilitásban\teljesítményben, de akár több is beleférhet, ki kell tesztelni). -
Pro!Petya
addikt
válasz
Yodamest #10604 üzenetére
Jah hogy csak is only 4K@60fps a cél?!
Ezesetben egy sima 1700 is elég lett volna és a többit meg mondjuk 2080Ti-ra fordítani.[80$ cpu vs 500$cpu 4K]
(4c4t vs 8c16t) Csak hogy jobban kijöjjön mennyire számít a proci.Ez pont az része a dolognak hogy a proci majd csak dísznek van benne szval lehet még az 1700-al is fölé lőttem!
-
Ribi
nagyúr
válasz
Ha bekorlátozod 60FPS-re, akkor úgyis csak annyira dolgozik a proci mint amennyire kell és nem lesz meleg. Ha meg kellene, de nem tud, akkor fps dps droppok lesznek.
Tesztekben soha nincs fps korlát, azért megy mindig maxon a proci is. De ha úgyis a VGA a korlát akkor a proci nem fog magában pörögni. -
-FreaK-
veterán
válasz
Viszont a min. fps-ekben okozhat csökkenést, ezt valakinek le kéne tesztelnie mielőtt kijelentjük, hogy nincs értelme magasabb órajelen járatni. Neten nem hiszem, hogy találni ilyesmit.
Én most speciel a magasabb órajelek miatt az X570/3800X párosra szavazok, de ez még változhat. -
Ribi
nagyúr
válasz
Yodamest #10601 üzenetére
Attól függ mire használod a procit.
Játékok alatt nincs terhelve az összes mag maxon, akkor 4.4-4.3G vs 3.6G, az legalább 20% teljesítmény vesztés. VGA függő, hogy ez mennyire látszódik meg. Lehet 3600 is bőven elég lett volna, de később talán jobb lesz a 3700. Bár a később-re utazni saját tapasztalat alapján sincs értelme. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Yodamest #10589 üzenetére
Tehat 3,8-4GHz között megy? Azt ugy nagyon nem hiszem el mert 4,06-4,1GHz all coret tud automatikusan, vagy annal kevesebb 4-600zal? Mert az mar qrva sok.
Homerseklet engem nem zavar, azert van hogy mukodjon és nem fűt mert annyi hőt nem termel.
A linkelt tesztedben pedig ahogy irták nem arrol van szó amit gondolsz. -
Tyrel
őstag
válasz
Yodamest #10595 üzenetére
Ember azok a memória órajelek...
Egyáltalán hogy jutottál arra a következtetésre hogy pl. 1 szálon, 3200MHz-en 505 pontot ér el, 4300MHz-en meg 499-et?... Wtf?
A 'Stock' utal a processzor órajelére, értsd minden defaulton van hagyva a BIOS-ban, boostolhat ahogy csak akar.
Elég sz*rul megírt egy teszt amúgy... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Yodamest #10576 üzenetére
3700x egy speciális jószág, 8 mag melegít akkora felületet mint a 3600 esetén 6 így nem lehet ugyanakkora hofokot elvárni tőle.
Ahogy írták, nincs probléma vele, amikor én stresszelem játék+streammel akkor is ennyi, alatta van a gyári max megadott hőmérsékletnél.
St0keR: fentebb a kolléga+2 maggal várná el hogy 60 felett legyen.
Egyáltalán nem probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen mobilnetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest