- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
Fail3D! #20308 üzenetére
Ramok jó slotban vannak ? 3200-as xmpvel nagyon nem kéne kínlódnia egy x570-es lapnak !
Gyári boost : Az ideális esetben, 1 magon értendő. Ideális eset : Kissebb terhelés, nem Cinebench, Prime, akármi. Pl. játékok alatt, amikor a magok sincsenek letestelve és a full cpu load is alacsony. Jó hőfok, 75 foknál vagy fölötte már pl. esély sincs max boostra. Ergo, ha a 4 ghz körüli értékeket nagy terhelés mellett láttátok, az egyáltalán nem jelent gondot. Az egész boost algoritmus úgy van felépítve, hogy a biztonság, elfogadható hőmérséklet és teljesítmény közül minél többet fel tudjon mutatni. Ergo ha jó a hőfok, nincs elektromos (fogyasztás, cpu, vrm oldalról) limit, akkor teljesítmény orientált, boostol amíg engedik a határok, ha elkezd melegedni, szépen kezdi preferálni a hőfok megtartását a teljesítmény rovására. Illetve ha jó a hőfok, de veszélyes mértékű áramfelvételre próbáljuk "rávenni" (pl. prime small fft), akkor is visszább vesz a különböző limiteknek megfelelően. Nem tudom, mennyit tudtok ezekről, mikor, hogy kéne viselkednie, stb., ha képben vagytok, sry, nem tudom csak nem annyira a megszokott formula szerint működik Zen2. Legalábbis az eddigi típusoknál sokkal összetettebb a működése. -
fudi2002
nagyúr
-
válasz
Fail3D! #20303 üzenetére
Olvastam a Lan problémát a korábbi hsz-ben, nekem az driver gondnak tűnt.
Nem a szavakon lovagolva, de nem véletlenül a prociról írtam. Az alaplapi BIOS problémák vagy lan driver gondok nem az AMD hatóköre. Az alaplap gyártója lehet a saras. Ezért is írtam, hogy nem korrekt az AMD-re kivetíteni ezeket.
Nálam is volt kis nehézség a RAM kezelésével a lapnak a kezdeti BIOS-szal. Aztán megoldódott, ahogy a lap gyártója frissítette a BIOS-t. -
fudi2002
nagyúr
válasz
Fail3D! #20303 üzenetére
Lehet, hangsúlyozom lehet, meg kellett volna minket kérdezni vásárlás előtt.
Amúgy pedig kérdem én, alapon Ti gondolom cb20 alatt nézegetitek a frekiket, ott 4ghz per mag a hivatalos hiszen avxes kód. Hozzáteszem, a játékok alatti 4.4 körüli frekihez pbo buzerálás szükséges, alapon átlag játék alatt afterburnerrel kimonitorozva 4200-4300akat kell lássatok. -
válasz
Fail3D! #20299 üzenetére
Azért általános érvényűként kimondani, hogy a gyári értékekhez állítgatni kell az AMD proci(ka)t, nem igazán korrekt. Sokan vannak, közöttük én is, aki összerakta és ment a proci, ahogy leírta az AMD.
A többség itt a tuning miatt állítgat, nem azért, hogy elérje a gyári működést.
Ahogy korábban is írtam: az, ha a haverod úgy látta 4 ghz-n ment csak max egy szálon, ott valami más lehetett a gond..., de ezt már nem tudjuk kitalálni úgysem. -
válasz
Fail3D! #20293 üzenetére
nincs olyan, hogy mind tudja...
Az OC mindig proba cseresznye...
Ha tudja az imc, akkor 3733 kell, ha nem, akkor 3666, ha ezt sem akkor 3600....
Elsonek az IMC maximalis stabil orajelet kell megkeresni. Ez magaval hozza a ram orajelet. ezutan mehet az idozites csokkentese. Legalabbis ez az ertelmes sorrend. Es OC-nal mindig 1 dolgot allitunk, tesztelunk, mert ha 2-3 dolgot allitgatsz, sokkal tobb ideig fog tartani megkeresni a hibas erteket...
-
gaben88
őstag
válasz
Fail3D! #20276 üzenetére
BIOS full alap, XMP be (vagy DRAM calc), PBO enable es ventik finomhangolva. Ugy mit boostol single (milyen fesszel) es multicore-ban (milyen fesszel)? Egy szalon meg kell lennie a 4.6-4.7-nek! ;-) C20 alatt nezhetitek.
Amugy legujabb chipset drivert tegyetek fel az AMD oldalarol es szerintem ne eroltessetek ezt a ket magot jobban meghuzzatok dolgot...
Ryzen Master jo cucc amugy szerintem, bele lehet nezni, ott van mod pl ccx-enkenti finomhangolasra, meg peak core(s) voltage-ra(!!!) is.
-
válasz
Fail3D! #20276 üzenetére
Igazából a Ryzen maga tudja, hogy melyikek a legjobb magok CCX-enként. Ryzen Master tegyétek fel és ott csillag jelzi. Ez nem feltétlenül az elsö és második mag. Nálam pl a 6 és 11.
Ezért érdemes hagyni, hogy dolgozzon automatikusan, mert ekkor jellemzően ezeken a magokon felmegy az órajel akár még 4,6 fölé is, ha kell, és a legjobb magok között dobálja is a terhelést, hogy ne folyton ugyanazt a magot hajtsa.
Ha belövöd all core fix 4,2-re, akkor egy magon sem lesz meg a 4,6 ha esetleg kellene.Ki van ez találva nagyon.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Fail3D! #20276 üzenetére
2080TI mellett nincs stabil 144Hz, mivel probaljatok?
Egyebkent is egy hulladek engine. Ha kell az FPS alacsonyabb felbontast celozzatok meg.
Nincs magonkenti tuning, per CCX esetleg. Egyebkent meg automatara tenni es annyi...Fix 4.2-vel gyk le van fojtva az egy/keves szalas turbo...
-
válasz
Fail3D! #20268 üzenetére
Általános beállítási infó, hogy tegyétek alapra a BIOS-t, és akkor tenni fogja a dolgát a proci. Kétlem hogy full default beállítás esetén is fagyna a gép, de ha igen, akkor az nem a proci hibája lesz, szóval utána kell járni.
Ezt követően nézzétek meg csak a RAM OC-t. 3600 mhz és 1800 FCLK a leginkább ideális, ha bírja a RAM.
Ha így sem hozza, amit vártok, akkor jöjjön a manuális tuning... , de ahogy mozso is írta, először az instabilitás okát kellene felderíteni.Amúgy mekkora felbontáson, és mivel játszotok, hogy a proci és nem a VGA a limitáló
p.s. Az all core 4,6-4,8 Ghz-et kár kergetni, az max vágyálom. Az AMD sem all core vállalja a 4,6-ot.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Fail3D! #20263 üzenetére
allcore a 4400 nagyon jo, azon meg majd mindjart kitor a vihar, hogy 7/24 -re jo-e az 1.4V viz ide vagy oda. Szerintem sok.
felejtsd el a hagyomanyos tuningot, majd Alpi mondja a frankot, ha van kedve edc1 -et nepszerusiteni, vagy nezz utana a ppt/edc/tdc ertekek kitolasanak. Lehet auton azert nem megy feljebb, mert valamelyiknel eleri a limitet, ezt a Ryzen master tudja megmutatni. -
törölt tag
válasz
Fail3D! #20254 üzenetére
A lassusag pontosan HOL, MIKOR jon elo? Benchmarkkal merheto, vagy bizonyos esetekben erzetre lassu? Mert ez NVMe driver problematol kezdve chipseten at minden lehet.
Mit csinal egy komplett BIOS-Reset utan, teljesen standard beallitasokon? Ugy is lassu? A lassu betoltes mit jelent? 5 helyett 15 masodperc vagy perceket? A Corsair ramokat az X570 nem komalja tudomasom szerint. BIOS friss rajta?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Dell notebook topic
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- OpenMediaVault
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest