- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tasiadam #22382 üzenetére
3700x van benne nekem, a VRM nem volt még 63°C felett X óra stream után. Topflow hűtőt használok, gyári Wraith Prism-et. Lényeg hogy legyen kis légáramlás.
Aby_2014: a ComboV2 a B550/X570 vonal. Nálam a "gyengébb" kupac mag az új AGESA kóddal magasabb frekikre képes.
A fenti vitához meg, ez nem egy "buta" Intel, nem kell neki mindent megmondani. Igenis többszáz hőmérséklet szenzor és belső logika figyeli mi történik és FIT alapján vigyáz rá, minimális tobbszalas javulás érhető el csak allcore oc-val.
-
Albigator
őstag
válasz
tasiadam #21677 üzenetére
All core tuningnál teljesen más fesz ami még jónak számít, mint ha az ember auto módban használja. Zen+ és Zen2-nél is előfordul(hat)nak akár 1.5V-os pillanatnyi értékek mikor boostol a proci 1-2magon.
Viszont a 3000es rizsa jobban melegszik (rosszabb a hőátadás a 7 nm miatt), ott 1.3-1.35V ami még sztem jó, 2000esnél akár 1.35-1.4V is beleférhet all core fix feszes tuningnál.
99% h 1.25V-al simán menne a 4GHz-et egyébként Forraszto 3600-a. -
fudi2002
nagyúr
válasz
tasiadam #21608 üzenetére
Ha alin egymás utánán 2x rendelsz ugyanattól az eladótól, ugyanazt a terméket, sem biztos hogy ugyanolyan minőséget kapsz. Cirka 10 év folyamatos külföldi rendelések alapján mondom amit mondom. Amúgy ip kamerákat szoktam rendelni és javítani, csapnivaló azokban is. Ráadásul némelyiknek a forrasztása is fos. Gagyi csatlakozók, stb. Ez ugyanúgy igaz erre.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
tasiadam #21602 üzenetére
Sok sikert! Majd időnkénti random újraindulásoknál nézegesd a csatiját...
Ja, csak egy dolgot feledsz el. A tápban vannak védelmek, max megdölgik és ennyi. Ennél a kábelnél milyen védelem is van? Ha megégeti a lapod csatiját akkor? A kínai, ha AWG16 kéne, tuti 30at használ, hogy maximalizálja a hasznot. Tudom, túlárazottak az itthoni kábelek, de 200-300e gépnél biztosan ezen kell spórolni?
-
jokeph
nagyúr
válasz
tasiadam #21567 üzenetére
A lapodon van VRM temp sensor ?
Ha tényleg ennyire fűt, akkor gondolom a VRM körül kb. 0 a légmozgás.Ezt kell megoldani, hogy legyen szellőzése.
fogyasztást tudsz csökkenteni az RX 580 VGA alulfeszelésével is.
ha nem tud a lapod offset Vcore-t, akkor marad a fix Vcore + LLC megoldás.
3600X-em 1,22Volt-al szépen ment 4200 all-core-t, hogy ez mennyi watt-ban azt nem néztem.
volt nálam Aorus B450-es Giga lap, tényleg jól tud melegedni a VRM bordája, kézzel érintve 50-60 fok között lehetett, asztalon összerakva fél óra játék után (BIOS frissítést csináltam rajta R3 2200G-val, ezért volt nálam, azt jól leteszteltem utána az R5 3600X-el).
(#21566) GIORGIONE76: szép. A Power Reporting Deviation miért 200%+ nálad ?
-
Ribi
nagyúr
válasz
tasiadam #21564 üzenetére
És azon kívül hogy nem tetszik a freki érték van bármi haszna?
Mert 3600 ha 3-4 mag jól le van terhelve az kimaxolja a 88Wot, mert annyi feszt ad neki.
Ha 2700x-en játszol, az sem fog sokkal többet enni mint a 3600. Ha annyira zavar a fogyasztás, akkor az RX580-at cseréld.
Ha meg mégsem a fogyasztás zavar, amit igazából kétlek, akkor inkább azt írd le és ne a fogyasztásra fogd a dolgot.Ha jól emlékszem pont a B450 aorus-nak igen szar a VRM hűtése (melegedős). Szóval fene tudja mi a megoldás. Jól szellőző ház lehet többet ér mint proci csere.
-
Ribi
nagyúr
válasz
tasiadam #21547 üzenetére
Én nem cserélném le 3600-ra, főleg ha nem is mész 65 fps fölé.
3600 ha minden magon megy 88W a limitje, PBO-val.
A fogyasztás miatt izgulsz, de a mostani procit is kicsit túlfeszelve használod???
Ha úgysem használod 100%on, akkor úgy sem eszik annyit. Azért mert sok magos de nem használod ki akkor az nem eszik annyira sokat. -
válasz
tasiadam #21520 üzenetére
tulmeretezes...
Mert a hulye par ev mulva bele fogja rakni a 3900xet. az meg egy maxon jaro vrmet leolvaszt par het alatt...
Regen mennyi 970es deszka lett ennek az aldozata...
Tanultak belole hal istennek, es mostmar nagyjabol minden ertelmes deszkan olyan vrm van, amit elpukkantani lehetetlen...
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
tasiadam #21520 üzenetére
Lehet, hogy 8, 6, meg 4 is elvitte, csak az nem mindegy milyen hőfokon, illetve sokan tuninolnak, ahoz meg kell a kraft!
Én nyugodtabb vagyok, ha a VRM hőfoknál nem látok csak 50-55 fokot.
A 90-100 fokos VRM hőfokoktól égnek áll a hajam (ami nincs)!
Persze lehet mondani, hogy, ha tönkremegy, akkor visszaviszem gariba, de szerintem jobb a békesség és az alacsonyabb értékek, nem csak a VRM chippek, hanem a környezete és az ott lévő alkatrészek is jelentősen melegednek, csökkentve ezzel az élettartalmukat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Spórolós topik
- Futás, futópályák
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hobby elektronika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged