- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
- Android dual SIM okostelefonok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
A global 6000 mah telepet kap a hírek szerint.
-
domos
senior tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Annyi hogy az A7CII nagyon nem 5000 dolcsi.
-
Elit3Zotya
addikt
-
hdavid1
aktív tag
Kár, hogy a 6,4x-es állást nem próbálták ki. Kíváncsi lennék, visszamegy-e az optika a 3,2x-es állasba, mert akkor a 6,4x-8,6x tartomány is lehetne veszteségmentes. De gondolom csak simán belenagyít a 4,3-as fotóba.
-
Wa2x_
veterán
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Azért ez merész kijelentés, sőt. Túlexponálja a képeket, túltolja a kontrasztot, és nagyon sötétek az árnyékos részek, persze ezen lehet javítani, meg ez szoftveres dolog, de nem gondolnám, hogy ez lenne a top ma. De a fotós élmény, főleg a telével, meg a Leica színvilág mindenképp egyedi és mellette szól.
-
joey04
titán
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Igen, szerintem is jó lett a teszt alapján. A jn5 uw lehetne nagyobb így, hogy -1 kamera van. Akkor lenne igazán brutál.
-
Fehercsoki
aktív tag
Kijött a gsmarena teszt, össze lehet hasonlítani a képeket a többi csúcstelefonnal, hát engem meggyőzött, jelenleg szerintem a legjobb, bár ugye az idei Oppo éa Vivo Ultra még nem jelent meg.
-
hockeyapu
senior tag
Akkor most van benne UWB, vagy nincs ?
Mert a speckók között sehol nem látom !
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Na ez az, példa:
4.3*
[link]8.6*
[link]17.2*
[link]Egyébként ez sima crop zoom ilyenkor már, vagyis a 200 Mpixelből középen kivág 12.5 Mpixelnek megfelelő mennyiségű képpontot és ennyi.
És ezért kell nagyon sok fény, mert nagyon kicsik a pixelek, könnyen jöhet a zaj.Azt nem tudom hogy a 17 Ultra tudja-e a 17.2*-st. Mert ugye a 8.6*-hoz tettek külön számot a listában. Lehet arra koppintva ott is előjön a 17.2. És vajon ott is az említett logikával megy-e ez.

-
Pimpa
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Egyébként nekem ez tetszik a legjobban a 15 Ultra-ban, hogy "jó messzire ellát", a tele 200 Mpixel tud az alap 4.3* mellett 8.6* és 17.2*-est is, ami 400 mm-nek felel meg. A MILC-em nagy teleobija tud 450-t bammeg, majdnem ott van a telefon
Persze ekkora zoomnál már csak akkor jó a kép ha nagyon napos idő van, de belefér.
Szóval nekem ezért lenne jobb a nagy telén a 200-as. De persze én vagyok a kisebbség tudom. -
Pimpa
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Én meggyőzhető vagyok
Ha a tesztek azt mutatják hogy van előrelépés akkor hajrá -
Elit3Zotya
addikt
Pedig ez így az ésszerű szerintem.
Van ugye a 14mm, ami lehetne 12mm is, a 14 ultrában is az volt még.
Utána ugye a fő 23mm-en, aminek a szenzor zoomja várhatóan brutális lesz, simán tudja majd a 35mm és jó minőség párost.
70mm-en bekapcsol a másik 200mp-es egység, ami kitolható 6-8x ig, ami használható lesz, ez után 10x-en lesz még egy optikai állás ami 10x (230mm.)
Ha fordítva lenne a 2 zoom felbontása, akkor mi maradna a 3x és 10x között.
Persze egy jó 50mp-es is tud nagyon jó szenzor zoomot, de egy 200mp-es azért jobb tud lenni. pl x200 ultra esete.
De az is igaz, ha a 10x lenne a 200mp-es, akkor onnan még tovább ki lehetne tolni a szenzor zoom átfogását, de az kevesebben használnák ki szerintem mint ezt a megoldást.
A nagy kérdés számomra az, hogy milyen fényerő párosul majd a 10x zoomhoz, a pura 80 ultra f3.6 ami szerintem brutálisan jó, remélem ez még jobb lesz. -
hdavid1
aktív tag
A legnagyobb telébe nem férne el a 200 megapixeles.
S23 Ultrában 1/3,5" volt a 10x mérete, ebben meg a JN5 van. Ahhoz képest ez nagyon nagy előrelépés, nem gondoltam volna, hogy bele tudják préselni, de ez így már elég jónak hangzik.A 3x-es tele meg remélhetőleg tudni fogja a 6x-et is jó minőségben, bár nem értem miért OmniVision, de hátha nem lesz rosszabb mint a HP9.
Csak hát az ultraszéles igen, már megint JN5.
Egészen hihetetlen, hogy ennyire leragadtak annál. -
Pimpa
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Pont az elosztás nem tetszik nekem. Miért nem a 200 Mpixel van a legnagyobb telén és minek 200-as főkamerába? Elég oda az 50 is bőven, csak jó legyen a szoftver. Azt a mikro JN5-öt már elfelejthetnék
Az UW látószög még kisebb lett, már csak 15mm. A 11 Ultra még 12 mm volt, a 14 és 15 Ultra pedig 14 mm. -
-
Pimpa
aktív tag
Néztem pár 15 vs 17 tesztet és egyelőre nem fogott el az az érzés, hogy hű meg ha és rohanni kell. Vannak előnyök - nagyobb akksi, picit jobb fő és telekamera (bár ez sem mindig igaz), de hátrányok is, hogy kisebb a kijelző felbontás, makrozás messzebbről lehetséges csak, mégiscsak kínai verzió és hát nagyon drága még. Az árnak kellene nagyot esni hogy bepróbáljam.
Egy összehasonlító videó a sok közül
[link] -
csibe1
addikt
Egy jó ideje már olyan lett a sziamiaúúú, mint a zsiráf.
Sajnos. -
Pimpa
aktív tag
válasz
Black&White
üzenetére
Ja eszem ágában sincs nyitni, mert pont ez volt a baj a 11 Ultra-nál, hogy kezdtek leálllni az appok, mert az integritás sérült. Az Erste külön küldött is levelet, hogy január 1-től már nem enged a mobilappba belépni sem. Így kellett valamit vennem, a 15 Ultra lett a választás. A Vivo meg az Oppo Ultra-k nem jöttek Magyarországra, és eléggé rétegtermékek - kevesen ismerik - így azokat nem vállaltam be rendeléssel.
Azért az aksi is 6800-as a kínai 17 Ultra-ban, míg az én 15-ösömben csak 5400. És a 17-es Magyarországra megint kisebb akksival jön.
Ma csináltam rengeteg képet a havas témákról, és van amikor a gyári kamera jó, van amikor a gcam, Szóval ha megveszem akkor ilyen 3-as tesztelést tervezek, mindenről 3 külön kép majd nézem, hogy van-e fejlődés.
-
domos
senior tag
Tradingshenzenről rendelt telefon esetén van vám/áfa?
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Black&White
üzenetére
Ami március, az 2 hónap, annyi idő alatt kiismerem bőven hogy kell-e nekem
Egyébként volt CN telefonom, pont az előző 11 Ultra ilyen volt előtte a Tradingshenzenről, igaz a bootloader kinyitása után eu rom került rá. De mint készülék, nem volt vele semmi gond.
Ja meg lesz 600-650 ezer a 17 Ultra itthon nyitóárban megint
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Black&White
üzenetére
Mindent tud, van benne angol, működik a Google szervíz is
Igazából próbálni szeretném, zavar az nem konzisztens kamera működés a 15 alatt.
Árában el tudom adni, mert ez még nagyon hiánycikk Magyarországon
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
Mert még nincs global?
-
Pimpa
aktív tag
Giztop-n vásárolt már valaki? Mit lehet tudni róluk?
Vám, áfa van, amikor ideér?
Lehet megrendelem ezt a 17 Ultra-t -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
18U ready..
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Xiaomi has confirmed that the initial plan of Xiaomi 17 Ultra's Continues Optical Zoom was to do 75mm-150mm but this range requires an even larger Periscope module which is not possible to fit in the current body so as a result 75mm-100mm was selected
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Szerintem kb felesleges ez így, de nyilván a 7.1xes zoom fizikailag nem fért volna bele.
-
Elit3Zotya
addikt
[link]
Van már több teszt is fent.
Működés közben ez a zoom tartomány picit vicces azért, ha a Sony féle 7.1x-íg lehetne állítani ezzel a szenzor mérettel az tényleg durva lett volna. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Sajnos ahhoz is BL nyitás kell... Hiába zárod vissza utána. Ezért bízom benne, hogy ez lesz a kiskapu... Hisz gyári romot akarsz felrakni.
Én már nézem, hogy honnan lehetne szerezni TW készüléket, de egyelőre nem túl biztató
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
ok, lehet találtak valamit
de ez a 17 Ultra megint aranyáron lesz, sőt még inkább -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Ha jól értem akkor az M9 M3 Leica mod, csak a Leica készülékkel lesz elérhető.
Igen az csak a leica változatban lesznek benne.Ami még különbség a sima változathoz képest, az a tekerhető hátsó kamera és az oldala más kialakítást kapott, valamint a doboz tartalma is más(+ Leica törlő kendő, Leica kamera védő és tok) Valamint a híres Piros Leica logó a hátlapon.
Ha bootloader nem nyitható, akkor gondolom a global rom felrakását el lehet fejelteni.

Eddigi újabb videókban elég megosztó eredmények vannak a 15 ultrával összehasonlítva, jöhetne már ki egy nevesebb emberke összehasonlító videója(ben).
-
Atomgeszi
nagyúr
[Xiaomi 17 Ultra by Leica HAS ARRIVED 🔥 | Unboxing and first impressions]
Ha jól értem akkor az M9 M3 Leica mod, csak a Leica készülékkel lesz elérhető. És el kell küldeni Kínába a képet egy szerverre, ahol az algoritmus átdolgozza, majd visszadobja.
Gyakorlatilag mint egy modderek által készített URAW converter a 15U-ra.
-
Atomgeszi
nagyúr
Pixel és OnePlus alatt is maradt a BL nyitás.
Annyi, hogy OnePlus bevezette a "Deep Testing Program"-ot.Én ahogy olvasom külföldi fórumokon nem a BL nyitás a gond. Az egy dolog, hogy a Samsung lusta volt és bezárt inkább mindent, ahelyett, hogy kitalált volna egy köztes megoldást, mint a OnePlus vagy a Pixel.
-
Ricardo
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nem tudom. Szerintem már magát a BL kinyitását is elkaszálják.
Mondjuk engem nem érint érzékenyen, mert egy ideje nem romolok.
Utoljára azt hiszem S10-en cseréltem romot. Maradt a gyári, csak más régiósra cseréltem, hogy előbb jöjjön a frissítés.
Komoly (amikor teljesen más romot kapott a telefon) csere meg a Redmi note 9 pro esetében volt, amikor besokalltam a Miui hülyeségeitől, és kapott egy pixel experience romot.
Azóta nem piszkáltam egyik telefonomat sem. -
Pimpa
aktív tag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Vajon ez a 17-es már konzisztens képeket tud csinálni? Nekem ez most a bajom a 15 Ultra-val hogy van amikor jó a kép, de sokszor hibázik és egyszerűen szar a kimenet. És ez nem az én nyavalyám, hanem az előző tulaj is erre panaszkodott, meg a fórumokon is olvasom.
Ez a kettős élet a gyári kameraszoftverrel és a gcammal eléggé fárasztó azért.
Az előző nyitott bootloaderes 11 Ultra miatt kellett valamit vennem és nem vagyok teljesen elégedett.
Ezért is várom pl hogy az Oppo Find X9 Ultra milyen lesz és tényleg globál lesz mint mondják. -
Atomgeszi
nagyúr
"Ehhez viszont azt írja elő, hogy az eszközök firmware-e és szoftvere is alá legyen írva digitálisan – vagyis a gyártónak biztosítania kell, hogy csak hitelesített, aláírt szoftverek fusson rajtuk. Ez pedig a bootloader-nyitás szigorú korlátozását eredményezi."
Ez ott megbukik, hogyha kinyitod a BL-t, nyugodtan felrakhatsz RU, vagy TW vagy bármi más hivatalos ROM-ot és utána visszazárod a BL-t.
Gondolom ez lesz a kiskapu. -
Ricardo
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Szerintem zárni fog mindenhol. Már augusztusban szigorítottak az euban, de lehet van türelmi idő. Kínában is elkezdte egy ideje. Cak gondolom januártól teljesen zár. Pár nap é kiderül.
EU megtiltja az Android bootloader feloldását augusztustól
"Ugyanakkor, a Xiaomi már most is több eszközön korlátozza a bootloader nyitást, főként a kínai verziókon. Valószínűleg ezért a jövőben az európai modellek is hasonló irányba mozdulnak."
-
Fehercsoki
aktív tag
Valóban igazad van, viszont ami f1.8 a 15 Ultranal az 1/2.5"-es szenzor méret mellett van, ami gyakorlatilag nem használható (vagy legalábbis nem érdemes szerintem), mivel fixen sokkal rosszabb képeket csinál mint a másik telephoto, ezért én az 1/1.4"-os szenzort használó telephotoval vetettem össze, természetesen értem, hogy 100mm-en már f/3 van, ami kevesebb fényt fogad be, mint a 15 Ultranal. Mindenesetre végre lehetőség van f2.4 mellett az 1/1.4"-os szenzort használni, ami így sötétben sokkal előnyösebb, így valószínűleg ez lesz a legjobb kombó, főleg rossz fényvisuonyok között.
-
Elit3Zotya
addikt
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Az f-értékek pont rosszabbak lettek egyébként, de a lencsék ezek szerint valóban jobb lett, használnak elvileg igazi üveget is nem csak műanyagot.
De kíváncsi leszek az híresebb yt videósok összehasonlítására.#164F.tibooo

Merész kijelentések ezek, a nagy tömegszámára egyébként szerintem is a vivo lesz a nyerőbb, de a xiaomi szerintem idén is viszi majd a prímet az egyedi képvilágával.
-
F.tibooo
tag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Ha lesz, ha nem lesz globál, biztosan megveszem. 2026 legjobb kamerás telója lesz a Vívo X300 Ultra.
-
Pimpa
aktív tag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
almát a körtével hasonlítasz:
f2.4 a 75mm-en van a 17 Ultra-nál
ugyanez f1.8 a 15 Ultra-nálamit te f2.7-nek írsz, az 100mm-en van a 15 Ultra-nál
ugyanez f3.0 a 17 Ultránálekkora fényerő különbség számíthat rossz fényben ha teljesen ugyanaz az optika. De abban is van különbség
Olyan teszteket várok amik kivesézik ezeket a szélsőértékeket hogy tényleg van-e javulás. Ugye az véletlenül sem lehet hogy a jobban sikerült 17 Ultra képet hasonlítják a rosszabbul sikerült 15 Ultra-hoz
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
A telephoto szenzor is új, na meg f2.4 az f2.7 helyett, szóval én reméltem ilyen javulást, engem egyelőre meggyőzött, de persze majd meglátjuk hogy a Vivo X300 Ultra milyen lesz, illetve lesz-e global verzió.
-
Elit3Zotya
addikt
Elég látványos a 1" + LOFIC a többiekhez képest videóban, de amit nem gondoltam hogy a zoom minősége is a 15 ultrához képest látványos, igaz csak egy egyszerű yt videó. [link]
-
Elit3Zotya
addikt
Alakul, úgy néz ki lesz egy új alap mód is.

Leica Natural (NAT)
Minél többet nézem, annál jobban tetszik, ezek az új Leica színmódok brutálisan jók.
-
Elit3Zotya
addikt
Ennyire no name csatornára nem adnék, ez alapján mind a 2 nagyon gagyi lenne, amit tudjuk hogy egyik sem az.
Még ez is fényévekkel jobb.. [link]
Fél életed a gcam-ban töltötted el, ami nem baj mert így saját magadra tudtad állítani a teló képalkotását.
Én ránéztem pixelen a napokban, amin elvileg a legjobban kéne működnie, de ez még most is nagyon alfa cucc, na meg hiányzik belőle a legfontosabb, az amitől a Xiaomi/Leica az ami.
Szerencsére meg van a választás..
-
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nem mindig old fel, beállítható hogy a tekinteted is kelljen.
Kivédve pl, hogy alvó user telefonját feloldjákEgyszerre használok androidos kijelző ujjlenyomatost és face id-t és sajnos akárhogy győzködöm magam a droid mellett a face id bizony jóval gyorsabb és komfortosabb a mindennapi használat során.
De aki az egyiket szokta meg vagy a másikat annak nyilván az a kényelmes. -
válasz
Atomgeszi
üzenetére
A Xs és Xs max utódja a 11pro es pro max mind kulsoben es anyaghasznalatban es funkciokban és árban.
a 11 meg az alap széria lett és az xr utódja anyagban, árban, funkciókban#140 janeszgol
Ha viszont úgy vesszük, hogy az iX utódja a Xr, majd a 11, akkor jogos ez a pont, elvettek.Az iphone x utódja egyértelműen az Xs, a max pedig még ezek felé pozícionálva.
Az xr az akkori budget mobil volt egyértelműen.Szeritem tök átlátható a paletta, habár ők is kavartak a számozásokkal azért.
a 3d touchra felszaladt a szemöldököm mikor kivették, de teljesen jól kiváltották a hosszú érintéssel, észre se venni szerintem a haptic engine miatt.
-
janeszgol
félisten
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Szerintem ebben tudunk közös nevezőre jutni. FHD+, de valós RGB.
-
Ricardo
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
"Érdekes, mert videó módban meg pont az ellentettje"
Pont ezért várom a többi tesztet. Kíváncsi vagyok. Valahogy a HDR sem az igazi még, ami azért furcsa, mert a LOFIC pont azt hivatott javítani.
Lehet majd jön egy kamera frissítés és csiszolnak rajta.Egy időben én is sokat Gcamoztam, aztán elengedtem. Mindig volt valami ami nem úgy működött ahogy kell. Igaz az S23 ultrán még nem próbáltam.
-
Atomgeszi
nagyúr
Érdekes, mert videó módban meg pont az ellentettje.

Én ezért szeretem a gcam-ot.
Az ugyebár RAW10-ban fotóz és a megadott paraméterek alapján állítja be a képen a színeket és kiad végeredményként egy jpeg-et.
Gyakorlatilag teljesen színhelyesen be tudod állítani és nincs benne olajfestmény feldolgozás sem.Gyári tud URAW-ban is, van hozzá jó converter, csak kb 40mp 15Ultrán a feldolgozási sebessége képenként.
-
Ricardo
titán
Szép magyarozás.
Ennyi? Személyeskedésen kívül futja másra is?
Akinek nem tetszik a hyper os jelenlegi formája az álsznob feljebb vágyakozós nem sikerülős
" Az égvilagon semmi bazári nincs a hyperosban."
Szerinted.Nem haragszom. Sajnállak. Ilyen világképpel nem lehet könnyű.
-
Ricardo
titán
Számonmra jelenleg akkor is (igen emiatt) bazári hatást kelt a Hyper OS. Lehet jó, de nem bízom rá az adataimat.
Tudom minden rendszer gyűjti, de ha már mindenképpen használni kell valamit, nem a "temus androidot" használnám.
Ez az én hülyeségem.
Pedig szerettem a miui-t de elmentek ebbe a "bazári" irányba. nem véletlenül volt a mondás, hogy a "MIUI felhasználó barát, csak megválogatja a barátait"
Amikor jöttek a hírek a Hyper OS-ről, reménykedtem, hogy rendbe szedik, de sajnos csk átnevezés történt.
Én még mindig bízom abba, hogy egyszer lesz jobb is, mert a készülékeik egyébként tetszenek. -
rtrace
tag
"Óvszert" sem veszek olyat amiből előbb ki kell enni az ömlesztett sajtot, pedig az is csak pár perc.
És azt is tisztán elvből nem vagy hajlandó csak, vagy inkább azért, mert borzasztó undorító lenne és kevésbé higénikus, miközben másban nem nagyon tudna többet nyújtani egy olyan termékhez képest, amivel nem kell ezt megtenni?Néhány on/off switch-re rábökni, hogy ne jelenlejenek meg reklámok szerintem ennél bagatellebb pár fokkal.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Fehercsoki
üzenetére
Én nem 20 cm-ről a telefont sem.
Hanem legalább 50-60 cm. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
"továbbra sincs egy alap normál színprofil csak az authentic és vibrant."
Akkor marad a gcam.
Vagy pedig URAW + converter...
-
F.tibooo
tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Vivo X300 Ultra egész biztosan legyűri az összes Ultrát. ( Samsung- ot nem lesz nehéz mondjuk)
-
Ricardo
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
"Nagy cucc. Ez bele van számolva a belakási időbe."
Még mindig nem a ráfordított idő a lényeg. hanem hogy egyáltalán meg kell tenni.
Ahogy már említettem valamelyik topikban. "Óvszert" sem veszek olyat amiből előbb ki kell enni az ömlesztett sajtot, pedig az is csak pár perc.
Aról nem is beszélve hogy egy olyan szoftverre amit félig ki kell gyomlálni telepítés után, nem szívesen bízom az adataimat. De ez az én hülyeségem.
De nem zártam ki hogy még lesz tőlük telefonom, de ezz út amin most vannak nem jön be. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Végre, de nem az a teszt lett amire vártam(összehasonlítások, különböző Leica színstílusok bemutatása, lofic,..stb.)
De mondta lesz egy részletesebb összehasonlítás is.
Egyre jobban tetszik a telefon, külsőre tavaly a 15 ultra vitte nálam a címet, de ez még jobban néz ki.
A képek is szokásos Leica/xiaomi filing, nem igazán érdekel már hogy 1000x nagyításban melyik a jobb, mind tud egy nagyon jó szintet optikai zoom esetében már, inkább az összkép és a különböző egyedi színtudomány, és ebben a xiaomi a legjobb szerintem
Ettől van lelke/egyedisége a képeknek, bár megérteni valószínűleg nem mindenki fogja ezt, de nem is kell, különbözőek vagyunk.
Ami nekem továbbra is csalódás kicsit, az a kicsi optikai zoom átfogás és hogy ha jól látom továbbra sincs egy alap normál színprofil csak az authentic és vibrant. -
janeszgol
félisten
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Hú ez fogós kérdés. Ugye 2017-ben három teló jelent meg: i8, i8 Plus és iX. Ebből a legkisebb megszűnt, mert ott volt a SE1 2016. Az iX utódja a Xs és lett egy Xs Max pluszban, a 8 Plus helyett lett a Xr. Az iPhone X népszerűsége kimagasló lett, illetve akkor már a versenytársak nagyobb telefonokkal jöttek (S8 és S8 Plus), gondolom ezért kellett a Max. A Xr utódja lett a 11. Ezért nem tartottam visszalépésnek a sima 11-et.
Ha viszont úgy vesszük, hogy az iX utódja a Xr, majd a 11, akkor jogos ez a pont, elvettek.3D Touch/TouchID elvétele. Igen ez igaz, de cserébe kaptak FaceID-t, ami minden idők legnépszerűbb elektronikája lett. Gyakorlatilag 1% van azoknak az aránya, akik nem szeretik a FID-t és kellene az ujjlenyomat.
Kisebb akku: jogos, ráadásul a sima 12 üzemideje max átlagos volt.
SoC kavarás: ott sem elvettek, hanem nem adtak. De legyen ez is jogos.
A "nem elvettek, csak nem adtak"-ba kerülhet a kedvencem is, a 3-as usb csati. A sima 15 széria a 14 Pro SoC-t kapta meg. Azzal áltattak a rajongók is, hogy újra kellett volna tervezni az SoC-t, ezért kapott csak kettes USB-t a 15 és a 15P. Ezt én akkor elfogadtam, de írtam itt a fórumon is, hogy ha a következő széria is így lesz, akkor csak üres duma volt. Szóval üres duma lett. -
Atomgeszi
nagyúr
[link] Kijött Ben tesztje
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
janeszgol
üzenetére
Pl amikor az XS OLED kijelzőt kapott az Iphone 11 pedig LCD-t?
Ráadásul a telephoto-t is kivették és cserébe egy UW-t kapott.
Vagy amikor iphone 11 3110 mAh az iphone 12 2815 mAh akksival volt szerelve?
Vagy amikor kiszedték a 3D Touch-ot? Vagy a TouchID-t?
Vagy amikor mesterségesen butították az alapmodellt, mert az i14 a 13Pro tavalyi processzorát kapta, és csak a Pro modell kapta meg az új chipet?Annyira nem követem a szériát, így elnézést, ha valami pontatlan.
-
hdavid1
aktív tag
RGB OLED? Akkor ezekszerint mégsem ment el teljesen az esze a Xiaominak, így már jobban hangzik.
-
janeszgol
félisten
Az szerencsére kitudódott, hogy direkt lassítanak.
A másik. Igen, de olyat nem csinált, hogy beletette, majd elvette a magasabb képfrissítést. Csak nem tette bele. Meg ezen kívül van még blamája az almának, amiről írtam is itt valahol (usb 3 hiányának indoklása a sima, Pkus, Air verziókban).
Mondjuk egy valamit elvett, az a titán anyaghasználat. Ezt idén már csak az Air kapta meg. -
Mezcal
addikt
-
Ricardo
titán
Mert ez a véleményem. Nálam ez az Achilles sarka ennek az OS-nek. Szerintem tolakodó és emiatt "piacos" tőle.
Mert olyan mint amikor a piacon megtalálnak a
"Minyimum hütven madam , óccsó okni, vegyééé" ,és a "szia tesó! Olcsó parfűm nem érdekel?" arcok.
Ezeket is elhajtom, nézelődsz, és kéretlenül jönnek tukmálnak. -
Ricardo
titán
Lehet magyarozni, csak ez általános emberi tulajdonság. A kamera sem a megapixelektől lesz jó vagy gyenge. Mégis volt egy időszak, amikor egymásra licitáltak a gyártók. Ez a megapixel háború is biztos a magyar felhasználók miatt volt.
mindenben ez van. Ha egy adott opciónál nagyobb szám van, az tuti jobb. Így műkodik az átlag vásárló, és nem, nem csak magyarországon.
És az eladások többségét ők generálják.Számukra kisebb kijelző felbontás, kevesebb kamera= visszalépés. Még akkor is, ha észre sem veszik a PPi csökkenést , és jobb képek készülnek.
15u vs 17U Zoom. [link]Tessék. Elégedetlenkedő "magyarok" [link]
-
janeszgol
félisten
Mindenbe belekötünk! A vevő a táblázatos specs alapján vásárol. Azon kevesebb szerepel valamiből, akkor az rosszul jön ki. Nem szerencsés, ha a vevő úgy érzi valamiből kevesebbet kap, mint tavaly.
Viszont ez egy szakmai fórum. Szóval TCL M10 kijelző:
"TCL CSOT highlighted the use of Real RGB OLED technology in the 17 Pro Max. The display uses independent subpixel alignment, which eliminates the shared pixel structure found in traditional OLED panels. This configuration allows each RGB subpixel to emit light independently, improving sharpness and reducing power consumption by 26 percent compared to conventional 2K OLEDs." [link] -
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
The.Biker
üzenetére
Elméletileg 4 vagy 5 főverzió frissítés várható és biztonsági frissítések 6 évig.
11Ultra 2021 márciusban jelent meg és november 20-án még jött hozzá frissítés.
Persze a régebbi készülékek azért irrelevánsak, mert akkoriban még lehet csak 3 évet ígértek, az újaknál már viszont újabb vállalások vannak.
Xiaomi 10 Pro-hoz idén szeptemberben még jött frissítés és 2020 februárban jelent meg.
Jellemzően az életciklusuk vége felé már csak biztonsági frissítés jön, érdemi fejlesztés nem.
Magával a szoftverrel semmi baj nincs, ha mondjuk európai verzióban elviseled a MIUI tárcsázó és SMS app helyett a google förmedvényét.
-
janeszgol
félisten
Redditről:
"It is a resolution downgrade on paper, but the new panel actually uses regular RGB subpixels instead of pentile. So the actual number of subpixels stay the same and you get benefits of powersaving by having to render fewer pixels."
"This is very accurate, the latest TCL M10 Panel used on all Xiaomi 17 Series uses true RGB LEDs and newest subpixel structure that are more power efficient, Color accurate and same pixel density to 2K in comparison when side by side." [link] -
janeszgol
félisten
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, csak az iPhone-ok még mindig pentile mátrixosak, RGBG. Azaz hiába a 460 ppi, egy 400-460 ppi rgb oled sokkal szebb képet ad.
-
aprokaroka87
nagyúr
Kijelző felbontás kapcsán azért az sem mindegy hogy pl maga az oprendszer és az alkalmazások milyen felbontáson mennek, ha jól tudom jelenleg csak az iOS tudja teljesen nativan kezelni a dolgokat.
Tehát ott a rendszer is olyan olyan felbontáson renderelődik le mint a kijelző felbontása. -
Megy a marketing ezerrel. Duma, aaaaaaz van....
De teljesítmény is?
Aztán ezek a sáomik hogy állnak szoftveresen? Makulátlan? Meddig és hogyan, milyen minőségben, mennyire profin kezelik a frissítéseket?
Jó régen még használtam ezt a márkát, közvetlen Kínából vásároltam, mondhatom, hogy az egyik kedvencem is volt.
(de az már régen volt)
Ez is elemlámpa kinézetű

-
sfefe
addikt
válasz
janeszgol
üzenetére
Hu ez a sírás a ppi miatt kezd marha vicces lenni azért...
Nem is latja az ember...az meg, hogy kevesebbet kap az ember mint tavaly?
Ne vicceljünk már...akkor 5 év múlva már 10000-nél kellene lenni??? Lol
Néha több a ppi néha kicsivel kevesebb... Na és akkor mi van... Szánalmas..
( Nem kimondottan Neked írtam hanem úgy mindenkinek aki ezért sírt ) -
Atomgeszi
nagyúr
[link] Tesztecske
-
Atomgeszi
nagyúr
In addition to LOFIC support, the Xiaomi 17 Ultra also boasts a significant improvement in video bitrate. Taking the commonly used 4K 60fps as an example, the Xiaomi 17 Ultra's bitrate reaches 63.53Mbps, and in Log mode it even reaches 150.69Mbps. A higher bitrate, especially in Log mode, means richer details, more accurate colors, and more creative freedom. The Xiaomi 17 Ultra's video capabilities have been greatly enhanced!
Bár állítólag ennyit már az elődök is tudtak.
[link] 15U vs 17U low light video compare
-
janeszgol
félisten
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
Engem sem zavar a 60 Hz. Témára. Oké a 416 ppi nem kevés, sőt elég. Csak megint az van, hogy valamiből kevesebbet adnak, pláne egy fontos alkatrésznél, miközben az árában ez nem fog meglátszani.
Nézd meg a 2015-2017 telefonokat. P10, P10 Lite, P9 Lite. Ezek 1080x1920 felbontást adtak 5-5.2 inchen, ami 410 ppi környéke. Igaz ips lcd, azaz rgb. És szuperek. A 326 ppi, ami az almánál volt szintén rgb ips lcd az is kifogástalan. És elég.
Szóval picit túlzásba estünk. Ahogy majd a telefon ára is túlzásba esik majd. Ezek nem olcsó eszközök. -
janeszgol
félisten
válasz
Fehercsoki
üzenetére
De a monitort 1-1.5 méterre nézed, a telót meg 20 centire. A fele elég lenne, mi?
-
csibe1
addikt
Miben erős? Szkanderban?

Amúgy miért csak ígérget?
Nekem bizonyíték kell, nem ígéret!
[link] -
Ricardo
titán
válasz
Fehercsoki
üzenetére
ZTE Blade volt a kezedben?
267 PPI [link]
-
Elit3Zotya
addikt
-
hdavid1
aktív tag
válasz
Elit3Zotya
üzenetére
De amúgy nyilván nekem is a színek stb. a legfontosabb, utána jön csak a felbontás.
Azt meg már el se merem mondani, hogy 60 Hz-en használom az OnePlus 12-t!

(az üzemidő miatt. amúgy nyilván jobb lenne 120-on. az 5G is ki van kapcsolva, ne merítse feleslegesen
) -
Elit3Zotya
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nekem fel sem tűnt hogy nem 500ppi a felbontás, csak azt néztem mennyire szép a kijelzője a 17 pro max-nak.
Én is ezt néztem kb minden telefonban, mennyire jó a kijelző, de már egy ideje nincs különbség a felbontásban, annyira a jó az élsimítás, inkábba fényerő és a színvisszaadás a lényeges számomra, de a fényerős is kezd kikopni, mert ezek a csúcs telefonok mind tudják automatán azt, hogy minden körülmények között tökéletesen látható legyen.
Inkább azt sajnálom, hogy nem tudja a samsung féle tükröződés mentességet, bár igaz azt meg a fóli a vágja haza.#99hdavid1

Engem pl. jobban zavar a kis felbontás, mint a 60 Hz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen SSD-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- EA Sports WRC '23
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hobby elektronika
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Arany János - Kapcsos könyv
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De amikor a kínait bemutatták, már akkor világosan beszéltek a 6000 mAh-ról.