- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Woocommerce -ben van valakinek tapasztalata a konverziókövetéssel? A woo rengeteg direkt és organikus forrást jelöl meg a vásárlásoknál, amit elképzelhetetlennek tartok a termék jellege miatt.
Fut Ads és FB hirdetés is, ezeket a legjobb tudomásom szerint agyonszórtam UTM kódokkal.Hogyan lehetne megbizonyosodni arról, hogy melyik vásárló honnan jött?
-
miqlas
őstag
válasz
aprokaroka87 #9205 üzenetére
... meghagyom a programozóknak a szép kódot. Nekem az kell, hogy mûködjön!
Ahogy CharlieDrop is írta, az a két lehetõség van az egyedi kódod WP-be integrálására!42
-
aprokaroka87
nagyúr
😁
Azért egy egyszerübb tudású embernek szerintem ez már bajos dolog.
Az Alap szerkesztési dolgokban ezt miért nem lehet megoldani?
Chat gpt nekem megcsinálta, lett egy lokális html fájl, amiben benne van a srcipt is.ugyanezt a WordPress már nem kezeli jól
ha jól gondolom azért mert csak a html részt értelmezi.Tudom a chatgpt nem szép kódot ír 😁
[ Szerkesztve ]
-
miqlas
őstag
válasz
CharlieDrop #9203 üzenetére
... nyílván a php-re írtam a plugin megoldást!
Persze a ChatGPT is leírja érthetõen, melyikkel mit is kezdj, hova és hogyan tedd!... és pont ezért csinálom így, ha valakinek utánam kellene kotorásznia az oldalban, nem szívjon vele!
Mások után weboldalt javítani / karbantartani amúgy is rémálom a legtöbb esetben![ Szerkesztve ]
42
-
CharlieDrop
veterán
válasz
aprokaroka87 #9201 üzenetére
A CSS kódot leginkább a sablom saját CSS-ébe tedd a többit meg inkább sehova.
Bővebben:
Se JS, se PHP kódot nem pakolunk csak úgy WordPressbe, ha mégis, akkor két útja van:
1. az előbb említett saját bővítmény, bár ez a bonyolultabb és komplikáltabb esetekben kellhet csak.
2. Néha 1-1 abszolút alap dologra csinálsz childtheme-et és abba teszed bele a megfelelő fájlokba.Rengeteg olyan weboldalt kellett javítanom, ahol ezer éve benne van ilyen PHP meg JS kód (és látszik tudta hova kell tenni, csak éppen nem WP-be), mire megtalálod mit és hol kötött be emberünk, már rég a nem egyszerű üzemmód van.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
miqlas
őstag
válasz
aprokaroka87 #9201 üzenetére
Csinálj belõle plugint!
A kódot mentsd el egy text file-ba .php kiterjesztéssel, majd zippeld be. Utána telepítheted Wordpress bõvítmények alól.42
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
WordPress esetén a css, js, php kódokat hogyan kell beilleszteni?
Html az megvan.
Nagyon kezdő vagyok, chat gpt írta meg a kódot amit akartam 😁 -
robertka
tag
Közben annyit tudtam kitalálni, hogy ha bekapcsolom a klasszikus szerkesztési módot akkor ott megjelenik az ikon és áttudom állítani sorkizártra majd ha inaktiválom a klasszikot akkor sorkizárt marad de nem ismeri fel azt írja ismeretlen formátum és az oldalon több blokk is szétesik, helyreállítást két. KÉP
-
Met
nagyúr
válasz
robertka #9194 üzenetére
Állítólag a sorkizárt szöveg nem való webre. Én szoktam használni mert utálom ha össze vissza vannak a sorvégek.
Nem kell CSS, a szövegszerkesztőnél a HTML szerkesztő ablakban beírd a megfelelő részt.
<p style="text-align:justify;">Ez egy viszonylag hosszabb sorkizárt igazított szöveg, hogy jól látható legyen, hogy viselkedik egy hosszabb szöveg, ha arra szövegigazítást végzünk. Még egy mondat, hogy szemléletesebb legyen a végeredmény. </p>
Amúgy az oldalon sem jelenik meg jól? Mert Gutenberg alatt találkoztam már olyannal hogy a szerkesztőben rosszul jelent meg, de ha privát ablakban néztem meg az oldalt akkor ott jól jelent meg.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
robertka
tag
Sziasztok! Még ismerkedem a WordPress rendszerrel és nem tudom, hogyan tudnék CSS kód nélkül sorkizártra állítani egy szöveget. Telepítettem a WordPressEditorsKit és a Re-add text underline and justify bővítményeket, be is kapcsoltam őket de nem jelennek meg a videókban is látható sorkizárt opció a blokkszerkesztőben a lenyíló opcióknál, konkrétan semmilyen új opció nem jelenik meg. 6.7.1 verziót telepítettem. Valaki találkozott már ilyennel, van rá megoldás szerintetek? Köszönöm!
-
adatfalo
senior tag
A legtöbb Coming soon/Maintanance pluginban be lehet állítani, hogy a login felület is ott legyen, bár akkor kér felhasználót is, (kis JS és CSS trükközéssel automatán kitölthető és elrejthető.)
Én (Oxygen Builder-ben) úgy oldottam meg ezt egyszer, hogy készítettem egy olyan szekciót ami akkor látszik ha nem vagy bejelentkezve, raktam bele egy login form-ot (a felhasználó rublikát eltüntettem, de JS-el a háttérben kitöltöttem) majd ezt követően ha bejelentkezett akkor az oldal minden más elemére volt egy condition, amik csak bejelntkezett állapotban voltak láthatóak.Ha esetleg egy landingpage-ről (egy oldalról van szó) akkor jó lehet a beépített jelszó védelem is az adott oldalhoz.
Valamint a #9191Cheesy által említett .haccess-es megoldás is.www.adatfalodesign.hu
-
huan
őstag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani egy bővítményt Wordpress-hez, ami jelszóval védi a weboldalt? A legegyszerűbb kellene, ami csak jelszót kér és ennyi.
Köszi -
Cheesy
őstag
Ez amolyan Murphy törvénye lehet... mire leírtam tegnap este megleltem a megoldást. Ha a keresési oldalon "Archive posts" widgetet használunk és nem "Bejegyzések"-et, akkor működik a keresés. Én azt gondoltam, hogy a bejegyzések kell, mert azok között akarok keresni, de nem az kellett
www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
Hegesztek egy WP oldalt, ahol Elementorral rakom össze a tartalom kinézetét. Mindez egy tanulási folyamat, de jó érzés látni, ha valami működik, jelenleg a sablonokat építem
Belefutottam egy problémába, amire eddig nem találtam megoldást.
A főoldalon van egy elementor search widget, ami az oldal tartalmában történő keresésre szolgál. Lesz egy csomó bejegyzés, aminek a címében és tartalmában kellene keresni.
Jelenleg viszont bármit írok be a keresőmezőbe, az összes bejegyzést megjeleníti, nem szűr a keresőszóra. Query-nél a forrás 'mind', semmi szűrés nélkül.
Nem szeretnék egy ilyen egyszerű funkcióra, mint az oldalon belüli keresés fizetős, külön plugint használni.Jelenleg az oldalon be van kapcsolva a karbantartási mód. Nem tudom, hogy ez okozhatja-e ezt a problémát.
Van valami ötletetek?
szerk:
Azt elfelejtettem leírni, hogy egyes egyedül akkor működik a releváns tartalom kilistázása, ha nem alkalmazom az elementor sablont a keresési eredmények oldalára.[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet megoldani, hogy Contact Form 7-ben az érdeklődés 2 titkos másolatban szereplő email-re is kimenjen?[ Szerkesztve ]
-
Edorn
senior tag
Tudnátok segíteni költöztetett oldal képei kapcsán?
wordpress.org-ról jött az oldal, de csak az eredeti képeket tudtuk áthozni.
20 ezer+ kép.A honlap cikkeiben mindneféle egyedi méretek vannak a képeknek. Nem találtam rendszert. Rengeteg cikk, rengeteg képpel (gondolom minden szerző máshogy méretezett). No meg van, hogy képernyőmérettő függően egy képhez meg van adva 5 különböző képméret.
Ezek most nem is jelennek meg.
Hogy tudnám ezt megoldani? Amit találtam thumbnail újrageneráló pluginokat, azok nem elemzeték a cikkeket, hogy milyen méret kellene egy-egy képből, hanem amit előre megadtam neki mértekek, azokat legenerálta, ha kellett-ha-nem.
Találtam ugyan egy nagyon jó megoldást: ha egy kép megjelenítése 404-re fut, akkor az elnevezés alapján (szerencsére valahogy így néznek ki a html src-ben a képek: kepnev-2-1024x683.jpg) a plugin próbálja futás közben az eredetiből legenerálni.
A gond, hogy ami ilyen plugint találtam, az nem működött, fejlesztője évek óta nem frissíti.Valami ötlet, vagy esetleg egy működő plugin?
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Taci
addikt
válasz
adatfalo #9181 üzenetére
Ez a módszer, amivel jelenleg működik az oldal jól bevált, 2 éve fut már úgy, hogy hozzá sem nyúltam azóta. És azt a plugint próbáltam már az elején, amikor az egész foglalkoztatni kezdett, de nem volt megfelelő a tudása, ezért írtam saját módszert.
a már említett functions.php-ba meghívnod azt a php kódot ami az RSS lekérdezéseket és adatbázis műveleteket végzik.
Ennek akkor utána kell járnom, hátha ez lehet a jó módszer.
Köszönöm. -
adatfalo
senior tag
Én erre egy plugint használtam régebben: WP RSS Aggregator ebben már minden le van fejlesztve, meg lehet adni, hogy milyen post_type ként töltse fel és jelenítse meg az új híreket. Ha ilyesmit szeretnél akkor neked is érdemes külön pluginba lefejlesztened. Vagy a már említett functions.php-ba meghívnod azt a php kódot ami az RSS lekérdezéseket és adatbázis műveleteket végzik.
De én a helyedben kipróbálnám a fent linkelt plugint, de az "RSS aggregator" kulcsszóval fogsz még találni több megoldást wordpress alá.www.adatfalodesign.hu
-
Taci
addikt
válasz
adatfalo #9179 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
ha csak annyit szeretnél, hogy dinamikusan megjelenjenek a legújabb cikkek amiket a WP-ben létrehozol
RSS feedből tölti fel a szkript (cron jobbal) az adatbázist, a fotók linkjei, a cikk linkje, illetve egy rövid szöveg kerül bele. Ezekből generálok jelenleg tartalmat, FB-szerűen görgetős oldalt létrehozva: [link] . Ez volt az eredeti tervem, de most már változtatnék rajta. (Sokkal) több tartalmat szeretnék a kezdőlapra kitenni, ehhez néztem a korábban linkelt sablont is: [link]. A HTML-es "építkezéssel" már egészen megbarátkoztam, viszont oda nincsenek számomra tetszetős sablonok, csak WP alá találtam olyat, ami tetszene. Ezért szeretnék utánajárni, ez megoldható-e.Tehát kb. így nézne ki:
Oldal betöltésekor lekérdezés az adatbázisból, mondjuk az első 30 cikk adatai (nem tudom, mennyi és milyen felosztásban férne majd el jól, SEO-szeretően stb.). Ennek a 30 cikknek az adatait (fotók, szövegek) szeretném átadni egy másik szkriptnek, ami feltölti az oldalt, majd megjeleníti. Aztán aloldalnál megint. És így tovább.Ez lenne a cél.
Köszönöm, ha tudtok tanácsot adni. (Azt is elfogadom, ha azt mondjátok, ez nem erre való.) -
adatfalo
senior tag
Szia!
A sablonok template fileok-ból állnak. Ezekben van definiálva, hogy hogyan épülnek fel a header, footer, archive page, single page, single post, stb. oldalak.
Attól függően, hogy a sablon milyen builderrel kompatibilis, attól függ, hogy hogyan érdemes megoldanod a dinamikus tartalom kiszolgálását. Van, hogy magát a fenti header.php és társai fileokat kell módosítanod (ehhez érdemes child theme-t létrehozni), de funkciótól függően lehet elég shortcode-okat és snipeteket használnod a functions.php-ba.
Mivel nem lett leírva pontosan, hogy mit szeretnél megoldani, de mivel egy magazin sablont linkeltél, így ha csak annyit szeretnél, hogy dinamikusan megjelenjenek a legújabb cikkek amiket a WP-ben létrehozol (kategóriától függően, stb), akkor azok 99%-ban működnek külön fejlesztés nélkül, hiszen pont erre van kitalálva a wordpress és a sablonok többsége.
Ha leírod, hogy mit szeretnél megoldani pontosan, akkor valaki a fórumról biztos útba tud igazítani.[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Szeretném a HTML-alapú weblapomat WP-re áthelyezni. Ehhez kinéztem egy sablont, ami tetszik. A jelenlegi weblapom teljesen dinamikus, folyamatosan kéri le az adatokat adatbázisból, és a kontextusnak megfelelően generálja és jeleníti meg az elemeket.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e, és ha igen, hogyan, hogy egy WP-alapú oldalt dinamikusan építsek fel. Ehhez keresnék tutorialt (angolul is tökéletes), mert nem igazán találom a "megfelelőt".
Tehát kiválasztottam egy sablont, megveszem, tetszik, ahogy a kezdőoldalt a demóban felépítette a készítő. Szeretném azt megcsinálni magamnak, de dinamikusan, feltételek alapján felépülő tartalommal (kép, szöveg), adatbázisból.
Semmi tapasztalatom nincs ilyen téren (se) WP-szel, nem tudom, hogy esetleg felépítem "üresen" a lapot, és a képek és szövegek helyére kell egyenként szkriptet írnom, hogy mi alapján oda mit húzzon adatbázisból, vagy esetleg az egészet kell egyben szkriptelni és generáltatni (mint a mostani, HTML-alapúnál csinálom).
Tényleg nem azt kérem, hogy itt írjatok nekem tutorialt, csak kérlek, tereljetek a megfelelő tartalom (pl. YT-tutorial) felé, hogy megérthessem és megtanulhassam, hogyan kell egy ilyen oldalt felépíteni.
A sablon ilyesmi lenne (egyelőre csak egy példa): [link]
És itt szeretném azt, hogy dinamikusan töltse fel tartalommal a szövegeket és képeket. Mondjuk 1 óránként frissítve megadott feltételek alapján (adatbázisból kiolvasva). Tehát szkriptelni szeretnék mindenhova.Köszönöm!
-
beteg
őstag
válasz
Schnorkel #9175 üzenetére
megnézem!
A https://registrationmagic.com/ et kezdtem ma el tanulgatni. Felraktam, elkezdtem beállítgatni, de egyébként a funkciólista miatt, ami kezd a fejemben összeállni, egyre kevésbé gondolom, hogy a Form pluginek elegendőek lesznek erre.
Lehet, hogy egy eCommerce, WooCommerce megoldás, ahol virtuális árut értékesítek, jobb lenne.
Jöv héten szabin leszek, több időm lesz erre, megpróbálok több mindent kipróbálni.
Mber_19953
-
adatfalo
senior tag
Én úgy tudom, hogy a szamlazz.hu -hoz van GravityForms integráció:
https://integracio.szamlazz.hu/integraciok/gravity-forms-2/
Szerintem érdemes azzal megoldani.www.adatfalodesign.hu
-
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #9170 üzenetére
Köszi!
szamlazz.hu-ja van. Azt hiszem banki szerződése is van fizeteshez.
Inkább a regisztráció, a saját fiók, értesítések küldése, nevezések kezelése, lemondása, ezek izgatnak.Mber_19953
-
CharlieDrop
veterán
-
beteg
őstag
válasz
CharlieDrop #9168 üzenetére
Köszi!
Vagyis WPForm/Elementor szerinted elég kell legyen a nevezési részhez?Mber_19953
-
-
beteg
őstag
Adjatok légyszi ötleteket! wp-en kéne megoldani futóverseny nevezési rendszert. Fizetési lehetőséggel. Mivel, mikkel csinálnátok meg profin?
Mber_19953
-
-
válasz
Victoryus #9163 üzenetére
Ha nem vagyok bejelentkezve, akkor nincs hibaüzenet, kiírja szép zöld háttérrel, hogy üzenet elküldve... na de hova a bánatba, mert az email címemre nem jön, a spam mappába se. Ha adminkét be vagyok lépve, akkor ajax hibát ír.
Az emailben a WP adminisztrációs emailemre kéne jönnie nem? Az email küldés funkció működik, mert a frissítéskről jönnek az értesítések.
Kéne ennek a WPForms-nak még smtp modul is esetleg? Sima php mail() -t- használ alapból, mint a wp rendszerüzenetek nem?[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ez a hibaüzenet megőrjít már..
HIBAÜZENET a webhelytulajdonos számára:
A domain érvénytelen a webhelykulcshoz
Adatvédelem - Általános Szerződési Feltételek
Feltettem a WPForms plugint, egy darab kapcsolatfelvételi form van. Van előnézet, ott működik. De ha élesben rámegyek az űrlapos oldalra, akkor ott ez a hibaüzenet. Generáltam már 3x ReCaptcha kulcsokat is, működnek.
Az admin belépésnél is van ReCaptcha, ott működik rendesen.
2 óra elment ezzel a szarakodással, ennyi erővel már írhattam volna egy saját php-t is ami bedobja mysql-be az űrlap tartalmát.
Előtte Contact form 7 volt fent, de már egy ideje az is bedöglött, töröltem+ftp-n a maradékot is. Miért kell ezt a form kezelést ennyire túlbonyolítani? Tök egyszerűen meg lehet oldani WP nélkül Captchával együtt, és működik. Itt meg ha valamelyik plugin frissül magával rántja az egészet.Legyek pozitív is, a RackForestnél 300ms az oldal betöltési ideje, a GtMetrix A kategóriát ír végre. Forpsi... soha többet.
-
zeorsdfd
senior tag
Ha valaki érdekel 8 órás állás, amiben van sok Wordpress, kis Joomla és sok más IT-s meg egyéb feladat nonprofitnál akkor írjon nekem. 420000 nettó, hogy az első kérdésre válaszoljak.
-
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Egy Woocommerce alapú webshopba szeretnék Analytics GA4-et bekötni, kóddal. Az világos, hogy hogyan és hova kell beilleszteni a kódot, utána az Analytics-ben kell valamit állítani, hogy kövesse vásárlásokat / kosárértékeket / vásárlási összegeket stb...?
(ha igen, tudnátok érhető leírást linkelni?)
-
válasz
Victoryus #9156 üzenetére
no, ez így nem működik. B verzió, mégis csak megnézem pluginnal, Duplicator vagy All-in-One WP Migration, talán ez utóbbit használtam múltkor, de nem működött hibátlanul.
Miért nem egyszerűbb simán átmásolni..?<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Localhostra hogyan érdemes meglévő WP-t lementeni? A szerverről ftp-vel lemásoltam minden fájlt, plussz van komplett SQL mentésem.
Elég átírni az sql-ben localhost-ra a domaint, meg az adatbázis elérést? Plussz a wp-config.php-ben?
Tudom hogy van export, import plugin, de az a képek url-jét úgy is elcseszi, mint a múltkor. Jelenleg 1600x szerepel a domain neve az sql-ben, azt sima cserével leredezem.Mire gondolt a költő? Október 20 körül lejár a tárhely előfizetésem, átraknám az egészet másik szolgáltatóhoz, másik domainre... Tökmindegy, mert a google ads semmi pénzt nem hoz, sose lesz meg a kifizetési limit.
[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
A php 7-es verziótól megszűnt a mysql_query() és minden egyéb mysql_ függvény, azóta mysqli-t használ.
Én FTP-n keresztül átnevezném a jelenlegi public_html mappát public_html_old-ra és létrehoznék egy új public_html mappát, amibe egy friss wp-t töltesz fel. A régi oldal wp-conent tartalmát átmásolod. A plugineket meg a sablont egyenként bekapcsolod (átnevezved majd vissza). Amelyiknél elhasal, ott megkeresném a legújabb verzióját és feltölteném azt. Sok debuggolás, sok játszadozás, de szerintem meg lehet oldani így is, vagy - ahogy írtad - lokális környezetben lehúzod és onnan felfrissíted a dolgokat majd mehet vissza.www.adatfalodesign.hu
-
miqlas
őstag
Van egy honlap - orfu.hu - amit 2019-ben frissítettek utoljára, a php verzió ott ragadt az akkori legfrissebben, asszem 5.19 vagy mi volt.
A tárhelyszolgáltatóval csak a polgármesteren keresztül lehet kommunikálni, mert ... ?!
Nehezen rávettem õket, hogy frissítsék a php-t 7.3-ra, mert az volt a legfrissebb php verzió, amit még a régi wordpress / pluginek elviselnek. Gondoltam, majd ha aktualizáltam mindent, mehet a legújabb php ...
Meg is történt a frissítés 7.3-ra, de azóta elérhetetlen az admin oldal.
Ezt látom:
Van valami tippetek?42
-
törölt tag
Sziasztok!
Gyakorláshoz tudtok ingyenes tárhelyet?
A GDPR süti ablakot milyen bővítménnyel oldjátok meg? -
[Gtmetrix] Átrakták egy új szerverre reklamáció után. Így már egész elfogadható. Érdekes, mert május körül szintén "B"-s eredményt adott a Gtmetrix, mostanában lassult be iszonyatos módon.
-
[GTmetrix]
Ez a kiszolgáló hibája nem? Első 3 másodperc, utána tölti be a css-t, 47 kb cakk-pakk, miért kell ara is 2 másodperc? Meg 30kb jquery megint 2 mp.
Ezek olyan minimális méretek, hogy század másodperek alatt le kéne tölteni őket.[ Szerkesztve ]
-
válasz
adatfalo #9140 üzenetére
Lehet a forpsi-val van gubanc, mert sima html+css-nek is kell 5 mp... nem is a wp a problémás.
News portal téma van fent, az se egy hajde összetett darab.
Írtam az ügyfélszolgálatnak.6 kilobyte, egy darab képpel együtt... 5 mp az rohadt sok.[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
válasz
Victoryus #9139 üzenetére
Akkor inkább használj valami jobban megírt és/vagy kevésbé heavy template-et. Elmondásod alapján egy nagyon egyszerű felépítés is elegendő lenne, maga a tartalom a fontos. Szerintem nézz szét ezek között: https://www.hostinger.com/tutorials/fastest-wordpress-theme
Kevesebb meló van átállni egy ilyenre, mint magadtól megírni egy sajátot.www.adatfalodesign.hu
-
válasz
adatfalo #9138 üzenetére
Nem, nem erre gondoltam. Sitemap van, meg seo. Teljesen wp független, sima html+css landing page-re gondoltam, az pillanatok alatt betölt. Arra meg belinkelni 4 kategóriát, és kész.
Másik ötletem az, hogy a tartalom sql részét meghagyom és írok hozzá saját php-t. Csak nem volt rá idő, meg nem is éri meg vesződni vele, profit ebből úgy se lesz sose.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
adatfalo
senior tag
válasz
Victoryus #9136 üzenetére
Nem lehet, hogy a sablonodnak jött ki újabb verziója és a frissítést követően felülíródott minden addigi "gyomlálásod". Ilyen esetekre van kitalálva a child theme létrehozása.
Valószínűleg ez okozza, hogy ismét minden JS és CSS betöltődik, ami lassíthatja az oldalt.
A második kérdésed nekem úgy tűnik, mintha sitemap-et szeretnél létrehozni, ezt minden valamire való SEO plugin tudja. Külön beállítgathatod, hogy milyen post typeok és taxonómiák (pl a kategóriák) listázódjanak ki a sitemap-eden. Ezzel segítve a keresőmotorok munkáját. (Én SEOPress (Pro)-t használok, de van aki a Yoast-ra esküszik és vannak RankMath hívők, stb., szerintem azt használd ami szimpatikus számodra, na és persze ami kompatibilis a pagebuilderedel).www.adatfalodesign.hu
-
Az utóbbi WP frissítések másnál is teljes lassulást okoztak? Májusban kb. 3mp volt mire betöltötődött, most 10+ mp, vagy be se tölt semmit, csak fehér háttér.
Úgy látom, hogy amit kijavítottam, azt megint elbarmolta, megint nincsenek letöltve a google fontok, js össze-vissza, betölti azt is amit már kigyomláltam, css sincs tömörítve. Ez így csak ideg...Az működhet, hogy csinálok egy saját landing page-t, és arra teszek linkeket a kategóriák tartalomjegyzékére?
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
A WP Import Pro helyett tudtok másikat, amivel tömeges cikkeket lehet importálni? Itt az a baj, hogy : Shift JIS (also SJIS, MIME name Shift_JIS, known as PCK in Solaris contexts)[2][3] is a character encoding for the Japanese language.. <--- ilyen kódolással viszi fel a cikkeket. Azaz a ő helyet ' karaktert tesz...
Nem nagyon értek hozzá sajnos, de ha nincs más, akkor majd egyesével felviszem a rengeteg fejezeteket, amik fordítva lettek.
Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99
-
Met
nagyúr
UpdraftPlus-al hogy kell mentést vissza állítani?
Alapból BackWPup-ot használok a mentésre, visszaállításkor a zip-ből felmásolom a fileokat az üres tárhelyre, az sql file-t beimportálom az üres adatbázisba.
Ez tök jó, gyors, van egy zip file-om.Szeretném ezt valamennyire automatizálni és hogy drive-ra is átkerüljön a mentés.
UpdraftPlus tud drive-ra menteni de 5 zip file-t ment.
Ha vissza kell állítani egy oldalt korábbi mentésből, akkor előbb felrakok egy "üres" WP-t, telepítem az UpdraftPlus-t és onnan kattintok a visszaállításra? Jól gondolom?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
miqlas
őstag
válasz
zeorsdfd #9130 üzenetére
Itt az is tiltott. Sõt a phpMyadmin is jelszavas!
Örökölt oldal, ahol a szolgáltató ott baszik ki a weblap tulajjal, ahol tud.A hosszú távú terv az, hogy rábeszélem az polgit egy normális tárhelyszolgáltatóra. Van egy full backupom az egészrõl. Jövõhéten localhoston ránézek, mit lehet vele kezdeni ...
42
-
miqlas
őstag
válasz
CharlieDrop #9128 üzenetére
A fura az, hogy az oldal mûködik, csak az adminfelülettel vannak gondok!
42
-
miqlas
őstag
válasz
CharlieDrop #9126 üzenetére
Köszi a tippet!
Amúgy is volt egy olyan érzésem, hogy local hoston kellene belenéznem ...
42
-
CharlieDrop
veterán
Szedd le localhostra, frissítsd fel ott és told vissza.
Amúgy lehet ekkora ugrást nem tudsz megoldani valami turkálás nélkül. Szóval az is lehet úgy fog menni, hogy kiszeded a lényeget és rátolod egy friss WP-re. Jó meló lesz.[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
miqlas
őstag
Úgy látszik, hogy vonzom az elqrt oldalakat!
Adott az http://orfu.hu/ oldal. Ezt a készítõje talán 2019-ben frissítette utoljára. Jelenleg a WordPress 5.1.19-es verziója van fent. Ahhoz, hogy frissíteni lehessen az oldalt, frissíteni kellett a php-t, amit csak a szolgáltató tud megtenni. Kértem egy 7.3-ra frissítést, mert azzal a jelenlegi WP verzió is mûködõképes marad, de támogatott a frissebb verziókon is.
Ezt nehezen megtette a szolgáltató, de most meg az alábbi hibaüzenetet kapom, amikor megpróbálok az admin felületre belépni:Error thrown
Call to undefined function mysql_query()Van valami megoldás erre?
42
-
adatfalo
senior tag
Szerintem egyszerűbb lett volna cpanel-en keresztül belépni a phpmyadmin-ba és a wp_users táblában kikeresni a megfelelő felhasználót és módosítani annak email címét/nevét, hogy kérhessetek jelszó emlékeztetőt. Illetve van lehetőség arra is, hogy a functions.php -ba beírva egy rövid kódot generáljon egy új admint.
www.adatfalodesign.hu
-
Met
nagyúr
Ez webshop esetén szerintem azért nem nyerő mert a backup után keletkezett esetleges rendelések elvesznek.
cPanelen bemész a filekezelőben és a plugins könyvtárban átnevezed annak a pluginnak a könyvtárát amivel elállította a belépési lehetőséget.[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
miqlas
őstag
Valahogy vissza lehet nyerni egy oldal felett az irányítást cpanelrõl?
Egy ismerõsöm elbarmolt valamit webáruháza bejelentkezési opcióinál és nem lehet belépni az adminfelületre!42
-
gboszi
senior tag
Sziasztok. Van valami low budget ajánlás chatbotra? Nem kell annyira, hogy magasröptű irodalomról beszélgessen, lehet, hogy egy sima választós-felelek megoldás is ok.
Landing page oldalra kellene, ahova akció miatt jönnek. Form van ahol visszahívom őket, csak nagyjából sok a "felesleges" ugyanolyan kérdés telón. Ezt szeretném lerövidíteni, megspórolni."If you're good at something, never do it for free!"
-
Met
nagyúr
válasz
adatfalo #9110 üzenetére
Na, hát én nem értek a PHP/HTML/JS szentháromsághoz és nem is szoktam kész sablonokat használni
Minek ha ott az Elementor.A legbonyolultabb dolog most egy before/after kép készítése, amihez találtam YT videót. Most azzal foglalatoskodok.
A másik ami bonyolult, a Parellogram button, találtam oldalakat ahol ott a CSS, tök jó, de van HTML kód is, azt hova kell bemásolni?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
adatfalo
senior tag
Jaja, simán aktiválod a licence-t és a kutya nem fog kötekedni. (Egyébként ha van hellowp előfizetésed akkor ott is aktiválódik a licence)
Költöztetésnél én vagy phpmyadmin-ból exportálom a teljes adatbázist és a tárhelyről zip-elem a fileokat, vagy ha valamiért olyan kedvem van, akkor All-in-One WP Migration PRO -val költöztetek.
Amit érdemes (muszáj) megcsinálni minden Oxygen Builderes költöztetés után:
- újragenerálni a CSS-t (Oxygen>Settings>CSS Cache)
- újragenerálni a Shortcode-ot (Oxygen>Settings>Security>Sign All Shortcodes)
- Rámenteni a Beállítások>Közvetlen Hivatkozások -ra (bár ez nem Oxygen specifikus)
Az Elementorba össze lehet klikkelgetni nagyon sok mindent, de az Oxygen Builder erőssége a PHP/HTML/JS (Code Block-nak hívják) és a Repeater elemekben rejlik. Gyakorilatilag nincs olyan egyedi fejlesztés amit ne lehetne könnyedén implementálni.
Azoknak ajánlott szerintem akik tisztában vannak (minimum) a HTML és CSS szabályokkal és tudják, hogy hogyan lehet kódban jól megírni a dolgokat, és ezen ismérvek mentén az Oxygen Builderrel nagyon gyorsan lehet haladni.
De természetesen megszokás és egyedi preferencia kérdése.
Kezdem úgy érezni magam mint valami Oxygen sales-esPedig azért vannak negatívumok is:
- vannak bugok és viszonylag lassan javítják őket
- mivel LTD licenceket árultak és rájöttek, hogy a telített piac okán az előfizetéses modell jobb lenne, így elkezdtek fejleszteni egy másik buildert a Breakdance-t, ami már ezen modell mentén vásárolható meg. A fejlesztők egy részét elvitte a side projekt, ami kezdi kinőni magát, de az az irányelvük, az hogy inkább Elementor stílusú sitebuilder, míg az Oxygen megmarad a fejlesztői szemléletűeknek
- nincs igazi roadmap, meglepetés szerűen jönnek a fejlesztések
- aki sablonokból akar építkezni, annak az Oxygen Builder silány felhozatalt fog nyújtani, mert évek óta nem csináltak új demo template-et, de úgy gondolom, hogy a célcsoport nem is igényliwww.adatfalodesign.hu
-
miqlas
őstag
-
Met
nagyúr
válasz
adatfalo #9104 üzenetére
A gpldl.com-ről letöltött Oxygen-el összerakott oldalt, ha "legalizálni" akarom egy megvásárolt licenszel, az megoldható? Vagy valahogy átköltöztetni.
Próbából összerakok egy oldalt ami egy meglévő Elementoros oldal klónja lenne, csak hogy mit tud az Oxygen, mik a korlátai stb.
Ha sikerül, meg is hagynám és majd ha meglesz az Oxygen licensz akkor be is élesíteném.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz
adatfalo #9104 üzenetére
1. Igen, tudom. Laragon-t használok. Csak éppen azt nem érem el az otthoni gépemen melóból
(igen, tudom lehet NAS-ra is tenni...)
2, Köszi a linket, tesztelés lenne a cél, le is szedtem.
E-bay-en is néztem, vásárlás után adjak admin login adatokat az oldalhoz, őőő, persze.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
adatfalo
senior tag
1. Gyakorolni localhost-on is tudsz wamp vagy xampp-al létre tudsz hozni a gépeden egy lokális szervert és ott telepíteni WP-t.
2. A worldpressit ugyan olyan mint az összes GPL licence-et kihasználó viszont eladói oldal, akár csak a hellowp, bár ők azzal kampányolnak, hogy megbízható és támogatást nyújtanak, de összességében csak más köntösbe van csomagolva.
A WordPress GPL (General Public License) lehetővé teszi, hogy a WordPress pluginok és témák szabadon felhasználhatók, módosíthatók és terjeszthetők legyenek. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki hozzáfér a forráskódhoz, újraértékesítheti azt. Ezért léteznek viszonteladói oldalak, ahol az eredeti helyen kínáltnál olcsóbban vásárolhatók meg ezek a pluginok. Az ilyen oldalak gyakran csökkentett áron kínálják a termékeket, mivel nem biztosítanak támogatást vagy frissítéseket, amit az eredeti fejlesztők nyújtanak.
Ha az Oxygen Buildert akarod kipróbálni akkor innen ingyen le tudod tölteni, de ahhoz, hogy folyton és egyből megkapd a legújabb frissítéseket, ahhoz érdemes beruházni egy saját licence-re! Én is minden általam gyakran használt plugint megvásárolok, mert tényleges támogatást csak így kapsz, illetve a fejlesztőket ezzel tudod támogatni, hogy továbbra is foglalkozzanak az adott pluginnal!www.adatfalodesign.hu
-
Met
nagyúr
1. ingyenes tárhelyet tudtok? Nethely egynek jó bár a 256 MB tárhely nem túl sok.
Csak gyakorlatozni kellene, nem kell túl gyorsnak lennie.2. worldpressit.com, felejtős az oldal? Oxygen buildert néztem rajta.
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Milyen routert?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Asus Rog Gamer Laptop Ryzen 7 3050TI 16gm ram
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27% 16.1" Retina LCD IPS i7-9750H Radeon PRO 5300M 16 500 gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest