Új hozzászólás Aktív témák
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Findzs #16555 üzenetére
Divat szidni az AMD-t és drukkolni, hogy menjenek csődbe (nehogy magadra vedd, mert nagyon kulturáltan írtad le a véleményedet), de komoly hatása van az árakra, hogy ketten vannak a desktop piacon az Intellel.
Ha nem lennének és az Intel egyedül lenne, akkor:
Celeron - 15k
Pentium - 25k
i3 - 45k
i5 - 60k
és ezek az induló árak lennének.
És nem lenne bennük IGP, így kellene még melléjük valami G210, HD6450 "csoda". -
Vartanus
őstag
válasz
Findzs #16555 üzenetére
Olyan sok megkeseredett, hitét vesztett, pesszimista emberalkotja ezt az országot,én próbálom mindig optimistán nézni a dolgokat.
Ricsi is jól sikerült és Kaveri is szvsz én az 5800K-ban sem csalódtam 2év alatt.
Nem értem a kiábrándultságod,a Kaveri is igen jó proci,a teljesítméye is annak pofára esés aki olyan irreális elvárásokba bocsátkozott,hogy na majd most beéri az i5-öket.
Tudom,hogy Fiery min dolgozik,és elismerem a munkáját,de én azért a hivatalos zöld közleményt megvárom.
-
cd930
senior tag
válasz
Findzs #16171 üzenetére
Lassan el is megy a kedvem a fejlesztéstől..
Eddig azt hittem, hogy kicsivel többet költök rá és legalább kicsivel jobb lesz.
Prociban így lett az 5800K-s vagy 5700-as tervemből 6790K-s terv. Most azt mondjátok, hogy hiába fejlettebb benne a HD chip, mégsem érek vele sokat? ÁÁÁáááá..... -
Vartanus
őstag
válasz
Findzs #16083 üzenetére
MAjd megnézem másik táppal is.
A ventilátor gond egyelőre nem jelentkezik most.
Viszont a 3.3V-os ágon az ATX12V-os specifikáció legalsó határát súrolja a 3.135V-os értékkel
Szerintem ez nem normális,de lehet tévedek.
Meg tudod nézni biosban nálad milyen értéket ad a 3,3V-os ágon?
-
Shamy
tag
válasz
Findzs #15175 üzenetére
Oksa, köszi.
Játékra vettem, de csak LoL-ra, és azt viszi szépen, a lag spike-ok minimalizálása miatt akartam gyors ramot alá tenni, 1600-as cl11-es helyett lett ez, 2133 lesz akkor, amúgy sincs nagy különbség fentebb.750k+7770 azért nem jó nekem, mert csak avulna a vga, és nem használom ki per pill, ha majd kell valamihez (lehet, 1-2 évig nem fog kelleni), apron veszek egyet, aztán eladom, ha már nem kell... ez a cpu ki fogja szolgálni kb 7850-ig a vga-t.
Amúgy megtaláltam, miért nem lehet külön állítani nb-t és gfx vcore-t ....
"The odd thing is that when I first got my FM2A85X Extreme4-M and FM2A75 Pro4, they both had the graphics voltage separate from the northbridge, and it was right above the graphics clock. But once I flashed to the latest BIOS the graphics voltage was combined with the northbridge voltage, which makes me believe they are the same thing. "
-
katt777
félisten
válasz
Findzs #14761 üzenetére
A HD4600-am 16%-kal lassabb a HD8670D-nél, és előbbit nem tuningoltam, utóbbit meg már igen (1086MHz-re), tehát i5-tel is biztosan játszhattad volna ezeket a játékokat.
patomi: Sajnálatosan kevesen értik meg, hogy egy hardveres topicban az igénytelenség nem a hozzászólók preferenciájára vonatkozik, hanem egy-egy adott hardver képességeire.
Tesztelgettem a 4670K-t, semmi tuning, és 40-100%-kal (
meglepődtem én is, amikor láttam, és átlag +70-80%) gyorsabb a 4.8GHz-es 6800K-nál (Cinebench, 3DM-ok cpu és Px teljesítménye). Ami a lényeg, nagyobb a teljesítmény, mint az árkülönbség, már alapon (ergo az Intel fajlagosan valóban az AMD alá áraz). A másik viszont, amit eddig is hangoztattam, a VGA-t illetően tök mindegy, mi van alatta. Unigine tesztekben a HD7870XT tizedre ugyanannyi FPS-t teljesít, 3DMarkokban is hibahatáron belüli az eltérés, egészen 3D06-ig kell visszamenni, hogy kihozzak egy 4-5%-os gyorsulást az i5 javára.
Szóval csak játékra ez továbbra is teljesen rendben van.
-
törölt tag
-
Kroni1
veterán
válasz
Findzs #13093 üzenetére
én se láttam ilyet a G1.Sniper biosában, de ahogy mondod, könnyű alulfeszelni és akkor máris megvan a kellően alacsony fogyasztás és melegedés. Én egy 6600k-t teszteltem külső VGA nélkül, alapfeszen, turbo off és beállítottam 4GHz-re, így Idle 28W-ot, Dirt3 alatt pedig 100W alatt kért a teljes gépem a táptól!
-
-
válasz
Findzs #11368 üzenetére
A grafikus teljesitmeny egyertelmuen osszevetheto. Nem ertem, hogy mi ertelme van olyan dolgokat allitani, maik elso blikkre is lathatoan hamisak es megtevesztheti a topicba betevedo embereket.
Azon lehet vitatkozni, amikor 30 fps korul fut egy jatek es a minimum is elfogadhato. De a Bureau eseteben mar az is kerdese, hogy megvan-e a 30 fps ott, ahol nincs semmi akcio. Az viszont biztos, hogy jatek kozben kepregenybe megy at full HD/high beallitas mellett. Ezt barki eszre veszi, mert erosen zavaro.
En sem allitom, hogy kispolakkal 140-el zuztam az erdi emelkedon, mert nagyon eros csusztatas lenne. Pedig megvolt, csak eppen lefele es erosen lenduletbol. A vegen a kanyarban meg ott volt a sportszelet a gatyaban, hogy le tudok-e lassitani.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Findzs #11260 üzenetére
Igazából egy átlag usernek (nem gamerre gondolok) egy a10 is bőven sok, az életben nem fogja teljes mértékben kihasználni. Azért nem is értem sokszor, hogy annak aki nem játszik (nincs komoly kártyája ), minek az erős i3, netán i5 …mert csak ott fog unatkozni a vas, tök fölöslegesen jó sok pénzé...
-
katt777
félisten
Ezt frankón elkerültem.
AsRock ezt írta:
Please kindly try below steps:
1. Load BIOS default settings.
2. Connect the flash drive to rear USB2.0 port.
3. Power on the system and press F6 to start Instant Flash function.Jobb híján megpróbálom, bár már a hátsó portnál is próbálkoztam, csak nem közvetlen F6-tal. Sok jóra nem számítok, ha amúgy nem ment sem biosból, sem win alól.
Ha wint parancssorral indítom, DOS-os flash működhet?Hát itthon aztán nem töltöm le a 13.6 b2-t, a nagyobb baj viszont az, hogy nem tudom leszedni a 13.4-et, mert win, ugye, nem indul, csökkentett módban meg nem megy. Amúgy a bejelentkezési képernyő még megjelenik... Amúgy most monitor nélkül indítottam el a gépet, mindjárt átdugom a VGA kábelt.
Mégis, mit vártam, hogy 6 év alatt javul valamit az AMD?
qqcqqc: Mobilnet, vazze.
-
katt777
félisten
Itt többen is azt mondták, hogy elindul régebbi bios-szal, akár 1.2-essel is, amúgy a 6800K 1.4-től támogatott a support szerint. Holnap jön egy másik táp, megnézem azzal, ha nem OK, akkor megy garba, onnan meg ki tudja, mikor látom viszont, a törvényi szabályozást és a szolgáltatók "fogyasztóbarátságát" ismerve.
-
maláj
addikt
a gép mindennapi használatra lesz (irodai, netes, PS max. 10Mpx-es anyagokkal, ritkán játék [leginkább FM 2013], FPS, szimulátoros mókák csak kipróbálásra), FF igen sok ablakkal (50-100), film (ha 1x lesz rá 1 kis időm
), távoli gép eléréssel ránézni pár gépre, ilyesmik amik beugranak először
-
maláj
addikt
persze a teszt +volt, a különbözettel is tisztában vagyok, a sört nem szeretem
viszont "újabb" technológia, kaverire várni nem tudok/szeretnék, inkább bolti cuccban gondolkodom mint használtban ...
a K-s dolog lenne bármelyiket is választom mert ha később szükség lenne a szorzózár mentes motyóra akkor gondban lennék
az a + 6-7k pont az a küszöb amikor nem tudok dönteni
-
BlueAthlon
senior tag
Örvendek, hogy Neked is jól fut....
Pontosan, nekem is az a véleményem, hogy alapból kellett volna ezt nyújtania a Trinity-nek, akkor azt mondtam volna, hogy egészséges előrelépés ( teljesítmény és OC terén )a Llano után...
Ha van rendes CPU hűtésed, akkor felmehetsz 4400-ig is nyugodtan, azt még tán 1,325V mellett is stabilan elő tudja adni... Valamint GPU vonalon is van még feljebb ugye, csak legyen hűtésed...
-
ADAM1337
nagyúr
750K 1,4ghz-ra veszi vissza magát csak infóként.
Jó kis rendszered lett, kül dedikált vga is lesz majd vagy nem tervezed ?Meglesem mit tud bf3 alatt a proci 4ghz-n, 1600-as ramok nb 2ghz-n.
Kiindulási alapom van 3,5évig volt meg az i7-em, kiváncsi vagyok ha kb egál a teljesítmény már megérte a harmad annyi fogyasztás miatt. -
Findzs
addikt
na futtattam egy kb. negyed órát ha nagy baja lenne előjött volna, majd még fogom tesztelni
lejjebb vetem kicsit a kakaót most 1.325v
cpu4200, ram 2400mhz, vga 1000mhz, nb 2000mhz,a trinytinél csak álom volt, hogy így menjen (legalábbis nekem nem akart menni)
már nem is emlékszem, hogy mennyi is volt az 5800k legkisebb nyugalmi órajele?
meg BlueAthlon -tol kérdezném neki meddig veszi vissza magát a 6800k nyugalmi helyzetben?
köszi
-
Findzs
addikt
megnéztem:
most így használom: 2400mhz ram, 4200cpu 1.35V tc off, 1000 vga,
eddig stabil, este indítok rajta egy stabilitás tesztetahogy blueathlon is mondta ilyennek kellett volna lennie a trinytinek
egyébként a 13.4 -es driver nem ismerte fel, fel kellett raknom a 13.6 beta 2 -est
-
FireKeeper
nagyúr
szvsz várható volt, ha már az egyik irányú kompatibilitás biztos volt (FM2 procik FM2+ lapban), akkor úgy a logikus, ha visszafelé viszont nem jó, különben ugyanarról a foglalatról beszélnénk... az külön jó hogy már hamarabb lehet majd kapni a megfelelő lapokat.
GDDR5 téma: amúgy biztos én vagyok a hülye, de nem igazán értem a proci tokozásának mi köze lenne ahhoz hogy milyen RAM-ot lehet majd mellé pakolni
-
Vartanus
őstag
Ebben a tesztben a kolléga leírta: "Én nem használok ilyesmit, és mindenkinek felhívnám a figyelmét arra, hogy e programok – legyenek akár ingyenesek, akár fizetősek – elég mélyen belepiszkálnak a rendszerbe, és könnyen előfordulhat, hogy bonyodalmakat okoznak."- ebben a formában nem bizalomgerjesztő.
Lehet akkor többet nem frissítem a windowsom
nem tetszik ez az új microsoft ráerőltetem a dolgot a felhasználóra aztán csináljon amit akar elgondolás.
-
wolfcsaba
csendes tag
Köszönöm a segítséget. A bios frissítést megejtettem, turbot lekapcsoltam, c6ot is, (cicergett a táp, pedig nem egy gagyi fajta), 1866-on megy a memória, így elég mindenre ahogy nézem, rohadt gyors. Az APU mögött van még egy venti, ami kihúzza a meleget a táppal együttműködve, ezekkel a beállításokkal, meg az AXTU-val átlagosan 29-31 fokos a gép (APU venti fullon megy, nekem kell a zaj az alváshoz, kisbabánk van), és 23 fok van a lakásban, csak nézek. A tévét még nem próbáltam, még ott tartok, hogy reinstall megvolt, bemásoltam a cuccaim, most telepítgetem a szokásos programjaim (XP-volt, win7 lett). De ha valami bökkenő lesz, írok. Még ha megoldom is, hátha másnak is lesz vele baja.
-
atti_2010
nagyúr
mondjuk a gigánál az is érdekes, hogy a 2. legdrágább lapjuknál nem lehet a cpu -feszt csak felfelé állítani
Nekem van a legdrágább lap és lehet állítani - is a feszültséget, valószínű hogy nem neked írták hanem csak ésszerű módon bekerült mivel az összes többi lapnál ami FM2 már benne volt, szerintem hogy írtál nekik észbe kaptak és betették abba is, Biost nem írnak a vevők kévéért sajnos.
-
Apollo_21
addikt
Annyira a jövő sztem ez a gddr5...oké tudom!
De igazából az integráció meg az itx a jövő sztem..mindent egybe nem fejleszthető egybe vacak.Ne keverjem a sima ddr memókat bele mert nem 1 dolog...de még a ddr4es sincs kint se lap alá...kérdés még h a Ricslend is mikor ér ide kishazánkba..elvileg 1hónap a hivatalos..de az csak a debütálás...
-
Def26
félisten
Ja, tudom. Visszaolvastam és jónak tűnt ez is.
Amúgy meg már elegem volt az agyalásból. Biztos ismered, jobb lap kicsit gyengébb proci, majd ez fordítva. Filózni, hogy mikor mi jön, miben megy, mit tudsz később jól eladni stb. Mindenképp ki akartam próbálni, hogy mit megy a legerősebb fm2 proci. Ez így 45k volt, cég miatt kell a számla, nem tudtam apróból venni a cuccokat.
-
atti_2010
nagyúr
na meg ahhoz megint alaplapot kell majd cserélni, hogy max kihasználjuk a kaveri lehetőségeit a gddr5 miatt
Ez egyáltalán nem biztos, a GDDR5 csak a mobil platformra érvényes és elég kérdéses hogy megcsinálják asztali változatban is, ha pedig netalán megcsinálja valamelyik gyártó ne tudd meg hány pénz lesz egy olyan alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Facebook és Messenger
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- iPhone topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Yettel topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest