Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#85552128 #16647 üzenetére
igen, igazad van maximálisan...
ha nekem lenne a gép nem is haboznék rajta, de mivel nem nekem lesz, így sajnos figyelembe kell vennem az árat, ami kötött...
keresgélek még, de az tuti hogy marad az Intel vonal, hamár ti az mondtátok hogy jobb...
ha változna valami, no meg otthon is szétnézek hátha lapul valahogy egy satát odd, mert ha igen, akkor már nem lenne kérdés hogy jönne a giga lap, melyet linkeltél a proci mellé
jelentkezek még, megírom mi lett a végleges döntés
ezeket eddig nagyon de nagyon köszönöm -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#85552128 #16643 üzenetére
értelek titeket...
neked is köszönöm az ötleteket...
akkor lehet marad az intel, mert a vga teljesítmény nem mérvadó, csak legyen kép
de akkor ide miatt lehet még is ezt a lapot kéne választani, ami utoljára linkeltél.
az a lap lassabb/rosszabb mint a nem ide-s társai? -
Lacielvtárs
nagyúr
-
konci79
őstag
válasz
#85552128 #16632 üzenetére
Attól is függ milyen procit veszel,persze a csúcs túl drága még mindig.
De egy kisebb apu amivel el lehet már lenni kb. 40-45000 ram-al, viszont ha egy igp nélküli cpu+ ram is kerül kb. ennyibe,akkor a dvga erre még pluszban rájön,nem?
Nem akarok nagyon vitatkozni,de igénytől függően szerintem van amelyik megéri az árát(mondom ezt laikusként,de tapasztalatból). -
válasz
#85552128 #16482 üzenetére
Na pont ezért nem frissítek Catalyst-et... Csak a mélytorok van vele. Jó ez így ahogy van. Még Mantle sincs nálunk szóval egyszerűen nem éri meg.
A nyáron volt olyanom, hogy egy elb..ott mellékdriver miatt 5mbitre korlátozta a hálókártyámat
Már a gépet akartam kidobni az ablakon mikor írta valaki a fórumon hogy o is 1 hét szopás után jött rá hogy mi a baj.
-
válasz
#85552128 #16173 üzenetére
Szerintem tök felesleges IGP tuningról, meg A10-6800K-ról beszélni. Doszt elég egy A10-5800K, 25k-ért teljesen rendben van.
Alapvetően 3D filmezésre lenne használva (mint írta itt), arra egy A8 is elég kéne, hogy legyen. Ha lesz játék, arra is alkalmas, még 1600-as ramokkal is. Ha nagyobb kraft kell majd x idő múlva, mellé pattint egy használt vga-t és kész. Nem kell ezt túlagyalni. Tök feleslegesen ne vetessetek vele 1866-os ramokat meg drágább APU-t, annyit nem hoz. Ha alacsonyabb gépigényű játékok lesznek, arra elég lesz az 1600-as RAM is (KIT-ben van neki szerencsére). Ha meg komoly, új játékok, oda úgyis elkél egy dVGA.
-
colossal89
tag
válasz
#85552128 #16097 üzenetére
Köszi srácok! Eredményre jutottam beton stabil. Semmit nem változtattam a beállításokon, csak azt hogy biosban a fő feszültség állítónál állítottam értsd ezalatt 1,3V...1,32V...1,325V....1,330V stb amik vannak és én a másik oszlopban állítottam kezdetben ahol csak az eredeti feszültséghez rak hozzá XY kis menyiséget pl +0,010V.... +0,015V stb... és úgy látszik ezzel ugrál a feszültség ugyan annyi fesz van így is rajta mint a másik módszerrel de így nem ugrál. Ami még érdekesség lehet hogy ha 1,45V van beállítva mint amit alapból rak rá turbón 4,1Ghz hez
akkor csak ez az egy érték mutatkozik Aida ban de ha beállítok 1,4563V ot akkor már mutat egy kicsi 0,925V mellette. most így 4200mhz-n az új fesz beállítással nem ugrott le de engem zavar hogy nem egy feszültséget mutat mint pl 1,45V nál. Stabilan 1,4563V on de mi az a 0,925V ami 1,45V- nál nincs ott -
redbulz
tag
válasz
#85552128 #16041 üzenetére
Köszönöm neked is az infókat
Működésben nem volt még eddig probléma driverek nem frissülése miatt, a Win8 pedig egy darabig még nem érint szerintem és jelenleg egy Athlon II X4 750k van mellette. Jól érzem, hogy nem éri meg APU-ra cserélni ezt a kettőt, és inkább csak kivárjak pénzügyileg egy jobb dedikált vga-ra?
-
válasz
#85552128 #16001 üzenetére
Biztos, hogy nem veszek olcsóbb VGA-t. Akkor nem FM2-t vettem volna
Akkor vettem volna Pentium G2020at egy húgy alaplappal és akkor ahhoz tök jól passzolna az az olcsóbb VGA.
FM2-t direkt az iGPU miatt vettem
Majd lesznek gyorsabb RAMok is, de most az a +10k amit ráköltenék, máshol jön jól az életemben, és addig tolom ki ennek a vásárlását, amíg csak lehetséges. Most hogy rátaláltam erre a játékra, nyertem 1-2 hónapot, amíg kihúzom ezzel a RAMmal.
-
válasz
#85552128 #15630 üzenetére
Oksa.
Akkor már csak azt kell eldöntenem, hogy Asrock FM2A88M Extreme4+...
...vagy Gigabyte GA-F2A88XM-D3H legyen.
Mindkettő ugyanannyi lenne (az asrockra amúgy is kell egy vram-hűtő), szóval lehet, hogy pénzfeldobás lesz a vége.
-
-
tom570
aktív tag
válasz
#85552128 #15577 üzenetére
Hali! El tudnád magyarázni hogyan lehet Msi AB progival állítani a gpu órajelét?
Már az előző gépemnél is használtam ezt a progit és nagyon jól lehetett vele állítani a videokártya teljesítményét, de mióta APU-t használok azóta nem működik ez a funkció. Mármint a 844 mhz-ről csak lefelé lehet skálázni felfelé nem. Köszi! -
-
konci79
őstag
válasz
#85552128 #15568 üzenetére
Ez megy nekem is,át tudom írni
Bár átírtam 860-ra de 302-nél feljebb nem ment mikor beléptem bf3-ba...Valami nem tetszik neki.Szerk: 302-n volt... Most megy ,de 860-ról 844-ig veszi vissza csak ,ha húzom akkor nem veszi már vissza alapra?Korábban300/760 volt . Van jelentősége?
-
konci79
őstag
válasz
#85552128 #15563 üzenetére
CCC nálam ki van lőve,nem használom,gyorsabban kapcsol ki és be is a gép,meg értelmét sem látom hogy fusson.
Na megyek bevásárolni,aztán kipróbálom mit linkeltél
Addig jöhetnek még ötletek ,nem akarom szénné húzni,lényeg hogy picit jobb teljesítmény játéknál(bár a mostani se rossz de ha már k-s,megnézném mennyivel jobb),amíg nem lesz jól működő &olcsó kaveri() addig marad ,mert amúgy meg vagyok vele elégedve.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#85552128 #15359 üzenetére
Nem kell téríteni, mindegyik gyártó alkalmazza csak néha mellélőnek a Biossal és későn veszi vissza a feszültséget de ez minden gyártónál előfordul, sőt megsúgom hogy az MSI alkalmazta elsőnek és azt is ők találták fel hogy az alaplapon levő rézréteggel lehet hűteni a FETeket.
Balathruin Ha nem húzod a procit nem lesz vele gond, de a tuning felejtős inkább majd a feszültséget kell visszavenni egy kicsit.
-
-
válasz
#85552128 #15120 üzenetére
Hát ez baj, mivel ez a deszka volt még elfogadható áron FM2+-vonalon, a többi már túlárazott. Komolyan ott tartok, hogy eladok mindent és ugyanezt összedobom s1150-alapokon, egy Pentiummal. Az árkülönbözetből kijönne még egy használt low profile vga is.
Más ajánlott ITX lap esetleg?Turbo nálam is ki van kapcsolva, és a CCC nekem is szimpatikusabb. A mostani A10-nek limitáltam az órajelét 2900Mhz-ben, de akkor lehet, hhogy majd lejjebb veszem. Az IGP-hez amúgy sem kell nagyobb procierő, játékon kívül meg nem futtatok erőforrásigényes alkalmazást.
Így neked mennyire igényli a hűtést az A8?
-
xmaas
őstag
válasz
#85552128 #14943 üzenetére
Azt azert ne gondold hogy annyival jobb a gyari pasztanal a dragabb paszta hogy 30 fokkal huvosebb lesz a processzorod 3-4 fokknal tobbet nem tudnak hozni azok se minuszba neki azert esett ekkorat a homerseklet mert nagy valoszinuseggel rosszul volt felrakva eleve a hutes biztos jo sok pasztaval , akkor nyersz sokat ha kicsereled a gyari hutest ami ajanlott is mert egy hangpos szar hatasfoku akarmi
-
válasz
#85552128 #14812 üzenetére
Azt nem tudom, hogyan kell nézni, de amúgy sem tudnék nagyobb teljesítményt kicsiholni belőlük.
(#14811) diablo1984
Hajrá, kíváncsi lennék én is a 6770-esedre!(#14815) qqcqqc
A fogyasztás nem izgat, több okból sem.
1, Korábban már írták, az IGP-t letiltva számottevően esik az APU fogyasztása.
2, Az APU-mak is szeretném csökkenteni a frekijét, 3000Mhz-körül is bőven kihajtja ezt a VGA-t.
3, Ezeknek a videókariknak már szintén nagyon jó az energiagazdálkodása, nem hinném hogy néhány Wattnál sokkal többet fogyasztana így a gép. -
Centre
tag
válasz
#85552128 #14640 üzenetére
gyszer bvolt egy ilyen beszélgetésem erről valakivel itt a PH!-n. Amellett érveltem, hogy nagyon nagyon szűk az a keret ahol igazából megéri az A10-es, s nem jön ki jobban az ember valamelyik alternatív konfiggal(Dvga, ne adj isten intellel). Azt hiszem a beszélgetés pont abból indult ki, ha jól elmlékszem, hogy megéri-e egy 25-30-ezres lapot venniegy budget APU alá.
kíváncsi vagyok mi lesz most a verdict, persze várni kell amíg szelidülnek az árak s amíg a forint összeszedi magát (bár én erre nem tennék nagyobb összeget) ogy értelems döntést lehessen hozni.
-
-
-
katt777
félisten
válasz
#85552128 #14428 üzenetére
Aha, hétköznapi tuning, egy rakás teljesített stressz-teszttel (nem egy 32MB-os látszat-eredménnyel).
Hagyjuk a hülyeséget, és azt nézzük, hétköznap egy otthoni gépben, stabilan mi hozható ki a prociból, mert annak van értelme, nem az ilyen hű, de mit tudott a proci fél másodpercig, amíg lefagyott a kép (ha nem photoshop). Nyilván persze nem is gondoltad, hogy épeszű felhasználásról beszéltem...
Mindenesetre ha akad itt néhány tucat 5800K tulaj, aki normál körülmények között (azaz semmi extra tuningcuccal, normál léghűtővel) 5GHz körül használja a prociját évek óta, feltétlenül jelentkezzen! -
katt777
félisten
-
törölt tag
válasz
#85552128 #14371 üzenetére
Még az előzőhöz annyit, hogy nézd meg a választott alaplap oldalán, hogyan van a CPU támogatás, mert az összes FM2+ lap csak frissített BIOS-szal támogatja a Kaveriket!
Azt most nem tudom, hogy legalább elindul e és tudsz rögtön frissíteni, vagy előtte kell egy másik proci érdemes majd érdeklődni a Kaveri/Alaplapos fórumokon, vagy írhatsz a gyártónak is. -
hpeti84
csendes tag
válasz
#85552128 #14245 üzenetére
Köszönöm.
Még annyit szeretnék kérdezni hogy ezeket a procikat mennyire kell komolyan hűteni? Gondolok itt arra hogy mindenhol azt olvastam hogy a gyári hűtő nagyjából alkalmatlan a feladata elvégzésére, de mennyire kell komoly hűtő rá? Elég csak egy Artic alpine 64 plus, vagy valami komolyabb kell?
-
hpeti84
csendes tag
válasz
#85552128 #14243 üzenetére
Szia.
Nem nem lesz vga benne, de ennyivel gyengébb az a8 grafikus teljesítménye??
A memóriát én is dual chanel 1600+ ra tervezem így is úgyis.
Egyébként a szüleimnek rakom össze ilyen mindennapi feladatokra + talán egy kis flash játék.
Egy 20 colos monitort kéne meghajtania.Üdv.
-
Vartanus
őstag
válasz
#85552128 #14179 üzenetére
A shader részelemek száma nem minden,sokat számít a gyártástechnológia,csíkszélesség...pl HD 4670 méég a jó öreg WLIW5-ös míg a 8650D már WLIW4. Ha azt veszem a 7660D(5800K) is kevesebb számolóval bír mint az 6550D(3870K) és mégis ~20%-al gyorsabb a modernebb felépítés okán.
-
petya2012
őstag
válasz
#85552128 #14129 üzenetére
sziasztok
megjött az alaplapom
Gigabyte GA F2A88XM-D3H
A csökkentett módba nem tudok belépni,hiába nyomom-nyomkodom az F8-at
vki esetleg tudja hogy kell belépni??
kérdésem lenne az AMD A8 6600K prociról is
az AIDA azt írja,hogy 0 fokos-ak a magok,a CPU hőfok meg ugrál(hol 21 hol 34 fokos)
az a GPU dióda micsoda??oda -6 fokot ír -
patomi
őstag
válasz
#85552128 #14046 üzenetére
Tesóm mai napig Q6600-al játszik gond nélkül (pedig egy 2 magos is befogja ma már). Mivel én nem vagyok "gémer" nem tudom melyik játék fogja meg a 2 modult. Ami játékokat néha elindítok arra tökéletes ez a proci és az igp-n is el megy gond nélkül(pl. Grid, Wrc4,3).
Igen megfelelne, de olcsó procikban nincs HD4000. -
patomi
őstag
válasz
#85552128 #14043 üzenetére
Érthetetlen is, hogy miért nem jönnek legalább több modullal, sebaj majd FM3-ra.
Mert alapvetően csak azoknak van szükségük i5,vagy erősebb procira, aki dolgozik és valóban szükséges a proci erő illetve aki a csíkokra gerjed amik a tesztekben láthatóak.(utóbbi a több) Amúgy egy alap 2 magos(intel-amd tök mindegy) is tökéletesen megfelel a userek 80%-ának, csak nincs ezzel tisztában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- 3D nyomtatás
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Synology NAS
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest