- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Íme az új Android Auto!
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
Leslie67 #12140 üzenetére
Szia
Nagyon gyorsan szerezzél be valami olyan hűtőt, ami nem tolja a ramokat, mert kitöröd a slotot aztán kampec a lapnak.
Nem akartam írni, hogy a thermalright machot vedd 11k-ba kerül, mert annyian ajánlották ez a hűtőt. Én rögtön tudtam, hogy nem fog elférni azoktól a ramoktól, meg ismerem a lapod felépítését. A macho nálam 4.5ghz-en üzemelő aput tart 56-fokon(2 óra játék után), 500rpm fordulatú házventikkel magán a hűtőn nincs venti tehát passzívba van.
Ház cooler master 912 plus. -
Findzs
addikt
válasz
te se olvastad el az alaplapod user manual -ját
nemcsak, hogy hátrányod nem lesz de még előnyöd is ha a kék foglalatokba rakod a rammokat -
Peaceliker
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz
Elvileg a memóslot színezés arra lett kitalálva hogy az azonos színű sínekben képes a memória dual channel módra....ha nem nyomja szószerint nagyon, csak épph hozzáér a venti oldala akkor maradhat...
Gondolom csak így lehet felszerelni a T4-estRam bővítésénél okozhat gondot...
-
válasz
Leslie67 #12104 üzenetére
A memoriat allitsd 2133-ra es ugy is probald ki. HA jol latom, akkor 2400-on hajtod.
Egyszerre egy dolgot valtoztass, esetleg a turbo Core-t is kikapcsolhatod. Ha valamilyen gyari monitorozo vagy OC program fut, akkor azt is szedd le, lattam mar karon varjut fokent Asrocktol, de masik gyartonal is lehetseges.
-
Vartanus
őstag
válasz
Leslie67 #12091 üzenetére
Nekem tökéletesen működik néha lefagyott,de azon nem csodálkoztam mivel a hivatalosan max 1866.ig kezeli a ramokat az 5800K,én pedig 2400-on hajtottam,egyéb iránt soha semmi hasonló gondba nem akadtam sem a saját gépemnél sem a többi AMD APU-s gépeknél amikkel eddig volt dolgom(volt FM1 és FM2 alapú is pár)szerintem egy AMD APU-s és egy Intel procis rendszer esetén sem maga a processzor és a gyártója a hibás(persze előfordulhat gyári hibás processzor,de mióta informatikával komolyabban foglalkozok azóta ilyet én nem tapasztaltam). Az FM2-es topikban is nagyjából kezdetektől benne vagyok és azért a nagy átlagnak gond nélkül bekapcsolt elsőre is,ezért nem hardver hibára gyanakszom főleg.
Én úgy vélem valószínű a ramokkal lehet gond,azoknál jellemző ez a fagyás.
A kép csíkozódásáért viszont lehet az alaplapi kimenet lehet a ludas,ha nem vagy benne a témában mélyebben szerintem vidd be a géped oda ahol vetted az alkatrészeket hátha tudnak okosat vele tenni -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #12073 üzenetére
Nem az a gáz ,hogy nálam is fagy, hanem hogy sokáig tart rájönni néhány esetben a hiba okozójára.
Én úgydönöttem visszaállítom a VGA-m alaphelyzetbe(HD7770), Így is elég jól megy minden. Bár szerintem a TDP beállítás miatt fagyhattam.
Neked is kikellene szűrni az egyes elemek alaphelyzetbe állításával, hogy akkor mi miatt fagysz le.
Eseménynaplóban esetleg nézelődtél? Érdemes fagyásnál ránézni az órára, és keresni valami infót a windows eseménynaplóba.
Előtudod hamar idézni a fagyást? -Ezzel időt spórolnál magadnak.
Remélem érted a gondolat menetetTe esetedben is lehet gyanakodni a filmnézés alapján az IGP-re(beállításaira). Milyen lejátszóval fagytál ki? CSak hogy tudjuk, melyik hardvert is használod éppen a videógyorsításhoz.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Leslie67 #12000 üzenetére
Tippem szerint nem megfelelő a képernyő frissítési beállítása. Most az más kérdés, hogy hogyan kell beállítani, de gondolom a TV 50 v 100 Hz-en üzemelne, a gép meg 59Hz-en vagy 60-on küldi ki a jelet és ez okozhatja a rángatózást. Én próbálkoznék vagy a tv-t és a drivert 24p-be tenni, vagy 50hz-re. De ez csak tipp, lehet totál hülyeség.
Catalyst-ban van a Saját digitális síkképernyőm és azon belül a HDTV támogatás.
-
patomi
őstag
válasz
Leslie67 #11985 üzenetére
Szétkaptam a gépet megmértem, nem fér a Hyper T4 alá a ramod (41,4mm). Az enyém picivel alacsonyabb 40mm és éppen necces. Szerintem másik típust kéne nézni. TX3 biztos elfér (volt ilyen ezen nálam) persze ez 92mm-es ventivel van. Viszont, ha házat cserélsz, akkor a kettőt együtt érdemes, vagy előbb házat később hűtőt. Ház megvan tudni fogod mi fér be magasságban.
A hátsó ventit átszereltem felülre, mert arra fúj a procihűtő,így egyből kiszívja a levegőt.
-
Leslie67
tag
válasz
Leslie67 #11955 üzenetére
A játék megjavult. Nem tudom, hogyan, de a 30 fps-ről felment 100-tól 215 fps-re.
Hurrá!
Nemtudom, hogyan, de mintha egy öngyógyulási folyamaton ment volna keresztül.
Egy gondom van még a konfiggal. Amikor filmet nézünk róla megosztott képpel(projektorral vagy tv-vel attól függ, hogy az erősítőn hová osztom meg) a kép nem folyamatos. Olyan mintha valami nem tudná kiszolgálni a videó képet. A haggal nincs gond megy folyamatosan, de, ha lejátszás közben előhozom az MPC HC menüjét, hogy a következő lejátszandó filmet megkeressem rendesen akadozik a kép. A hang gond nélkül, gyönyörű szépen megy. Mindegy neki, hogy 1 vagy 2 Giga ram van mellé rendelve.
A10 6800K/F2A85V Pro, 2X4 G Kingston 2400 Mhz ram.
Van valakinek ötlete?
Előre is köszi! -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11829 üzenetére
Talán vagy valami energiagazdálkodási gond lehet driver szinten valamelyik alkatrésszel, vagy csak simán rossz az Ethernet driver. De még az Utorrente. is lehet gond! Tavaly például majdnem egész évben olyan verziók jöttek ki, hogy random módon akadt a hang. 2 különböző alaplappal is az utorrent miatt. Már nemis tudom mithasználtam helyette.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Leslie67 #11810 üzenetére
Mi is a konfigod pontosan? Amennyit beszéltél már a gépedről már igazán kitölthetted volna az adatlapodnál, hogy milyen géped van, nem? Alaplapi uefi bios a legfrissebb? Próbáld meg az alaplap gyártói vga drivert feltenni és nem az amd általit. Más játékokkal próbáltad már? Mert ez a Cross Fire egy dolog, hogy így megy. De más, hogy fut?
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11808 üzenetére
Szóval megjavult? Ha jól értem.
Az edigi 6 fps helyett mostmár 40fps?
Nem fog elfüstölni semmi ha Tuningolni szeretnél. Persze ehhez 70 fok alatt kellene maradnia mindennek, illetve ésszel kell emelni a feszt. IGP tuninghoz az NB feszültséget kel emelni( nem az NB órajelet!). És ugyanott emeled a GPU (igp) órajelet ahol mutattuk (és ami most sikerült visszafelé)
Memóriánál azért látsz 1200mhz-t mert az a valós órajel. a 2400mhz pedig az effektivet jelenti. Ha megnézed az egyik a másiknak pont a duplája.
-
Vartanus
őstag
válasz
Leslie67 #11794 üzenetére
Szia!
Biosba belép jobb felső sarokban van egy olyan, hogy Exit/Advanced Mode(továbbikban AM). Az AM-ot válaszd ki és akkor előjön az AM. Azon belül lesznek ilyen fülek felül, hogy Main;Ai Tweaker;Advanced,..stb.
Ha rámész az Ai Tweakerre akkor ott lesz lehetőség az IGP tuningra, a GPU Engine Frequency beállítással.Teszt az alaplapról,ahol ha végig nézed a BIOS-ról készül screeneket könnyen láthatod amit leírtam folyamat.
A képen bekarikáztam az amit állítani kell,hátha könnyebben megtalálod.
Egyébként én ha új alaplapot veszek az az első hogy a BIOS-t funkciókat végignézem,mert csak így lehet személyre szabni a gépet jól ha az ember magának nézi meg mit tud az új vas,nekem is új volt ez az UEFI elsőnek,de egy óra molyolás és 1-2tuning után már simán fog menni neked is, ebben biztos vagyok
Nem ördögtől való a tuning,pláne ha egy K-s procid van és egy FM2-es csúcslapod alá,mert így a pénzedből több teljesítményt tudsz kisajtolni,de ahány proci és alaplap annyi féle tuningpotenciál és beállítás,ki kell kísérletezni neked mi a legjobb,ez máshogy nem megy sajnos,csak próbálkozással.
-
Vartanus
őstag
válasz
Leslie67 #11791 üzenetére
Nekem a CS Source-t aminek a motorjára épül szerintem a Crossfire játék is( a képek alapján godolom hogy ugyan az az engine van mindkettőben) én az 5800K-val volt hogy 200fpssel nyomtam...és nekem a ramok csak 2133-on mennek.
Én nem adnék 2Gb-ot neki...vedd vissza 1Gbra az IGP-nek kiosztott memóriát.
A 6800K 8670D-jét húzd fel 1086Mhz-re a ramok jók effektív 2400(1200)on-ilyen beállításokkal erősebb lesz a grafikus egység mint az 5750-ed volt,szerintem. -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11781 üzenetére
Jó hír,
! A Bios valószínüleg rendben van. Megfelelő pontokat kaptál 3DMark Vantage-ban. A játékkal lehet valami gubanc. Lehet állítani olyat a játékban, hogy Opengl-t vagy DirectX-et használjon?
Egyébként biosban inkább 1GB-t adj az IGP mellé. Azt mondják, úgy jobban teljesít.
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11775 üzenetére
A Zavarcsík amit említettél, az a kábel alacsony árnyékolása, vagy a TV frissítési frekvenciája miatt lehet.
Várjuk a 3DMark Vantage tesztet. Lent Agree gombal beadja a letöltést.
A CPU-nak 11000pont magasságában , az IGP-nek pedig 5400pont körül kell majd kapnia. -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11775 üzenetére
Én is ezt a hibát kaptam
, illetve nekem is az van fennt ami neked "directx_Jun2010_redist".
Teljesítménycentrikusmódban is nézd meg a játékot. Illetve, kaptál már valakitől eredményeket, hogy mennyi fps-nek kellene lennie?
3Dmark Vantage teszt alapján, mennyit kap az IGP? Performance módban? Szerintem az érdekelne itt mindenkit. A CF az akkor nálad azt jelenti, hogy van egy HD 6670-ed is? Vagy egy játék rövidítés? -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11771 üzenetére
Memóriák azonos színű foglalatban vannak ugye? Neharagudj tudatlanságomért, de miaz a CF játék?, Illetve megkeresem az általad linkelt videót, mert kicsit később csatlakoztam a segítőkhöz itt
AZ egyik képet nézve, azok közzül amit linkeltél, talán directX hiba is lehet a rendszereden. Ezt is telepítsd fel.
Illetve kis időre az energiagazdálkodást rakd Teljesítmény centrikus -ra!
A vibrálásnak még utána nézek. -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11757 üzenetére
Na várj csak! Jól értem-e? Volt egy sima F2A85-V alaplapod is ezzel a cpu val? Most pedig van egy F2A85 V Pro amivel szintén nincs kép, csak TV-n? Elsősorban resetelned kéne a biost, utána letörölnöd a mostani AMD Catalystot teljesen. Ezután feltenni a megfelelő drivert, mert úgy sejtem nem jót tett(ek)él rá! Egész pontosan EZT TÖLTSD LE és tedd fel ha az előbbi pontokkal végeztél.! Ez legyen az utolsó lépés. A bios reset pedig az első(onnan ismered fel, hogy elállítodik a dátum és az idő). Ha nem javul a helyzet, akkor jöhet a második lépésként a mostani apu driver (vagyis AMD Catalyst) teljes uninstallálása. Újraindítás után jöhet az új driver telepítése (amit linkeltem).
Ha a problémád továbbra is fenn áll, akkor még mindig próbálunk segíteni.
Ja, és a ramok azonos színű foglalatba kerüljenek!!!!!
-
patomi
őstag
válasz
Leslie67 #11757 üzenetére
Ha a suitot letörlöm mi szabályozza le csendesre a ventiket? Ilyennel például, próba erejéig kibírod.
A 3Dmark teszt progi ami pontozza a géped és közben megterheli elég rendesen. Szal tesz közben amit kiír azzal ne foglalkozz... Meg a pontozással sem nagyon, max összehasonlításra jó, egy másik konfiggal(pl).
-
-
diablo1984
veterán
válasz
Leslie67 #11747 üzenetére
a proci melegedését tudod monitorozni? arra is kíváncsi lennék, hogy nem éri-e el a 65 fokot! bár ha nincs kihasználva, akkor nem melegszik.....
ki kellene próbálni egy fix órajelen, hogy ne csesztesse az energiatakarékos mindenség és a feszt ne vegye el alóla, valamint az órajelet se mahinálja! tehet belőni fix 3500-ra mondjuk és megnézni, hogy mit csinál! csak ehhez a fícsöröket is ki kell lőni, mert azt már tapasztaltam én is, hogy a feszeket emelgeti, ha valami bekapcsolva marad a biosban....
-
Vartanus
őstag
válasz
Mintha olvastam volna régebben,hogy a 2 Gb megosztott ram okozhat galibát...
Másrészről milyen oprendszered van?
Ha HDMI-n csíkozódik a kép az inkább alaplap hiba nem a procié.Mondom én 5800K-t beleraktam csak a tuningal vacakoltam egy ideig amúgy minden elsőre kalppolt, nem olyan rosszak ezek az AMD APU-k a 6800K pláne,én például nagyon meg vagyok elégedve. Nagyon gyors,jó fogyasztású,nagyon is jó kis rendszerem lett..nem bántam meg hogy lecseréltem az X6-osom,nem érzem semmivel sem gyengébbnek,az hogy a proci ereje gyenge,szerintem az is hülyeség egyáltalán nem gyenge,csak éppen nem egy 80-90K-s i7 3/4770K-hoz kell hasonlítani
Mostanság olvasok az Asus némely gyengeségéről,lehet a lap vacakol...
Szerk.:Én egri vagyok ugyan de ha esetleg járnék Hatvanban lehet megtudnám nézni ha addig nem javulna.
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11748 üzenetére
MIvel még nemvolt ilyen AMD APU konfigom, ezért nemtudok túl okosat mondani. Próbálkozz néhány beállítással, biosban, és monitorozd a kihasználtságot, illetve órajelet. Esetleg cserélj drivert! Válts energiagazdálkodási módot! Valamire csak rájössz magadtól. Utána már tudunk segíteni.
-
Stonerice
őstag
válasz
Jah, és ezt az ASUS AI suitot töröld le! Nálam csak bajt csinált.
Cseréljünk félkonfigot
akár ideiglenesen
. Én pár hónapja terveztem Apu-t az i5-öm helyett, de énis tartok a cpu erejétől, ezért megvárnám a Kaverit, hogy szivárogjon valami infó.
Előbb az APU konfigot tervezném megvenni, és ha tetszene csak utána adnám el az intel konfigom.Játék közben HW infóval megmonitorozhatnád a cpu átlag órajelét. WOT a game ugye? Lehet azzal van baj( a játékkal).
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11735 üzenetére
Csak egy tapasztalatot írnék le számodra, hátha segítek valamit vele. Éna héten figyeltem fel rá, hogy ha (intel konfigomon) BCLK-t is húzok nagyobb mértékben, a procin, akkor hiába megy nagyobb órajelen majdnem fele annyi fps-re esik le a játék, pár perc után (gondolom hibázott a proci) de csak ritkán fagytam ki amit a memória oc-ra fogtam. Hát nem az volt nálam végül a teljesítmény esés oka. Bclk alaphelyzetbe állítás után újra visszaállt a teljesítmény.
Nem mondom, hogy nálad is ez a baj, de valószínű, hogy a cpu beállításokkal kell babrálnod. Órajeleket esetleg monitorozhatnád. Apu-k szoktak throttlingolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Íme az új Android Auto!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest