- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz
Sribek #19282 üzenetére
Nekem ez a konfigom van otthon Plexet FullHD felbontásban kódolással együtt, míg Serviio-t encode nélkül hálózaton 4k-ra is ki tud még szolgálni.
-
Bogyi007
veterán
válasz
M0ng00se #19272 üzenetére
2013 júliusa óta van meg a konfigom, ami azóta minimálisan változott meg erre kvázi napi használatban van és voltaképpen semmi problémát nem tapasztalok azóta sem. Win 10 van rajta amit azóta használok amióta a win 7 automatikusan átfrissült rá - nem is kellett azóta újratelepítenem a rendszert, csak a kötelező update-ok azok amik lefutottak rajta.
Kiszolgálja az Xbox One X konzolomat és a Philips tévémet is Plex Média Serverként és Serviio szerverként. Több nekem nem kell és nem is tervezek.
-
Bogyi007
veterán
Aláírásomban szereplő konfigomhoz mostanság milyen videokari lenne ajánlott, ha picikét játszani szeretnék - igényeim nem nagyok, egy közepes felbontással futó 720p-s grafikai szint is elég. Idei játékok közül a Dead or Alive 5-el játszanék, meg talán az új grafikus enginnel érkező F1 játékra lennék kíváncsi.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Gainka #14857 üzenetére
Azért azt a grafikát rendesen vissza kell venni tételt én idézőjelbe raknám. Max akkor helytálló ha kiindulási alapnak a FullHd-t és a 60 fps-t vesszük...
Ahhoz képest hogy netezni meg filmet nézni vettem a kis A8-5600K procit, eléggé pozitívat csalódtam benne játékok terén is....
-
Bogyi007
veterán
válasz
drbobee #14177 üzenetére
A karidat nem ismerem, de a procidat nagyjából igen, ez kicsivel többet tud a sajátomnál.
Dual Kites ramra érdemes törekedned, ha az megvan (nálam 2*2 giga van) akkor nálad is pl a Remember me tudni fog 1600x1050-es felbontás mellett közepes szintet (ez Unreal Engine 3-as game) Tomb Raider szintén hasonló felbontásba lesz kb 25-30 fps mellett. Bf3 ilyen felbontásnál lowon megy multiban is használható fps értékek mellett - ha visszább veszel felbontásból akkor mehet medium is.Rayman Origins mehet 1920x1080-ban is, a Legends 1600x1050 szintén. F1 2013 1400x900 alatt medium részletességgel megy nálam szélsebesen.
Tomb Raider Underworld-öt néztem még az megy FullHd-ban egyedül az átvezető videók alatt dadpg picit ilyenkor a lejátszás, de maga a játék alatt nincs gond. Dead Space 1 is probalható FullHd alatt.
Gyári hűtőt érdemes lecserélni, én azt egy EKL COLD
TOWER MERLIN EDITION-ra cseréltem le amit 3500+ futárköltség árból letudtam.Remélem tudtam segíteni. (procim nálam A8-5600K, a teljes konfig aláírásomban linkelve)
-
Bogyi007
veterán
válasz
atti_2010 #14164 üzenetére
Jól beszélsz. ;-)
Ha csak játékra kellett volna gép akkor valszeg én sem így raktam volna össze a gépemet. Nekem mindennapi használatra s fullhd filmek streamelésére kellett főleg.
Játszani ott a Ps3 s majd a 4 valamikor.Az más tészta, hogy a Trinity még így is az APU-val a Ps3 grafikai teljesítményét röhögve átugorja - így ezért néha ezen is játszok, köszönhetően a Motionjoy proginak amivel a Ps3 kontroller a Pc számára X360 kontinak látszik.
S így már szinte konzolos feeling van. ;-)Az itt leírtakat olvasva meg azt szűrőm le, hogy nekem jó lesz a Trinity a következő 3-4 évre még s majd a Kaveri utóda fog majd egyszer a házba kerülni, az én felhasználási körömnek nem érné meg átváltani a Kaverira.
-
-
Bogyi007
veterán
válasz
atti_2010 #14061 üzenetére
Mit kóstál egy ilyen kari s A8-5600K -hoz is passzolna vagyon?
Bár nekem elég az APU teljesítménye, főleg most hogy teljesen rákattantam a WinUae programra. (Amiga emulátor - a hozzám hasonló "veteránok" tudják miről beszélek)
A Pinball Fantasies még most is a LEGJOBB flipper játék. ;-)
-
Bogyi007
veterán
válasz
diablo1984 #13476 üzenetére
Én is a meglevő dualos 2x2 gigámból mostanra átraktam az Apu-nak 1 gigát az eddigi 512 mbyte helyett és a gép is jobban szereti - a játékok meg főleg.
Apropó játékok! Itt egy kis lista hogy terheljétek az Apus prockókat.
Ha siettek akkor talán még az 576, Media Markt és a CD Galaxis üzleteiben találtok némi akciós árut.
A heti választék:
Painkiller Limited Black Edition - 1349 Ft
Sniper Elite Nazi Zombie Army - 1 349 Ft
PSP G-Force: Essentials - 1 349 Ft
Rayman Legends - 2 251 Ft
Rayman Origins - 2 251 Ft
Painkiller HD Standard - 3 154 Ft
Rayman Collection - 3 605 Ft
Painkiller HD Collectors Edition - 4 507 Ft
Splinter Cell Blacklist Day 1 - 4 507 Ft
PS3 Painkiller Hell&Damnation - 4 507 Ft
PS3 Castlevania LoS Collection - 4 507 Ft
XBOX360 Painkiller Hell&Damnation - 4 507 Ft
XBOX360 Arcania The Complete Tale - 4 507 Ft
XBOX360 Castlevania LoS Collection - 4 507 Ft
WII Epic Mickey 2 - 4 507 Ft
XBOX360 Rayman Legends - 5 410 Ft
WiiU Splinter Cell Blacklist - 5 410 Ft
PS3 Painkiller Hell&Damnation CE - 5 861 Ft
XBOX360 Painkiller Hell&Damnation CE - 5 861 Ft
PS3 Splinter Cell Blacklist - 4 959 Ft
PS3 Splinter Cell Blacklist 6 Ultimatum Edition - 5 861 Ft
PS3 Dead Island Riptide CE - 4 507 Ft
PS3 Splinter Cell Blacklist 6 5th Freedom Edition - 6 763 Ft
XBOX360 Splinter Cell Blacklist 6 5th Freedom Edition - 6 763 FtAhol nincs külön írva a platform az Pc-s játék.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Johnie #13400 üzenetére
Egy Ps3-am van a konfigom mellett és ha az IGP-vel ezt tudom mindenféle hókuszpókuszok nélkül kihozni a konfigomból (aláírásomban a link), akkor költ a franc videókarira 30e forintot csak azért hogy a játékok többsége FullHD-n mediumot vagy 1600x900-on high grafikát hozzon....
Egyébként sokat dob a DC a konfigon annyi biztos - nekem is 2x2 giga ramom van amit először úgy sikerült a deszkába pakolnom hogy Singleben adódtak össze 4 gigának és úgy játszottam vele. Miután szóltak hogy a fényképeken látták hogy a ramok nem jó helyen vannak átpakoltam őket és a Tomb Raider köszönte szépen az extra löketet és nagyobb felbontással és magasabb Fps értékekkel hálálta azt meg.
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
Remember Me játék a konfigomon csak az APU használatával + EKL Cold Tower Merlin Edition hűtéssel...
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12919 üzenetére
Az én voltam szerintem ;-)
Ez nálam már azt hiszem be sem férne a házba...
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
válasz
patomi #12760 üzenetére
Aláírásomban meglelhető a konfigom - továbbra is ritkán játszom, de a célnak tökéletesen megfelel. Amit eddig én próbáltam vele az mind szemnek kellemes volt. Pedig Tomb Raider, Bf3 (multiban is!), F1 2013, Deadpool, Remember me játékokkal is tettem próbát vele.
Az AMD-nek ez az Apu-s IGP megoldása telitalálat volt!
-
Bogyi007
veterán
válasz
MZperX75 #12432 üzenetére
"BF3 multiplayer játszhatatlan IGP-n"
Megnéztem már a gépházat mert biztosan akkor átk****ák a burámat, de nálam is IGP van az A8-5600K-s procimban és én nem tapasztaltam mindezt. Pedig csak 2*2 giga Dual kites ramom van hozzá amiből 512 megát adtam a procinak. Jó persze nem FullHd van hanem ez:
De a multi teljesen élvezhetően futott így - a procim hűtését egy EKL Cold Tower biztosítja mellé.
-
Bogyi007
veterán
válasz
ADAM1337 #12318 üzenetére
Ebbe belepiszkáltam septibe.
1600x900-at kínált fel de ott kicsit kevésnek éreztem az frame-t így a felbontást átraktam az 1400x1050-re a többiet meg nem piszkáltam.
Bf4 meg nincs meg nekem még virágboltból sem - a Bf3 meg a híres Humble Bundle akcióból van meg.
Közben már vissza is álltunk 28 fokra a gépen. Jó kis hűtő lesz ez. És mindez félgőzzel hajtva.
Egyébként szépen befért a házba a hűtő - még az oldalát sem kellett nyitva hagynom....
-
Bogyi007
veterán
válasz
Bogyi007 #12295 üzenetére
EKL Cold Tower második eredmény két és félóra online adás (Rtl Most - Vundersön és Zuperszexi) megtekintése
Érdekes hogy online adás alatt a proci magok jobban kapnak terhelést mint pl egy játék során, míg a hőmérséklet szinte változatlan marad.
És három kép viszonyításképpen hogy mekkora is a hűtő....
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12280 üzenetére
Bakker! Ez az Ekl Cold Tower hűtő szép nagy jószág! Most hozta meg a futár....
Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap +
Akyga AK806BG Micro Atx táp nélküli fekete számítógép ház (330 x 175 x 405mm) kombóba lehet érdekes lesz elhelyezni, max a ház oldalát leveszem. ;-) -
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12243 üzenetére
Kikapcsol elvileg, legalábbis Win7 szerint igen, bár én letiltottam mivel. amikor a Sapphire 6670 a gépben volt és az Apu is jelen volt akkor 3 perc után lekékült a gép...
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12216 üzenetére
Legalábbis addig amíg nincs meg a hűtő ugye? :-D
-
Bogyi007
veterán
válasz
Dany007 #12211 üzenetére
Azt a bizonyos 15%-os növekedést elvileg egy Asrock deszkával is elő lehet hozni mindenféle hókuszpókusz nélkül:
"X-Boost : Az automatikus órajelnövelő fegyver
A Trinity APU-k új generációja rendkívüli számítási teljesítménnyel rendelkezik. Hogy az összes teljesítmény kihasználható legyen, az ASRock létrehozta az exkluzív X-Boost technológiát. A funkció aktiválásához elég megnyomni az „X" gombot a POST során, és a funkció már aktiválva is van, és a Processzor órajele máris magasabb és kihasználható 15,77%-os teljesítmény növekedés. Ki mondta, hogy az órajel növelés csak a profiknak és varázslóknak való? Csak egy kattintás és már kész is!"
Ilyet az én FM2A75 Pro4-M alaplapom is tud......
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12200 üzenetére
Én is csak annyit írtam hogy a következő az lesz, de azt nem hogy mikor. ;-)
Játszani ott a Ps3 és ez a Pc is. Ps4 majd valamikor jövőre, nem hiszem hogy áprilisra a születésnapomra de őszre vagy karira már jó lenne.
Cimbora ellenben dec 13.-kor megveszi, akkor majd meglesem. B-)
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12197 üzenetére
A következő Amd procis gépem nekem is az lesz. ;-)
Tetszik a Forza5 nagyon, de egy fecske nem csinál nyarat....
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12192 üzenetére
Ez nem lesz probléma egy ideig. ;-)
A maradék lovét elköltöttem game.co.uk oldalon + megvettem az alap Team17 humbe bundle weekly sale csomagot. -
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12171 üzenetére
Ez hol kapható még egyáltalán?
-
Bogyi007
veterán
Aláírásomban is szereplő konfigomhoz sokáig töprengtem hogy veszek hozzá dedikált Vga-t (Dual Chanell nem játszik nálam) vagy lecserélem a gyári hűtését.
Igazság szerint mind az Apu teljesítményével s a gyári hűtő hatásfokával (s hangjával) is meg vagyok elégedve, de mivel most némi pénzmaghoz jutottam így valamelyikre beruháznék.
Anno Vgaból járt a gépemben egy Sapphire 6770 1 Gb GDDR5-ös az tetszett és jelentősen meg is dobta a konfig teljesítményét (és egy ismerősöm hamarosan le is passzolná - csak nem tudom annak mi a reális ára).
Hűtő esetében ellenben voltaképpen lövésem sincs mi volna jó - ha a konfigom alapján tudnátok javasolni valamilyet azt megköszönném.
Mivel most kb 12e forint az ami a kalapban van (ennyit ért a Méhben a soksok Ckm, Fhm és egyéb papírhulladékok tömkelege ;-) ) így a videokarira szerintem még kicsit gyűjteni kellene, ellenben a hűtésre elég volna a keret.
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11924 üzenetére
A procival semmi bajom, azért gondolkodtam el a cserén mert most talán kicsi ráfordítással lehetne átváltani az Fm2+ deszkára a Trinity procim meg akár tartaléknak is megmaradhatna.
-
Bogyi007
veterán
A8-5600K procim van Asrock FM2A75 PRO4-M alaplappal (pcx-nél vettem) ha ezt lecserélném egy Asrock FM2A75 PRO4+ alaplapra amit szintén a pcx csapatnál láttam immáron 3 év garival 17,993 forintért, akkor készen állnék a Kaveris procik fogadására?
Mennyiért lehetne eladni mostanság egy kevesett futott kb 3 hónapos így még 21 hónap garis Asrock FM2A75 PRO4-M alaplapot?
-
Bogyi007
veterán
válasz
Peaceliker #11513 üzenetére
Kinek mi a hangos.
Nekem volt X360-om és van egy Ps3-am most így nekem a gyári hűtő hangja sem vészes.Meg hát a Dts és a Dolby 5.1 úgyis elnyomja hangerőben.
-
Bogyi007
veterán
válasz
konci79 #11508 üzenetére
Én az alaplapból az Asrock FM2A75 Pro4-M felé voksoltam, ezt leszámítva jó választás!
-
Bogyi007
veterán
válasz
kalap12 #11504 üzenetére
Akkor még egyszer: aki Fm2-es procit vesz az nem is kimondottan játékra veszi a gépét és főleg nem FullHd játékra. Márpedig erre a célra akadásmentesen minden probléma nélkül TÖKÉLETESEN alkalmas a proci. Ha vitatod ezt ha nem...
Személy szerint ha játszani akarok akkor ott a konzolom is, itt max azt próbálom ki amit itt olcsóbban tudok beszerezni (pl STEAM)
-
Bogyi007
veterán
válasz
kalap12 #11500 üzenetére
Te tényleg nem vágod hogy mi miért vettünk akkor Fm2-es gépet.....
Ha csak játékra akartam volna venni akkor vélhetően nem ezt veszem én sem meg a többiek sem, ezekkel az Apu-val ellátott gépekkel voltaképpen egy helyhez kötött notebookot kapsz amivel filmezhetsz netezhetsz javarészt úgy hogy nem veszel bele külön VGA-t, mert van benne egy integrált ami ellenben azért mindent figyelembe véve mégsem egy alkalmatlan vasdarab benne mint pl az Intel procis gépeknél hanem bizonyos kompromisszumok mellett játszani is enged - pl egyértelmű hogy ezzel nem fogsz Crysis 2-t vagy Bf3-at FullHd-ban tolni highon, de arra okés hogy pl 1600x900-as felbontás mellett a fenti játékok élvezhető kjörítéssel elfussanak - mindezt olcsón egyszerűen, mindenféle informatikai tuningos hókuszpókuszok nélkül is.
Ez előtt egy Compaq (vagyis még nem is HP-s!) nc6120-as notebookom volt 1.86 GHz-en 512 mega rammal és cd/dvd combóval azt használtam idén nyárig 5 évet úgy hogy már használtan vettem.
Ezzel a géppel sem nagyon tervezek rövidebb távra és amire nekem kell nem is nagyon aggódom hogy nem fogom addig használni is. Most persze néha még játszok is rajta, de mint már írtam nem ez az elsődleges profilja a gépnek..... -
-
Bogyi007
veterán
válasz
kalap12 #11489 üzenetére
78e forintból raktam össze ezt a konfigot amihez a Samsung T27B750EW 27" LED monitor TV-m már adott volt.
Nem játékra vettem (még a hűtőm is a gyári hozzá) és mégis olyan játékokat tudok vele futtatni olyan felbontásban és minőségben amit a szeretett Ps3-am sírva fakadva, irigykedve néz csak, hogy ő erre már nem képes.
Mindezt ezen árból akár más AMD vonalon vagy Intel fronton hol tudnám megtenni? -
Bogyi007
veterán
Fenemód megvagyok elégedve a kis A8-5600K-val már megint!
F12013 volt a tesztalanyom és 1400x1050-es felbontáson highról eggyel visszaskálázva (kb medium értékekkel számolva átlagban) vígan hozok vele 37 FPS-t ami nekem nagyon jó eredményt jelent - igaz én sosem hajkurászom a FullHd élményt.
Koca gamernek ez a teljesítmény egy elvileg kocagamernek sem nevezett procitól ezt továbbra is nagyon jó teljesítménynek tartom.
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11359 üzenetére
Ha belegondolok hogy én a FullHd-s Tv-monitor kombón a Ps3-at is tolom.....
-
Bogyi007
veterán
válasz
AxBattler #11212 üzenetére
Nem tudom mennyi a különbség anyagilag a kettő között, de sok helyen azt olvastam hogy az a10-esek az a8-5600k-hoz képest ár/tudás szempontból nem túl bejövősek.
Hogy ez így van-e nem tudom, de az a8-5600k nálam egy 1600-as 2x2 gigás kitben van kombinálva és kellemes eredményeket hozok vele.Tehát ha csak nem vaami jóárasított az a a10-es akkor én az utóbbira tenném le a voksot....
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11170 üzenetére
Mondjuk azt még en sem zárom ki hogy az Asrock deszkámat eladom s helyette majd veszek esetleg egy Fm2+ deszkát, abból is jó lenne egy hasonló kalibert mint ami most van.
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
válasz
varmi2 #11161 üzenetére
Így van, az összhatás a lényeg - abban pedig állja a versenyt.
Nekem is egy olyan masina kellett ami viszi a FullHd filmeket lehetőleg hang szinten 5.1-et tudjon (itt az optikai kimenet és a Dts is fontos volt) de azért a játékoktól se ijedjen meg 720p-ben.
Így jött ki az A8-5600k-s procim az Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap társaságában 2*2 giga rammal mindössze 78e forintból kiszállítással (amiben garanciális visszautaztatás lehetőség is foglaltatik)
(http://www.gepigeny.hu/profile.php?lookup=77193&sub=usercomp&comp=78757)Ez nekem ennyit maximálisan megért.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Peaceliker #11043 üzenetére
Mondjuk lehet a ház is besegít a hűtésben és a halkításban:
Akyga AK806BG táp nélküli fekete
számítógép ház.... -
Bogyi007
veterán
Ennyire passzolna egymáshoz az Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap és a K8-5600K proci nálam?
Mert én is gyári hűtéssel használom és a legfrissebb Bios van rajta amit Uefi-n keresztül frissítettem és abszolúte semmi gondom velük. Nem melegszik sem játék, sem filmek alatt max 52-54 fok fölé (padlásszobánkban nyáron pedig nem volt ritka még a 33-34 fok sem), és ilyenkor sem sűvít maximálisan a ventilátor.
Beállítások alapon vannak egyedül a Kingston HyperX 2x2GB DDR3
1600MHz CL9 XMP Blu Edition
KHX1600C9D3B1K2/4GX memóriáknál kellett manuálisan visszatennem 1600-ra az Uefiban az értéket.Szal én nem rohanok extra hűtésért mert ez így okés - a hangja sem vészes nekem, mivel Xboxon és Ps3-on edződtem, azok meg hangosabbak és az sem zavart. B-)
-
Bogyi007
veterán
válasz
#31600896 #11006 üzenetére
Dual karis megoldást nem akarok köszi.
atti_2010 - amikor a konfigom vettem akkor sem a játék volt a fő cél. Igaz azóta volt nálam tesztre egy Sapphire HD 6770 1 gigás Gddr5-ös kari és tetszett az összhang és lehet mégis lesz majd valami kari mégis. Ahhoz tudom hogy a Hd 7750-es hasonló tudású jobb fogyasztással de kíváncsi lettem arra hogy a fentebb linkelt kari is jó alternatíva lenne-e?
Mondjuk annak a karinak az árát majdnem olcsónak tartom már a gyári újhoz képest..... -
Bogyi007
veterán
Ehhez a konfigomhoz egy hasonló videókari érdemes lenne-e?
-
Bogyi007
veterán
válasz
Peaceliker #10998 üzenetére
Csak engem nem zavar a gyári hűtő hangja?!
-
Bogyi007
veterán
válasz
InterFox #10743 üzenetére
Főzéshez sütéshez biztosan ideális hőfokok ezek, de itt szerintem ez abnormális.
Nálam az A8-5600K szokott maximum 53-54 fokos, max 4500-as fordulatszám mellett, terhelés alatt (Bf3 vagy Tomb Raider 2013). igaz a házam is jól szellő fajta - egy Akyga AK806BG
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
válasz
TaylorXIII #10686 üzenetére
Én most az eredményre értettem hogy meggyőző volt, ha feleannyi a fogyasztás az persze jöhet - hűtés még mindig a gyári volt a procin (nem melegedett a játékok közben) és egy Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cm OEM tápegység ami az energiát adta a konfignak.
Lehet hogy veszek egy ilyen karit (amit írtál
)és akkor egy darabig még elleszek a Ps3-al és ezzel a konfiggal míg a Ps4-et megveszem majd.
Mint írtam én meg a HD 6770-et tudtam egy kis időre Dualba fogni az A8-5600K Apu-val - sajna nekem errről nincs fotóm - de végül kb 5-6 perc asztalon való tartózkodás után kifagyott a gépem tőle....
-
Bogyi007
veterán
válasz
TaylorXIII #10684 üzenetére
Zseton most a Ps3-hoz kell majd (Ps+ éves előfizetéshez) de nekem meggyőző volt ez a kari annyi bizonyos.
Az F12012 valami kábulat volt számomra de a Dead Space 1 is teljesen fullHD ment vele például...Ehh kár volt kipróbálni - elkezdett ezen pörögni az agyam - innentől menthetetlen leszek mint a többi Pc-s user....
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
válasz
Bogyi007 #10664 üzenetére
Bf3 single mód
A képhez képest MINDEN HIGH-on volt a 6770-es karival a 4x helyett 8x volt és akadásmentesen futott a játék. Multi? Ott sem volt probléma.
F1 2012 alatt is 1600x900 minden tökik felhúzva alatta Monacoi verseny esőben és szárazon is teljesen okés volt.Kell egy ilyen kártya nekem!
Uefiban be próbáltam állítani hogy Dualban menjen az Apu-val, be is töltött a win7, látta a rendszer mindkét videokarit - Cpu-Z is látta de közben vadul próbált a masina updatelni valamit majd egyszercsak kép elment és csak resettel tudtam újraindítani...
-
Bogyi007
veterán
Ma jó napom lehet, az A8-5600K proci mellé az
Asrock FM2A75 PRO4-M deszkába beleugrik egy Hd 6770 1gb gddr5 videokari (Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu Edition KHX1600C9D3B1K2/4GX kites ramom van hozzá) hogy kipróbáljuk hogy mit tud Dual Grafikus módban.Majd leírom a tapasztalatokat.
-
Bogyi007
veterán
-
Bogyi007
veterán
válasz
Rickeffe #10522 üzenetére
Ez majdnem az és itt a topic legtetején van linkelve....
A Bulldozer és Llano közös utódját vizsgáltuk meg az A10-5800K és A8-5600K APU-k személyében.
123sylaar:
A8-5600K + Asrock FM2A75-PRO4 mellé pont ilyen kitem van, azt nem tudom hogy egy 8-as mit tekerne ki belőle, de az idei játékok alatt ez is bőven szépen muzsikál....A te esetednél meg mintha azt olvastam volna hogy csak az APU-s gépeknél számít igazán hogy a ramok Kitben legyenek....
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10507 üzenetére
Ezt kapásból meg is cáfolnám.
Az itt leírtakban van a konfigom amiben az A8-5600K-s procim játékok alatt szintén gyári hűtéssel érik el az 52-54 fokot de amint kilépek az asztalra még futó játék alól kevesebb egy perc alatt vissza is vesz a GYÁRI HŰTÉSES prockó 40-42 fokra. Jó persze hangos ilyenkor, de ez nem zavar engem egyáltalán.
Lehet persze hogy a ház is partner ebben mivel az egy AKyga AK806BG amiben elől van egy 12 centis venti is ami szintén segít a hőelvezetésben és a ház egyik oldala is olyan mintha közelről megszórták volna egy sörétes puskával (vagyis igencsak lyukacsos ami szintén nem árt a szellőzésnek).
Lényeg, én nem jelenteném ki egyértelműen hogy vacak lenne az AMD-s gyári hűtése....
Szerk: és azt hozzá kell tennem hogy a padlásszobám ahol a gépem van az délután kapja a tűző napsugarakat és most nyáron nem volt ritka az sem hogy 30 fok felett volt a szobában és ráadásképpen még a levegő sem volt éppen száraz...
-
Bogyi007
veterán
Közel 32 fokos padlásszoba az alábbi konfigom és a Tomb Raider játék 1400x1050 felbontásban közepes grafikai értékek mellett gyári procihűtéssel
AKyga AK806BG táp nélküli fekete számítógép ház 12 hó gar.
AMD A8 5600K processzor 36 hó gar.
Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap 24 hó gar.
Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cm OEM tápegység 24 hó gar.
Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu Edition KHX1600C9D3B1K2/4GX memória 36 hó gar.
LG GH24NS95RBBB fekete OEM DVD író 24 hó gar.
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez 24 hó gar.Nem is olyan rossz ez a gyári hűtő ha ilyen gyorsan le tudja hűteni a procit valamint ilyen magas szobahőmérsékleten sem szalad 53-54 fok főlé a hőmérséklet általa....
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10095 üzenetére
Gratula a vételhez!
-
Bogyi007
veterán
Én vagyok akkora láma mint állat!
Múltkorjában kérdeztem hogy a konfigomnak az X-boost opcióját érdemes-e használnom, majd írtam hogy nem aktuális a dolog mert amint az X-et megnyomtam a gép újraindult.Nos ma a bekapcsnál nézem hogy az X-boost opció helyén egy D gomb lenyomást kínál a gép amivel az X-boostot deaktiválni lehet - ergo amikor az X-et lenyomtam akkor azért indult újra gép egy resettel mert az is a része volt az opció bekapcsolásának.
Látszik hogy 7-8 éve a konzol a szakterületem s nem a PC....
Legalább ma is tanultam valamit.
Egyébként a gyári hűtővel is vígan szaladt az X-Boost és a hőmérsékletet sem csavarta meg jobban, szinte maradt ugyanazon érték mind a CPU-nak s az alaplapnak is.
-
Bogyi007
veterán
Lassan kitapasztalom a konfigom erejét. Nincs csillivilli 3D-s tévém de észrevettem hogy a PowerDvD 11-ben lehet 3D-s azonnali konvertálást csinálni hagyományos vörös-kék szemüvegre is. DvD filmeknél tökéletesen működik a konverzió és a konfignak is csak 15-20%-át veszi igénybe terheléskor - ha jól tudom a powerDvD tud iso fájlokat is kezelni és arra gondoltam hogy akár BR filmekkel is kipróbálnám mindezt. Elvileg a konfignak még ezt is el kéne tudni a vinni realtimeban? Azaz egy 1080p-s BR.iso-t ha konvertálok a progival 3D-re akkor nem fog összecsuklani a gép?
Vagy ne álmodozzak ennyire és maradjak csak a dvd konvertálásnál? divx és xvid filmeknél nics valami hasonló cucc amivel lehetne ugyanígy konvertálni filmeket erre a régi 3D technikára vagy esetleg 720p-s vagy 1080p-s mkv-t is nem lehetne-e valamilyen progival ugyanígy konvertálva lejátszani amit elbír a gépem?
Ha offline konvertáló progit tudtok ajánlani az is jó nekem persze.
GeneraL_XTX: Nekem is ilyen lapom van ilyen eredményeket produkál az A8-560-os procival és 2x2 gigás kitben levő ramokkal.
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #9959 üzenetére
Üdv itt is! Talán volt némi közöm hozzá hogy erre is látlak? ;-)
-
Bogyi007
veterán
Üdv a Klubban! Nem is olyan rossz "eleresztés" az a Ram ám!
Nálam 2x2 giga 1600-as Kingston van a te procid tesojával (A8 5600K) ugyanebben a lapban és bőven mosolyt csalt az arcomra. Arra figyelj amivel én is megjártam, hogy a Ramokat ne tedd egymás mellé mert akkor nem Dualban fognak menni (pl az első és harmadik slotba tegyed majd)
Használd te is sok örömmel a Trinity-t.
-
Bogyi007
veterán
Beszéltem cimbivel - ő rakta össze a gépet egyébként nem én. Ramok esete, azt hitte ha úgy pakolja be a romokat egymás mellé akkor is dualban fognak menni - akkor ez nem így volt megoldottam most már dualban pörög.
Biosban turkáltam most a ramok elvileg 1600-on mennek (Windows aeroteszt alatt a Videokari értékelések ugrottak 1 tizedet azaz most már 6.8 az értékük.
Ugyanitt megnéztem a ventiket is és itt is lehetett állítani rajtuk a sebességükön amit a win7 bebootolása után be is állított a gép arra az értékre - automatikusra van állítva és 45 fokra most éppen Level 8-as fokozaton vannak.Egyébként a ház ventije hagyományos csatlakozós és az is a lapra van kötve köszöni szépen működik mint ahogyan a proci gyári ventije is haver azt mondja ő arra a helyre vélte ildomosnak kötni - és mivel mind a Biosban és mind az AxTu-ban is állítható és a művelet elvégezte után hallhatóan le vagy fölkapcsolnak a ventik a fokozatban így az is jó helyre lehet kötve.
Proci tuningolást szerintem egyenlőre kihagyom amíg a gyári hűtés van a gépben, nem szeretnék semmit sem elrontani és egyébként is még amikor a ramok (mint kiderült) Single módban voltak akkor is tetszett a sebesség amit a gép adott és a játékok minőségével is elégedett voltam. Most hogy érezhetően még jobb az egész rendszer teljesítménye a Dual módnak köszönhetően így aztán főleg maradok a popómon veszteg, esetleg még a ramot kipróbálom 1866-on (közben ki is próbáltam nem indul el 1866-nál nem tudott bebootolni a gép) és esetleg az X-Boost módot kapcsolom majd még be,
Van az Uefi-ban egy ilyen: Load XMP Setting - Auto vagy XMP 1.2 Profile 1 itt eddig Auto-ra volt téve
Alatta van a DRAM frequency eddig ez Auto-n volt most az előbb átraktam 1600 akkor dobott az aerotesztnél 6.7-ről 6.8-at a videokarikra 1866-nál már a gép nem indul el. -
Bogyi007
veterán
válasz
AgFRjkUZT_3 #9805 üzenetére
Azért kössem majd át amoda vagy maradhat így is?
-
Bogyi007
veterán
válasz
AgFRjkUZT_3 #9805 üzenetére
Azt tudom szabályozni a Utility progival.
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vartanus #9800 üzenetére
Nálam pontosan ez a konfig, ha már ennyire jártas vagy a közös procinkban nem tudnál majd pár beállítást nekem átküldeni hogy esetleg mik lennének az optimális setupok a konfignak?
Pár képet lőttem a konfig adatairól egyébként.
Plusz magáról a gépről is van pár képem.
-
Bogyi007
veterán
válasz
IreN!CuS #9797 üzenetére
Akyga AK806BG táp nélküli fekete
számítógép ház - egy ilyen házikóban lakik a konfigom, ennek van egy saját ventije is - ebben elég csendes a pakk (igaz Xbox360 és Ps3 után minden más csendes B-)) és még látványnak sem rossz a ventinél levő zöld és kék ledek miatt.Vele teljesen gyári procihűtéssel együtt átlagban 30-35 fokot tudok tartani mind a procin s a lapon is.
Továbbra is csak tapasztalataimat írom csak le, ez nem rábeszélés. ;-)
-
Bogyi007
veterán
válasz
atti_2010 #9793 üzenetére
Dehogy erőltetem. ;-) Ez csak tipp.
Másrészt mivel ez az Asrock lap 4 ram foglalatos így lehet hogy tényleg nem olyan rossz idea az hogy most kissebbet vesz aztán meg majd rábővítés még - vagy ezt eladja. Eladáskor is jelen helyzet szerint jó árat kaphatna majd érte s garival tudná tovább passzolni.Nekem is javasolták ezt egyébként. B-) Eddig nem bántam meg. ;-)
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vartanus #9791 üzenetére
Ugyanilyen konfigom van csak nekem Kingston 2x2 giga Kitben és hasítunk az információs szupersztrádán s még jócskán játszani is enged.
Nem tudom hogy neten és filmen kívül mit akar még a kollega, de ezekre bőven elég Win7 alatt a 2x2 giga is. És akkor még több dodo megmarad, abból akár már egy társvideokarit is találhat magának inkább s lenne neki Dualban az is.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest