- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
válasz
veszelyes01 #11984 üzenetére
Én lehet jártam így. Nekem a Vantage is állandóan hibaüzit adott. Letöröltem a Bitdefender vírusírtót és utána megszüntek ezek a problémák.
(#11986) Leslie67: SOse legyen ennél nagyobb baja az AMD júzereknek
-
Leslie67
tag
válasz
veszelyes01 #11984 üzenetére
A kezdeti masszív szívatás után viszonylag használható a gépem. Nekem nagyon az a benyomásom, hogy ezek az APU-k nem kiforrott dolgok. Az ATI honlapján az automata driver frissítő nem is ismeri fel ... Szomorú, hogy legyártanak valamit és nem csinálják meg probléma mentesre.
-
Findzs
addikt
válasz
veszelyes01 #11953 üzenetére
valamit nagyon félreértettél tisztelt veszélyes01
amit írtam segítő szándékkal tettem és ha a nevemre kattintasz láthatod a gépemet is
amint látod más is azt ajánlotta első körben, hogy olvasd át a használatit [link]ha továbbiakban problémád van írjál privátot a dátum mellett található privát gomb megnyomásával, ne offold a topikot
-
kopidoo
senior tag
válasz
veszelyes01 #11944 üzenetére
Alaplap egy kicsit soványka.
1. A DG-hez olvasd el az alaplap használatiját, hogy mit hová és hogyan kell kötni.
2. valahol az UEFI-ben. Itt szintén a használati útmutató elolvasása csodákra képes.
3. Auto-n simán lehet, hogy csak 1333-ra állítja be. CPU-Z -->memory fül--> DRAM Frequency. Ezt beszorzod kettővel és megkapod az órajelet. Akár a 2400MHz sem probléma a 6800k-nak. A Trinity csúcs APU is megy 2133-mal.
4. Manuálisan ne pakolgass semmit. XMP profilt tessék betölteni és mennie kell.
5. Időzítést állítani szerintem nincs értelme addig, amíg nincs stabil beállítás. Utána lehet bohóckodni.
6. RTFM már sokadszor. Ne lepődj meg, ha csalódni fogsz a DG-ben. Én a helyedben hanyagolnám. Inkább eladnám a 6670-et és vennék legalább egy 7770/90 kaliberű DVGA-t. -
Vesztor87
senior tag
válasz
veszelyes01 #11958 üzenetére
Hali!
Ha itt jobb felül megnézed, akkor az van írva hogy DDR3 1866 Mhz támogatás, szóval szerintem maga a proci nem támogatja a gyorsabb memóriát (korábban az 1333-as ramommal vtam így, a G530 1066-ot volt hajlandó kezelni).
Nem vagyok hozzáértő, de úgy gondolom hogy mindenképpen a HD 6670-re kéne kötni a dolgokat, hiszem az alaplapi kari eleve gyengébb mint a dedikált, szval a dedikált által kiszámolt dolgokat nem hiszem hogy fel tudja dolgozni, magyarán nem a hd6670 segít be az alaplapinak, hanem fordítva. Mindazonáltal volt egy link itt nemrég, keress vissza, kijött hogy a dual graphics több alkalommal nemhogy nem segített, hanem rontott is a teljesítményen. Szóval eleve nem biztos hogy van értelme. Szerintem ha karit teszel mellé jobban jártsz egy HD 7xxx szériával, az erősebb. A HD 6670 teljesítményét a tesztekben az 5800K megrángatva elérte a ph-s teszt alapján, szval én tuti nem vennék olyat. Neked a 6800k van, ami passmark szerint még erősebb (813 vs 860 pont, a HD6670 pedig 1047 pont, dualban az APU-val 1400 pontot tud, aminél akkor nem lehet sokkal kevesebb a tuningolt APU-d sem).
A memót az UEFI/BIOS-ban tudod az APU-nak kiosztani (ne kérdezd hol, nem néztem), de alapból valami 512-1GB közti méretet írtak itt, semmi értelme többet adni neki. Még ez is feleslegesen sok, mivel teljesítményéből adódóan nem kell neki több
Most hirtelen ennyi jutott eszembeSZERK: bocsi, most látom hogy a Tiéd a 2133-as ramot is kezeli, bár az alaplapod nem tudom hogy kezeli-e, mert úgy van írva Asuséknál hogy 1866-ig támogatja, utána OC 2133/2400 ezt már nem vágom
-
Leslie67
tag
válasz
veszelyes01 #11958 üzenetére
Hát sajnos nem.
Én is tanácsért jöttem ide. Vannak itt hozzáértők, hátha válaszolnak neked( engem is érdekelne, hogy mit mondanak )!
-
Leslie67
tag
válasz
veszelyes01 #11953 üzenetére
Csak egy gondolat arról, hogy miért nekünk felhasználóknak kell kísérletezni az alkatrészekkel. Ezt egy másik fórumban írtam az APU-val való kínlódásom miatt. Elnézést, ha egyszer kétszer vulgáris voltam, de rettenetesen bosszantott a dolog:
20013-ban vannak elvárásaim a pénzemért!
Ezek az elvárások a hardver és a szoftver gyártók irányában eléggé erősek.
A következőt gondolom. A Windows szoftver írói az Asus az AMD/Intel, a memória gyártók úgy gondolom, hogy napi kapcsolatban vannak egymással. Amikor megveszem pl. az APU proci/videókártyát, hozzá veszem az FM2-es lapot és ehhez a kettőhöz veszem a 2400 MHz-es memóriát, én végfelhasználó úgy gondolom, ha ezeket fizikálisan össze kapcsolom, feltelepítem az oprendszert az elérhető legfrissebb drivereket azt várom el, hogy ezek után nincs is más dolgom a pc-vel. Miért gondolom ezt? Mivel a hardver/szoftver gyártók napi kapcsolatot tartanak egymással így az általuk eladott termékek TUDNAK egymásról, tudják egymásról, hogy a lehetséges alkatrésznek mi a maximuma! Egy FM2-es lapba nem lehet nem oda illő Intelt telepíteni, de még az AMD-ből se.
Mi az anyámért kell nekem azzal szórakoznom, hogy a fizikális összekapcsolás után, alkatrészeket szoftveresen maximalizáljam? Miért nem tudják egymásról az alkatrészek, hogy mi a maximumuk és miért nem állnak be automatikusan erre a maximális szintre? Miért nekem végfelhasználónak kell kísérleteznem azzal, hogy kitapasztaljam, hogy milyen beállításokon megy jól a proci/alaplap/videókártya/memóriakártya? Hát nem ezért tartják egymással a kapcsolatot a szoftverírók, hogy az a maroknyi alkatrész ami elméletben találkozhat egymással a legjobb formájukban keljenek életre? Miért nem lehet inkább a maximum ról visszafelé butítani? Ha erre valakinek szüksége van, hát tegye, de én mint egyszerű vásárló én a maximumuk miatt veszem ezeket az alkatrészeket.
Azt gondolom, nem én gondolkodom rosszul, amikor a pénzemért a maximum teljesítményt szeretném kézhez kapni! Félre értés ne essék! Nem a tuningra gondoltam! Azt meghagyom a "kockáknak". Szórakozzanak, kísérletezgessenek napokon-heteken át azért a pár %-ért. Nem érdekel. Nem akarom én kihegyezni, határra húzni a konfiget, de azt elvárom, hogy amiért megvettem az alkatrészeket azok fogjanak kezet és szaladjanak együtt!
Ugye ez nem nagy kérés egy vásárlótól? -
Findzs
addikt
válasz
veszelyes01 #11944 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged