- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Új kollégám a héten új gépet kapott egy alap Thinkcentre formájában
Gondoltam megnézem mi van benne, erre: A8-6500, 1*4GB RAM... -
válasz
thefreeman #18030 üzenetére
Igen, XMP-t kell beállítani, bár mellette én manuálisan is beállítottam a feszt Extreme4+-on.
-
válasz
thefreeman #18028 üzenetére
RAM: 1.65V
GPU: ehhez a NB voltage-et kell emelned, de nekem elég volt minimálisan, pár századnyi értékkel meghúznom, és ment 1.000 Mhz-en. -
válasz
#58450688 #18023 üzenetére
Nem kell annyira félteni az SSD-ket, ezt elég sokszor kitárgyalták már a vonatkozó topikokban. Nyugodtan mehet rá játék!
Nagyobb baj szvsz, hogy drámaian nő a játékok tárhelyigénye: 40-50-60+ GB, stb.
Egy 120-as SSD-re felmegy a rendszer mellé max. 1-2 komolyabb játék, aztán annyi. Érdemes elgondolkodni SSD helyett egy gyors, egytányéros HDD-n, pl. WD Black. -
válasz
#58450688 #18018 üzenetére
Nagyon kafa, még 720p-ben is!
(#18019) zsola0518
Több FPS-ed nem lesz, de sok esetben eltűnhetnek akadások, különösen amikor hirtelen sok új textúrát kell a programnak betöltenie. Pl. Diablo3-ban amikor teleportál a játékos egy teljesen más környezetben, na ott szokott lenni némi lag. Ez egy SSD-vel jócskán csökkenthető. -
válasz
thefreeman #18008 üzenetére
CPU-ra szvsz jó lesz az 1.275V is.
(#18009) zsola0518
Arctic Alpine 64 Pro Rev.2 tökéletes a gyári helyett arra a 65W-os APU-ra, ha semmi extrát nem akarsz. -
válasz
MasterMark #17867 üzenetére
720p-n, egy A10-es Godavari-val szvsz nem lehetetlen.
-
-
válasz
MasterMark #17774 üzenetére
Mivel a Win olyan 3-körül eszik, ezért én nyugodt szívvel raknám a max-ra, ne ez fogja vissza az (1.000Mhz-re húzott
) IGP-t.
-
válasz
123sylaar #17754 üzenetére
Erről beszélek: oké, hogy a Cerkákat, ill. a gyengébb, VGA nélküli Pentium-okat elveri az FM2, de más is van a világon...
#17755) Biosphere
Ha már kevésnek fogod érezni, akkor simán le tudod cserélni egy A8-asra, illetve a RAM-okat talán lecserélhetnéd aprón valami gyorsabb KIT-re.
Az igazi korlátozó tényezőt inkább az A55-ös chipset-ben érzem, emiatt Richland a maximum, Kaveri/Godovari nálad már nem játszik.Érdeklődve várom a további videókat!
Szép eredmények, főleg hogy 1600Mhz-en mennek a RAM-jaid! -
-
válasz
MasterMark #17741 üzenetére
Kaveri refresh is jön még idén, a Godovari, sajnos várható teljesítményugrás nélkül.
-
Simán lehet, BIOS-ban kell lennie cTDP funkciónak, azt állítsd be 65, vagy 45W-ra.
Lekapcsolnám a Turbo funkciót is, alap felhasználáshoz amúgy sem kell. APU feszt is vissza lehet venni jócskán a gyári értékről, meg az órajelet is leszabályoznám a T-s értékekre, ha kiemelt szempont a fogyasztás/hőtermelés.
-
válasz
ittakary #17589 üzenetére
Igaz, de hátha ő is AMD-hívő...
(#17590) jedis
Jogos, ezt mind meg lehet próbálni, kérdés hogy megéri-e a belefektetett pénzt/időt?
Amit én is csinálnék:
- Dual Channel KIT beszerzése;
- BIOS-ban XMP Memory Profile engedélyezése, 1,65V feszültség mellett;
- külön VGA vásárlása, és az IGP letiltása;
- utángyártott procihűtő beszerzése, és a CPU freki emelése olyan 4,2GHZ-ig.Mondjuk, ha AM3+-ra vált, akkor is be kellene szereznie a fentieket (RAM kit, dVGA, cooler), szóval nem veszít semmit, ha először az FM2+-on is próbálkozik.
-
válasz
petivalter #17586 üzenetére
Akkor még egyszer: procicserével önmagában szinte semmire nem mész, ez kb. a platform által kínált maximum. Ha áttérnél AM3+-ra, és egy 8 magos procira, az már érezhetően megdobná a teljesítményt.
+4GB RAM (és esetleg egy SSD) hozhat némi javulást, de nagy ugrást ettől se várj.
-
válasz
AgFRjkUZT_3 #17562 üzenetére
+ egy konfigból én már nagyon hiányolok egy SSD-t.
-
válasz
Balathruin #17541 üzenetére
Ez egy eset, ennyiből nem általánosítok.
Egyébként meg mindenkinek megvan a maga preferált alaplap-gyártója, amihez húz.... -
válasz
Balathruin #17538 üzenetére
Mesélj, miért?
-
válasz
Engineer086 #17535 üzenetére
FM2-es foglalatban szerintem nem nagyon fogsz érezhetően erősebb alternatívát találni.
AMD vonalon egy 6, vagy 8 magos AM3+ proci, és hozzá egy megfelelő alaplap lenne a megoldás, Asrock-nak vannak M.2-es megoldásai is:
Fatal1ty 970 Performance
Fatal1ty 990FX Killer
990FX Extreme6Ha Intel is szóba jöhet, akkor... mittomén'. Valami i7, vagy erősebb i5...
-
Ja, értem. Ezt viszont nem tudom. Amíg volt APU-s rendszerem DGPU-val, addig mindig letiltottam az IGP-t, és most már nem tudom megnézni i3-mal.
(#17516) ittakary
Egyébként szerintem sem. Volt rövid ideig HP 4545s-em, ott lehetett kiválasztani Catalyst-ban, hogy melyik alkalmazás melyik GPU-t használja, de szvsz nem lehetett kijelzőre meghatározni.Ha egy mód van rá, én leváltanám egy 7870-re, esetleg 7850-re - azoknak jóval enyhébb a fogyasztásuk.
-
Én letiltanám az IGP-t, elenyésző azon progik száma, amelyek valóban minden téren profitálnak a Dual Graphics-ból, inkább csak gond van a felállással: romló teljesítmény, mikrolaggok, stb.
Nekem minimális, és nem releváns a DG-vel a tapasztalatom, de mióta az eszemet tudom, a népek ezt a tanácsot nyomatják itt a topikban...
-
válasz
szivacs1987 #17502 üzenetére
Ha nincs mellette VGA, akkor inkább A8-6600K, A8-7600, A8-7650K ajánlott szvsz.
Lap szerintem is teljesen okés.
RAM-ból megpróbálnék gyorsabbat venni, pl. innen: TeamGroup Xtreem Vulcan 2*4GB 2400Mhz -
-
-
Ez azért nem pontos, ne vezessük tévútra a kérdezőket.
Akkor fontos a gyors, dual channel ram, ha az APU-ban található IGP-t szeretné a júzer minél jobban kihajtani. Ha viszont lesz mellette vga, vagy nem fontos a játékos teljesítmény, akkor elég lehet az alacsonyabb órajelű ram is.
Lásd Logout-cikkek. -
válasz
Balathruin #17205 üzenetére
+1, sokkal inkább ajánlott a sandy bridge, meg az ivy bridge!
-
válasz
ittakary #17171 üzenetére
Tény, hogy vannak előnyei, pl. az általad említett vezérlés, a jó BIOS, vagy a VRM-en lévő hűtőborda, amit rendszeresen lehagynak a 20k-körüli FM2-es deszkákról.
Sajnos használat közben előfordulhat, hogy feszül a tápkábel, ebből következően a lap is feszülni fog szvsz. Mondjuk ha gumi tiplikkel, darabokkal meg tudod oldani, hogy alá legyen támasztva, akkor úgy elfogadható lehet.
Most el is gondolkodtam...
-
válasz
Balathruin #17029 üzenetére
Működik, csak semmi értelme, ajánlom magamat.
-
válasz
Balathruin #17024 üzenetére
Nyomós érv.
-
válasz
Balathruin #17022 üzenetére
FX-re váltasz?
-
Az A8-7600 szorzózáras, de az IGP órajelét sem lehet benne felhúzni?
Mondjuk úgy 950Mhz-re... -
válasz
gentlemann02 #16918 üzenetére
Elméletileg a többi APU-nak is vissza tudod venni a fogyasztását cTDP-vel 65W-ra.
Bár én anno nem nagyon éreztem a kevesebb hőtermelést... -
válasz
Balathruin #16330 üzenetére
Értem, akkor nincs túl sok mozgási lehetőséged.
Szerintem mehet bele az A10, csak húzni ne akard, esetleg egy kis alulfeszelés jól jöhet.RAM meg egyértelmű.
-
válasz
Balathruin #16328 üzenetére
A lapon nem éri meg spórolni, én minimum ilyet vennék: Giga GA-F2A88XM-HD3
Richland szerintem sem éri meg azt a felárat, a különbözetet inkább gyors ram-okra költeném, pl. ilyenre: TeamGroup Xtreem Vulcan 8GB [2x4GB] 2400MHz KIT
-
válasz
tzimash #16285 üzenetére
Esetleg nézd meg még ezeket, HDMI-vel: GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3, MSI A88XM-E35 - előbbi volt nekem, és meg voltam vele elégedve, utóbbiról Anandtech-en is jókat írtak. Olyan Extreme4+-os deszkám is volt, szvsz azzal sem nyúlsz mellé, de nekem nem tetszett, hogy kicsit jobban melegedett a Giga-nál, valamint hogy recsegett-ropogott, amikor valamit rádugtam, míg a Giga-nál ilyen nem fordult elő.
-
válasz
Balathruin #16244 üzenetére
+1
-
Approved!
Ha lehet, én a használt 6800K-t választanám TeamGroup RAM-okkal. Nekem A10-5800K van, és 950Mhz-re húzott IGP-vel, és 2133Mhz-es TG modulokkal a BF3 nem nagyon megy 35 FPS alá 1440*900/Medium beállításokkal.
Mondjuk, csak APU-s, dVGA nélküli rendszerben én csak mATX formátumot (vagy kisebbet) vennék, szvsz fölösleges helypazarlás az ennél nagyobb ház / lap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest