Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
InterFox #11022 üzenetére
ja, persze, ne vicceljünk már. A ramnak ehhez semmi köze, 1 napig futtattam memtest86-ot, semmi bajuk. Nem akarom húzni a gépet. Egyébként 1600-as ramok vannak benne.
Adtam feszt most mindennek kb 1,38v-ot, így egész éjjel futott az unigine heaven, másképp 10 percen belül kifagy.
Ez nem lesz neki sok?Hűtés egyelőre gyári, de maxon pörgetve már, egyébként se ment 65C fölé. Freezer64 kerül majd rá, de egyelőre csak ide ki van dobva a rendszer csupaszon az asztalra teszt jelleggel.
-
korcsi
veterán
válasz
InterFox #11022 üzenetére
Attól stabil lesz...
(#11021) Gabesz84: Hűtés, hőmérsékletek, feszültségek, beállítások? Ugyanilyen APU egy FM2A75 Pro4-M-ben és tökéletesen stabil. Ha beállítások árán sem sikerül stabilizálni akkor valami hibádzik.
(#11024) InterFox: Ez most vicc ugye?
-
Obliterátor
tag
válasz
InterFox #10768 üzenetére
Most csak egy használt 5770-t kapok rokontól ingyért
de később tervezek valami combosabb Vga-t ha kijön a 9X széria. Mindenképp nyomok neki pár tesztet mert érdekel mennyi erő van benne, képes e kihajtani egy komolyabb Dvga-t. Ahogy olvastam a forumot nem igen lesz a jövőben Fx cpu így amd vonalon marad az apu.
-
Obliterátor
tag
válasz
InterFox #10765 üzenetére
Később kapna egy Dvga-t és akkor szeretném kihozni belőle a maxot. A Video core most 1000Mhz fut de azt nem mertem piszkálni , ugyanis nincs lehetőségem fesz állításra a biosba. Ha megjött a kártya le fogom vinni alapra így csökken a terhelés és nő az élettartam. A Kaveri rajtjáig kell kibírnia ? Borderlands2 , Cs:Go-t tolok majd rajta később meg amit bír.
-
Bogyi007
veterán
válasz
InterFox #10743 üzenetére
Főzéshez sütéshez biztosan ideális hőfokok ezek, de itt szerintem ez abnormális.
Nálam az A8-5600K szokott maximum 53-54 fokos, max 4500-as fordulatszám mellett, terhelés alatt (Bf3 vagy Tomb Raider 2013). igaz a házam is jól szellő fajta - egy Akyga AK806BG
-
Obliterátor
tag
-
katt777
félisten
válasz
InterFox #10598 üzenetére
Én már vagy tucatnyi játék tesztjét (sajátot!) belinkeltem, mennyire elég egy A10 akár egy 7870XT alá is, már akkor rájöttem, hogy sokkal jelentősebb a humán neuronlimit, mint a mese erről a "kevés a CPU"-témáról. Azóta inkább játszom, és élvezem a 100%-ban kihajtott VGA-t (UE3-as játékoknál persze valóban CPU limit van, de 130FPS felett ez nem igazán érdekel, inkább leszabályozom a VGA-t, hogy kevesebbet fogyasszon), aki meg nem érti, hogyan kell beállítani egy rendszert, az siránkozzon bőszen.
Crysis 3-mal amúgy vigyázni kell, mert erősen csal, nálam pl. tuningolt VGA-beállításokkal NŐTT a CPU-kihasználtság és a VGA-é is, míg alapon VGA- és CPU-limitesnek is tűnt a rendszer. A motor lényege az, hogy csak erős hardveren fut teljes kihasználtsággal, aminek nyilván anyagi okai vannak, azaz, hogy a user vegyen drágább hardvert. Szerencsére ez megoldható CPU és VGA tuninggal, mert akkor a játék már elhiszi, hogy erősebb alatta a hardver.
2 vs. 4 mag között persze nyilvánvalóan van és lesz is eltérés, ezt már Celeron vs. i5 összehasonlításban is tapasztaltam.
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
InterFox #9159 üzenetére
Nekem elég hülyén fest az matx-es lap a házamban.
[link]
[link]
Még pár dolgon változtatok másik lap lesz asrock extreme6 vagy az msi a85x-es lapja.
Meg a hűtésen agyalok hogy mi lenne ami jobb esztétikailag is meg hogy elforgatható hogy kifelé fújjon.
De érdekesség amd 100w tdp (ami cpuz szerint is csak 65w igp minusz ugye), illetve intel 130w tdp.A régi elrendezésem volt még jó: [link], valamint ez is [link]
Amúgy valami nagy bordásat az enyém halk, de pl az 1 slotos kártyád alapból hangos ventis szerintem, meg nem mindegy mennyire rezonálós a házad.
-
-
El Kebir
őstag
válasz
InterFox #6471 üzenetére
"Amúgy most derült ki az is, hogy a 6670-em nek nincs fent a drivere, tehát driver nélkül hozott olyan szép eredményeket"
mennyé' má' az ekkora hülyeséggel... driver nélkül nincs eredménye a kártyának, mert driver nélkül nem működik. (egyébként ugyanaz a catalyst kell hozzá, mint az igp-hez, ha ahhoz feltelepítetted a drivert, akkor az a dvga-hoz is jó...)
-
kopidoo
senior tag
válasz
InterFox #6466 üzenetére
User manual 19. oldal / 2.5 pont:
Step 1. Please keep the default UEFI setting of “Dual Graphics“ option on [Auto].
Step 2. Install one AMD RADEON PCI Express graphics card to PCIE1 slot.
Step 3. Connect the monitor cable to the onboard VGA port. Please be noted that
the current VGA driver / VBIOS can allow Dual Graphics output from onboard
display only. For any future update, please refer to our website for
further information.
Step 4. Boot into OS. Please remove the AMD driver if you have any VGA driver
installed in your system.
Step 5. Install the onboard VGA driver from our support CD to your system for
both the onboard VGA and the discrete graphics card. (ide mehet a legújabb driver az AMD oldaláról)
Step 6. Restart your computer. Right-click the desktop. Click “AMD VISION
Engine Control Center” to enter AMD VISION Engine Control Center.
Step 7. You can also click “AMD VISION Engine Control Center” on your
Windows® taskbar to enter AMD VISION Engine Control Center.
Step 8. In AMD VISION Engine Control Center, please choose “Performance”.
Click “AMD CrossFireTM”.
Step 9. Click “Enable CrossFireTM” and click “Apply“ to save your change.
Step 10. Reboot your system. Then you can freely enjoy the benefit of Dual
Graphics feature.[ -
stratova
veterán
válasz
InterFox #6461 üzenetére
Mikroszaggatás-gyanús szitu. Legutóbb mobil Llanonál voltak ilyen tapasztalatok, ha jól tudom ott driver verziótól is függött.
Mondjuk ez is érdekes megjegyzés:
Well, Updating the drivers didn't seem to help all that much, but oddly enough switching from VGA to HDMI cleared it right up. The TV I'm using as a monitor had a weird resolution when using VGA and I think that that's what was causing the stuttering. After switching to HDMI and 1600 x 900, WoW is stutter free! -
stratova
veterán
válasz
InterFox #6124 üzenetére
1 modul = 2 egész számos műveletvégző egység (mag) + egy megosztott lebegőpontos egység.
1 modul = 2 szál
2 modul = 4 szálPhenom II X4-nél és pl. (asztali) i5-nél egy egész számoshoz egy lebegőpontos egység tartozik
Képletesen; pl
1. ábra egy "klasszikus" 2 magos Phenom II X2, vagy Celeron G530
2. ábra egy A4-es vagy A6-os 1 modulos Trinity
3. ábra egy 1 mag + HT-s Celeron G440.A felépítésről részletesebben itt olvashatsz.
-
válasz
InterFox #6110 üzenetére
Mar megin fps-t emlegetsz. El kellene felejteni az fps-t. fps=atlag. Nem atlagot lat a szemed, hanem azt, ha ket kep kozott a kesleltetes adott ertek felett van.
A 7850-hez hatareset lesz a processzorod, a 4.5GHz-hez pedig szerencse is kell, mert a taparamkornek, hutesnek es a procina is birnia kell. Esetleg erdemes varni kicsit, hogy milyen lesz a 7790.
-
válasz
InterFox #6096 üzenetére
Ha stabilan meg tudod futtatni a CPU reszleget 4.5GHz-en, akkor talan mar erdemes megprobalni a 7850-et. De meg ugy is vegyes limited lesz. Ezt nem atlagolos modon erdemes merni, hanem framek kozotti delay gorbet kell felvenni. A 7770, ami nem egy eros kartya (jatekhoz szerintem ez a belepo) is radikalisan gyorsul, egy jobb procitol. Far cry 3, full HD, high beallitasok mellett ezt lathatod pl.:
Erdekes lenne egy 7850 mellett egy i3 vs. 2 modulos FM2 verseny.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
InterFox #6098 üzenetére
Bocsánatot kérek, eltévesztettem a mértéket, bár tény és való hogy elég sok játékról közöltél eredményeket. Nekem tűnt soknak... my bad, shame on me!
Maximum azon gondolkodtam , hogy munka / család / barátok mellett hogy van ereje-ideje az embernek ennyi mindent felpakolni meg megnézegetni..
-
MZperX75
addikt
válasz
InterFox #6090 üzenetére
Értem de,7850-es 60%-osan fog menni a gamesok 90%-ban az az nem lesz kihasználva,ami ki lesz az a HD7770-es,riogat tudod ki,ez tény......
De azt veszel amit akarsz ,én aztán nem turkálok a zsebedbe ,hogy pénzt rakjak bele
SRY!!!OFF
Ezek az APU-k dVGA nélkül nagyon jók,kár elrontani egy dVGA-val,ha meg ezt nem látod be akkor rossz választás volt A10-es APU,ez nem a te platformod....
OFF -
MZperX75
addikt
válasz
InterFox #6087 üzenetére
Nembaj eladod vagy becseréled 750K-ra ,de akkor is max 7770-es vagy talán HD6870,7850 de szerintem felejtős.
Ez az olcsó Gammer konfig ,20000ezerért venne a fene 5800K-hoz sokat zabáló 6670-et.Az A10-5800K+6670(GDDR5) kb HD7750-GDDR5 VGA szinten tud sebességben,de HD7750 max50W-ot fogyaszt ,nem beszélve az IGP fogyasztásáról+drága DDR3-1866-os rammokról a
A10-5800K helyett egy Athlon750K+7750-7770-es king,mind fogyasztás/teljesítményben és árban is viszi a prímet.(Nálam Athlon 750K+7770-es a nyerő) 1680x1080-ban High-on 2XAA-n mindent szépen elvisz.
#6088) InterFox
Van játék aminél igen van játék aminél meg nem.
Pl:1080p high max graf F1-2013
I5-2500K+HD7850 min50-55Fps max 100
A10-5800K+HD7850 min25-30Fps max 80A BF3-nál is csak Multiplayeres játékoknál számíthat!
PL:
Nekem A8-3820(2.5GHz)HD6550d igp CodMW2 multi 90fps stabilan! (grafika médium 1600x900) lag nélkül.
I7core3770K 4.2Ghz +HD7970 semmivel sem játszhatóbb ,de ez ritka mint a fehér holló.... -
Johnie
tag
válasz
InterFox #6084 üzenetére
Pedig sokan kíváncsiak lennénk itt, hogy a Dual graphics-al milyen eredményt tudnál kihozni.....
Egy 6670-es 20.000 körül mozog.
Szerintem APU mellé kicsit pénzkidobás ilyen erős kártyát venni. Az A10 5800K processzor teljesítménye felér szerintem a fele áron kapható AMD Athlon II X4 750K -éval.
Az APU erőssége a kombinált módban és ennek olcsóságában van. Persze korlátokkal erős videografika terén.
Kétségtelen, hogy az 5800K APU mellé be lehet tenni a 7850, 7870, 7950 kártyákat, de akkor jóval drágábban jössz ki mintha egy ugyanilyen teljesítményű sima CPU mellé tetted volna ugyanezen kártyákat... -
MZperX75
addikt
válasz
InterFox #6084 üzenetére
Csak hallottam ,illetve láttam Silentfrog kolléga tesztelte és egy HD 7850-et sem hajtja meg rendesen 5800K, CPU limit van folyamatosan,bár szerintem így is gyorsabb jóval mint DG.
így HD7770 vagy HD6850-et még jól kiszolgál,a többi felesleges,pénzkidobás.A10-5800K helyett inkább egy Athlon 750K-vegyél,mert majdnem fele annyiba kerül,ehhez meg max HD7850-et,vagy HD7770"nagyszerű" párosítás. olcsón kijössz.
A HD7850-7870-hez már I5 vagy FX6300-as kell! (FX8350-8200-8150-6150-6350) kell az viszont vagy Intel lap vagy AM3+ os.
Athlon 750K 20000Ft(10ezeret megspórolsz) CPU-ban meg majdnem ugyanaz ill KB teljesítményben azonosak egy kis OC-val,de nincs benne IGP,illetve tiltva van.
Viszont a Athlon 750K-nak nem jobb DDR3-1333-ramoknál,ha dVGA-t teszel mellé,akkor miért is az APU-t veszed? -
törölt tag
válasz
InterFox #5925 üzenetére
Azért a jóból is megárt a sok!
(#5926) Findzs: mert az alaplap ad helyet a RAM-oknak és mert az tartalmazza a mindenre kiterjedő vezérlést (BIOS/UEFI). Az IMC ebből a szempontból csak egy sémát ismer, amivel a különböző paramétereket még meg kell etetni. Ezért mérvadó a lap fontossága is.
-
törölt tag
válasz
InterFox #5861 üzenetére
Ok.Akkor utánanézek még. Nekem sem tiszta,hogy akkor mint is kellene beizzítani. A DUAL mód elvileg így is megy (az ATI Catalyst szerint) ha a 6670-be van dugva a monitor ill,a BIOS-ban a PCI-express van kiválasztva.Ha nem így van majd megcáfolnak nállam okosabbak.(vannak itt nem kevesen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest