- Redmi Note 13 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FollowTheORI #13147 üzenetére
Bios frissítés volt már F2 bios van rajta , cmos clear még nem volt...
Szerintem is alaplap baj ,pontosabban aljzat gond lesz ,ráadásul friss keletű lesz a baj,hisz használtam már csak az igp résszel a gépet ,és tökéletesen ment ,még játszani is simán tudtam vele fhd-ban..
Most meg még az easy tune se látja a proci vga részét... -
Kroni1
veterán
válasz
FollowTheORI #13050 üzenetére
pedig nem eszik ám olyan sokat, ahhoz képest hogy 6 magos.. Nekem a teljes gép az FX 4GHz-en alapfeszen és 7850-el idleben 50W-ot, terhelve pedig 175W-ot eszik! Szóval igen, sajna kihalóban van de jó kis proci, csak hát ugy néz ki nem is sok az olyan game ami ki is használja a benne rejlő erőt..
-
Chabee
tag
válasz
FollowTheORI #13024 üzenetére
Mit mondottam volt ez a gép nem az enyém lesz, hanem egy olyan illetőé, aki nem ért hozzá, ezért is kötött ki nálam a probléma. Nem azt mondom, hogy én értek hozzá (különben nem kérdezősködnék itt), de a lényeg, hogy ezt nekem kell megoldanom. A megzsűriztetett alkatrészek is már bőven az ágyúval lövünk verébre kategóriát képviselik, amit az illető igényeit illetik. De mivel egy jó darabig megint nem fognak gépet venni, igyekszem úgy tervezni a dolgot a rendelkezésre álló anyagiakból, hogy a benne rejlő plusz teljesítmény kitartson pár évig. De az elméleti sík helyett térjünk át a gyakorlatira. Íme most itt tartok:
AMD Athlon II X4 750K processzor 18395
Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplap 13719
Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHz FLGF memória 19042
Sapphire 7770 1GB DDR5 11201-20-20G videokártya 27462
FSP FSP350-60APN 350W Active PFC 80+ táp 8575
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez 12113
XDL Happy-33B fekete-kék számítógép ház 4505
összesen: 103811Elfogadva azt mint Te állítasz, segítsd nekem 103eFt-ból a fenti konfig Inteles megfelelőjét összeállítani, mert nekem nem sikerült. Kérlek szépen, hogy csak ugyan olyan vagy jobb elemeket helyezz bele.
Tisztelettel köszönve fáradozásodat:
Chabee
UI: Én nem várom a Kaverit, mint a messiást. Valamint azért FM2+, mert az rugalmasabb és több lehetőséggel bír, mint az AM3+. (eddig a saját ki stáblázatomban 7 féle konfigot állítottam össze 100eFt körül FM2+ alapon) Ami az időtállóságot illeti, abban azért alulmúlja az Intel az AMD-t, már ami az új proci - új lap dolgot illeti. Ez a gép sohasem lesz tuningolva, csak összerakva, bekapcsolva és használva. Legyél szíves elfogadni, hogy olyanok is vannak, akik nem a számítástechnikának élnek, nem az a hobbijuk. És végezetül mire ez a gép eljut odáig, hogy fejlesztve lesz, addigra lehet hogy az Intel az 10. generációs i3-nál fog tartani.
-
Chabee
tag
válasz
FollowTheORI #13014 üzenetére
A cél a játék is. Az alap kérdésben nem akartam cizellálni, hogy mennyiből, miből és hogyan kell összeállítani a gépet, de kb. 100eFt van rá. Néztem az Inteles vonalat is, de a négymagosnak látszó i3 kb. 28eFt-tól indul és a VGA terén ugyan az kell, tehát ott nem lehet spórolni. Az ajánlott proci meg meg 18eFt. Valamint az AMD procik meg inkább nevezhetőek négymagosak, mint az i3 2mag+HT. De ha elfogadjuk azt, hogy teljesítményben ugyan az, de felőlem lehet az Intelt erősebbnek is nevezni akkor is drágább, de nincs szükség erre a teljesítményre. És az is örök vitatéma, hogy a játék kinek mit jelent. Valakinek FullHD és minden max-on, mert minden más szar, valakinek meg csak 1280x1024 és elég a közepes vagy magas beállítás.
Szóval az Intellel túllőnék a kereten anyagilag és az AMD platform nem azért jó mert erősebb, hanem azért, mert olcsó és az igényeket kielégíti.Üdv!
-
patomi
őstag
válasz
FollowTheORI #13014 üzenetére
Mindenképp FM2+ alapokra építkeznék. Ez a cél. Ráadásul az i3 árából simán kapni A8,A10 procit és nem "GÉMER" célokra bőven jó, tehát lehet játszani is. De ha már "GÉMER" akkor 760K (21E) és több marad dVGA-ra..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Bluetooth hangszórók
- Hardcore café
- Redmi Note 13 4G
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged