Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
AxBattler #18025 üzenetére
Én mér nem bírnék vissza szokni hdd-re akárhány tányéros is
épp eleget szívtam velük korábban. Inkább az a baj, hogy mivel videózom is, sokszor fullra teleírom az ssd-t ezért nem nagyon szoktam oda játékot telepíteni.
(Nem is beszélve Star Citizen-ről ami kb 120gb lesz alapból)
-
törölt tag
válasz
AxBattler #17756 üzenetére
Igen de mivel nagy Mass Effect fan vagyok, szeretnék majd játszani vele ha egyszer megjelenik a 4.rész. Ezért szükségem lesz egy dvga-ra majd. Többen javasolták, hogy akkor a procit ne APU-ra cseréljem majd, hanem Athlon-ra, de lehet egyszerre nem lesz erre pénzem, és ha késöbb már nem szeretnék játszani eladhatom a vga-t de megmaradna persze a 4 magos APU amire cserélném a mostanit.
Ramokat most nem tervezem cserélni, mert lassan jobban járok ha egyben eladom a gépet akkor
(Okés! estére fent lesznek, sajnos nem találtam olyan videó felvevőt ami nem terheli meg a gépet, action sem jobb a fraps-nál, a videóban látott sebesség drasztikusan nő, ha kikapcsolom a felvételt. Holnap még feldobok pár Mass Effect 2 videót, az a kedvenc részem, és kész ezzel szerintem be is fejezem, az újabb játékokat feleslegesnek tartom tesztelgetni) -
törölt tag
válasz
AxBattler #17751 üzenetére
Köszönöm! Egyedül az a probléma, hogy ez a rendszer, csak két magos. Előfordulhat, hogy a jövöben nem csak a játékokhoz lesz kevés, hanem ahhoz amihez építettem. After Effects, photoshop, stb. Mindenképp szeretnék egy nagyobb 4magos APU-t később. (Nem óhajtom tele offolni a topicot, ezért inkább ide írom, hogy ma este fele, készitek tesztet Alien: Isolation-ból is, akit érdekel, megtekintheti az aláírásomban szereplő csatornán)
-
Vartanus
őstag
-
válasz
AxBattler #17718 üzenetére
és (#17716) varmi2:
Nem értem. Van neki egy Llanoja, 2,6 GHz-en teker mind a 4 mag. Fejleszteni akar. Miért ajánljátok a jóval gyengébb AM1-et? (mert ugye a leggyorsabb Athlon 5350 is csak 2,05 GHz)
c2c is csúnyán kikap az AM1.
forrásEkkora erődifi talán már netezéskor is kijön. Vagy nem?
Vagy mi az, amire nem gondolok? -
=HG=
addikt
válasz
AxBattler #17663 üzenetére
Most ezen ne kezdjen mindenki parázni, mert ritkán van ilyen gond. Legtöbbször mint ahogy írtam í5-ről i7-re váltásnál. Nem mindég ismeri fel a rendszer a HT-t (ugye i7 esetén 4core+HT ami 8 magként kellene beállítani)
Csak azt írtam, hogy ha nagyon nyögve nyelősen megy a rendszer, nem árt megnézni..[link] -
válasz
AxBattler #17601 üzenetére
Amikor megvettem használtan, akkor a legfrissebb volt fent rajta, és ahogy nézem, azóta sem jött ki újabb rá.
-
jedis
senior tag
válasz
AxBattler #17591 üzenetére
Igen ezzel én is egyetértek ! Azt nem tudom, hogy az általa említett szoftverek, azok CPU-ból nyomják, vagy GPU-ból, vagy vegyesen mindkettőből ?
Igaz az alábbi PH-s tesztben nincsenek ezek a szoftverek, de hasonlók igen, ezért jó támpont lehet, mivel benne van az 5800-as is !
-
-
satee76
aktív tag
válasz
AxBattler #17435 üzenetére
És hogyan tudom letiltani ?
A75 extreme4-em van és én nem találok erre opciót.
Meg lehet adni, hogy mi legyen az alapértelmezett grafikus eszköz (onboard,PCI,PCI Express),
mennyi legyen a megosztott memória (32 MB-2 GB-ig vagy auto)
Disabled egyik menühöz sincs.
A GFX clock is csak órajelet lehet megadni, disabled nincs. -
Faith
aktív tag
válasz
AxBattler #17220 üzenetére
Ugyan ezt mondtam szerintem én is, hogy APU mellé kell a dual channel ram meg a minél magasabb órajel, meg szerintem ha valaki APU-ban gondolkozni nem hiszem, hogy csak az IGP 50-60%-t szeretné csak használni és ezért nem veszi kitben a ramokat.. Sima proci mellé meg nem szükséges sem a dual kit sem a magasabb órajel.
-
válasz
AxBattler #17166 üzenetére
Ha nem egy ősbarbár tulok módjára szereled a gépet, akkor az alátámasztás hiánya egyáltalán nem akadály. Kis odafigyeléssel, ujjal megtámasztva simán szerelhető
Én is így szoktam, mert nekem is ilyen lapom van.
Hűvös, gyors, mindent tud! Ventivezérlése ámulatbaejtően pontos, nagyon szeretem, hogy gyakorlatilag hangtalan a gépem!
Mutatok pár screent, amit a képre kattintva tudsz megnézni:
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
AxBattler #17039 üzenetére
1080p-medium lenne a legjobb..., de most is itt van Core i7 920 + 12GB memória + HD7870XT-s gépem, de hetek óta nem játszottam, ha játszok, akkor max. Skyrim-mal, vagy méginkább most az Icewind Dale Enhanced Edition-t vettem meg... szóval lehet lesz egy drasztikus gépcsere!
-
=HG=
addikt
válasz
AxBattler #17036 üzenetére
Mongjuk gpu-z kiírta, hogy látja mindkettő grafikus megjelenítőt, de a mért értékek nem igazán tükrözték...
(#17035) patomi : Több cikkben is felfedezhető, hogy api-ként emlegetik..
( nem túl helyesen...)
(#17034) Joe.36: Kb: semmi értelme, szerintem is..Még talán annyi sem, mint a Virtu MVP-nek...
-
=HG=
addikt
válasz
AxBattler #17030 üzenetére
Szerintem nem ment a DG.. Pusztán külön lemérted az APU és a vga teljesítményét... Ha menne a DG, akkor mindkét ágról zölden kéne jeleznie az ábrának....
Ha jól tudom, a 7600-as procival megy a HD 7750-es kari, mivel a prociban már gcn a chip, tehát nem APU van benne, hanem API... -
válasz
AxBattler #16962 üzenetére
Ennyit még talán én is tudok.
Megnéztem, 1,65V-ot kapnak a modulok, rendben van a dolog.A proci és RAM órajel dolgot csak azért említettem, mert ilyennel még nem találkoztam. Ebből lehet tudni, mennyire is vagyok rutinos felhasználó.
(#16963) tamikomac: bizakodom erősen.
-
válasz
AxBattler #16960 üzenetére
Ehhez láma vagyok, de aktiváltam valamilyen profilt UEFI-ben, az 1,65-öt adott nekik. RAM-okat 2400-ra rakta, processzort meg automatikusan 3,5GHz-re (31*113). Így nem indult a gép, úgyhogy a procit átraktam 31*100-ra, ezzel a RAM-ok 2133-ra álltak be, most így megy a gép.
Igen, nekem is TeamGroup, apróról.
-
válasz
AxBattler #16958 üzenetére
A frissítés sikeres volt (1801-et raktam fel, nincs még két hete, hogy kikerült).
Most sok időm nem lesz gépezni, de pár nap múlva jelentkezem, hogy megoldódott e a fagyás dolog, eddig legalább 2 naponta csinálta.Memóriákat is felraktam 2133-ra.
Köszönöm mindenkinek!
-
cd930
senior tag
válasz
AxBattler #16188 üzenetére
A 6790K és 6800K teljesítményben nem, csak a memóriák kezelésében tér el: 1866 vs 2133. Még nem dőlt el a befutó..
A ház adott, még Sulinet keretében vettem egy Chieftec házat táppal. Ebbe a házba bármi beleférne
Borokafa (#16186): köszi, reményt keltő a fogyasztásmérésed
-
törölt tag
válasz
AxBattler #16137 üzenetére
Nem tudom én még nem próbáltam, de nem lehet rosszabb mint a gyárilag 65W-os verziók hisz lényegében ugyanazok csak máshogy vannak számozva és pár száz MHz-vel alacsonyabb órajelen járnak.
Illetve ha CCC-ből beállítod max 3.2-4 GHz-re akkor is hasonló eredményeket kaphatsz. -
válasz
AxBattler #16122 üzenetére
Akkor az is kaka, jó tudni, ezen túl hidd el nem fogom ajánlani!
Amúgy alapórajelre valóban elmehetnek, de őszinte leszek az Alpine 64 Pro vagy mi a tököm volt, ami nekem volt: műanyag lefogatóval, EGY VICC, második felrakásnál már repedt... onnantól meg, hogy nem tudod rászorítani kuka az egész
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #15970 üzenetére
Csak IGP van, nincs külön vga. A tápot átraktam egy régi gépbe, müxik vele. A hdd is megnéztem másik gépbe, az is ok. Majd este átteszem még memóirát az én gépembe, meg az enyémet az újba.
A proci fenit pörög, mikor bekapcsolom, de nem ad semmi képet. Még a biosba se tudok belépni.
A proci vagy csak külön az IGP-je lenne a hibás nem tudom, de szerintem az nem, ezért gyanakszom az alaplapra. Hiszen a töltés jelző, meg hdd se jelez vissza.Apropó, mondtam a szomszéd, hogy az egyik bekapcsolásnál kiírt valami biosos dolgot, aztán elkezdett menni felfelé a százalék. Mikor megcsinálta win belépésnél kiírta, hogy valami hiba volt indításnál, helyreállította, aztán betöltött a win7. Majd később gép kikapcs, és többé nem indult el rendesen.
Nem tudom mi lehetett az a biosos dolog amit kiírhatott, meg mit csinálhatott. Próbáltam elem kivételt is. Sajnos procit nem tudom kipróbálni másik gépbe, mert nekem meg másnak is 1155 platform van.
-
válasz
AxBattler #15921 üzenetére
Nos, megint próbálgattam a Gigabyte F2A88XM-HD3, és most viszont stabilan viszi a memóriát 2133Mhz-en (1.65V), illetve az IGP-t 950Mhz-en.
Eddig ez nem volt jó, igaz, most megemeltem az északi híd feszültségét +0.096V-tal. Nem tudom, ez mennyire számít nagy kakaónak állandó használat mellett?
-
kop8
őstag
válasz
AxBattler #15928 üzenetére
Hát ha volna rá pénzem meg akarnék játszani akkor már egy 7850-enne passzivan hűtve, de igy hogy nincs pénzem ilyen drága vga-ra most jó az 5770-is passzívan, legalább már directx 11-es
Régen mindig egy Hd3850-volt az álandó kártyám amit nem adtam el soha, de mikor megvettem ezt az FM2-es rendszert megváltam töle mert ezt hittem majd a prociban ami van jó lessz, meg gyors is.....
Müködik is rendesen de van ami nem tetszik az egészben, főleg az új bios!Meg a 1155-ös p67a ud4 lapom jobb mint ez és jobban lehet rá majd építeni ha esetleg lessz majd pénzem és kedvem.
-
kop8
őstag
válasz
AxBattler #15924 üzenetére
Probáltam is a catalyst control centert, de mást nem és ott volt a hiba!
A win7-hez való 500valahány mb-os chipset driver most próbáltam és ez hozta a megoldást!
De mindegy a régi lapom úgyis jobb mint ez a mostani, meg egy pentium g2020 proci meg egy HD5770-en azért jóval erősebb lessz mint ez az fm2-es rendszer szerintem.
-
Findzs
addikt
válasz
AxBattler #15902 üzenetére
2133 meg 1866 között nem sok különbség van teljesítményben
mikor 5800k-m volt akkor nekem is problémázott 1866 fölött, de érdekes módon nem minden játékkal
pl. a mass effect 3 ment de a quake live kifagyott, kékhalál stb. -vel elszállt pedig kevésbé hardverigényes játék mint a mass effectúgyhogy inkább 1866 -on használtam úgy stabil volt
most 6800k -m van kb 1 éve, bírna menni 2400mhz -el de inkább csak 2133 -on hajtom mert annyira nem volt különbség a kettő között, hogy nem "érte" meg csúcson hajtani
-
válasz
AxBattler #15898 üzenetére
No, úgy tűnik XMP-s beállításokkal sem hibázik: 6 Pass, 0 Error az éjszakai Memtest eredménye.
Így viszont már igazán nem tudom, hogy mi lehet a gond, miért hibázik 2133Mhz-en a rendszer (főleg játékok alatt):
- alaplapot már cseréltem, de mindkettőnél előfordult;
- a RAM-ot oda-vissza leteszteltem;
- marad az APU, mint hibaforrás, de az meg hogyan lehet hibás?Vagy előfordulhat, hogy egy gyengébbecske darabot fogtam ki, ami nem bírja a gyári 1866Mhz feletti memória-órajelet? Utóbbi frekin még nem próbáltam, ezt még megnézem este, de ha itt is zsákutcába kerülök, akkor nem tudom, hogy mit lehetne még próbálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest