Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
válasz
sider24 #18324 üzenetére
Első körben próbálj meg 1GB-ot adni biosban az IGP-nek. Sokat segít. Illetve a ramjaid szerintem bírják a tuningot, szóval 1866-ra simán fel lehet húzni. Fiamnál így megy A8 7600 mellett akadás mentesen(1280x1024), de nem tudom mennyivel (lehet) gyengébb a te procidban az IGP.
-
patomi
őstag
válasz
CoolBoy323 #17651 üzenetére
Pedig jól mondja.
-
patomi
őstag
válasz
AgFRjkUZT_3 #17565 üzenetére
Gondolom nekem szántad. Teljesen egyetértek.
-
patomi
őstag
válasz
AgFRjkUZT_3 #17562 üzenetére
Azért ne essünk át a ló túloldalára,, "i7" .. minek(?) Ha felhőkarcolót tervez akkor úgy kevés a gép, ahogy van. Ha meg kertkaput, akkor a plusz ram modul is csodákra képes (mennyiséget illetően is). Nálam a skechup(tudom kis vacak progi) itt a benti szirszar gépen is (valami gma alaplai vga, 775 ócska e2140 pentium) képes egy komplett számgépházat forgatni, szét rántani, szerkeszteni alaplappal mindennel.
-
patomi
őstag
válasz
satee76 #17430 üzenetére
Szerintem, ha nem látja az AIDA pl. akkor valami gond kell, hogy legyen a deriverekkel. No meg, ahogy írta a kolléga ennyire tudja(ezen a felbontáson) kihajtani a kis proci a GTX-et.
Ja ez igaz, csak nekem valahogy természetesebbnek érződik, hogy AMD proci mellé AMD vga. Nem mintha nem menne el nvidia kártyával is ugyan olyan jól.
-
patomi
őstag
válasz
satee76 #17420 üzenetére
"Az Aida és HW monitor sem látja GTX-et, csak az APU IGP-jét, ami persze nem elsődlegesnek van beállítva (teljesen nem tudtam kikapcsolni)"
Ez valami vicc? Hova kötötted a monitort? Nálad elég súlyos driver problémák lehetnek ezek szerint.
Mondjuk ezt sem értem:" 2004 óta vagyok AMD fan." mégis GTX karit teszel mellé AMD helyett.
-
patomi
őstag
válasz
zolikaDB #17382 üzenetére
E 2 proci szerintem jelenleg a legjobb ár érték arányban. Viszont az A10 5800K FM2, míg az A8 már FM2+. Némileg modernebb. Ha szükség van a proci erőre, ezek alá már nem mennék(no meg ha kis játék is beficcen néha kell a jobb IGP is). Egyébkén fura az árazás mert pl. az A10 5700 20K-val drágább mint az 5800K.
Én személy szerint A10 7700K felé kacsingatnék(ez ugye drágább), de mivel most itx-es időszak megy nálam és FM2+ vonalon jelenleg 25k körül van az első normális lap, még gondolkozok a váltáson. -
patomi
őstag
válasz
123sylaar #17377 üzenetére
Egyértelműen A8 7600 (ha csak nem akarsz tuningolni, mert ez szorzózáras) Prociban kb. egyezik az A10 5800K-val. IGP-ben erősebb. Tesztben A10 6800K szint körül van. Plusz a TDP is csak 65watt, illetve beállítható 45wattra is.
-
patomi
őstag
válasz
Balathruin #17250 üzenetére
Az nem az én eredményem, csak linkeltem mint érdekesség. Ez az 5,5Ghz bizony szép. Még 6800K-val 4,8Ghz-ig jutottam stabilan(persze én mint tuning amatőr ez nem nagy szám).... Az adatlapod szerint azt hittem neked van saját eredményed..
-
patomi
őstag
válasz
Balathruin #17248 üzenetére
Nyilván ez csak érdekesség, de mégis mennyivel kellett volna ekkora órajelet elérni(?) Gondolom te jobbat tudsz kíváncsian várom
-
patomi
őstag
válasz
tamikomac #17240 üzenetére
Ugyan, nem vitázunk. Egyébként ha vissza gondolsz, inkább tapasztalatokra voltam kíváncsi. Te meg jöttél mindenféle számokkal amik egyrészt a neten elérhetőék, másrészt sok esetben a valós teljesítményhez ezeknek semmi köze... Most is leírod a nyilvánvalót: 1600-as RAM nem tud menni 1333 MHz-en???
de a lényeget nem olvastad ki a hsz-ből.(#17245) Joe.36 .. Van aki 6Ghz felett is ki tudott csikarni belőle
, de egy jobb lapban 4,4-4,5Ghz-en mennie kéne.
-
patomi
őstag
válasz
tamikomac #17225 üzenetére
Ha olyannak ajánlasz 1600mhz ramot aki esetleg nem ért hozzá, olyan lappba(B75), olyan proci mellé(i5 2400), akkor nagyon csalódott lesz, ha nem megy. Gondolkozz egy kicsit vagy gyűjts több információt.
1600-as RAM nem tud menni 1333 MHz-en??? Remélem komolyan mondtad, mert viccnek durva volt.Sajnos nem az én tapasztalatom, hanem hozzáértőbb emberé, hogy a legtöbb gond az olcsó msi lapokkal van , nem vagyok márka függő és az msi-vel sincs problémám. Ennek ellenére nálam is halálozott el msi
-
patomi
őstag
válasz
tamikomac #17209 üzenetére
Csak halkan megsúgom neked, hogy abban a lapban a 2400 mellett soha nem fognak azok a ramok 1600mhz-en ketyegni.
MSI B75MA-P45 - 17k
Corsair 4GB DDR3 1600MHz CML4GX3M1A1600C9 - 11k
Corsair 4GB DDR3 1600MHz CML4GX3M1A1600C9 - 11k
Használt pl. i5-2400 - 30k
Arról nem is beszélve, hogy az olcsó MSI lapokat én kerülném (kevéske tapasztalatom alapján) -
patomi
őstag
válasz
zolikaDB #17188 üzenetére
Lehet, hogy pcx-nél most nem rendelhető, majd tuti lesz megint. Iponon előfordul ilyen, ott is vissza fog menni a normális szintre.
Attól az Asroctol eléggé economi érzésem van, én nem venném meg. Az Asus A88XM Plus jobb választás lenne ebben az árban. Anno azért vettem az Asrockot mert azon van optikai kimenet.(nem bántam meg én szerettem)
-
patomi
őstag
válasz
zolikaDB #17163 üzenetére
Akkor összefoglalva a befutó eddig az A8 7600 + egy A88-as lap (legjobb chipset az A88 ebben a foglalatban).
ASUS A88XM-PLUS, amit linkeltél. Tuninggal ne is foglalkozz szerintem. Nem nyersz vele sokat(érezhető teljesítményt), no meg ugye K-s proci is kell hozzá. Viszont, ha az 1333-as ramjaid nem mennek 1600-on akkor azokat bele sem tenném csak a 2x2gb 1600-at.Asrock-ból ezt javaslom:[link] ilyenem volt jó kis lap és tuning alatt is stabil volt.
-
patomi
őstag
Tisztában vagyok vele, hogy 1 modulos, de kb. hozza egy celeron erejét, plusz minden napos használat mellett nem érzel különbséget. Igen jó választás az A8 is. Mostanában dobtam össze én is egy kis egyszerű gépet A4 6300 procival, meg is lepődtem mennyire pörgős kis vas lett. Játéktól sem ijedt meg, igaz csak próbaképpen tettem fel a Gridet, meg a GTA San Andreast (nem mai játék már) de gyönyörűen, akadás mentesen vitte. A SketchUp is szépen pörgette a modelleket az sem akadt meg. 3DMark-ot nem néztem.
-
patomi
őstag
válasz
zolikaDB #17153 üzenetére
Én A6 7400K-t venném. (#17154) Vartanus majd egy 10-essel olcsóbb (17E.) és semmi olyanra nem lesz használva ami kihasználja a 4 magot. Plusz a magasabb órajel miatt pörgősebb is. Mellé egy ASUS A88XM-E (15E. környéke) és kész. És még belefér egy normálisabb hűtő (pl.), mint a gyári.
-
patomi
őstag
válasz
gentlemann02 #17040 üzenetére
2400-ast. tuningra ugyan nincs garancia(2133-ig támogat a proci). De nincs gond az 1,65 volttal.
-
patomi
őstag
válasz
tamikomac #16789 üzenetére
Értsd már meg,hogy a számokat el tudom olvasni én is. Ha még háromszor beírod akkor sem változik semmi. Azért kérdeztem meg itt, mert vannak nálam tapasztaltabb emberek, akiknek a kezeik közt esetleg több hardver átment mint nekem...Ezáltal jobban ismerik ezeket a "pici" procikat.... Akkor mondom máshogy,,, ezeket az adatokat én is ismerem TUDOK OLVASNI... Azért köszönöm a jó szándékot.
-
patomi
őstag
Szerintetek egy A6-5400K-ban levő IGP felér egy HD5450-el? Ezeket a kicsi procikat nem nagyon ismerem.
-
patomi
őstag
válasz
Lacielvtárs #16644 üzenetére
Elég fapados, még dvi port sincs rajta. De ettől még megfelelő minőség. (lassabb max ha gyengébb procit teszel bele)
-
patomi
őstag
válasz
Lacielvtárs #16637 üzenetére
Számít, mert szolgáltatásban esetleg kevesebbet nyújt (usb3.0 , sata3 pl) de ilyen célra megfelelnek ezek is.(hozzáteszem ezeken amiket linkeltem vannak ezek)
Meg a tápáramkör is gyengébb ezeken (tuning nincs így ez nem gond) -
patomi
őstag
válasz
Lacielvtárs #16635 üzenetére
-
patomi
őstag
válasz
Sandorbx #16594 üzenetére
Ha az atuning progival állítod be akkor ki kell pipálni,hogy alkalmazza a beállításokat plusz,hogy a progi együtt induljon a winnel.. Amúgy szvsz csak 1 magon(szálon) tud 3,8Ghz-et. szal meg kéne nézni Aidával mert a teszteknél van olyan ami csak egy szálat terhel(most meg nem mondom melyik) és akkor ki is írja,hogy annyival megy,ment a tesztnél.
-
patomi
őstag
Szerintem nyugodtan vedd bármelyik felsorolt amd procit(amelyik anyagilag megéri). A "Gémerek" véleménye nem mérvadó, mert szeretik az emberek sarkítani a dolgokat. Ha nem akarsz FHD-ban játszani a legújabb címekkel akkor nem fogsz csalódni. (cikkben lévő G2020 is kevés oda) Proci erőben meg simán ott van egy i3 3220-4130 mellett bármelyik. A linkelt tesztben fogyasztási adatok is vannak. (szigorún saját vélemény: én tuti nem vennék 2 magos celeront,vagy pentiumot. Processzor i3, A8-nál kezdődik. Van a családban kis 2 magos is, van mivel összehasonlítani)
-
patomi
őstag
Az 5700 bőven jó lesz. G620-hoz képest, csak több szálon erősebb, de az acélosabb igp elég meggyőző. Filmezni (akár 3D), illetve alkalmi játékra megfelel.
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16103 üzenetére
Nem volt semmi ilyen gond, (#16104) Borokafa itt lesz az igazság.
(#16108) colossal89 Bizony tudna.. korábbi képen amit betettél szvsz az az 1,45v kicsit sok is a 4,1Ghz-hez.
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16101 üzenetére
Nekem pont ugyan olyan alaplapom van és gond nélkül megy benne a 6800k 4,9-et,(persze nem prime95 alatt)
de aidával terhelve ment.Bocsi F2A88M extreme 4+ lapom van.
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16094 üzenetére
Szvsz most megpróbálhatod az apm-et kikapcsolni, de óvatosan utána. Vagy egy gyengébb procit sikerült kifogni(de ennyinek azért menni kéne)
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16092 üzenetére
4,4-4,5Ghz-hez semmi flikk-flakk nem kell(a gyárinál talán egy csöppet jobb hűtő nem árt) "AMD Turbo Core Technology" biosban kikapcsolva, majd szorzó beállítva. APM azért kell,hogy ne lépd túl a proci TDP keretét. Ezzel óvod a lapot és procit is.
Az APM különböző beállításokon mit csinál nem tudom(ennyire nem merültem bele az alaplapok lelkivilágába). ... Mondom, ha nem kell extrém tuning akkor ennyi az egész. Aszorzót be tudod állítani az a-tuningban is és a feszt is, illetve ha valami nem stimmel akkor csak egyszer indul újra a gép,mert nem kell a biosnak is vissza állni.
-
patomi
őstag
válasz
colossal89 #16090 üzenetére
Az a-tuningban is tudsz feszt állítani, csak beállítás után alul az "Apply" gombocskát meg kell nyomni. Amúgy szvsz itt a tuning nem áll másból, mint szorzó emelésből és kész. (gondolom extrém tuning nem lesz)
APM szerintem auto vagy engedélyezve. -
patomi
őstag
válasz
argento #16060 üzenetére
Igen,mert turbó módnál 4,1 a vége egyébként ott vannak a feszkok is és gyanítom a te lapod is többet ad mint ami kell, tehát hamarabb túlmelegszik a procid, ha húzod. Érdemes a feszültséggel is játszani. A fenti képen amit betettem láthatod,hogy nekem 1,22v(maximum) - 4,1Ghz a beállításom. Aidával terhelve is stabil.
-
patomi
őstag
-
patomi
őstag
Az mpchc nyilván lejátszo, a madvr pedig itt találod. Letöltöd,kicsomagolod ha kell(erre nem emlékszem) telepíted. Ezt be kell állítani az mpchc-ban külső videó kódolónak (mpchc - beállítások - lejátszás - kimenet - "DirectShow videó" alatt) majd a madvr-ben pedig így beírogatod,hogy milyen formátumokat használsz. Nyilván az is menni fog amit nem írsz be.
Nekem ez a párosítás vált be a legjobban. -
patomi
őstag
válasz
fabiandaniel #15769 üzenetére
Ph-s teszt szerint nem nagyon kell aggódnod, már most is alatta vagy. [link] Illetve ccc-ben leviszed a szorzót, plusz ha biosban lehet feszt szabályozni ott is akár 1,2voltig is leviheted a procit.
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #15430 üzenetére
Tudása kb. ugyan az a két lapnak (már amennyit kihasználok belőle, mert nem tuningolok semmit). Az asusal is elégedett voltam, de az csak FM2 volt, asrock meg ugye FM2+.
Látom, update-elted is a blogbejegyzésedet. Igen,bár egy ház cserén azóta túl vagyok, Define Mini van most.
Most nézegetem a fent linkelt asust A88XMPLUS, az jónak tűnik, bár optikai kimenet nincs rajta, azt viszont én használom.
-
patomi
őstag
válasz
AxBattler #15406 üzenetére
Nekem pont ilyen Asrock-om van. Semmi gond nincs vele. Ugyebár 6800K van benne 1,3V-ra levéve. 41x szorzóval. Nekem külön öröm volt,h két cpu fan csati van rajta, amit össze lehetett hangolni (pwm ventivel), így a kis játék vizet is jól be lehetett állítani.
Van hozzá A-Tuning nevű progi, ebben sok beállítási lehetőség van, még a biost is ebből frissítettem.
Ramok 2133mhz-esek vannak benne, ezzel sincs gond. A procim 4,9ghz-ig stabil marad benne és sem a lap, sem a proci nem melegedett túl. Szóval én elégedett vagyok vele. -
patomi
őstag
válasz
masterful87 #15282 üzenetére
"Aztán rendszervisszaállítás" ezt nem is értem,,, tessék leszedni rendesen a drivert, aztán mehet fel az új.
"BIOS alapon, memória profil kiválasztva, meg a ventilátorok sebessége, és kész!" Gondolom AHCI mód és (ssd esetén) smart engedélyezve,,, elsődleges megjelenítés is kiválasztva, hozzá rendelt memória is beállítva.. -
patomi
őstag
válasz
gordonfreemN #15017 üzenetére
Ha nagyon kicsi kell akkor esetleg ez [link], kicsi cserébe nem nagyon bővíthető és a tudás is korlátozott..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Metal topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Dell notebook topic
- Hálózati / IP kamera
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest