Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
123sylaar #17374 üzenetére
A topiklakók szerint ez a legjobb chipset FM2-ből. Azt neked kell eldönteni, h mik az elvárásaid: alaplap mérete, RAM és egyéb slotok megléte, száma, kimenetek, garancia. Meg amit érdemes tudni, nem tudom, h pl Gigánál is így van-e (sztem igen), h pl a Bios grafikus teljesen az Asrock, Asus lapoknál. Ha a nevemre keresel, nekem ajánlottak decemberben pár lapot, azok elég jók.
Én még mindig nem tudtam összerakni a gépet, ugyanis az A8-7600 hiánycikk lett itthon - az iponosért meg nem adok 32 ezret.
-
zolikaDB
veterán
Ezt nem ertem urak... Most az A8 7600 proci lett az iponnal 32e HUF... Eddig 25e volt. Multkor az Asrock Extreme 4-es volt 16 helyett 33...
-
zolikaDB
veterán
válasz
patomi #17170 üzenetére
Valamit keverek... Az Asrocknak volt/van egy FM2(+?) micro ATX-es lapja, aminek a neve Extreme 4. Ez volt valami 14-17e HUF körül a PCX-ben. Na ezt nem találom sehol. Vagy nem jól emlékszek? Szerintem ez volt az, az ipon is mutatja, h 20e alatt volt anno, de mitől lett ez 33e HUF????
-
zolikaDB
veterán
(#17164) Fenyő: világos, már értem a dolgot!
(#17165) Vartanus: nekem is tetszik, amiket olvasok róla, meg eleve egy igényes lapnak tűnik. Egy hasonló kategóriás Asrock-kal szemben van plusz előnye? Az A88X mit jelent? Ami ugyanezt a színvonalat tudja, az Asrockból melyik lap? Nyilván 1-2 ezres nem a világ.
(#17167) solfilo: igen, ahogy mondod, a kezdeti elhatározás után jobb, hogy mostanáig vártam, az A8 7600 jobbnak tűnik, és a TDB-je is barátibb, mint az A10 5800K-nak.
(#17168) AxBattler: -
zolikaDB
veterán
válasz
tamikomac #17160 üzenetére
Köszönöm neked is, és mindenkinek, aki segített!
Akkor sorban, ahogy írtatok:
(#17154) Vartanus: jó ötlet, ahogy elnézem, az 5800K-val szemben az A8 7600 kevesebbet fogyaszt, de a Cache 4mb ugyanúgy és 4 magos.
(#17155) Faith: 40k körülbelül a lap+proci(+passzív VGA). A párom a Sims4-et emlegette, h jajj, azt nagyon kipróbálná, hát legyen, ahogy ő akarja. Én a Mozillát használom az esetek 98%-ában, de ha lesz egy normális lap, akkor kötöm rá a TV-re, hogyha pl valami TV műsort streamlenék, és a TV nem tudja megoldani, akkor a PC-ről toljuk.
(#17157) patomi: nekem meg is felelne, de majd lentebb leírom, h mim van jelenleg, ami a jövőben be lesz használva a gépbe.Ezzel megint ott vagyok, h alapon éreznék valami különbséget egy Pentium procijához és IGP-jéhez képest? Vagy ennyire sokat jelent az órajel netezés közben? Ha meg pluszt akarok, kell húznom a procit, meg ugye a lapnak is tudnia kell a tuningot...
(#17158) Fenyő: A8 5600K és A8 7600 között van kb 3e HUF. Előbbi magasabb órajelet tud alapon és húzni is lehet, a másik nem és alacsonyabb az órajele. Akkor utóbbiban értékesebb az APU?
(#17160) tamikomac: mondom, komoly game-elésre messze nem kell gondolni. Csak alap, meg úgyis meg lesz unvaDe ne legyen az, h hjajj, nem megy a Sims meg mittudoménmi, pedig új a gép!!!
A88X-es lap! Miért pont ez? Mit jelent ez tkp? Ez elég jónak tűnik nekem. A kimeneteket nézve persze.
Mert, amim van:
- FSP Bluestorm 5-600W-os, nem tudom, de ezen nem múlik semmi
- 1db SSD (mindenképp SATA3 kell), 2x1TB HDD, 1x2TB HDD
- 2x1600Mhz Kingston Hyperx, 2x1333Mhz Kingmax RAM-ok, ezek mind párban
- egy cirka 1 kilós Noctua hűtőÉs nem bánnám, ha lenne DVI és HDMI kimenet a lapon, a monitor+TV miatt, meg talán a 4db RAM slot se ártana, de nem is létfeltétel, mert akkor a régi lap+proci megy a szülőknek, és abba is kell RAM.
Az én szempontjaim alapján a Cache memória méretének, az órajelnek és a magok számának milyen szerepe van?
Köszönöm, h meghallgattok!
-
zolikaDB
veterán
Udv urak!
Eljott az ideje, h osszerakjam az uj konfigot, januar 5-ig szabi, raerek.
Voltam mar itt anno, a gep kb annyira kell, h stabil net, film, film kiloni TV-re, es nagyon alap jatek, ha a parom "otthon lesz"
Ugy beszeltuk, h vmi Asrock lap 15-18k korul meg egy A10-5800K, mert azt lehet huzni.
Most ugy gondolom, h a black edition-ra nincs szuksegem, hisz jelenleg is 2 tabletunk van, es a gepet sokszor hanyagoljuk.
A fenti procihoz hasonlo teljesitmenyt tud az FM2 palettan masik peldany, ami szorzozaras, de van benne APU?
Vagy ennyire ne tamaszkodjak megse erre, es vegyek egy 1150-es pentiumot, meg valami passziv vga-t?
A keretem tovabbra is cirka 40k.
Koszonom -
zolikaDB
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek
Az A8 6600K-val annyi a gond, h 1e HUF-al olcsóbb, mint az A10 5800K...
Van 2x2GB 1600-as HyperX, meg 2x2GB 1333-as Kingmax, akár utóbbit el is tudom passzolni és csere 1600-asra.
Gondoltam én, h az AMD lesz a jobb választás a Pentiummal szemben, ha már felmerül egy picike grafikai igény is.
Ez meg a legolcsóbb 1150-es i3: Intel Core i3-4160
A gond az, h ez igaz drágább pár ezressel, de gondolom nem veri pofán az 5800-at?! -
zolikaDB
veterán
válasz
solfilo #16566 üzenetére
[link]
Annyi, h az SSD 80GB-os, elírtam!
Ja, egy kérdés: a fenti konfigban az alaplapon sokat kellett bűvészkedni, meg volt hozzá logout-os írás is, h hogyan kell normálisan belőni WIN telepítés előtt a BIOS-t, h az SSD tudja a sebességet. Ez a mostani lapokkal is így van? -
zolikaDB
veterán
válasz
tamikomac #16557 üzenetére
Értem, köszönöm válaszod.
Nos. Párom mondja mindig, hogy olyan gépet állítsak össze, amin megy a Sims... Mondjuk 6 éve nem játszik vele, de ha eljön az ideje, hogy "sokat lesz otthon" (), akkor. Jó, ha valami nem menne, majd "akkor" belökök valami VGA-t és menni fog - én így gondolom.
Amire a gépet használjuk, arra fölösleges az erőmű. Az meg, h mire lesz használva egyszer, megint fölös számolgatás, mert felfordul a hardverpiac 10x is....
Néztem ezt az i5-öt. 50k. Amit sohasem adnék egy komponensért sem. Igazából a 7850K is drága.
Amiket latolgattam... ->
Öcsém se játszik, anno 4 magosított AMD + Crossfire kombóról "jött le", és régóta van meg neki a mostani konfigja, egy alap Asrock 1155-ös mATX lapocska, meg egy Gxx Intel proci, és semmi VGA. És HD filmekre használja. Ő mondta párszor, h nyugodtan követhetem ezt az utat és még olcsó is. Meg annyira fölösleges bmit is húzni, nyúzni; minek?! (amit lehetett, azt is úgy húztuk, h "koppig", semmire sem volt jó persze, vigyorogtunk, a nagy Noctua meg vidáman dolgozott, utána vissza alapra minden, mert a Firefoxnak nem számított, h az E2160 éppen 2Ghz-en vagy 4Ghz-en ment...)
Végülis párszor átrágtam a dolgot. Igazából, ha valami enyhe "színvonalat" viszek is a dologba (aminek van értelme ezen a szinten??), akkor Intelből és AMD-ből hajszálra, forintra ugyanannyira jövök ki...
Igaz az Intel húzva se éri el egy core i3 tudását, meg mindig 2 mag marad egy 4 magos AMD-vel szemben. De egy core i3 meg nem tudom, h az 5800 szintjét hozná-eIlletve Athlon 760K-ba belemenni megint fölösleges, mert abból a pár ezresből, amit nyerek, semmilyen videókártyát nem veszek... (ami van VGA, azt akarjuk nyugdíjazni, a zaj és a teljesítmény kapcsán...)
Intel:
- ASROCK Z97M ANNIVERSARY
- Intel Pentium G3258AMD:
- Asrock FM2A88M Extreme4+
- AMD A10 X4 5800KBmelyiket választom, fejleszteni lehet, igaz vagy nagyon borsosan, vagy sokat várok, és használtan kevésé drágán.
Szóval, ezen dilemmázok... -
zolikaDB
veterán
Mit jelent ezeknél a prociknál az A8 és A10 jelölés?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Balathruin #16522 üzenetére
Koszonom!
Marmint, menjen mind a 4db modul 1600Mhz-en?
A masik: a fenti Asus lap jobb mondjuk egy Extreme 4-nel? -
zolikaDB
veterán
Urak, én itt félreértek valamit? -> A10 5800K
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki! Gépet szeretnék "frissíteni".
Igazából nem is feltétlen bővül a felhasználási kör, csak unom, h X éve kékhalállal áll le a gép random módon, az SSD jól lett beállítva (BIOS), mégis lassú, sokat gondolkodik, akármilyen oprendszer fut rajta, és akárhogy variálok egyes komponenseket. A VGA-hoz pedig nincs WIN8 driver... (Asus HD4770, ami képtelen más drivert elfogadni, a sima AMD-set sem...)
Jelenleg egy Core i3 540 (LGA1156) van a gépben.
Amim van, és marad:
- 500W FSP Bluestorm
- 8GB Kingston DDR3 (4x2GB)
- 40GB Intel SSD Sata3
- 1x2TB WD, 2x1TB Seagate
Annak idején volt egy ASRock 870 Extreme 3-as alaplapunk, benne pedig egy Phenom II X4, amivel nagyon elégedettek voltunk.
Kb ezt a színvonalat szeretném biztosítani.
Jelenleg multimédiás felhasználás a cél, zene, film (HDMI-n TV-re), internet.
A jövőben CAD-CAM alapszinten (2D rajz, modell) is, emiatt fontos a tuning lehetősége, vagy az, h legyen combosabb proci is elérhető a gépbe.
A keret: max 40k (lap + proci). DE: lehet használt is innen PH-ról vagy látom, vannak bazárosok is kedvezőbb árakkal.
Szemezgetek Intel 1150/55 szinten is, de a múltat figyelembe véve szimpatikus az AMD is.
A Milyen gépet vegyek topikban tanácsolták, hogy bizony ők is tudnak olyat, h prociba integrált VGA, azaz APU. Ezért egyelőre külön VGA-t nem tervezek.
Fontos, h akadásmentesen, gyorsan, keveset gondolkodva működjön a masina.
1. Egy FM2-es konfig a mindennapokban képes-e hozni egy i3 színvonalát?
2. A párom tud-e normálisan játszani egy Sims-el például?
3. Hogyan lehet tuningolni az FM2-es procikat, mit kell nézni a lapon, h az tudja ezt? Mely procik húzhatók?
4. Tudtok ajánlani konkrét lapot is, amin van 4 RAM és 4 SATA (minimum)? (szeretem az ASRockot, és kivívta a bizalmát nálam) Bestbuy lapok vannak még mindig, vagy ahogy esik, úgy puffan?
5. Mi a különbség az egyes FM2 procik közt? (mármint az oké, h Intel G620 és i5 között nagyjából mi, de kicsit el vagyok maradva...)
6. A fenti igényeket mely proci képes kielégíteni?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget és a türelmet a buta kérdések miatt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest