- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #15948 üzenetére
Nem ezek szendvics szerűen egymásra rakott RAM modulok és mivel a csip belsejében vannak sokkal jobb időzítésekkel dolgoznak mint az alaplapi memóriák és nem kell a sok kivezetés sem ami drágítja az alaplapot, Intel is dolgozik rajta de ez az AMD számára sokkal többet hozna a konyhára csak kinyírnák vele a középkategóriás VGA piacukat de ha az Intel meglépi nekik is muszáj lesz.
-
atti_2010
nagyúr
A CPU fesz azért megy le mert olyankor az IGP-t használja, megnéztem nálam is ingadozik a CPU 2800-4000Mhz 1,15-1,3V között, máshol keresd a hiba forrását, ha van kedved futtass le egy Vantage tesztet és összehasonlítsuk az enyémmel.Ne agy neki 1,3V többet mert utána meg azért veszi vissza, az IGP menyi feszt kap?
-
atti_2010
nagyúr
Ha throtlingol az kiderül egyből és egy videó lejátszásánál nem szabadna, felteszed az AMD System monitor szoftvert és figyeled a procit miközben fut egy Prime 95 ha időnként visszaesik a teljesítmény akkor throtlingol, de ahogy már írtam a Turbót azt kapcsold ki mert semmi értelme.
-
-
atti_2010
nagyúr
Valami nagyon nincs rendben ott, nekem úgy játssza le a videókat hogy 10% a CPU használat és még sohasem volt baj ilyesmivel, és mindig 64 bites OP rendszert használok, kezd az alapoktól úgy hogy Win telepítés és semmi a VLC playeren kívül majd nézd meg a feladatkezelőben hogy alapból telepit e mindent a Win 7 vagy pótolni kell valamilyen drivert. Nekem legutóbb az Atheros LAN vezérlő szoftvere csinált ilyen beakadásokat és így szűrtem ki.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fabiandaniel #15769 üzenetére
Nyerhetnél még úgy 10-15W ha egy Pico PSU tápot és egy +12V adaptert használnál, csak kérdés hogy neked megéri e.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
szabolcs77 #15767 üzenetére
Egy Bios frissítés nem árthat és a driverek (csipszett,IGP) is legyenek minél újabbak, ha úgy sem működik akkor hagyd bent a VGA-t ameddig veszel egy másik digitális monitort.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
szabolcs77 #15756 üzenetére
A monitor menüjéből húzd szét a képet hagyd a catalistot mert az jól van beállítva ha az 1 monitoron megfelelő méretű.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
AxBattler #15640 üzenetére
Ejj, egy jó kis Asrock Fatal1ty deszka...
Egy házcserét megér.
Eleve nem szeretem a kicsi házakat mert nehéz hűteni és sohasem tudod holnap mi jön, pld. ha kihoznak egy Carrizot GDDR5 alaplappal és az csak ATX akkor szívás , persze ez csak feltételezés de attól igaz, másik hogy szabadon meggondolhatod magad és bármikor betehetsz egy dVGA-t.
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Balathruin #15597 üzenetére
És miért nem Biosból állítod?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Edward1981 #15555 üzenetére
Viccelsz velünk, egy 2 magos APU-n akarsz multizni, legalább egy 4 magos A10-6800 kellene és még úgy is jól le kell butítani hogy fusson 50 FPS körül.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #15521 üzenetére
A Diablo 3 kimondottan CPU igényes a WOT meg vicc kategória de próbáld ki egy Crysis 3 vagy BF3-4 el azonnal elvérzik ameddig az AMD APU-n ezek a kemény játékok is elszaladgálnak 30 FPS lebutítva a grafikát, a WOT nálam 1920x1080 80 FPS-t megy ha közepesre teszem meg 40 körül.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #15511 üzenetére
Én nem is mondtam hogy befogja a HD 4850-et, de a téma a CS -ból indult ki arra pedig megfelel, szerintem HD 4850 nem szabad már venni akkor ott van a HD 7770 amit nagyon olcsón árulnak használtan és GCN, ha pedig APU akkor érdemes egy A10-5800K,A10-6800K választani, de ha így licitálunk felfele akkor hamar az R9-290X állunk meg de minden a felhasználó szokásaitól függ, ha vzsryl úgy érzi hogy a 6400 neki megfelel akkor minek rábeszélni egy dVGA-t, sokan ebbe a hibába esnek egyből dVGA-t javasolnak mert nekik az jobban megfelel de nem ők fogják használni, ráadásul sokan olyanok témáznak az APU-ról akik ki sem próbáltak csak olvastak róla.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #15479 üzenetére
Meg ha megnézzük a PH-s tesztet amit Oliverda csinált ott is minden esetben az Asus hozta a legjobb eredményeket.
Annak mondjuk hiszek de az a Tomhardveres dolog az elég kétes, az MSI lapok mindig jók voltak tuningban az AM2 óta de pld. a memória órajel sok mindentől függ, például van amelyik alaplap több feszt ad a memóriáknak alapból is mert nem lehet pontosan beállítani a tápáramköröket, szóval ez annyira nem zavar de úgy is akarok venni később egy G45 lapot majd megírom melyik a jobb, igaz lehet csak év vége fele lesz belőle valami mert most vettem tápot és vízhűtést is.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
aginor #15465 üzenetére
Nekem 1 játékkal volt gondom az pedig a WOT, állandóan megszakadt a kapcsolat, kicseréltem a routert, a szolgáltató is tesztelt dolgokat de a hiba csak megmaradt, a killer LAN ezen segített de ha a szerver vagy a hálózat 80 Pinget tud azon nem segíthet egy csip ami a te gépedben van, a másik hogy nem a CPU foglalkozik a hálózati csomagokkal.
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
patomi #15451 üzenetére
AIDA64 Engineer v4.30.2903 Beta a megoldás kulcsa, amúgy aki az Asrock Killer lapot használja a LAN vezérlőhöz jött új Beta szoftver csak még nem volt lelkierőm feltenni, amúgy az IGP-t még mindig nem méri jól de az hűvösebb mint a CPU így nagyjából lehet következtetni.
-
atti_2010
nagyúr
A mérő dióda minden prociban ugyanaz, ha nem jól mér valami az a szoftver, de eddig a CPU-t sem volt képes mérni, csak kupakhőt, pld, eddig nálam a CPU mag 6 fokos volt az AIDA szerint a GPU meg -5 fokos.
-
atti_2010
nagyúr
Ugye hogy megoldható a magok mérése, éveken át az AMD -re fogták hogy nem jó a szenzor:
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #15437 üzenetére
Nem gyártanak K meg nem K procit csak nem mindnek nyitják ki a szorzóját amit egy szoftveres kód végez ha jól tudom, és pláne nem gyártanak gyengébb vagy erősebb vezérlőjű procit mert túlságosan megdrágítaná a gyártást sőt még a Mhz-re sem gyártanak külön csak letesztelik és a gyengébb darabokat (rendszerint az ostya széle) kisebb frekvenciára lövik be.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Balathruin #15395 üzenetére
Tesztelni a Crysisel érdemes, de ha már szintetikus akkor Vantage.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
diablo1984 #15380 üzenetére
Ha eljutna odáig megmondaná de a catalist nem látja a 2 kártyát csak a Windóz eszközkezelője na meg ő ha belenéz a házba..
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Balathruin #15362 üzenetére
1,3V ne lépje túl és nem lesz gond.
Szaby59
A gyakorlat nem mutat semmit mert nem tudod hány lapot adtak el és miért vitték vissza stb, nagyon sok MSI lapot használtam egyikkel sincs baj és a tuning bajnokságokat is rendre megnyerik, valamilyen nagyon régi fórumot olvasgathattál mert a soc A idejében csináltak rossz lapokat de akkor sem a VRM -el voltak gondok. -
atti_2010
nagyúr
válasz
#85552128 #15359 üzenetére
Nem kell téríteni, mindegyik gyártó alkalmazza csak néha mellélőnek a Biossal és későn veszi vissza a feszültséget de ez minden gyártónál előfordul, sőt megsúgom hogy az MSI alkalmazta elsőnek és azt is ők találták fel hogy az alaplapon levő rézréteggel lehet hűteni a FETeket.
Balathruin Ha nem húzod a procit nem lesz vele gond, de a tuning felejtős inkább majd a feszültséget kell visszavenni egy kicsit.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Balathruin #15355 üzenetére
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Balathruin #15353 üzenetére
Emeletileg házilag is megoldható ragasztva de nem sokat ér kivéve ha nem vagy CNC marós mert akkor olyan bordát csinálsz amilyet akarsz, vagy ha már ki van fúrva az alaplap biztos nem találsz olyan bordát ami oda passzol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest