- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #15960 üzenetére
bár a dobozon rajta van, akkor nem értem, hogy az amd oldala szerint meg ez a helyzet [link]
-
diablo1984
veterán
tyű megjött a jó idő azonnal 70 fok közelében van a teljes gépbelem Wolfstein alatt! proci vga, alaplap, pedig itt a kereszthuzat is megvan, de egyszerűen meleget fúj ki a venti a házból! de legalább a gém megy szépen!
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
Annyit azèrt nem kap a proci, szenzor olvasással van pár proginak baja, de 1.8v-nál csúnyán melegedne a proci márha egyáltalán elindulna. Nálam anno az 5600k-s proci annyira vitte a divxes filmeket, hogy volt amikor fel sem kapcsolt full sebessègre, ìgy biztos nálad van a gond, nem az fm2-es rendszerekkel!
-
diablo1984
veterán
válasz
Blooddrunk #15735 üzenetére
Az A8 5600k 1*4GB 1600mhz.
később meg tolsz bele még 1x4gb-ot!
igaz míg nem dualban megy a ram dög lassú lesz a játékélmény, minden más menni fog szépen!
-
diablo1984
veterán
válasz
Blooddrunk #15727 üzenetére
szia
az első 2 szinte ugyanaz, az igp, a tdp ugyanaz, a 2,nak a fesze kisebb és az órajele 100mhz-vel magasabb.
a 3. az elveri az első kettőt, 4 magos, az igp-je is jobb 192 vs 256 shader, tapasztalatból tudom, hogy jó kis proci az 5600k!
-
diablo1984
veterán
válasz
zsola32 #15725 üzenetére
szia
biosban szépen be lehet állítani, hogy meddig engedje a lap a melegedését a procinak, szépen skálázható, valszeg alapon 60 fok van beadva neki és akkor odatolja a hűtőt és ez a target temperature!
nem hal meg tőle a proci, ha zavar, állíts rajta, de valszeg hangosabb lesz kissé a hűtő!
-
-
diablo1984
veterán
válasz
gordonfreemN #15027 üzenetére
hát ha csendességre törekszel, akkor cseréled valami réz vagy hőcsöves cuccra meg egy csendes ventire, mert a gyári hűtők tekernek mint egy kawasaki!
-
diablo1984
veterán
válasz
gordonfreemN #15014 üzenetére
azt nem tudom, de nem hinném, mert nem nagy grafikai tudás, így szerintem nem gyúrnak a driverre sem. én inkább amd-t választanék, olcsóbban kijössz!
-
diablo1984
veterán
válasz
gordonfreemN #15011 üzenetére
hát az intel igp nem akkora grafikai tudást képvisel, képminőségben nem hiszem, hogy difi lehet, de teljesítményben igen! az intel filmet nézni, irodai cuccokra jó, néhány régebbi játékra is, de az amd csúcs apuai az még új játékokra is jó komprumisszumokkal, fogyasztása net mellet egy komplett gépnek asszem 25W is lehet, ha jól rémlik ahogy mértem...
-
-
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #14881 üzenetére
lehet csak a driver betöltésre reagál érdekesen. szerintem próbáld tesztelni játékok alatt, ha úgy okés, akkor semmi gond, rá se ránts! amúgy kipróbálhatod az új beta drivert, hátha az segít.
-
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #14876 üzenetére
memókkal minden okés? 2 modul van benne? próbáld meg felcserélni illetve másik slotba tenni! hátha....
-
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #14874 üzenetére
nálam nem csinálta! se az, se az 5800k se!
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #14824 üzenetére
új béta drivert felraktam, azzal már minden okés, de a control centerben kikapcsoltként jelenik meg az igp, tehát nem tud dualban menni a 6770-essel!
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #14823 üzenetére
érdekes, hogy a control center csak vga-val sem kínálja fel a grafikai opciókat, nem tudom, hogy mi lehet a bibi!
-
diablo1984
veterán
válasz
solfilo #14810 üzenetére
igen, az 5800k az 6670-el dualizálna, a mostani apu-k tudnak dualban menni a 7750el!
mod: a tomshardver szerint is megy, pedig mikor az 5800k kijött még a 6670 volt a max támogatott....
lehet meg kellene néznem nekem is a 6770-essel? mert a 7770-es is úgy tudom szintén dualos kártya....
-
diablo1984
veterán
válasz
frescho #14686 üzenetére
Helyesen megfogalmazva a gyenge chipsethez nagyreszt gyenge tapellatast parositanak a lapot gyartok.
igen, ezt akartam kinyögni, nem azt, hogy az usb és sata kezelős chippen keresztül veszi a proci az áramot, max a desztán, meg a pwm-es szírszarjain, de 10k-s lapra nem várja senki, hogy csúcsot tesznek mindenből sok usb 3.0 kíséretében.....
-
diablo1984
veterán
válasz
Razermazer #14682 üzenetére
jah, mert áramkörre nem éppen arra van az a55ös lap! lehet chipset nem függő a dolog, de a procinak rajta keresztül megy kakaó és ha a lap nem bírja, akkor annyi! nem hiába hangsúlyozzák ki, hogy hány W tdp-s procival kompatibilis a lap....
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
atti_2010 #14387 üzenetére
warning szerintem magasabban is lehet, 60nál csak ne csipogjon, nálam 65 foknál tol oda mindent és 70 nél riasztana! na ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 65-nél ráteker a fordulatra és visszahűl 60-ra és így tovább! a warningot nem tudja így elérni, csak ha a ventivel gond van!
-
diablo1984
veterán
válasz
Blackhill #14305 üzenetére
lehet, nekem egy alacsony alu borda volt hozzá, egy kis fos és hangos kawasaki pörgésű ventivel és hasonlókat produkált! rátoltam egy modolt hőcsöves amd hűtőt(gyári venti kuka, 9cm-es pwm-es hűtő rá), így már sokkal barátibb, több óra játék után is max 63 fok, és hangtalan!
-
diablo1984
veterán
válasz
petya2012 #14246 üzenetére
pl a8 5600k és a10 5800k között a tomb raiderben pl 2-3 fps diffi volt max, pedig ott sharder diffi is volt, proci órajel terén kicsit magasabb volt a 5800k, de szerintem itt nem az számított!
saját tapasztalat, volt mindkettő proci, számomra is meglepő volt, hogy lufi a difi a kettő között, az a8 is vállalható!
-
-
diablo1984
veterán
válasz
Gainka #13752 üzenetére
5600k ajánlott vétel, nekem asszem 1000mhz körül pörgött benne az igp- szépen hasított! ez a 5800k sem rossz, de 1013-on már fagy az igpje alapórajelen, de nem kínlódtam vele, bele a 6770 és go! így azért csak jobb, szebb, gyorsabb!
szépnek szép, főleg a távoli dolgok, szépen ki vannak dolgozva, míg a farcry3-nál egyszerűen ködbe vész minden, bár nem csúnya az sem(unreal engine)! igp-vel nem biztos, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben lehet úgy játszani velül, mint egy középkategóriás vga-val! vagyis még a szintjük az alatt van, de már így is haladás!
-
diablo1984
veterán
válasz
atti_2010 #13749 üzenetére
én is úgy gondolnám, megjelenés után jópár patch-et kitoltak, nekem csak az első van fennt, hát akad benne hiba az biztos! végére értem a főszálnak, mit ne mondjak meglepett a végső szál, de tovább már nincs benne történet, ahogy észre vettem!
a crysis3ban meg elakadtam egy polit-gép-nél, hiába spacelek, mindig kinyír....úgyhogy pausa ott is!
nézegettem amúgy hogy a codban, hogy jócskán csutkáztam a grafikán, de közelről az autóroncsok, falak csúnyák, nem olyan, mint az fs3-ban, nem értem miért! még alacsony részletesség mellett megérteném, de magassabban is szép a táj meg minden, csak közelről látszik, hogy pixelpaca a kocsi oldala, stb.... valszeg ez is programhiba.
-
diablo1984
veterán
válasz
kopidoo #13734 üzenetére
akkor proci limit nincs, vga limit van, mert ahogy látom, a gpu-t fullra használja mindig! az alsó a vga memóját mutatja? fullhd-ban az 1gb-ot sem éri el a memó használat? mert a csúcs a szerint 850mb volt....
bár ilyen alapon a tombraider és crysis-nél is fullosan volt a vga használva....az gondolom nem laggol neked sem!
akkor a mikrolag az vagy programhiba, vagy a gpu limit miatt csinálhatja....
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
masterful87 #13682 üzenetére
én a procira nyomok egy adagot, ujjbeggyel elegyengetem. én a hűtő közepére szoktam az ujjamat lekenni, mikor a hűtő a helyén, még kissé tekergetem, hogy szépen eloszoljon a felfekvési felületen a paszta! ez kupak nélküli prociknál és vga-knál szigorúan kihagyható!
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
Dany007 #13576 üzenetére
gyorban ahogy látom, a 7770-es dx 11.1-et támogat, és opengl 4.2-őt, a 6770 dx11 és 4.1-es opengl. vannak még kis finomságok, mondjuk a 6770-esben 800sharder van, a 7770-esben 640, de valahol olvastam, hogy a 640-et jobban optimalizálták meg órajelek is magasabbak, ezért picsázza el a 6770-est, de ha jól emléxem nincs köztük 10-15% difi.... most így gyorsban ennyit tudtam, majd reggel józanodást követően megnézem, mit tud a fraps, anno vagy 10 éve használtam, de azóta nem üldözöm az fps-eket, gondolom manapság már fejlődött a progi is valamit!
-
diablo1984
veterán
válasz
TaylorXIII #13574 üzenetére
majd megnézem, csak lassan céges összejövetel lesz éves értékeléssel, úgyhogy készülök! melyik játékban van még ilyen beépített teszt? mert a fraps is csak pillanatnyit mutat, az meg persze térfüggő, hogy mikor mennyit! most pl a crysisban a fűben basztatnak az alienek, na az szemre hasít is gyorsan!
-
diablo1984
veterán
válasz
TaylorXIII #13569 üzenetére
nemtom, azért nyaggatlak titeket, hogy mivel lehet mérni, hogy mit tud a cucc crysis 3 alatt!
a tombraider-t végignyomtam 5600k-val(3900mhz-en, igp húzva volt kicsit) igp-használatával, asszem valami 24fps-es átlaggal(teszt szerint és 1440x900-ban, 19"-os moncsin), az 5800k ugyanazon beállításokon, csak 22"-os moncsin és ezen a csuda felbontáson(még szoknom kell kissé) 28fps-t produkált az igp-vel(minden alapon), most ehhez képest 10 fps-el nőtt a 6770-essel, ami jó, bár sokak szerint játszhatatlan.....
hozzá kell tenni a belső benchmarkok azért(főleg a tombraidernél) nagy számolásigényű részeket választanak, ergo szűkebb, kisebb helyeken, azért hasít jobban is, de ez mindegyiknél igaz!
én csak sokat nem akartam vga-ra költeni, ez sikerült is, ahogy elnéztem a 6770 olyasmi mint a 7770, csak az több és újabb fícsört támogat, ez meg kevésbé, de jó ez, alkalmi vétel volt!
-
diablo1984
veterán
válasz
frescho #13562 üzenetére
ja, bocs, 1680x1050 a felbontásom! a tv full hd-s, de azon még nem próbáltam, de majd kíváncsiságból egyszer rápróbálok ezzel a kártyával, de valszeg visszább kell venni a beállításokat!
próbálom most a farcry 3-at is, na az inkább fogós, főleg egy hegytetőn, ahol a tájat lehet látni!
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #13553 üzenetére
a filternél van valami medium szinten, az advanced-résznél minden high-on! nem találtam beépített tesztet a menüben, nincs ilyen benne?
a tomb raider-nél van, ott azonos beállításon a 6770 10 fps-el többet tudott átlagban, minden ultra(meg ultimata) csutkán 11fps..... na ezzel sem fogok fullHD-ben játszani.....
crysis3-nál viszont az IGP-vel szaggatott látványosan, pedig elég gyéren volt a grafika, ezzel meg megy mint a vesztés(vagyis folyamatos)
-
diablo1984
veterán
na, szereztem a 5800k mellé egy 6770-es vga-t, játék alatt mostmár lehet felfelé tolni a grafika részletességét, elbírja, crysis 3 is high-on úgy megy mint a távírat, a proci max hője így, hogy az igp-t nem használom benne 55 fok!10 fokkal hűvösebb mint igp használattal! kis olcsó kártya ez a 6770, de az igp-től fényévekkel jobb az biztos!
-
diablo1984
veterán
válasz
Apollo_21 #13474 üzenetére
én nem mertem neki többet adni 1gb-nál a 8gb rendszer memóból, mert utána nem marad másnak!
de 512mb az tény, hogy látványosan kevés volt neki, 1gb-al sokkal jobban ment, a betét animációk akadtak be néha, gondolom azért, mert arra a grafikai részletesség nem vonatkozik! rápróbálok 2gb-ra, csak a 6 giga memó nem túl sok akkor! -
diablo1984
veterán
válasz
tom570 #13469 üzenetére
jah, annyi látszik, hogy 64biten kegyeg a memód single módban, és ezt használja a vga is! gondolj bele, egy 64 bites vga az manapság mire jó? arra, hogy a monitor világítson, de amúgy semmire! ha a memó is 128biten megy majd javulnak az értékek és akkor is minél magasabb órajelen hajtod a memókat! sőt még az igp órajelét is lehet emelni biosban, az is használ!
-
diablo1984
veterán
válasz
Stonerice #13444 üzenetére
freezer 64 proval 5600k húzva tomb raider alatt 55-60 fok volt!
így ezzel a hűtővel még ez a 65fok is jó szerintem! és a hűtő bár hallható, de csendes, főleg hogy a hűtő full fordulaton olyan légszállítású, hogy 35 fokra is képes a procit hűteni! csak akkor a hangja olyan mint egy porszívónak, de erőre a kondikat lefújná a lapról!(igaz ennek az ára kis fordulaton az, hogy búgó hangja van halkan....)
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #13442 üzenetére
jee, CoD Ghosts alatt fél óra múlva is csak 65 fok és csak egy kicsit emeli a fordulatot, nem maxon! kezdem csippantani az asrockot!
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #13441 üzenetére
na egy kis bios frissítés meg venticsere és már csak 50 fokig megy level 2-őn a proci!
-
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #13435 üzenetére
megtaláltam a bibit, valami feladat beragadt és az azt az egy magot megakasztotta!
másik: asrocknál a pwm-es ventiszabályzás hogy megoldott? mert vagy full fordulatot lehet beállítani, vagy target hőt, de full fordulat nem túl egészséges nekem, a target hőnél meg nincs fokozatos fordulat állítás, egyszercsak ráindítja a ventit és kakukk! hogy működik ebben a c&q????
-
diablo1984
veterán
sziasztok
adott egy asrock FM2A75-Pro4 lap+A10 5800k proci. olyan gond van vele, hogy win alól a 4-es magot valami fullra terheli, de hogy mi azt nem tudom! a többit nem basztatja, csak a 4.et! hol a baj vajon?
-
diablo1984
veterán
válasz
baloghbalint #13360 üzenetére
dobozán rajtavan, hogy max 6670-essel párosítható, így rosszul gondoltad!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest