- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Vartanus #15515 üzenetére
Azért az új intelekben lévő HD4600 már nem olyan vicc kategória. Nemrég váltottam 5800k-ról i7 4770-re (egy R9 290 vétele miatt) de a vga sajnos gariba került, így most igp-re vagyok kényszerülve. Nem számítottam túl sok jóra az 5800k után (egy ideig ezt is önmagában használtam) de kellemeset csalódtam. Egész normálisan el lehet vele Diablo 3 reaper of soul-ozni meg WoT-ozni. Csak annyi a különbség már, hogy ami 5800k-n élvezhetően futott FullHD-n, az a 4600-al csak 1600*900-on fut jól.
Szépen lassan azért az intel is felzárkózik, procierőben ugye meg ég és föld(mondjuk árban is)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
fRooStzzZ #15220 üzenetére
Régebbi játékoknál amik 1-2 szálat tudnak csak kezelni necces, ott gyenge nagyon az amd, jóval mint az intel.
Én R9 270-et használok 5800k-val, és sok esetben nem vagyok meggyőződve arról, hogy rendesen ki van-e hajtva a vga-m. Leginkább multi gémek alatt elég xar a helyzet (WoT, TitanFall,BF4)
Én épp i5 cserén gondolkodok, kerül amibe kerül.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
realmadrid92 #14231 üzenetére
Magasabbak a gyári órajelek, néhány játéknál többet számíthat ez, mint másoknál.
A turbón történt finomításokat figyelembe nem véve clock2clok Richland=Trinity, semmi különbség nincs.
Viszont az 5800k olcsóbb, némi tuning és ugyanott vagy.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Dilikutya #14212 üzenetére
Pl én.
2500-as i5-öm volt HD 7870-el amikor váltottam A10-re. Nem nagyon játszottam akkoriban, amivel igen, azt elbírta az A10 is.Kevesebb, mint az i5+ lap árából (amiknek már alig volt garija) vettem vadiúj A10-et plusz lapot, a videokártyát meg tisztán eladtam. Játékokban kiszolgált, általános felhasználásban ugyancsak, mégis egy VGA árával beljebb voltam akkoriban.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
atti_2010 #14047 üzenetére
"Mantle API - val ugyis nyero az I5 szemben"
Miért is?
Maximum az IGP lesz a Mentle-el jobb, de az már amúgy is utcahossznyi előnyben van az intel grafikus megoldásaival szemben. CPU erőben sehol nem fogja utolérni az i5-öt hiába használsz Mantle apit....
Az meg, hogy a IGP részt kihasználják általános számítások elvégzésére nagyon, nagyon messze van még, talán még a kaveri életcuklusában nem is lesz számottevő mennyiségű program.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
katt777 #13934 üzenetére
"sg22: Igaz, csak Aidával tudom nézni, de még 4.8GHz-en sem ment fel 100W-ra a 6800K fogyasztása. Az i5-öm 4.6GHz-en 130W-ot evett. Nem mindegy, mit ad meg a gyártó alapértékként."
Persze h nem, a 100W TDP-be nagyrészt a GPU tartozik bele, ami nálad ugye inaktív állapotban van a dVGA miatt így jó h nem fogyaszt annyit, mint egy tuningolt i5.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Dany007 #13834 üzenetére
Sajna az optimalizálatlan, kevés, vagy csak 1 szálat használó játékokkal nem tud mit kezdeni az 5800k mert ugye egy szálon harmatosan gyenge, főleg az előző i5-öm után.
És nem csak a régebbi gémek ilyenek rajta, pl az AC4-nél se tudja kihajtani az alap R270-est se a fix 4,4ghz-en hajtott 5800k.max 85%-on volt a gpu kihasználtsága, de átlag 50-60%-on van inkább.
Ugyanez a helyzet a WoT esetében is.
Kicsit csalódás, erősen gondolkodom egy haswell i5-ön, csak drága lenne a váltás, 30k körül.
Mondjuk wot-nál ígérik a jobb kihasználtságot, ha beépítik a Havok motort. -
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Gainka #13485 üzenetére
Azért ezt így mégse mondanám.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy egy szálon erősebb az intel, de összességében azért nem. Az i3-nál ugye nuku tuning, míg az APU-k szorzózármentesek, fix 4,4ghz-en azért egy Richland vagy egy Trinity lazán pariban van akármelyik i3-al.
És a két modul mégis jobban fekszik a modernebb játékoknak, mint a 2 mag + HT páros.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Tommmysun #12958 üzenetére
Sajna ebbe én is belefutottam.
Alpine 64 pro-t vettem, és halkabni halkabb volt, de egy kicsit se hűtött jobban. Utána vettem egy EKL Cold Towert és megoldódott a problémám. Halk és hűt mint állat, alig volt 50fok felett a proci játék közben.
Aprón pont most adom el 3k-ért, ha érdekel
-
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
Nemrég valaki csodálkozott, milyen nagy darab hűtő az EKL Cold Tower...no akkor mit mondjak a CM 212 EVO-ról?
Balra az első a gyári hűtő, (ezen hűtők fényében valóban nevetséges az AMD megoldása) utána az Alpine 64 Pro rev 2 majd az EKL Cold Tower és végül az 212 EVO.
Ma szereltem be, baxott nagy dög
Viszont végre normális irányba fúj a ventire jobbról balra, és nem alúlról felfele. Mondjuk ehhez teljes lefogatócsere kellett
Hűtési teljesítménnyel nagyon meg vagyok elégedve, 1,45volton 4,5ghz-en nem ment 45 fok fölé az 5800k
-
GeneraL_XTX
veterán
Most, hogy veszek egy VGA-t próbálom megoldani a procihűtő problémát is, hogy ne a kártyáról szívja már a levegőt, meg amúgy is hülyén néz az úgy ki. Nézelődtem, milyen hűtők vannak, amit FM2-re is normálisan fel lehet szerelni h ne alul legyen a venti, aztán belefutottam a CM vízhűtőibe konkrétan a Seidon 120v-be.
Mivel tuningolni is akarom majd a procit az R9 270-hez ez pont jó is lenne: jól is néz ki, mínusz egy venti a házból és ahogy az iPonos hozzászólásból kiveszem halk üzemmódban is nagyon jól lehűti tuning mellett is az 5800k-t.
Nagyon megtetszett ez most
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Dany007 #12562 üzenetére
Azért a tesztelt játékok itt ph!-n nem túl reprezentatívak, pont ki sikerült választani azokat, ahol nem mutatkozik különbség a procik között.
De azért tudjuk, láttuk, hogy más játékokban ez nem így van.
De tény ami tény, az 5800k lehet, hogy néhol lassabb, mint a konkurencia, de játszhatatlanságról azért sehol nem beszélhetünk.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Dany007 #12557 üzenetére
Nekem is az bajom, h a mostani a VGA felől szívja.Hülyeség, de hát ez van, most ezért nem fogok hűtőt cserélni.
Mondjuk gondolkodtam még, mi lenne ha akkor felülről szívná lefelé, a házam úgy is felül rácsozott
De akkor meg felborulna az egységes áramoltatás, mert egy szívja be elől, egy fent és hátul meg szívja ki a levegőt. Szar lenne ha köben a cpu cooler meg felülről szívná befelé
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Gainka #12533 üzenetére
Igazándiból nem akarnék megint i5-öt venni. Az 5800k előtt az volt egy 7870 társaságában, akkor épp nem nagyon játszottam úgyhogy downgradeltem erre, a pénzből vettem egy PS3-at
Igazándiból nem PC lesz így se a fő platformom, januárban veszem a PS4-et, de azért ezen is tudjak játszani, ha úgy adódna kedvem, márpedig mostanában úgy adódik
BF4 esetében pont nem aggódok a Mantle pont, hogy jót tesz a gyengébb prociknak a hírek szerint
-
GeneraL_XTX
veterán
Nagyon szemezek egy ilyen R9 270-es karival, Bf4-es verzió van már 51k-ért, ez teljesítményben kb a 7850 és 7870 között van ha jól tudom.
Ezt a kari még épp határeset kategória h kihajtja egy húzott 5800k ugye?
-
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Dany007 #12364 üzenetére
50-55k körül a 270x-ek vannak, ez bőven olcsóbb lesz. Az első szállíngózó példányok az aprón 47,5k körül voltak/vannak.
Bf4 minden ilyen kari mellé jár alapból amint ide is eljut a promóció.
Tv-n én csak mozizok meg konzolozok, konzolnál fps-ben se érzek semmilyen input lagot. A ps3 pc módban van játékgép profillal.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ADAM1337 #12266 üzenetére
Ezer köszönet, akkor a kisebb hűtő továbbra se lesz jó neki,így marad a cold tower
Mind1 nem érdekel ha a vga odafér tőle rendesen,de mondjuk ebben se vagyok 100%-ig biztos.az fm2 deszkákon túl közelre került a pcie expressz foglalat a procifoglalathoz,csodálkozom h erre nem gondoltak a mérnökök, mert AMD-nél elég sok nagyobb hűtőt csak így lehet feltenni....
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Stonerice #12244 üzenetére
Én is erre gondoltam.
Csak azért kérdezem mert 2 hűtőm van hozzá jelenleg, egy AC Alpine 64 Pro rev2 és egy EKL Cold Tower.
A ColdTower gyönyörűen lehűti a procit jelen állapotában is, nem úgy mint az AC, ahol a 70-75 fokot is verdeste terhelés alatt. Viszont mivel tervezek venni egy R7 260X-et, lehet a venti kialakítása miatt (lentről fújja a levegőt felfelé) nem lenne szerencsés a Cold Towert tovább használni, így arra gondoltam, hogy mivel az IGP már nem lesz aktív talán elég lesz a Alpine 64 pro a proci lehűtéséhez.
-
GeneraL_XTX
veterán
Srácok, ha most belerakok a gépbe egy dVGA kártyát, akkor az APU-k grafikus része teljesen kikapcsol? Tehát mondjuk úgy kevesebbet fog enni, kevesebb lesz a áramfelvétele, kevésbbé fog melegedni?
Tehát akkor nem fog dVGA mellett 100W-ot megenni, hanem mondjuk csak 60W-ot? És akkor ennek megfelelően fog melegedni is?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Bogyi007 #12198 üzenetére
PS4-re sincs még nagyon semmi
Multi címekért még egyáltalán nem éri meg nextgent venni, exklúzívok tekintetében a box jobban áll, de nem veszek drágábban gyengébb hardvert.
A 18k-s játékárakról meg nem is beszélve....
Én szerintem elhalasztom a vásárlást legalább egy évvel, inkább PC-t tuningolok
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Bogyi007 #12191 üzenetére
Nem fogsz benne csalódni, remek hűtő
Kivéve, hogy lehet problémát fog okozni dVGA-nál, hogy alulról szívja a levegőt (pont a PCI-e foglalat felől), így kicsit gázos lehet hogy a kártya miatt melegebb levegőt fog beszívni. De pont lesz pár mm szabad hely a vga és a venti között..
-
GeneraL_XTX
veterán
Na a tegnapi állításokből kifolyólag én is megnéztem a saját szememmel, hogy mire is képes az iGPU a BF4 single alatt.
Meglepődve tapasztaltam, hogy bizony elég sokra!!
Bár az az állítás, hogy FullHD/mediumon teljesen röccenésmentesen vinné az nem igazán állja meg a helyét (jó mondjuk kinek mi, de én nem szeretek folyamatosan 30fps alatt játszani) viszont 1600*900-ban (FullHd monitor tulajként még ez a felbontás nem néz ki annyira szarul rajta
) finomított medium beállítások mellett viszont már igencsak korrekt sebességgel fut!!!!
Nagy területeken, nagyobb robbanások során se jön zavarba, az esetek 90%-ában 30 felett van az fps.
Cpu:fix 4,1ghz
iGPU: 1013mhz
Ramok 1866mhz-enÚgyhogy le a kalappal a Dice előtt, ennek fényében viszont már végképp nem értem a nextgen konzol mizériát, elvégre hol van az 5800k egy Xbox One, de főleg egy PS4 apu-jához képest!?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ADAM1337 #12002 üzenetére
Az jó, én meg közben rájöttem h jelenleg nem igazán tudok a konfigba a dVGA-t venni:
Konkrétan nincs hely, túl közel van a PCI-e slot a batár hűtőmhöz. Ha be is férne elég furán festene, a CPU hűtő meg nem jutna friss levegőhöz.....elég fura ez az alulra elhelyezett venti, nem gondoltam volna, hogy gondot fog okozni
-
GeneraL_XTX
veterán
Van egy Asrock FM2A75 Pro4-M lapom, és vettem rá anno egy EKL Cold Tower hűtőt, kicsit furán is néztem anno, hogy a ventillátora miért lefelé van és felfele fúj
Most lehet vennék mellé egy dVGA-t, és pont azt nézem, hogy az első PCI-E foglalat rohadtul közel van így a hűtőhöz, valószínüleg a kártya is zavaróan közel lesz a ventihez. Lesz-e valami hátrányom, ha nem az első PCI-e foglaltba rakom a kártyát (7790) hanem a másodikba?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11845 üzenetére
Na közben megoldódott, újra kellett telepíteni a 13.9-et, de közben egyszer meg is adta magát a rendszer, vissza is kellett állítani egy régebbi stabil állapotot.
Jól kezd ez a Win 8.1....
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
fabiandaniel #11844 üzenetére
jelenleg is win 8 driver van fent, de sehol nem tudom állítani a GPU méretezést hogy eltüntessem a fekete keretet....
-
GeneraL_XTX
veterán
Srácok létezik, hogy APU-ra nincs az AMD-nek Win8.1 64bitre drivere???
Rákerestem, de nem dob ki semmit, 32bitre van, 64bit-nél üres ha rákeresek a hivatalos oldalon. Az a problémám, hogy most frissítettem, és fekete keret van a monitoromon 1080p-ben. Tudom hol kell állítani, viszont a jelenlegi Ctatlystben csak a procira vannak opciók, GPU-ra nem...
WTF?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kalap12 #11489 üzenetére
Hülyeségeket beszélsz .
Én i5 2500 + HD7870 komból váltottam A10 5800k-ra pont azért mert a WoT-on kívül mással pc-n alig alig játszottam. Kaptam a VGA-ért plusz 50k-t tisztán, mert a proci plusz lap árán meglett a zsír új lap plusz apu. És annyi a különbség a két gép között, h a WoT-ot 1920*1080-on mediumra kellett állítani max-ról.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
wolandino #11481 üzenetére
Az AMD 74fokig ajánlja, de szerintem ez is nagyon óvatos érték, olyan 80-85 fokig simán felmehet, 90fok felett már érdemes aggódni.
Haverom gépében i3-as proci volt gyári hűtővel, amióta beépítettem nem lett kitakarítva így a por teljesen belepte a hűtőt, panaszkodott is, h a World of Tanks nem megy úgy mint régen, nagyon alacsonyak az fps-ei. Raktam fel új wint-t, új drivereket de nem szűnt meg a probléma. Akkor vettem észre véletlenül a BIOS-ban, h 98fokos volt a procija...na mondom megvan a probléma.
Utána megjavult, nem is károsodott a procija, megvan ezeknek a maguk védelmi mechanizmusa, h ne égjen le, nem kell emiatt aggódni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Óra topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged