Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Apollo_21 #18580 üzenetére
Ez az A8 7600 baromi jó kis gép az árához képest, simán játszok vele mindennel, videós/photoshoppos munkáimhoz is tökéletes, főleg egy Intel proci árához viszonyítva!
És nekem is, volt előtte minden, Brazos is, én ahhoz is úgy álltam hozzá, mennyiért vettem akkoriban, és az sem volt egy trágya gép szerintem
-
törölt tag
válasz
Apollo_21 #18578 üzenetére
Igen köszönöm! komolyan mondom nem lennék gameplay csatrona annyi szívás van a játék videókkal, újra kellett nyomnom, és renderelés nélkül feltenni (30gb kg 500 perc volt) mert az elöző-t a yt annyira lebutította, hogy élvezhetetlen volt. Ja ha valaki játszana az uj COD-al a videó rendert a beállításokban tegye arra a felbontásra amin játszik, különben ocsmány mosott lesz a kép! egyébként nem rossz játék, én is végig tolom
De csak mert kicsit Sci Fi-sÉs a videóban látottnál legalább 30% gyorsabban fut a játék, de sajnos a fraps ennyit levesz a gép erejéből. A múltkor valaki szerintem innen a fórumról, kis híján az anyámba küldött, hogy a Star Wars Battlefront ban, miért a pálya szélén kolbászolok, ez így értékelhetetlen. Már letiltottam az illetőt a csatornáról az ocsmány stilusa miatt, de üzenem neki, hogy az A6 sorozat NEM játékra lett kitalálva, ezek a tesztek csak érdekességképen vannak fent nálam, és a felvevő által lefoglalt erőforrást is bele kell számítani.de attól még vannak olyan emberek akiknek erre telik/van igénye, és szeretnének hébe-hóba játszani
Ez útóbbi persze nem neked szólt! -
tamikomac
aktív tag
válasz
Apollo_21 #16900 üzenetére
De az R7 265 (HD7850) van annyival gyorsabb az R7 260X-től (HD7790), hogy hiába a -600MHz-el gyengébb proci (default), nekem inkább egy ilyen kéne játékra, mint erősebb proci, gyengébb VGA kombó.
IGP ha mégis nagyon kéne, akkor majd vesz átmenetileg egy A4-4000-et 4k-ért, majd ugyanannyiért el is adja...
-
mmdms
addikt
válasz
Apollo_21 #16885 üzenetére
Melegedéssel nincs problémám, hajnalban még szórakoztam vele egy keveset, 1,5 v-on +0,060 v offset-el értem el 1,488 v-os vcore-t a bios szerint, aida stabilitásteszt ~15 percig futott 4,5 ghz-en 51 fokos cpu-val (magokat egyszerűen semmi se jelzi megfelelően), de prime alatt 3 sec alatt hibázik a 2. és 4. mag, gondolom az egy modul.
Azt viszont megfigyeltem, ha 1,45 v felett akarok feszt adni, a tápom iszonyatosan elkezd ordítani, előfordulhat hogy az nem bírja már. Amekkora kalap szar ezen nem is csodálkoznék. 4,2 is szép eredmény persze, ~25%-os oc, de asszem eladó lesz ez a konfig nagyon gyorsan, tudva azt hogy nem lesz bele erősebb proci.Vartanus: úgy nézem frissült a lista mióta utoljára néztem, már csak egy eredmény van, a 6. Tisztában vagyok vele hogy csak validálásig elért eredmények, de nagy valószínűséggel ezek gond nélkül futnak 24/7-be 4,5 ghz-en.
-
mmdms
addikt
válasz
Apollo_21 #16878 üzenetére
A c&q kivételével én is mindent kikapcsoltam, és csak szorzót meg feszt emeltem. De fix 1,5 volton se stabil 4400 mhz-en, ami azért már igencsak combos feszültség. Azt megfigyeltem, biosba belövöm a 1,5 voltot, 1,428-ot ír minden monitorozóprogram terhelés alatt, valamint a biosba lépve is annyit mér. Droppolhat ennyit a lap?
-
mmdms
addikt
válasz
Apollo_21 #16876 üzenetére
Tudnál írni egy bios beállítást arra a 4,5 ghz-re? Vagy akár =HG= kolléga beállításait is áttanulmányoznám, 4,3 fölé egyszerűen nem tudom vinni az enyémet, és így egy kicsit csalódás nekem ez a proci. Az összes aktív gpu-s proci többet megy, ez meg elvileg arra lenne (és arra is vettem), hogy jól meghajtsa az ember, így viszont jobban jártam volna egy cerkával. Energiagazdálkodást kilőttétek ti? Ramok, nb, feszek, ilyesmik érdekelnének.
-
cd930
senior tag
válasz
Apollo_21 #16157 üzenetére
OK, akkor proci elvben A10 6790K.
Azt mondjátok, hogy az 1600-as HyperX nem elég neki, rendben, csere 1866-osra. Nagyobbra fölösleges, ugye?
Milyen lap legyen alatta? Erről jókat olvastam, de nem használnám ki, akkor meg minek költsek rá ennyivel többet: Asrock sFM2+ Fatal1ty FM2A88X+ Killer
Valami kisebb Asrock ajánlott még? Vagy Gigabyte?
A lényeg, hogy tegye a dolgát, és ne legyen forrófejű! -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
Apollo_21 #15221 üzenetére
Termeszetesen +-s a lap. [link]
A lap is adott, meg a proci is.
Multiba cod2, mas nem nem nagyon megy.
FC, Crysis, BF stb nalam felejtos.. Cod kesobbi szeriai is egy rakas ... valami. (ez csak az en velemenyem)
Akkor ugy kerdem.. Ha adott a lap, lsd fentebb, es abban van egy 760k- Az eleg, vagy abba kellene nagyobb procit eszkabalni. De mivel nem szeretnek lapot is cserelni, meg procit is ha par ezer kulonbseggel tudok venni masik fm2+ os procit ami elfogadhato lenne a 7870-hez, (persze nem 10-20 fps miatt) akkor maradna minden a regiben.
Az e8500 es a 6950 parosban nekem 333-600 fps-em volt (1080p dx7). Tobb minek?
Ha fix 333-at ki tudom hozni belole, akkor mar ok minden.GeneraL_XTX
Az a baj, ha bele lendulok megint akkor r4e (esetleg black) 290x alatt nem allok meg.
1,5 eve is ugy voltam, na meg ez na meg az.. Lapot bizniszeltem overlocker-el, vga, vinyo, meg a sallangok nelkul +170-et meg hozza csaptam, majd eladtam 3 honaposan (kulfoldi melo miatt) bukoval, hogy ne bukjak rajta tobbet). De pont ezt szeretnem elkerulni, mert nem tudom iden is ki tudok menni kanadaba vagy sem.
Azert nem dobok ki 100 ezreket, hogy vagy eladjam vagy itt menjen el az ara az asztalom alatt, mig en kint melozok. -
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #14651 üzenetére
Hát, én nem csalódtam.
AMD-től a csúcs v. csúcsközeli procik jók egy felső-középkategóriás VGA alá játékgépnek, vagy "zóccsó" netgépnek, kb. ennyire van értelmük. Annyiból jók pl. a K-s procik, hogy i3 HT-vel szemben a modulok nem csak 30, hanem 60%-ban javítják a teljesítményt 2 maggal szemben (i5-ben persze 4 mag van már), a tuninggal pedig behozható a lemaradás az Inteltől, ezért nagyon jó pl. egy 6800K 4.8GHz környékén, főleg jó RAM-okkal (én régi Intelesként is elégedett is vagyok a cuccommal). A kisebb csíkszélesség miatt várható volt, hogy a Kaveriket már nem lehet annyira tuningolni, és eleve alacsonyabbak az órajeleik is, ergo hiába van min. előnyük itt-ott, azt egy alig több mint feleannyiba kerülő 6800K simán behozza ua. feszen magasabb órajellel. És itt a 3. bökkenő, a valóságtól teljese elrugaszkodott ár, miközben az alaplapok olcsósága is a múlté már. Vagy itt van pl, hogy az AMD a saját termékeihez nem biztosít normális támogatást, próbálj csak CF-t építeni. 16+4 sáv mindenütt, van 1 8+8-as lap, amelyet meg nem lehet kapni (a CF "hatékonyságáról" nem is beszélve, ha nem csúcsprocid van), Intelnél meg már hasonló árkategóriában is kapod, ráadásul SLI-vel is. AMD-nél 4+2 fázis dögivel, míg Intelnél 8 v. 16 is, ami nem kicsit jobban támogatja a tuningot, és még takarékosabb is. Kaverinek 1.4+V kell 4.5GHz-hez, ennyiből a Richland 4.9-et is megfut, Intel meg 4.6-ot 1.3V-on, és akkor ezek csak az órajelek, nem a valós sebesség.
Szerintem az a lényeg, hogy hiába az új proci, ma is mindenféle szempontból jobban megéri 6800K-t venni, mint bármelyik újdonságot. Nálam jó eséllyel megint Inteles lesz a következő konfig. -
patomi
őstag
válasz
Apollo_21 #14625 üzenetére
Ja ez totál értem,, de akkor elmondom, hogy jártam. 2013 Julius- 1155 alaplap megvesz vaterán,,, kiderül nincs hang,(ment negatív) sebaj garis Kecskemétre,,, Augusztus első pár napja- elküld gariba,,, majd több hónap várakozás,,, November legvége- alaplap vissza kerül(kipróbálni már nem tudom, nincs bele procim), hátlap elveszett
(reklamáltam hátlap miatt),,,válasz: "nem találják, de egyébként a működést nem befolyásolja". Ez a magyar gari ügyintézés. Tulajdonképpen ezzel az erővel akárhová elküldhettem volna.
.. Szóval én személy szerint szívesen vásárolok ebay-en...(bocsi,hogy hosszú lett) -
daredar562
tag
válasz
Apollo_21 #14421 üzenetére
a 4.2 ghz-t próbáltam ... de nem ment, habár volt elég problémám mostanában a lappal, biost frissítettem, és sajna befagyogatott biosba , így feltettem a bétát ( L1.95) utánna azt ami volt 1.9, de utánna fagyogatott az is ..DE miután kikapcsoltam h a biosban ne adjon hangokat menü léptetésnél, azóta nem fagy a bios, de ez a manual problémám megvolt még a frissítések előtt is . este majd megpróbálom a 4 ghz-t vagy a 4.1et, csak ugye alap hűtőm van, ahogy említetted alu+kávédaráló
-
Dany007
veterán
válasz
Apollo_21 #13938 üzenetére
Ööö a progik tényleg nem érnek semmit kb. De ha 50-60-at ír, akkor arra még rá lehet számolni pár dolgot, mert szvsz az csak a procit írja. Teljesítményből arányosan kalkulálva.
Nekem a régi rendszerem, C2D +9800GTX+ 140wattot evett IDLE!
És ezt nem program mondta nekem, hanem egy fogyasztásmérő. Aztán ezért is vettem APU-t.
Az új 5800k durván 40-45 wattot evett IDLE. De úgy, hogy ez komplett gép fogyasztásra értendő. Tehát van a gépemben 2db vinyó, 4db házventilátor egy 5,25-ös lcd kijelző. Ráadásul a tápom nem is 80+-os.Viszont tuninggal drasztikusan emelkedhet a fogyasztás is. Főleg ha feszt is emel az ember. Márpedig azt a legtöbb esetben kell.
A fogyasztás anyagilag csak akkor számít igazán ha sokat használod. Ha csak leülsz napi 1-2 órára játszani, akkor tényleg nem számít, hogy 60 vagy 120 w-ot eszik a géped mert minimális lesz a többletfogyasztás havi szinten is nemhogy évin.
Viszont nálunk a gép ment átlag napi 16 órát! Mivel egyfajta multimédia központként szolgál, így ha felkeltünk az volt az első, hogy bekapcsolom a gépet. És az ment kb éjfélig, hajnali 1 ig. Ezért kellett nekem takarékosabb gép.
Nekünk március óta van meg az APU-nk és idén jött az elszámolás. Közel havi 3500Ft-tal kell kevesebbet fizetnem idén villanyszámlát, mint tavaly! És ebben nincs benne a rezsicsökkentés. Ez kb csak az amennyit az új géppel spóroltunk. -
masterful87
senior tag
válasz
Apollo_21 #13674 üzenetére
igen, azt elfelejtettem írni, hogy eszem ágában sincs bekapcsolni így (nem is tudnám, a RAM még nincs meg)
csak pont kapóra jött, hogy a proci új, tiszta, a TX2-t tisztán raktam el, szóval pont jó volt, hogy összepróbáljam a két holmit, és ne kenjem össze őket potyára
pont MX-2-m van itthon, még a Mugen2 alá vettem, apropó ha már itt tartunk, hogyan is kell pasztát felvinni? a hűtő aljára egy kevés, hitelkártyával meg elkenem, pluszt letakarítom zsepivel?
és köszönöm a gyors segítséget!
-
diablo1984
veterán
válasz
Apollo_21 #13474 üzenetére
én nem mertem neki többet adni 1gb-nál a 8gb rendszer memóból, mert utána nem marad másnak!
de 512mb az tény, hogy látványosan kevés volt neki, 1gb-al sokkal jobban ment, a betét animációk akadtak be néha, gondolom azért, mert arra a grafikai részletesség nem vonatkozik! rápróbálok 2gb-ra, csak a 6 giga memó nem túl sok akkor! -
Milo629
aktív tag
válasz
Apollo_21 #13354 üzenetére
Na hát épp erre az ellentmondásra gondoltam, hogy OC-hoz érdemes kilőni minden energiamegtakarítós cuccot, de akkor meg nem veszi vissza a feszt. Amúgy ha jól emlékszek vissza Turbo-nál alapból kilövi az APM-et vele együtt, de alatta van valami AMD Power P***** akármi amit még be lehet kapcsolni, meg van még a C6, Cool'n'Quiet, ezek közül mit kéne?
Visszakeresve fórumon másnak is ilyen a hőmérséklet: [link]
És másnál is 65W-ot ír: [link] Viszont itt megy a hőmérséklet kijelzés rendesen. -
Milo629
aktív tag
-
korcsi
veterán
válasz
Apollo_21 #13310 üzenetére
Azt írtam, hogy nem csak a grafika számít! Legalább is remélem, hogy a többség így gondolja
Persze fontos részlet a megjelenítés milyensége, de ha ez az egyetlen szempont akkor baj van (only high?)
A minőség egyéni igények és lehetőségek kérdése.
Visszatérve az eredeti témára, szerintem minden költségkeretre meg van az "ideális" választás, és ez hol az AMD hol az Intel-t adja lehetséges konfigurációnak még akár csak ha a jelenben gondolkodunk, a szoftverek támogatását is figyelembe véve.
45KHuf-ért nem éri meg AMD APU-t venni, de ha kissebb a keret nincs más alternatíva, szerintem. Mondom ezt úgy, hogy volt i5-m és 7870-em, de jelenleg nincs időm kihasználni, így csak amortizálodott volna, vettem helyette egy 5800k-t, heti egy óra játékra elég, kompromisszumokkal (portal 2, jelenleg új cod és bf), majd három év múlva, ha a gyerek elment oviba és lesz még motivációm bevásárolok az akkori lehetőségeknek megfelelően. -
MZperX75
addikt
válasz
Apollo_21 #12814 üzenetére
Bakker csoda hogy működik.....
Hogy sikerült eltörnöd,csak nem vetted észre,hogy elhajlott és beletetted a slotba?
Talán akkor törik.Szerintem cseréld,hirdesd meg hogy hibás 10-est csak adnak érte és vegyél egy olyat ami jó. Gariba ezt senki nem fogja neked lecserélni.
Bár azt csinálsz amit akarsz,de ez így nem egy hosszútávú dolog,nagy a rizikófaktor,csak az alaplapod ne ba*d el vele....
-
MZperX75
addikt
-
MZperX75
addikt
válasz
Apollo_21 #12811 üzenetére
Jogos. idle az sok 45.
Én alapból 800-1500Mhz között használom az APU-t,igazából alul lehetne feszelni 800Mhz@0.75V
Így nem fogyaszt ,nem melegszik szinte semmit. Kb a rendszer max fogyasztása 100% load alatt sincs 45-47W. idle 30-35W.
De nekem elég az amit a Catalist felkínál csuszkán.
( a húzod a procit biosba a csúszka addig lesz skálázva)Viszont alap dolgokra nálam 4 mag 1500Mhz mindenre elég,net photoshop,torrent ,film. stb.
Így nem melegszik.
Ha kell a teljesítmény akkor csak rátekerek. -
Peaceliker
addikt
válasz
Apollo_21 #12806 üzenetére
Nem ismerem a lapod és komolyabbnak is néz ki, mint enyém, de a seggsziklákról nincsenek túl jó vélemények tuning terén..nekem 4,3 már nem ment, mert szarrá melegedett (ez amolyan asrock betegség), meg elkezdett throttlingolni veszettül...az, hogy az előző 2 magos procival mi ment, azt felejtsd el, ha a 4 magot már nem tudja kiszolgálni pl a VRM, akkor hiába minden erőfeszítés.
De ne legyen igazam! -
Peaceliker
addikt
válasz
Apollo_21 #12781 üzenetére
Van rá sufni megoldásom, keltettem már életre procit innen...
Leírom, de lehet kitéped a hajad!
Szétkapsz egy vezetéket és szétsodrod. Kb 3 szálat megfogsz és összetekered. Azt a 3 szálat a sodrás irányával azonos irányba betekered a foglalatba, oda ahol hiányzik a láb, majd levágod majd egy síkba a foglalattal, csak picit legyen hosszabb...berakod a procit és örülsz, hogy megy!
Persze ha tudod cserélni az egyszerűbb megoldás, de ez is jobb, mint kidobni 20 rongyot, ha nincs ki megcsinálja. -
-
janati
őstag
válasz
Apollo_21 #12681 üzenetére
igen, de az a4-6300-ról sehol nincs info....
meg az is vicces, hogy a hivatalos amd oldalon mintha a Richland magos procik még nem is léteznének.....
amúgy múlt héten találtam egy másik ország off. amd oldalát, ahol fent voltak a Ricsik, de sajna azóta nem lelem......
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Apollo_21 #12684 üzenetére
Szerintem nem lesz jól tuningolható. Most váltanak 28nm-re. Lehet lesz reverzió belőle, alapból magasabb órajelekkel, de olyan gyors a fejlesztési ütem, hogy már a következő generáció lesz, esetleg A10-7870K néven kidobnak egyet 3,9 Ghz-es alap és 4,2-es Turbo-val. De ez csak az én tippem.
-
Vartanus
őstag
válasz
Apollo_21 #12592 üzenetére
Itt a Carizzos topik lehet olvasgatni. Kitárgyaltuk már Oliverdával,Fiery,Abu,Dezz és a többiekkel,hogy AMD vonal 2016-ig nem lesz DDR4..tehát a Kaveri utódja alias Carizzo szinte biztos,hogy Fm2+ lesz. Az Intel is csak szerverfronton veti be a DDR4-et jövőre és majd 2014 végén vagy 2015-ben lesz bevezetve desktopon a Broadwell platformmal amihez ugye bár dacára az LGA1150-es tokozásnak új deszka kell,így aki Intel fronton most vesz deszkát és jövő év végén a Broadwellre akar fejleszteni új lap kell neki>>az FM2+ időtálóbb.
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
Apollo_21 #12612 üzenetére
Uhhh, akkor a 70-71 fokommal egészen közel voltam a maxhoz, azóta meg ráadásul 4000MHz-re is feltekertem. (mondjuk Aidával tesztelve tegnap 4000Mhz-en nem értem el olyan magas hőmérsékletet, mint előtte 3800-on, ami elég érdekes, mert a szobahőmérő alapján 1 fokkal volt hidegebb a szobában, de a max érték 68 fok volt, igaz nem terheltem túl sokáig csak egy olyan 10 percig, de akkor már egy ideig nem változott a grafikon)
Úgy látom mindenképpen be kell szereznem egy másik hűtőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged