- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ittakary #17589 üzenetére
Igaz, de hátha ő is AMD-hívő...
(#17590) jedis
Jogos, ezt mind meg lehet próbálni, kérdés hogy megéri-e a belefektetett pénzt/időt?
Amit én is csinálnék:
- Dual Channel KIT beszerzése;
- BIOS-ban XMP Memory Profile engedélyezése, 1,65V feszültség mellett;
- külön VGA vásárlása, és az IGP letiltása;
- utángyártott procihűtő beszerzése, és a CPU freki emelése olyan 4,2GHZ-ig.Mondjuk, ha AM3+-ra vált, akkor is be kellene szereznie a fentieket (RAM kit, dVGA, cooler), szóval nem veszít semmit, ha először az FM2+-on is próbálkozik.
-
eastone1
senior tag
válasz
ittakary #17462 üzenetére
Nagy nagy ritkán előfordul egy akadás de annyira jelentéktelen hogy e miatt nem vennék 2x annyiért procit.
Inkább vga ra költeném. Bár ahogy máskor írtátok multiban másképp fest a dolog.R9 290-290x fórumon szoktak valley teszteket linkelni. Az I5-I7 esek átlag 23-25 minimum fps t produkálnak ahogy megfigyeltem. Az én 290x em trinity alatt 19-20.
-
eastone1
senior tag
válasz
ittakary #17458 üzenetére
Miért lenne pénzkidobás? Én egy r9 290x vapor tri x et hajtok meg egy trinity vel. Semmilyen grafikai hátrányát nem érzem játékok alatt. Ultrán, 8szoros élsimítással megy minden. Sima, gyors, pöcc-röff.
Egy 40 ezres kártya nem hiszem hogy ugyan ezt produkálná a trinity mellett. -
eastone1
senior tag
válasz
ittakary #17340 üzenetére
114eft os kártya.
Procira, alaplapra egyenlőre csak ennyi futotta. Viszont 8x élsimításon, ultrán megy minden flottul még emellett a "gyenge" proci alaplap combo mellett is. Ami 35eft ból meglett újonnan. i5+ alaplap újonnan 80eft.
Nekem csak egy a fontos, kimaxolva minden játék fhd 60 fps min.
Azt pedig lazán tudja. Ha majd nem tudja, veszek egy erősebb apu t 1-2 év múlva, utána megrángatom a kártyát is. -
tamikomac
aktív tag
válasz
ittakary #17271 üzenetére
A múltkor "számoltam" (következtettem) ki tesztek alapján, hogy a 7850K / 7800-ban lévő IGP számításban erősebb mint egy HD4850-es. Ettől nem sokkal marad el a GCN-es A8-7600-as.
A 6800K 384 db számolós Cayman egysége nyers erősben azért ezektől elmarad, így a HD4850-től is.
De jóval fejlettebb a belseje, így akár meglepetést is okozhat, így lehet, hogy kifizetődő lenne a váltás.Amiben jócskán el fognak maradni az IGP-k a HD4850 és társaitől az a sávszélesség.
Ott azért van DDR3 256 bit, meg DDR5 128 bit, míg az IGP-k ezt meg sem közelítik.De kétségtelen, hogy egy próbát megérne a dolog.
----------------------------
FoLey-v!
Ha gondolod én tudok Neked F1-es teszteredményeket adni, hogy megérné-e a váltás csak APU-ra.
Más is gondolom szívesen segít, más játékkal.
Te leteszteled a mostani X4 740 + HD4850-el mi meg az APU-kal és kiderül megérné-e a váltás szimplán csak APU-ra.Mit szólsz?
-
Klikodesh
senior tag
válasz
ittakary #17199 üzenetére
Pont az a normalis rendszerem van es gariztatas alatt all a VGAm, Phantom cooleres de igy is csak nezek mennyivel halakabb a gep nelkule.
Annyira kezd tetszeni a dolog hogy szivesen rafizetnem a vga arat pluszban a 4770kra egy jo apuert mert az elobbinek a jelkepes vga utanzata csak diavetitesre kepes 1600pn.
S nem hiszem hogy intel versenykepes lesz egyhamar, lehet nem is akar...
De ahogy elnezem amit tudni lehet AMD apu fronton inkabb 2016ra lehet szamitani mint nagy apu evre, talan addigra a DDR4 ram is emberi aru lesz. De addigra mar ugyi 4K vagy 21:9 es monitoron leszek.
Arra gondolom meg nincs sok esely hogy apuk 4Kn hasznalhatoak legyenek belathato idon belul.Bar ha az AMD 300 as sorozata tenyleg gyari vizzel jon lehet megmenti a jovo evet.
Mondjuk az alaplapok gyakran abszolut folosleges dolgokkal novelik az arat 80w os procira 20+ fazis es tarsai, es az extra felar semmiben nem nyilvanul meg vegul meg tuningban sem fog eszrevehetoen jobban huzni a proci leg/vizhutessel. Elhiszem, hogy LN2 eseten ez mas de az meg az extreme alaplapok kozul is 100/1000 bol ha egy lat extrem hutest, apunal meg gondolom annyi se.
Az i7 2600 nem jo pelda mert lockolt es a 4.1 et akar alulfeszelve is tudjak, szerintem mar tenyleg nagyon alja cucc kene hozza hogy ne menjen.
Ezen az alapon viszont ha azonos a proci a magasabb kategorias sem igazan eri meg A Thunderbird 1700 es 2400 ak kozott szinte semmi differencia nem volt max ocban, talan 2600 volt a max az elobbin es 2700 az utobbin ami megfordult a kezemben.
Az apuknal gondolom ez nem all mert konnyen vagnak ki par feldolgozo egyseget a szegmentalas erdekeben, bar az meg mindig jobb mint azert fizetni, hogy ne gany paszta keruljon az IHS ala egy ev fejlesztes eredmenyekepp.
-
válasz
ittakary #17171 üzenetére
Tény, hogy vannak előnyei, pl. az általad említett vezérlés, a jó BIOS, vagy a VRM-en lévő hűtőborda, amit rendszeresen lehagynak a 20k-körüli FM2-es deszkákról.
Sajnos használat közben előfordulhat, hogy feszül a tápkábel, ebből következően a lap is feszülni fog szvsz. Mondjuk ha gumi tiplikkel, darabokkal meg tudod oldani, hogy alá legyen támasztva, akkor úgy elfogadható lehet.
Most el is gondolkodtam...
-
echterion
nagyúr
válasz
ittakary #17135 üzenetére
Tuning van rajta, az az alapérték, most próbálgatom fentebb tolni. Majd ha kész vagyok, akkor frissítem az adatlapot.
(#17136) Balathruin: Akkor nem ezért droppol. De akkor mi lehet a gond? Az apm kilövésével elvileg nincs tdp limit sem. Lehet, hogy a lap nem bír többet?
-
törölt tag
válasz
ittakary #16768 üzenetére
Tudom, hogy igazad van, ez lett volna a terv intel+ vga, de melózom is a gépen, és ídöm nem sok lenne erre, meg megrendelgetni, eladogatni, régen ez volt a mániám, ha újra elkezdem, kivágnak itthonról az tuti
Egyébként arra amire kell nekem elég lesz. Viszont amint megjelenik a Mass Effect 4, azonnal cserélem úgyis az egészet -
törölt tag
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16728 üzenetére
én hajtotom már kb 1,5éve 1,325-1,35V-on és semmi baja. Az Asus lapokon az csak „hülyebiztos”beállítás,mert van aki életében nem tuningolt,de oo lehet tuningolni jeeaa és húzza a procit és feszkókat ész nélkül. Na ilyen usereknek jelzés,hogy lassan határon van ne nagyon huzogasd tovább.
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16713 üzenetére
Mint írtam ha IGP-t szeretnél OC-zni,az APU 1,2V feszültség emelésével tudod,mert az Asus lap Digi+VRM-je képes az IGP és az NB feszt külön szabályozni és akkor NB 2000-hez Ricsinél elég lehet 1,2V a CPU NB feszkó míg IGP-nél 1,25V-re húzd az APU 1,2V-os feszkót.
1085Mhz után mi a következő lépcső nálad IGP esetén?
Érdekes ez a CPU-Z-s screenshot.Hogy lehet az,hogy a ramjaidra ~1072mhzet ír,mikor 1066-on kéne lennie elvileg(mert ugye 2133-on hajtod őket)?
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16710 üzenetére
Mivel neked is Asus deszkád van adott a lehetőséged,hogy az NB és IGP feszt külön állítsad. Van olyan,hogy APU 1.2V-ez az IGP-hez tartozó feszültség,ha IGP tuningnál ezt használod az NB feszt nem kell 1,25V fölé tolni,és NB igy röhögve elvan az ideális 2-2100Mhzen.
Nekem a HyperX Predatorok 2133-on CL 11-en mennek 1,6V-on
-
Sandorbx
csendes tag
válasz
ittakary #16593 üzenetére
Jav: chieftec iarena gpa 400s8 am van, hogy tudja e a c6 ot ? Az inkább mobo és cpu fícsör, mármint ha jól tudom a nem használt magokat parkoltatja és energiát takarít meg. Most annyi változás van ha kivan kapcsolva a c6 state, akkor csak az asrock tunerrel tudom belőni a normál feszt és frekvenciát, és minden újra indításkor 3400 ra és 1.5 voltra áll be.
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16529 üzenetére
De itt szó sincs proci cseréről,csupán ki szeretném próbálni az A88X-es csúcslapok újabb példányát
(ASrock Extreme6+,Asus PRO megvolt most jön MSi Gaming ha jó visszajelzést kapok)
Amúgy egy 2x4Gb-os 2400-as HyperX ram KIT-em van,így azért elég jó a jó öreg 2éves 5800K-m is,bár most nagyon agyalok egy 7850K vásárláson.
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16527 üzenetére
Értékeltem a szándékot
de:
-kb elsők közt voltam 2éve akik 5800K-t vettem és legnagyobb megelégedéssel játszok vele 1680x1050-es felbontáson mediuomon(plusz adatlapomon is ott van,hogy 5800K és Asus A88X-PRO és ki próbálnám az MSi csucslapot,ezért kérdeztem)
-AMD fan vagyok Intelt elvből nem vennék xD
De azért tényleg kpszönpm,hogy segiteni akartál
-
Stonerice
őstag
válasz
ittakary #16488 üzenetére
Lucid virtura gondolsz
? Már létezik feltalálták. Kb a HD 2500 óta létezik intel asztali fronton Sőt, pár játéknál még gyorsít isaz intel igp. diszkrét vga mellett. Pár esetben elég extrém módon.
(#16489) zolikaDB
Az olcsóbb az új ára. És rendelnek is ha szükséged van rá. A drágább pedig a nyakukon maradt. Próbálják elpasszolni nem veszteségesen.
-
törölt tag
-
toyone
őstag
válasz
ittakary #16295 üzenetére
Nem tudom hogy a lapoddal menni fog-e, v1.1 a legfrissebb.
Ha benne van a listában akkor 25. oldalon talán meg lesz a megoldás. Bár azt sem tudom hogy Ricsivel megy-e majd.szerk.
Gondolom energiagazdálkodásos, TDP limites, stb cuccok kikapcsolásán azért túl vagy. -
Bander78
tag
válasz
ittakary #16210 üzenetére
Én is ilyet vettem, szintén 6800K-val. A lap rendben van, ami említésre méltó:
1. A chipset hűtő alapon is forró, erre egy külön venti fúj a ház oldalán (az előző 939-es giga lap is ilyen volt, ezért sokkolt annyira). Az a borda lehetne 3x akkora is. Ezt esetleg nálad is megnézhetnéd... A vrm hűtő langyos, az ok.
2. Ha alapon hagyok mindent, turbót bekapcsolva, akkor csak 43x-os szorzóra emel terheléskor, és nem 44x-re. Mivel a turbót kikapcsoltam (így max 41x megy) ez nem hat meg. Egyébként ha kézzel lövöd be a szorzó max értékét, akkor rendben oda is kapcsol.
A proc. feszültségét érdemes autón hagyni, ha érdemben csökkentettem teszteknél fagyott. Ha növeled a szorzót, a feszt is emeli mellé, de ami az érdekes, hogy az alapjáarti feszültség (tehát a 20x-os szorzó melletti) is nő.
A biosból történő ventiszabályozás elég jó, lehet a procihűtőt minimumon pörgetni. -
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16210 üzenetére
Semmi ördöngőség nincs benne pláne egy olyan lapnál mint a tied
Nézz meg egy MSI X-POWER vagy egy Asus Extreme lapot ott vagy 200 opció van csak a tuning részlegen a biosban.Azt javaslom tedd azt amit én anno.Pár éve biosba sem mertem belépni nehogy tönkrevágjam a gépem. Aztán rászántam magam és végignéztem az akkori( Socket 939-es Abit A8X) lapom biosának össze opcióját,kipróbáltam mi mit csinál stb. Aztán az össze többi következő lapomnál így tettem 3-4év és pár alaplapcsere után már magabiztosan tuningolok.
-
-
válasz
ittakary #16120 üzenetére
Nono! Alapfeszen, tuning nélkül jól teljesítenek; ha az utóbbira van igény, akkor ne a 3k-s kategóriában keresgéljen a júzer.
TX3-at meg annyira azért ne ajánlgasd: az enyém olyan volt terhelés alatt, mint egy kávédaráló, és úgy kellett ráfeszíteni a rögzítését az alaplapi kampókra, hogy azt hittem, meghajlik a proci alatti fémlemez. Minden szereléskor elmondtam egy imát, hogy ne legyen baja a deszkának...
-
colossal89
tag
válasz
ittakary #16119 üzenetére
Most megpróbáltam 3 kisebb feszültséggel is, abból az egyiket ameddig legkisebbre levettem a feszültséget stressz teszt közbeni képet tettem fel róla. Kicsit kevesebb az ingadozás gyakorisága de a mértéke nem. Ez a 4,2 beton stabil, 4,3 ingadozik az eddig kipróbált dolgokkal. Kikapcsolt APM és Throttling mellet jelentkezik de bekapcsolva is ez van.
Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi ötleteket, akinek még van, szívesen veszem.
-
colossal89
tag
válasz
ittakary #16100 üzenetére
Köszönöm
ez most megnyugtatott valamennyire, hogy mi a baj most már tudom. Nem gondoltam volna hogy ennyit bír az extreme 4+ elég karcsú még csoda hogy elbírja a procit éppen hogy... gondolkodtam az extreme 6+ on is elvégre azzal döntötték meg a 6800k val a világrekord órajelet. Azon 8 fázisú VRM van Szerinted azzal már menne jobban a tuning? Nem szarkasztikusan mondom csak lehet hogy babráltak azzal a japán rekorderek hogy bírja az extreme órajeleket, közben meg az se tud sz.rt se. Erről mit gondolsz?
-
30z.Samu
félisten
válasz
ittakary #16004 üzenetére
Én is így vagyok vele, összeírtam magamnak egy 150 ezres nagyságú gépet, de...
1, Mire összegyűjtöm rá a pénzt, leteszem a hajam.
2, Az a pénz máshova fog most kelleni, így arra a döntésre jutottam, hogy összeteszek egy "Light Edition-t" és azt majd későbbiekben fejlesztem tovább, ahogy tudom. -
El Kebir
őstag
válasz
ittakary #15445 üzenetére
mert a nyers adatot arra fordítja le az a program amivel kiolvasod.
ezek a szenzorok csak kidobnak egy számot, amit a programnak kell "lefordítani" hőmérsékleti értékre, ha nem tudja a program készítője a szenzor által kiadott szám és a tényleges hőmérséklet közötti függvényt (mert pl a az amd nem mondja meg), akkor tippelgethet... ha ráadásul a függvény nemlineáris, vagy "bonyolult", akkor össze-vissza "mérhet". szvsz ez lehet a helyzet.
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #15405 üzenetére
Ki beszélt itt ilyenről hogy egyik másik gyártó csak is csak szrt gyárt? szerintem senki
Én is érdeklődve tetem fel a kérdésem hogy Asus milyen FM2-nél,én csalódtam Asrockban AMD fronton de a család egyik, Intel Alapú Asrock lapjával semmi gond nincs. Az is lehet hogy egy apró kis szériahiba,mert a bioson kívül minden nagyon fasza rajta,csak én úgy vagyok vele ha egy ugyanolyan típusú lapból kettő is produkál fura hibát tuning során nekem már nem tetszik. Mer egy 25K-s lap mégse fagyjon már le mert írok egy levelet az UEFI Tech Service feüleltén az Asrock technikai csapatának...
AxBattler:
Nekem volt MSI FM2-es lapom azon a bios nagyon sok beállítást engedett.
-
Goose-T
veterán
válasz
ittakary #15346 üzenetére
Én megfogadtam, hogy VRM hűtő nélküli ASRock alaplapot nem veszek többet, miután két FM2A75M-ITX is elfüstölt nálam egy A10-5700-zal (ráadásul ráfújós hűtővel, nem toronnyal). Így a mostani gépvásárlásomban ki is esett az ASRock FM2A88X-ITX+, lett helyette Gigabyte GA-F2A88XN-WiFi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- PlayStation 4
- Nyaralás topik
- Mikrotik routerek
- Kicsit később jelenik meg a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fujifilm X
- ASUS routerek
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged