Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
senior tag
A logout-os tesztből már választ is kaptam:
"Ha ki akarjuk használni a tudását, akkor mindenképpen dual módban kell hajtani és minimum 1600, de inkább 1866-os memóriára lesz szükségünk."Mindenképp dualban hajtom, inkább meghagyva az 1600-as ram-párt. Ha a ramban nem tesz kárt, talán megpróbálom őket 1866-on hajtani..
-
Játékra valóban jobb egy CPU+VGA kettős. Azért nyomja a teszt és a hozzászólások, mert ebből a szempontból tesztelték. De azt tegyük hozzá, hogy 25-27k-ból csak két magosra futná (most is az van neked) és vga-ból is max használtan jöhet szóba olyan, ami gyorsabb lenne az A10-5800K-nál. Úgyhogy kíváncsi lennék, 13-15k-ból milyen vga-t vennének újonnan. (Pentium G3xxx szériát néztem, azok mennek 12k körül)
Általánosságban elmondható, hogy A10-zel egy jóval rugalmasabb gépet kapsz, nem fog kifeküdni egy kis munkától sem. Egyébként meg egyet értek patomival, gamerek véleménye nem mérvadó. Sarkítva náluk a középkategória a 40-60 ezres VGA-knál kezdődik. Ha később meg tényleg lenne komoly játék, akkor még mindig lehet erős VGA-t pakolni az A10 mellé.Idéznék a cikkből is:
"Egyfelől, ha már egyszer megvan a cucc, akkor csak a legjobbakat tudom róla mondani - a Windows pattogós vele, HD felbontásban a régebbi játékok remekül futnak, sok esetben még a fullHD sem elérhetetlen, és driveres problémák meglepő módon ritkábban bukkannak fel, mint a HD 7770-es diszkrét VGA esetében. Felhasználói élmény szempontjából tehát jeles - ha már egyszer megvettük."
A cikk készítésekor még 30 ezerért mérték az A10-5800K-t és nem 25 ezerért. (arról nem is beszélve, hogy a tesztben használt 7770-et meg 25-30 ezerért lehetett akkoriban megvenni...)A10-et vásárolva kapsz egy 4 magos procit, 3D lejátszás menni fog vele (legalább is a 3d lejátszós topicban olvastam, hogy 5800K-val megy) és játszogatni is lehet. Régebbi és újabb gammákkal, okosan bánva a játék grafikai beállításaival egész jól el lehet lenni, főleg a kinézett RAM-okkal(hardverapróról, új A10-6790K megvan 27k-ból, vagy ugyanott A10-5800K 25k-ból, így olcsóbb, mint boltban)
-
Approved!
Ha lehet, én a használt 6800K-t választanám TeamGroup RAM-okkal. Nekem A10-5800K van, és 950Mhz-re húzott IGP-vel, és 2133Mhz-es TG modulokkal a BF3 nem nagyon megy 35 FPS alá 1440*900/Medium beállításokkal.
Mondjuk, csak APU-s, dVGA nélküli rendszerben én csak mATX formátumot (vagy kisebbet) vennék, szvsz fölösleges helypazarlás az ennél nagyobb ház / lap.
-
patomi
őstag
Szerintem nyugodtan vedd bármelyik felsorolt amd procit(amelyik anyagilag megéri). A "Gémerek" véleménye nem mérvadó, mert szeretik az emberek sarkítani a dolgokat. Ha nem akarsz FHD-ban játszani a legújabb címekkel akkor nem fogsz csalódni. (cikkben lévő G2020 is kevés oda) Proci erőben meg simán ott van egy i3 3220-4130 mellett bármelyik. A linkelt tesztben fogyasztási adatok is vannak. (szigorún saját vélemény: én tuti nem vennék 2 magos celeront,vagy pentiumot. Processzor i3, A8-nál kezdődik. Van a családban kis 2 magos is, van mivel összehasonlítani)
-
patomi
őstag
Az 5700 bőven jó lesz. G620-hoz képest, csak több szálon erősebb, de az acélosabb igp elég meggyőző. Filmezni (akár 3D), illetve alkalmi játékra megfelel.
-
-
Findzs
addikt
nyugi
attól függ mire használod, ahogy írtad szerintem neked elég lesz mert a gyerekek fognak vele játszani
bár ha idősebb gyerekek akkor nőhet a játék igény isaz én kisfiam 4,5 éves de még elvan kisebb hardverigényű autós játékokkal is (szerencsére hetente 1x ha eszébe jut, hogy játszani akar akkor is kb. 30 percet, nem is engednék neki többet, van kert játsszon kint)
-
törölt tag
Nem fejlettebb mert ha megnézet a két chip adatlapját láthatod, hogy gyakorlatilag ugyanaz. Annyi a különbség, hogy pár MHz-el magasabban jár és új nevet kapott... Illetve a CPU rész talán valamivel jobban bírja a tuningot, de az IGP ugyanaz. Tapasztalatból mondom, hogy ezeknek az IGP-knek legalább 900-950 MHz az amivel jól érzik magukat és játék alatt is jobb teljesítményt produkálnak, de még az 1000 MHz-en is bírják. Az biztos, hogy az 5800K-t is bármikor feltudod húzni 6790K szintre, de ha minimális az árkülönbség akkor tényleg vedd a 6790K-t.
Egyébként ha játékra akarod - bár attól is függ, hogy melyikre ? - akkor még egy 750k+R7 250 GDDR5 is veri az összes APU-t a Kaveriket is beleértve, bár drágább is... -
törölt tag
Ugyanaz a kettő csak magasabb órajelekkel, de ahhoz, hogy az IGP használható teljesítményt produkáljon mindkettő kevés és húzni kell, szóval a "jobb" IGP miatt felesleges a kettő között vacillálni azt vedd amelyik olcsóbb vagy a 6800k-t ha 2133+ MHz ramot is tervezel esetleg később.
-
Apollo_21
addikt
Én meghagynám a kiskaput...ott lapul a kis ördög../nálam legalábbis/ milett volna ha...mégtöbb kraft kell mégis?....
Órajel ugyanúgy levihető..feszt is visszaveheted...máris ugyanott leszel vagy a közelébe a kisebbik fogyasztásánál.Balathruin
Azért mertem csak "híresztelést" írni mert nemtapasztaltam meg...
De sokat olvastam róla...nemakartam olyat mondani amit neméltem meg és esetleg valótlan.
De köszönöm szépen! -
Balathruin
veterán
Nem tudom melyik lenne jobb, szerintem a 6790K is jó lenne, azt még állítgatni is tudod és talán valamivel jobb az IGP. Állítgatás az extra gyors ramoknál jöhet jól, úgy emlékszem a mem. vezérlőt állítani kell a 2000+-os ramokhoz.
Apollo_21: Nálam használ a memória tuning. Csak 1333-ról 1600-ra állítva már jön is a gyorsulás. -
Apollo_21
addikt
Apunál azért illene egy 1866os memó modul...a "híresztelések" szerint profitál vmicskét belőle az igp részleg.
Ha teheted 1866ost vegyél..nagyobb sokkal nemhinném h kellene..nemis tudom igazából hol tart memó lekezelésnél..kezel gyorsabbat egyáltalán?
K-s a jövőre tekintve lehet érdekes...lejjebb tolhatod a tdp keretet elvileg..vagy más módon is visszafoghatod akár amd overdrive-ba a proci max terhelésnél a dologkat... -
Balathruin
veterán
Játéknál jól jöhet a gyorsabb ram, csak majd lehet állítgatni kell a biosban, hogy menjen.
A táp nem tudom mennyire jó/biztonságos, a mostani Chieftec tápokból már van normális belsős is (CTG), de azt lehet nem ártana cserélni, nehogy magával vigye a gépet, ha tönkremegy. Esetleg tápos topicban megkérdezheted, hogy maradhat-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest