- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajos8721
csendes tag
válasz
kopidoo #18048 üzenetére
Pedig tényleg van ilyen
Szép dizájnos mindennel felvértezett alaplap ASRock 970 Extreme3 +FX 6100 cpu és létre jön egy nagyon gyenge teljesitmény a cpu részéröl,,,sajnos én is késön vettem észre,igy hajtottam elöző gépem 1,5 évig és nem értettem 6 mag miért nem hajt ki egy gtx 650-et,és miért droppolnak a gémek,aztán cpu+vga átpakolva Gigabyte alaplapba és ég és föld
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
kopidoo #17833 üzenetére
Na, megvolt.
Azoknál a játékoknál, aminek kell(ene) az nvidia féle physx, szépen fullon van a memória ill. gpu órajel is. Amiknél nem kell, ott meg lomhán leskálázza, kivéve ha full hd-ben (vagy afelett) nyomom. Ilyenkor, ha alacsonyabb a felbontás, a processzoridőt eszi, nem is kicsit. Feltehetőleg akkor gondolom emiatt van a röcögés. Ha feljebb emelem a felbontást, a processzorkihasználtság lecsökken, ezzel párhuzamosan a VGA-ra kezdi fektetni a hangsúlyt. Nem rossz ez a GPU-Z
Magyarán az a6-6400K nemvaló játékra. Legalábbis nekem ez a konklúzióm. Nem szeretek full HD-ban játszani, mert kifolyik a szemem... -
jedis
senior tag
válasz
kopidoo #17422 üzenetére
Hát 2015 szerintem már 100%-osan a 4 magos CPU-kró fog szólni (a középkategóriától felfelé, meg aztán biztos )
! Nem csodálkoznék, ha az új 2015/16-os procik 80-90%-a már 4 magos lenne ! Az MD-nél ez nem hiszem hogy gond lesz ( modulos felépítés ) , de az Intel nem tudom hogy oldja meg !
-
eastone1
senior tag
válasz
kopidoo #17308 üzenetére
Az azonnali alaplap topikban meg azt írták, hogy azonnal cselekedni kell, gondolom a 117C fok láttán.
Akkor ez most tuti, hogy a nuvoton a helyes.
Az 5600K gyári hűtőjét lecseréltem egy 3000 ft os LC-Power LC-CC94 re. ez sem egy profi cucc, de gondoltam a zajos gyárinál csak jobb.
Ha nem fontos nem cserélném vissza, bár a gyári sokkal nagyobb fordulatra is képes mint ez az lc power. -
Coritex
újonc
válasz
kopidoo #17117 üzenetére
Azért én nem felejteném el, reménykedem, hogy összejön.
Indokaim:
A fentebb maghatározott összegem van VGA-ra, és ebből érthető módon ki szeretném hozni a legtöbbet. Az meg csak úgy menne, ha Duálban tudnám őket működtetni.
Tehát megoldást/segítséget szeretnék a problémára/kérdésemre amennyiben van rá megoldás...köszönöm előre még 1x.
-
Aslan
aktív tag
válasz
kopidoo #15058 üzenetére
Na hát végül valóban a Gigabyte alaplap adta be a kulcsot. Cserélve lett egy komolyabb deszkára.
Viszont, számomra sanszos, hogy az APU-val is van valami bibi. (Őrület, ha sikerült sz*r lap mellett sz*r procit is venni!) Szóval, ami a lényeg. Az új lap egy AsRock FM2A75 PRO4+ és a 2 GB ram is meg lett duplázva. Minden jó is, CSAK az APU terheltsége ingadozik indokolatlanul, de nonstop.
Most pl az Office 2007-et raktam fel külső HDD-ről + egy videót néztem a YouTube-on 480p minőségben NEM teljes képernyőn + ki volt rakva a Feladatkezelő is, ahol a CPU teljesítményt néztem. ÉS 100%-on pörgött a proci. Nemár, hogy ennyi ezt az APU-t így leterheli. Hát basszus. Ez szerintem nem kóser.
-
válasz
kopidoo #15037 üzenetére
Izé, most nézem - annyira mégsem lesznek jók ezek az új, AM1-es Athlon-ok:
Memory controller
The number of controllers: 1
Memory channels: 1
Supported memory: DDR3-1600, DDR3L-1600Míg egy A10-esnél:
Memory controller
The number of controllers: 1
Memory channels: 2
Supported memory: DDR3-2133Szóval kicsit para.
-
-
diablo1984
veterán
válasz
kopidoo #13734 üzenetére
akkor proci limit nincs, vga limit van, mert ahogy látom, a gpu-t fullra használja mindig! az alsó a vga memóját mutatja? fullhd-ban az 1gb-ot sem éri el a memó használat? mert a csúcs a szerint 850mb volt....
bár ilyen alapon a tombraider és crysis-nél is fullosan volt a vga használva....az gondolom nem laggol neked sem!
akkor a mikrolag az vagy programhiba, vagy a gpu limit miatt csinálhatja....
-
diablo1984
veterán
-
Gainka
őstag
válasz
kopidoo #13717 üzenetére
bf3 cry3 tomb riderben megnézed az már jó lesznagyon szépen köszönöm
Ja és légyszives azt is ird milyen be állitások mellet pl hihg high-med stb és kb 50-60 fps mellet a vga 100on ment a proci csak 80-on ez csak egy pl volt.
(#13719) atti_2010
Szóval azt mondod böven elég?
Azért vagyok rá kiváncsi mert van egy gyenge lapom egy gyenge procival, na most ha elég a 750k a 7790-ez akkor maradok fm2 es platformon, ha nem váltok érted... Mert igazábol én ezzel a 7790-el sokáig el leszek, el voltam a 7750el is de azért na van egy kis különbség -
törölt tag
válasz
kopidoo #13712 üzenetére
Segítség: Pc -s játékokban rendszeradatok kiíratása
Főleg a CPU (magonként), GPU használat ami érdekes lehet. -
Gainka
őstag
válasz
kopidoo #13712 üzenetére
Ha van msi afterburnered meg nézhetnéd hány %-on megy a vga [link]
Innen tudod letölteni, miután feltelepitetted, setting monitoring és ki piálod értelem szerüen. Arra lennék kiváncsi hogy a te gépeden lévö játékokban hány %on megy a vga milyen beállitások mellet. Igaz nekem csak 1440x900 as monitorom van de jo ha full hdban nézed, az nem érdekes. arra lennék kiváncsi mennyire elég neki a proci.A 7790 már meg van vagy is majdnem, most arra vagyok kiváncsi elég e lenne a 7790 mellé a 750k.
-
realmadrid92
tag
-
-
diablo1984
veterán
-
Misi 007
őstag
válasz
kopidoo #13394 üzenetére
Minden lejátszóból a legújabb van fent.
Újabb hibajelenséget is produkál.
Elsőnek Windows 8 alatt majd most Windows 7 alatt is elszáll kék ablakkal.
Most is csak úgy tudok írni ha csökkentett módba nyomulok hálózattal.
Sajnos így nem akarja a mobilom látni így fel se tudom tölteni a kék ablakos fotót de atikmpag.sys-re hivatkozik.
Még azt se lehet mondani hogy túlmelegszik mert 36 fok felé nem nagyon megy.
Szerintetek APU hiba lenne? -
katt777
félisten
válasz
kopidoo #13240 üzenetére
Viszont az sem mindegy, tudod-e használni a gépet, ha éppen VGA-t cserélsz, illetve egyre több alkalmazás használja az APU IGP-s számítási képességeit ded. VGA-tól függetlenül. Ha megnézed az Aida GPGPU benchmarkját, megérted, miről beszélek (nagyon komoly teljesítmény-növekedésről).
Alaplap és VGA szinten viszont már a mostani hardvereken is működik.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
kopidoo #13229 üzenetére
"Ha lesz dedikált kártya, akkor felesleges az APU"
Ezt én is tudom de a vga később lesz meg ezért kell az apu !!!!Akkor úgy kérdezem, melyik az az átkozott A8-A10-es apu amelyik képes elviselni egy későbbiekben érkező 280X társaságát a lehető legkisebb oda-vissza limittel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Anime filmek és sorozatok
- Renault, Dacia topik
- Mobil flották
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest