- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Borzasztóak a DDR4 árak, ha most még megvagy vele, akkor várnék s ha az mérséklődik a memóriaár érdekes lehet egy Ryzen refresh (2000-es sorozat). Ha sürgősebb akkor Haswell támogatja még a DDR3 RAM-okat és minőségi ugrás CPU teljesítményben. Cserébe érinti ez a csodás Spectre Meltdown nyavaja, bár én ezt home user szinten ignorálnám az érintett frissítések hanyagolásával egyetemben (amikor még Intel is olyan állásfoglalásnál tart hogy ne tedd fel a frissítést...).
-
stratova
veterán
Szia!
Kollegámnál alapjáraton néha már egy GTX 750Ti is CPU limites helyzetbe tud futni A10-5800K mellett. De ez erősen játékfüggő.
Lenne egy apró kérdésem a topikhoz nekem is. Adott egy A10-7850K és a ház szerény illetve a magas bordás RAM-ok miatt egyelőre gyári hűtő, amit ha sikerülne 1:1-ben elcserélni ua. tudású de alacsony profilúra a RAM-okat ID Cooling IS 60-ra váltanék (ez a max ami befér).
Mivel 2 modullal hamar hőmérséklet limitbe futnék, érdekelne van-e olyan program (PScheck, K15TK) ami nem csak p-state szabályozásra, de modul letiltásra is képes (sajnos Asrockom BIOS-a ilyet nem tud) úgy bátrabban keresném meg a proci végét 1-2 szálon. KTK15-tel csak a turbo boost értékeket néztem meg de 4,3-4,4 GHz-en már helikopter módban is elfogy a hűtő s bár kerültek hűtőbordák az Asrock VRM részére, de nem szívesen engedném őket 100%C fölé.
-
stratova
veterán
válasz
Vartanus #16556 üzenetére
+1 az optimizmusra
Adós voltam kollégám beszámolójával a laptrióról (mindegyikben A10-5800K dolgozik/dolgozott [Gigát váltotta MSI, Arsrock szülői gép]).
Továbbra is meg vagyok vele elégedve MSI A88XM Gaming-gel. De ez ugyebár kis mATX lap és a másik ami fantasztikus, az az USB. A Gigabyte F2A85X-UP4 azon is reszelhetne. Az MSI oldalán írják, hogy gyakoribb a poll rate-je.
Én ezt úgy értelmeztem, hogy kevesebb nagy helyett, több kis adatszeletet próbál mozgatni és ezzel egy kicsit gyorsabbnak érződik. USB 2.0-án Canon fényképezőgépről a másolás jelentősen gyorsabb.
Az MSI pedig tényleg árnyékolt, mert ha nagyon közel hajolok a laphoz, akkor ugyan azt a cicergést (azonos a mintája) hallani mint a Gigabyte , csak jóval halkabban és ebből én semmit nem hallok átjönni a fülesbe (Sennheiser 555).
Egy szó mint száz, az MSI lap hűvös. Semmije nem melegszik úgy, hogy egy vízhűtés van a procin és minden más termelődő hőt egy nagyon leszabályozott Noctua házszellőztető lehel el róla.
A déli híd langyos, még nem is kézmeleg. A tápáramkörök szép kis sárkányos bordái pedig konkrétan hidegnek tűntek, ahogy hozzáértem.
Azt hozzá kell tennem, hogy most a 2400-as RAM-ok 1600-on mennek. Egyszer majd tuningolunk. A Gigában volt profil, ott 2133-on pörgött. (Nem vagyok meggyőződve, hogy nem menne így az MSI-ben is. Ha én manuálisan állítottam 2133-ra, akkor azt két azonnali reboottal és előző állásba történő visszaállással jutalmazta)
→ I. A Giga profilja stabilabb.
→ II. Az MSI-n biztos jól írták meg a restore-t. :-PAsrock-FM2-A85X-ITX-szel sincs vele semmi gond. Két 1600-as RAM van benne, 4 GB. Megfelelően teszi a dolgát.
Egy hajszálnyit melegebbnek érzem mint a Giga volt, de lehet azért, mert azon a vízhűtés miatt nem tud átmelegedni a proci környéke, míg az Asrockra egy Gemini II M4 került, eléggé leszabályozva.
A hang az Asrocknál az egyszerűsége miatt lehet sokkal jobb mint a Giga UP4-en volt. Kevesebb áramkör kevesebb zaj.
Az ITX-es lap valahogy "érzésre" egy hajszálnyit lassabbnak _tűnt_ nekem. Ebbe bele illik számolni, hogy mind az UP4, mind az MSI egy minden hájjal megkent tuningra is alkalmas "szörny", míg a kis Asrock fele annyi tápáramkörrel egy más célközönséghez tartozik.
Az is lehet, hogy csak nem laktam be eléggé azt a rendszert.Gigánál pedig egy egyszerű görgetés a böngészőben masszív nyekergéssel lett jutalmazva a hangkimeneten. Nem lehetett zenét hallgatni böngészés közben. Az elején még próbáltam belenyugodni, hogy ez ilyen, de a végül visszavittem a lapot s levásároltam az árát.
Szerintem az én lapom nem csak a sima cicergő VRM-es hibát tartalmazta, hanem itt valami még rásegíthetett. A vízhűtés ugye kvázi hangtalan és hallottam ciceregni a lapot, a szoba másik felében is.Gigabyte vs. Asrock vs. MSI hang terén:
Amikor Turtle Beach chipes Videologic Sonic Fury hangkártyáról váltottam Gigabyte alaplapi integráltra, mellbevágó volt a silányulás...
Az Asrock ITX-nek én nem hallottam zavaró hangját. A lapról nem tudok mit mondani; a Gemini azért adott hangot, a szélzajon már nem jött át a cicergés.
Itt is figyeltem a böngészőben scrollokáskor, nem hallottam különösebben semmi zavarót.Azt azért tegyük hozzá hogy az előszobában a hűtő hangja ágyúlövés az MSI hangjához képest...
Szóval nem egyenlő esélyekkel indul a vizes MSI és az Asrock+Gemini. De a fülesben én nem hallható cicergés. Talán nagy hangerőknél volt zúgás, de nem mondanám zavarónak.Az MSI egy nagyon jó pozitív csalódás, egy kellő minőségű iparos munka a hangkeltő rajta, de ha komolyabb hangot akar akkor úgyis beszerez majd diszkrét hangkártyát.
Nem cicereg, nekem ez volt a lényeg. De ha rákötsz egy analóg erősítőt és feltekered, akkor azért ott, ott lesz a zaj. Sokat számít, hogy földelve van-e... -
stratova
veterán
válasz
Vartanus #16546 üzenetére
Najó. Ha megvolt az esti séta, fórumkompatibilis formába öntöm, kollégám véleményét az MSI A88XM Gaming-ről.
Igen elnézést, mint kiderült nem ATX van neki hanem mATX, de elvileg tudásban - a slotokat leszámítva - azonos képességű a két lap.
Én Carrizot legfeljebb mobilban várom, amiben tényleges újítást hoz az a fogyasztás és elvileg újabb GCN rev. (és oldják már meg azt a szerencsétlen PCI-e SSD-t! megafacepalm volt látni, hogy az Elitebook 745/755-ben egy gombelem tündököl, ott ahol 840-ben M.2 SSD slot mosolyog.).
-
stratova
veterán
Nézted már UEFI-ben a Peripherals/GFX configuration/Primary video device pontot?
IGD Video
Sets the onboard graphics as the first display.NB PCIe Slot Video
Sets the PCI Express graphics card on the PCI Express slot controlled by the
North Bridge as the first display. (Default)Próbáld ki IGD állásban. Egyénként a DVI->VGA átalakítónak akkor van értelme ha DVI-I csatlakozó van a kártyádon.
-
stratova
veterán
válasz
patomi #14628 üzenetére
Ha lenne ODD-je nekem is megfordult volna a fejemben. Tetszetős darab. Egyébként CPU teljesítménye itt tekinthető meg (de az asztali A8-6500T-vel [1, 2, 3, 4] azonos órajelen üzemel).
Az M275X VGA-hoz vélhetően legközelebbi HD 8870M itt enged némi betekintést a teljesítményre (a Gigabyte terméknevében szereplő 8890-es szám egy némi órajelemelésen átesett 8870M-re enged következtetni). Valahol az asztali HD 7750 és HD 7770 között teljesíthet. Mellesleg ez 1:1-ben Maingear Spark -
stratova
veterán
válasz
ittakary #14451 üzenetére
Az az alaplap érdemi tuningra alkalmatlan. Már 2 modulos APU-t se nagyon raknék bele. Ennek az oldalnak már rég benne kellene lennie az első hozzászólásban itt és az FX topikban is (linkeltem már párszor).
Nincs még rajta FM2+, de látszik hogy a GA-F2A55M-DS2-höz hasonlóan csak 3+2-es VRM-et kapott a GA-F2A88XM-DS2. DS2 = belépő alaplap.
Goose-T fórumtárs még A10-5700-zal (65 W TDP) is pórul járt 3+1-es hűtőborda nélküli A75M-ITX lapban, amit 4+2-es A85X-ITX-re cserélve megszűntek a gondok. -
stratova
veterán
válasz
Razermazer #14189 üzenetére
Azért BIOS módosítást fórumon nem nagyon kapsz
(azt nem mondom, hogy semelyiken nem kapsz, de itt nemigen).
-
stratova
veterán
válasz
patomi #14076 üzenetére
Iris Pro Intelnek sem sétagalopp, amikor a legdrágább lapkáiba építi be. Nem integrált GDDR5-re gondoltam, hanem sokkal olcsóbb SO-DIMM foglalatú GDDR5M kivitelre, ami pár ITX lapba még passzolna is ahogy az asztali gépekkel szemben egyre inkább teret nyerő notebookokba is. Ha AMD szinte mindent az APU-ra tesz fel ennyit megengedhetne magának is. Tovább megyek elég ütős dual graphics kombót jelentene. Ehelyett lesz Aszinkron Crossfire de ez csak Mantle alatt. A memória gyártókat a jelenlegi árak mellett pedig hadd ne keljen sajnálnom.
Számomra egyetlen logikus magyarázat maradt. Bár AMD számára ez a csak DirectX verzióban megjelenő játékok esetében előnyt jelentene és a Mantle esetén kötelező a Dx verzió megjelentetése; meglehet, Mantle megjelenésével kb. minden adott lenne a konzolszintű játékokhoz minimális plusz erőbefektetés (portolás) és kvázi olcsó hardver mellett. Ez Sonynak és MS-nek nem tetszene.
-
stratova
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14069 üzenetére
Egy generációval későbbi modellre nem sok mindenről váltanék
legfeljebb Brazosról Kabinire vagy előző Atomról mostanira
Stonerice DDR4 még horror árban lenne, nem lennél előrébb. Egyébként Fiery szerint Kaverit eredetileg felkészítették GDDR5-re, de valamiért ez a terv törölve/csúsztatva lett. GDDR5M lenne itt jó opció, csak - ki tudja miért - nincs.
Szaby59: c2c Richland = Trinity
-
stratova
veterán
válasz
Stonerice #14066 üzenetére
Gyárilag A10-7850K-ban 1700 MHz az NB O_L_I példánya alapján.
A10-5800K-ban 1800 MHz, de a tesztben ezeket és a RAM-okat azonos órajelre húzták:Overclocked Specs:
A10-5800K @ 4450Mhz / DDR3 @ 2544Mhz / NB @ 1900Mhz / IGP @ 1151Mhz.
A10-7850K @ 4556Mhz / DDR3 @ 2544Mhz / NB @ 1900Mhz / IGP @ Stock.Játékra csak Kaverit venni úri hóbort.
-
stratova
veterán
válasz
Stonerice #14063 üzenetére
Tegyük hozzá itt az NB és a RAM is azonos órajelen megy A10-5800K és A10-7850K esetében, viszont előbbi CPU-ja 4450 MHz-en utóbbinak 4556MHz-en ketyeg az IGP Trinitynél húzva van Kaverinél alapon.
De ez a grafikon nekem is szemet szúrt. Ahogy az is, hogy CB 11.5-ben nagyobb az előrelépés mint CB 15-ben.
Tesztrészlet a dVGA-s mérésből. -
stratova
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14052 üzenetére
Az első felével egyetértek, de pl.már Trinity idejében volt OpenCL-es videokódoló (Handbrake, tesztelték is itt).
-
stratova
veterán
válasz
fabiandaniel #14041 üzenetére
Elvileg Wireless displayt Kabini, Richland, Temash ill. az ezeknél újabb APU-k támogatják 13.6-os vagy újabb driver és Windows 8.1 esetén.
A támogatási listán még csak az F2A85XN-Wifi árválkodik, de ez bizonyára bővül.Kérdés:
Will it work if u install a wifi expansioncard?Válasz:
If the wifi card is updated with proper Win8.1 drivers it should work. One of the design choices with Win8.1 is that all WLANs should provide similar capabilities for wifi direct (the technology required for wireless display) to avoid any feature fragmentation.I found this video (which is a little technical) about how apps can take advantage of the native support for wifi direct. Building Windows Apps That Use Wi-Fi Direct | Build 2013 | Channel 9
-
stratova
veterán
válasz
woodstock323 #14030 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki, 2015-ig nem várható klasszikus nagy teljesítményű CPU.
A legfrissebb útiterv a szerveroldali.
Opteron 6300 Socket G34 4P/2P(roci/lap), 12-16 mag, csak szerver -> Warsaw (Piledriver frissítése)
Opteron 4300 Socket C32 2P/1P, 4-8 Piledriver mag csak szerver -> nem kap frissítést
Opteron 3300 (AM3+) 1P, 4-8 mag -> Berlin APU/CPU* (asztaliban Kaveri) -> Toronto APU/CPU* (aka Carrizo)
X2150 APU BGA SoC (kicsivel A6-5200 alatti teljesítménnyel) ~= Kabini APU**
X1150 CPU BGA SoC (= A6-5200-as CPU teljesítmény) ~= Kabini CPU**
*(CPU = APU letiltott IGP-vel, ahogy asztaliban A8-6600K -> Athlon II X4 760K)
**Ez asztaliban cserélhető verzióban tűnik fel, FS1b foglalatot kap, csúcsmodell Athlon 5350.
Kb. 2 GHz-es 4 magos új Atomnak felel meg a CPU-ja. -
stratova
veterán
Látom a Bulldozer/Vishera/Trinity/Richlad "x87 patch" nem érte el senki ingerküszöbét.
-
stratova
veterán
válasz
Vartanus #13905 üzenetére
Az Asrock FM2A88X extreme 6+ (8+2 Digi VRM) érdemeit el nem vitatva jegyezném meg, hogy a Gigabyte F2A88X-UP4 (8+2) és Asus A88X Pro (6+2 Digi VRM) ligájában játszik, míg a G.Sniper egy audiofil lap (VRM 4+1).
Egyébként kollégám szerint Asrorck A85X ITX-en szebb a hang mint a Gigabyte A85X UP4-en noha ua. Realtek chip dolgozik mindkettőn. Tán a kis Asrockban kevesebb zajt szed össze.
-
stratova
veterán
Tisztelt asztaltársak.
Akadnak akik profi szinten űzik az amúgy itteni körökben tán nem sokra tartott szoftveres mod-ot.
The Stilt készített anno 15h CPU/APU-khoz egy eszközt, amivel a kikopóban lévő x87-es teljesítmény növelhető. Nem keveset tanulmányozta már a CPU lelkivilágát. Nem tudom, ma mi használja ki ezt, de ha esetleg van valakinek kedve tesztelgethetne vele általa használt programok bármelyikében.For the 32M SuperPI run (time) you might want to look a reference from HWBot Piledriver 5G challenge thread.
http://hwbot.org/submission/2386335_...n_14sec_718ms/39 seconds better time with stock CPU clocks (4.1GHz, NB 2500, MEMCLK DDR-2400) than on 5GHz Trinity with 2777MHz NB and DDR-2666 memory clocks.
SuperPI-n kívül Aida teszt CPU PhotoWorxx értékét: 11436
Ha jól tudom pl. az Nvidia Physix a CPU-t x87-es utasításkészletre kényszeríti.
-
stratova
veterán
válasz
diablo1984 #13729 üzenetére
Meglehet, hogy ott elfogy a proci. Frescho ismerője a mikrolag kimérésének.
-
stratova
veterán
válasz
patomi #13684 üzenetére
Akkor ez megmarad rejtélynek, vagy a CPU órajelének emelésével nő a memóriaigény is.
Mérnöki rekeszizom módszerrel (kvázi hasra ütés). HA lehetne Richland arányaival számolni:
CB 11.5:Richland 3.5 GHz - 2.98 -> 4.49 GHz 3.76 (ami tán nevezhető 7/24-es órajelnek)
Kaveri 3.5 GHz - 3,33 -> 4.49 GHz 4.22 (ezzel egy gyári FX-6300-at ~4.8 GHz-en fogna meg, hűteni lehetne kérdés a lapka mit szól hozzá). -
stratova
veterán
válasz
patomi #13670 üzenetére
Egyébként nekem ez az 547 is már-már túlontúl optimista
Nem nagyon fér a fejembe, mivel lehetett ilyen magasra tornászni a pontszámot.
Ehhez nagyon jó RAM és NB kellene ilyen órajel mellett is. Így ez a grafikon sem készpénz, inkább csak a feltételezhetően jó tuningolhatóságot akartam vele jelezni. -
stratova
veterán
válasz
Gainka #13659 üzenetére
Csakhogy már más lehet a neve:
2/4
A10-5800K -> A10-6800K -> A10-7850K
A8-5600K -> A8-6600K -> A10-7700K
A10-6700TA8-5700 -> A8-6700 -> A10-7800
A8-5500 -> A8-6500 -> A8-7600
A8-6500T1/2
A6-5400K -> A6-6400K -> A6-7400K
A4-5300 -> A4-6300 -> A4-7300Egy darab 2 modulos zármentes APU van a csúcs alatt mindegyik modulos generációban.
-
stratova
veterán
válasz
Gainka #13649 üzenetére
Pozicionálásban Trinity A8-5600K-jának az Kaverinél A10-7700K felel meg. Csak a prociért viszont ez még drágának ígérkezik - ha bármi alapja van az ominózus áraknak. Ahhoz egy Athlon II X4 760K utódot kellene jól árazniuk (azt viszont FX-6300 alá).
katt777 Biztosan? Szerintem várjuk ki, bár 1-2 generáción belül én sem váltanék, csak ha nagy a teljesítményugrás vagy egyéb tényező teszi vonzóvá a terméket.
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #13634 üzenetére
Relax kolléga
Mindig az apró betűs vagy csillagozott rész a legérdekesebb.
Amúgy csak szerintem érdekes, hogy a szép lista alján mobil verzió fogyasztás és akkuidő adatait emlegetik?patomi Még egy Sandy i5 is megtenné szvsz, de 2 modul még nem 4 mag. Ha közel van hozzá és nem kell szénné húzni érte már az is jó. Igazából ha egy FX-6300 4 GHz kiváltható lenne vele még emberi OC mellett, igen szép réteget lehetne vele lefedni.
-
stratova
veterán
Már ne haragudj, de ilyet nem mondott senki:
To begin with, Adam Kozak, AMD's marketing chief for client processors, told folks during a press briefing that Kaveri will be competitive with Intel's Core i5-4670K processor. (That's a $225 offering and the cheapest quad-core Haswell CPU with an unlocked upper multiplier.) When pressed for details after the briefing, however, Kozak clarified that Kaveri should only be equivalent in terms of combined CPU and GPU compute power. If one measures x86 performance on its own, Kozak said, "we'll lose." However, Kozak expects Kaveri's integrated graphics, bolstered with Mantle support, to be better than the latest version of Intel's HD Graphics.
-
stratova
veterán
válasz
Dany007 #13619 üzenetére
Ha szabad egy viszonylagosan réteg-indokot felhoznom az APU mellett: pöttöm alkalmi [szerényebb igényű] játékos + HTPC.
Tegyük fel, hogy adott egy asztalon LCD TV, amely mögött egy 12-15 cm mélységű 25 cm szélességű és [legfeljebb] 68 cm magas PC kuckó férne el kvázi észrevétlenül. Ilyen ház ODD-vel 2 slotos VGA-val gamer célra nem sok van. Konkrétan egy. 317e Ft-ért pedig valahogy nem esek hasra egy GTX 645-től (potom nettó 1200$-ért persze lassan R9 270X-szel is kapható).
Ha csak kisebb játék igényeket kell kiszolgálni, esetleg otthoni NAS/HTPC szerepkörrel (mivel a TV nem kezel le speciális MKV feliratokat), akkor sem dúskálunk a lehetőségekben.
Ha valamelyik szekrény polcára kerülne PC a képátvitelt (TV-re) már vezeték nélkül kellene megoldani [ha ez valóban jól működik tán nem gond] vagy ~ 10 m HDMI/DP kábellel. De a méret 35 cm széles 25 cm magas 35 cm mély lehetne.
A hálóban pedig legfeljebb egy monitor férne el max. a pöttöm komódon, már ha belépést nyerne.A másik megoldás egy egyedi építésű ház pci-e riser kábellel.
-
-
stratova
veterán
válasz
katt777 #13598 üzenetére
katt777 pár lap gyárilag kicsit túl/alullövi, ezt szokták vizsgálni alaplapos tesztekben is.
patomi: Az hogy a 4662.8 MHz-es A10-6800K 1480 MHz-es RAM és 1665.3 MHz-es NB beállítással kb. olyan pontszámot ér el, mint ua CPU alapon de 2133 MHz-es RAM-mal némi memóriaérzékenységre enged következtetni.
Ha esetleg volna kedved megnézni az APU-d 1600-as single és dual RAM-beállítás mellett is, az némi képet is adhatna Kaveriről. Pláne ha erre még 3.7 (Kaveri alap) vagy 3.8 (Kaveri 4 magos turbó) mellett is kedved lenne.
-
stratova
veterán
válasz
patomi #13591 üzenetére
Azért gondolom a képed egy 4.5-4.6 GHz-es Richlandről készült.
Nem mondom, hogy hasra kellene esni az A10-7850K-nál látott CB értékektől, de nézzük majd meg ezt c2c hasonló NB és RAM beállítások mellett is. -
stratova
veterán
válasz
frescho #13582 üzenetére
Igazából két ugyan megkérdőjelezhető, de már ismert CB értékből (egy 4.9 GHz és egy vélhetően ES/gyári) kb. behatárolható az x86 teljesítmény. A GPU nyers számítási teljesítménye pedig már szinte ismert.
Ami engem a nyers számítási kapacitáson túl jobban érdekel azok az apró járulékos extrák.
Csak jelenne meg vele rendes gép [1] [2] és kiegészítő termékek [1] [2]. Mondjuk ha bővíthető lenne egy ilyen masina SSD-kártyával.Asztaliban viszont GDDR5M nélkül Kaveri is megmaradni látszik kis helyigényű HTPC alapnak, de a jelenlegi RAM-ok mellett erre A10-6700 is bőven elegendő.
AMD-nek nagyon be kellene gyújtani az OpenCL/HSA/GPGPU alá, hogy ez a kép ilyen paraméterekkel megváltozzon. -
stratova
veterán
válasz
Gainka #13500 üzenetére
Őszintén szólva az átmeneti processzort én nem nagyon szoktam érteni. Kivéve ha valaki jó áron tud túladni a jelenlegi prociján vagy elhalálozott és cserére kényszerül.
De az alaplap cserélgetős indoklás egyelőre igaz. Azt pedig még senki nem tudja mit fogad végül FM2+ vagy hogy 2015-tel bezárólag készül-e több modulos FM2+ kompatibilis CarizzoBár ha addigra nem terjedne el komolyabban a GPGPU általános felhasználása, gondok lennének.
-
stratova
veterán
válasz
Gainka #13496 üzenetére
Azok a kriksz-krakszok az egymást követő képkockák késleltetését mutatják.Minél magasabb értéket vesznek fel annál jobban észlelhető egy-egy mikroakadás.
Kis magyarázat:
8.3 ms -> 120 fps
16.7 ms -> 60 fps
20 ms -> 50 fps
25 ms -> 40 fps
33.3 ms -> 30 fps
50 ms -> 20 fpsÉrtem én, hogy mit érzékel az átlag felhasználó, ha nem tapasztal ilyen problémát jó neki.
Csak ne akarjunk egy 4.3 GHz-es lebutított i7-et i3-ként reprezentálni, éppen egy több szálra optimalizált játékban 50-64-es pályán. Az tiszta sor, hogy egy szálon Core i lényegesen erősebb. -
stratova
veterán
válasz
Gainka #13494 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy bár számos benchmark alapján értékel, a fent említett BF4 alatti teljesítményhez nincsen sok köze. Ha a valós teljesítmény érdekel olvasd el frescho pár tesztjét vagy hasonló kaliberű írásokat a techreport-on.
Számos tesztből a mikroakadásokat reprezentáló grafikonok maradnak ki:
-
stratova
veterán
válasz
Gainka #13489 üzenetére
Nem sárdobálásként inkább kis figyelmességként:
Olvasd el a videó leírását.
I7 2600k @ 4,3 Ghz, i3, i5, i7 CPU usage
...
CPU 2 /4 HT ON High FPS + NO LaggBF4 jól megy egy 2 mag + HT ra beállított 4.3 GHz-es - 8 MB L3 cache 3 MB helyett - i7-2600K-n.
Core i3-at is lehet húzni megfelelő feltételek mellett, de messze nem így. Cache-t sem növeszt menet közben.Core i3-4130 amúgy 3570 MHz-ig, i3-4330 pedig 3670 Mhz-ig csavarható fel Asus Rampage IV Gene-ben.
-
stratova
veterán
válasz
katt777 #13185 üzenetére
Az a konfig sajnos részemről nem kívánságműsor
Turbó alatt a lehetőséget tartom jónak, amit érdemes finomhangolni, ha a körülmények nem tesznek lehetővé bitang hűtést.
Lásd: FX-8350 gyári p-state beállításai a PH tesztből és frescho optimalizálása. -
stratova
veterán
válasz
katt777 #13183 üzenetére
Sajnos igen ritka vendég nálam egy A10-5800K + egyedi víz + GA-F2A85X-UP4. Ha a gazdája úgy jár felém, hogy egy kis tuningra szakítunk időt, megnézem.
Egyébként azt az álláspontot tartom, hogy turbónak ott biztosan van értelme, ahol vagy anyagi vagy helyi (méret) okok gátolják a nagy teljesítményű hűtő használatát. Kis méretű HTPC, notebook.
-
stratova
veterán
válasz
katt777 #13180 üzenetére
Nem az OC hanem a manuális turbo core pepecselés (nem biosban, hanem pscheckkel vagy AmdMsrTweakerrel, ha az ember minden p-statre ki akarja tesztelni az ideális beállításokat).
Kétlem, hogy maga az APU 4.9 fölé mászna más lapban, max. ugyanazt kisebb fesszel és hővel kapod meg. Drágábban és gazdagabb körítéssel. Ha ez utóbbi nem kell 2 modulos APU-nál felesleges nagyon drága lap.
Finomhangolt turbónak szerintem ott lenne értelme, ahol nagyobb egyszálas teljesítményre van szükség, mint amilyen nélküle, 4 magot húzva kihozható.
4.9 nagyon szép eredmény.A fogyasztásos táblázatnál: jobb klikk kép megjelenítése
-
stratova
veterán
válasz
Vartanus #13174 üzenetére
Ezt nem mondtam, csak nem annyira jó mint a fenti 3 lap.
Nem derült még ki mitől muzsikál kevésbé jól a turbo core katt777 gépében, bár én inkább tippelnék a CPU miatti leszabályozásra mint VRM túlmelegedésre (már ha jók a hőfokai), hiszen a TDP limit kikapcsolásakor jól bírja a tuningot az a lap is nála.
Legfeljebb durva CPU + GPU OC foghatna ki rajta.
Én alapvetően a körítés miatt kedvelem jobban a három említett lapot.
Ami az FX topikban is kiderült ua. CPU jó eséllyel húzható komolyabb (ott 4+1 VRM feletti) lapban kisebb melegedés és feszültség mellett.
2 modul felett kellenek inkább 4+1/4+2 feletti lapok és 3+1-be 2 modulos APU-t sem raknék jó szívvel. -
stratova
veterán
válasz
katt777 #13135 üzenetére
Hogy egy picit hozzászóljak a "jó-e a turbó vagy sem" témához.
Tudtommal három okból is leszabályozhat a védelem:
- Alaplap - VRM túlterhelés elkerülése
- CPU - kritikus hőfok elérése
- CPU - TDP keret eléréseOliverdánál a 3-ból kettő kilőve, mert az 990FXA UD5 egy igen komoly 8+2 fázisos lap és ott figyel ezen a 65 W TDP-s jószágon egy HR-2. Ha aktiválva van nála a HPC mód, akkor még jobb eredményeket kaphat, mert proci nem használja a köztes p-state-eket, csak a P4, P0, Pb1, Pb2 szinteket. Ráadásul Opteron 6276-nál az elérhető 115 W-os limitet 135 W-ig tolja ki.
Szvsz a turbó nem rossz dolog, de asztali prociknál eleve magas órajeleket lőttek be és ehhez gyárilag még magasabb feszültséget. Így nem nehéz a 3 fenti esetbe belefutni. Neked egyébként AsRockból az FM2A88X Extreme6+ lehet ideális szintén 8+2-es (Virtu elérhetőségét most nem néztem).
Asusból az A88X-PRO a legkomolyabb (6+2-es VRM, AM3+os testvére a legkisebb tuningra is ajánlott lap) Gigabytenál pedig az F2A88X-UP4 (8+2).Ha állást kellene foglalni, én a saját finomhangolású turbóra szavaznék
Ga fórumtárs FX-6300-zal (egy 4+1-es 990FX Extreme3-ban!), frescho pedig FX-8350-nel (890GM Pro3, jobb fajta 4+1 lehet) kapott igen szép eredményeket, moderált fogyasztás mellett [FX-8350].Ez akár egy gyengébb lappal is összejöhet, cserébe pepecselős.
Ebbe csak belefutottam: még FX-8350-ből is lehet jámbor kis fogyasztású 8-magost csinálni.
-
stratova
veterán
válasz
patomi #12869 üzenetére
Nem teljesen értem mi ezzel a probléma
Számtalan ilyen termék volt Intel és AMD oldalán eddig is.
Ha megnézed, A10-6790K induló ára annyi mint anno A10-5800K-nak, ami most ~29e. Szerintem hamar beáll ez 4-5e Ft-tal A10-6800K alá. Ha valakinek ezen múlik és ezzel kb. 5e ft-os lépcsők lennének A8-6600K, A10-6790K ill. A10-6800K között.
-
stratova
veterán
válasz
patomi #12866 üzenetére
Hát nézd. FX-8350 mellett is van egy szorzózármentes FX-8320. AMD így még mindig el tud passzolni teljes értékű lapkákat, amelyek teljesen működőképesek, csak nem feleltek meg az A10-6800K feltételeinek (4100 MHz-es CPU órajel 100 W TDP-nél és "natív"/gyári DDR3-2133 támogatás).
-
-
-
stratova
veterán
válasz
frescho #11469 üzenetére
Notifronton számomra kissé érthetetlen AMD-uborkaszezon van. Az E535-ös lenovok pl. már kifutott termékek, de 545-öt idehaza még nem láttam egy webshopban sem. A8-4500M, A8-5550M és A10-5750M-mel kellene érkeznie, de sanda sejtésem szerint kezdetben Trinity-vel próbálják majd elpasszolni idehaza, ahogyan a G505s-sel is teszik..
-
stratova
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11359 üzenetére
Vegyük észre, hogy ez 256x192-es felbontás FHD-ra skálázva. Pl. 960x540 csak elviselhetőbb képet ad.
-
stratova
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11339 üzenetére
-
stratova
veterán
válasz
AxBattler #11238 üzenetére
Esetleg annyi, hogy a memóriavezérlő túlhajtva valahol 2000 MHz környékén mondja be az unalmast. A K-k jobban bírják ilyen szempontból (tuningolva Trinity emlékeim szerint 2133-at, Richland 2400-at ha a GPU is terhelve van).
Findzs: Erről beszélgettünk kollégámmal is. De ha játékra is az iGPU-kell Kaverivel sem lenne sokkal előrébb az ember a jelenlegi DDR3-as lapokkal.
Ha valami ITX jószág esetleg majd valamikor kapna SO-DIMM GDDR5M-et változna az IGP helyzet.
Kaverinek valószínűleg akkor lesz komoly előnye központi egységként, amikor a fejlesztők ráállnak rendesen az OpenCL-re / GPGPU-ra -
stratova
veterán
válasz
Peaceliker #11075 üzenetére
Ha már FM2+t emlegettél. Lassan befut az UP4 kihívója, az A88X-PRO is az Asustól. Ezt is ellátták minden földi jóval és a 6+2-es digiVRM nem rossz fajta (ilyen van az FX-8xxx tuninghoz minimumként ajánlott M5A97 EVO 2.0-án is).
-
stratova
veterán
válasz
Mahrenburg #11051 üzenetére
Amennyire komolynak kinéző lapnak tűnt a G1.Sniper engem meglepett, hogy DisplayPortot csak GA-F2A88X-UP4 kapott.
-
stratova
veterán
-
stratova
veterán
válasz
TaylorXIII #10875 üzenetére
Ha a legutóbbi dieshot valódi és tényleg duplázódik az FPU a kétszerezett decoder egység és a növekvő L1 cache mellett, akkor jogos elvárás lenne egy Sandy i5 2300 szint. De ettől még tudtommal függetlenül nincsen információ a CPU teljesítményről.
-
stratova
veterán
válasz
KingBradley #10654 üzenetére
Esetleg megnéznéd videót?
HD 7770 mellé egyébként inkább A8 vagy 750K való általánosságban. A "kihajtás" pedig mint a linken majd láthatod, erősen játékfüggő. -
stratova
veterán
Ez AmdMsrTweaker íróna(k) és használónak továbbá MSR finomhangolásban jártasaknak (van itt ilyen tag?) lehet érdekes.
-
stratova
veterán
válasz
BlueAthlon #10544 üzenetére
Lehet, hogy ez a GCN Dual Graphics opció Kaverivel nyerhet igazán értelmet. Ha esetleg kap GDDR5M támogatást (128 biten 51.2-64 GB/s), akkor mindenképp.
-
stratova
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10513 üzenetére
Tudtommal NB-nél az volt a RAM-ok órajelén tudtad hajtani.
-
stratova
veterán
válasz
K.Tamas89 #10453 üzenetére
A10-5700 órajelszintjei az alábbiak:
P0 a "normál" órajeled. Elvben első turbó lépcsőt (pb1) minden mag megkaphatja a TDP keret erejéig, vagy/és 71.3°C eléréséig.
Viszont a másodikat (pb0) már csak akkor, ha 1 vagy legfeljebb 2 szál terhelődik, a többi mag viszont egyáltalán nem, így azok "el tudnak menni aludni" C6 állapotba kerülnek. Ez utóbbi eléggé ritkán valósul meg.
Ha folyamatos terhelés alatt turbóból 3400 alá pláne 1400-ra esik az órajel, akkor lép fel a throttling, amit Stonerice kolléga is leírt. -
stratova
veterán
válasz
Rickeffe #10450 üzenetére
Ha a lapod friss biossal támogatja az adott APU-t az iGPU-val sem lesz baja. 8xxxD csak 7xxxD kicsit emelt órajelű testvére.
Legfeljebb az OC-t korlátozhatja az alaplap, A85-ös chipsetűek között több a jó VRM-mel ellátott példány, bár e kettő tulajdonság nem kapcsolódik szervesen egymáshoz. -
stratova
veterán
Ezt szomorúan olvastam...
-
stratova
veterán
válasz
katt777 #10430 üzenetére
Ha nem lenne kedvem részletesebb tesztet nézni egyszerűen oldanám meg a kérdést.
Megnézném az adott játékot (lehetőleg azt, ami a leginkább érdekel) a kiszemelt VGA-val csúcs CPU mellett. Olyan beállításokkal, ahol élvezhetőnek minősítem az fps értékeket, legyen ez legrosszabb esetben 25-30.
Megnézem ua. játékot lehetőleg legalább olyan beállításokkal, de csúcs VGA mellett és megkeresem melyik az a CPU ahol a minimum fps magasabb a korábban vizsgált VGA-nál.Egyébként az általam akkurátusnak tartott Techreport 99th percentile frame time és Frame latencies by precentile grafikonjai talán a leghasznosabbak. Frescho is szokott az utóbbiról grafikont készíteni. Ha ezeken 33-40 ms alatti értékeket látni, akkor arra már ráfognám, hogy rendben van.
-
stratova
veterán
válasz
Stonerice #10426 üzenetére
Kabinit eleve nem 4 GHz-re találták ki és CPU részről kb. Kis fogyasztású CPU magocskákat akartak minimális magonkénti kiterjedéssel, ezért olyan a Jaguar mag amilyen. Semmi köze Kaverihez.
Cinebench pedig csak egy teszt a sok közül, ami speciel kimondottan jól skálázódik sok szálra.
A8-3870K 3.6 GHz
Ha menne sem lenne értelme Kabininek 4 GHz-en.Kabininek ez a lényege:
Üresjárat: 28 W
3DMark 11: 49 W
4 maggal 2.0 GHz-en, erősebb IGP-vel kevesebbet eszik, mint a 2 magos 1.6 GHz-es Brazos (ami persze még 40 nm-en készült). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest