- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
válasz
tamikomac #16603 üzenetére
Mivel nem átruházható, akkor gondolom jössz nálam alkalmazottnak ugye?
Ma nézegettem, hogy 1250mhz-s igp re is 1167mhz-t ír a gpu-z, illetve 1250-es biosbeállításhoz 1166-ot.
Egyébként mikor kezd az igp throttlingolni? Hány fokon? 60? A prociról tudom, hogy VRm 90 foknál már elkezdi vissza venni a teljesítményt.
Hol tudom megmérni, hogy ép mennyi feszt kap? Mert semmi sem méri. Állandóak az NB értékek szinte.Tud valaki ragasztható alacsony süniket valahol? A lapomra elég kicsi kellene. VRM hűtésnek.
-
Stonerice
őstag
Egy thermalright macho 120 ül a fején és mégis megfele gyúl a picsája.
Legalább ha biztos lenne hogy az alaplap vrm-ét méri akkor vagy faragok rá valami bordát, mert az enyém pont nem olyan, vagy szerzek egy olyan alaplapot.
Akinek bordás alaplapja van, és álló hűtője azoknak meddig megy fel ez a hőmérő szenzor érték?
-
Stonerice
őstag
válasz
Balathruin #16583 üzenetére
Valóban?Cpu szenzor alá teszi a HW info. Akkor alaplap VRM lenne?
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
A10-5800k processzort szereztem be és érdekelne, hogy mindenkinek ilyen dögmeleg 4,5 gz-n?
Package hőfog HW monitorral hamar 100 fokra ugrik.
Pedig a hűtő tök hideg. Létezne hogy nem jól fekszik fel? Mivel lehetne még hőfokot mérni, ami valós is?Bár szerintem ez is valós lehet, mert Linx alatt leesik az órajel vagyis throttlingol.
-
Stonerice
őstag
Carrizo asztali apu mikorra várható? Érdemes-e várni addig? December- Januárig talán kibirnám
-
Stonerice
őstag
válasz
ittakary #16488 üzenetére
Lucid virtura gondolsz
? Már létezik feltalálták. Kb a HD 2500 óta létezik intel asztali fronton Sőt, pár játéknál még gyorsít isaz intel igp. diszkrét vga mellett. Pár esetben elég extrém módon.
(#16489) zolikaDB
Az olcsóbb az új ára. És rendelnek is ha szükséged van rá. A drágább pedig a nyakukon maradt. Próbálják elpasszolni nem veszteségesen.
-
Stonerice
őstag
válasz
Balathruin #16413 üzenetére
Nekem is volt ilyen intelnél, hogy 5x9 pontot kapott a ram, de bios frissités után 7,9 lett
Illetve rájöttem, hogy az időzítés is befojásolja az eredményt, holott a nem sok gyorsulást mutatnak a szintetikus tesztek időzítés állítgatással. pl 9-9-9-28 1600mhz re 5,9 pontot kap, de, 9-9-9-24-re már 7,9 etGyakorlatilag pedig semmivel nem gyorsabb.
-
Stonerice
őstag
válasz
vodkaboy22 #16340 üzenetére
Ez minden alaplapnál így van? Mert a jövőben én is APU-t tervezek magamnak. Kaveri-t lehetőleg.
-
Stonerice
őstag
válasz
vodkaboy22 #16334 üzenetére
Nemlehet a biosban állítani a tdp-t? Linx ugyanannyi Gflopsot mutat most 4,5-ön mint pl 4,1ghz-n?
-
Stonerice
őstag
Nincs hozzá valami utility ami priorizálja a netről fogadott csomagokat? Target Ping vagy Bandwidth. Ilyet tudok elképzelni hozzá
Szerintem törld a programjait drivereit, és eszközkezelőből tedd fel manuálisan a drivert. Szerintem úgy simán jó lesz.Nincs ilyen lapom de tippelgetek. Biosba nincsenek rá funkciók?
-
Stonerice
őstag
Emberek, ma 45 éves az AMD!
-
-
Stonerice
őstag
válasz
stratova #14065 üzenetére
(#14065) stratova
Azt mondod, hogy a Kaveriben gyárilag 1,9ghz-n megy az NB? Én nemtudom. Trinitybe is majdnem ennyi nem?
Ez illene hozzá? Akárhogy nézem, ezen az áron már felsőkategóriás vga-t lehet venni
-
Stonerice
őstag
Még egy jópár játékteszt a KAVERI-ről
Érdekes milyen sokat gyorsul a ram és NB oc hatására!
Például:
A10-7850K @ 4556Mhz / DDR3 @ 2544Mhz / NB @ 1900Mhz / IGP @ Stock.Ráadásul nincs húzva az IGP. Úgyhogy szerintem ugyanolyan erős lesz a kisebb változat is, amibe 384 shader lesz.
-
Stonerice
őstag
-
Stonerice
őstag
válasz
#85552128 #13784 üzenetére
Be kell őket perelni, ha mégsem annyi
(#13785) frescho
Ez nekünk jó is (usereknek), de a kevésbé komoly tudással rendelkező programozók gondban lesznek.
Ugy tudom a Directx óvaja a hardver épségét is, stabilitását is. Ezzel ellentétben a mantlera, csak az "okosabb" programozók írhatnak, szintén a stabilitás miatt. -
Stonerice
őstag
Még azt is olvastam, hogy több L1 Cache-t kap a Kaveri.
Ti igp oc-val mennyi firestrike pontot értek el? 6800K-val, vagy hasonlóval? -
Stonerice
őstag
Egyébként 173$ lehet az ára a 7800K-nak. Szóval közel 40e -HUF.
-
Stonerice
őstag
AMD Kaveri APU Gaming and General Performance Unveiled – Mantle 45% Faster Than DirectX
Mennyí?
- The Oxide demo with A8-7600 APU runs below 10 FPS in DirectX mode but reaches past 30 FPS with Mantle API-3DMark Firestrike
95W Kaveri – 1541 Marks
95W Richland – 1125 Marks
65W Kaveri – 1304 Marks
65W Richland - 984 Marks
45W Kaveri – 1287 Marks
45W Richland – 735 Marks
-
Stonerice
őstag
válasz
atti_2010 #13693 üzenetére
Mantle leginkább a cpu-t fogja könnyíteni. Szóval ahol az FX, vagy az FM2-es cpuk, nembírták kihajtani az olyan játékokat, ahol leginkáb csak 1 szálas teljesítmény a mérvadó, ott persze, hogy meglesz a 10, ső több fps-is.
Így nyerne egy kis egérutat az intellel szemben. -
Stonerice
őstag
válasz
TaylorXIII #13691 üzenetére
Szerintem erre annyit tudok mondani, hogy kihegyezték a Mantle-apira, illetve az r7 250-es cf-re, ami majd meglöki a játékok beni teljesítményt. Bár Mantle-val se lehet sokkal több, max 2-4 fps-el. A DDR3 ugyis visszafogja. Tök felesleges lesz játékra a 7800K, bőven tudni fogja ugyanazt a 7700K is. Grafikus munkára persze már jobb lehet a 7800k.
-
Stonerice
őstag
Kaveri előzetes teszt! HD7750 CF-el is. /3,5ghz-n a Richland ellen.
-
Stonerice
őstag
Szereintem az amd egyre jobban elfolytja a cpu szerepét, és végül kidolgoz valamit, arra, hogy a GPU-n fusson a rendszer. Minden gépbe kötelező lesz 2 vga(ami ugye legalább 50%-ban AMD
) Legalább kilesznek használva a PCIe csatolók.
Amúgyis bzonygatják már régóta, hogy a vga mindent hamarabb számol ki mint a cpu. CPU-k fejlődési sebessége pedig csökkenni látszik a vga-k hoz képest. Ezért is nyomják annyira az ULTRA HD felbontást. Azt sem tehetik örökké, hisz ki akarna játszani egy akkora monitoron, mint egy mozivászon?
Különben is nyakgörcsöt okozSzerintem a gyorsuló számítási igény miatt megkövetelik majd, hogy az Op-rendszert is legalább 80%-ban a VGA futassa! No meg ott van rajta a jó kis gddr5
Milyen memóriaírás lennemár pci-e 5.0-val(#13535) frescho
Nekem elég lenne 4 szám is az 5-ből! Egyenlőre!
-
Stonerice
őstag
válasz
Nico Bellic #13529 üzenetére
Szerintem richlandról nem éri meg váltani.
-
Stonerice
őstag
válasz
diablo1984 #13443 üzenetére
Csak 65 fok
-
Stonerice
őstag
válasz
Milo629 #13334 üzenetére
Ne csodálkozz a hőfokon, hisz télen gyakori, hogy fagy.
Sokan szeretnének ilyen valós értéket látni, tuning alkalmával.
Egyébként csak arról lehet szó, hogy a win8 nem ismeri az új alaplapok szenzorát. Alaplapos progival próbáltad?
Szerk: Most látom, hogy FM2+ -os lapod van. Én nem is csodálkoznék -
Stonerice
őstag
AMD Kaveri A10 APU Running Battlefield 4 Demo, Windows 8 JPEG Decode Acceleration with HSA
Nem tudom láttátok-e már.
-
Stonerice
őstag
APU 13 mikor lesz helyi idő szerint? ma este 9 kor?
-
Stonerice
őstag
válasz
Gabesz84 #12281 üzenetére
Memória Timing-ot( cr1 és cr2 )beállítását nézted? Intel cr1-en szereti futtatni a ramokat. AMD inkább cr2-n.
Nem túl sok az a 1,7V? Driverrel gondolom azért fagy, mert másmódon veszi vissza az igp és a ram órajeleket a catalyst. Bár igazat megvallva nem is tudom, hogy visszaveszi-e az APU a memória órajeletSzerintem nem.
-
Stonerice
őstag
válasz
ADAM1337 #12259 üzenetére
Éertem, de akkor ez most olyan mintha valami cpu igényes munkával tesztelnéd, és csak a cpu fog dolgozni. Szóval az eredmény szinte azonos lesz hőfokban. mert az igp igyse-úgyse dolgozik.
Ezért gondoltam, hogy jobblenne játékkal tesztelni, külön igp-vel és Dvga-val. Mert igy cpu és vga is dolgozik. Utóbbi esetben pedig a Dvga is termel hőt a gépházban. -
Stonerice
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12249 üzenetére
Ha számít valamit, én tapasztaltam nagyobb mértékű melegedést intel IGP-t használva. Húztam is
-
Stonerice
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12245 üzenetére
SZerintem olyan 20-25 wattal visszaesik az APU fogyasztása, ha nemhasználod majd az IGP-t. SZóval 20-25%-al alacsonyabb lesz a hőtermelés is LOAD állapothoz mérve.
-
Stonerice
őstag
válasz
GeneraL_XTX #12243 üzenetére
Szerintem lekapcsol. De ha nem, akkor is a legalacsonyabb fesz álással fog működni, szóval , nemtermel annyi hőt, mintha azzal játszanál.
-
Stonerice
őstag
válasz
TaylorXIII #12231 üzenetére
Csak általánosítunk
.
Egyébként patomi-nak egy A10-6800k-ja van.
Egy g1610 szerintem erősebb cpu-ban mint egy a4-5300. -
Stonerice
őstag
APU 13 Programajánló
4:00 – 5:00 p.m. (PST), Monday, November 11:
Lisa Su, senior vice president & general manager, Global Business Units, AMD: “Developers: The Heart of AMD Innovation”
Phil Rogers, corporate fellow, AMD: “The Programmers Guide to Reaching for the Cloud”8:30 – 9:30 a.m. (PST), Tuesday, November 12:
Mike Muller, CTO, ARM: “Is There Anything New in Heterogeneous Computing?”
Nandini Ramani, vice president, Java Platform, Oracle Solutions: “The Role of Java in Heterogeneous Computing, and How You Can Help”1:15 – 2:15 p.m. (PST) Tuesday, November 12:
Dr. Chien-Ping Lu, senior director, Mediatek USA: “How Many Cores Will We Need?”
Tony King-Smith, executive vice president, Marketing, Imagination Technologies: “Silicon? Check. HSA? Check. All done? Wrong!”8:30 – 9:30 a.m. (PST), Wednesday, November 13:
Dominic Mallinson, senior vice president, Software, Sony: “Inside PlayStation 4: Building the Best Place to Play”
Brendan Iribe, CEO, Oculus VR: “Virtual Reality – A New Frontier in Computing”1:15 – 2:15 p.m. (PST) Wednesday, November 13:
Johan Andersson, technical director,
DICE: “Rendering Battlefield 4 with Mantle”
Mark Papermaster, CTO, AMD: “Powering the Next Generation Surround Computing Experience”éééééééééés most egy hosszúúú reklám következik!
High-on amúgy vinnie kellene a BF4-et nem (hellyel közzel)? Tudtommal az A10- Ricsik bírják médiumon!
Közben megjelentek a fotók a mérnöki példányokról. Hamarosan szálingózhatnak a tesztek is!!
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #12073 üzenetére
Nem az a gáz ,hogy nálam is fagy, hanem hogy sokáig tart rájönni néhány esetben a hiba okozójára.
Én úgydönöttem visszaállítom a VGA-m alaphelyzetbe(HD7770), Így is elég jól megy minden. Bár szerintem a TDP beállítás miatt fagyhattam.
Neked is kikellene szűrni az egyes elemek alaphelyzetbe állításával, hogy akkor mi miatt fagysz le.
Eseménynaplóban esetleg nézelődtél? Érdemes fagyásnál ránézni az órára, és keresni valami infót a windows eseménynaplóba.
Előtudod hamar idézni a fagyást? -Ezzel időt spórolnál magadnak.
Remélem érted a gondolat menetetTe esetedben is lehet gyanakodni a filmnézés alapján az IGP-re(beállításaira). Milyen lejátszóval fagytál ki? CSak hogy tudjuk, melyik hardvert is használod éppen a videógyorsításhoz.
-
Stonerice
őstag
válasz
tailor74 #12066 üzenetére
Próbáld meg a memória időzítést állítani! 24-es értéket 26, re, ha akkor is kifagy akkor 28-ra
1600mhz-s ugye? Annyin megy?
Ha ez nemválik be, akkor vissza 24-re, és a második 9-est írd át 10-re.
NB fesz mennyi jelenleg? Arra a többiek tudnának mit mondani, (nekem nincs még AMD APU-m) -
Stonerice
őstag
válasz
veszelyes01 #11984 üzenetére
Én lehet jártam így. Nekem a Vantage is állandóan hibaüzit adott. Letöröltem a Bitdefender vírusírtót és utána megszüntek ezek a problémák.
(#11986) Leslie67: SOse legyen ennél nagyobb baja az AMD júzereknek
-
Stonerice
őstag
Kaveri hivatalos bejelentő December 05. Ésatöbbi..
-
Stonerice
őstag
válasz
fabiandaniel #11843 üzenetére
Windowsban az energiagazdálkodásnál, kiegyensújozott séma van kiválasztva? Vagy a biosban, talán nincs bekapcsolva a CnQ. Nézd meg valami progival, hogy visszaveszi-e a cpu az órajelet és a feszt(CPU-Z alkalmas rá)!
-
Stonerice
őstag
válasz
fabiandaniel #11840 üzenetére
Alapjáraton úgy tudom kevesebbet, vagy ugyanannyit eszik mint az új intelek.Ennél már hova lejjeb?
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11829 üzenetére
Talán vagy valami energiagazdálkodási gond lehet driver szinten valamelyik alkatrésszel, vagy csak simán rossz az Ethernet driver. De még az Utorrente. is lehet gond! Tavaly például majdnem egész évben olyan verziók jöttek ki, hogy random módon akadt a hang. 2 különböző alaplappal is az utorrent miatt. Már nemis tudom mithasználtam helyette.
-
Stonerice
őstag
válasz
daredar562 #11817 üzenetére
Pendrive-ról telepítesz?
Leslie67:Vándorló csík azért van mert a két kijelzőn, nem azonos a frissítési sebesség (Hz). Vagy nincs eléggé árnyékolva a kábel.
-
Stonerice
őstag
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11808 üzenetére
Szóval megjavult? Ha jól értem.
Az edigi 6 fps helyett mostmár 40fps?
Nem fog elfüstölni semmi ha Tuningolni szeretnél. Persze ehhez 70 fok alatt kellene maradnia mindennek, illetve ésszel kell emelni a feszt. IGP tuninghoz az NB feszültséget kel emelni( nem az NB órajelet!). És ugyanott emeled a GPU (igp) órajelet ahol mutattuk (és ami most sikerült visszafelé)
Memóriánál azért látsz 1200mhz-t mert az a valós órajel. a 2400mhz pedig az effektivet jelenti. Ha megnézed az egyik a másiknak pont a duplája.
-
Stonerice
őstag
Egy komoly teszt 5800k oc VS 6800k oc 4,5ghz-n.
Nagyonhalvány a különbség. -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11781 üzenetére
Jó hír,
! A Bios valószínüleg rendben van. Megfelelő pontokat kaptál 3DMark Vantage-ban. A játékkal lehet valami gubanc. Lehet állítani olyat a játékban, hogy Opengl-t vagy DirectX-et használjon?
Egyébként biosban inkább 1GB-t adj az IGP mellé. Azt mondják, úgy jobban teljesít.
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11775 üzenetére
A Zavarcsík amit említettél, az a kábel alacsony árnyékolása, vagy a TV frissítési frekvenciája miatt lehet.
Várjuk a 3DMark Vantage tesztet. Lent Agree gombal beadja a letöltést.
A CPU-nak 11000pont magasságában , az IGP-nek pedig 5400pont körül kell majd kapnia. -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11775 üzenetére
Én is ezt a hibát kaptam
, illetve nekem is az van fennt ami neked "directx_Jun2010_redist".
Teljesítménycentrikusmódban is nézd meg a játékot. Illetve, kaptál már valakitől eredményeket, hogy mennyi fps-nek kellene lennie?
3Dmark Vantage teszt alapján, mennyit kap az IGP? Performance módban? Szerintem az érdekelne itt mindenkit. A CF az akkor nálad azt jelenti, hogy van egy HD 6670-ed is? Vagy egy játék rövidítés? -
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11771 üzenetére
Memóriák azonos színű foglalatban vannak ugye? Neharagudj tudatlanságomért, de miaz a CF játék?, Illetve megkeresem az általad linkelt videót, mert kicsit később csatlakoztam a segítőkhöz itt
AZ egyik képet nézve, azok közzül amit linkeltél, talán directX hiba is lehet a rendszereden. Ezt is telepítsd fel.
Illetve kis időre az energiagazdálkodást rakd Teljesítmény centrikus -ra!
A vibrálásnak még utána nézek. -
Stonerice
őstag
válasz
Vesztor87 #11759 üzenetére
Szerintem játékban erősebb egy 6800K d-vga-val összehasonlítva . Nem zuhan be úgy az FPS mint egy i3-al. Phenom x4-ről váltottam i3-2100-ra és én ezt tapasztaltam (nem minden játékba). Rendszergyorsaságban gondolom hasonló a 2 cpu.
Leslie67: SZerintem az AUTO Tuning megemelhette a BCLK -t amit nembír az alaplap. Nemrég írtam, hogy nálam pont emiatt csökkent a teljesítmény. (ez közös AMD-Intel fronton gondolom)
-
Stonerice
őstag
válasz
Leslie67 #11757 üzenetére
Na várj csak! Jól értem-e? Volt egy sima F2A85-V alaplapod is ezzel a cpu val? Most pedig van egy F2A85 V Pro amivel szintén nincs kép, csak TV-n? Elsősorban resetelned kéne a biost, utána letörölnöd a mostani AMD Catalystot teljesen. Ezután feltenni a megfelelő drivert, mert úgy sejtem nem jót tett(ek)él rá! Egész pontosan EZT TÖLTSD LE és tedd fel ha az előbbi pontokkal végeztél.! Ez legyen az utolsó lépés. A bios reset pedig az első(onnan ismered fel, hogy elállítodik a dátum és az idő). Ha nem javul a helyzet, akkor jöhet a második lépésként a mostani apu driver (vagyis AMD Catalyst) teljes uninstallálása. Újraindítás után jöhet az új driver telepítése (amit linkeltem).
Ha a problémád továbbra is fenn áll, akkor még mindig próbálunk segíteni.
Ja, és a ramok azonos színű foglalatba kerüljenek!!!!!
-
Stonerice
őstag
válasz
Vartanus #11751 üzenetére
Ja! Nekem is ASUS lapom van (z77) és nekem is van egy" ASUS"-os opció, ami alapból be van kapcsolva. Állítólag növelnie kéne a teljesítményt nem pedig csökkenteni. Mindjárt meggnézem a nevét.
ASUS Multicore Enhancement.--Nálam ez okoz kis teljesítménycsökkenést.
AZ nemlehet, hogy a TDP-vel kapcsolatban kellene állítani valamit Leslie67-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest