- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugux
tag
-
ugux
tag
-
ugux
tag
válasz
stratova #14733 üzenetére
ok, köszi a linket,
ahogy nézem. a 6670-en DVI-I-val szerencsére.
DVI Output : Yes x 1 (DVI-I)
ez a biso dolgot néztem, de csak ilyen bemutató video alapján állítóttam be, és nem tudtam igazán, hogy mit jelent az IGD, meg a NB PCIe Slot Video
Akkor ha továbbra is így csatlakoznék, hogy D-SUB az alaplap és a monitor között, és a BIOSBAN átállítom hogy IGD-re akkor mennie kéne?
köszi, kipróbálom.
-
patomi
őstag
válasz
stratova #14078 üzenetére
Nem is a memória árak miatt, de pont ezt nem fogják egyenlőre meglépni. A Mantle (ha jól működik) lesz a legjobb árukapcsolási módszer az AMD számára, tehát szerintem egyenlőre ez az irány marad. E melett persze némi fejlődés is mutatkozik(ricsi-kaveri), de nagy ugrásra nem szabad számítani. Arra azért kíváncsi leszek intel mikor áll elő hasonló megoldással.
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
stratova #14073 üzenetére
Tv -m nekem is támogatja és elvileg a processzorom(amd a10 6800k) és a videokártyám is (Hd7870) de mégsem megy, aminek akkor az lesz az oka hogy a hálózati csatolóm nem támogatott.
Kíváncsi lennék rá nagyon, remélem lesz minél előbb egy bővebb támogatási lista mert ahogy te is írtad csak F2A85XN-Wifi szerepel a támogatási listán eddig. -
-
Stonerice
őstag
válasz
stratova #14065 üzenetére
(#14065) stratova
Azt mondod, hogy a Kaveriben gyárilag 1,9ghz-n megy az NB? Én nemtudom. Trinitybe is majdnem ennyi nem?
Ez illene hozzá? Akárhogy nézem, ezen az áron már felsőkategóriás vga-t lehet venni
-
Vartanus
őstag
válasz
stratova #13906 üzenetére
A giga UP4-es is 6+2es,s Sniper pedig 4+2-es,de néztem tesztet és az UP4 is több feszültséget kér jóval mint az Asrock,egyébként a Sniperral a fő gond a szerény bios tudása,feszt csökkenteni nem lehet,ha tuningolsz akkor sem konkrét értékek vannak,hanem pl +0,4V és nem tudod mennyi az alap,az alaplapi hang viszont csúcskirály rajta,bár Asrockon is ott a Purity Sound 2 Ti NE5532 OP-AMPvel.
-
patomi
őstag
válasz
stratova #13687 üzenetére
A hűtés nem gond szvsz. 4,8-on sem melegedett nagyon nálam(aida szerint 56fok kb. terhelve,,és nem a magok (mennyire hiteles nem tudom)) hyper t4-el. 5ghz-en sajna már leállt a gép terhelés alatt, de itt sem melegedés miatt, szerintem inkább a vrm nem bírta. Úgy néz ki nem lesz rossz az a kaveri.
-
Dany007
veterán
válasz
stratova #13639 üzenetére
Az Fx-6300 szerintem simán meglesz. 5800k-fx6300 Egyszálasban már az 5800k is ugyanott van, multiban húz el úgy igazán az fx-6300. Dehát a 6 mag az 6 mag ugye és itt csak 5800k-t tudtam választani a tesztben. A Rich még ennél 15%-kal erősebb annál meg még a Kaveri is ennyivel... úgy már multi threaded-ben is megelőzheti.. talán.
@Faith:
Meg persze. Csak most arról volt szó az elején, amiből kiindultunk, hogy érdemes-e váltani! Tehát egy már meglévő APU a kiindulási alapunk.
Mert ugye a kollega akinek válaszoltam 5800k tulaj. -
Faith
aktív tag
válasz
stratova #13630 üzenetére
"Egy rakat Mantle API -s jatek jon ahol egy Kaveri siman agyonver majd minden I5 CPU-t"
Én csak erre, reagáltam nem nagyon szoktam nyomon követni minden egyes hírt ami kijön a procikról. Gondoltam ez valami infoban volt ami kiszivárgott a mantle api-ről és onnan ez a magabiztosság felé.
-
válasz
stratova #13587 üzenetére
Az ilyen pre teszteknek mar beugrottam 1-2x, azota ovatosabb vagyok veluk. Egy integralt GDDR5-os lapra viszont beneveznek, fokent ha az kb. tenyernyi meretu lenne. A jovo nagy kerdese, hogy mikor fog a mantle es az openCL terjedni. Az elso elvileg kesz van, de a zaszloshajonak szant BF4 akkora bughalmaz, hogy nem adtak meg mindig ki a mantle api-s verziojat, hanem eloszor a meglevo hibakat foltozgatjak. Bar nem lennek meglepve, ha 3/4-ig keszen is, de kihoznak az uj APU-kal.
-
katt777
félisten
válasz
stratova #13593 üzenetére
Ráadásul a szint. tesztek nem igazán adnak valós képet az AMD teljesítményéről (gyakorlati alkalmazásokban jobb), ezt magam is tapasztaltam, még ha elsőre nem is akartam hinni.
patomi: Na, majd ránézek otthon én is (4.8-on), ha el nem felejtem.
A 4.12GHz mi? Turbóztál? Mert kicsit fura, nekem mindig picit a beállított alatt marad, pl. 4097MHz.
-
katt777
félisten
válasz
stratova #13184 üzenetére
No de pont a turbónak kell a túl magas fesz, ezáltal úgy melegszik jobban a proci. Akkor már érdemesebb egy turbómentes 4-4.4GHz-et beállítani kisebb fogyasztással, azaz kevesebb melegedéssel (simán leveszi az órajeleket így is 2GHz.re). Szerintem.
Vagy méréseim szerint egy sima 4 v. 4.1GHz-et, de ez lényegesen nem változtat a dolgon.
5800K sajnos alapból lassabb, nem véletlenül szántam rá extra 4000Ft-ot a 6800K-ra. -
katt777
félisten
válasz
stratova #13182 üzenetére
Én csak rákattintottam a képre, úgy nem működött.
Szoftveresen SOHA nem tuningolok.Amúgy az Oliverda által linkelt képen látott tweak beállításokat sehol nem találtam Aidában, de nem baj, mert biosban azokat is tudom állítani, amiket szerinte nem lehet.
4.9 nálam is túl sok fogyasztást eredményezett a min. teljesítmény-növekedéshez képest, a 4.8GHz nekem tökéletesen megfelel az említett feszekkel. Nem tudom, más lapban ki lehet-e hozni 1.448V alatt ezt a stabil eredményt.
Max az lehet érdekes más lapban, hogy lehet-e fesz emelés nélkül FSB-t feljebb vinni, ebben nem, de anno ez már Z68-ban em ment 16 fázissal. -
katt777
félisten
válasz
stratova #13171 üzenetére
Sztem inkább az Opteronnál van ott az eltérés. Jelen lapomnál ugyanúgy remekül lehet tuningolni, és még az APM is aktiválható turbo nélkül (kézi turbóval viszont a bekapcsolt turbo off marad), tehát Oliverda írt hülyeséget. Ha az említett lapokban magasan 4.9GHz fölötti teljesítményt lehet kihozni egy 6800K-ból, feltétlenül szólj!
Ha nem offsetelek, ami súlyos fogynövekedést okoz, 0.888-1.448V között mozog a procim 2-4.8GHz között, sztem ez elég jó érték (stabilitás természetesen tesztelve).
Az alaplap szabályozó funkcióit MINDIG kikapcsolom, mert majd én figyelek rá, hogy ne legyen gáz, alapból ugyanolyan hülye hozzá, mint a tuninghoz (bármilyen gyártó bármilyen platformon).
Ha valaminél, hát AMD-nél nincs pepecselés a tuninggal, nekem már-már szánalmasan egyszerűnek tűnt azok után, hogy a tökéletes finomhangolás egy 2500K esetében több hetet vett igénybe.Hiába, 16 fázis, és csak az alkalmazások kalibrálásához 5-féle beállítás, összesen vagy harmincféle...
Alapból a Ninja alatt a turbós 6800K 50°C körül elvan, hőkorlát tutira nem lép föl, fe még tuningolva, 67°C-on sem tette, amikor néztem.
Egyébként némi pepecseléssel (de nem a bios auto beállításaival) sikerült a turbós teljesítményt benchmarkban 8600 fölé fölvinnem, azaz elérte a turbó nélküli 4GHz-et, tehát legalább lassabb nem volt. APM-et bekapcsolva (ismétlem: lehet ki és bekapcsolni, nem zárja ki a turbó ki- vagy bekapcsolása) 8560-ra esett, tehát a csökkenés szignifikáns, csak tudni akartam kinek volt igaza. Nekem, mert APM ON volt, és turbóval még trükközve is csak elértem a sima 4GHz-es teljesítményt (jóval nagyobb fogyasztás mellett, mert 1.2V helyett 1.375-ig ment fel a fesz). Ergo továbbra is értelmetlen a turbó.
CPU+GPU OC sem fogott ki rajta, 1087MHz-ig megy az IGP.
Volt AsRock lapom nem kevés (igaz, mind Inteles), és pl. az X78 Extreme 4-ben ugyanúgy 4.05GHz-re tudtam tuningolni az i7-920-at, mint a 2x annyiba kerülő ASUS P6T-ben, pedig sokkal kevesebb volt a beállítási lehetőség. Nem ma kezdtem.
A mini táblázaton nem látok semmit. -
patomi
őstag
válasz
stratova #12867 üzenetére
No igen 6800k economi. Végül is érthető, de egy kicsit az az érzése van az embernek, hogy nem egy teljes értékű terméket vesz hanem valami másod osztályú cuccot.. Némileg erről is van szó beavatatlanul.
(persze ettől hibátlanul tudja ami rá van írva de mégis) No meg kicsit úgy érzem váltás előtt nem tett túl jót a Richland megítélésének. -
patomi
őstag
válasz
stratova #11393 üzenetére
A "máglyahalál" még túlélhető valahogy csak gyorsan kel szaladni.
+- pár száz forintra egyforma jelenleg.. logikus az újabb chipsetes/foglalatos Ezért is néztem ki magamnak és pont annyit tud amennyire szükségem van. Egy A8 6600k lesz majd mellette, benne. 2x4gb. 2133 rammal (hál istennek ezt nem kell lecserélnem maradhat a kompatibilitási listán is rajta van) -
Vartanus
őstag
válasz
stratova #11076 üzenetére
Ez az új idióta színvilág az Asusnál engem zavar és nem tudom milyen gépben harmonizálna a többi alkatrésszel...maximum a steampunkosok örülnek nagyon a modding topikban
Egyébként az Asuson semmi istant reset,power,clrcmos gomb nincs,POST code kijelzőről nem is beszélve,ami egy ilyen lapnál manapság már elvárható akkor is ha nem fintel Z87-es deszka.
Én már az MSI A88X-es deszkáját várom,le is cserélem majd rá a mostani A85X-es G65-öm.
-
katt777
félisten
válasz
stratova #10436 üzenetére
A 4.8GHz teljesen átlagos egy A10-6800K-tól (persze a RAM-ok is számítanak), és azt se feledd, hogy ez egy 7870XT, nem holmi 7850.
frescho: Ja, az most nem ment, de egyébként az pontosan az FPS-szel ellentétesen alakul. Hogy ne venném észre a mikrolagot, amikor az FPS szépen megy 30 körül, a szememmel meg látom, hogy szaggat a kép?
Kipróbáltam viszont valamit, és beigazolódott a gyanúm. Ahogy tuningoltam a VGA-t (1100/1700-ra 975/1500-ról), rögtön feljebb ment a CPU igénybevétel, és 99%-on dolgozott a VGA, azaz a játék valóban akkor teljesít jobban, ha erősebb hardvert érzékel. Nyilvánvalóan direkt írták ilyenre, máskülönben a tuningolt (azaz erősebb) VGA-val még nagyobb CPU-limitem kellett volna, hogy legyen (játszhatóság miatt FXAA maradt minden VH beállítás mellett):
Érdekesség, hogy Intelen a VGA teljesítmény esik le grafikailag igényesebb részeknél (jelzések szerint 40-50%-ra 100% CPU mellett), AMD-n meg a CPU-é (nálam 25-30%-ra 87-92%-ra eső GPU mellett), de a lényeg persze az, hogy a fogyasztó elhiggye: erősebb hardverre van szüksége.
atti_2010: A jelenlegi tesztjeimet látva nem tartok attól, hogy az A10 kevés lenne alapon, persze lehetnek olyan programok, amelyeknél igen, de akkor még mindig olcsóbb a tuning, mint új procit v. platformot venni.
-
katt777
félisten
válasz
stratova #10431 üzenetére
A HD7870XT Crysis 3 és Metro LL-t kivéve mindent visz legalább 25-30FPS-szel.
korcsi: Ha kihajtasz egy VGA-t, tök mindegy, milyen proci van alatta. E5800-hoz képest semmi sebességnövekedést nem kaptam i5-tel, leszámítva persze a 4 magból profitáló játékokat, ott volt duplázódás, de A10 esetében ilyesmiről nincs szó.
frescho: Hajtogathatod, de semmi értelme. Eddig még mindenben kihajtotta a 7870XT-t.
Nyugodtanm hagyd figyelmen kívül a tucatnyi tesztet, amelyeket belinkeltem.
Egyedül C3-ban van egy fura korlát a játékban, amely nem engedi bizonyos szint fölé a CPU-t, nem értem (bizonyos szempontból viszont nagyon is), miért. Maximális grafikával kihajtja a kártyát, de játszhatóság alá esik az FPS, lejjebb viszont, bár csak 90-95%-on megy a VGA, mégsem használja ki a procit.
Eddig csak Witcher 2-ben tapasztaltam mikrolagot, semmi másban. Hidd el, a szemem észreveszi.
De itt van F1-2012, még 1280x1024-ben is kihajtva, aztán fHD-ben:
Itt +1 Metro Last Light (maxi és magas tesszelációval, és persze minden más maxon):
Kihajtás alacsonyabb grafikával is megvan, min. 25FPS már minden játékban elég (és lagg sincs).
Ha még ez sem elég, keresd vissza a régebbi teszteket, mind engem igazolnak.
-
Stonerice
őstag
válasz
stratova #10427 üzenetére
Csak elméleti síkra gondoltam ki ezt a Kabini 4ghz-t. Amit hasonlíthatnánk a Kaveri-hez ami körülbelül 4ghz lesz minimum. Mivel nincs még szinte semmi infó róla
, ezért ezt gondoltam ki, hamár a Kabiniről tudunk valamit. Elé jónak tartom az eredményeit 2 ghz-n. Akkor a Kaeri csak jobb lehet.
Majd visszanézzük amit írtam ha megjelenikSzerintem lesz 4,3 pont Cinebenchben oc nálkül a Kaveri
-
Stonerice
őstag
válasz
stratova #10424 üzenetére
Gondolom a Steamroller az erősebb. De már 4 jaguar mag 4ghz-n is erősebb Cinebenchben , nem? kb 4 pontot érne el? Tegyükfel a Steamroller pedig elfog 4,3 pontot.De előbb lekéne mérni az A10 et 2ghz-n, hogy feleződik -e a pontszám, vagy nem. Mert így hiába szorzom 2 vel. Ha nemis biztos, hogy órajellel arányosan gyorsul.
-
Stonerice
őstag
válasz
stratova #10422 üzenetére
Most arra lennék k kíváncsi, hogy nadjából megjósolhatnánk-e a kaveri apu teljesítményét.? Mégpedig úgy , hogy ezen oldal szerint egy A10-6800K-t 2ghz-re állítva futtatna valaki egy wPrime-ot és egy Cinebench11.5-öt
Ezt összehasonlítva a Kabini tesztel, már lehetne találgatni a várható teljesítményt egy Kaveri 4ghz-ről. -
Stonerice
őstag
válasz
stratova #10410 üzenetére
Na igen. Itt látszik , hogy az i7 3930K sem tudja alapórajelen kihajtani a gtx690-et
Én személyszerint az A10-et más tesztek alapján a fenti grafikonon az FX6100 alá helyezném. De ez csak tipp. Más tesztekben kb az alatt volt legtöbbször. Legyen mondjuk akkor fx4100 szint. Amúgyis hasonló az órajel, architektúra, modulfelépítés stb..
Szerintetek mitől van annyir aelől az i3-2100. Holott az sem valami erős cpu (hisz nekem volt) Sok játékban jól szerepel, de nem egyenletes a teljesítmény. -
Vartanus
őstag
válasz
stratova #10396 üzenetére
Én pont a (ár)kategóriájában kiemelkedő IGP miatt vettem A10-est,mert ahhoz amit játszok elég,az pedig hogy néha a kis HD filmem 10 netán 15perccel később lesz tömörítve nem zavar. Anno fater i5-ös gépét vagy 2 hónapig nyúzhattam, és nem igazán éreztem a két rendszer közt, azt hogy az enyém (érzékelhetően)lassabb lenne. Persze dreamweaver,ps,handbrake-nél azért volt különbség az i5 javára de nem akkora amibe egy olyan ember belehalna aki a gépével nem pénzt keres csak a szabadidejének egy részét(mint én) eltölti.
-
atti_2010
nagyúr
-
Stonerice
őstag
válasz
stratova #10133 üzenetére
Erről ASUS F2A55-M esetleg vélemény? Ezen azért már van fázis
-
Az-X
őstag
válasz
stratova #10112 üzenetére
Azt hiszem kezdem érteni... köszönöm neked és a többieknek is a kimerítő választ.
1,5 perces boot normális?
Illetve közben felvetődött egy újabb kérdés... a sima D-SUB kimeneten nagyon szépen megy a monitor... de szeretnénk a HDMI kimenetre rátenni a TV-t. Bedugom semmi. Az ATI kezelő programjában nézve egy kijelzőt lát csak. Laptopról szépen megy a TV. Az alaplap egy MSI FM2-A85XMA-E35. Ilyennel találkozott már valaki?
-
Dragon27
senior tag
válasz
stratova #9991 üzenetére
megvan a táblázat [link] ez így kevésnek látszik játékra ...
+ kérdés ha mégis APU mellett döntenék és pl. HD7850 kártyát választok :játék használat 2 hetente 1-2 alkalommal : azt meglehet oldani BIOS-ba lekapcsolom HD7850 kártyát ha nem használom játékra ekkor az APU-t használnám ... hogy ne manuálisan keljen eltávolítani a vga-t
-
stratova
veterán
válasz
stratova #9963 üzenetére
Na jó, hw secrets a fejemet akarná
Szóval SC2 1080p low.
-
s3toraph
senior tag
válasz
stratova #9195 üzenetére
Hát igen. Ezt pont nem éri meg megvenni úgy látom. Meg sok is nekem.
atti_2010: Én is emiatt agyalok rajta. Ahogy leszűrtem, FM2-vel nem lennék előrébb, csak ha 4 magosat veszek. Akkor már inkább várok.
El Kebir: Hmm néztem pár videót a 3870k-ról youtube-on... na most komolyan... azok a gameplayek (amiken látszik is milyen grafikai beállításokat használ, meg az FPS is), azok nem kamuk? Ilyen jól teljesít az IGP-je?
stratova: Okés, FM2 elfelejtve. Meggyőztetek.
BlueAthlon: Az kicsit több, mint amennyim van rá (FM2-re most a legkisebb kétmagosra tudnák váltani a jelenlegi keretből, alaplap + apu beszámítással új lap + új apu, de az visszalépés lenne ha jól látom), pedig tetszene a 3870K nagyon... Most kb. egy 3670K fér bele, bár nem tudom most mennyi lehet az ára, nem látok egy ideje itt HA-n. Ja és akkor csak órajelben meg + 1 maggal vagyok előrébb... akkor azt hiszem gyűjteni kell még. Ha sikerülne beszámíttatnom egy 3870K-ba a 3500-t, akkor nyert ügyem lenne!
Mindenkihez szólnának ezek:
1.: Melyik kisebb radeonal ér fel a HD6550D? Mert pl. ha beszerzek egy HD6450-et a mostani konfigomba (lásd az adatlapomat), akkor a crossfireban a HD6450 + HD6530D tudná verni a HD6550D-t?
2.: Richland jó lesz visszafelé FM2 lapba is, és ez a trinity ráncfelvarrása, ahogy olvasom. Kabinire, temashra majd érdemes lenne-e váltani? Nekem annyira nem jött le, mennyivel lesznek jobbak, csak az, hogy fogyasztásban sokat javulnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Anime filmek és sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Synology NAS
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Elemlámpa, zseblámpa
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Assassin's Creed Odyssey
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest