- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
válasz
dealerman #14742 üzenetére
Youtube-os videót bárki tud feltölteni, bármilyen szöveget mellékelve hozzá amit nem szégyell.
Ugyanitt láttam Crysis-t futtatni Geforce 4 MX 440-en. Szóval....én nem hinnék minden Youtube-os videónak.
Ha neked elég az, hogy egy BF4-et tolj minimum beállítások mellett akkor vegyél a jövőben egy APU-t gyors és drága memóriákkal.
Ha viszont nem elég akkor felejtsd el a drága APU-t és memóriákat, vegyél egy olcsóbb sima 4 magos procit mellé dvga-t (7770, 7790) és játssz dupla-tripla annyi fps-el úgy hogy a költségvetésed nem kerül többe 10-15000 Ft-nál -
Johnie
tag
válasz
woodstock323 #14030 üzenetére
Ahogy az AMD-t ismerem , jönnek majd az FM3 és FM3+ foglalatok...
-
Johnie
tag
Amikor megvettem az A10 5800 K-mat 40.000 Ft-ért(2013 február) és elégedett voltam vele. A régi játékokkal (COD4 és társai) jól elboldogult. Úgy gondoltam ez épp elég úgysem játszom sokat.
Majd mégis letöltöttem a BF3-at. 1024x768-ban minimumon végigvittem , jól elvoltam.
Kipróbáltam az F1 2013-at az is eldöcögött vele.
Majd májusban monitort vettem, egy Full HD-t.
Egycsapásra kevés lett az APU -igp-je 1920 x 1080-on, de már várt sok másik kipróbálni való új game, amit időközben letöltöttem. Rájöttem, hogy az a kijelentésem, hogy csak hébe hóba játszok azt is csak régi játékokkal egyszerűen semmis.
Kénytelen voltam venni egy 7770-et , mert üres szabadidőmben lehetetlen volt az IGP-vel szépen eljátszani ilyen monitor mellett.Szerintem ez az APU vonal egy jó darabig csak alsó kategóriás IGP-t fog minden processzorba integrálni.
Vagy lesz olyan APU ami közép és felső kategóriás IGP-t fog kapni? Ilyenről nem tudok. Ha viszont igen akkor az ára nem csak a bejelentkezésekor lesz horribilis....
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy az APU-t újként megvenni valamint önmagában nem ajánlandó játékra , mivel az elvárás az, hogy legalább egypár évig elég legyen. De az idő telik, az APU avul, a játékok pedig fejlődnek és mindig újak érkeznek előbb utóbb dvga-t kénytelen venni az ember... akkor meg minek APU-t venni? -
Johnie
tag
válasz
Milo629 #13401 üzenetére
Költségkímélés szempontjából. Lehet, hogy el tudja így cserélni ráfizetés nélkül 2 modulra. És így ingyen tapasztalná mi a különbség a Single és a Dual Chanell közt. Ha megelégszik a teljesítménnyel akkor nincs további ráfordítás. Ha nem elég a teljesítmény, akkor februárban vesz egy 7790-et. Jobban járna mintha megtartaná a mostanit és venne + pénzért még egy ugyanilyent , aztán majd februárban még egy 7790-et is...
-
Johnie
tag
Én elcserélném az 1 darab 4GB-os memóriát 2 darab 2GB-osra. Így megvan a Dual Channel és
játékra egyelőre elég az összesen 4 GB RAM. A pénzből meg vennék egy 7790-et...
Nekem egy 5800K-m van(húzva) és 2 x 2 GB 1600-as RAM-al (húzva 1866-ra) és tapasztalatból beszélek, hogy mostani játékra kevés és nagyon kompromisszum követelő a sima IGP. Alacsony felbontáson , levett grafikai beállítások mellett is épphogy elmennek a mai játékok...élvezhetetlen, bosszantó.
Ezért is vettem egy HD7770-et , kikapcsoltam az IGP-t és láss csodát minden fut Full HD-ben, mediumon akadásmentesen.... -
Johnie
tag
válasz
KingBradley #10775 üzenetére
1600-as rammal használva szerintem kb 5 % sebességcsökkenést vennél esetleg észre ...."szerintem"
-
Johnie
tag
válasz
atti_2010 #9703 üzenetére
De ezt írja: " A UEFI-be be tudok menni és elérhetők a BIOS update opciók is."
Tehát én úgy veszem ebből ki, hogy a BIOS működik....
AgFRjkUZT Én így csinálnám: Letölteném egy FAT32-es pendrive-ra az MSI oldaláról a legfrisebb BIOS-t
Úgy látom most a 2.1 a legfrisebb. Kicsomagolod, mert ugye betömöritették.
Újraindítod a gépet, belépsz a BIOS-ba. Megkeresed az M-Flash menüpontot és kiválasztod ezt: Select one file to update BIOS.
Elvileg az USB-re mentett BIOS-t megkeresi, feltelepíti.
Áramszünet ne legyen közben!Totál más ez az MSI féle UEFI, kissé átláthatatlan így elsőre..............
Az online BIOS frissitést sokan nem ajánlják
-
Johnie
tag
válasz
katt777 #9601 üzenetére
Komolyan már én sajnállak mennyi szívásod van ezzel a lappal...
A saját lapomra én mindig a legfrissebb BIOS-t teszem fel, nem mondanám általánosnak a hibát mert eddig egyszer sem hibázott.
Mikor vettem a lapom 1.70-es BIOS-al kaptam. Azóta rátettem az 1.80, 1.90, 2.10, 2.20, 2.30-ast.
A legutóbbival használom.
Letöltöttem őket (mindig az Instant Flash változatot), kicsomagoltam, pendrive-ra felmásoltam.
A ház előlapi USB csatlakozóiba csatlakoztattam eddig a Pendrive-ot,(ezek ugye egy kábelen keresztül csatlakoznak az alaplap USB1 és USB2-es tüskéire) alaplapra forrasztottal még nem próbáltam mivel körülményes , szűk helyen kell matatnom ,majdnem vakon ha a házba összeszerelt gépen hátul kell valamit csinálnom. -
Johnie
tag
válasz
The Exiled #9528 üzenetére
Nem éri meg. A nem APU-s konfiggal sokkal jobban lehet játszani.
-
Johnie
tag
válasz
bmwfan199410 #9321 üzenetére
Szerintem a 15.000 Ft-os HD 6570 megfelelője
-
Johnie
tag
Köszönöm a választ. Még a gyári hűtővel használom és hál-istennek nincs gond a géppel ,se fagyás ,se semmi. Teljesíti az elvárásaimat.
Csak ugye itt vannak a nyári meleg napokés gondoltam ellenőrzök pár hőfokot terhelve is. (És jobb előbb kérdezni , mint később megijedni)
Csak hűtőcserét még nem tervezek az elkövetkezendő hetekben, hónapokban talán majd ősszel egybesűrítve még egy pár PC tartozékkal. -
Johnie
tag
Újra hőmérséklet ügyben kérném tanácsotokat, meglátásotokat. Itt vannak a meleg nyári napok és a szoba levegő hőmérséklete is már 30 fok körül jár.
Eddig a számomra megbízható hőmérséklet kijelző programok a : HWInfo és az AXTU programok voltak. Most is ezeket használom, de mivel télen -tavasszal kicsit húztam az IGP-n ( frekit és feszt is) így egy megbízható GPU hőmérséklet jelző sem ártana.
Gondolom mivel a CPU és a GPU egybe van építve, ezért a hőmérsékleteik is nagyon egyformának kellene lenniük.
AXTU nem ír GPU hőfokot.
HWInfo és a GPU-Z ír.
AMD a procira azt írja , hogy max 75-fokig szabadna sütni. IGP-re nem ír semmit.
Szóval ezekben a meleg nyári napokon , CPU: alapórajelen és 1.325 V-on ; GPU :1.300V-on és 950 MHz-en ezeket a hőmérsékleteket produkálja a gépem:
CPU terheletlenül: 38 fok, terhelve 69 fok ( HWInfoval és AXTU-val nézve , adatok egyeznek)
GPU terheletlenül: 48 fok ,terhelve 85 fok ( csak GPU-Z-vel nézve mert a HWInfo terhelve 40, terheletlenül 7 fokot ír ki- ergo ez hülyeség)
A kérdés végül is az lenne, hogy bármennyire egybe is van építve ,lehetséges-e ez a 10-15 fok különbség a CPU és GPU hőfok közt?
Nem árt a 85 és e fölötti hőfok a GPU-nak ha a CPU-nál nem megy 70 fölé? -
Johnie
tag
válasz
spety87 #8893 üzenetére
Nos az általad választott processzor ( A8 5600K) már "tartalmaz videokártyát" Pontosabban egy HD7560D van benne. Tehát ha ezzel a procival (APU-val) szereled össze a géped, akkor nem is kell külön videokártya.
Mindezeket gondolom már tudod te is. Viszont ha ezzel a APU-val Dual Graphics-ban gondolkodsz, akkor tudtommal csak a Radeon HD 6570 -es kártyájával lehetséges. Legalább is az alábbi linken ezt írják: [link]A 7770-el sajnos nem menne az ebben a prociban integrált vga Dual Graphics módban. Ha betennéd a 7770-et gyönyörűen muzsikálna, de egymagában. Tehát lenne egy olyan APU-d amiben feleslegesen van ott a videokártya.
Ha számít a játékbeli teljesítmény (mostani és jövőbeli játékoknál), akkor nem veszel APU-t, viszont veszel egy olcsóbb de erős sima procit, mellé egy erős videokarit.
-
Johnie
tag
válasz
daredar562 #8270 üzenetére
Szia! XMP Profilt hogyan tudtál beállítani? Bárhogy próbálkozom nekem nem sikerül ....
-
Johnie
tag
AsRock is engedi visszatenni 2xx-ről - 1xx-re a BIOS-t
-
Johnie
tag
BIOS frissités megoldotta a gondot, remélem véglegesen. 2.1 -ről frissitetem 2.2-re, most újra látja a BIOS is, az AXTU is, HWinfo is.
Pillanatnyi elmezavara lehetett a 2.1-es BIOS-nak?
Egy darabig használom a ventilátorokat teljes fordulaton, remélem nem fordul elő többé ilyen gond. Aztán ha minden oké, majd később újra beállítom az automatikus fordulatszám emelést. -
Johnie
tag
Hmmm. Érdekes jelenség történt ma. AsRock FM2A75 Pro4 alaplapom egyik percről a másikra ne érzékelné a processzor hőfokot létezik ilyen?
Eddig úgy volt belőve a BIOS (csendesebb gépet akartam) , hogy 45 fok felett szépen emelje a ventilátor fordulatszámát ha kell akár a maximumig. Így netezés közben elvolt 35 fok körül 2100 fordulat mellett szép csendesen, ha pedig játszottam akkor mindig hallottam, hogy egy idő után felpörög, zajosabb lesz 45-50 foknál 3300 as fordulaton. Ugyanezeket a beállításokat nem csak a BIOS-ban hanem az AXTU nevű programmal is el tudtam végezni ha akartam.
Ma játék közben minden csendes maradt. Mikor észrevettem, a proci hőfoka már 70 körül járt 2100 fordulat mellett, majd kilépve a játékból szépen visszahűlt 35 fokig. Valamiért nem emelte meg sem a BIOS , sem az AXTU a fordulatot. Újraindítottam a gépet, és azóta egyik sem látja a proci hőfokot, N/A jelenik meg az érték helyén....
Viszont a HWinfo64 nevű program ezek után is látja, azt is ha terhelésnél emelkedik, azt is ha nyugalmi állapotban visszahűl....
Mi történhetett? Értem én ,hogy az AXTU a BIOS-ból olvasta ki a hőfokot és mikor már nem volt mit kiolvasnia, minek is emelte volna a fordulatot, persze, hogy hagyta alacsonyan....
Azt nem értem , hogy ha a főbb egységek nem tudnak procihőfokot kiolvasni, akkor a HWinfo honnan érzékel? -
Johnie
tag
Nos megvannak az eredmények.
Röviden összefoglalva ez egy magánteszt. A számítógép fő alapegységeit megtartva futtattam le pár tesztet két különböző videokártya teljesítménye miatt.
A két kártya: az AMD A 10 5800K processzorba integrált Radeon HD 7660 D , ellenfele pedig egy PCI-e Inno 3 D GeForce 9600 GT 512 Mb memóriával.
Mivel nekem még egy régi 17 colos , 4:3-as Samsung SyncMaster 796MB monitorom van , amin 1024 x 768 x 100 Hz-es felbontáson tevékenykedek, a tesztek zöme ezen és az 1280 x 960 -as felbontáson futottak.
A számítógép adatai melyen a tesztek futottak: A10 5800 K alapórajelen 3.8 MHz, Alaplap: AsRock FM2A75 Pro4 , 2X2 GB 1600MHz RAM, 500 GB Samsung HDD
Futtatott programok: 3D mark Vantage Performance módban, F1 2012 benchmark legmagasabb minőségen, Unigine Valley High beállítással.(Mivel a 3 D Mark Vantage a tesztek végén nem összesítette és 0-án hagyta a Score eredményjelzőt ezért engedelmetekkel a GPU és CPU értéket összeadva írtam ki a végösszeget. Természetesen a GPU és CPU által kapott eredményeket feltüntetem.)
Nagyjából ennyi lett volna, itt vannak az eredmények:
-
Johnie
tag
Szia! Ugyanígy jártam a Kingston HyperxBlu 2x2Gb 1600 Mhz Kit cl9 memóriáimmal az AsRock lapomban.
1600-asoknak vettem őket, a BIOS-ban Auto beállításon hagyva a frekvenciát csak 1333-on működtek.
Kézzel lefixáltam 1600-ra , azóta 1600-on is működik.
Próbálj memória írás-olvasás tesztet csinálni 1333 és 1600 MHz-re állítva a frekvenciát. Meglátod a különbséget. Az Aida nálam jól írja ki a éppen aktuális RAM frekvenciát, de csak a Számítógép / Túlhajtás fülön látható ,mintha tuning lenne.
Szintén megpróbáltam 1866 MHz-n használni ezeket az 1600-as RAM-okat , de nem sikerült. Ugyanúgy jártam mint te, a két modulból, csak az egyik modul működött 1866-on , a másik eltűnt valahová. Se Windows, se BIOS nem látta. Visszaállítva 1600-ra újra működött mindkettő.
Próbáltam fesz emeléssel (1.65V) a frekvencia emelést társítani, de akkor meg el sem indult a lap, BIOS reset-et (CMOS Clear-t) kellett csinálnom, hogy újra feléledjen az alaplapom.... -
Johnie
tag
válasz
Dany007 #7163 üzenetére
Arctic Cooling Alpine 64 Plus a hűtőd ha jól látom? Nem igazán találok már ilyen hűtőt sem a Best-Byte-on sem az IPON-on. Mindet felvásárolták?
Kissé rátakar a DIMM1-es memóriafoglalatra......vagy csak a én látom rosszul. Bár lépcsőzetes a kialakítása és felfelé terebélyesedik.
-
Johnie
tag
válasz
diablo1984 #7111 üzenetére
Szóval a RAM frekvencián kívül minden Auto-n van?
-
Johnie
tag
Nos, ha tudsz várni a hétvégéig, akkor pár tesztet le tudok neked futtatni az 5800K-val alapon 3.8-on, 1600-as RAM-okkal és az integrált 7660D-vel valamint ugyanezen procival, ramokkal és egy Inno 3 D 9600GT-vel.
Amit már most tudok, hogy 3Dmark11 nem fog elindulni a 9600 GT-vel a DX11 kártya hiánya miatt. -
Johnie
tag
Nem tudom ér-e valamit így összehasonlítani a két kártyát? :
-
Johnie
tag
válasz
kopidoo #7071 üzenetére
Ugyanez a procim, ugyanez a lapom van csak nem mATX-es és 1600 asok a RAM-jaim. Nekem CPU-Z , AIDA, AXTU, szerint 0-ás Offsettel , nem kapja meg a proci sem automatában sem a kézzel a BIOS-ban beállított 1.325 ös feszültséget. Offset emeléssel már igen.
CPU NB/GFX Voltage-nak nem sok az 1.35? Én átállítottam 1800-ról 2000-re ,hagytam 1.265-ön és jól megy.Frescho Látom nálad nincs Offset állítási lehetőség. Milyen lapod van?
-
Johnie
tag
válasz
daredar562 #7019 üzenetére
-
Johnie
tag
-
Johnie
tag
válasz
daredar562 #7009 üzenetére
Pont így vagyok vele én is, BIOS-ból manuálisan adok neki 1,325-öt , offset 0-án és mégis 1.25-ös feszt mér minden progi.
-
Johnie
tag
válasz
atti_2010 #6954 üzenetére
Nem akarok tuningolni, tökéletesen működik és megfelel a gép alap állapotában , csak egyszerűen érdekel mik a határai, mennyire emelkednek a hőfokok , egyáltalán érdemes-e csak egy picit emelni a gyári beállításokon.
Újabb képet osztok meg. BIOS-ban be van állítva kézzel a CPU freki :38 x 100-ra, a fesz :1,325-re Offset : 0-ra
Az érzékelők szerint mégis csak 1,256-ot kap. Hogy is van ez? -
Johnie
tag
válasz
atti_2010 #6946 üzenetére
Jónak tűnik ez a BIOS első blikkre de jobban szemrevételezve mégsem....rengeteg az állítási lehetőség mégis nagy ugrásokkal tudsz valamit állítani. Ugyanígy vagyok a memória frekvenciával, 1600-ról feljebb vinni nem tudom mivel a következő lépés az 1866 MHz. Mennyivel egyszerűbb lenne ha úgy csinálták volna meg, hogy minekünk kellene az értékeket beírni és akkor egyesével lépkedhetnénk fölfele.
-
Johnie
tag
válasz
daredar562 #6904 üzenetére
Nem tudom , hogy sok-e a 70 C mivel alapból, úgy hogy nem nyúlok a géphez is 38 C -os a GPU....
-
Johnie
tag
válasz
daredar562 #6901 üzenetére
Én most már egy órája beállítottam kézzel a BIOS-ban a Processor Maximum Voltage-t 1.325-re, az Offset-et-0-ra állítottam.
Azóta tesztelek. Tegnap ezekkel a beállításokkal kékhalálokat kaptam. Most nem.
BIOS beállítások: Memória fixálva 1600MHz-re, GFX Engine Clock: 894MHz, CPU beállítások kézzel 100 x 38.Figyelőknek az AXTU (Asrock Extreme Tuning Utility), CPU-Z, GPU-Z és AIDA programokat választottam
Processzor terhelőnek pedig az IntelBurnTest 2.5-öt maximum módban. Mind a 4 magot tekeri hálistennek.
Érdekes , hogy a feszültség szenzorok 1,250 V-nál megálltak, feljebb nem mentek.Érdemes megnézni a GPU-Z által mutatott GPU temperature érteket.... a 70 C nem sok kicsit?
-
Johnie
tag
válasz
daredar562 #6894 üzenetére
Amúgy nekem nem lenne türelmem ennyit a BIOS-ban turkálni, fényképezni, visszalépni win-be, hozzászólást megírni.... Inkább magam elé vettem az alaplaphoz kapott két könyvet, abban is benne van minden :-) CPB menüpont nincs AsRock lapnál....talán valamilyen más néven...
Ilyent találtam, hogy Boost Frequency Multiplier -
Johnie
tag
válasz
daredar562 #6894 üzenetére
core performance boost röviditésre gondolok
-
Johnie
tag
válasz
daredar562 #6883 üzenetére
CPU Voltage-nak az 1.262 Volt nekem édeskevésnek bizonyult Manual módban. Olyan szép kékhaláljaim voltak hogy ihaj!
-
Johnie
tag
válasz
juve600 #6866 üzenetére
Hello juve 600!
Sajnos annyira még nem ismerem ki a BIOS-át ennek a lapnak. Én az 5800K-mat a hozzáadott gyári hűtővel és ventivel használom.
Az alaplapom BIOS -ában található egy H/W Monitor fő menüpont. Itt lehet kiolvasni a hőmérsékleteket és a ventilátor fordulatokat.
Cpu Temp: 34 C belépékor és 48 C-ig felmegy míg a BIOS-t böngészem. ( állítólag a bios-ba belépve teljes terhelésen megy a proci)
M/B Temp: 31 C és ennyi is marad ( ez mi?)
CPU Fan1 Speed: 3206 rpm
Chassis Fan Speed: 1100 rpmÁllítási lehetőségeim:
CPU Fan1 és 2 : Full On vagy Automatic Mode -------- Jelenleg Full On-on van
Chassis Fan 1 , 2, 3, Settings: Full On vagy Manual Mode ---------Most Full On-on van
Over Temperature Protection: Enabled vagy Disabled ----------Enabled-en vanVan itt még valami páramentesítő funkcióbeállítás, de szerintem ezt senki nem használja....
Szóval nem tudom mik lennének az ajánlott beállítások, de míg gyári hűtővel rendelkezem addig minden marad szerintem maxon. Azért a te Artic freezer 64 hűtőd nem semmi. Jó halk lehet és a teljesítménye se lehet gagyi....
-
Johnie
tag
válasz
atti_2010 #6826 üzenetére
Nekem is magas kissé az alaplapom UEFI-jében levő OC Tweaker fül. Rengeteg állítási lehetőség van. Míg nem tudom mi mire való egyelőre hagytam pár dolgot Auto- beállításon. Egyedül a DRAM Frequency-t fixáltam le 1600MHz-en és a GFX Engine Clock-ot állítottam 800-ról 894 MHz-re.
A CPU Voltage rész is Auto-n volt , lefixáltam 1,300 V-ra. Sajnos játékok alatt így kék halál fogadott, így visszatettem Auto-ra
-
Johnie
tag
Saját régebbi hozzászólásomhoz kell reagáljak.
Úgy néz ki hogy az alaplapom UEFI-jében az AHCI BIOS ROM - Enabled-re állításával kikerülöm a Sata eszközök ellenőrzését.
Ha Disabledre állítom akkor A2-es üzenettel POST-ol néha a gép , igaz elindul a win , de lassan mert pár másodperc erejéig csak ezt az A2 üzenetet látom.
Ma betettem a dvd író-olvasómba egy dvd lemezt és nem akarta beolvasni. Betettem egy cd-t és azt sem. Újraindítottam a gépet és próbáltam egy win7-es dvd-ről bebootolni de nem indult el, nem olvasta a lemezt.
Firmware-t frissítettem a dvd íróban. Semmi.
Nosza szétkaptam a gépet és kicseréltem az író sata kábelét.
A2-es üzenet megszűnt, gép nem áll másodpercekig a POST-nál, lemezeket olvassa az optikai meghajtó boot-nál is, win alatt is. -
Johnie
tag
Sziasztok! Még a jó múltkor említettem, hogy a memóriáimból, (amik 1600-asok) - 1866-os sebességet próbáltam kicsikarni. Természetesen eredménytelenül. Próbálkozásaimat közzétettem ( fesz. emelés , BIOS frissités, stb.)
Aztán a állandó állítgatás eredményeképp a POST-nál kaptam egy A2-es hibaüzenetet és lassan indult el a windows. Ezeddig mindig a POST után a 99-es üzenet (minden rendben) után indult azonnal a windows . Utánaolvasva SATA hibának tűnt. Elkezdtem átállítani a sata beállításokat , volt hogy A3 üzenettel állt pár percig a POST , vagy A2-vel ,majd idővel indult a windows.
Átállítottam az AHCI BIOS ROM-ot - Enabledre, (fogalmam sincs mit jelent) de így már hibaüzenet nem fogadott. Egy darabig elvoltam így is, de nem hagyott nyugodni a dolog. Ismét turkálni kezdtem a BIOS-ban. Beállítottam mindent gyári alapértelmezettre. Induláskor hibaüzenet nem fogadott. Procit lefixáltam 3.8-on. Még semmi. VGA RAM-nak adtam 1 GB-ot. Semmi hiba. Aztán az 1600 as RAM-okat lefixáltam Auto-ról - 1600-ra.
...Megjelent az A2-es üzenet. Visszaállítom Auto-ra, - Post, majd -99-es üzenet és Win indul egyből. Ha lefixálom 1600-ra - Post, - A2-es hiba üzenet, - 20-30 mp. várakozás majd indul a win. Ha hagyom lefixálva, de beállítom az AMD AHCI BIOS ROM-ot Enabled-re , - Post, -99-es üzenet, azonnal indul a win.Ki érti ezt? :-)
-
Johnie
tag
Nálam is hülyeségeket ír az AIDA.
0 és -3 fokokat. Megnéztem, nem jégbordás a procim -
Johnie
tag
http://www.youtube.com/watch?v=gxzHjehLByY
-
Johnie
tag
válasz
InterFox #6084 üzenetére
Pedig sokan kíváncsiak lennénk itt, hogy a Dual graphics-al milyen eredményt tudnál kihozni.....
Egy 6670-es 20.000 körül mozog.
Szerintem APU mellé kicsit pénzkidobás ilyen erős kártyát venni. Az A10 5800K processzor teljesítménye felér szerintem a fele áron kapható AMD Athlon II X4 750K -éval.
Az APU erőssége a kombinált módban és ennek olcsóságában van. Persze korlátokkal erős videografika terén.
Kétségtelen, hogy az 5800K APU mellé be lehet tenni a 7850, 7870, 7950 kártyákat, de akkor jóval drágábban jössz ki mintha egy ugyanilyen teljesítményű sima CPU mellé tetted volna ugyanezen kártyákat... -
Johnie
tag
válasz
atti_2010 #6006 üzenetére
Teljesen igazad van, azzal a különbséggel, hogy sejtettem , hogy az 1600-as RAM nem igazán fog 1866-on muzsikálni, de egy próbát megér,egy életem-egy halálom és megpróbálom hátha.....De ha nem, akkor nem, működjön 1600-on :-) stabilan. És 1600-on stabilan , jól megy.
Bios A2 üzenetre visszatérve: Utánanézve valamilyen Sata problémának tűnt ez az üzenet. Átállítottam a Sata Mode-t AHCI-ról IDE-re ,ekkor meg az A3 -üzenet fogadott.
Majd Átállítottam az AHCI BIOS ROM-ot Disabledről-Enabledre , és lám , nincs várakozás, egyből inditja a windowst -
Johnie
tag
Érdekes ez az új 1.90-es BIOS az 1.80-hoz képest. A régebbi verzióba ha be akartam lépni, gépindításnál nyomtam egy DEL-t , csippantott egyet és belépett egyből. A mostaninál inditáskor nyomok egy DEL-t csippant egyet, nem csinál semmit hanem kb. 20-25 másodpercig áll az A2 üzenetnél majd átvált 99-re és belép a Biosba.
-
Johnie
tag
Megtörtént a BIOS frissités. 1.80-ról 1.90-re.
Az 1600-as ramok most sem mennek párban 1866-on. Csak az egyik. -
Johnie
tag
Sziasztok! Ismét én....Áttettem az 1600-as RAM-okat az 1-3-as foglalatból a 2-4-be és ugyanaz a jelenség fogad ha 1866-ra állítom a memória frekvenciát. A 2-es foglalatban levő eltűnik, a 4-es foglalatban levő működik 1866-on :-)
1.80-as BIOS van rajta, tudom most azt mondjátok frissítsem 1.90-re. De azt hogyan kell biztonságosan? -
Johnie
tag
Nekem is gagyi , komolytalan lapnak tűnt az AsRock, kb 10 évvel ezelőtt annyit tudtam róluk, hogy "pici , occó, kinai..".:-) és elfüstölni is láttam vagy kettőt régebben. Azóta eltelt 10 év, még mndig a piacon vannak, és remélem kinőtték a gyermekbetegségeiket. Nekem legalábbis többen is ajánlották manapság az AsRock lapokat.
-
Johnie
tag
Értem. Tehát nem lenne "Trial Graphics"
A memóriákat meg átpakolom , kipróbálom úgy-hátha...
Köszönöm a választ. -
Johnie
tag
Sziasztok! Én is APU tulajdonos lettem :-)
De mint mindenkinek , nekem is kérdéseim támadtak azonnal miután beüzemeltem a gépem.
A processzor A10 X4 5800K, az alaplap AsRock FM2A75 Pro4, a memória 2x2Gb Kingston KIT ddr3 Hyper X 1600 MHz cl9.
Rengeteg kérdésem lenne, lehet, hogy olyan is amit már megválaszoltatok itt a fórumon belül.
A videokártya ugye egy integrált Radeon HD7660D , ami mellé úgy olvastam ,hogy egy PCI-E Radeon 6670-et érdemes legfeljebb venni ha esetleg bővitenénk még játékra a gépet. És kettő db. PCI-E Radeon 6670 betehető? Az integrált vga működése megmarad akkor is? Olyan lenne mintha 3 videokártya lenne a gépben?Érdekes jelenségre figyeltem fel. A fentebb említett memóriákat gondoltam kipróbálom kicsit húzva. Az alaplap UEFI-jében (BIOS-ában) átállítottam a RAM frekvenciát 1600 MHz-ről 1866 MHz-re.
A gép , a windows , a játékok elindulnak így is, az 1866-os érték megmarad ,de eltűnik az egyik RAM-om! Single chanell-be áll át, a DIMM1-es foglalatban levő RAM 1866 MHz-n működik, de a DIMM3 foglalatban levő eltűnik, az UEFI , az AIDA sem látja többé. Így a 4 Gb-ból csak 2 Gb-om van.
Ha visszaállítom a frekvenciát 1600-ra akkor ismét működik a Dual Channel , megvan mind a 4 GB RAM-om.
Miért van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest