- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Centre
tag
válasz
#85552128 #14640 üzenetére
gyszer bvolt egy ilyen beszélgetésem erről valakivel itt a PH!-n. Amellett érveltem, hogy nagyon nagyon szűk az a keret ahol igazából megéri az A10-es, s nem jön ki jobban az ember valamelyik alternatív konfiggal(Dvga, ne adj isten intellel). Azt hiszem a beszélgetés pont abból indult ki, ha jól elmlékszem, hogy megéri-e egy 25-30-ezres lapot venniegy budget APU alá.
kíváncsi vagyok mi lesz most a verdict, persze várni kell amíg szelidülnek az árak s amíg a forint összeszedi magát (bár én erre nem tennék nagyobb összeget) ogy értelems döntést lehessen hozni.
-
Centre
tag
Érdekesség: indiában milyen stratégia vezett az AMD sikeréhez.
Más: Miért olyan irgalmatlanul pocsék a Piledriver 2 sorozat egy szálas teljesítménye? Tudom, tudom, hogy ennek a jelentősége rohamosan zuhan, de ez nem magyarázat. Mi az oka? A Cache hiánya? Ha ez lenne a probléma akkor az FX sorozatnak jóval erősebbnek kéne lennie az APU-s variánsokhoz képest. A feleannyi FPU? ugyanannyi fpuja van, mint az i3-nak.
szóval.. miben rejtezik ez a shortcoming?
-
Centre
tag
ezek a ram árak nagyon aggasztóak.
-
Centre
tag
válasz
The Exiled #9528 üzenetére
Semmilyen.
-
Centre
tag
válasz
frescho #9289 üzenetére
Majdnem minden erősebb annál
Az a komment csak árcheck volt.
(#9288) bmwfan199410
Én így nem venném meg s nem csak azért mert túl van árazva hanem mert nagyon nem mindegy milyen
1) sebességű az a winchester
2) milyen táp jár hozzá (gondolom az is van )
3) milyen sebességű az a ram.Emellett én
A) nem venném DVD írót, s nem csak azért mert már van három, hanem mert 2013-van.
B) vennék viszont A75-ös alaplapot az USB 3.0 miatt. -
Centre
tag
válasz
bmwfan199410 #9285 üzenetére
A4-5300 új -12000
Asrock fm2a55 dgs 13000
4 giga 1600-as ram 10000
1 TB wwinchester 15000DVD író 4000
54 ezer forint minden újonnan.
-
Centre
tag
a rammal kapcsolatban ez egy nagyon érdekes elemzés az új xbox memóriájáról. az ésszerűség azt diktálja hogy legalább elgondolkodtak a Microsoft számára tervezett rendszer PC-re való átültetésén.
http://www.anandtech.com/show/6972/xbox-one-hardware-compared-to-playstation-4/3
"Micron DDR3-2133 DRAM on board (16 x 16-bit DDR3 devices to be exact). A little math gives us 68.3GB/s of bandwidth to system memory."
Ha valaki volna olyan kedves, hogy ezt a 16*16 -t hogy kell érteni azt megköszönném ( nincs erőm beleásni magam a témába)
a 6t-SRAMról pedig ezt írja "According to their data, there’s roughly 50GB/s of bandwidth in each direction to the SoC’s embedded SRAM (102GB/s total bandwidth). The combination of the two plus the CPU-GPU connection at 30GB/s is how Microsoft arrives at its 200GB/s bandwidth figure, although in reality that’s not how any of this works. If it’s used as a cache, the embedded SRAM should significantly cut down on GPU memory bandwidth requests which will give the GPU much more bandwidth than the 256-bit DDR3-2133 memory interface would otherwise imply. "
-
Centre
tag
válasz
TaylorPro #9144 üzenetére
Ez elős magasabb árral lefölözik korai adoptálok (magyar szó?) pénztárcáját, még két-három hét és ez is nemsokára 30k körülre süllyed, meglásd
Egyébként meg a Richland nem neked szól hanem azoknak akik veled aszinkronos upgrade ciklusban vannak.. tehát akik most llanót, régi athlon II-est járatnak vagy épp most építenek új gépet.
-
Centre
tag
válasz
atti_2010 #9137 üzenetére
Igaz, semmi sem biztos, de ezzel mégiscsak többet tudunk, mint a semmi. Valószínűleg abban igazad van, hogy az alaplapgyártók nagyban fognak bevásárolni sőt, szerencsés esetben még az is könnyen előfordulhat, hogy közben több waffer(?) állítanak majd a GDDR5 gyártására.
Kicsit aggódom, hogy a Richlanddel elszakadtak az apuk árai az i3-asokétól és ez az olló a Kaverival csak nyílni fog.
-
Centre
tag
válasz
SupportLmg84 #8872 üzenetére
jól tippeltem, 12000 + 14,400+9200= 34,6k
Nem akarok hülyeséget mondani, de a Celeron D-s processzorod alatt dolgozó alaplapod megtartható mert van rajta sata 3., ilyenkor:
9k-s ramot használtan
10k körül veszel valami ilyesfélét, szigorúan használtan: http://hardverapro.hu/apro/elado_intel_e7300_socket_775_budapest/friss.htmlés 17-ből pedig egy DDR3-as 6670-est ami sacc per kb kis ráhagyással az A10-es teljesítményét hozza. http://www.argep.hu/product_1640084.html Használtan, ha találsz.
De mielőtt vennél bármit is, mindenképpen nézz be a gépépítős topicba is
amit mindjárt belinkel valaki.Megtaláltam, tessék: Milyen asztali gépet vegyek? -
Centre
tag
válasz
SupportLmg84 #8839 üzenetére
alaplap a55m-dgs 12000
processor a6-5400k 14000
memoria 2x2 10000
szóval a költségvetésed 36k jól értjük? ebből jobbat is tudsz venni -
Centre
tag
válasz
atti_2010 #8516 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Mondjuk ebben biztosan közrejátszott az is, hogy milyen öreg a Trinity GPUja. Gondolkodom, mert szeretnék egy tartós - 5 évre - egy kaveri, jobban mondva egy GDDR5 rendszer-memóriájú gépet, ami akár laptop is lehet. Emellé lehet, hogy most veszek egy aprócska, frissen levetett trinityt vagy richlandot. Igazából öreg már a laptopom és egyébként sem akarom tovább gyilkolni napi 18 órán keresztül, nem egészséges (=biztonságos) hogy csak egy gép van idehaza, értitek? Azért érdekel az AMD mert 4 natív mag* jár max 30k-ért ami óriási.
Figyelemmel követem az eseményeket 'oszt majd meglátjuk.
@El Kebir, nem igazán játékra kell, de én mindenképpen akarok majd egy kaverit, a kérdés, hogy addig mi legyen.
*Ok, modul, de értjük miről van szó.
-
Centre
tag
válasz
Schalke #7776 üzenetére
28500 A10-5800k
13000 FM2A55
13000 Western Digital Caviar Blue 500GB
8000 2x2 1600 mhz Ram
9000 Corsair 350VSÖsszesen: 71000 + valahonnan 500 forintért kerített 10 éves házikó, ami az elülső USB portokat leszámítva teljesen jól működik. Randa, de működik. Az alaplap és a proci ugyanattól az embertől lett linkelve csak azért mert talán ki lehet valami engedményt dumálni belőle
-
Centre
tag
-
Centre
tag
Szerintem a DualG nem nagyon éri meg Desktop vonalon:
30'000 +20000 + 2000-3000 -t fizetsz egy A10 -5800k- Gddr5-es 6670 + RAM feláras gépért, amiből vehetsz egy Athlon 750k - 7770-es radiátor kombót vagy egy egy am3+-os lapot 30ezres FX6300-zal és ugyanazzal a videókártyával.
(#6676) ryori
Az nem más, mint egy A10-5800k letiltott grafikus maggal, mindkettő teljesítménye nagyjából az FX4300 körül van. Nagyjából.
-
Centre
tag
-
Centre
tag
Kicsit releváns
Build the best $350 gaming PC http://www.youtube.com/watch?v=lv60r_cS8kw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest