- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipido
senior tag
válasz
FireKeeper #12160 üzenetére
Igen, tudom.. tervben is van.. de mivel ezen a gépen "csak" dolgozom (a többi már frissítve) elég macera mindent újra beállítani. Igazából a memória fogy el meló alatt és belassul. Nem kellene ennyi memória az IGP-nek. Kipróbálnám, hogyan boldogulna a meglévő memóriával, ha nem jól, akkor nem marad más mint a 64-bit...
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
FireKeeper #8789 üzenetére
Kaphatók a fenét, már rég lenne a kezemben... Iponék is csak előrendeléseket vettek fel rá idáig...
Most szerdán v. csütörtökön jön az első tényleges szállítmány...
-
alexy92
aktív tag
válasz
FireKeeper #8791 üzenetére
Jó de iponnál minden drága
Amúgy már bánom, hogy ilyen lapot vettem, és spóróltam kb 3-4 ezer ftot ezen, és csomó kompromisszumot kellet kötnöm
-
alexy92
aktív tag
válasz
FireKeeper #8789 üzenetére
hol ?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #8599 üzenetére
Ezen kívül a nem K-s APU IGP -t lehet húzni mert ha csak FSB emeléssel akkor az nem valami jó.
andree04
Azért nem kellene félrevezetni senkit.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #8576 üzenetére
Így igaz de ezek szerint lehetséges forrasztás nélkül is, kérdés mekkora frekvenciát bír, ez viszont nem ma fog kiderülni.
-
Vartanus
őstag
válasz
FireKeeper #8570 üzenetére
Gondolj bele,ok ramok nyilván BGA-ként vannak a deszkához forrasztva ez neked is egyértelmű gondolom,de teszem azt ha jelen esetben az APU nem forrasztva van,ott már a rendszerben keletkezik egy gyenge pont ugyanis az FM2+-nál ugye tűk és aljzat kapcsolat van ami sosem lesz olyan pontos mint a forrasztás.
-
Vartanus
őstag
válasz
FireKeeper #8568 üzenetére
a GDDR5-ös ramok kimagasló sebességének úgy tudom(lehet rosszul),hogy követelménye a forassztott APU(GPU) és ramok.
-
juve600
nagyúr
válasz
FireKeeper #7086 üzenetére
sniper elite v2
sniper elite ghost warrior 2mindegyik fhd-ban,ultra felbontás és 100 fps körül
-
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #7083 üzenetére
Egyetértek, FHD szvsz HD 7850 2 GB-nál kezdődik.
-
margithid
veterán
válasz
FireKeeper #4283 üzenetére
Win7-tel milyen problémák lehetnek?
-
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #4278 üzenetére
CPU + Chipset függvénye (Intelnél VT-d, AMD-nél IOMMU kell hozzá) elsősorban.
FX-4170 + Gigabyte HD 6850, GeForce GTS 250 összeállításban készült már róla cikk, csak ebben APU-król nem tesz említést a szerző.Elméletileg egy GPU/OS lehetséges:
Videokártya
A videokártyától is függ, hogy át lehet-e adni virtuális gépnek vagy sem. Ökölszabály: ha a kártya nVidia akkor nem fog működni, ha AMD/ATi akkor gyakorlatilag mindig működni fog. Érdemes utánanézni ITT, hogy a kiszemelt kártyát valaki már működésre tudta-e bírni. Ez az oldal sem tartalmazza az összes kártyát, bár látszik, hogy sokkal gyakrabban frissítik mint alaplapos társát. A "<kártyakódja> passthrough" kifejezésre keresés itt is szinte mindig dob használható találatot.
-
margithid
veterán
válasz
FireKeeper #4273 üzenetére
Igazából azt se tudom elég lenne-e nekm az 5500 teljesítménye, 3 virtuális xp futattására és firefox 40-50 oldal megnyitására lenne használva, ez mellett még átlagos dolgok, pl zene, film, net.
Aztán lehet erre már jobb egy i5, nem tudom.
MiniITX-en is gondolkodom, de az nem hoz sokat fogyasztásban, ahogy hallom. -
Findzs
addikt
válasz
FireKeeper #4170 üzenetére
usb 3 -ból ugyanannyi van a két szóban forgó lapon (4db)
asrock FM2A75 Pro4-M, asus F2A85-M LE
mindkettőn sata 3 van az, hogy a 85 -ös asus -on nem 5 van hanem 7 az átlag otthoni felhasználóknak szerintem lényegtelen ki használ manapság 5 -nél több sata eszközt?
de egyébként mindenki olyat vesz ami neki szimpatikusabb valamiért, csak azt szerettem volna mondani, hogy sata portból van több az asuson, ami inkább az asus mellett szól érdemben az a +1 év gar
-
Mahrenburg
őstag
válasz
FireKeeper #4185 üzenetére
FireKeeper, HeavyToys - Köszi a válaszokat!
Nekem FM1-es Extreme6-om lesz (ezért "szürkültem be"
), s most töprengek. hogy milyen hűtőt kapjon, de asszem valami kisebb "torony" lesz...
-
szacsee
nagyúr
válasz
FireKeeper #2865 üzenetére
-
=HG=
addikt
válasz
FireKeeper #2307 üzenetére
Ezt azért nem állítanám, hogy esélytelen! Lehet nem hallottál erről!
(#2318) Tomix24 : Nem a teljesítménye miatt jött szóba, csak hogy akkor elméletileg megy DG-be..??
-
Vartanus
őstag
válasz
FireKeeper #2289 üzenetére
Csak nálam azt a hivatalosan támogatott 1866Mhzet sem bírja fagyás nélkül ez a fő gondom...
-
senki66
senior tag
válasz
FireKeeper #2310 üzenetére
Várhatóan, de azt meg is kell venni megint.
-
attiati
veterán
válasz
igen, de akkor pl. a BF3 miért nem profitál az Athlon több magból? Mindenki azt mondja, hogy ott multiban a több mag számít. Ott el kéne páholnia a pentiumot.
-
senki66
senior tag
válasz
Mivel teljesen láma vagyok a kérdésben a válaszom akár de, de ha az AMD A6-5400K meg a Gigabyte HD 7770 úgysem játszik együtt, akkor végül is tök mindegy.
-
kircipeti
senior tag
válasz
FireKeeper #2289 üzenetére
En azert bizok benne, hogy valami bios frissites megoldja. Tul dragak voltak a memoriak, hogy 1866-on jarassam oket
-
shinren
csendes tag
válasz
FireKeeper #1874 üzenetére
huhh ennek örülök, a kérdés csak az h az ázrok alaplapom befogadja e elsőre a memót , vagy állítani kell e az órajelen
-
ati3x
senior tag
válasz
Tájékozódom..
Ha jól értelmezem, akkor egy 6670-el lehet duál módban hajtani a prociban található igp-t.. Így viszont milyen teljesítményt ér el? Érdemes? Mert pl egy 6670-es ddr5-el szerelt kari 680 SEK (svéd korona) az A10 5800K pedig olyan 1000 SEK. Deviszont egy AMD 750K 650 korona, egy 7770-es kártya pedig 1000.. Tehát árban ugyanott vagyok.. Viszont az igp és a 6670 nem hiszem hogy hozza a 7770-es szintet, ráadásul gondolom ez a duálos megoldás nem annyira kiforrott.. Gondolom néhány progi használja, néhány meg nem olyan jól..
A másik dolog: fogyasztásban idle-ben, netezésnél gondolom nem sok különbség van a két rendszer között.. Magyarul ez sem lehet tényező.. Magyarul arra gondolok, hogy fm2-es lap, 750k, 8 giga memo. Később egy 7770, addig pedig bepattintom a 8800GT-t..
-
ati3x
senior tag
válasz
A gondom az, hogy a legszimpibb az amd FX6100-as proci lenne.. Ami egálba van árban kb az A10 5800K-val..
De nem nagyon találok microATX-es lapot AMD 970, vagy AMD990FX-es vezérlóvel.. Meg nem is nagyon vagyok képben, hogy az AMD meddig tartja meg az AM3+ os foglalatot.. Ezért gondolkodom FM2-ben.. Gondolom később "combosabb" procik is jönnek (i5 teljesítmény körül) vagy hogy? -
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #1406 üzenetére
Dehogy, a HD 6850-el, ha úgy menne az APU-val ki a fene venne még diszkrét VGA-t, én biztosan nem.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #1404 üzenetére
A fiam kedvenc játéka és ő játszik vele, 5%-nál tart Boston városában maxon van a játék és 27FPS körül megy, nem mondhatnám hogy annyira belassult.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #1402 üzenetére
Min beállításokkal 1080p ment az FM2 konfigon 30-40FPS, az FM1 konfigon megy egy HD 6850-el max beállításon 35 FPS, közepes 65 FPS felett 1080p.
-
Steelers
senior tag
válasz
FireKeeper #757 üzenetére
Értem és bocsi a dupla hozzászólásért! Akkor alapban 1866mhz-n fog üzemelni? Ha nem akarok tuningolni akkor nekem elég 1866-os?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
FireKeeper #742 üzenetére
És tényleg. Köszi!
-
cyrix
csendes tag
válasz
FireKeeper #739 üzenetére
Az A85W-t nem tuningra szánták, 100w-ig meg elég a 4 pin is.
Remélem hamarosan kapható lesz az A85X, egy 5800K-t és 8giga 2400-as predatort szeretnék még mellé.Itten vane:
-
Ghotto
csendes tag
válasz
FireKeeper #689 üzenetére
az néztem most én is, hogy az Asus 28K~ a Arock meg 18K~
-
Ghotto
csendes tag
válasz
FireKeeper #683 üzenetére
és ha teljesítmény szempontjából nézzük a két konfigot ?
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #450 üzenetére
Nem is értem hogy merülhet fel, hogy "minek". Régen AMD + Nvidia volt a menő
Komolyra fordítva, volt anno két hónapig egy 5750-em vagy mim, de annyit szoptam vele linux alatt, hogy soha többé.
-
wwhy
veterán
válasz
FireKeeper #353 üzenetére
Első körben ITX-es verzióra gondoltam, de nincs keret új házra+lTX apra (főként, h nem szívesen mondanék le az Antec minőségről).
Második körben a halkság volt a fontos - ezért az IGP (egy ventivel kevesebb); gondolom a több száz oldalas pdf-ek, doc-ok, grafikonok nem fektetik meg.Asrockot sose szerettem, mint ahogy ECS, Biostar stb. sem igazán érdekel. Egyik ismerős kerekedőnek már az 5. A55-ös Asus lapot vitték vissza - seképsehang jelenség.
A75 kell az USB3/SATA3 miatt. Lenne egy 1600-os Muskhin RAM, aminek 6-6-x-x az időzítése, nagyon gondolkodom rajta; online tesztek szerint simán húzható 2000-ig - de erre nálam nem igazán kerülne sor.
-
F34R
nagyúr
válasz
FireKeeper #342 üzenetére
szamomra is.... lap egyelore nekem ASUS tudja hozni az elfogadhato szintet , mind szolgaltatasban mind pedig design-ban.
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #296 üzenetére
Az is pofátlanság, hogy szinte minden gyártónál csak a legdrágább lapon van DisplayPort - holott ez ugye nem jogdíjas, ellentétben a HDMI-vel, ami ehhez képest talán csak a legolcsóbbakon nincs.
-
toyone
őstag
válasz
FireKeeper #296 üzenetére
Mi gondod a Pro4-el?
Engem is az zavar hogy már azért egy jó ideje hozzá lehet jutni a CPU-hoz, de alaplaphoz nem.
Asus-nak már A55 / A85 elérhető majdhogynem a kezdetek óta, aranyáron
Gigabyte a nagyon alap és a csúcs lapja beszerezhető
Asrock mától, 3 lappal a 6 ból.
MSI sehol sincs még.
Biostar alap és a közép szint elérhető -
BlueAthlon
senior tag
válasz
FireKeeper #293 üzenetére
Igen, Asus eléggé magasra árazta a lapjait... Gondolkodtam én is rajta, de inkább választottam a kisebbiket egyelőre...
2000+ NB / 2400 Mhz memória magasságában van már valakinek stabil eredménye ? Próbálkoztam hétvégén párszor gyorsban, de 2000 /2200 felett állandóan elbuktam. A sima 85-M offset feszkó állítgatása kicsit zavaró, 85-M Pro esetén van lehetőség pontos értékek beállítására.
Esetleg cseréljem le Giga/Asrock lapra ?
-
Vartanus
őstag
válasz
FireKeeper #232 üzenetére
Szerintem ez az idő előrehaladtával egyre így lesz mivel az AMD hosszútávú tervei azok(ahogy olvastam)hogy egy platform alá fogni a kategóriákat,mint tudjuk előzetes tervek alapján már a 2nd gen FX-ek is FM2-be jöttek volna,de mégis úgy döntött az AMD,hogy ezt majd jövőre lépik meg 2013-ban,mikor a 2modulos Kaveri APU mellé jönnek(ha jól láttam) FX procik is..de idővel már amúgy is csak APU (FMx) platform lesz...
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #234 üzenetére
Nem hinném, hogy ha pl. kevesebb fázis lenne egy csúcs FM2 lapon, az azért lenne, mert annyival jobb VRM-eket alkalmaznak, egy csúcs AM3+ laphoz képest...
Persze itt most nem wattra pontos becslésekről beszélek.
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #232 üzenetére
Csak remélem, az alaplapgyártók is tudják, hogy nem 100W az elvi plafon, hanem 125...
Illetve, hogy mindez a mai lapokra is vonatkozik.
Meg kellene nézni, mennyi fázis van egy komolyabb AM3+ lapon és mennyi egy hasonló FM2-esen...
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #230 üzenetére
Tegnap láttam valahol egy AMD-s slide-ot, most sehogy sem találom, amin az FM2-nél 125W szerepelt a max. TDP-re! Ami mondjuk nem csoda, tekintve, hogy később FX-es procik is jönnek ide - vélhetően nem csak 2-modulosak... Szóval, a komolyabb lapoknál ez lehet az alap, és erre tesznek még rá valamekkora ráhagyást. Szerintem nem keveset...
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #227 üzenetére
Persze, de arra elég lehet az a 136 MHz is.
-
Tidus
addikt
válasz
FireKeeper #216 üzenetére
Mert azon agyaltam ha beruháznék egy ilyen ASrock ITX-be, és egy prociba, akkor mennyi t fogyasztana, ha állandóan menne. Adat le-fel- ben.
-
toyone
őstag
válasz
FireKeeper #211 üzenetére
MSI várós még mert elviekben 31k lesz a csúcslapjuk.
Biostarral kapcsolatban tudok neked infóval szolgálni.
3db lap van hivatalosan, ebből úgy néz ki csak kettő lesz itthon a TA75MH2 és a HI FI A85W az X azaz a csúcs lapjuk ezidáig úgy néz ki nem lesz. -
kisza25
félisten
válasz
FireKeeper #206 üzenetére
ebből kiindulva ár/érték/teljesítményjavulás tekintetében,egy 1866Mhz RAM kit-el jár az ember a legjobban Trinity mellé
-
Valdez
őstag
válasz
Világos, csak próbáltam adni magyarázatot arra, hogy 1866 felett miért nem olyan látványos a gyorsulás.
-
kisza25
félisten
válasz
+1
-
miresz
veterán
válasz
FireKeeper #200 üzenetére
Ezzel én is így vagyok,de horror drága.
-
Konfigos
őstag
válasz
FireKeeper #196 üzenetére
Számomra felejtősek ilyen áron az ánusz deszkák.Inkább Asrock vagy msi lesz,de még megvárok pár tesztet azokkal a lapokkal is.
#197: Nem semmi.
Egyáltalán nem is vészes egy olyan kit ami képes ezekre az órajelekre,bruttó 14k körül már van 2x4gb.
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #73 üzenetére
Ha még csak a microATX lenne drága... A V PRO sem kezd valami fényesen ár tekintetében, a Mini-ITX-ről meg ne is beszéljünk (nincs is miről beszélni), ahogy eggyel feljebb mondja a kolléga.
Szegényes és drága az FM2 lapok startja. Ugye érzed a paradoxont? -
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #55 üzenetére
Amit én kinéztem az ASUS-ok közül, 44k-ra volt kitéve... Pfff... Mint valami FX-es Sabertooth lap...
Apropó, jelenleg le vannak véve az Iponnál. [link]
-
kisza25
félisten
válasz
FireKeeper #38 üzenetére
na igen, de megy ez még lejjebb is, ezek tegnap jelentek meg, bár ennyi pénzért intelbe mini-ITX-et vettem....
-
mrbig25
őstag
válasz
FireKeeper #13 üzenetére
Igen-igen...de én próbáltam a legfőbb különbségre koncentrálni.
Valdez
Itt lehet olvasni a Kaveri -ről, de gondolom ez még nem szentírás.
Főbb változások lesznek:
Új, steamroller architektúra - PCI-e 3.0 - DDR3-2133 - GCN architektúrára épülő IGP, szóval ez már nagyon ígéretesnek hangzik. -
Valdez
őstag
válasz
FireKeeper #13 üzenetére
Remélem a kaveri minimum 3 modulos és legalább 512 stream processzoros kiépítésben fog érkezni.
-
margithid
veterán
válasz
FireKeeper #15 üzenetére
Nekem az igp nem is fontos, ha intel platformot veszek, ott is az integrált menne.
-
x_o_n
veterán
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
Nem temetem csak tiprodom hogy érdemes e váltani vagy sem?
-
mrbig25
őstag
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
Én még nem temetem.
A linkelt tesztnél szerintem egyértelműen driveres hiányosságok vannak, mert nem hiszem, hogy a Trinity-s dual graphic visszalépés lenne a Llano-hoz képest.Nagy az esélye, hogy beruházok egy Trinity-s konfigba, amennyit játszok, ahhoz bőven jó lenne, akár még dual graphic nélkül is.
Ha pedig hihetünk a híreknek, akkor a következő generációs Kaveri APU is FM2-es lesz, ami elméletileg még nagyobb ugrás lesz. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
FireKeeper #1 üzenetére
Kíváncsi lennék majd tapasztalatokra, mert azt tervezem a jövőben, hogy erre cserélem a konfigom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest