- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- iPhone topik
- Yettel topik
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz
Lesliegold #18607 üzenetére
Ez nagyjából egy gyári Phenom II X4 hűtő, elég hangos jószág volt régebben a procimon.
Tud hűteni de nemkellemes a hangja, persze az "APU" egységek korántsem fognak 125 ill 140 TDP kerettel
rendelkezni..legalábbis a kiszemelt példány biztos nem. De azért a kellő hőfok értékek és a mérsékelt zaj érdekében elgondolkodnék egy aftermarket cuccon....akár már egy tx4 vagy hasonló jószág is jótárs lehet. -
Apollo_21
addikt
válasz
#58450688 #18579 üzenetére
Mint EX AMD fan...nagyon kíváncsi vagyok hogy mit tud, tudnak, bár azóta mióta eljöttem arról az oldalról érdemi fejlődés/előrelépés nemnagyon volt még
Hisz FM2+-ig minden megvolt..kivéve igp-vel szerelt Apu-s egység..
Szimpla X4 750K-volt a max amit azon a fronton próbáltam, nemvolt rossz, de a 7950 már nemmindíg ment hozzá -
Apollo_21
addikt
válasz
simongab #17797 üzenetére
Igen, mert kevés a 4.8hoz a fesz...de az 1.5meg qrv.. sok..ha eddig nemsült meg majd idővel megfog.
1,45fölé állandóra én biztos nemraknék procit...bár nemtudom mire kell a 4.8..de elégedj meg egy 4.5ös frekivel, nem halálian sok fesz mellett...
1,42V-al biztos hogy viszi a 4.5-et, esetleg kevesebbel.
És azt még el is lehet fogadni, még hűteni is elég jól meglehet. -
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz
eastone1 #17350 üzenetére
Ott bukik a dolog h egyre több konzolról átírt játék van amik újabbak a piacon..és esetleg 30vagy 60as fps korláttal amit nemmindíg tudsz átírni..na ezekhez pl egy 750K 4.5re húzva is kevés volt....érdekes i5el alapon jól mennek...és nem, nem más a vga...mindkét rendszerben szerepelt 7870 és a mostani kártyáimból is...
Tehát ennyire neáltalánosítsuk már le h az Intel csak 5fps-t hoz AMD-hez mert baromság.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Armagedown #17020 üzenetére
Nagyjából sehogy
Ha jól tudom megse mukkan talán még 3magos gépen sem.
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
ironman44 #16872 üzenetére
270X CF-et inkább vmi Intel cuccal hajtanám meg...az fm2+ba nincs értelmes cf képes "meghajtó motor".
Persze lehet Cf-ezni..csak akkor max a 250et tenném annak meg nemsok előnyét látom...
Veszel szépen egy X4 750K-t, feltolod 4,5re mellédobsz egy 7870XT-t és kész a konf.
Vagy akár erősebbet de azt már biztos nemhajta ki.
Vagy ha ennyire kell a CF mert kiakarod próbálni..akkor minimum egy FX8350 és esetleg úgy 2db 270X -
Apollo_21
addikt
válasz
Balathruin #16860 üzenetére
A nagy "guru"k azt mondják h ez AMD betegség...bár én először az X2 370K-m nál láttam , aztán az X4 750K-m nál
-
Apollo_21
addikt
Kb nekem is ilyen fesszel hozta anno ezt a frekit..simán vállalható ha rendesen megvan hűtve.
Monitorozási gond idle állapotban volt olyan 10-15fokot mutatott, de amint kapott terhelést beállt egy nagyjából valós/hihető értékre. Tehát amint indítottam vmi progit ami terhelte 45-50köré mozdult fel..ami hihető is kb. -
Apollo_21
addikt
válasz
pityke88 #16677 üzenetére
Igen, nálam járt egy..vagyis még megis van
Mire szeretnéd használni!
Net..és egyéb általános feladatokra tökéletes..tuningot is bődületessen jól bírja..de mai játékokkal ne nagyon akarj játszaniElviszegeti őket, én próbáltam új most wanted-el és azóta még párral, van benne kakaó..7870el ment együtt, so-so..tehát mondjuk egy medium beállítással elmegyeget, bár az enyém megvolt tépve anno 4.7re
-
Apollo_21
addikt
válasz
vodkaboy22 #16333 üzenetére
1,8V??? memónak; 1,45V a procinak? Hamég a másodikra nemis mondom h túlzás..mert még elmegy..de a memónak kissé soknak érzem..
A másik kérdés..miben limitál a TDP? nemettől megy meg 6ghz-et...ha erre gondolsz. -
Apollo_21
addikt
válasz
Pingvin1985 #16303 üzenetére
Lap és cpu függő..nekem anno egy Asrock FM2A75 Pro4-M ben 1,46körül kért 4.5hez...1,35öt pedig 4ghz hez...
-
Apollo_21
addikt
válasz
vodkaboy22 #16271 üzenetére
Abba a lapba az A10-6800K a max ami belemegy.
-
Apollo_21
addikt
válasz
colossal89 #16205 üzenetére
Kár, de valahol sejtettem
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Bugyuta kérdés..talán megsem érné a klimpírozást
De fm-ben olyan prociról tudni/hallani amiben esetleg hibás, nyugvó mag nemlett aktívvá téve bármi miatt, mint anno Phenom és társai esetén? -
Apollo_21
addikt
válasz
Balathruin #16158 üzenetére
Jaja...egy pár fps gyorsulás is feltudja hozni a játszhatattlant az elfogadhatóra..aláírom
-
Apollo_21
addikt
Én meghagynám a kiskaput...ott lapul a kis ördög../nálam legalábbis/ milett volna ha...mégtöbb kraft kell mégis?....
Órajel ugyanúgy levihető..feszt is visszaveheted...máris ugyanott leszel vagy a közelébe a kisebbik fogyasztásánál.Balathruin
Azért mertem csak "híresztelést" írni mert nemtapasztaltam meg...
De sokat olvastam róla...nemakartam olyat mondani amit neméltem meg és esetleg valótlan.
De köszönöm szépen! -
Apollo_21
addikt
Apunál azért illene egy 1866os memó modul...a "híresztelések" szerint profitál vmicskét belőle az igp részleg.
Ha teheted 1866ost vegyél..nagyobb sokkal nemhinném h kellene..nemis tudom igazából hol tart memó lekezelésnél..kezel gyorsabbat egyáltalán?
K-s a jövőre tekintve lehet érdekes...lejjebb tolhatod a tdp keretet elvileg..vagy más módon is visszafoghatod akár amd overdrive-ba a proci max terhelésnél a dologkat... -
Apollo_21
addikt
válasz
fRooStzzZ #15223 üzenetére
Nekem felpiszkált 750K-m[4,5Ghz] volt kb fél évig..a mostani Intel elött, elégnek éreztem túlnyomó többségében minden ment vele amit kiszerettem volna próbálni.
Akkor talán a proci volt néhol limitáló tényező mostpedig a 7870-el tűnik úgy h nem egy kimaxolt grafra tervezett cucc(élsimítás..és társai).
Én azt mondom hajrá! -
Apollo_21
addikt
válasz
fRooStzzZ #15220 üzenetére
Ha nem multizol akkor a legtöbb játékba jólesz azzal a kártytával.
Nemlesz mindenhol maxon hajtva de ez mind1..a levázolt pár játékban bőven meglesz az élvezetes játékmenethez való erő, bár inkább Fm2+os lapot nézték ha ez a vonal fekszik anyagilag neked.
Oda még jöhet proci vagy apu a jövőre tekintvén..fm2-be már nem. -
-
Apollo_21
addikt
válasz
katt777 #14652 üzenetére
Naja, tuningba nemvmi...ahogy néztem 5800k és 6800k-t lehet tolni nemkicsit.
Bár nemtudom hozna-e teljesítménybe növekedést bárhol is...most 4.5ön tolom a 750K-val egy 7870 TOP társaságában..ez is kevéske..az a +2-300mhz nemhiszem hogy sokat dobna rajta...márha kilehetne hozni belőle -
Apollo_21
addikt
válasz
patomi #14624 üzenetére
Jó, de elvi síkon itt elmegyek a boltba és tudom h a kis józsef utcába ül rajta vki..ottmeg kiküldöm külföldre..és foggalmam sincs mi történik pl 1hónapig...és postázgatok stb...ez az idő itthon is lehetséges persze..csakhát na..nagyobb tré külföldre küldözgészni..mint országon belül.
-
Apollo_21
addikt
válasz
atti_2010 #14576 üzenetére
Az aláírásodban lévő lap a Fatality?
Milyennek érzed? Írnál róla pár "jó" szót/észrevételt?
Bios-t tekintve mennyire átlátható, finoman kezelhető....kialakításában/tudásban kiemelkedik az az 1-2dolog amit pozitívumként sorolnak fel? tehát a hangzás....a killer vezérlő? ilyesmiket szeretnék hallaniBocsánat az óriási off-ért
De ezekre kíváncsi vagyok, és nem 1-2 oldal leírása érdekel csak
-
Apollo_21
addikt
válasz
vedini #14522 üzenetére
? és x és nemtudom
Az oldal nemjön be csak a címsáv...ha az 5,5ghz-re gondolsz....nemértek egyet..mit kellene várni tőle? ahol 4ghz nem elég oda 5se lesz....isten fizesse meg az esztelen 6-7ghzre tuningolásokat...már nemlátom értelmét...
Bejött az oldalCsak atomlassú volt...
Persze..ők a pro-ba tuningolnak...énmeg nemkapok..mert nemárulja még senki -
Apollo_21
addikt
Hali! Talán idevaló mégiscsak Apu
Szóval egy 750K-t hajtok, jelenleg 4.2-nNB-et (nb frequency) nemrég megpiszkáltam ez jóhatással van a memória irás olvasás dolgokra ez eddig ok..
A 750-t tovább tuningoltam egésszen 4,5re ez a beépített cache-nak is jót tett, aida szerint.A kérdés;
Az NB órajele számít a gép mindennapi használatánál játék vagy bármi egyéb hétköznapi felhasználás során? tehát h az alap 1600ról felvan véve 2000re? vagy nincs jelentősége? -
Apollo_21
addikt
válasz
petya2012 #14498 üzenetére
Tegnap kilett tárgyalva igaz? firefox alatt pörgött..aztmondtad tiltottál egykét..lóf...t és jólett..akkor hogy jön ide a pasztázás? értem az aggódást..de aztmondtad jólett..most akkor nemjó?
Ne használd a firefoxot..írtam valszeg tegnap is h ha másnál nincs ilyen akkor mást kell használni..problem solved.... -
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz
daredar562 #14419 üzenetére
Az nemjó
Mind1..hanagyon nemmegy a 4ghz 1.4el...akkor 3.8at még megnézheted vele...nb frekit remélem alaphelyzetbe van mostmár
Ha van időd teszeld ki!.
-
Apollo_21
addikt
válasz
daredar562 #14417 üzenetére
Nem 100% h ez a gond....de a lapunk méretben tér csak el egymástól, ha jól tudom.
Gyári hűtőt cserélném, ha teis a kis alu darabot kaptad a kávédaráló ventivel
Próbát megér..1,4en fix 4re tolni..ha nem bírja még mindíg visszaveheted a feszt...
Tesztelni kell, ha huzamosabb terhelés közben nemtornássza fel magát 60fölé akkor maradhat.Nem lovagolnám nagyon a hullámokat mhz tekintetében
ha ígyis elég az ereje.
-
Apollo_21
addikt
válasz
daredar562 #14409 üzenetére
Na akkor mondom énis a "tutit", az a Bios hót ziher h mahinált..vagy elfelejtetted hogy volt beállítva vagy nemtudom de nekem ugyanez a felállás..csak matx a méret..de megyezezik a lap...proci is...
A 750K 1,3V körül kap "alapba" és volt offset is belőve, amitől kb megkapta az 1.375öt....nálam legalábbis így volt; ez majdnem h 100%....
Tessék mindent visszarakni alapra..bios reset stb...és csak ahhoz nyúlj amihez mindenképp kell.
Turbo valszeg azért nemmegy mert kikapcsolta magát mer belelett nyúlva..én így vélem.
1,45meg marhasok...nb frekit lehet ennyire "jól" tolerálja...1,45el sztem már a 4.5is simán meglenne, tedd szépen 1.4re ha ennyire nembízol a lapban..turbot lödd ki...tedd 4ghz-re a procit..és majd a win állítja az órajelet használat függvényében. -
Apollo_21
addikt
KAveri-s írásról..kérdezvén..4betűs oldal teszt..vagy inkább leírásában az mennyire mérvadó hogy ha jól olvasom képes dual graphics-ra a Kaveri bármelyik gcn radeonnal?
""A Kaveri APU-nál a Dual Graphics eljárás is fejlődött, amely immár bármilyen GCN architektúrára épülő videokártyával képes együttműködni – akár egy R9 290X modellel is. "" Ezt komolyan lehet venni? -
Apollo_21
addikt
válasz
atti_2010 #13988 üzenetére
Mire? mit mire?
Teljesítménybe nemjelent sok változást...arra..készpontvége
Nekem jelentene gyorsulást..mert csak egy 750K-m van, biztos érezném de ha 6800K-m volna tutinemdobnék ki fölös ezreseket az ablakon se most se később.
Az ára meg nem kicsit kellene lemenjen..számomra..valahogy 40ért sem venném meg.. -
Apollo_21
addikt
Ezeket a fogyasztásokat honnan találjátok ki? tuningal 140 és társai? láttad h annyit eszik? tudom h nem a kiiratás a 110%os..hanem a fogyasztás mérő..de ha nem a 2szép szemeddel látod h mennyit eszik nemondjuk ezt h 140 tuningal..a 750K 42.re húzva max terhelésen..progik szerint 50-60körül van... most az sehol se alap 95 meg 100fölötti... a pénzbeli része pedig nagy kiesés lehet..saccolom évente olyan 4-5e-re max.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Armagedown #13903 üzenetére
Persze, igen..nem, lehet/talán. Egyszóval...nemtudjuk mi az "olcsó" számodra, lenni nem jövőbe látó...de valszeg 15-20at ezután is elfognak kérni egy legtrébb laptól is ami arra jó h bekapcsolod-kikapcsolod....
Én 17ért vettem a mostanihoz...de fm2+hoz olyan 20-25ből már jobbakat is lehet választani, sztem nemdrága... -
Apollo_21
addikt
válasz
The Exiled #13826 üzenetére
Ez marhára változó..nálam most 4,2, 1,375öt kér hozzá, de a turbót kilöttem...viszont más lap..full más környezet..2ugyaolyan cpu sincs... turbo órajelet valszeg alapfeszen is viszi.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Razermazer #13756 üzenetére
Az asus-t vinném a helyedbe
-
Apollo_21
addikt
válasz
Gainka #13714 üzenetére
750K mellébőven betehetsz egy 7850et..nekem 70es van mellécsapva..a 750 4.2re rántva. Inkább tartalék legyen 1-2játéknál a vga-ban minth csak mediumon menjen 100%on... Ghost-on kívül nemfogta eddig meg semmi..ott bevált a "népi jóslat" h nemfog menni, ugyh az csak high-on képes 50fps-t hozni.
Most nézek sc2-t, mert az harmatos volt az elöző konf-al is. -
Apollo_21
addikt
válasz
masterful87 #13673 üzenetére
őőő..."what does it mean"? pasztanélkül...úgye nem?
Irány mx4et venni a boltba aztán használni!
Egyébként igen...jó a foglalatra persze...dual channel kérdés csak igp használatánál érdekes(szerintem). de ez más kérdés. -
Apollo_21
addikt
válasz
diablo1984 #13476 üzenetére
Persze ha csak az igpről beszélünk akkor 1bőven elég...igazából csak az 512-1gb intervallum a mai játékoknak bőven elegendő ütött szöget
-
Apollo_21
addikt
válasz
diablo1984 #13473 üzenetére
Én inkább átfogalmaznám arra azt a mondatot h elég neki az 512 vagy 1gb...mert NEM elég.!!!
Addig terjeszkedik a vram-on amennyi szabadon elérhető számára...nálam 1900mb fölött eszik nemsokkal a Ghost..ez nemfér bele se az 512be se az 1gb...tehát nemelég..csak nincs számára több..ezért máshogy dolgozza fel a rendelkezésre álló memót. Így helyesebb sztem.
Legalábbis ha én most idejönnék és elolvasnám h elég 512 vennék vmi használt 9800GTX+t..vagy vmit amin van 512mb..és utánna jönnék pocskondiázni h átvágtatokPersze mindenki magából indul ki
-
Apollo_21
addikt
válasz
starpeter #13430 üzenetére
Hwinfo..vagy aida kép? bár inkább bios kép kellene..lehet kis allulfeszeléssel lehet rajta javítani..legalább 60ra lekéne húzni...az már barátibb volna..egyébként 73 a max hőfok..ha jól láttam...
Sőt mégjobb! Turbót alapba lődd ki....valszeg az sok feszt is ad..és állíts be mondjuk 1.3V-ot neki 3.2re...ha úgy bootol..és nemhibázik ibt vagy prime alatt...akkor mehet játékteszt is... -
Apollo_21
addikt
válasz
baloghbalint #13368 üzenetére
Kaveri megjelenés küszöbén állunk.."szinte"; tehát aki most fektet fm-be az már fm2+-t fog választani, ezt vedd figyelembe ha APU-s dolgokat veszel, mert rajtad marad...én legalábbis így gondolom...
Persze osztom a nézeted..ha nemjön be mindíg van valaki aki a kisebb teljesítménnyel is elvan..és némi buktával meglehet vállni tőle persze.
Csak magamból indulok ki..fas** am3as dolgaim voltak x4 965el..letettem 720Be-re...; aztán hogy kell az "új" lett fm2 370K..aztán most lett 750K-m
És kb buktam 10et..teljesítménybe lehet hogy majdnem ott vagyok 4.2re rántva...de nemérte meg variálni...mert Itt van Kari..kibírtam volna a legelső felállással még 2-3hónapot amíg kijön a Kaveri, de már mind1
Elégedett vagyok így is vele, csak fölös körök lettek lefutva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- OLED TV topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Viccrovat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged