Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scyllarus
veterán
válasz
dfsz34
üzenetére
Ha szidni kell őket, hívjatok
egyébként imádom a "ti is játszhattok vele, ne sírjatok" szösszeneteket. Csak aki szeret focizni, nem biztos, hogy kapus is szeret lenni... Az egy másik játék. Hasznosak, kellenek, de ne legyen már 5 a pályán egyszerre... És ne magyarázzák meg a belét kifutó középpályásnak, hogy milyen nehéz dolga van, amikor egy meccsen néha 15-ször is labdához ér, és fut összesen 50m-t a 90 perc alatt...
Én még win 3.1 alatt artyztam, csak azt még aknakeresőnek hívták akkor
-
Th1sN04ll
senior tag
Wirld Of Tanks Jagdpanther II, 10 kills, 6505 dmg, Tank-ace, Pool-medal etc. Gratulálok, pazar kör volt,

-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Simi37
üzenetére
Az artyra nem... a többire lehet....
más:
World Of Tanks FV215B 8.5k Dmg!!!! Tank Ász, Top Gun, Readley, High caliber Köszönöm a lehetőséget EXCELSIOR játékostársnak, pazar volt!
-
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34
üzenetére
Szerintem úgy működik - bár tényleg nem tart sokáig megnézni, max két meccs -, hogy ha kilövik a tankot, de egyik embered sem volt előtte kilőve, akkor ergo, túlélte a legénység, csak maga a tank nem. Ha viszont úgy lőnek ki, hogy két embered hiányzott (mert pl telibevert egy FV 183), akkor az a két tag, halottnak számít, ergo fele xpát kapnak.
Mondja is a parancsnok ha kilőnek, hogy ...everyone, get out!
-
dfsz34
őstag
válasz
Diarmand
üzenetére
Csak azt nem értem, ha a tankot kilövik, akkor mindenki meghal benne, mégsem fele xp-t kapok, ha jól emléxem.
Mondjuk teljesen mindegy, nem fogok ezen pörögni, csak nem nagyon értem azt a részt, ha valaki megpurcan, akkor fele xp-t kap, mert ha meg a tankot lövik ki, akkor nem fele xp-t kapnak, pedig mindenki megpurcant benne.
Ha tényleg így van, akkor lehet értelme, ha van egy nagyon jó csata és valamelyik legény megpurcant, akkor még a vége előtt fel kell támasztani, hogy kapja csak meg a teljes xp-t, hiszen 1,5e kredit, gyakorlatilag semmibe nem kerül, de az xp-t nehezebb összegyűjtögetni. De csak akkor, ha ezt tényleg így működik, bár akkor továbbra is kérdés, ha kilövik a tankot, akkor mindenki csak fele xp kap?
-
Bad Pritt
félisten
A szerverek átmenetileg nem elérhetőek, karbantartás van, vagy a kliensem kula?
-
Jolet
őstag
-
ddt500hu
veterán
válasz
Th1sN04ll
üzenetére
Hááááát. Már nem. Hányinger amit műveltek vele. Összeteszem a két kezem ha 700 felett lő. Marha jó TD volt de most már nem üt szinte semmit az ágyúja. Gyors, néha pattint, jó a kamoja de ha tudom, hogy ezt teszik vele nem hajtom annyira. Kifordulok a sarkon belelövök az IS7-be 650-et ő belém lő 500-at és gyorsabban tölt mint én. Szerencsére azért elég pontos.
-
Diarmand
senior tag
válasz
Th1sN04ll
üzenetére
NEM!Vagyis nem NEM, hanem nem egészen úgy van az ééé
Csak a tisztánlátás végett. Minden egyes tag megkapja a csata után járó xp egészét, ha valakit kilőttek és nem lett meggyógyítva, akkor csak a felét. Ha be van kapcsolva a gyorsított képzés, akkor ugyanúgy mindenki a kapott xp-t egészét kapja (ha nincs kilőve), de egy valaki, mindig a dupláját. Ez valaki az lesz, akinek éppen akkor a legkevesebb xp-je volt. Ez szinte mindig más, ezért ugrál a kis pantheon ikon az emberek közt.
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
dfsz34
üzenetére
Hát kisseb fabódékat el lehet takarítani, plusz én egyhiteltem már jgpz e100-at is, minden attól függ hogy találja el az ember! Vannak ivesebben, és laposabban lövő tüzérek is pl az orosz 10-es és a német laposabban lő, így jobb lehetőséget biztosít akkor ha ap van betárazva, a brit az ívesen lő, és brutális szplessel operál /sacc 10m/
Én ilyewn pihenésből szoktam tüzérkedni, sajnos nagyon a csapatra vagyunk utalva tüzérként, és hát mostanában nem az a trendi hogy a csapat aggyal gondolkozik... plusz nem egy pályán konkrétan használhatatlan a tüzér, ha csak nem td ként használja az ember, de ahhot se páncél se célzásidő se pontosság nincs 
-
zsolthee
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
Nézd meg ezt a csatámat.
A végén már borítékoltam a vereséget, de aztán csak pislogtam mint hal a szatyorban.
Az utolsó lövésem a holdra ment, mégis kilőttem KV-1-et.
Tény, hogy nagyon noob volt az ellenség, de ez akkor is vicc -
dfsz34
őstag
válasz
Th1sN04ll
üzenetére
Eltévesztetted a célt, nem szidta senki a tüzéreket, ha visszaolvasol. Beindultak úgy látom a feltételes reflexek egyeseknél, ha az spg szó megjelenik, akkor egyből azt gondolják, hogy valaki szidja őket.
Arról volt szó, hogy miért nincs még pusztítóbb lövésük, akár a komplett házat kapják ki az eltalált tank meg menjen az oblivionba azonnal, ha eltalálja az spg lövése. Micsoda dolog az, hogy túléli a tank az spg lövését.
Erre írtuk sokan, hogy ok, lehet életszerűbb a játék, csak akkor sok minden mást is meg kéne változatni, például rohadtul nem életszerű a meglevő pontosságuk, mert a valóságban messze nem voltak ilyen pontosakó, de ez csak egy példa, mert műhold kép sem volt a 40-es 50-es években a tudtommal.
A személyes véleményem, hogy
fakezüekneknem nekem való. Ezt a fajta játékélményt meghagyom másoknak. Esetleg az fv304-t kipróbálom, mert azzal lényegesen összetettebb a tüzéri munka és állítólag élvezetesebb is a játék, de ennyi, ott meg is állok, meg persze a könnyű ágról megyek tier5-ig, véletlen sem a szutyok spg vonalról. -
BogyóBP
addikt
Ha bevan kapcsolva a gyorsitott képzés a legénységnél akkor az kapja csak a TP ket akin az a pantheon ikon van?
-
cifram
csendes tag
válasz
jano_77
üzenetére
Én GW Pantherrel jártam így. Jött felém domb mögül egy IS. Ahogy felbukkant kapott egy olyat, hogy kigyulladt (15 másodperce csak oda fókuszáltam). Ekkor én hátrálni kezdtem egy kő mögé, az IS pedig elkezdte rámfordítani a tornyát, addig ugyanis 90 fokban másfelé nézett. Én már bent voltam a kő mögött, az IS lövege még kb. 30 fokkal mellém nézett és mégis eltalált.
Akkor mondtam, hogy ilyen nincs b+. -
Th1sN04ll
senior tag
Imadom mikor szidjak a tuzereket!
olyankor feltuzelodok es ap-t toltok a gwe100ba
amugy ha annyira opk a tuzerek mindenkinek adott a lehetoseg lehet menni veluk!
Amugy lightot es nyitott kuzdoteru tankot siman lehet one shotolni! -
jano_77
nagyúr
válasz
dfsz34
üzenetére
Ez a kapáslövés megtalálható a normál tankoknál is.
Nem egyszer tapasztaltam saját "bőrömön" vagy csak szemtanúja voltam, hogy vannak olyanok - általában az enemy-nél -, hogy tök mind1 mit csinál, betalál! Szal volt nem 1x olyan, hogy az ellenfél fordította a tornyát felém, még szinte rám se fordult - hol van még akkor a célzókör szűkülése? - de úgy eltalált, hogy csak pillogtam. Persze én meg csak akkor találom el, ha totálisan beszűkült a célkeresztem. Ez totálisan WG. -
dfsz34
őstag
válasz
Vikthor
üzenetére
Aha, persze
Szerinted mennyire voltak pontosak a tűzérek?
Mikor a fordulókörömben kikap, még most a nerf után is, az nem kicsit durva pontosság nem gondolod? Ez nem egyedi eset, hanem a jobb artyk megcsinálják.
Meg amikor egyértelmű kapáslövést ad le, hiszen nem rám fókuszált korábban, de mégis simán betalál.
Ha valósághűvé teszik a pontosságukat (lerontják jelentősen), akkor beszélhetünk róla, hogy nagyobb legyen a sebzésük.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Cseréld. Minden tekintetben jobb az Intel.
-
Habib[HUN]
senior tag
Teljesen off topic, de érdekelne a véleményetek.
Adva van nekem most egy AMD Phenom II 955 X4-es rendszerem. Gyakorlatilag egy fillér nélkül egy az egyben ki tudnám cserélni az egészet egy Core i5 750-es konfigra. Van valakinek tapasztalta ez ügyben? Érdemes vele szórakoznom? Mert úgy hallottam intelt jobban szereti a game. A proci húzásból meg már kinőttem
-
Altbrucke
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
ja ja

-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Persze hogy nem az. A játékegyensúly a legfontosabb. Az a játék ami a maximális realitásokra törekedne egy rétegjáték lenne. Nem hiszem hogy fenn tudna maradni a jelenlegi üzleti modellben.
Csak vicces, hogy a tüzér problémázik a sebzésen. Amikor magasabb tier-ben egy találat úgy hazavágja szerencsétlen tankomat, hogy utána kb game over. Mehetek vissza balettba ugrálni... -
mcwolf79
veterán
válasz
Vikthor
üzenetére
Ha direkt telibekapja akkor eléggé a földdel teszi egyenlővé.
Ha csak a splash damage éri,akkor csak sérül, de sztem ez így elfogadható.
(így is elég irritálók tudnak lenni azok a tetvek)
Aki szimulátort akar ,az menjen a másik tankosdiba, bár abban tán nincsenek is arty-k. -
Mister_X
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ilyen a WTGF Simulator módja, csak ott a célkereszt még megvan és a tank tetejéről látsz mindent (oké, parancsnok vagy). Mondhatom, kiváló szórakozás...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Habib[HUN]
üzenetére
Ez játék, nem szimulátor. Sokan neki se kezdenének/nem sok örömüket lelnék benne, ha minden valóságos lenne. Se HP, se HUD, se célkereszt vagy automatikus célzáskorrekció, mindent szépen kézzel. Nincs se sziluett, se spot. Magadnak kell puszta szemmel kiszúrnod a tankot a susnyásban álcaháló alatt. Egy csata addig tart, ameddig tart. Nincs időkorlát. A láncjavítás órákba telik, komolyabb javítások még tovább, ha egyáltalán van alkatrész. Ha nincs, akkor IJB, lehet tolni a C4-et a tankba és robbantani.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Patrick76496
üzenetére
e) Venti + Álcaháló + Csigaszem.
Pont az E25-re pazarlás a töltésgyorsító, mert amúgy is 2,xx alatt tölt.
Persze ez attól függ, mennyire szeretsz sunyulni. Nekem volt fent Repeszpáncél + Rugó is anno...
-
dvids
aktív tag
Jó tank a Jumbo Sherman. Használható elülső páncélzata van és tier 7-es tankok ellen is megbízhatóan pattintgató torony (még tier 8-asok se mind viszik könnyen), jó lövegsüllyedése van, a hull down pozíciókat kell keresni benne. A sok páncélzatnak persze ára van, lényegesen lassabb mint amit az M4-nél megszokhattál, de azért nem vészes, illetve az alacsony látótáv ami bizonyos szitukban bosszantó lehet, de hát manapság kevés az igazán nyílt map ahol ez nagy hátrányt jelent. Stock toronnyal van csak értelme, használható mindkét löveggel, ami stílusodhoz illik.
Gyakorlatilag egy mini heavy tank, jó kis bevezetés a T29-re.Szerk: elgépelés
-
ddt500hu
veterán
Éppen rácsodálkoztam, hogy az ST-I-vel nincs meg a tank ász. [link] Húzós meccs volt.
-
válasz
xAttilax
üzenetére
én úgy értelmezem a játékot meg általában az egész tankosdit, hogy minél messzebb vagy az ellenséges tanktól annál jobb, ehhez több tényező szükséges, nagy látósugár és jó rádió, képzett legénység jó modulokkal, fontos a lehető legpontosabb ágyú jó fire rate/damage aránnyal. Tudom lehet bohóckodni mamuttankokkal is mint az E100 és társai, csak lassú mindenben, ok hogy 800-at odakúr, de lassan tölt addig meg széjjelkorbácsolják a medek/artyk...
-
Jolet
őstag
a jumbóról mi a véleményetek? érdemes az eventre megvenni?
van 2 skilles med legénységem és még nem döntöttem el mibe tegyem őket -
xAttilax
őstag
Akció keretében vettem egy IS6-ot, nagyon jó kis gép, sokkal élvezetesebb a farmolás mint a löwével
-
Angel1981
veterán
válasz
Patrick76496
üzenetére
c) Álcaháló + Csigaszem
Nekem úgy van, és szerintem hatékony.
-
xenom0rph
őstag
noobmeter mellett melyek a kiforott stat követő oldalak?
-
Habib[HUN]
senior tag
M48A1 tank ász kör. Kellett hozzá sok szerencsés lepattanó. Egy kellően idióta saját, és csak egy fokkal idiótább ellenfél. Egy jól teljesítő tüzér volt a legfőbb segítség. 6500 DMG 1387 normál XP kellett hozzá.

[link] -
xenom0rph
őstag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Ez a light buff semmit sem ér tier7-től, nagy értelme volt .Legalább tier x-be ne engednék fel..
-
Kotomicuki
senior tag
-
dvids
aktív tag
válasz
Kotomicuki
üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy az alacsony tierű tankok nagy részének közel nincs 400 méter látótávja, úgyhogy igencsak OP az a pár tank, aminek akár csak a közelében is van...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Kotomicuki
üzenetére
Tényleg 370 lesz. Az sok, főleg mert Noobmeter szerint a T40 meg a SU-85B most szinte teljesen egyenlő tier 4 td-k között.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Kotomicuki
üzenetére
T40-nek most lesz 390, eddig 400m volt, ha jól olvastam a másik szövegben.
-
Kotomicuki
senior tag
Hellkatus és T18 nerf-eket nem értem: nekem eddig sem volt bajom velük, ha ellenfélként tűntek fel a csatatéren... (na jó, a Katus lövegpajzsa pattintott már pár "furcsát")
A T40-es látótávcsökkentés vérforraló, mert a Su-85B meg megtarthatja a 390 méterét - és az nem OP T4-ben (a szovjet, ráadásul még sokkal alacsonyabb is)!
A Tigris P-t nem kéne tovább rongálniuk, mert már most sem egy élvonalbeli T7-es nehézke.
A Tigrist meg tegyék T5-6-ba az L/56-tal és megoldódik minden bajuk, bajunk vele - végre nehéz tank lehetne! -
mtade
aktív tag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
KV-1s idáig porosodott a garázsban, hátha lesz belőle garázshely, de akkor nyugodtan teszek bele legényeket és megyek aprítani...
Jó lesz a küldihez, bár a szovjettel állok a legjobban... A fele kábé megvan a 75k-nak... 
-
Bad Pritt
félisten
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Ez az új light tank MM tetszik, szegény kis kövér 2801-em sokszor kerül 10-esbe aztán az nem jó, most majd meglátjuk, mi lesz.
-
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
persze hogy nerfelik a Tigris-t...
-
PR0JECTNR56
addikt
A fejlesztők részéről a szokásos "how terrible" hozzáállás, a KV1S témában pedig az ismételten megszokottnak mondható kitérő válasz, szerintem pont akkor lesz ez is kész mint az E-10 futóműve.
-
mcwolf79
veterán
válasz
xenom0rph
üzenetére
A hajszálaid kímélése érdekében (színmegtartást tekintve) jobb, ha a célzásgyorsító helyett vizes lőszerrekeszt raksz be. Megéri

Anélkül sűrűn fogsz ammo rack sérüléstől szenvedni. Nem szűnteti meg teljesen, de legalább nem pukkansz el olyan könnyen.
Ja, és töltőnek szintén nem árt a Biztonságos elhelyezés skill.
Szóval az én tippem: töltésgyorsító + vert. stabilizátor + vizes lőszerrekesz. -
jano_77
nagyúr
válasz
xenom0rph
üzenetére
Próbáld ki venti + vert.stab. + tölt.gyorsító hármast.
Tegnapi csatám ezzel a hármassal:
6.095 dmg, 6 kill, Top Gun, Tank ÁSZNagy viszontagságok után - 3. újra rakás sikerült, mert 2x telepítés vége előtt Failed hibával leállt - ezért a csatáért megérte szenvedni.

Illetve utána még hajnali 1:15-ig nyomtam és kegyes volt hozzám a WG. (tudom én pozitívan is szidni őket, ha megérdemlik, de sajnos többször van a negatív élmény
)Th1sN04ll: köszönöm a késői segítségedet, sokat számított abban, hogy tudtam játszani és működik végre az XVM is rendesen.

-
xenom0rph
őstag
IS-3-ra mehet a vert stab meg a töltésgyorsító mellé egy célzás gyorsító is nem? Vagy értelmetlen?
-
Simulacrum
senior tag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Pontosan fordítva éreztem. A Chi-To-nak semmi kiemelkedő képessége nincs. Hiába jó a lövegkitéríthetőség, ha a tetején a kupola annyira kilátszik, hogy hamarabb meglőnek, mint hogy én tudjak lőni. Nagyon semmilyen tank. A Chi-Ri viszont azzal az autoloaderes lövegével igazi kivégző. Brutális, lomha tank, de a löveg kárpótol. Ezerszer jobban szeretek vele játszani, mint az elődjével.
-
-
jano_77
nagyúr
Sikerült végre feltennem újra a játékot és már a modok is fent vannak - hang kivételével -, de az XVM vmiért nem akar működni? Van vmi trükk, hogy működésre bírjuk a régi jól beállított configunkat?
Köszi előre is

(#57205) Th1sN04ll: persze, még azt is megcsináltam, hogy kiléptem és újra be és aktivál. Azt felismeri, hogy az 5.3.0 test1 verzió van fent a játék alatt, mert betöltéskor ki is írja, csak a saját xvm.xc config fileomat nem használja vmiért!?

-
csapee
őstag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Most mentem a Chi-ri-vel egy egesz jo kort T7-ben 3700 koruli dmg meg vagy 6-7 kill. Az agyu nem lenne rossz,csak lassu a tank, az Is-2 erzetre gyorsabb. Ellenben stockent van olyan rossz mint a T29 a palcika agyuval.
-
uniqm1
tag
Én is a japántól meg a kínaitól tartok, eddig csak német és orosz tankjaim voltak. Szerintem 2 harckocsival már kivitelezhető a küldetés. Majd meglátjuk. Egyelőre nálam csak a Chi-To van, 2 kört mentem csak vele, eddig nem tűnt rossznak.
Most nézem, az előző hozzászólásom félrement. Természetesen nem válasznak szántam. -
PaJa1
őstag
Japán ág lesz nekem is a mumus ebben a SuperPershing küldetésben. Egyszerűen sokkal gyengébbek, mint más nemzetek tankjai tieren belül. Mikor a 6osokkal kellett 100at összelőni akkor ez volt a legbénább nálam, aztán a kínai. Ehhez persze az is kellett, hogy csak 1 tankkal lehetett XPt lapátolni a küldihez. Most lehetne azt csinálni, hogy 5 tankot beállítok egy nemzetből és 5x szorzót megszerzem amíg lehet, így olyan 30k XP össze is jönne simán. A maradékot meg összelövöm amivel legkevésbé szenvedés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- ASUS routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pedig de jó lenne majd B-C 155 58al 70 sec alatt tölteni 

olyankor feltuzelodok es ap-t toltok a gwe100ba
amugy ha annyira opk a tuzerek mindenkinek adott a lehetoseg lehet menni veluk!