Hirdetés
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
e-newsee
addikt
válasz
Jadro
üzenetére
Nekem is gyanús. Nem hülyék, tudják, hogy mindenki be fog vásárolni ezekből a tankokból, mert mindegy, hogy 20k kreditet kapsz érte, akkor is nettó haszon. A goldosok meg pláne.
Szóval, vagy az lesz, hogy bevállalják, mert ugye egyszeri alkalom, utána úgysem tudod megint megjátszani ezt a "biznict", vagy pedig az eladási ára mindegyiknek kredites lesz, de lesz, amit goldért tudsz csak venni. Vagy még esetleg olyan is lehet, hogy ha a garázsodban lesz a változtatáskor, akkor első alkalommal az eredeti áron tudod eladni, csak akkor lesz az új ára, ha az új rendszerben vetted. Bár ez utóbbira kicsi az esély. Inkább arra tippelek, hogy venni arany, eladni kredit.
Ha mégis fel lehet majd halmozni így némi goldot, akkor meg tuti, hogy lesz utána egy Black Market.
-
e-newsee
addikt
válasz
ooloo
üzenetére
Ha már a helyi körzeti megbízott nem szólt bele, akkor gondoltam, még mielőtt elharapódzik az adok-kapok.

Kevés téma van, amitől kiráz a hideg, de a politika ilyen. Eleve hitvita az egész, senki sem tudja, melyik politikusnak mik a valódi motivációi, és annak mennyi köze van ahhoz, amit kifelé mutat. Aki meggyőződéses bármelyik irányban is, azt úgyse fogja meggyőzni senki a másik oldalról. Innentől kezdve nagyjából felesleges vitatkozni róla. Kb olyan téma, mint a konteók.
-
jano_77
nagyúr
EZT a listát láttátok már? Szerintetek ez igaz lehet? Mert ha igen, akkor szépen lehet kreditet és goldot is "nyerni"!?
[link] -
popey37
addikt
hát, hajnal kettőtől reggel hatig 29 csata, egyet sem nyertem. jó ez a wot, szeressük.
-
ooloo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Vegyél vissza ... messzire mentél !
-
jano_77
nagyúr
válasz
kchryss
üzenetére
Így akkor már világos. Ismét köszönöm a felvilágosítást. Sajnos tényleg elég fos lett ez a küldetés felület, régebben sokkal egyértelműbb, világosabb volt.

Így akkor tényleg nem teljesült sajna.
Esetleg a SKILL parancsnokos kérdésre is tudod - hát persze hogy tudod
- a választ? Hogy hány skill-el kapjuk pontosan a 6-ik érzéken felül?
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
A titkos hódító csak 2-8-as tankokhoz van. Legjobb 5-be pont nem kerültél be. A szakaszos top10-es is 2-8-as tankokhoz van.
Ez van amikor a játékon belüli küldetés kiírás egy trágyadombbal egyenlő. Mire kiigazodsz a feltételeken elmegy a kedved a játéktól.

Kb így kéne kinéznie a kiírásank és akkor mindenki értené:
10 pont: győzelem, top10 xp, tier 2-8 tank
20 pont: győzelem, top10 xp, tier 2-8 tank szakaszban
20 pont: győzelem, top5 xp, tier 6-10 tank
40 pont: győzelem, top5 xp, tier 6-10 tank szakaszban
50 pont: kritikus együttműködés vagy bajtársak medál tier 6-10 tank -
jano_77
nagyúr
Vki az imént rám köszönt a Kínai nagy falas pályán - Leo1 volt - de nem tudtam vissza köszönni, mert chat banon vagyok. bocsi, nem bunkóságból nem köszöntem! Jó fos csata volt sajnos.

Szerintetek a tankrewards-os dolog miatt írjak a supportnak!?
Láthatóan minden feltétel teljesült, mégsem kaptam tokent!? Vajon miért?
-
-
jano_77
nagyúr
Tankrewardsos szakaszos küldiknél a dinamikus szakaszt nem veszi figyelembe ez a szar!? Csak akkor, ha szakaszban lépek a csatába?

Most volt egy csatám, ahol szakaszban - igaz dinamikus, tehát a csata indulás után hívtam meg vkit - és benne voltam az első 10-ben vastagon, de nem kaptam meg a tokent!?
-
e-newsee
addikt
válasz
ooloo
üzenetére
Soros (tök mindegy, hogy jó, vagy rossz) mára a hétköznapi szleng része lett. Annyit hallottuk az utóbbi időben a nevét, hogy akarva akaratlanul is viccek, mondások központi alakjává vált. Nem kell ennyire berágni, ha valaki elsüt egy Soros poént. Ez csak egy poén. Nem hiszem, hogy bárki ebből a csoportból megváltoztatná a véleményét róla a fent elhangzott poén miatt.
Mindenkinek:
Tessék békén hagyni a politikát! Annak itt semmi helye! Egyik oldalról sem! Ebben a csoportban kurvára legyen mindegy, hogy ki melyik oldalhoz húz!
Maradjunk a WoT talaján!
Keep calm, and make love! Vagy lóvé. Vagy Löwe. Peace!
-
ooloo
őstag
válasz
Macka
üzenetére
Ne keverd bele sorost ... egy talpig becsületes igaz magyar ( származású ) ember . Minden utolsó centjét becsületes , tisztességes eszközökkel szerezte . Ezt a felhalmozott vagyont már jó ideje a köz szolgálatába állította . Számtalan civil alapítványt támogat , ahol olyan tehetséges fiatalokat képeznek , akik később minden ember szebb és jobb jövőjéért küzdenek . Lásd azorbán . Mit gondolsz ... a hecckampánnyal , ami ellene irányult - de tulajdonképpen egy jó biznisz - , azon hányan tömték tele a zsebüket közpénzzel ? Tessék békén hagyni sorost...
-
jano_77
nagyúr
Skill parancsnok végül hány skill-el kaptuk meg? Most léptem csak be, még egyelőre nem tudom hová tegyem, de ahogy rámentem az egérrel csak egy 6-ik érzéket és még egy + jelet mutatott!? Nem úgy volt, hogy 6-ik érzék és még 3 további skill lesz? Vagy annyi van csak a toborzás előtt annyit nem mutat?
-
ooloo
őstag
válasz
Swinegod
üzenetére
Vagy az oldalára , hátára fordítasz egy csapattársat . Nekem pár hete volt egy ilyen afférom.. a Heavy tankomnak csapódott egy könnyű tank , és olyan szerencsétlenül pördült meg , hogy a hasát az égnek mutatva maradt . Az ellen hamar likvidálta és én kaptam a -1 kill-t .
-
Met
nagyúr
Várható mostanában valami sátoros ünnep amire le akciózzák a felszereléseket?
-
Swinegod
őstag
válasz
hemaka
üzenetére
Mondjuk pár meccsel ezelőtt 389hp-ba kerül az, hogy egy 15%-os lowrollt lőttem és nem halt meg az IS ágyús T-44, később pedig meghaltam abban, hogy mögöttem az artyt felspotolták és sikerült telibe az enemy T-10 és az arty között lennem, így mondhatjuk elestem legalább 390dmg-től és egy killtől
-
Swinegod
őstag
Meg tudja valaki mondani, hogy mégis hogy a herébe lehetséges, hogy -1 killed legyen úgy, hogy nincs csapatsebzés? Mondjuk az is érdekelne, hogy lehetséges, T10-es tankként hogy csinálsz 0 dmg-et T8-ban, de sajna tudom mi a válasz
-
Thrawn
félisten
Azt a leborult szivarvégit: [link]
Jó kis WoT csatorna
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
A fizetett wg bérenceknek?
-
-
kchryss
veterán
Iyouxin csinált egy bokor ismertetős fészek építős videót. Érdemes megnézni.
Olyan bokrokat és fákat mutat benne amiről sokan nem tudják, hogy milyen hasznosak tudnak lenni. Eléggé szituáció függőek, csak bizonyos helyzetekben működnek, de akkor ezek ismerete átfordíthatja a vesztes csatát győztesbe.I BET YOU NEVER HEARD ABOUT THIS BUSHES IN WORLD OF TANKS
Elég részletesen elmagyaráz mindent. Amit kiemelnék:
- 24:18-nál prokhorovkán repesszel kilőni a pályán kívüli fákat úgy hogy a pályára beessenek annyira 200 IQ-s taktika, hogy nekem soha eszembe nem jutott volna
- 33:08 overlord-nál annyira egyértelmű annak a fának a kidöntése, hogy verem a fejem a falba, hogy eddig én nem jöttem rá magamtól. Eddig állandóan felspotoltak ott az E4-ben lévő lightok és medek. Kis érdekesség, hogy miután megnéztem ezt a videót iyouxin-tól, néztem egy kicsit skill4ltu-t, pont overlordon játszott, pont ebbe a pozícióba ment és első dolga volt kidönteni a fát. Eddig nem tűnt fel, hogy ezt szokta csinálni és hogy miért csinálja, de most jót mosolyogtam rajta. Ez egyébként a másik oldalról is hasznos tudás, meg kell nézni, hogy ki van-e döntve ott a fa és már mehet is a blind.
Ezt az videót pedig Janó figyelmébe ajánlom, hogy ha nem mennek a társak az erdőbe murovankán akkor mit érdemes csinálni egy felderítővel ahelyett, hogy felállsz a domb tetejére, pingelgetsz a térképre ezerrel és szidod a csapatot a cseten: Everyone should know this bush! AMX 13 57Mivel ez a két oktató jellegű videója elég nézett lett, így azt mondta tervezi még ilyenek készítését.
-
kchryss
veterán
Nagyon alacsonyan van az ász határ:
Ikertesóval lehoztuk, össze is jött a riggelt bajtársak medál a tankrewardshoz.
Magáról a tankról 5 csata alapján:
Rohadt gyors, megy mint egy rakéta, viszont marha lassan fordul, sokszor elakadtam vele házak között, mert nem tudtam megfordulni. Átütése nagyon kicsi és elég vaksi is, ennek ellenére nekem bejön. Sokat viszont nem fogok vele játszani, mert kinőttem az alacsony szintű csatákat. Arra jó, hogy néha szórakozzak. -
kchryss
veterán
válasz
e-newsee
üzenetére
Itt volt a fejemben a plane-árium, de nem jutott eszembe honnan.

Amúgy ez az Ad astra stílus eu szerveren volt már kapható? Annyi stílus van már hogy nagy részét azt sem tudom mikor miért kaptam. Neten annyit találtam, hogy amerikai szerveren volt érte küldetés: [link]
Csillagrombolón is nagyon jól áll.
Redditen olvastam, hogy sokaknak tetszik és hogy mérgelődtek, hogy a kínai eventen ezt szerették volna megkapni, de random adott a rendszer 4 festés közül és sokaknak nem adta be. Nekem legénység nem kellett ezért választottam a festést és elsőre beadta pont az ad astra-t. -
Swinegod
őstag
válasz
inferno88
üzenetére
Még csak a T28 HTC 15-öset, 3k dmg, már igazából kész lett Jpantherrel is, de kéne az extrás fele is, csak valahogy nagyon nem jön össze, hogy legyen 3k dmg, 3 kill és nyerjek is, ezen utolsó az ami általában hibádzik, viszont ez a legnagyobb TDm, a sima T28-al egyetemben
Saját tierben szoktam heavy gameplayt tolni főleg, egész addig működik is amíg az ellenfél rá nem jön, hogy a lövegpajzs mellette részek zsírpapírból vannak hajtogatva. A TDzés meg nem szokott mókásan elsülni 0.35-ös szórással. Nem egy Su100Y féle hajtépés de mégisGreentea: Yeah, az a baj az elég random szokott lenni, ha a kupolákat lövik meg a lövégpajzsot tök jó, mikor rájönnek az utóbbi mellett rögtön 2 dög nagy gyengepont is van, akkor már annyira nem mókás, gyorsan visszavonulni meg nem ezzel fogok
-
Gyuri27
félisten
Honnan lehet kötvényt szerezni nagyobb tételben? Egyedül szezon vagy mi a zsák alatt?
-
-
Swinegod
őstag
Szerintetek a T28 Protoval inkább heavyzni érdemes vagy TDzni? Mind2 módszerrel egész nice meccseket megyek, de valahogy mindig sikerül fél lövésnyi damagenek hiányoznia a küldihez és érdekel melyik menjen inkább
-
Amúgy a Sandbox-on jelenlevő orosz játékos állomány alapján nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy nem egy szerveren kell velük tengetni a mindennapokat...
-
dokee78
félisten
Nem tiszta teljesen a ki kerülő tankok sorsa az esetemben.
Megvolt régebben,de el van adva a T-62A!
Érdemes vissza venni?
AMX 30 B csak ki van fejlesztve,de nem vettem meg.Valami jár a bele fektetett XP-ért?
-
Látszik, hogy kiosztották a prém kerekest, sandbox-on az összes ruszki azzal rohangászik...
-
ooloo
őstag
válasz
magyargyerek
üzenetére
Ez a játék is olyan , mint egy lufi ... dagad-dagad , aztán kipukkad . Ha egy vállalkozás nem termel folyamatosan növekedő profitot , akkor lehúzhatja a rolót . Nincs ezen mit csodálkozni .
-
CirrMee
addikt
Skill parancsnok megszerzésének mi volt a feltétele?
-
magyargyerek
tag
Legutolsó csata (2-15) után végignéztem mind a 30 játékosnak a statját. Így már egyáltalán nem is csodálkozom az eredményen. Nálunk tele 42-47-ig játékosok garmadájával, míg odaát a legyengébb játékosnak is 48 százalékos mutatói voltak. Elmondtam már ezerszer nem hibáztatom a csapattársaimat. Azt az élet rendezi ki milyen adottságokkal rendelkezik. Minden hiba az aránytalanul összerakott csapat összerakás miatt van.Képtelenek összeállítani megfelelő arányban jó és rosszabb játékosokat, valahogy igazságosan elosztva. Nem erre nem törekszik a Wg hanem törekszik arra hogy mindenféle módon, vegyél...vegyél...tankot. Majdnem az elejétől játszom a játékot de ami most van az egy vicc. Régen volt 5-6 különleges, prém tank amit el lehett érni, megvenni. Most meg be se lehet lépni a játékba mert pofámba nyomja folyton az ilyen-olyan megvehető tankok sorozatát. Erre gyúrnak nem a játék játszhatóságán a hangsúly.
-
kchryss
veterán
válasz
lacibacsi
üzenetére
Nem 7 millát dobtál ki, hanem 11-et.
Ha jól tudom nem fogyott el mind, vagyis az alap 10m licitért vihető volt.Én nem sajnálom a 14 milliót amit tettem rá. A legcukibb tank a játékban a csiga szemeivel és az orrocskájával.
Kínai eventnél bemákoltam a játék szerintem legszebb festését az "Ad astra"-t. Csodálatosan áll rajta.
-
ooloo
őstag
válasz
kchryss
üzenetére
Megteheted , hogy nem értesz egyet ...
Érdekes lenne tudni , hogy összesen , az aktív felhasználóknál mennyi volt előtte és utána az aranykészlet . Ezt a 30 milliót globálisan érted?Az én aranykészletemnek a 70%-a megmaradt . Az elkótyavetyélt 30%-nak csupán a 7%-a ment bele a feketepiaci bizniszbe . A kreditet most ne számoljuk , mert az könnyen pótolható és nem kell a bukszát nyitogatni miatta . Ha okosabban csinálják , akkor az összes aranyamat elszedik ... sőt még további arany vásárlására is rászedhettek volna .
Kíváncsi lennék , hogy a topiktársaknál mi a helyzet "nemesfém" ügyben .
A tróger témához ...
"Mennyivel fogadnál arra, hogy nem jön 2020-ban a WTE100? " Benne lesz a játékban , ez már biztos . Viszont , ha a wg nem hülye , akkor a shop-ban lesz elérhető valódi fizetőeszközért és nem zsetonért , aminek az ellenértéke már a zsebében van .
-
dualface
tag
-
kchryss
veterán
válasz
ooloo
üzenetére
"Egy rahedli aranyat hagytak a játékosoknál ."
Ezzel nem értek egyet. Rohadt sok aranyat kiszedtek a játékból. Én úgy láttam, hogy szinte az összes ajánlatnál vitték a cuccokat mint a cukrot. A licitálás pedig zseniális húzás volt. Voltak sokan akik több mint százezer aranyat adtak kvázi egy festésért.

Attól még hogy te okos voltál és nem haraptál rá a csalira, mások megtették ezt. WG szempontból sikeres volt ez a fekete piac.(#198869) lacibacsi
Én megvettem a BT-SV-t. Legalább elmondhatom magmaról, hogy 14 millióért vásároltam egy 3-as tankot, mert megtehetem, ahogy Dez mondta múltkor.
(#198877) dualface
EBR nyerő licitek:
Quantity of Tanks: RU – 20.000, EU – 5.900;
Starting bid: 10.000;
Winning bids: RU – 13.001 Gold, NA- 13.500 Gold, EU – ~12.000 Gold.Vagyis eladták az összes EBR-t ráadásul minimum licit felett több ezerrel. A top licitek biztos itt is jóval meghaladták a minimumot. Pedig szerintem jóval értéken felül árulták.
Itt ki van számolva mennyi aranyat vontak ki a játékból: World of Tanks 2020 – Black Market is Over (How much money did Wargaming make?)
Kb 30 millió eurónyi értékű aranyat és kreditet szedtek ki.

(#198889) Zizi123
Látatlanban nehéz mit mondani, de könnyen lehet, hogy nincs semmi gond a találati arányoddal csak bebeszéled magadnak. Magadnál felerősíted a negatív tapasztalatokat amikor másokat nézel akkor meg azok pozitív rng-jét miközben valójában ugyanúgy akpod te is a negatívat mint a pozitívat.
(#198887) Flash Gordon
Mennyivel fogadnál arra, hogy nem jön 2020-ban a WTE100?
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
-
ooloo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Ha ilyen vacak az a tank , akkor hogyan jutottál el 92%-ig . Azért az nem kis teljesítmény .
-
galervin93
addikt
válasz
jr1994
üzenetére
Hát nem tudom, az biztos, hogy a CDC-nél nincs ilyen.
Próbálom a 3. jelet összekaparni rá, valahol 92%-nál járok, de hihetetlen, mennyire fos tank lett belőle, totál beszűkülve is hugyozik össze-vissza, ha meg nem várja ki az ember, inkább ne is lőjön... Pedig mekkora jó kis gép volt ez anno, gyors mint a villám, jó átütés (1300 csatáig egy goldot sem használtam benne!), látótáv... Sic transit gloria mundi... -
-
dualface
tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Nos első körben nézd meg a saját statisztikádnál a hit ratio értékedet (nem tudom magyarul hogy írja a játék. Találati arány?)
Valamint ajánlanám Quickybaby Highlights videóját amit néhány héttel ezelőtt rakott fel. Egy csatában fullra beszűkülve mentek mellé a lövései és mellé látszik milyen fejeket vág.Elég valószínű hogy random. Az is hogy az általad linkelt videóban minden bejött Scheffnek, meg az is hogy neked néha úgy érzed minden mellé megy.
Ha főleg pontos tankokkal játszol, és úgy ahogy írtad 70-75% fölött kell lenni a hit ratio-nak és ez így rendben is van szerintem. Ha jóval kevesebb akkor érdemes ezt a problémát tovább elemezni.
-
e-newsee
addikt
Ezt láttátok már?
Expedition 2020A lényege:
Lesz idén az első félévben 4 Frontline szakasz, a második félévben 4 Steel Hunter szakasz.
Minden szakaszban lehet szerezni 3 tokent. Az egész évben így összesen 24-et.
12 tokenért ki lehet váltani egy tankot ezek közül (tehát összesen max 2-t):
- AE Phase 1
- Obj. 777 v2
- Char Futur 4
Az, hogy milyen kombinációból jön össze a 12 token, tök mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- G15 5530 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

- a választ? Hogy hány skill-el kapjuk pontosan a 6-ik érzéken felül?

De nekem így is megérte!