Hirdetés
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Az érem másik oldala pedig az, hogyha a Ferrari átslisszol a vonalakon akkor tulajdonképpen teljesen védtelen vagy. Nagy mázlival talán leshotgunozod, de a következő pillanatban már halott vagy.
Nincs páncélod és lassú vagy. Látótávod nem létezik, még egy vaksi IS3 is felszpottol úgy, hogy te őt nem látod. Pontatlan löveg, óriási újratöltési idő. Ja, és HE lőszer, ami lutri, hogy mit dob.
-
galervin93
addikt
válasz
Macka
üzenetére
Ez mind szép és jó, még igaz is, hisz így kell játszani egy artyval, de ezen túl össze sem hasonlítható egy face-to-face harc, meg egy bokorban hokizás. A bokorban hokizó, ha full világtalan, akkor is el tud ereszteni pár lövést full büntetlenül(!), és mindezzel a csatát is erősen befolyásol(hat)ja, míg a frontvonalban egy bármilyen más tankkal ugyanezt nem tudná megtenni, mert egyből kikapnák. Így kell ezt a részét érteni... Valamint "Az artynak rohadt nagy szórása van, még ha fullra vagy szűkülve akkor is simán egy másik irányítószámra megy a lövés." (#199226.) - megvárni, míg egy több tíz-száz négyzetméteres területre rászűkül a célkereszt és elereszteni egy galambot, nos, ez nem nagy kunszt. És minden más tanknál jobban befolyásol az rng (ld. előző mondat), plusz a világ végéről, "sebezhetetlenül" szopatod a népet. Ezek zavarnak sokakat.
Ennyi az annyi. Nincs ezzel gond, csak ha szeretni lehet az artyt, lehessen utálni is, mert bár van jogosultsága, de a játékbeli formája (akár a jelenlegi, akár a régi) nem jó. -
Macka
veterán
válasz
ollie
üzenetére
Ne haragudj, de ez nettó hülyeség. Nem szeretem az artykat, ezt szögezzük le, csak a küldetések miatt játszom velük.
Aki noob, az nem tudja, hogy melyik pályán hova kell helyezkedni az optimális rálátást miatt, az nem mozog a meccs közben artyval, nem tudja, merre bukkannak fel valószínűleg a zsíros célpontok.
Én már a visszaszámlálás kezdetén figyelem az ellenség csapatösszetételét, tudom, hogy onnan ki merre fog menni valószínűleg. De sorolhatnám még hosszasan, hogy szerintem miért nem igaz, amit irsz.
Mondom még egyszer, nem szeretem én sem az artykat, de elfogadom, hogy vannak, és nem háborgom emiatt. -
Macka
veterán
Ha már arty. S51 használható a nagy löveggel? Stockosan elég szenvedés, ráadásul 1 perc mire játékba tesz vele, függetlenül attól, hogy 50 ezren vannak a szerveren.
-
e-newsee
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
Kb két kattintás után kiderült volna, hogy 99%, hogy német.
Kb csak német tankokkal játszik (ez még nem bizonyíték ugyan, mert köztünk is van olyan)
Eddig csak német klánokban volt. Ez viszont már elég gyanús.Ami viszont vicces, vagyis inkább ironikus, vagy "eleve elrendelés", kinek hogy tetszik, hogy volt egy olyan klánban is, hogy Grey Panther, röviden [GYP]. Azért ez is ad egy külön fűszert a neve mellé.

-
e-newsee
addikt
válasz
notika77
üzenetére
Pontosan, a mod mindig így mutatja a robbanásos találatokat, mert ott mindegy a beesési szög, a robbanás (a játékban) gömb alakban terjed.
Amúgy nekem is az a bajom (inkább csak szőrözés) ezzel a moddal, hogy ha mondjuk egy sziklán robban, akkor az a modban nem látszik. Pedig az lenne a tuti, hogy ha a környezetet is megjelenítené pár méteren belül. Mondjuk akkor már jóval több erőforrást enne, de jól nézne ki.
-
válasz
Multikiller
üzenetére
Nézd meg a replay-t. Szerintem nem találtad el a tankot és a mellette lévő sziklán robbant a lövésed. A nem talált, de splash-elt lövések érkeznek az égből a mod szerint.
-
válasz
lacibacsi
üzenetére
Az artynál van a legkisebb különbség a jó és a rossz játékosok között. Egy rossz játékos semmit nem tud kezdeni egy átlag light vagy med tankkal, artyval viszont közel olyan eredményt tud elérni, mint egy jó játékos ennek oka pont az, hogy szinte semmi skillt meg tudást nem igényel. Pont ez a bizonyíték erre. Józan paraszti ész, ennyi.
-
jano_77
nagyúr
Eyg konteó, mert tudom, hogy szeretitek
Az miért van, hogy mióta beállítottam egy olyan küldetést, hogy lőjek 6-ot medbe és sebezzek 1500, azóta éppen hogy vannak medek a csapatokban? Max 3! Korábban meg a fél csapat medekből állt!? hmmm...különös
-
jano_77
nagyúr
válasz
HellGreg
üzenetére
1140!?! Bár a fele lenne az ilyen agyatlan véglényeknek, akik konkrétan azt sem tudják felfogni, hogy honnan is lőnek rájuk, hogy ha a light spottolja az enemy-t, de nem látja, akkor kicsit előrébb guruljon! Ilyen véglényekről beszélek és nem olyanokról, akik átlagosan játszanak és időnként még esetleg meg is néznek 1-2 videót vagy elolvasnak leírásokat, hogy fejlődjenek. Nem kell félremagyarázni amit leírtam. Biztos vagyok benne, hogy senkinek NEM mondtam ÚJAT azzal, amit leírtam.

Bizonyára Te és a többiek is ismerik azt a mondást, hogy: akinek NEM inge az nem veszi magára!
-
kchryss
veterán
-
kchryss
veterán
válasz
e-newsee
üzenetére
Viszont tök egyszerű formában vannak tárolva amiket mondanak és könnyű kicserélni. Amúgy is a polkorrektség miatt egy csomó rájuk amúgy jellemző szófordulatot nem mondhattak fel.
Lehet én kicserélem Skill-nek a szövegeit és akkor mondhatja, hogy "ektunahui", "na tu szúka arty bláty", "gangbang incoming", "fuck my ass with a wooden dildo", "everything is gucci", "it is how it is", "what can i do, absolutely nothing", "you can only cry in the corner", "you lucky carrot". -
ooloo
őstag
válasz
e-newsee
üzenetére
Értem én , hogy jó szándék meg kedveskedni akartak a nagyérdeműnek , de ez így értékelhetetlen ... csak ennyire telik ? Annyi a pénzük , mint a pelyva .. a kiválasztott sreamereket egy hétre a stúdióba vágni 2 nagy szatyornyi háborús filmmel és rájuk csukni az ajtót . Ha már jól nyomják , akkor távozhatnak . Összeraknak egy tök igényes játékot-nem kis pénzért- és ki mernek adni hozzá ilyen hangokat . Amitől az agyam ledobta az ékszíjat , az a lánctalpak alatt "csikorgó" kavics , aminek a hangját egy murvás kaviccsal leszórt kocsibeállón vettek fel egy személykocsival . Ezen a téren igénytelenség a köbön .
oettinger01 : Szerintem sokat nem tehetsz ellene . Hagyd pár órára a játékot .
-
ooloo
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
Valószínűleg semmi köze , hogy van feltelepítve MOD avagy nincs .Pár hete minden előjel nélkül , egy órán keresztül abban a pillanatban kivágott , hogy beléptem a csatába . Játék visszatölt ... játék . Volt , hogy egy csatában kétszer vágott ki . Második kivágásnál instant halál ...
Aztán , ahogy jött az anomália , úgy távozott . Lehet , hogy a szerver oldallal van gond . Gyanítom , de majd az agytrösztök megmondják a frankót és a véleményem ... -
galervin93
addikt
válasz
Papooo
üzenetére
Tiszta sor, de vannak bizonyos helyzetek, amikhez kell a hp. Sőt, többek közt erről is szól ez a játék, tudod-e úgy "menedzselni" a hp-d, hogy maradjon az igazán fontos helyzetekre. Minél kevesebb tank van a meccsben, annál inkább felértékelődik az egyes tankok(! direkt nem játékost mondtam) "képessége", és ebbe beletartozik a hp is. (Nincs is bosszantóbb annál, mint amikor végig küzdöd a csatát, marad némi hp-d, erre jön a csatát a sarokban végig gubbasztó balfasz enemy, és megnyeri nekik a csatát hp-ból, ettől fel tudnék robbanni, bár való igaz, részben az én hibám is.)
-
oettinger01
őstag
Mostanában elkezdett kifagyni a játék amikor bemegyek csatába, néha akkor is mikor garázst éppen betöltené. Semmilyen modot nem használok, mit tudok tenni?
-
lacibacsi
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Ha nem artyban ülök, akkor engem is eléggé zavar... Tudod! Az álláspontod mindig az üléspontod határozza meg!

-
lacibacsi
addikt
válasz
peterson79
üzenetére
Amit láttál, az még idézőjelesen sem volt vita, legfeljebb egy érdekérvényesítés nélküli, kötetlen beszélgetés. Amúgy amit írtam, azt az artykkal kapcsolatban írtam, de minden tankosztályra érvényesnek tartom. Valamikor régen egy videóban beszélt erről valamelyik magyar steamer (talán Scheff), hogy milyen szempontok alapján keresi a célpontokat. Tőle tanultam ezt az érvelést, miszerint egy 1HP-s ellenfél pont úgy lő ki téged, mint egy full HP-s, ezért (ha lehet) azokat kell elsősorban likvidálni.
Az arty a hülyéknek való témához:
Én sokat játszok artyval. (Lehet, hogy túl sokat) Viszont! Pont olyan jó/rossz (nézőpont kérdése) vagyok ezzel az osztállyal, mint bármi mással. Ha a hülyék is tudnak vele jól játszani, akkor tényleg nem értem, hogy miért vagyok csak annyira jó, mint más tankosztályokkal... -
3
senior tag
válasz
egyedülülő
üzenetére
REDDITFOREVER
-
egyedülülő
őstag
Van most valami aktiv promokód vagy hasonló amit lehet kezdőnek használni?
-
Terek
tag
Hali.
Ha a tank rewards-ban szereplő tank már megvan kapok érte kompenzációt gold-ban vagy nem? -
galervin93
addikt
válasz
peterson79
üzenetére
A jó játékos tudja, hogy vannak alapvető szabályok. Az igazán jók meg sz*rnak rá, és lehozzák a csatát.

szerk.: "a (...) küldik pont erre vannak kitalálva, (...) hogyan használd JÓL a tankodat..." - na ez az, ami nem teljesen igaz!
-
peterson79
őstag
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Egyébként az arty-s küldik pont erre vannak kitalálva..meg hát az összes többi is. Az adott szerepkörnek megfelelő játékra ösztönöz, pl arty-nál stun-olj egyszerre 3 tankot vagy sebezz 3000 HP-t, de hozhatnám példának a TD-k sebezz 6000-et, Med-ek gyújtsd fel vagy Heavy-k sebezz, szenvedj és lőj 12000 HP-s küldijeit..
Mind-mind arról szól, hogy hogyan használd JÓL a tankodat... -
peterson79
őstag
válasz
Warton
üzenetére
Többnyire mérlegelés dolga amiket írsz, mármint amin Lacibacsi, meg Te "vitatkoztok" illetve érveltek és ellenérveltek.
Lacibacsi-nak annyiban igaza van, hogy az 1 HP-s ellenfél is ugyanannyit sebez, azaz, ha nagyértékű, pl utolsó 10-es tank a csatában, nagy alfával, akkor mindenképpen azt támadom, mert ha nem is szedem ki, stun-al és láncolással vagy egyéb sebzéssel (pl kiütöm a töltőjét vagy a lőszerrekeszt), már annyi értékes időt szerzek a többinek, hogy kivégezzék HP vesztés nékül. Ezt érdemes észben tartani, lehet ezen múlik egy csata.
Nem egy példát tudnék mondani rá - de sokszor csak az RNG-n múlik-, hogy az az ellenfél akit éppen nem tudtam kiszedni vagy hezitáltam és nem lőttem oda, nem bízva magamban és a lövésben, az szedett ki a végén...amolyan visszanyal a fagyi effektus..Mindenki másképp játszik, de alapvető szabályok mindig vannak...bár van amit megkerülhetsz..a többit megszegheted

-
Eugene Roe
őstag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Meg kell nézni a járműveket. Heavy vs heavynél, ha Te vagy az arty, akkor kell gondolkodni. Ha a mi t8 heavynk hull down van, akkor nem egy is3-at kell bénítani, mert az úgy sem tudja sebezni, hanem azt, ami veszélyes rá. Ugyanígy 3 playerre a dupla töltési sebesség (stun) néha többet ér, mintha 3-ból kilőnéd a szélső legyengültet.
-
Lunky88
tag
A klánfőnököm TS-en "elcsípett" aranyköpéseiből ill. kirohanásaiból összeraktam egy legénységi hangmodot. (Egyébként tud róla. xD) A klánon belül persze nagy sikert aratott, de kíváncsi lennék, hogy külsős szemmel mennyire értékelhető a produktum.
Megköszönném ha valaki kipróbálná és véleményezné.
[link] -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ollie
üzenetére
A helyett hogy veded a vedhetetlent, inkább mutasd meg hogy jobb vagy a hulyeknel aki ugye artyval játszik, mennyin van neked 3 gunmark és hány ACE-t hoztál össze velük? És pontosan ide jön a Wn8 és a WR mint olyan. Mert ha nincs ilyen, akkor te se vagy jobb.
De jobb lenne ha be lenne fejezve az egyes jatekososztalyt kedvelők - pontosabban nem gyűlölők - lealacsonyitasa és dehonesztálo kontextusba történő helyezése.
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
Derron
üzenetére
Valamennyire persze, hogy érezhető a hatása.
Hogy megéri? Persze megérheti, ha jól választod meg a tankot és amit fejleszteni akarsz rajta.
Egy gyorsan töltő tankra például én nem biztos hogy raknék kötvényért töltésgyorsítót. De ez én vagyok. Más lehet mást fog mondani. -
e-newsee
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Legalább te észrevetted az is-t!
Viszont ezt nem lehet többféleképpen értelmezni.
Az is szó pont, hogy nagyon fontos, amit a többiek kifelejtettek a kiemelésből. És itt meg kell védjem ollie-t, a linkelt kommentben (és igazából máshol sem) valóban nem mondott olyat, hogy csak hülyék (nem okosok) játszanak artyval.Engem továbbra is csak az zavar, hogy a játékbeli "élet" alapján ítél meg embereket. Ezt ki is kértem magamnak, a továbbiakban meg csak hitvita és egymás melletti elbeszélés folyt az artyzásról (engem is beleértve), ami egyre inkább megközelítette a vonatkozó facebook csoport színvonalát. Azt meg PLÍÍÍÍZ NOOOO!!!
Szóval én kérem, mint az első megszólított, hogy engedjétek el a témát! Ennyit nem ér.
Köszi!
-
Warton
őstag
válasz
lacibacsi
üzenetére
1. VK100 spall linerrel 1 lövés 60 hp dmg, Skorpió G 1 lövés 600 hp. Inkább az utóbbi szerintem. A stun nagyon szép dolog, de az a tapasztalat, hogy a játékosok lemedkitezik, és így ottmaradsz a 60hp-dal.
2. Én is ezt csinálom, amikor normál tankkal játszom, de amikor 20 mp-es az újratöltési időm és kb. 3-4 mp mire a lövésből találat lesz biztos nem kockáztatok. Sokszor van az, hogy klikk és mire odaér a lövedék kilövik az alacsony hps tankot. A dmg/m meg megy a levesbe.
4. Ez csak az arty társnak rossz, mert nem kap stun dmg-t. Ha stun alatt lövöm a tankot akkor a mittomén 10 seces stunból 5 sec lesz (lehet, hogy nem feleződik, pontosan nem ismerem a mechanizmusát a dolognak, de sokkal kevesebb), miközben ha megvárom az aktuális stun végét és akkor lövöm akkor 10 sec lesz a stun. Így az x+5 sec stun helyett x+10 lesz a stun a végén.
6. Mondtam, hogy nem fogjátok elhinni...
-
galervin93
addikt
válasz
Thrawn
üzenetére
Szó se róla, erőset mondott a kolléga, de elbeszéltek egymás mellett, mert "a nem okos emberek is" - és itt a hangsúly az "is"-en van. Szóval azt akarja írni, hogy hülyék is, meg nem hülyék is játszanak vele, de főleg a gyíkoknak kell, hogy egy-egy véletlenül betaláló lövés okozzon némi sikerélményt nekik a játékban.
Ez tipikusan az a helyzet, amikor több módon is értelmezhető valami, és valaki csak azt veszi belőle észre, ami számára szimpatikus.
Grammar OFF vége
szerk.: ja és ez nem vélemény nyilvánítás, csak magyarázat, még mielőtt artyhater leszek.
(
) -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
A fejlesztett felszereléseknek van érezhető hatása? Van 10.000 körvényem, ebből pont tudnék venni egy szellőzés+töltésgyorsító fejlesztett felszerelést. Ezeknek a leszedéséhez is ugyan úgy kell arany? Arra gondoltam hogy az éppen fejlesztés alatt álló tankra tenném ezeket. Így könnyítve a játékot velük.
-
lacibacsi
addikt
válasz
Warton
üzenetére
1. Pedig a nagy páncélzatú tankokat is érdemes lőni. Egy jó stun lövéssel hosszú időre le tudod lassítani őket, ami a mieinknek nagy segítség lehet egy face-to-face csatában...
2. (Ha a helyzet adja), akkor inkább (ki)lövök egy low HP-s ellenfelet, mint egy olyat, akiből nagyot tudok szakítani, mivel egy nagy HP-s tank sokkal jobb, mint kettő akármilyen (mármint az ellenfélnél). Sosem szabad feledni, hogy 1 HP-n pont úgy tud téged lőni az enemy, mint full HP-n...
3. Egyetértünk
4. Elég önző hozzáállás. Igenis lőni kell az ellenfelet (ha tudod) akkor is, ha a másik arty már stunolta. Több (hosszabb) stun fontosabb a csapatnak, mint neked pár XP a végelszámolásban.
5. A legtöbb pályán már annyira sok helyre lehet állni, hogy egyre kevesebb értelme van a counter-ezésnek. Legtöbbször időhúzásnak gondolom, ezért inkább a spotolt egyéb tankokat lövöm. Mondjuk amikor nincs spot, akkor van idő erre is és igen: a legszebb amikor egy lövéssel iktatod ki az ellen artyt...
6. Nagyon kevés az a spot-bokor, ahol szinte mindig áll valaki. Legfeljebb 1-2 ilyen lövés éri meg a csata elején, utána leginkább idő (és lőszer) pocsékolás...
Szerintem...
-
Sziasztok
Nemrég kérdeztem véletlenül nem tudja-e valaki mennyi kötvény kellhet licitálva a chieftainre. Nem kaptam választ nézegettem a neten külföldi fórumokon is csak találgatnak. Hivatolos infót nem találtam vagy van csak én nem bukkantam rá. Nagyjából ehhez kapcsolódik a kérdésem. 5 lejátszott cw csata elég ahhoz hogy licitálhassak a tankra? Van 25 k kötvényem azt mindet elakarom rá tolni. Ha nem sikerül gondolom a licitre feltett kötvényeket visszakapom. Bevettek egy klánba ahol ha éppen beférek mehetek cw csatákat viszont a parancsnok sem tudta biztosra megmondani hogy 5 csata elegendő lesz a licithez vagy sem. -
válasz
wwenigma
üzenetére
Na, akkor tegyük helyre a dolgokat.
1. nem egy komplett játékosztályt hülyéztem le. Meg kell tanulni értelmezni az írott szöveget.
2. dobálózol itt a WN8-cal, aztán azt sem tudod mit jelent. Minden tankra van egy elvárt eredmény meghatározva, és az alapján számolódik a WN8. Ha egy tank OP, akkor ez az érték magasabb, így sokkal jobb eredményt kell elérni egy OP tankkal mondjuk az 1000 WN8-hoz, mint egy gyenge tankkal. Remélem leesett,m a WN8-at meghatározók mondják meg, hogy mennyi WN8-at érsz el egy tankkal. Artyval azért nem ér el mindenki sokat minden játékban, mert úgy van meghatározva a WN8, hogy ez ne történhessen meg. Ha most buffolnának egy artyt, és az átlag WN8 hirtelen felmenni mondjuk az ötszörösére, akkor átállítanák a WN8 formulában a tank elvárt eredményét úgy, hogy továbbra is a régi WN8 legyen az átlag.Itt minden le van írva a WN8-ról: [link] Olvasd el, és akkor talán nem fogsz dobálózni vele.
Csak egy idézet:
Typically mediums and heavies are harder to play than SPG's and TD's so the expected value is lower. Lights are by far the hardest class of tank for the average person to play, giving them a crazy low expected value. -
wwenigma
Jómunkásember
-
Thrawn
félisten
Ha már témánál vagyunk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy másik meccsen eljött értem a kerekes, de sikerült az utolsó leheletemmel beszorítani a sarokba. Kíváncsiságból ráírtam a meccs után és bár némi anyázásra számítottam, kiderült, hogy szerencsére van aki normálisan áll hozzá az arty játékosokhoz is:
Lehet ezt így is, ugye?

ps: mielőtt megköveznek az arty-haterek csak szólok, hogy a kampányküldik miatt játszok velük. A hosszútávú terveimben szerepel az is, hogy megszerzem az összeset, mint minden más techtree-s járgányt. Ez van, lehet utálni

-
Warton
őstag
válasz
Lunky88
üzenetére
Ha melletted parkolnak akkor nem biztos, hogy te voltál a célpont. Az artynak rohadt nagy szórása van, még ha fullra vagy szűkülve akkor is simán egy másik irányítószámra megy a lövés.
Nem tudom, hogy mások, hogy csinálják. Személy szerint én ha artyval játszom értékelem a lehetséges célpontokat az alábbi kritériumok alapján, avagy arty játék dióhéjban:
1. Könnyen lőhető-e
ezen belül:
-lassú és/vagy álló és páncél nélküli célpont
-lassú és/vagy álló célpont.A nagy páncélos tankoknak nagyon kevés sebzést tudok kiadni, így inkább nem őket lövöm.
2. HP
Nagyon kis hpsokat artyval nem igen szoktam lőni, mert a nagyobb sebzéssel jobban hozzájárulok a csapat győzelméhez.
Persze, ha nincs más, vagy más nem tudja kilőni, mert fedezékben van akkor splashel kilövöm az adott tankot... helyzetfüggő.3. A célzott tank mennyire számít veszélyesnek pl.: Ferdinand és egy FV áll egymás mellett nyilván az FV-t lövöm.
4. Stun
Ha valaki stunnolva van akkor nem lövöm, amíg le nem jön róla a számláló. Tudom kibaszás az artysokkal, de ha stunnolva van az ellenfél akkor az én stunom nagy része elvész és nem adódik hozzá.
5. Counter-arty
Bizonyos pályákon előszeretettel vadászom az artykat. Prokhorovkán egyértelműen becélzom egy ideig a sínek melletti részt, de más pályákon is, ha látok valamit odadörrentek egy nagyot.6. Vaklövés
Nem hiszitek el, hogy mennyi vaklövés betalál, ha egy-egy egyértelmű bokrot becéloz az ember. Akkor általában pont így néz ki a fejem: -->
-
lacibacsi
addikt
válasz
e-newsee
üzenetére
"Kit érdekel, hogy elcseszem az ellenfél játékát? Azért hívják ellenfélnek. Hadd ne foglalkozzam már az ő lelki világukkal. Elég nekem a sajátom. És esetleg a saját csapatomé, akit próbálok a győzelemhez segíteni."
Egyetértek! Ezt a gondolatsort fel lehetne hímezni a lobogónkra!
-
Ne keverd ide a moderátorságot, semmi köze hozzá, már hosszú évekkel előtte emberekkel dolgoztam (mármint az volt a dolgom, hogy velük foglalkozzam). Az élet nem fekete meg fehér számomra sem.
Az arty csak egy dolog miatt van a játékban, hogy a nem okos emberek is tudjanak érvényesülni, és nem 30% winrate különbség legyen a jó meg a rossz játékos között. Ugyanez az oka a pontosság nerfnek, a rossz tervezésű pályáknak (tele vannak camper spottal), mind, mind azért van, hogy a buta embereknek is legyen időnként sikerélményük, és ne hagyják el a játékot. A WG nem hülye, nem azért teszi rosszabbá a saját játékát, mert nem ért hozzá, hanem mert így van nagyobb bevétel.
-
e-newsee
addikt
Hagyd, ne foglalkozz vele! Tudom, hogy általánosságban írtad, amit írtál, de az artys témában meg tudom érteni az álláspontját, mert rohadt idegesítő egy népség. Csak én ezen túl tudok lépni akkor is, ha ellenem vannak. Ott vannak, ez van, megpróbálom annak megfelelően alakítani a taktikát. Sőt, már lassan a kerekes g€cikkel is megtanulok együtt élni, pedig azok szerintem sokkal kártékonyabbak a játékra. De ez van, el kell engedni, a csata első pár perce róluk szól.
Ami engem kiakaszt, az az, hogy szerinte a játékbeli viselkedés párhuzamba állítható a való életbeli viselkedéssel. Ez kb az a logika, amit a politika nyomat az erőszakos játékok, és az erőszakos bűntettek párhuzamáról. -
Warton
őstag
válasz
ollie
üzenetére
Ezt az artyról kialakított véleményére mondod?
Igazából az arty a játék része. Nekem személy szerint, ha nem lennének hiányoznának, még akkor is ha teszem azt meddel játszom. Érdekesebbé teszik a játékmenetet, a sima játékosnak mindig is gondolniuk kell arra, hogy adott helyzetben kapnak egy 300-500-as kokit a levegőből.
Nem gondolnám, hogy az artyk jelenlegi állapotukban alapjában rengetnék meg a játékmenetet, inkább hozzáadnak a változatossághoz. Tény, hogy ami korábban volt, hogy egy lövéssel ki lehetett szedni egy IS3-at, mondjuk az S-51-es AP löveggel valóban frusztráló volt. Meg amikor 4-5 arty volt csapatonként. De mostanra konszolidálódott.
-
e-newsee
addikt
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Na azzal nem tudok egyetérteni, hogy valaki mást csinál, akár artyzás közben is. És most nem arról van szó, hogy töltés alatt betolsz egy harapás szenyát.
Hanem arról, hogy olyan dolgot nem szeretek csinálni közben, ami elvonja a figyelmem a csatáról. Attól, hogy én épp nem veszek részt benne aktívan, mert épp töltök, attól még a csata folyásáról igenis fontos, hogy tudomásod legyen. Arra kiváló alkalom a töltésidő, hogy a minimapot, meg a tankok HP-ját, pozícióját kicsit jobban kielemezve próbálj meg előre gondolkodni, hol kell majd a segítség, vagy mikor merre kell pozíciót váltani, még mielőtt valaki rádesik, és meghalsz. Különösen akkor, ha már csak fél csapatok vannak életben, akkor még fontosabb, hogy figyeld a "lapjárást". De ugyanez igaz bármelyik táras tankra is, amivel mondjuk épp fedezékben várod ki a 30-40mp-et, amíg betölt. Szóval ne vedd rossz néven, de szerintem a YT nézés csata közben az egyik legrosszabb, amit lehet tenni. Mindegy, milyen tankkal vagy. -
-
Eugene Roe
őstag
válasz
e-newsee
üzenetére
Én friss artys vagyok, de szeretem, egyrészt lehet youtube közben is játszani, másrészt pedig dredd bírónak vagy robin hoodnak érezhetem magam, amikor a legmocskosabb senkiházikat küldhetem haza. Defender..., vagy amikor egy 430u tart hull down sakkban 2 db conquerort..., mert megteheti
-
e-newsee
addikt
válasz
ollie
üzenetére
Megszólítva érzem magam!
Egyáltalán nem tükrözi a valóságot. Az én esetemben legalábbis nem. A való életben a légynek nem ártok, nemhogy trollkodjak idegen emberekkel. (Ezt az itteni hozzászólásaimból is levehetted volna már) De a játék az más. Mert ez egy játék. Itt lehet olyat is megtenni, amit máshol nem. Mert vagy nem szabad, vagy a való életben nincs rá lehetőséged.
Mellesleg pont lesz@rom, hogy egy idegen mit gondol rólam, milyen vagyok a való életben. Szerencsére ott vannak a barátaim és a családom, akik tudják, és akiknek a véleménye még számít is nekem.
Az arty témáról meg lehetne örökké vitatkozni. Én szeretek artyzni, sokszor levezetésképpen a napi szarok után, sokszor csak azért, mert nem érzem magam elég fittnek agyilag a többi tankosztályhoz, de jó lenne valami napi küldit megcsinálni.
És ha már zodo kolléga úgy döntöt, hogy megcsinálja az artys küldetéseket, nem átugorja, akkor legalább olyan artyval játsszon, amivel közben szórakozni is lehet, úgy kevésbé tűnik unalmas klikkelgetésnek egy-egy csata. Mert nekem az M12 pl pont olyan volt. Lassú, lassan tölt, kicsi a kitéríthetősége, olyan laposan lő, hogy egy vakondtúrás mögé nem tudsz vele belőni, és ehhez képest nem kábít sokat.
Amúgy meg rosszul fogod fel. Kit érdekel, hogy elcseszem az ellenfél játékát? Azért hívják ellenfélnek. Hadd ne foglalkozzam már az ő lelki világukkal. Elég nekem a sajátom. És esetleg a saját csapatomé, akit próbálok a győzelemhez segíteni. De amikor bekábítom az egy szem FV TD-t, ami papírból van, nem fedezi senki, és épp ellőtte magát, tehát úgy 40+mp, míg újra betölt, és senki nem mer rámenni, akkor valahogy nem tudom sajnálni azokat, akik az artyk ellen lázadnak. Ha valaki utálja az artykat, hát szíve joga. (Mint ahogy annak is, aki szereti őket.) De ha már vannak a játékban, akkor tessék kihasználni a képességeiket, ne duzzogva félteni a full hp-t egy egy-lövéses kábított ellenféllel szemben! -
Bobyjack
senior tag
válasz
gurubefree
üzenetére
M53/55, Object 261. Ezekkel mindent meg lehet csinálni.
(#199194) jano_77: Én a kill kritériumos küldetéseknél megnéztem, hogy a lehetséges tankok közül randomban mikkel a legmagasabb a kill átlagom. Azok közül próbálkoztam. Nem rémlik, hogy óriási szenvedés lett volna. Az ilyen küldetésekkel csak menni kell és egyszer csak meglesz.
-
eddieke666
aktív tag
válasz
peterson79
üzenetére
Lehet.Mindegy,már nem próbálkozom nem akarom összeszemetelni az oldalt teljesen.
-
peterson79
őstag
válasz
eddieke666
üzenetére
Kétszer van benne a http, szerintem az a baj.
-
eddieke666
aktív tag
válasz
peterson79
üzenetére
Fogalmam sincs,nekem sem hozza most be,pedig most módosítottam megint.
Sajnálom,de valamiért egyszerűen nem bírom linkelni.
Megkérnék egy admint törölje a 199203-as kommentet,mert a link nem jó.
Köszönöm. -
peterson79
őstag
válasz
eddieke666
üzenetére
Kösz, de nekem valami reklám jön be csak...nálam van a hiba?
-
peterson79
őstag
Igen, erről beszéltem. Ha bemész a Kampány menübe és valamelyik küldetést kiválasztod, akkor mutatja mit kell csinálni elsődleges és mit a másodlagos feladathoz. Pont amit a képen látsz.
Neked is ajánlom Salty Jedi oldalát, sok segítséget ad, küldetésenként leírja milyen tank és taktika a legjobb vagy legalábbis ideális. Nekem nagyon hasznos volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Synology NAS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Aztán , ahogy jött az anomália , úgy távozott . Lehet , hogy a szerver oldallal van gond . Gyanítom , de majd az agytrösztök megmondják a frankót és a véleményem ...