- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Apple Watch
- Yettel topik
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Fücsök007
őstag
válasz Fücsök007 #210429 üzenetére
Újabb fejlemények!
WG-s források megerősítették, hogy jönnek a cseh nehéztankok és lesz svájci ág is! (Elvileg tavaszig hivatalosan is bejelentik.) A lehetséges magyar ág valószínűleg az utolsó önálló ág lesz, leghamarabb 2022-ben. Jövőre befejezik a kisebb ágak kibővítését, (olasz TD, cseh könnyű tankok) gyanítom ősszel jöhetnek ki a svájci ággal. (Volt idejük feldolgozni a levéltári anyagokat, erre alapozom a becslésemet.)[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
válasz Fücsök007 #206255 üzenetére
Szerintem igenis fontos amit pár elhivatott ember tesz a magyar tankok ügye kapcsán. Szóval minden infó jöhet ide is még ha a "gyöngyöt a disznók elé" elv érvényesül,akkor is. Persze a jelenlévők mindig kivételek.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
ooloo
őstag
válasz Fücsök007 #206245 üzenetére
Ebben a fórumban nagy érdeklődésre ne számíts , ha Magyar tankokról esik szó .... nem meta (vagy nem lesz az ) és pont . Én azért köszönöm , hogy próbálsz informálni minket .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
-
e-newsee
addikt
válasz Fücsök007 #188995 üzenetére
Szerintem is csak a "hibrid" nemzetiségű tankokra. És azokra is úgy oldanám meg, hogy csak azon nemzetek között változtathatsz, amikben érintett a tank. Pl revo csak amcsi, vagy francia lehetne. Lefety csak francia (höhö, lefety, érted?), vagy német.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
-
po1son
addikt
válasz Fücsök007 #150750 üzenetére
Hát most már nincs olyan tank, amit szívem szerint kifejlesztenék, de azért egy jó med ágnak lehet neki kezdenék, ha jövőre fog jönni év elején, akkor addigra már elég sok free xp-ém is lesz.
Mondjuk ha kompenzálni szeretnék a heavy metát, akkor mindenképpen valami brutális OP lengyel med tankot kell berakniuk tier10re.STEAMID/WOT nick: po1son_
-
KisApám
addikt
válasz Fücsök007 #142547 üzenetére
Bárki beírhat oda.
Kiegészítettem ill. javítottam kb. 4 tankot.
40M Csaba, 38M Toldi (Toldi B40), 43M Turán, 44M Toldi.Illetve azon röhögtem, hogy pl. Izraelhez milyen tankok vannak beírva
Ez alapján a magyar ág is tele lenne német meg orosz tankokkal.(#142550) jano_77
Nekem műxik a link.
A felsorolásból görgetni kell lefelé, és ott van ami kell.
Vagy ez talán jó.
Ha nem, akkor a wiki nem engedi.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #136426 üzenetére
Te most komolyan, elolvastad azt a cikket?
És az én válaszom az indító kommentedre?
Karika is azt írta, hogy a Straussler MBT addig magyar, hogy a tervezője itt született. Brit motor és brit löveg (konkrétan a Conqueror 120 mm-es lövege) lenne rajta, mitől magyar az? Attól, hogy a brit állampolgár tervezője állítólag a rajzokat elküldte az ÁVHnak? Hogy illeszkedne a tervezési fába, mi kötné össze a Tas-sal? Eljutsz T9-ig és ott dobsz a kukába mindent: játékstílust, rádiót, eddigi fejlesztéseket?
A lengyeleket ne keverd ide, nem arról beszélünk.Újdonság bármikor előkerülhet egy levéltárból. Amíg az nem történik meg vagy a WG nem ad ki egy hivatalos álláspontot, addig szerintem hanyagoljuk a témát.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #136416 üzenetére
Látom, egészen mást olvastunk ugyanazokban a cikkekben. Az olaszoknál a felső tiereket módosított NATO tankok és saját álmok teszik ki úgy, h pl még ott van a "Duce" is.
Nálunk egyik út se járható, mert nem módosítottunk semmit a hozzánk került tankokon a 80-as évek elejéig, az mind orosz volt, amelyek klónjaival így is tele van a játék. Saját pedig rajz szintjén se létezett, a magyar vezetőkben a max T7es Tas után fel se merült saját gyártás.
Jelenleg úgy fest, hogy önálló magyar ágat nem lehet létrehozni, csak alágakat illetve hiányos ágakat.
Mivel a WG koncepciója alapvetően tartalmazza a folyamatosan új tankágakat, előbb-utóbb lesz több magyar is a játékban, de szerintem még nagyon messze vagyunk tőle, mert sok fejlesztés kell hozzá, pl. meg kell oldani az eltérő nemzetiségű alágak legénységének, ellátmányának problémáját.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #136394 üzenetére
h1mpi: pontosan. Mi bajod az add-on nal?
A Fücsök007 által linkelt cikkhez:
a kulcsmondatok:
"A suitable candidate of any kind for tier 8-9 (and as we have seen, maybe for tier 10) are yet to be found. "
"The Hungarian tanks would work at best as a somewhat separated sub-branch integrated into the German tech tree "
"The best Hungary could offer are the incomplete light/medium and a tank destroyer lines."
"most of the Hungarian ones [tanks] are not that interesting"3 tier hiányzik (8-9-10). A 10esnek kikiáltott Straussler MBT-t magyar tervezte a briteknek, brit motorral, brit löveggel, csak átküldte a terveket az ÁVH-nak is, ettől nem lesz magyar. Az osztott lánctalpa miatt eleve kétséges, h belefér-e a játékba. A híres TAS TDről kiderült, h igazából sose volt úgy, ahogy előadták, a med max VII-esbe jó.
konklúzió:
"As a standalone tree, Hungary lacks the at least one complete tier 1-10 line, which is crucial from WG’s point of view. Besides, realistically speaking, the majority of players would not grind a tree which ends at tier 7, especially since the Hungarian tanks are not that interesting gameplay-wise in the first place."Ezt mondjuk többen neked, valahányszor előveszed ezt a témát (úgy kéthavonta). Karika is ezt mondja. Nem uncsi még? Minek erőltetni, ami nem megy? Nagyon tisztelem Karika munkáját és remélem, hogy sikerül neki olyan dokumentumokat találni, ami megoldja a fenti problémákat, de amíg ez nem történik meg, szerintem hanyagoljuk, kár bele a bit.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Fücsök007 #135178 üzenetére
Rakhatnának be premium tankokat, mondjuk egy Landkreuzer P.1000 -et.....
Vagy egy mókás Sturmtigert.
Vagy ha a Strinsvagn a jatekban van, jöhetne a VT-1-1 is.
Persze ilyen 999€ és csakegyszeráruljuk koncepcióban, érdekes lenne 1-2 ilyesmit spotolni időnként.
Vagy egy Churchill Crocodile variáns, csak a poén kedvéért...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #135061 üzenetére
Érdekes interjú. Egy potenciális (bár szerintem irreális) magyar tank ág szempontjából, az alábbi gondolatokat tartom érdekesnek:
1) azt mondják, konzol verzión lesz egy "zsoldos" ág, amiben vegyítve lesznek az önálló ágat ki nem adó nemzetek tankjai. PC-s wotra eddig még nem került szóba, bár egy időben egy "EU" ág felmerült, de amióta van önálló cseh és svéd nem ahllottam róla
2) lehetséges, hogy egy nemzetnek nem lesz tízes tankja, csak kihúzzák pl 7-esig? Hülyén nézne ki egy ilyen csonka ág, nem?
3) az olaszok lényegében ugyanazzal a problémával küzdenek, mint mi: sok a másolt tank és nincs T7 felett igazi opció
4) érdekes belegondolni, mi lenne a magyar ág spéci tulajdonsága? A franciáknak ott az autoloader, az oroszoknak a páncél, a németeknek a pontosság, a svédeknek a spéci TD mód és a kivételes gun depression, az angoloknak a lassúság ,a japánoknak a HE és a superheavy lét, a kínaiaknak a nagyot ütő, de pontatlan orosz klónok. Mondjuk az amerikairól és a csehről így hirtelen nem jut eszembe kivételes jellemző, de azért általában szokott lenni egy karakterisztika, ami végig követhető az adott vonalon. Mi lenne a magyar? Automatikus zászlócsere ha a csapatunk 7-8 tankos előnyben van, hogy a vesztes oldala kerüljünk?
5) pár hete valaki lehurrogott, hogy az olasz ág még sehol sincs és nincs is olyan személy, aki úgy foglalkozna velük, mint ahogy valaki a magyarral teszi. A jelek szerint erősen tévedett, az olasz ág lényegében összeállt, csak a vége kapcsán kell pár döntést meghozni, a több (nem ideális) opció között.Dewri: a német tankok, főleg a tigris és a KT, legendásan híresek voltak a mindennapos motorhibáikról. A löveg pontossága, a sebességváltó és a kuplung nem volt gáz, illetve ott nem tervezési hiba, anyagminőség vagy a gyártás volt a felelős, de attól még a híres német tankok ugyancsak igényelték a karbantartást.
jut eszembe: a motor és a váltó szétválasztása lekerült a napirendről?
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz Fücsök007 #133952 üzenetére
Ezek a tankok be fognak kerülni a WOT-ba!? Létezik olyan tank, hogy SuperHellcat?!
(#133953) Jolet: pont ezeket emeled ki, ez érdekes és fura!? A ráfordított idő (órák, napok, hetek, hónapok) nem is zavarnak, hiányoznak?!? Ok tudom, hogy Te minden ágat kihúztál és utána álltál neki az artyknak, de mondjuk ettől még engem zavarna, mint ahogyan zavarni is fog, ha ezt meglépik és nem lesz semmi kompenzáció! De engem a ráfordított és elfecsérelt idő miatt fog zavarni. Amúgy én sem gondolom, hogy kiveszik. Vmilyen formában biztosan bent maradnak majd.
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #131192 üzenetére
Felesleges ebbe belemenni, mert úgyse látjuk a számaikat. Svájc nem épp a hadtörténelméről híres (pedig lehetne...) és az ott élők jelentős része részben németnek/olasznak/franciának vallja magát, az ő nemzeti öntudatukat ezek az ágak teljesen kielégítik. Szerintem Svájcból nem származna jelentő extra bevétel egy svájci ágról a jelenlegihez képest, míg pl sok magyar egyből megvette a Turánt csak nemzeti büszkeségből.
De nem innen indultunk: a lényeg, hogy még nagyon sokáig biztosan nem lesz magyar ág, kár ezen ugrálni.
-
válasz Fücsök007 #131177 üzenetére
Lehet tippelni, hogy melyik országban költenek több pénzt a a játékra, Izraelben, vagy nálunk. Na, már meg is kaptad a választ, hogy miért van elsőbbsége az izraeli ágnak. Minden fejlesztés arról szól, hogy több bevétele legyen a WG-nek, és mindig a nagyobb bevétel élvez előnyt.
más: Type 4 Heavy első csata. Himmelsdorf. Csak 3-3 tier 9 mindkét oldalon, nincs arty. Hurrá! Mit fogok én itt irtani.... Aha, ez is olyan lassú, hogy mire pozícióba értem vele, vagy elmenekültek a sokkal gyorsabb ellenfelek, vagy meghaltak. Így összesen 3-4 lövésem lett, több lehetőségem egyszerűen nem volt. Pattintani sem pattintottam, mert a kevés ellenfél közül is csak 1 mert rám lőni (aztán tipli).
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #131179 üzenetére
Ez nem egy éves tervezet. A fizika, az új MM és az új játékmódok évek óta napirenden vannak. Ez kb minden, amit a WG jelenleg tervez, leszámítva az aktuális statok alapján elvégzendő rebalance-okat, akár pálya akár a tankok tekintetében.
Ha ez mind megvan, kb akkor fogja a WG "kész"nek tekinteni a játékot. 6,5 éve vannak a piacon, milyen realitása van 4 évre előre gondolkozni user szinten?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #131177 üzenetére
te magad linkelted be, ott világos, hogy mi a sorrend, minek akkor fantáziálgatni?
Svájcról meg nincs is benne szó. Ne hagyd ki az új japán és kínai ágakat! Egy-egy patch mindegyik, vagyis összesen 6-7 hónap, ha közbe nem szúrnak be egy olyan patchet, ami az új MM-ről, fizikáról, Game mode-okról szól.
A 10es lightok se jönnek a kövi patchben, erről meg is feledkeztem, az is legkorábban nyáron, vagyis már az is csoda lenne, ha idén megkapnánk a lengyelt.Hogy miért kap Izrael elsőbbséget? Mert van egy 8 milliós lakossága, amelynek összetétele sokkal kedvezőbb (sok fiatal, nem elöregedő), mint a magyar, az egy főre eső éves GDP 3x-a a magyarnak (36.000 USD vs 13.500 USD) és mert a világon, főleg Dél-Amerikában, USAban és Oroszországban hatalmas zsidó kolóniák élnek, amelyek mind létszámban mind vásárlóerőben sokszorosan felülmúlják az idegenben élő magyarokét.
Másrészt Izraelt egyszerűbb kihozni: a második vh alatt a régióban rengeteg fura harckocsi-fejlesztés volt a sivatagi viszonyoknak megfelelően, Izraeli vonalra simán rá lehet fűzni a szövetségesek módosított harcjárműveit T6-7ig, az államalapítás után pedig nagyon erős saját fejlesztés indult meg. Sokkal tisztábban ki lehet hozni egy önálló izraeli tankot, ami ekvivalens Leo I-vel vagy a T-54-vel, mint magyar viszonylatban.A linked alapján úgy tűnik, jön a magyar ág, majd egyszer, de 2021 előtt tuti nem.
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #131168 üzenetére
Ezt még nem láttam, érdekes. De a jelenlegi állás a WG ismeretében a dátumok nagyon irreálisak.
A következő patch március-áprilisra várható, abban még szó sincs lengyel ágról. Nem láttunk terveket, demo képeket stb. Biztos vannak, csak még nem nyomják úgy, mint pl a svéd ágat pár hónapja.
Ezzel együtt vsz. az őszi patchben már jöhet. Ebből következőleg az plusz ág legkorábban 2018 nyár, az lenne az olasz.
A két új távol-keleti vonal nem egyszerre fog jönni, a későbbi legjobb esetben is 2019 tavasz, de mivel az új nemzetnek szoktak kifutási időt adni, nem fogják egyből rátolni ezeket, akkor se, ha történetesen kész vannak, 2019 kora ősz előtt semmiképp se érkeznek meg.
Következésképp 2020 tavasza az izraeli ág, és mivel egy évben két új nemzet nem valószínű, 2021 eleje, ha nagyon ügyesek a WGnél 2020 vége a legkorábbi reális időpont.De fenntartom, hogy a meglévő prémtankok átalakítása miatt (ad minimum átvinni a Toldit meg a Turán a magyar ágra, de sokkal inkább rebalance és beleszórni legalább egyiküket a tech tree-be) hatalmas szívás lesz.
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #130100 üzenetére
Ezt miből gondolod? Karika önkéntes segítőnek titulálja magát, vagyis nem került semmibe, miért nem lehet valaki Olaszországból hasonló beállítottsággal? Csak, mert hozzánk nem jutott el a híre? Gondolod, karika híre eljutott hozzájuk?
-
kchryss
veterán
válasz Fücsök007 #130091 üzenetére
Lengyel ág biztos jön, ezt már megerősítették korábban. Ez nem is meglepő hiszen eu szerveren a legtöbb játékos lengyel. Siemkáék hirhedtek a többi játékos körében.
A magyar tech tree-vel Karika foglalkozik szorgalmasan.
Így születtek a magyar prémium harckocsik #1: A kezdetek
Így születtek a magyar prémium harckocsik #2: Elvetélt tervek
Így születtek a magyar prémium harckocsik #3: Miért nem lesz magyar fejlesztési fa
Így születtek a magyar prémium harckocsik #4: A klónok támadása
Így születtek a magyar prémium harckocsik #5: Magyar prémium tankok kiválasztása
Így születtek a magyar prémium harckocsik #6: A Toldi III megalkotásaMagyar harckocsik magyar fórum
Magyar harckocsik wg fórum (angolul)
Lehetséges Tier 10-es magyar tank
Mint látható Karika már évek óta ostromolja a wg-t a magyar fával kapcsolatban. Becsülöm a sok munkáért amit beleöl ebbe a projektbe.
Szó volt arról is, hogy a hiányos fával rendelkező nemzetek (magyar, olasz) egy közös európai tech tree-t kapnak. Ezzel kapcsolatban ha jól rémlik volt nemrég egy fejlesztői hír, hogy megint gondolkodnak rajta.Szerintem majd lesz magyar vagy részben magyar ág a wot-ban, de nem 2017-ben.
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #130089 üzenetére
Hol olvastál ilyet?
Én amiatt nem gondolom, hogy lesz a közeljövőben, hogy mind az olasz, mind a lengyel piac nagyobb és a műszaki történelmük is alkalmasabb rá, másrészt, akkor nem tették volna a két legismertebb magyar harckocsit a német ágba prémium ill. ajándék járműként. Onnan áttenni egy sima magyar fejlesztési fába komoly PR fejtörő. Eddig egyedül a Károllyal tették meg, de az CW ajándék volt.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Fücsök007 #130078 üzenetére
Nem hiszem, h lenne elég magyar tank. A legtöbb vonalon, ideértve az oroszt, a német alsó medet, és az amerikait is, bőven csak második vh utáni tankokkal sikerült megoldani a T10 kérdést. De szigorúan véve már az IS3 (T8) is oda tartozik. A második vh után magyar harckocsigyártás vagy tervezés nem volt, szovjet importtal oldottuk meg. Pár álmodozó mérnök összedobott ugyan egy skiccet, ebből csinált is valaki pár hónapja egy T9-10re is ballanszolható TD-t grafikát, de az TD, aminek semmi előzménye nincs.
A játékban lévő magyar tankok a Turán III és a Toldi, amik a második VH-s magyar harckocsifejlesztés csúcsai voltak, T3-ba lettek ballanszolva. Ez reális is, mert a Pz IVD, ami T4es, lényegesen jobb volt ezeknél minden tekintetben. TD-t nem gyártottunk csak tankelhárító ágyú formájában, fel se merült, ahogy önjáró löveg sem. 1944-ben felmerült a Panther (az alap (T7), nem a játékban Panther II-ként futó "G" (T8)) licenszének megvásárlása, de ebből se lett semmi.
Magyarul amit lehetne csinálni, hogy a most ingyen megkapott Turán-ból és a prémként árult Toldiból megcsinálni T4-ig, a papíron lévő továbbfejlesztéseikre és a gyártási tervekre hivatkozva német klónokkal (a IVD licenszét meg is vettük, talán valami el is készült) feltölteni T7-ig, aztán a fenti rajzokból összeeszkábálni T8-10 járműveket, amik között viszont lenne TD is. A prém vonalat meg oroszokkal oldani meg.
Elég erőltetett, a Toldi&Turán beépítés, átalakítás komoly probléma (mi legyen azokkal, akik pénzt adtak érte?) erős legénységkiosztás váltás a T4-5; T7-8 majd T9-10 körül, utóbbi esetleg osztályátképzéssel. És mindez egy rakat klón tankért, ami semmivel nem lesz jobb az eredetinél. A magyar játékosok közül se mindenki esne neki, hát még a külföldiek. A Svédeket is teljes erővel nyomni kell akciókkal, hogy menjenek, pedig azok elég spéci járgányok.
Ami reális, az egy térkép, meg még egy-két prém tank.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
lacibacsi
addikt
válasz Fücsök007 #130074 üzenetére
Majdnem jól tudod. Csak a mondatodban cseréld le a "jövőre" szót a "majd egyszer" kifejezésre, az "abszolút lehetséges"-t pedig a "Serb titkárnőjének a bejárónője már gondolt rá egyszer" kifejezésre...
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.