- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
Polemius #50239 üzenetére
Na igen, tehát mehetek a belsőben is 50-el
Mondjuk a gyakorlat szerint külső sáv: 50km/h, belső: 60km/h.
Ha belsőn 55-el megyek, akkor már jönnek nagyon rám.Pedig ha egyre többen állnának rá, hogy a belsőben is pont 50-el mennek, akkor talán le lehetne szoktatni a népeket. Vaaaagy inkább a nagyobb körutakon cseréljék ki a táblákat 60-asra, mert semmi se indokolja a lassú menetet.
-
Rick4
félisten
válasz
Polemius #50239 üzenetére
Saját megjegyzés: nyilván a gyorsabb nem az jelenti, hogy szabálytalan (megengedett sebesség felett).
Ne vedd komolyan a saját megjegyzésedet, ha valaki szabálytalanul, 100-zal jön, nem tarthatod fel. Ki kell sorolnod, ha van hely, és el kell engedni a mögötted gyorsabban közlekedőt.
-
Rhino666
addikt
válasz
Polemius #49789 üzenetére
A KRESZ egy nagy sz@r, mert pontatlan, túl sok dolog értelmezés kérdése benne. Múltkor is összevesztem FB-n egy oktatóval, mert nem egyformán értelmeztük a szabályokat és nem tudott róla meggyőzni, hogy neki van igaza. Pedig nem mindegy, hogy kinek mikor van elsőbbsége...
-
válasz
Polemius #49598 üzenetére
Semmilyen általánosságban elsőbbséget sem feltételeztem. A kérdésem a kieg. tábla nélküli táblázott útra vonatkozott.
A megkérdezett szakemberek szerint a macisajt nem különbözteti meg a járműveket és ezért nekem is elsőbbségem van.
Az más, hogy a tervezőknek minden szabályos kerékpárút kereszteződésnél ki kellene tenni a kiegészítő táblát. -
SirRasor
addikt
válasz
Polemius #49515 üzenetére
Most reggel volt.
Egyébként csak a fantasztikus logikámra támaszkodtam
Megállok a kereszteződés előtt, elengedem az autókat, majd ELINDULOK és áthajtok a kereszteződésen egyenes vonalú egyenletes mozgást végezve. Nekem teljesen egyértelmű, hogy ha már egyszer szabályosan elindultam rajta, akkor nem kell 1 útszelettel arrébb ismét megállni. De hát ez van, biciklis szemszögből ennek így kell működnie.
Hoznék egy olyan szabályt, hogy amennyiben 5 km/h-nál nem megy gyorsabban a biciklis, akkor:
1. gyalogos zebrán is áthajthat - a gyalogosok zavarása nélkül
2. a fenti helyzetekben is áthajthatNa mind1, amúgy van jogsim. 4x csináltam meg a kreszt, mindig elsőre sikerült (kismotor, nagymotor, autó, alapszintű vezetéstechnikai képzés). Csak a józan eszem néha felülírja a szabályokat mint ennél a kereszteződésnél is
Ja azért az is hozzátartozik a történethez, hogy ennél a körforgalomnál már lehajtáskor is az autósok 90%-a ELSŐBBSÉGET AD valamiért
Ezt látva a másik úttesten közlekedők szinte mindig átengednek. Azért ez se segít
Például ha kocsival megyek, direkt betartok mindent, hogy ne adjam a többiek alá a lovat
-
-
Rick4
félisten
válasz
Polemius #48154 üzenetére
Krokicar.hu, de nem az olcsóbbik fajta. Külön figyelmedbe ajánlom marketingszempontból is a kapcsolat menüpontot.
""Cégünk évek óta foglalkozik autóbérléssel"" Ők is bérlik?
Akkor azért ilyen drága.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Polemius #47130 üzenetére
Nem is csak az idő, azt egy korábban indulással lehetne kompenzálni, de inkább gondolok arra, hogy pl egy sorozatgyilkos, alkoholista, drogfutár (együtt már komoly, de külön külön se rossz) autójába, ismeretlenül beszállni... Régen sokat stoppoltam, de az jó 20-25 éve volt, akkor még más világ volt...
-
stopperos
senior tag
válasz
Polemius #46902 üzenetére
Én még Adidas Stabil 4-et vettem vagy 10 éve. Most esett szét végleg. Mondjuk volt közben Stabil 5-öm is, de az hamarabb szétesett mint a 4-es (kb 2 év után).
A sporton kívüli cipőim is mind adidas-ok általában. Eddig a Goodyear-essel gyűlt meg a bajom, mert ott a spicc gyorsan kopott.
Én márkahű vagyok, a többit kb meg sem nézem. Mondjuk jól meg szoktam nézni a boltban már az anyagát. -
válasz
Polemius #46628 üzenetére
Érdekes nekem nem esett nehezemre adni neki 3 konkrét típust amiből volt is a listán.
De tudom én vagyok a hülye. Ne legyünk már ennyire kényelmesek hogy nem éri meg valakinek keresni típusokat közel fele árért! Ez nagyon visszataszító pH-s mentalitás hogy valaki adja az eredeti ár tizedéért , gyári garival, számlával-de áfa nélkül úgy hogy még a vevő tesz neki szívességet
-
Atigepesz
csendes tag
válasz
Polemius #46624 üzenetére
Na most kezd egy picit ez sok lenni nekem eddig szinte(hangsúlyozom h szinte) minden volt amit kértek.vagy esetleg kompromisszumot tudtunk kötni és megtaláltuk a megfelelőt.De ha ez valakinek nem felel meg az vásárolhat a neten vagy a boltba.De ha azon pörög mindenki h miért nem adok egy listát nem fogunk dűlőre jutni.Nekem a listámba csak típusok vannak+ár ennyi nincs mellette h mit tud mekkora mi van benne.A gyári csomagolás nincs kibontva ami a boltba benne van az itt is benne van.Ha kell keressen a számára megfelelő típust és megnézem h van e és h mennyi de ezt már leírtam.
És h mindenki tisztán láson itt az alap hirdetés. -
-
-
Agyasima
őstag
válasz
Polemius #45401 üzenetére
Én már annak örülök, hogy nem kell a Mars teret vagy a lámpás körforgalmat kerülgetnem rendszeresen, mert nem volt annyi eszük, hogy a keresztutcákat esetleg ne egyszerre, hanem felváltva zárják le.
totya & Syl: Igen, az tényleg elég gáz, hogy hiába van meg a technológia, hogy tartós és f@sza utakat építsenek, inkább a cimborák zsebében landol az erre költhető lóvé, az út meg ugyanolyan sz@r lesz mint volt, rövid idő alatt, lásd Rókusi krt. Az meg a mi - magyarok - szégyenünk is, hogy csak ilyen politikai elitre futotta, de ebbe inkább ne menjünk bele.
-
quailstorm
félisten
válasz
Polemius #45031 üzenetére
Feltalálod újra a spanyolviaszt mi? A kötelező önkéntes magánnyugdíjpénztárak pénze volt ez amiről beszélsz, idén kezdték volna használni, de kellet Viktornak.
Az hogy egy tollvonással elvehetik a pénzed, meg gyakorlatilag bármilyen pénztároló intézetről elmondható. Szándék és hatalom kérdése.
-
martonx
veterán
válasz
Polemius #45015 üzenetére
"Ha jól értem, akkor az aktív korúakra kirótt járulékból fedeznéd az inaktív korúak nyugdíját."
Miért szerinted most miből van nyugdíja a nyugdíjasoknak? Sőt jobbat mondok, a jelenlegi nyugdíj befizetések még a jelenlegi nyugdíjak kifizetésére sem elegek, így évente pár száz milliárddal szimplán az adónkból csoportosítanak át erre. Nálam legalább tisztán átlátható lenne a rendszer, nem úgy mint a mostani maszatolás."Egyébként lehet, hogy megoldást jelentene a mostani nyugdíjrendszer ismert problémájára, ha az öngondoskodás felé terelnék át, vagy legalább nagyobb hangsúlyt kapna."
Hú eddig de jószívűek voltunk, és fúj a kegyetlen ötletem, mert akár 10-20%-a is kieshet a nyugdíjasoknak az ellátórendszerből. Viszont te annyira kegyetlen vagy, hogy ezek szerint a 3 millió nyugdíjas 99%-a holnaptól abszolút ne kapjon nyugdíjat? Az én ötletem szerint lehet, hogy X% kihullik a rendszerből, de mégsem 99%.
A tisztán öngondoskodás tök jó idea, csakhogy a rendszer az alapjaitól van elkúrva, lásd a fenti válaszom. -
Syl
nagyúr
válasz
Polemius #44992 üzenetére
Pedig nagyon egyszerűen segíthetsz magadon: feketén dolgozol, megszünteted a bankszámládat, eladod az autót stb.
(#44993) bitpork
Jah és hogy nővérem rokkantsági státuszát megvonták, mondván attól hogy rákos még nem jár neki.
A státusz kell a svédeknek meg a terepjáróval közlekedőknek...
-
SirRasor
addikt
válasz
Polemius #44912 üzenetére
Áhh az a baj, hogy a 3 kismalac tanulságában is benne van, hogy a tégla a nyerő
A többit elfújja a szél, összedől egy földrengésben (jah..esélyes
) meg elrohad. A faházakkal is az a gond, hogy nem ilyen éghajlatra valók, szóval itt csak a tégla a nyerő hosszú távon. Vagy a földház..bár valami merevítés annak is kell gondolom
-
válasz
Polemius #44695 üzenetére
Ezért érdemesebb a magasabb netet venni. A Move XS+NetPluszL kombóval már 1GB+30MB neted lesz (60/22-es LTE képes), és ez 3280 Ft. Míg a Telenornál a 2790 Ft-ra még fizetheted pluszban a kapcsolási díjakat is, mert az nem a havidíjból vonódik.. Pluszban még azt is meghatározzák, hogy azt az 50 percet (tehát még nem is beszélheted le az egészet) milyen irányban használhatod fel (30 hálón belül, 20 hálón kívül). Míg a Telekom MoveXS díjcsomagja teljes egészében lebeszélhető belföldön.
Persze mindenkinek más éri meg, nem vagyunk egyformák. -
válasz
Polemius #44616 üzenetére
Tisztában vagyok édes anyanyelvünk vérlázító megerőszakolásának tényével amikor a szervek erőlködnek a használatával (um hivatalos nyelvezet, és itt a törvényalkotót is értem) De attól hogy röviden akarják elmondani pl azt h a lopott autó megtalálásának helye, még nem lesz értelmes a szövegben a "feltalálás" szó. A határt pedig illegálisan átlépni lehet, de nem megsérteni. Max a határátlépés szabályait. Szvsz, de tudom h a kisebbséghez tartozom
-
HuMarc
veterán
-
Agyasima
őstag
-
GrotESC
aktív tag
válasz
Polemius #43035 üzenetére
Kossuth Lajos sgt. 85. Munkaruházat, Munkavédelem és Military Ruházat. Illetve a Tilonasec Bt..
-
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Polemius #42193 üzenetére
Párom most vár válaszra, lehet hogy felveszik Makóra. Pont ezzel kerültem most helyzetbe, hogy mi legyen. Költözzek anyósékhoz vele, pár km-re laknak Makótól.... sokkal olcsóbb lenne ott lakni valszeg mint bármi más (persze beszállnánk rezsi+kaja ktg-be de akkor is), csak nemtom anyósomékkal hogy jönnék ki... lakást venni hitelre meg nem kis felelősség sztem... én meg max gyári melósnak tudnék ott elmenni szerintem, vagy pl euronicsbe vagy hasonló helyre....
-
-
mrobi2010
csendes tag
válasz
Polemius #41240 üzenetére
Igen így működik a FI relé. A laptop töltő egy kapcsolóüzemű tápegység ami rádiófrekvenciás zajt generál. Na most ehhez a zaj generáláshoz szüksége van neki áramra, ami elvész a környezetben mint rádiófrekvenciás hullám. És ezért van az hogy levágja a FI relét. Ugyanez van a légkondiknál, frekvencia váltóknál is.
-
azbest
félisten
válasz
Polemius #41036 üzenetére
Az áfát külföldre eladáskor lehet nem számolják rá. Sőt, ott bizonyos államokban az online kereskedemel eleve áfamentes. Volt is valami cikk arról, hogy az amazon az áfamentes államos központjai helyett inkább bevállalja az áfás kereskedelmet, de a szállítási idő csökkentése érdekében több helyen nyit lerakatot.
Nameg, amikor az olcsó amcsi cucc elérkezik a határhoz, akkor jó eséllyel fut egy kört a magyar vámon és rákerül 27% adó, ha úgy alakul akkor 2.5% vám és esetleg valami kezelési költség is.
Igaz kínából de épp tegnap ért ide az új telefonom, aminél 33 eft körüli árra rájött 8900 ft áfa, a vám éppen a határ alatt volt, így azt elengedték. Plusz 1220 ft postai ügyintézési díj.
EU-n belül viszont pont hogy felszámolnak áfát, legalábbis a komolyabb boltok. Ezért is drágább minden itt nézve. Sőt az usa-ban futó szolgáltatás számláján is ott az áfa keményen.
-
válasz
Polemius #41024 üzenetére
Kiszámolón az alábbi cikket találtam:
idézet:
"A mi szempontunkból a különbség a két cég között, hogy a nem chipes Visa USD elszámolású, a Mastercard és a chippel ellátott Visa kártya euro alapú, illetve Európán kívül a PIN-kód köteles vásárlások esetén a MasterCard dollárelszámolású."Eddig ok, de...
"Ha forintban vásárlunk, ennek nincs jelentősége, de ha euróban, akkor a Visa kártyánkkal költött összeget először dollárra váltják, majd utána forintra. Ugyanez igaz, ha Mastercarddal vásárlunk dollár alapon az interneten."
Szóval ez alapján szerintem a chippes visa kártyák euro alapúak, de ha külföldön nem kér pint egy tranzakció akkor azt usdvel számolják?
-
Rick4
félisten
válasz
Polemius #40852 üzenetére
Ilyen tábla pl a nagy tégla, amiben ott van pl egy piros karikás 80-as tábla, amit értelmezve mit látunk? Nem a táblát, csak a képét, hiszen a tábla téglalap formájú, de sebességkorlátozó tábla csak kör alakú lehet.... Ha egy ilyen táblán egy feltartott karú rendőr képe van ott, annak sem állunk meg, és ezzel se foglalkozunk.
Ezek a táblák kint vannak 2 éve, pl tegnap Pécsről hazajövet az M6 rávezető kanyarban morgolódtam ezen, és a kreszben a mai napig egy szó sem esik róluk..
-
felsatan
tag
válasz
Polemius #40525 üzenetére
köszönöm!
itt elő is jön a következő problémám
a vps szerverre már én is gondoltam, és valóban jól gondolod, a pénz, reális kereteken belül nem akadály. ahogy néztem nem is drágák (30-50 €/hó). viszont én teljesen vakon bolyongok a google találatai között akár proxy- akár vps szolgáltatót keresek. gondolom a hirdetések minimum fele kamu vagy legalábbis messze nem azt adja, amit hirdet.
tudnál esetleg ajánlani megbízható proxyszolgáltatót? ha jól értelmeztem, te első körben ezt javasolod.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest