- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
-
csoszogi
tag
válasz
Frenky89 #94890 üzenetére
En csak beirtam, mert lattam ezt a webhely cimet. De mar targytalan. Mire elkuldom vege a sapkas uzemanyagarnak. Fizeti mindenki a piaci arat. Az meg hogy nincs sor csak azt jelenti, meglattak az emberek a kutfon a kirast hogy nincs benzin es mentek is tovabb. A szavatossagrol meg megoszlanak a velemenyek, meg nem az szamit, hanem a siker, hogy sikerult akar csak husz litert is de szerezni. Ez olyan mint nyaralaskor nem a palyan tankolni: a vegen kiderul hogy egesz nyaralasra vetitve 1-10% al dobta meg a koltsegeket, de ugy is nezheted, hogy plusz ket pizzat tudtal venni a sporolt penzbol, es meg folytathatnam
..
-
tlac
nagyúr
válasz
Frenky89 #94701 üzenetére
igen, a xeon-nal, meg a 8gb ddr2-vel, ssd-vel lehet gyorsítani a gépet
lazán kétszer gyorsabb lenne, de még az is lassú lesz
ezt csak hobbiból érdemes meglépni, nekem is volt ilyen 3ghz-es xeon-os gépem4. genes intelt sem biztos, hogy vennék már
már az újabb ddr4-esek is hasonló áron vannak, bár sebességben sokkal nincsenek előrébb (intelnél a 11. generációig nem sok előrelépés történt)de ha a legolcsóbban és legegyszerűbben akarod megúszni, akkor vegyél egy brand gépet, ami szabványos atx-es alkatrészekre épít, ez 50k körül már kijöhet
-
martonx
veterán
-
stopperos
senior tag
válasz
Frenky89 #94701 üzenetére
Az LGA775 alaplapok nagyon lassúak. Én egy Q8300 processzor és alaplapot cseréltem egy i3-2100 + hozzá tartozó alaplapra. Minden más maradt (12 GB DDR3, R7 250, SSD). Előtte az Arkham Knight 7-10 fps-el ment, utána 30-40 fps környékén. Windows sem lett újratelepítve.
-
martonx
veterán
válasz
Frenky89 #92299 üzenetére
Valamelyik számtech boltban? Mondjuk ezekből egyre kevesebb van, de talán a CityPc még mindig egész jó ilyen célra: City Pc Shop - Szeged - Számítástechnika - Informatika - Akció - Notebook - Laptop - PDA - Szoftware - Szerviz - Javítás
-
lorcsi
veterán
válasz
Frenky89 #89661 üzenetére
Nem csak sima netpincer van , hanem GO is ?
Mi a kulonbseg ?ShadowX:
Ja, nálunk is...ha szabi utani elso nap nincs bent a fonok akkor van egy kis nyugi
Egyebkent ugy osztja a melot...mintha ostorral csapkodnák.
Sot, van h szabit írat ki..es bejon dolgozni
Hetvegen unja magat...es hazaviszi a melot...stb..Martonx:
Pesten van egy csomó 40-es egyedülálló kollégámÚ baszki...azert 40re...ilyen szinret elerni..h semmi no ..sehol sem...es becsavarodastol fel otthon...nem normalis..
Ok, h kell a penz, de...az elet meg elrepül -
ShadowX
őstag
válasz
Frenky89 #89651 üzenetére
Na a gyorsaság az, ami ráfér a helyek többségére. Mostanában ha rendelek és a hely a "közelben" van, inkább megrendelem telefonon a kaját és én magam megyek el érte. Ha így teszek általában 30-40 perc alatt kész a rendelés. Ha kiszállítással kérem akkor 60-100.
De volt már példa arra is, hogy 2 óra eltelte után hívtam a helyet, hogy köszi, de mostmár nem kérném a rendelést és még nekik állt feljebb, hogy miért.
Egyébként pofátlan drágák kezdenek lenni a kiszállítási díjak a tempóhoz képest, szóval ha gyorsak akkor inkább a Wolt-nal adom az ellenértékét.
-
tlac
nagyúr
válasz
Frenky89 #89419 üzenetére
most is felhívtam Vandát a 1430-on, megbeszéltük, hogy központi hiba van és adott némi korlátlan mobilnetet 72 órára, hogy jobban érezzem magam
jah mostanában adnak mobilnetet, ami elég hasznos, mert pl. szombaton sem voltam netem kb. este 6-tól fene tudja meddig, még hajnalban sem működött -
chaosmonger
tag
válasz
Ezt meg tudom erősíteni, én amint megjelentek Sándorfalván átjöttem és kb. ez volt a 2. kimaradás azóta, de a legjobb, hogy mind a 2 alkalommal 5 percen belül jött az sms, hogy észlelték a problémát és dolgoznak rajta. A Szélmalomnál volt, hogy türelmes voltam és másfél óra múlva hívtam őket amikor elment a net, és tőlem hallottak először a problémáról.
-
válasz
Én már vagy 10 éve a szélmalomnál vagyok és sokáig 50/5-ös csomagba voltam+TV csatornák nem panaszkodom mert elfogadható volt.Majd váltottam 200/50-es csomagra mert letelt a hűség időm és olcsóbb is lett a 200/50+ TV mint amit előtte fizettem az 50/5-ös csomagért.Majd a Szélmalmos szerződés újítás után 2 héttel megjelent becsengetett egy Telekomos fiatal hölgy,hogy Neki is lenne ilyen meg olyan ajánlata.Akkor még hasított a Szélmalmos net is de ez a 200/50-es net már sok bosszúságot okozott.Napi net szakadás megvan...TV adások is be be szoktak "kockásodni" néha...Egy szóval vannak minőségi problémák a szolgáltatásukba.
-
-
martonx
veterán
válasz
Frenky89 #87358 üzenetére
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-9500-vs-Intel-Core-i5-2500/m825467vsm517
Az, hogy egy naprakész win10-el a valódi különbség ennél jóval nagyobb, az időközben kijött sebezhetőségek foltjai miatt, driver támogatások miatt.
Nekem pl. az egyik notimban i5-5257-es gpu van, ami érezhetően drasztikusan gyengébb, a másikban lévő i5-8265-ösnél. Pedig csak 3 generáció telt el közöttük. -
azbest
félisten
válasz
Frenky89 #85892 üzenetére
Hétvégén egyik árufeltöltő dézsmálta az üzletben a készletet... mondta neki a másik, nem kell bujkálnia, a kamera attól addig a polcig látja a sort csak. Ott is megvolt az önigazoló szöveg.
Ha rájuk szólnék még én lennék a rossz ember. Plusz, ha esetleg feljelenti őket a bolt, még a végén nekem kéne évekig bíróságra járni tanúnak munka helyett.
-
-Tsaba-
tag
válasz
Frenky89 #83148 üzenetére
Én csak egy szervizt tudok (legalábbis oda irányítottak mindenhonnan kb), a Dugonics téren a Kistescoban. De nem tudom Xiaomival foglalkoznak e, szerintem igen.
SirRasor: szerintem méretekben (et, szélesség, lyukak, stb.) tuti ugyan azok (arra kell leginkább figyelni). Lehet más anyagvastagságban vagy valamiben (de az is lehet hogy nem), de én biztos hogy a legolcsóbbat venném. Főleg hogy a Marso a forgalmazó. Szerintem nincs köze más "elektronikához" a felninek/guminak.
-
lorcsi
veterán
válasz
Frenky89 #80955 üzenetére
nyaralás alatt a yt lesz ami szórakoztatja őket a Balatonon?
ez komoly?én meg oda direkt azért megyek, h semmiféle online szar ne érjen
ha úgy adódik h este filmezni van kedvünk egy pendrájvról lejátszok..majdnem mindenütt olyan tvk vannak már
wifi szerintem nem kell nyaraláshoz -
macilaci78
nagyúr
válasz
Frenky89 #80955 üzenetére
Kb 3 éve volt hasonló gond: egy munkaterületre vittünk ki egy PC-t, két IP kamerát, meg a hozzá való POE switch-et. A távmenedzsmentet Telekom mobilnettel oldottuk meg USB stick-kel. A stick-et megvettük, a kívánt forgalom szerinti havidíjas csomagot megrendeltük hűségidő nélkül, majd 3 hét használat után lemondtuk. Akkor volt valami akció is, hogy az első pár havidíj olcsóbb, így az időarányos díjunk volt valami 2k, plusz a stik 8k-s ára.
Ha van stick-ed, akkor azt nem kell venni.Reklámozza a UPC a Wi-Free szolgáltatást, azaz élő előfizetéssel max 3 eszközzel tudsz csatlakozni bármelyik UPC-s routerhez. Ha van a családban előfizu, akkor sima liba, máskülönben kölcsönkérsz valakitől login adatokat. Az a személyes tapasztalatom, hogy a UPC ezen szolgáltatása egy kalap szar, én inkább töröltem ezt az SSID-t a telefonról, mert laggol, eldobja a hálózatot, gyatra a sebessége teljes jelerősség esetén is.
-
Rick4
félisten
-
Agyasima
őstag
válasz
Frenky89 #76228 üzenetére
Rákérdezek, de lehet, hogy lassú lesz a válasz. Vagy egyáltalán nem lesz. Arra azért nézzetek rá, hogy a legfrissebb térkép van-e rajta.
-
SharpSA
veterán
válasz
Frenky89 #76228 üzenetére
Na igen, én is megvettem a playen, de sajnos eddig csak ígérgetés van új térképre. Maga a szoftver nekem eleget tud, bár a billentyűzet elég pici és nem állítható, ami miatt nehezebb keresni. Talán valamelyik szökőévben lesz friss térkép is... Viszont akciós volt a Sygic, így megvettem azt is és annak felülete jobban is tetszik az úton érkező ajánlásokkal. Majd csak lesz valami...
-
Agyasima
őstag
válasz
Frenky89 #76214 üzenetére
Őőőő, mi a kérdés?
Szülinappon én nem dolgoztam, de azt tudom, hogy jött ki hozzá térképfrissítés. Azt nem tudom, hogy még elérhető-e. Ha igen, érdemes azzal próbálkozni. Arra sem tudok okosat mondani látatlanban, hogy miért került apukád a susnyásba. Sok oka lehet, akár a rossz térképadat is. Térkép meg sosem lesz tökéletes, szóval ez bármikor bárkivel előfordulhat, Kőszeg környékén én is kénytelen voltam felülbírálni a Navit a nagyon alacsonyrendű utakon.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Frenky89 #76189 üzenetére
A Platronics eléggé adja, utána olvasva a Jabra van még pertuban vele. Az olcsóbbak tudásához a Nokia egyes modelljei érnek fel.
Végülis a napellenző logikus hely, a szádhoz az van legközelebb, így a mikrofon jobb helyzetben van. A hang jó lesz, legfeljebb az autóhifiről. -
csoszogi
tag
válasz
Frenky89 #76046 üzenetére
hat ez nagyon tudomanyterulettol fugg, mind a felveteli, mind a teljesitesi kovetelmenyek, van ahol eleg a hazai publikacio, vagy szakterulet lapjaban irni valamit, mashol meg nemzetkozi szintu ujsagban kell kozolni az eredmenyeidet. Orvosoknal teljesen mas a kovetelmenyrendszer, mas a teljesites modja a vedes meg miegymas. Ok bele tudjak integralni a munkajukat az biztos, mert arrol szol a PhD-juk.
Mas teruleten is biztos van ilyen, de egy kutato aki alapkutatast csinal, az csak kesobb tud belole penzt latni, ha talal befektetot el tudja adni stb. Masreszt meg benne van a neveben: kutatas. Ha nem jon ossze, nem mukodik, nem jon a varva vart eredmeny stb. b*hatod nem tudsz irni belole semmit. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Frenky89 #76040 üzenetére
Doktorit olyasvalaki csinál, aki kellően elmélyedt már a szakmájában, megalapozott tudással rendelkezik, melyet a tanulmányi eredményei is tükröznek. Amennyiben a megszerzett tudása piacképes, a 140-180 k nettó fizetést kiröhögi. Ha valakinek a tudása nem váltható forintra, akkor tegye össze a kezét ennyiért is...
Innen nézve kb ugyanannyi munka van egy programozói, fizikusi, vagy épp bölcsész doktoriban, csak az előbbi kettő megél belőle, az utóbbi meg nem hal éhen. Egy volt osztálytársam történelem, ógörög és latin szakokon végzett, kettőből phd-t is csinált, mostanra adjunktus. Szakmailag elismert, de a bérpapíron ez nem látszik.
-
csoszogi
tag
válasz
Frenky89 #76040 üzenetére
koszi a kiegeszitest, nem neztem konkretan utana csak tudom emelkedett valamennyit az utobbi evekben. A hallgatok panaszkodtak, hogy nem valami sok azert irtam ezt. Mondjuk ez tenyleg nem olyan rossz.... Aki mellette munkat tud valllani, azt megneznem, nalunk inkabb 10-12 orat kell gurcolni, hogy elobbre juss es jo ha a hetvegedet is hellyel kozzel bealdozod. Ez persze fugg hol csinalod a PhD-t. Lehet 8 ora konyvtar utan jo a cementeszsakot pakolni..
-
Rick4
félisten
válasz
Frenky89 #74633 üzenetére
Azt elvileg a szolgáltató a szerveknek meg tudja mondani, melyik cellában van, de ezen kívül addig, amíg egy másik simet bele nem raknak, semmi más nem lesz, szolgáltatóknál le lehet tiltani, majd kiviszik Szabadkára. Legközelebb vegyétek meg a cerberus nevű appot, 5 készülékre 1 db ezres.
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
válasz
Frenky89 #71970 üzenetére
Hivatalosan még nem hoztak rá rendes szabályokat, de a bíróságok már elkezdték figyelembe venni, elvégre a saját munkájukat könnyíti meg.
Ha jól emlékszem, akkor Pesten volt, hogy egy motoros elé kikanyarodott egy autós és a motoros alig tudta elkerülni a bajt. A motoros kamera felvétele még a hírekben is benne volt és jól meg is büntették az autóst... tehát már nem csak baleset esetén kezdték el figyelembe venni.
A tilosban parkoló kocsik fotózását meg eddig is nézték, ha éppen kedvük volt büntetni.
Én az országunk vezetői helyett már hoztam volna erre rendes törvényi szabályokat, hogy mindenki lehetőleg kamerázzon és ha valami csúnyát lát, akkor jelentse be és a büntiből x százalék jutalom (besúgó) : Sok barom rögtön visszább venne a vezetési terrorizálásból... -
Krogoth
senior tag
-
-
pmheros
őstag
válasz
Frenky89 #67366 üzenetére
A cuccokat sokszor eltünteti az asszony, először szem elől, majd mikor már nem keresed akkor végleg.
Sok emberhez el sem jut a körítés mert a boltos a készre szerelt gép mellé már nem adja oda.
A hátlap nélküliek sokszor gariztatott, vagy javított lapok.
Nekem is mániám a tartozékok
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest