- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
válasz
lorcsi #93084 üzenetére
Alakítom a kertet, van már mindenféle hagyományos gyümölcsfából legalább egy darab, de még van hely, ezért gondoltam legyen pár különlegesebb is. Keresgéltem, és ezeket találtam ami itt is könnyedén megél: datolyaszilva, naspolya meg a papau banán. DE mielőtt elültetném, azért jó lenne tudni milyen az íze.
-
MaciG
addikt
üdv!
Tudom kicsit fura kérdés, de Szegeden lehet valahol venni papau (pawpaw) banánt? Nem a fára hanem a konkrét gyümölcsre gondolok.
-
MaciG
addikt
Üdv.
Valaki esetleg tudja-e, hogy Szegeden van-e valahol LG szerviz, ahol foglalkoznak garanciális ügyintézéssel? Mert a google a Szuper Elszo 57 Kft-t adja ki ( Szeged tábor utca 3), viszont az LG hivatalos oldalán meg nincs erről a boltról infó.
-
MaciG
addikt
üdv!
Szegeden van-e olyan kocsma ahol lehet pinpongozi és/vagy csocsózni?
-
MaciG
addikt
Van egy ilyen lapom és vettem egy egy ausus hangkarit. A baj csak annyi, hogy nem igen fér be a vga kártya alá, és azt javasolták hogy tegyem pár slottal lejeb, de ehhez meg kellene egy kábel. Nah ilyet hol lehet kapni ,és mi annak a neve?
-
MaciG
addikt
Ha egy háznak ki szeretném kérni a papírjait (építési terv, stb.) akkor melyik az illetékes hivatal Szegeden?
-
MaciG
addikt
Van itt valaki aki ért a vályogházakhoz, vagy ismer olyat aki ért hozzá?
Elképzelhető, hogy ilyesmit szeretnék venni, de én nem értek hozzá sajnos, hogy mit kell rajtuk nézni szerkezetileg. :S -
MaciG
addikt
Valaki tud valami jó építészt ajánlani akivel van pozitív tapasztalata? Egy maganhazbol ("kádár kocka") kellene egy 2 lakásos társasházat csinál bővítéssel és átalakítással.
-
MaciG
addikt
Teljesen jogos amiket írtatok az albérlettel kapcsolatban. Rossz oldalról közelítettem meg, mert az jutott eszembe hogy kinek adnám ki a házam. De egy lelkott panelt valóban én is simán kiadnám diákoknak.
-
MaciG
addikt
Valaki esetleg tud-e valami kicsi kiadó lakást Szegeden, 50 év körüli párnak?
A másik, ezt én nem értem ,lehet valaki igen. Nézegettem kicsit az albérleteket az erre szakosodott oldalakon, és rengetek albérletbe diákokat keresnek (nem olyanokról beszélek most ahol már lakik diák és maga mellé keres valakit). Ez miért jó? Ha én kiadnám a házam, inkább adnám ki idősebbeknek (gyerekek már ugye kirepültek) akik nyugton vannak, nem isznak, buliznak, randaríroznak.
-
MaciG
addikt
Valakit érdekel-e egy CHIVAS REGAL 12 Years Whiskey 0,5L 40% , díszdobozos. 3K.
-
MaciG
addikt
válasz
-Tsaba- #74140 üzenetére
Itt a környéken volt egy, csak aztán jött egy átalakítás és már nem fért be az asztal, így kitették. Pedig igény volt rá, mert mi és mások is, azért erre a helyre jártunk, mert a környéken csak itt volt asztal bent, és gyakran foglalt is volt.
Kint meg pinpongozzon akinek hat anyja van -
MaciG
addikt
Szegeden (de inkább Újszegeden) van olyan kocsma ahol lehet pinpongozni is?
-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Köszi.
Felhívtam a szervizt (nem tudom ki vette fel, neten kerestem hozzá számot), hogy érdeklődjek mi a helyzet, mert mondom hétvégén utazok külföldre és ha esetleg kész akkor elugranék érte. Mondták nincs kész, de úgy is majd szólnak, majd 5 perccel a zárás előtt jön az sms, hogy kész.
-
MaciG
addikt
Ebbe a Samsung szervizben Szegeden igazán "jó fejek" vannak. Délután felhívom őket mi a hír a készülékemről, de ők nem tudnak róla semmit, majd most 5 kerek perccel a zárás előtt jön az sms, hogy elkészült... Kellemes hétvégét...
-
MaciG
addikt
Szegeden hol lenne érdemes venni majdnem komplett (lap,cpu,táp,memória,vga és hdd) asztali pc-t ahol össze is szerelik úgy hogy viszem a házat?
Szülőknek lenne netezésre meg munkára (word,exel,stb.) szóval nem erőmű kell, de használtat nem akarok, mert azzal eddig csak a szívás volt az elmúlt években. -
MaciG
addikt
Valakinek van pozitív tapasztalata szegedi ingatlanos irodával? Egy nagyobb méretű (~1,7 ha) részben beépíthető földterületet szeretnék eladni Szőreg Újszegedhez közel eső részén, de nem tudom érdemes lenne-e ingatlanos is bevonni.
-
MaciG
addikt
válasz
Krogoth #70999 üzenetére
igen, így volt régebben. A régi felületnél mos ha oda kattintok amit írtál akkor kiad egy linket amivel közvetlenül elérhető lesz az album, DE ide nem teszi be ahova egyébként a többit igen, ami nem korlátozott, hanem nyilvános. A többit még az előtt tettem fel hogy átvariálták volna (ha ezen a linkelt felületen lépek be akkor ott meg nincs is opció...)
-
MaciG
addikt
valaki ért a "google fotókhoz"?
Ha igen azt hogy a fenébe lehet elérni, hogy ne korlátozott legyen az album hanem nyilvános (ahogy az összes többi amit régebben tettem fel) -
MaciG
addikt
Szegeden vajon lehet valahol kapni ilyen "név hűtőmágneseket"?
-
MaciG
addikt
Ti milyen autóillatosítót használtok? Olyat akarok venni ami relatíve tartós, vagy "utántölthető". Meguntam a fenyőfákat
Jobb mint otthon vendéglőt kipróbáltam, tényleg finomak a halételek, bár az is igaz hogy elkérik az árát.
-
MaciG
addikt
Szegeden van valami olyan étterem vagy kajálda ahol finom halas ételeket lehet enni? Nem halászlére gondolok hanem pl. valami grillezett vagy sült halak.
-
MaciG
addikt
Szegeden hova érdemes menni ha inget szeretnék venni? Ahol van választék is és relatíve baráti áron lehet vásárolni? ( Ezer éve nem vásároltam már ruhát itt, mert Szabadkára szoktam járni, de most kimaradt)
Matricás kérdést a sebbenzin megoldotta!
-
MaciG
addikt
Szegeden hol lehet kis mennyiségben (2dl max) denaturált szeszt venni? Egy vízálló matricát akarok levekarni az ablakrol. Eddig semmivel sem sikerült...
-
MaciG
addikt
Mi is az a progi amivel a boot-olható pendriveból újra normál lesz? Valaki írta itt hogy a sima formázás és vissza fat32-re nem teljesen jó. Ezzel én is szembesültem, mert ha csak annyit csinálok az usb-s autórádió nem ismeri fel (előtte tökéletesen ment)
-
MaciG
addikt
válasz
azbest #68171 üzenetére
Úgy látszik kicsit félreérthetően fogalmaztam. 2x4gb-ot cseréltem volna 1x8gb-ra, mert a 2 ram foglalat közül az egyik nem működött. De ez már tárgytalan ,mert kiderült ,hogy a cpu rosszul lett beletéve a lapba és az egyik lába elhajlott és ezért nem kezelte a memóriát, de szerencsére a szervizes srác vissza bírta hajlítani így most működik. (Remélem működni isi fog...)
Szóval kedves Rick4, nem arról van szó, hogy nem ellenőriztem a kompatibilitást a vásárlás előtt.
HaZse: Én meg úgy vagyok vele, hogy bármit ,csak Asrock-t ne. Eddig kétszer halt meg alaplap a gépben, mind a kétszer asrock volt... Az egyiket pont te cserélted.
-
MaciG
addikt
Valakinek van esteleg ddr3-as ramja 8gb amit esetleg cserélne 2x4Gb-ra? Erről a kit-ről lene szó teljesen új, de úgy néz ki az alaplap egyi ddr3-as foglalata nem kezeli a memóriát... A lap is új egy MSI H61M-P31/W8 és most nemtudom lehet a biosban nem állítottam be valamit, vagy gyári hibás....
-
MaciG
addikt
válasz
quailstorm #68086 üzenetére
Köszi!
win7 lesz.
A gép meg:
Alaplap: MSI H61M-P31/W8
cpu: Core i5-3470S
ram: HyperX 8GB Beast DDR3 1600MHz CL9 KIT
vga: gigabyte gtx950 2Gb
táp: FSP FSP460-60HCN OEM
ház: Cooler Master RC-331
120Gb ssd + 1Tb HddIlyenekre buktatókra gondoltam, hogy pl. valami kábel ami adja magát hogy rossz helyre dugd, stb.
-
MaciG
addikt
Ha egy pendive-ot bootolhatóvá teszek akkor azt a windows telepítése után hogy tudom eredeti állapotára visszaállítani? Új gép összerakásánál mire kell nagyon figyelni? Olyanra gondolok amit pl. sokan benéznek,stb. Ha minden igaz hétfőre meglesz az összes alkatrész hozzá, de én nem csináltam még ilyet viszont nem akarom mással se csináltatni ,mert akkor sose tanulom meg.
-
MaciG
addikt
válasz
martonx #67693 üzenetére
Nem feltétlen. Te leparkolsz menetiránnyal szemben, majd később ugyanarra az oldalra beparkol eléd egy dobozos autó meg lehet mögéd is beáll valaki (vagy már te alapból így álltál be, hogy ezek ott voltak). Nah most elindulásnál te kb semmit nem fogsz látni a dobozos autó miatt, mivel így hogy szemben állsz a forgalommal, te mint sofőr a szegély felőli oldalon fogsz ülni. Nekem volt már ilyesmiből majdnem balesetem, hogy jövök a busszal és valaki egy teherkocsi mögül félig kiteszi a kocsi orrát elém, hogy lásson valamit...
Persze, az igaz, hogy ebből nagyon ritkán van baleset, de elkerülni is egyszerű ezt a fajta parkolást különösebb erőfeszítés nélkül. Akkor meg minek rizikózzunk? -
MaciG
addikt
Szegeden van olyan hely ahol rendesen be lehet ülni és a mars téri zöld bódéshoz ( Borracho ) hasonló burrito-t is lehet enni? Amit a mars téren lehet kapni az nagyon finom, de hogy őszinte legyek ,az a rész nem az a hely ahol szívesen eszik az ember...
-
MaciG
addikt
Érdeklődnék, hogy asztali pc szervizelést vállalsz-e valaki? Van itthon egy gép ami egyáltalán el se indul. Bekapcsolom, a ventik mennek, de kép az nem jön be és nem is tölt és semmi sípolás nincs. Speaker az jó, mert kivettem a ramokat belőle és akkor sípolt.
(Régebbi 2 magos gépről van értéke ~30e) -
MaciG
addikt
És arra van valami program ami kimutatja a táphibát? Mert most kicseréltem a 4gb ddr3-as ramot egy 2gb-os ddr2-re, azzal megy a gép (csak ugye lassabb), de a ddr3-t meg átraktam oda ahonnan a ketteset kivettem és az is megy.
(vagyis ramot cseréltem a két gépben és most mindkettő megy)
-
MaciG
addikt
Elég furcsa kérdés, de mitől lehet az, hogy a gép (asztali pc) lefagy netezés közben, vagy néha kikapcsol/újraindul? Tudom, hogy kismillió oka lehet, de mikor lefuttatok ilyen rendszertesztelő progit akkor az nem ad ki semmilyen hibát, ezért nem értem, hogy valamelyik komponens vacakol, vagy csak simán újra kell tenni a windowst a probléma megoldásához.
-
MaciG
addikt
válasz
quailstorm #66518 üzenetére
Ha "kisütteted" akkor független lesz.
(Nem tudom ezeknél lehet-e.)
-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Szegeden tud valaki olyan élelmiszer boltról ahol lehet szép kártyával is fizetni?
-
MaciG
addikt
Gondoltam veszek a telefonhoz valami külső, aksis hangszórót. Valakinek valami ötlet? Jack dugósra gondoltam, mert talán annak jobb az üzemideje ,mint a bluetooth-osnak.
-
MaciG
addikt
válasz
macilaci78 #65908 üzenetére
köszi!
Abban esetleg tudsz-e segíteni, hogy egy tápnak nagyjából mennyi az élettartama? van egy Chieftec táp ami nagyjából 8 éves, a netezős gépbe amit vettem meg van egy 2-3 éves noname. Egyszerű 2 magos (amd) gépről van szó 4gb rammal, integrált vga, 160gb hdd szóval nagy áramfelvétele nincs (Esetleg majd veszek valami egyszerű kis fogyasztású pci-os kártyát) és most nem tudom, hogy legyen benne az újabb noname, vagy a régebbi márkásabb táp.
-
MaciG
addikt
Van egy hasonló elrendezésű gép. Van egy 8 centis ventim meg egy 12-es. A nyolcast beteszem hátra (ahogy a képen is a fekete) a 12-est meg az oldallapnak az alsó felére (nagyjából a vga alá ami passzív hűtésű) és a kérdés az, hogy a 2 ventilátort hogy tegyem be, merre fújja a levegőt? Kifelé vagy befelé? Nekem ilyen házam van. (A tápon csak hátul van venti ahol csatlakozik a 230-hoz)
-
MaciG
addikt
Valakinek van esetleg eladó "félkonfig-ja" ? Ilyesmire gondolok, hogy alaplap (legyen rajta pci-e foglalat vagy beépített videó kártya), valami belépő szintű kétmagos proci, 4 gb ram.
Netezésre és munkára lenne használva (excel,world,stb.) -
MaciG
addikt
Arról ti mit tudtok, hogy Szegeden működnek-e már ezek az új "szuper trafipaxok"? (pl. Volt baumaxnal)
-
MaciG
addikt
válasz
macilaci78 #64233 üzenetére
De ha nálam ott a számla hogy mikor vettem meg mint új terméket akkor ez kibukik, hogy sunnyogás van. Persze biztos sokan visszaélnek ezzel a dologgal, de pl. egy hangfal vásárlásnál ez jó, mert azt hallani kell abban a környezetben ahol majd használod, hogy el tudd dönteni jó-e vagy sem.
-
MaciG
addikt
Mi lassan már 15 éve nyüstölünk egy LG mikrót, de még tökéletesen működik.
Aminap visszavittem, egy terméket az edigitálba (neten rendelt, 14 napos visszavétellel) és nagyon korrekt voltak szó nélkül visszavették!
És elkezdtem tovább gondolni a dolgot, hogy az ilyen értelemszerű dolgokon kívül, mint pl. dvd film, hanganyag mire nem vonatkozik ez a jogszabály? Mert ha ez a dolog a médiában nem 14 hanem 60 nap, akkor elméletben meg lehet azt csinálni, hogy veszek neten egy konzolt (és itthon használom is), majd másfél hónap múlva visszaviszem és veszek egy másikat és így tovább? -
MaciG
addikt
Jól emlékszem hogy volt valaki itt a topikban aki borokkal foglalkozik Szegeden? Ha igen ki volt az?
Mert vennék valami kimért bort ,de nem tudom honnan kellene. -
MaciG
addikt
Valaki tudja esetleg Szegeden hol található ez az emléktábla az idézettel?
-
MaciG
addikt
Értem. És esetleg valaki próbálta már? Mert rendeltem tőlük egy autóhifi fejegységet.
-
MaciG
addikt
Szerintetek ha ez e-digtálból neten vásárolok házhoz szállítással, akkor jogosult vagyok a 14 munkanapon belül elállástól és visszavinni a terméket ha nem olyan amire gondoltam?
-
MaciG
addikt
Ez fura kérdés lesz ,de azért hátha. Valaki tudja-e ,hogy Szegeden valahol lehet kapni ilyen fazonú bikinit? Főleg az alsó része az érdekes az "összehúzás" miatt a fenék résznél ,vagy minek hívják.
Mert barátnőm hiába keresi nem talált, neten meg nem akar rendelni.
-
MaciG
addikt
Szegeden valahol lehet kapni ilyen Nescafe Frappét? (kérem csak olyan írjon aki már látta is, mert pl. egyik ismerősöm Egerben sehol se talált.)
-
MaciG
addikt
Valakinek van eladó egyszerű és occsó usb-s autórádiója? (buszba használnám)
-
MaciG
addikt
Szegeden van olyan gyorskajálda (pl. hamburgeres) ahol lehet szép kártyával fizetni?
-
MaciG
addikt
A T-home-os net csak nálam xar már napok óta, vagy másnál is akadozik a feltöltési sebesség?
-
MaciG
addikt
Valaki tudja esetleg, hogy a google.maps (webes)-ból hogy lehet egy adott hely gps koordinátáit kinyerni, ha pl másnak is el akarom küldeni? (mint pl. ez GPS: 37.868053,20.734424 )
-
MaciG
addikt
Szegeden vajon árulnak ilyesmi pálinkás fagyit valahol?
-
MaciG
addikt
Valaki használ ilyesmi méretben monitort játékra? Ha igen akkor meg van vele elégedve?
-
MaciG
addikt
válasz
FoxiestFox #59706 üzenetére
Paypass kártyát is el lehet hagyni.
-
-
MaciG
addikt
válasz
FoxiestFox #59688 üzenetére
ssd-n van és nem is volt bekötve a másik vinyó amikor telepítettem a rendszert meg a programokat, ezért fura én miért nem érzem ezt az "új gép" feelinget.
-
MaciG
addikt
Az lehetséges, hogy valamit elbaxtam mikor szeretem be az ssd-t vagy valamit rosszul állítottam be?
Elsőnek a 2 GB ramot cseréltem le 4GB-ra és észrevehetően gyorsult a gép, aztán kicseréltem az egyik hdd-t ssd-re, de itt már csak annyi gyorsulást vettem észre, hogy kicsivel gyorsabban tölt be a windows, meg gyorsabban kapcsol ki. -
MaciG
addikt
válasz
FoxiestFox #59627 üzenetére
Adatokat már lementettem róla, és isten ments ,hogy dinamikus legyen, mert pont azért kell az 500gigás, hogy az 1 terrás vinyómat lássa a gép, mert az is dinamikus és most nem működik, de azon csak kb 300-400 giga adat van és azt át tudom menteni az 500-as usb-sre, aztán az 1 terrásból meg csinálok normál lemezt és minden okés lesz; remélem...
-
MaciG
addikt
Ha van egy 500gb.os külső usb-s vinyóm, de 2 partíció van rajta abból hogy tudok egyet csinálni?
-
MaciG
addikt
A HDD-knél van olyasféle öregedés, hogy ha nem használom őket akkor is "öregszenek"? 2db van a gépemben, de 1 is elég nekem és azért van kettő, mert a fontos doksik, családi képek,videók,stb. mind a kettőn megvannak nehogy véletlenül is elvesszenek, és arra gondoltam hogy az egyiket lehúzom a tápról és olyan 2-3 havonta egyszer beüzemelem, hogy átmásoljam rá az azóta keletkezett plusz dolgokat ami fontos. Meg ssd-n is gondolkodom, akkor meg már pláne nem kéne.
-
MaciG
addikt
válasz
FoxiestFox #59441 üzenetére
Értem. És ramból mind1 milyen márka csak 800mhz-es ddr2 legyen?
-
MaciG
addikt
Ha ebbe a konfigba tennék még plussz 2 gb ramot akkor szerintetek gyorsabb lenne? Olyanokra gondolok, mint pl. játék alatt le tálcára majd vissza, vagy egy időben több feladat futtatása,stb.
Gigabyte P35-DS3R S775;
Intel Core2 Duo E6750@3200;
Radeon HD 4850 512 MB;
DDR2 800MHz/2048MB Corsair TwinX -
MaciG
addikt
válasz
FIREBLADE78 #59241 üzenetére
Az emberek nagy része nem feltétlen azért túlsúlyos, mert kiflit és egyéb átlagos kajákat eszik hanem, mert nem mozognak eleget. Ha én megeszek egy nagy tál csülkös pacalt, és még sütizek is mellé, de az így bevitt energiamennyiséget le is mozgom akkor nem hízok el a pacaltól...
-
MaciG
addikt
üdv.
Valakinek van esetleg eladó hi-fi hangfalpárja erősítővel? Vagy van valaki aki olyan 60-80ezer forint közötti szettet használ? Mert ilyesmit szeretnék venni, de nem értek hozzá, így marad az hogy meghallgatom és ha tetszik olyat veszek.
-
MaciG
addikt
Van valakinek kicsi pénzért olyan kábele aminek mindkét vége jack dugós?
-
MaciG
addikt
Ez kicsit fura kérdés, de Szegeden volt olyan pizzéria ami az utóbbi 4-5 éven belül ment csődbe?
-
MaciG
addikt
Azt valahol meg lehet nézni a neten, hogy Szegeden melyik panellakásokat mikor építették?
-
MaciG
addikt
Külföldi ismerősöknek ti milyen ajándékot vinnétek? Valami "magyarra" gondolok, de nem szeretném a jól ismert papira, szalámi,chili kombót. Esetleg Szegeden melyik boltba lenne érdemes benézni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Autószerelők, autószerelés
- Star Trek
- Robotporszívók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest