- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
sp3rhead #62777 üzenetére
JVC KB-X250BT-t használok (már nem forgalmazzák de biztos van utódja), azt hiszem 30k volt Edigital-ból. Levehető előlapos, BT kihangosítós, USB-s, FM rádiós. Amire kell tökéletes, drágábbat még ha sokkal komolyabb autóm lenne se biztos hogy vennék, inkább rendes hangfalakat és egy kiegészítő erősítőt. Esetleg ha két DIN-es beépítő kerettel rendelkező autóm lenne akkor valami nagyobb kijelzőset hogy egyszerre több sornyi infó is kiférjen rá, de igazából az is tök mindegy, mert amennyire tetszett hogy AVRCP-n átstreameli telefonról az épp játszott szám adatait, vezetés közben annyira nem figyelem. Talán majd mire autócseréhez érek Android Auto képes fejek is lesznek emberi áron, ott is csak a navigáció és a rendes integráció az ami miatt elgondolkodnék rajta, egyébként nem akkora extra.
-
-
HaZse
őstag
válasz
sp3rhead #59259 üzenetére
Ha a notidban a HDD jól tud szellőzni (sajnos van olyan noti, amiben azért 50+ fölé ment a HDD), akkor a WB Black is jó választás, de bármelyik 7200-es HDD is jó.
Momkentán az én notimban egy Seagate Momentus XT 500-as SSHDD van benn és érezhetően gyorsabb, mint egy mezei HDD)
-
-
válasz
sp3rhead #57549 üzenetére
Többszörös tapasztalatom van velük. Ez alapján csak a legjobbakat tudom róluk mondani mind a hozzáállásuk, mind a munkájuk minőségét illetően. Kiemelkedő minőségű munkát végeznek, a családban ha nem márkaszerviz-köteles az autó garancia miatt, csak hozzájuk viszünk minden festés-karosszéria dolgot hosszú ideje és sohasem csalódtunk.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
sp3rhead #57329 üzenetére
Saját tömeg és az össztömeg ,az nem ugyanaz.
Rick4 jól írja,ha a Pajero Össztömege nem haladja megy a 2 tonnát,akkor mehet rá 1.5 össztömegű vontatmány.
De ha már 2050 kiló a Pajero Össztömege, az már nem játszik."A tömeggel kapcsolatban egyébként a fogalmak így szerepelnek a KRESZ-ben:
t) Saját tömeg: üzemanyaggal feltöltött és a szükséges tartozékokkal (szerszám, pótkerék stb.) ellátott üres jármű tömege.
u) Össztömeg: a jármű saját tömegének, valamint a rajta levő személyeknek, rakománynak és egyéb tárgyaknak az együttes tömege.
v) Megengedett legnagyobb össztömeg: az illetékes hatóság által meghatározott az a tömeg, amelyet a jármű össztömege nem haladhat meg."
Persze kicsi a valószínűsége,hogy valahol bemérnek pár kilóért,azonban egy esetleges balesetnél már nagy szerepe lehet!
A biztosító simán megtagadhatja a kárrendezést!
Itt egy fórum,sok okosságot találhatsz benne. -
Rick4
félisten
válasz
sp3rhead #57327 üzenetére
Szerintem, de tényleg csak szerintem, mert nálam okosabbaktól megerősítésig sosem jutottam el a kérdéssel, tehát: Ha van fékezett utánfutód, ami egytengelyes, akkor a forgalmiban szereplő érték a mérvadó. Nehezen tudom elképzelni a fék nélküli utánfutót, amin autót is lehet már szállítani, eszerint a nagyobb tömegű érvényes:
Ha van egy 1.7 t össztömegű autó, az simán vontathat 1t-s fékezett utánfutót, a lényeg, hogy kevesebb legyen a vontatmány tömege, mint a vontatóé. Ha4.25t alatt vagy, simán mehet a B-vel.
A 3.5t az a vontató autó össztömegére vonatkozik. Találtam megint egy másik értelmezést:Nemzetközi kategória. A "B" kategóriába tartozik a (forgalmi engedély bejegyzése alapján) legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű, a vezető ülésén kívül legfeljebb 8 állandó ülőhellyel rendelkező gépkocsi, amely lehet személygépkocsi vagy kistehergépkocsi is.
Az ilyen gépkocsival, "B" kategóriás, nem kezdő vezetői engedély birtokában könnyű (a forgalmi engedélyből megállapíthatóan legfeljebb 750 kg megengedett legnagyobb össztömegű) pótkocsit korlátozás nélkül szabad vontatni. Az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege így elérheti a 4250 kg-ot.
Nehéz (a forgalmi engedélyből megállapíthatóan 750 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű) pótkocsinak "B" kategóriás, nem kezdő vezetői engedéllyel való vontatásához két feltételnek kell teljesülnie:
a nehéz pótkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vonó gépkocsi (forgalmi engedélyből megállapítható) saját tömegét, és az összekapcsolt járművek megengedett legnagyobb együttes össztömege (vagyis a két forgalmi engedélyből megállapítható megengedett legnagyobb össztömegek összege) nem haladja meg a 3500 kg-ot.
Tehát B kategóriás jogosítvánnyal is lehet vontatni nehézpótkocsit a fenti szabályok betartása mellett!
Például egy 2000kg össztömegű személygépkocsival melynek a saját tömege 1520kg azzal lehet B kategóriás vezetői engedéllyel vontatni egy 1500kg össztömegű pótkocsit.
A jogszabály nem határozza meg a vontatható pótkocsi tengelyeinek számát.
Ezért akár kettő tengelyes pótkocsi is vontatható B kategóriás jogosítvánnyal a fent említett szabályok betartása mellett.Én megkérdeznék egy rendőrt, ők hogy tudják...
-
válasz
sp3rhead #57054 üzenetére
A bankkártyás vásárlás se jobb az ilyen automatáknál sajnos. Eleve a 6 automata közül 2 alkalmas rá papíron, ehhez képest egyiknél sem sikerült fizetnem vele. Írtam panaszt a honlapjukon keresztül, erre lekezelően elmagyarázták, hogy hogyan kell használni a gépet.
Ekkor írtam nekik ismét, részletesebben, hogy tisztában vagyok a használatával, mégsem működik, leírtam mindent, milyen lépésre mit csinál a gép. Néhány nap múlva válaszolták, hogy sikerült kinyomozniuk, azért nem működik nekem, mert PayPass-es a kártya. Pluszban megjegyezték, hogy: "A problémáról tud társaságunk, azonban a megoldási folyamat több hónapot is igénybe vehet."
-
Rick4
félisten
válasz
sp3rhead #57072 üzenetére
Egy ilyenem van, az is saját, mint totál vállalható darabot, mertem ajánlani. Ilyesmije volt eladó martonx-nek a múltkor, nem tudom, megvan-e még.
Ha szorít a cipő, tudok pár napra egy d-link dir 501-est kölcsönözni, nem egy őrületes képességű szerkezet, de szükségmegoldásnak jó. Pénzt is váltok, ha arról van szó, persze csak forintot forintra, hogy legyen apró.
-
Rick4
félisten
válasz
sp3rhead #57069 üzenetére
Nem dobtad fel, de a problémádra sem jelent megoldást az, hogy beírtad. Nem tudom, mi a tuti, nem járok busszal, de az itt élők azért ennél frappánsabban meg tudják oldani a tömegközlekedés rájuk eső részét.
Csak hogy full on is legyen: tp-link wdr3600-ast vegyél, 120 mbitet keresztültolva sem változik semmi, QoS rendben működik még openwrt-vel is.
-
tisn
addikt
válasz
sp3rhead #53886 üzenetére
Errol eszembe jut egy eset.
nekem meg az, hogy tegnap a gyerek ugy visitott a kadban, mint a malac, mikor olik
majd berosaltam, ugy megijedtempedig csak valamit hulyeskedtek a noverevel
meg jo, hogy senki nem lakik a szomszed hazban, a vegen meg ramhivtak volna a zsarukat, hogy kinzom a kolkoket
-
-
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
sp3rhead #49313 üzenetére
szerintem neem
a gyökérhez váláshoz sokkal több kell(nem sértésként írom ám)
egyébként teljesen igazad van én is így szoktam régi gépeket összerakni, vagyis anno így raktam össze
nekem van egy xonar ds karim, de az szerintem neked nem érné meg
esetleg egy ilyen? -
Rhino666
addikt
válasz
sp3rhead #49305 üzenetére
Ajánlom magam, vannak egész olcsók is.
-
Rick4
félisten
válasz
sp3rhead #47551 üzenetére
Kb 6 éve volt egy notim, aminél akksifelújítást kellett csinálni, Pesten volt kegközelebb, 10K körül fizettem, fél évig bírta... A probléma az, hogy az összes cellát nem éri meg kicseréltetni, annyiból már vehetsz egy utángyártott akksit, ha meg csak a halottat cseréled, ki tudja mikor adja meg magát az, ami ma még működik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sp3rhead #47555 üzenetére
A Bocskai úti üzletüktől nem lakok messze...
-
-
ShadowX
őstag
válasz
sp3rhead #47041 üzenetére
Hát én a Z2 és az M8 közül nagyon nehezen tudnék választani. Szvsz mindkettôt megnyomkodnám a helyében. Itt már csak az egyéni preferencia dönt. Nameg a sony kamera, plusz a 3 gb ram és az IP57 a Z2 felé húz. A frissítések viszont a htc-re gyorsabban jöhetnek. Ejjj, de nehéz döntés.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest