- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lugosi #98168 üzenetére
Úgy 2 éve cseréltettem a modemet amit a Szélmalom adott úgy 10 éve.Kaptam egy meg nem mondom milyen márkát de ez már tudja a WiFi-t is persze beépített antennás mint a Mikrotik de arra pont jó volt,hogy össze tudjam hasonlítani a saját routerem WiFi képességeivel.Jó pár mérés és hamar kiderült,hogy a szolgáltató WiFi-s eszköze csak 60~70%-át tudja hozni mint a Mikrotik router.Mivel kikapcsolható a modemen a WiFi így csak a Mikrotik maradt szolgálatba.Akkoriban váltottam csomagot 50/5-ről 200/50-re elejében még szépen hozott eredményeket de ez már erősen visszaesett most mértem egy 78/8Mbps-ot...
-
Gergello
addikt
válasz
lugosi #71157 üzenetére
Egyszerűen nem értem miről beszélsz, melyik részét akarod kikezdeni a problémának egy (lehet, hogy félreérhető) megfogalmazás miatt. Nem értem, mit akarsz kihozni ebből.
Leírtam nagyon egyszerűen, azonos anyagköltség mellett (1-2 ezer Ft-os különbség az eltérő kialakítás miatt, ez elhanyagolható) az egyik ajánlattévő a másiknál háromszor nagyobb munkadíjjal számolt.
-
Gergello
addikt
válasz
lugosi #71134 üzenetére
De milyen költségekről beszélsz ?
Kettő áfa nélküli maszek embereke munkadíját hasonlítottam össze.
Abban a munkás nadrágban egy vaskeretet tud megcsinálni szerinted ?
Én nem alkalmazott vagyok, ne mutasd már be légyszives, hogy miként működik egy vállalkozás.Most mi ez a duma amúgy ? Védenéd azt az embert, aki a havi fizetését egy munkán, rajtam akarta bevasalni ? Az aki 20-at kért munkadíjra az szerinted szivességből dolgozoott ?
Másik lehet azért kért annyit, mert 2 munkája van egy hónapban és abból akarja megkeresni a fizetését.Hogy van az szerinted, hogy ugyanarra a munkára van egy 50.000 ft-os meg egy 100.000 ft-os ajánlatom ? Ha ugyanazt a 25.000 Ft-os anyagköltséget nézem, akkor munkadíjban háromszoros különbség van.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #71137 üzenetére
Hogy lenne az? Az anyagot megveszed a cégétől, a munkadíjat meg tőle.
Attól, hogy két helyen dolgozik, csak az egyik helyen kell járulékokat fizetni, az meg benne van abban az 50 ezresben, amit amúgyis kifizetne maga után ,szóval pont jól van az úgy.
Megnéztem harmadszor is, szerintem még mindig az van, hogy Gergello azt írta, 98+ áfáért csinálták volna meg neki a táblát, amit sokallt, mivel 25 az anyag, 20 a meló. 1 napi kétkezi munkára egész napra a 20 ezret tartotta reálisnak, nem a 70 ezret 2 órás melóra.
Nem írta le, de a számokból ettől még kiolvasható a különbség. -
válasz
lugosi #71139 üzenetére
Kft havi költségei cirka 10-15 ezer forint a könyvelésre. Ha csak kft van, akkor ott be kell jelentenie magát ami kb 57000 ft adó a ber után.
Mellé kata:
- 57000 ft helyett 55000 ft (kata + iparűzési adó)
- könyvelő nem kell max evi egyszer a bevalláshoz
- kftbe nem kell bejelentenie magát igy költség oldala ugyan az kb mintha nem lenne.A fenti komboban el tudja számolni a költségeit, a nagyker-kisker árrést el tudja rakni a felhasznált anyagokon. Illetve a munkabert áfa mentesen tudja számlázni. Ezt havi 10-15 ezer forintért. Persze piacfuggo hogy megéri-e...
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #71134 üzenetére
Valamit benézhettél, pont azt írta, hogy 60-760K lett volna a munkadíj, és 1 nap kétkezi melóért a 20K rendben van. De ez 1 órás meló lett volna, kiszállással, felszereléssel kettő.... Azért meg a 70 tényleg sok..
Amúgy meg, ha okos, van egy katás vállalkozása, és a bevétel 10%-át viszik el a terhek... Ne én legyek már a felelős azért, hogy nem jár utána, melyik bank olcsóbb, melyik adózási forma olcsóbb.... Ahogy sok minden más, ez is versenyhelyzetet teremt. Egy esetben nincs versenyhelyzet, ha a szaki tud valamit, amit mások nem. De itt erről szó sincs. Amúgy itt és most a tipikus alkalmazotti szemléletmód se jött be...
-
Rick4
félisten
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
lugosi #70984 üzenetére
nem hogy nem hibátlan hanem egyenesen kerülendő
tetszik hogy a jóra törekszik, tápokat mindig túllőtte és árral meg feleslegesen elszállt
a Hanyatló Nyugaton jó esetleg a cikkje
itt nem fognak az emberek a megbízhatóságra költeni, amitől nem gyorsabb a gép
lemezház, codegány, i7, sarkítvakocagamingre meg nem kell drága lap és csillió wattos tápegység
-
-
Gergello
addikt
válasz
lugosi #70926 üzenetére
Köszönöm a válaszod és a linkelt díjcsomagokat. Most kezdem nézegetni a szolgáltatókat, mert ma kaptam meg az ajánlatot, de ennyit biztos nem fogok kifizetni.
Telekomot szándékosan hagytad ki vagy csak az ő díjcsomagjaikat nem ismered annyira ?
Nekem volt korábban telekomos mobilnetem, szépen hozta az ígért sebességet még faluhelyen is.
Volt kollégámnál a kerekerdő közepén is csak az tudott épp annyi sávszélt adni, hogy az emaileket le lehessen tölteni. -
válasz
lugosi #70603 üzenetére
A visszhang nem késik annyit, ráadásul az első volt a halkabb. Volt egy hangrobbanás, utána 5-6 másodperc csend, majd két sokkal hangosabb egymás után. Tipikusan, amikor menekülőre fogja egy gép, az üldözők meg utánaerednek. Tippem szerint délről keveredett át egy szerb vadász, aztán amikor rájött, hogy hol is van, gyorsan eliszkolt...
Ha Szeged körül kell hanghatárt átlépni, hogy utolérjenek egy utasszállítót, ami Ausztriából jön és Törökországba megy, akkor már régen rossz, pár másodperc a határ ezzel a sebességgel, és fordulni se lehet gyorsan.
-
válasz
lugosi #70601 üzenetére
Legalábbis ez a sajtóközlemény, az igazat nem fogjuk megtudni...
Egy utasszállító nem csinál hangrobbanást, úgyhogy tuti nem az volt.
Ráadásul amit írtak, hogy Ausztira felől jött az utasszállító, akkor a Kecskemétről felszálló gépek nem Algyő fölött fogják átlépni a hanghatárt...
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
kraftxld
félisten
-
Vesztor87
senior tag
válasz
lugosi #69734 üzenetére
Nagyjából én is így vagyok vele, annyi, hogy az 5-6 éves az kicsit drága. Az mondjuk 2010-2011-es évjárat, az inkább 2 milla környéke. Nem költenénk rá annyit, azért hogy aztán a panel előtt ázzon fázzon a csillag garázsba.
Fóka kombi ezért is jött szóba, van raktér bőven -
DarkByte
addikt
válasz
lugosi #69705 üzenetére
A hölgy aki intézi az Uniqa-s biztosításomat (egyébként egy alkusz és édesapám jó ismerőse rég óta), megkereste neten hogy az adott Szerb biztosító (Dunav vagy micsoda) ügyeivel kapcsolatban a Mabisz-t kell keresni. Ezért lett nekik írva. Ennyit tudok. Ha szerdáig nem jelentkezik a kárfelmérős ürge akkor újból telefonálgatásba kezdek.
-
quailstorm
félisten
válasz
lugosi #69429 üzenetére
Nehezen tudom magam jól érezni a bőrömben hobbitként. Max hajhosszban tudom a többieket lepipálni
Iskolában is támadási felület volt, agresszióval tudtam ellene tenni, én visszaütöttem. 3 napos monokli után békénhagytak...
Egyetemen már értelmesebbek a népek, viszont Móraváros nem egy életbiztosítás, amikor nekem szegezik a kést vagy el akarják venni a telefonom, akkor szopó van. Karórám megléte mentett már meg telefont, hogy nem kellett elővenni. Bár az is igaz hogy a telefonomat se akarta annyira a cigó...Szóval ez a két bajom van, a nyakkitörős felfelé nézés meg a fenyegetettség-érzet.
-
Rhino666
addikt
válasz
lugosi #69153 üzenetére
Legutóbb irodabérlés miatt volt néhány köröm néhány ingatlanossal. A legjobb az volt, amikor kérdeztem, hogy ez nettó vagy bruttó ár, erre elkezdett hebegni-habogni, hogy igen, hát az adót azt fizetni kell, de vissza lehet igényelni, szóval csak az ingatlanadó van, amit tényleg fizetni kell...
Gyakorlatilag nem tudta megmondani, hogy mennyi a tényleges bérleti díj.
-
tisn
addikt
válasz
lugosi #68713 üzenetére
zerintem drága, de nyilván fogsz alkudni.
nem hiszem, durvan masznak felfele az arak az utobbi par honapban, panel es tegla is
meg szerencsesen kifogtam egy viszonylag uj teglat kb. 200k/m2 aron, de az ilyeneket mar 250k alatt mar nem adjak (3 szoba, 60-70m2 kerestem, mar 16-18 korul jar, ami normalis)
-
DarkByte
addikt
válasz
lugosi #68713 üzenetére
Sajnos túl sokat nem tudsz. Ezeknek most ennyi az ára. Egy 2,5 szobás panel most simán kerül 11-12 millióba. Ez pedig egy cirkó fűtéses tégla.
Egyébként nagyon jó kis lakás, kb. az az egy bajom volt vele hogy a lakószobák egymásból nyílnak, de még azon is lehetne javítani, illetve most jó pár évig tökéletesen jó lenne úgy ahogyan van. Viszont sajnos aki árulja megmondta hogy a készpénzeseket favorizálja. Szóval én a hitelemmel alapból hátrébb estem, időben is legalább egy hónapot szerintem. 2-3 hónapnál hamarabb ha megszakadok sem tudok intézni lakáshitelt.
Meglátjuk, még nem húztam ki.
-
Rick4
félisten
-
HaZse
őstag
válasz
lugosi #68465 üzenetére
De ilyen pár centis darabot nem fognak toldani, mert annak nagyobb a hibalehetősége. No meg az elektromos vezetéket is toldani kellene, ami szintén nem jó megoldás az időjárási viszontakságok miatt.
Ezeket egy klímás ismerős mondta. (Már nem foglalkozik klímával és az engedélye is lejárt)
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #68216 üzenetére
Volt az pár éve 146Ft is, most nem mondanám erősnek.
Valójában neked nem éri meg onnan rendelni, mert mire ideér, megdrágul rendesen, de a hazai viszonyokhoz képest teljesen jók az árak, ha ugyanazt a terméket nézzük. A kínaiak tudnak meglepetést okozni, nem csak árban, hanem hirtelen nem működő kártyák tekintetében is.
.
-
Gergello
addikt
válasz
lugosi #68109 üzenetére
Ez nem tudom milyen ár, ennél jelenleg használtan is drágább ez a gép.
Ami a képen van az DTN változat, ami cikkszámot írnak az az alapgép cikkszáma (nem duplex, nem hálózati, nem 3 tálcás, nem állványos...) Innentől kezdve minek az ára az a 180.000 Ft ?
Nem tudom jól linkelni, de ha itt rákeresel arra, hogy 4700, akkor meg tudod nézni a változatokat.Amit én árulok az ez a változat: link
Amazonon vagy google kereséssel "4700dn price" lehet infót találni.
Utángyártott tonert én sem rendelnék, mert azt tényleg zsákbamacska. (Hány éve rohad benne a por, hogy tárolták ? Stb..) Vannak szervizesek, akik töltenek, karbantartanak, kijönnek házhoz, ilyenből kell egy megbízhatót találni.
-
HaZse
őstag
válasz
lugosi #68105 üzenetére
Hát eléggé brutál bele még 1 db. szín is. Ezért maradok a saját színes lézernyomtatómnál, amibe kb. 3500 Ft a toner színenként. (Ha utántöltöd otthon és a chippet cseréled). Én már cseréltem a feketét. (Vagyis újratöltőttem és semmi baja sincsen).
Amúgy ár/érték arányban a Xerox MFP6100-as multifunkciós gépem volt a legjobb, amihez egy tomer került kb. 3000 Ft-ba.
Ez is duplex és szépen nyomtat. Érettségi feladatok erről mennek ki az asszonynak.
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #68032 üzenetére
Annyi a különbség, hogy for goods, vagyis veszel valamit, vagy to family, vagyis ismerősnek küldöd, és te állod a költségeket, most néztem, ha te fizeted a fee-t, akkor 1 usd-t küldve 1.34-usd-t kell fizetned.... De a transferwise mellett nem lesz jó, a transferwise egy toptál logikus koncepció szerint dolgozik, amit épp ideje volt valakinek kitalálni. A cégnek van minden országban egy bankszámlaszáma, amire te, mint pénzt küldő, belföldi utalást indítasz, olcsón, majd megadod, hogy hol, ki venné fel a pénzt. A másik fél kap egy -emailt, bepötyögi a saját országában működő bankjánál lévő bankszámlaszámát, és a transferwise az abban az országban működő számlájáról utalja a másik fél számára az összeget. A poén, hogy az országok közötti tranzakciók magas díját úgy igyekeznek megspórolni, hogy ha te utalsz egy angol számlára, akkor valójában a te pénzed a magyar számlán marad, és ha egy angol utalna haza, akkor a te pénzedből kifizetik a magyart, az angol ismerősödet meg egy előtte beérkezett angol utalásból rendezik. Persze nagy tőke kell hozzá, mert arányaiban nem azonos az oda- vissza forgalom, de aki megcsinálta, annak ez nem okoz gondot. Gyakorlatilag zseniális megoldás. Mint írtam is, nemrég 160 ezer fot utalással 401 gbp-t kapott a másik fél, és a tranzakció díja összesen 1200Ft volt.
-
-
Rick4
félisten
válasz
lugosi #67992 üzenetére
Az otp pont ugyanolyan név a bankszakmában, mint a t-mobile a mobil témakörben. Valamiért a T piacvezető, holott se jobb, se olcsóbb szolgáltatást nem nyújt...
Amúgy nekem meg pont az otp-vel nincs jó tapasztalatom..Lacielvtars: Amúgy pl az mkb-nek van fiókja az árkádban, ami egyrészt este 6-ig nyitva van minden nap, másrészt ingyen parkolok. Van akinek ez számít.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lugosi #67735 üzenetére
Ha jól tudom, a Gutenberg utca pályázati támogatásból újult meg és a támogatás feltétele volt, hogy nem lehet fizetős a parkolás az utcában. Lehet, volt valami időkorlát erre és ez megszűnt, de az ünnepek környékén parkoltam ott és nem volt még tábla. Az Árkád felőli végén hajtottam be és a Tisza Lajos krt felőli végén parkoltam.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
lugosi #67659 üzenetére
Ez ritka fajta ember, meg kell becsülni
A pesti embernek ált. a pest vége táblánál vége a városnak
Legalábbis ezt olvastam... mondjuk volt olyan kollegám aki saját bevallása szerint nem is igen hagyta el 3x évesen el még a várost max az osztálykiránduláson, és nem is akarja... 1x a város szélére költöztek családi házba, de ő nagyon örült mikor visszaköltöztek bentebb, panelba megint... hihetetlen
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest