- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Pioneer #14587 üzenetére
A Simple újratelepítése megvolt?
Ha bekapcsolt a "Fizetés a megnyitott alkalmazással" pont, az szerintem éppen azt eredményezi, hogy megnyitva a Simple-t, azzal tudsz fizetni.
Ha megnyitás nélkül szeretnéd ezt (értelemszerűen), akkor próbáld újratelepíteni.
Juteszembe, a Simple Beállításokban a Bankkártyáim pont alatt az "Érintéses fizetés regisztrációja" végre lett hajtva?
-
Wiktor93*
csendes tag
válasz
Pioneer #14432 üzenetére
Nem tőlem várod a választ, de antenna probléma van.
Ha nincs vissza dugva az antenna a helyére, csak a (közelben van) attól még működik, de gyengébb hatásfokkal.
De érdemes lenne megnézni hogy nincs-e megtörve a kábel.
Bár így hogy ragasztott a cucc, necces.
Én utoljára Galaxy S3 - al jártam így, helyén volt de meg volt törve, ez műszeres (szakadás) vizsgálattal jött össze. -
F_Gergely
őstag
válasz
Pioneer #14422 üzenetére
Hiába nem cseréltem a vodás kártyát, ha van mellette telenoros és telekomos is. Én értem, hogy te azt mondod mi van ha a vodás kártya rossz. Oké, tegyük fel rossz. De mi köze a telenoros és telekomos kártyához? Amikor nem volt átirányítva akkor is gond volt, a telekomos át se volt irányítva mégis gond volt vele és 1 hetes kártya.
"nem értem, hogy mit kell ezen ennyit szenvedned?"
Kérdésedre válaszolva: "Tegyél bele 2 idegen sim kártyát a tieid helyett"
Segítő jellegű ötleteddel két gondom van:
1. honnan szerezzek 2 idegen kártyát?
2. Én a két saját kártyámmal addig mit csináljak napokig, hetekig? Nézegessem az asztalon?Ez nem olyan hiba, hogy berakom a két új kártyát, és 1 perc alatt látom jó vagy sem. Van, hogy napokig, semmi aztán utána meg hiába hívnak nem tudunk beszélni mert vagy ők nem hallanak vagy én nem hallok semmit. Van hogy hibátlanul telefonálok aztán rá fél órára már nem tudok telefonálni.
Szóval én értem, hogy lehet hibás a vodás kártyám, de semmi köze nincs a vodás kártyámnak a telenorhoz sem a telekomhoz. Hiába van átirányítva ha a bejövő hívás fizikailag a sim-re jön és nem az átirányítottra (jelzi a telefon, hogy melyik kártyán érkezik be a hívás).
De ha a vodás kártya lenne rossz, attól én még tudnék telefonhívást indítani a másik kártyán, de mint írtam sok esetben ez sem lehetséges.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Pioneer #14396 üzenetére
Bevittem az árkádba onnan elküldtek, hogy nincs helyben szerviz. Elementem a westendbe ahol kértem, ha már lejön a hátlap cseréljenek akkut is, és az új akkuval ragasszák vissza a hátlapot. Közölte a srác, hogy 1 munkanap és ott kell hagyni a telefont, és mindez 30 ezer forint. Mondom köszi akkor használom tovább. Nem az ár volt számomra a nagyobb probléma (ez is röhej hogy 30 ezer egy akkucsere, vicc..) hanem hogy1 nap. Hagyjuk már, mi ezen 1 nap? Szóval most egyelőre áll a dolog és nem tudom hova vigyem, de nem tudom1 napra leadni a telefont. Oktogonnál van egy szervíz, ők csinálnak akku cserét náluk 18 ezer lenne de helyben megvárható, viszont szerintem az nem nyomáspróbázott összeszerelés, csak sima ragasztás.
-
atos30
aktív tag
válasz
Pioneer #14313 üzenetére
Az megvolt.
De azzal csak a felső kimeneti nyílásokat/rácsokat és ami közvetlen mögöttük van azt lehet kitakarítani. Volt javulás ,de nem egetverő. Nálam a hangszórón lévő fekete háló volt tiszta kosz.
Ez kívűlről elérhetetlen. A hangszóró a kijelző mögött van és kis csatornákon keresztül jut el a hang a kimeneti nyílásokhoz.
A képen látszik, hogy nem is tudtam letakarítani rendesen. Mintha oda lenne ragasztva. Apró szöszök és pici porszemek borították be. Ezt nem akarom áztatni, mert úgy látom feloldja az alkohol a háló ragasztását. Mindenesetre majd jobban letakarítom és elteszem tartalékba.
Az új hangszóróval viszont nagyon jó lett a hang.Az alsó hangszóró az már más felépítésű.
-
atos30
aktív tag
válasz
Pioneer #14196 üzenetére
Finomfűrésszel körbevágom a végén a rugós kapcsoló résznél kb 0.5-1 mm mélyen ( ott van egy perem), amíg meg nem látom azt a fehér védőburkolatot. Elvileg utána ki lehet húzni az egészet egyben. Úgy látom ott tolták be az elektronikát, ott is kellene kijönnie. Szerelés után meg összeragasztom, csiszolom ha él keletkezik. Pepecselős folyamat , de szerintem meglehet csinálni szépen.
-
Shyciii
veterán
válasz
Pioneer #13956 üzenetére
Ez a (sehsupport@samsung.com) emailcím honnan van? Mert a hivatalos weboldalukon az emailküldésnél nem emailcímet ad, hanem onnan közvetlenül lehet írni nekik.
Amúgy ez olyan gáz: méltányossági alapon...bakker. Mintha szívességet tennének nekünk azért, mert megvettünk egy felsőkategóriás telefont...Oneplus meg szó nélkül kicserélte a Oneplus 7T Pro-m esetén az akksit gari időn belül.
-
-
-
válasz
Pioneer #13743 üzenetére
Most komolyan, mit kell ehhez érteni? Nekem is ez a tok van a telefonomon, a második pontnak meg semmihez semmi köze. Nem baszódunk gagyi üvegfóliákkal, mert semmi értelmük az ég világon. Szarok, sosem illeszkednek, vagy ki van vágva egy kör alakban az ujjlenyomat olvasó felett, és ugyan annyit ér mint egy fólia, amiből akármilyet is veszel, előbb utóbb karcos lesz. Inkább te gondolod túl ezt az egyszerű dolgot.
-
-
-
gjoco1
addikt
-
-
Pioneer
őstag
válasz
Pioneer #13604 üzenetére
Ezt rendeltem meg, most pont akciós is: Mocolo UV Liquid, Clear Tempered Glass
Remélem kompatibilis lesz a tokkal...
-
Ferike81
senior tag
válasz
Pioneer #9489 üzenetére
Sajnos a teherautóban 80km/h környékén ezeken a csodálatosan sima, kátyú és hullámmentes, tökéletes minőségű magyar utakon kb. semmit nem hallok a kihangosított telefonból. Nem azért keresek vezeték nélküli töltőt, hogy a pénzt költsem, hanem töltés közben szeretném a headsetet használni.
#9496 Schuler888
" Tobbszazezres premium telefon melle zsinoros headset 2020ban? "
Úgy gondolom nem díszből adták a több százezres prémium telefon mellé. Másrészről van BT headset-em, de nem szeretem.#9502 andersen10
Köszi, meglesem. Tartja stabilan? -
TODI1111
veterán
-
-
bbendre
őstag
válasz
Pioneer #8556 üzenetére
Ez nem teljesen igaz:
"cache. This partition stores temporary data and is optional if a device uses seamless updates. The cache partition doesn't need to be writable from the bootloader, but does need to be erasable. The parition size depends on the device type and the availability of space onuserdata
; typically, 50 MB–100 MB is sufficient."Forrás: Android Architecture
(https://source.android.com/devices/bootloader/partitions)
-
Pioneer
őstag
válasz
Pioneer #8401 üzenetére
Problem solved!
Amit nem mondott el senki: A PC-re is telepíteni kell a Your Phone alkalmazást a Misrosoft Store-ból és kell hozzá Misrosoft fiók is, sajnos anélkül nem működik.
How to use Microsoft Your Phone on your Galaxy smartphone
Szóval marad inkább a WiFi File Transfer Pro
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Pioneer #8293 üzenetére
Ha ilyen van, akkor pontosításként, figyelmeztetésként utalni szoktak, az eredeti probléma egy olyan pontjára, ami elkerülte a válaszaadó figyelmét. Mert, ugye az elfogadható, hogy előfordul az ilyen. Tehát, valóban elkerülte a figyelmemet az, hogy az elveszett telefon ki volt kapcsolva.
De az, hogy ennek kapcsán a problémára adott "téves" megoldást később egyesek állításként kezdik kezelni, az már nem fogadható el. Mert, én nem állítottam, hogy kikapcsolt készüléknél is működik a kereső.
Ennyi! -
bbendre
őstag
válasz
Pioneer #8293 üzenetére
Igazad van. En a sajat reszemrol Annyit tennek hozza, hogy mindenkeppen probald meg megkeresni a telefont a telefon keresovel. Nem veszitesz vele. Nagyon sok tenyezos. Android - Iphone nagyban elter. A helymeghatarozas is sok tenyezos. Persze kikapcsolva very hard fokozat
de az utolso ismert hely esetleg segithet visszaemlekezni.
@Pioneer: Igyekeztem a leheto legjobb tudasom szerint utana jarni a temaknak, hogy ne irjak le "hülyeségeket". Termeszeten ha tevedek (es ez nagyon sokszor elofordul) minden pozitiv kritikat szivesen veszek amibol tudok tanulni. Koszonom
-
bbendre
őstag
válasz
Pioneer #8288 üzenetére
Pontositok mert a fogalmazasom eleg ketertelmu. A Google tudja, de Te mint user nem ersz el minden adatot, de taroljak es kiadjak ha pl a hatosagok kerik. De sok esetben kapsz egy teruletet, hogy merre volt a telefonod. A Google telefon kereso is csak egy jo nagy teruletet ad meg merre volt a telefonod. De ebben szerintem benne van a Geolocation API is.
Par eszrevetel:
Pl Ha kikapcsolod a wifit es a nem kapcsolod ki a 'Turn on Wi-Fi Automatically' funkciot akkor a telefon idokozonkent keresi ugyan ugy a halozatokat.
Errol bovebben : [link]
Ez is jo pelda arra, hogyan lehet meghatarozni valakinek a helyzetet: [link]De ha kikapcsolod a GPS-t attol a Wifi alapjan nagyvonalaban ha nem is teljesen pontosan tudja a telefon merre vagy. Az Android 10 es 11 mar jobban vedi az adatokat mert ott nem A GPS -t kapcsolod ki hanem a helymeghatarazo szolgaltatast. De ott van a Bluetooth hack...
Igen, Igazad van. De a hidd el, a telefonod annyi mindent tarol es elkuld, hogy nem is gondolnad...
Geolocation API: [link] valamint [link]
"The Geolocation API returns a location and accuracy radius based on information about cell towers and WiFi nodes that the mobile client can detect. This document describes the protocol used to send this data to the server and to return a response to the client."
Ez is erdekes lehet: [link] ez is [link]Nem mondom, hogy nincs igazad mert nem tudom mi az igazsag. Nem tudom ellenorizni.
Azt tudom, hogy regebbi android-on ROM oltam es nem tudtam a GPS-bekapcsolni mert rossz volt a Kernel, es nem pontosan, de elnavigalt a Maps az utamonIgaz egyszer nagyon eltevedtem mert nem volt eleg Wifi a kornyeken, de ez meg regebben volt.
Azota barmi is lehet...Szerk. Abban is teljesen igazad van, ha nincs net nem tudja elkuldeni az adatokat.
Igaz erre is van mar megoldas az IPhone-oknal: [link] -
axlfsi
veterán
válasz
Pioneer #8281 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy ha a Helyadatok be lett volna kapcsolva (nekem es szerintem sok mindenki masnak is be van, rengeteg elonnyel jar - en legalabbis igy latom, konteo hivok es egyeb osszeeskuves elmetet gyartok kimeljenek, ne nyissunk parttalan vitat), HACSAK nem kikapcsolat allapotaban utaztatta varosokon at es dobta vegul a kertbe el, megtalalta volna a keszuleket viszonylag gyorsan, meg ha az lemerul is, mert az utolso rogzitett allapota pontosan mutatta volna a GPS koordinatakat automatikusan... (gondolom ott eshetett ki veletlenul a zsebbol (pl.)). Nem kell ezt tulmisztifikalni, ez igy mukodik.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Pioneer #8279 üzenetére
A Helyadatok mindig be vannak kapcsolva, de ez nem jelenti azt, hogy mindig járatja a Gps vevőt a telefon, csak amikor szükség van rá.
Pl belépsz a Google Térképekbe, akkor láthatod, hogy az alkalmazás bekapcsolta a Gps vevőt [link] , ha kilépsz belőle. akkor meg, hogy lekapcsolta
Évek óta így van, nem fogyaszt semmivel se többet (kivéve, ha navigálok, értelemszerűen) -
francz'70
senior tag
válasz
Pioneer #8129 üzenetére
Ez bizony egy régi bevált szokás, hogy Samut csak Samuval. Ha teheted mindig a saját kábelét használd mindenhez és nem lesz probléma, sajnos nagyon érzékeny (szerintem direkt) ezekre a dolgokra.
Én már régóta csak gyári Samu cuccokat használok mindenhez és nincs is problémám azóta -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Pioneer #7008 üzenetére
Érdekes, lassan 7 éves Xperia Z, amit mindig igyekeztem 5% vagy az alá meríteni, majd onnét mindig 100%ra tölteni. Ez legtöbbször azt jelentette, hogy este töltőre került és reggelig ott volt. A mai napig műkődik és napi használatban van és talán most kezd el érezhetően gyengülni az akksi. Hasonlóan töltögettve az utódját, a Z5-öt is mindenféle akksi probléma nélkül működik, miközben a kollégák, ismerősök hasonló korú telefonjai szinte csak töltőre rakva tudnak már élni.
Én maradok ennél a töltési technikánál és nem tudom elfogadni a "szakértő" úr bugyuta tanácsait a videóból Pl "ha éjszaka töltöm, akkor vegyem ki a tokból, mert melegszik" miért? Nappal töltve nem melegszik? Játék alatt sem melegszik?
Azt is elfelejti a "hozzáértő", hogy a "páover menedzsment csipp" pont arra is vigyázz, hogy nem merüljön le ténylegesen 0-ra az akksi és a kijelzett 0% pont nem jelzi, a valós 0-t.
Na meg a "csak a gyári töltő" duma!
És még sorban cáfolhatnám, de minimum megkérdőjelezhetném az állításait, tanácsait.
Nem baj, egy megnézésnek én is jó voltam a csatornáján. -
bg612
tag
válasz
Pioneer #6973 üzenetére
Mindenképpen vezeték nélkülit szeretnék. Nem a különböző adapterekkel vannak gondjaim, de egyfajta szabadságot ad.
Ne képzeld el, de mint ahogy az előbb M, nem túl felöltözve kivánszorogtam pisilni , még csak hová sem tudtam volna rakni a telót.
Persze más ha futni mégy vagy ilyesmi de mivel már a legtöbb nagyobbacska telefon leszokott a Jack dugóról...
Még nem gabajodok bele a madzagba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged