- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mobil flották
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Akciófigyelő: Február 16-ig kedvezményes áron három HMD mobil
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pityu. #44662 üzenetére
Ezaz, tessék akkor kipróbálni, kíváncsi vagyok az eredményre
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
-
válasz
Pityu. #44660 üzenetére
Annak el kellene nyelnie elég rendesen a rezgéseket
Van hozzá gumi felfogatód, ki tudod próbálni?
Nekem van feleslegben pár db, ha kell szívesen adok belőle⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
válasz
Pityu. #44657 üzenetére
Milyen venti pontosan? Van rajta rezgéselnyelő gumis rész? Vagy csak sima műanyag a négy sarka?
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
Pityu.
nagyúr
Nekem van egy ház hűtő hátsó 120-as ventilátorom ami ha 900 fordulat felé megy halható egy rezgés hang ha lemegy 900 fordulat alá akkor csendes lesz.Nos a kérdésem az lenne ha mondjuk csavar helyet megpróbálnám rögzíteni az anno hozzá adott csavar helyettesítő gumikkal az megszüntethetné ezt a rezgést?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Melorin
addikt
Üdv!
Egy érdekes tapasztalatot írnék le a TT Toughfan 14 Pro kapcsán.
Nemrég vásároltam 3db-ot. Amikor kipróbáltam, alig hittem el, hogy micsoda statikus nyomása és légszállítása van. Sosem volt még ilyen jó ventilátorom, főleg ennyi pénzért.
Azonban észrevettem egy halk kattogó zajt, kerepelést, amitől majdnem a falra másztam. Kiderült, hogy a 3 közül az egyik venti nem szereti ha állítva, a másik venti pedig ha fektetve használom
Már majdnem visszaküldtem, amikor észrevettem, hogy a venti hátulján a motor közepén ahol a tengelynek kéne lennie, van egy pici mágnes, ami kattan egyet (behúz) ha fém felületre teszem a ventit. És bizony megszűnik a kattogás is
Az a vicc, hogy egy bot egyszerű M4 alátétet oda téve is elég, hogy behúzzon a mágnes és megszűnjön a kattogás. Ráadásul ott is marad az alátét mivel ott tartja a mágnes.Szóval akinek van valami hasonló baja ezzel a ventilátorral, tegyen egy próbát.
Egyébként van valakinek ötlete, hogy milyen funkciója van annak a mágnesnek?
-
pigatt
őstag
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Angie™ #44648 üzenetére
Ez a kérdés is eldőlt úgy tűnik. Legyenek 12-esek, és punktum.
Pigatt
Profilod alapján az alaplapodat nézve, egy kis technikai infó(ezért jó, ha ilyen esetben beleolvasunk a user manualba.):
Nem lesz gond a 3x4pines pwm elosztóval.[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a Lian Li Lancool III front ventijeit, a már hátsó lecserélt alapján Noctua IPPC 2000 PWM-re.
3 ágú 4 pin elosztóba mehet ez a 3 ventilátor, vagy ezeknek már kellene hub? Max fogyasztása 2,5W körül alakul darabonként.Köszi a válaszokat!
i9 / 4080 / 32" / Hall Effect
-
blp85
senior tag
Szia!
Szerintem azt a kérdést itt tedd fel (töltsd ki a rögzített hozzászólásban található kérdéssort is): [Milyen CPU léghűtést vegyek?]
Amit esetleg érdemes a jelenlegi hűtővel megpróbálni, az az újra pasztázás, esetleg ventilátor csere (illetve emlékeim szerint ehhez a hűtőhöz régen egy ventilátor volt, de a dobozában volt rögzítő keret is a hátsó ventilátorhoz is, hogy hátra is szerelhető legyen ventilátor).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
fenky
tag
Nekem is egy 212 (még nem X) kezdett pár éve rezonálni, a hőfok amúgy jó volt, ezért (ideiglenes címszóval) vettem egy pwn-es ventillátort 4ezerért és azóta is kiválóan megy. Ha amúgy nincs baj vele, akkor ez egy elég költséghatékony megoldás lehet akár dupla ventis megoldással is.
[ Szerkesztve ]
-
xido
csendes tag
Sziasztok!
Finomitás/fejlesztés előtt mindig elkezdek olvasgatni fórumokon..kinézek valamit,találok rá lesújtó véleményeket,keresek tovább..sosincs vége..valami valamiért soha nem jó..a mostani project szimpla proci hűtő csere lenne...ami jelenleg van,egy öreg coolermaster hyper 212x..egy 11600kf tetején..ami a bajom és csak rá gyanakszom...zajos,ha valami szebb és erősebb játékon szeretnék vállalható beállítást gyakorolni..elkezd berezonálni...egy ASUS DUAL-RTX3060-O12G van mellettük...szóval menne a levesbe,elkezdtem noctuákat és bequieteket nézegetni...kinéztem olyat is,amin a venti nem ház hosszirányban van,hanem oldalával szemben,mint a be quiet! Dark Rock TF2..az az elrendezés hátrány vagy előny egy zárt oldallappal szemben? a ház amibe férnie kellene,egy cm silencio micro s400..tippeket kérek szépen..[ Szerkesztve ]
-
válasz
Rottweiler89 #44647 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek, de..
Most egy picit rugaszkodjunk el az általánosan bevett gyakorlattól, ha 1-2 fok a különbség én azt az 1-2 C fokot keresem..
De csavarjunk egyet még a kérdésen
A 7000D elejébe befér 4x 120-as vagy 3x 140-es. Ha a a szállított levegő mennyiségét összeadom, akkor 294CFM vs 284,1CFM-el a 120-as javára számok alapján. Ilyen szemszögből nézve is még mindig a 140-es a jó választás szerintetek?
-
Rottweiler89
senior tag
Angie™
Úgy tűnik a választ meg is kaptad.A fentebbi irományom csak saját véleményem tükrözte, nem szentbeszéd, én csak egy amatőr vagyok, annak ellenére, hogy informatikus vagyok papíron.
A 12-esek is bőven jók.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Grózi
Topikgazda
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Angie™ #44644 üzenetére
Nincs mit!
Hogy őszinte legyek, egy ideje a 140mm-esek felé húzok. A kis gépben ugye a hátsó kivételével 140-esek kerültek be, ami igencsak jól is néz ki a jó légkeringetés mellett persze.
Én a helyedben ahová csak lehet, 140-eseket tennék, SP ide, vagy oda, maximalizáljunk, ha már megtehetjük. A különbséget a 12 vs. 14 között nem fogod észrevenni, ha számokban igen, akkor az maximum 1-2 fok lesz.DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
válasz
Rottweiler89 #44643 üzenetére
Köszönöm a megtisztelő választ
Olyan aspektusból tettem fel a kérdést, hogy melyik variáció adja a legjob ederményt.
Az 14-es verzió több levegőt szállít de a statikus nyomása picit gyengébb a 12-esnél.
Ebből kifolyólag jelenleg az én fejemben a hipotetikus válasz az, hogy a ház elejébe valószínűleg jobb lenne 3 db 14-es ventit rakni, a hátuljába pedig egy 14-est. A ház tetejébe pull pozícióba pedig valószínűleg a 3x 12-es verzió lehet jobb választás hiszen a statikus nyomása miatt a pull üzemmód is hastásosabb lehet. Az oldalába csak 12-es fér be, tehát ott nem is kérdés hogy mi fog kerülni.Ezt mérések, tapasztalatok, tesztek alapján meg tudjátok erősíteni, vagy be kell rendelnem mindegyik ventit és magamnak elvégezni a méréseket?
[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Angie™ #44639 üzenetére
Ha már biztosan iCUE széria, akkor mindenképp 140mm-eseket. Egyrészt tekintélyesebbek, másrészt ahogy a specifikáció is mutatja, jobb a légszállítás. Nekem jelenleg oldalt is van 2db 120-as a King 95-ben, de gyanítom, hogyha nem lennének ott, akkor sem jelentene semmit sem, de ehhez meg le kellene tesztelni.
De! Nyilvánvalóan nem lesz 100%-ön pörgetve, így veszíteni fog a max. értékekből. Nekem csak Arctic P szériások vannak, kellemes huzatot csinálnak még szabályozva is, szerintem neked sem lesz gond emiatt.DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
blp85
senior tag
válasz
bandi0000 #44640 üzenetére
Szia!
Ezek a ventilátorok sorba köthetőek (daisy chain), de az alaplapodon 3 ilyen csatlakozó is van ADD Gen 2_1 felül és ADD Gen 2_2 és 2_3 alul, így mondjuk az elől lévőt rákötöd az ADD Gen 2_2-re (alul vezeted el a kábelt, a hátsót és ha van felül, akkor azt összekötöd és rácsatlakoztatod az ADD Gen 2_1-re, vagy a hátsót és alsót az ADD Gen 2_3-ra. Az alaplap csatlakozója 3A ig terhelhető, maximum 500 ledig, ezekben a ventilátorokban, amit linkeltél azt hiszem 12 darab Led van, illetve darabonként 0,4 A.
Ha nagyon szeretnéd, akkor vannak HUB-ok, amik Satáról kapják az áramot, és PWM és A-RGB is van rajtuk, de szerintem esetedben ez fölösleges lenne.
Ha pedig vársz esetleg egy A-RGB-s AIO-ra, akkor a ADD Gen 2_1-et szabadon hagyod.SATA-s PWM és A-RGB hub pl.:
[ID-Cooling A-RGB elosztó - HA-08 (8 db PWM, 8 db A-RGB, SATA)]
[DEEPCOOL SC790 2 az 1-ben PWM és RGB vezérlő elosztó hub][ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
[Ilyen] artic P12 rgb ventiket vettem, és most kicsit belezavarodtam, a 4 pines csati csak vezérlésre van, és van egy külön kábel RGB-hez?
Ha igen, akkor egy [B650E-F] alaplapra hogy kellene rákötni ezeket? Ha jól gondolom, akkor ezen a lapon csak 1 vagy 2 RGB csati van, de azt is led szallagra írja, bár gondolom ez lényegtelen
elöl van 2 összekötve, szóval onnan jönne 1-1 kábel, alul szintén 1-1, és van még 1 db hátul ami így szintén 1-1 lenne
Vagy vegyek esetleg valami vezérlő szerűt? Abból tudtok valami olcsót, semmi csicsa, csak 4 bement PWM + RGB és 1-1 kimenet kellene gondolom
Xbox One: bandymnc
-
Ventimágusok segítségét szeretném kérni
Corsair 7000D házikóba keresek hűtést.
A kérdés az melyik verzió lenne jobb?
Corsair iCUE LINK RX120 RGB
Fan Static Pressure: 0.12 - 4.33 mm-H20
Fan Airflow: 10.4 - 73.5 CFMvagy pedig
Corsair iCUE LINK RX140 RGB
Fan Static Pressure: 0.15 - 3.75 mm-H20
Fan Airflow: 17.9 - 94.7 CFMVagy legyen vegyesen? Mivel járnék a legjobban?
[ Szerkesztve ]
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
NAS-ba 12 CM-es 3 és 4 pines ultra csendes ventillátort tudtok ajánlani? Olyan, ami este sem zavaró hangú az ember környezetében.
Köszi!
Üdv:
spgabor -
Grózi
Topikgazda
válasz
Cs1csó #44634 üzenetére
Azt kéne tudni,hogy a poti ventiszabályzónak mi a minimum értéke,mert láttam már 5-12V-t,de 9-12V-t is.Útobbi esetben azért már lenne fordulat minimum álláson is és hangosnak találnád.
Nézz egy nevet-típusszámot a szabályzóra és utánanézek mit tud.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Cs1csó #44630 üzenetére
Igen. P Max-aim vannak, 650rpm-en mennek Hub-on keresztül. Szerintem tökéletesek, és nagyon jó még ezen fordulaton is a légnyomás.
Ez ugye pwm-es szabályzás, potis alatti feszültség szabályzással nem tudom mi újság vele. De gyanítom, hogy így sem lesz gondod.
-
Cs1csó
titán
3 pin-es változatot venném és egy manuálisan állítható potméterre lenne kötve, jellemzően mindig minimumon.
(Ez nem tudom mit jelent, gondolom a potméter ahogy tekerem csökkenti a feszültséget, így lesz egyre lassabb. Van egy ami nem potméteres hanem egy kapcsoló ami 3 állást tud: min,közepes, max)Amikor játszom előtte szoktam manuálisan felvenni, a játék végén meg le.
Ilyenkor ugye az sem gond ha nagyobb a szélzaj a játék hangjai mellett nem zavaró.Esetleg kánikulában amikor közel 30 fok is lehet a szobában akkor szoktam "közepesre" állítani ezt a két házventit (elől egy és ugye hátul egy)
-
barnam_
nagyúr
Valaki megtudja nekem mondani, hogy ez milyen csatlakozó?
Tápegység ventilátorát akarom cserélni de nem szeretném elvágni a gyári csatlakozót, ezért adaptert keresek hozzá.
Köszi!
-
Cs1csó
titán
válasz
Rottweiler89 #44629 üzenetére
Alacsony fordulaton is csendes? -
Rottweiler89
senior tag
Cs1csó
+1 a P verzióra, és mehet mindenhová, az F-et hanyagold, tapasztalatból írom. F-ről váltottam P-re, nem bántam meg.[link]DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
blp85
senior tag
válasz
Cs1csó #44625 üzenetére
Volt pár Arctic ventilátorom, de F szériásat nem vennék mégegyszer. A P széria az teljesen jó (nekem az van a házban mindenhol), azzal soha semmi bajom nem volt (meg a Bionix szériával sem).
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Cs1csó
titán
válasz
F_Zolee #44620 üzenetére
Keresgéltem. A "P" akkor jobb ha akadály van tehát pl. pont a CPU toronyhűtő ventilátornak jobb választás, és ahogy írod akkor előre is jobb hiszen több az akadály amikor a "házba" fújja be a levegőt, de hátul meg a kifújás jobb lehet akár az "F" is, hiszen a ház "mögött" szabad a hely hogy így mondjam. Jól értem akkor?
(bár ahogy írták inkább mehet mindehova P mert az jobb mint az F általánosságban)
-
-
Grózi
Topikgazda
-
Cs1csó
titán
Sziasztok mi a különbség ezen két ventilátor között?
ARTIC P12 120mm vs. ARTIC F12 120mm
(Számítógép házba szeretnék egyet előre és egyet hátra, de lehet cserélném a torony CPU hűtőn lévő ventilátort is.
Még annyit, hogy a házban elől és hátul lévő egy-egy ventilátor sebessége potméteres módszerrel változtatható tehát nem az alaplap vezérli: hébe-hóba játszom ilyenkor feltekerem játék előtt majd le ha végeztem a játékkal)[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Kazy Computerstől rendelt már valaki ventilátorokat? BQ 5 évet, Noctua pedig gyárilag 6 évet ad, de náluk 2 év van mindkét márkára. Vagy a maradék 3-4 évet gyártónál kell érvényesíteni?
-
blp85
senior tag
válasz
bandi0000 #44611 üzenetére
Nekem 4 db Arctic P14 PWM PST A-RGB szolgál rendszerhűtőnek (átlag 35-40% RPM talán) és 3 darab 12 cm-es PWM PST A-RGB van az LF III 360-on, ezek mind kellőképpen csendben mennek, én nem hallom a hangjukat, illetve a táp is félpassziv módban megy, így a gép teljesen csendes.
Ha az alaplapod bírja, akkor fölösleges szerintem ventilátor vezérlő, mivel az Arctic ventilátorok sorba köthetőek (3 vagy 4 darabot az alaplap aljzat is elbír).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Egy Lian Li Lancool 207 házba keresek ventiket, habár jónak mondják a gyárikat, de hatulra és alulra raknék RGB-s ventiket, illetve amúgy is venti gyűjtésbe vagyok, hogy a következő háznál ez ne legyen extrta költség
Első körben korábban ajánlott P12 max-ot néztem, pontosabban ezt a 3-ast: Arctic P12 PWM PST A-RGB 3db fehér 120mm rendszer hűtő (ACFAN00258A)
Ennél van esetleg jobb választás 10-20k között? Szokásos halk és hatékonyságon kívül nincs más elvárásom
Amúgy érdemes lehet venni ventivezérlőt? Ugye lesz elvileg a házban 2 elöl, 2 alul, 1 hátul + az AIO, asszem 4 db venti csati van az alaplapon + az AIO/CPU hűtő
Xbox One: bandymnc
-
abdulka1
őstag
válasz
Exodius #44609 üzenetére
Szia!
Oda nem jó bármilyen 120-as, mert nem szabvány ventilátor van rajta.
A borda felőli oldalon 92mm-es ventilátornak megfelelő a kialakítás, és a rögzítő konzol is csak olyanhoz használható.
Keresd az eredeti légkeverőjét "Alpenföhn Ben Nevis 120 mm replacment ventilátor" néven.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Exodius
őstag
Sziasztok!
Alpenföhn Ben Nevis-en kezd kicsit rakoncátlankodni a venti (2019. júniusa óta van szolgálatban). Ti milyen 120 mm-es 4 pin-es ventit ajánlanátok cserére/tuningra, ami tuti jó?
Valaki újította már fel az adott ventit? -
Rottweiler89
senior tag
válasz
Hellboy2387 #44607 üzenetére
Hátha alapon próbáld meg legyalulni a mostani drivert, és felrakni a legújabbat.
Elmentünk a topiktémától, tedd fel itt a kérdésed.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Rottweiler89 #44606 üzenetére
Nem igazán egyszer addig melegedett, hogy fekete kép lett. Akkor rűnt fel, hogy gond van.
Weboldalkészítés, gyorsítás, fejlesztés, költöztetés
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Hellboy2387 #44605 üzenetére
Volt hozzányúlva hardveresen a konfighoz? Esetleg szoftveresen, egy frissen felrakott program?
-
válasz
Rottweiler89 #44603 üzenetére
Nem akkor sem. Meg se nyikkan bármit csinálok
-
F_Zolee
veterán
válasz
Hellboy2387 #44602 üzenetére
Játék alatt passzívan nem maradna 80fok körül. MSI AB alatt próbáld, hogy fix fordulatot adsz neki.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Hellboy2387 #44602 üzenetére
Bekapcsoláskor sem pörögnek fel?
-
válasz
F_Zolee #44601 üzenetére
Nem tudom, hogy rosszak a ventik ezért kérdés az hogy tudnám kideriteni hol a hiba? Ha megy a gép működik a kártya az rgb nem megy és a ventik se forognak afterburner-re se reagál. Terhelés alatt 80fokig felmegy és a venti nem kapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz
Hellboy2387 #44598 üzenetére
Honnan tudod, hogy rosszak? Venti vezérléssel sem kapcsol be?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest