- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
atos30
aktív tag
Írok már valami friss fejleményt is:
kb 10 napja egyszercsak a konyha asztalon lévő telefon kijelzője bezöldült és vibrált egy kicsit (AOD ment csak rajta). Kb fél óra elteltével el is sötétült, érintésekre sem reagált. Lepatintottam a hátlapot és kiiktattam az aksit, mert kikapcsolni se tudtam kijelző nélkül, csak újraindítani tudtam a gombokkal.
Lehet köze van hozzá, hogy aznap meleg volt és a kocsi szélvédőjén át kapott egy kis extra meleget a telefon, de lehet az elszált NFC-nek is köze lehet hozzá (haldoklik az alaplap?)
Pedig már örültem, hogy tudom újra használni a fizetésre is.
Visszacsatlakoztattam az aksit és probléma nélkül be is kapcsolt a telefon. Azóta nem produkálta a jelenséget.
Sajnos így már nem merem használni a mindennapokban, megmarad otthoni médiaeszköznek. Lett helyette hirtelen egy A52s. Valamiben az jobbb, valamiben meg a Note10+. Egyenlőre marad mind a kettő. -
atos30
aktív tag
válasz
bbendre #14828 üzenetére
Igen, pont az NFC antennás rész nem működik. De alatta a Qi tekercs működik NFC antennaként, ha ki van kapcsolva az energiamegosztás. Annyi, hogy fizetéskor a telefon középső/alsó felét tartom oda fizetéskor.
Gyanítom, hogy az alaplapon lévő 8 pines mikro csatlakozó nfc- s pin- jének forraszpontja megatta magát. Sajnos olyan picik a forrasztások, hogy ehhez már forrólevegős forrasztó kellene egy újraforrasztáshoz.
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #14826 üzenetére
Részmegoldás született nfc-vel kapcsolatban:
-ha kikapcsolom a "vezeték nélküli energiamegosztást", akkor a qi tekercs rész nfc antennaként viselkedik és működik az nfc-s fizetés is. Annyi változás, hogy nem a telefon felső felét kell odaérinteni fizetéskor, hanem a középső/alsó felét.
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #14825 üzenetére
Megjött az "új" NFC / wireless charging modul. Sajnos ezzel sem működik az NFC. Vezetéknélküli töltés az megy. A members diagnosztikája szerint rendben van. Valahol az alaplapon, vagy a csatlakozón szakadás lehet.
Így jártam. Még jó, hogy a bankártyában nem nagyon tud elromlani semmi.
Az aksira panaszkodik, azt lehet még kicserélem. Még egy évig jó lenne használni, mert amúgy meg vagyok vele elégedve.
-
atos30
aktív tag
Megmukkant az NFC-m. Pár hete vettem észre, hogy nem megy a mobilos fizetés. Azt hittem valamit elnyomkodtam. Előhalásztam egy régi NFC-s bluetooth adaptert. Arra se reagált. Gyári beállítások nem segített. A Members-ben a teszt szerint pipa. Vezetéknélküli töltés az még megy. Lekaptam a hátlapot, de nem látni semmit az nfc -nél.
Aliról berendelek egy ilyen nfc modult, azt a pár dollárt még megéri megpróbálni életre kelteni .
Jó móka lesz most újra belakni a telót.
Kiváncsi vagyok, mi fogja beadni az unalmast legközelebb. -
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #14805 üzenetére
Lett egy kis értékelhető infó Accubattery által. Szerinte 77%-os az aksi kapacitása, ha a névleges kapacitás van megadva. Tipikus kapacitás megadásakor meg 75%-os. Azt sajnos nem tudom mennyi volt az újkori maximális kapacitása, de nagy különbségek nem lehetnek.
Azért nem olyan rossz , ha figyelembe veszem a ciklusokat, az eltelt időt,meg hogy nem volt dédelgetve az aksi.
Egy jó sorozatból származó aksival 5-6 évig azért el lehet lenni(már ha addig nem törik össze a telefon)
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #14802 üzenetére
Meglett a friss SOT eredménye.
kb 2 évvel ezelőtt 6 óra 30 perc volt 15%-os aksinál. Most nagyjából ugyan úgy használva 5 óra 40 perc lett 15%-os aksinál. Ez a két évvel ezelőtti akkuállapothoz képest kb -15% veszteség. Az eredeti új akku-hoz képest meg fogalmam sincs mennyivel gyengébb. Majd kipróbálom az AccuBattery-t is, szerinte milyen az aksi állapota.Mindenesetre ezután sem fogok használni semmilyen akkukímélőt, szerintem semmi értelme az ilyeneknek.(az hogy pár héttel kitolhatom az élettartamát az akkunak, így 5 év távlatában szerintem édesmindegy)
-
atos30
aktív tag
válasz
Oldman2 #14801 üzenetére
Hmmm..... 1523-at ír ciklusokra.
Akkor gondolom 1500 a határ, amit beállítottak gyárilag , hogy ekkor még 80%-os az aksi, és itt már szól, hogy cseréld már ki az aksidat. Ha a résztöltéseket meg rátöltéseket is beleszámolom, akkor jól tippeltem a 2000-et, dehát ugye egy résztöltés az nem teljes ciklus.
Nézek majd egy SOT-ot is. Ha 80%-os az aksi, akkor is kellene egy 4-5 órát produkálnia nálam. -
atos30
aktív tag
Írok már ide is, hadd pörögjön a topik
.
December óta néha kiírja nekem, hogy az akkumulátor állapota gyenge, cseréltessem ki.
Igaz , hogy 2019.07.22.-ei az aksi, de nem érzékelek gyors merülést vagy üzemidő csökkenést. Mondjuk a SOT-ot nem nézegetem, de most is nap végén teszem töltőre.
Semmi akkukímélőt nem használtam sose, meg ezt a 20%-ig merül aztán 80%-ig töltöm se érdekelt sose.Néha random rá is töltöttem.
Szerintem 2000 ciklus töltés megvan már neki. Most vagy azt nézi a szoftver, hogy eltelt már 5 év, vagy azt hogy megvolt a 2000 ciklusa. Azt meg nem nézi, hogy esetleg semmi baja az aksinak. Aztán lehet pár nap múlva jön a pofáraesés és egy púpos hátlap fogad.
-
atos30
aktív tag
"Zek Nelsonról még nem hallottam"-
. Dehogynem! Csak elírtam: nem Zek, hanem Zak Biztos láttál már tőle valamit. Úgy fut a youtube-on, hogy jerryrigeverything. Ő az , aki szétnyúzza tesztelés címén a telefonokat. Bár lehet, hogy február óta áttért az s24 ultrára.
-
atos30
aktív tag
válasz
Krisztiánx86 #14690 üzenetére
Pont tegnap youtube- ozás közben tudatosult bennem, hogy még mindig baromi jó a kijelzője 120Hz nélkül is. Nálam a gyári aksi még mindig szépen muzsikál. A tavaly elemcserén átesett s-pen is jól érzi magát. A teló funkciók felét még így se tudom mire kihasználni. A jack hiányát nehezen szoktam meg, most meg már bluetooth- ról nem mennék vissza jack- re.
Jó kis teló ez. Még Zek Nelson se cserélte le az övét ( Legalábbis pár hónappal ezelött még a note10+ volt a "main" telefonja.)
-
atos30
aktív tag
válasz
Probert75 #14650 üzenetére
Szerintem ne aggódj. A gránit app-ja például android 5.0- tól használható. Ha majd a bankok kockázatot látnak a régebbi rendszerekben, úgyis korlátozni fogják majd az app- juk használatát. Sztem android 21.0 megjelenéséig jó lesz ez a teló android 12- vel még bankolni
-
atos30
aktív tag
válasz
thenameless #14582 üzenetére
Hát nálam note10+ -on van olyan hogy Wifi-hívás a kapcsolatok menünél. Amíg normális volt a Digi, addig meg is jelent valami plusz ikon fent, de amióta a vodafone hálózatát használja, azóta nincs. É úgy emlékszem ez szolgáltatófüggő dolog is egyben.
-
atos30
aktív tag
Nos, aki jack adaptert keresne:
Aliról a Grave Audio DA06 CX31993 ,potom 5.39 USD (kb 1900 magyar pénz) volt.
Úgy néz ki , bőven megérős. Note 10 plus, eddig probléma nélkül kezeli.Nem hallok alap sistergést. (az előző Mcdodo jacknél , volt egy nagyon halk alap sistergés, amikor valamilyan hanglejátszás volt folyamatban.)
Szerintem ez hangosabb és a basszusok is erősebbek. Samsung jack alternatívaként, szerintem ajánlott.
Kicsit vékonykának találom a vezetékét. Nem kizárt, hogy ez sem fog nálam tartósan megmaradni.Sajnos nekem a bluetooth nem jött be. Nem szerettem töltögetni az adaptert és hangzásban sem adta át úgy igazán. A Sony XBA-A3 fülesemnek meg még nem találtam elfogatható árban lévő alternatívát sem vezetékes , sem bluetooth megoldásban.
-
atos30
aktív tag
Most jött meg nekem az uccsó security update! Mondjuk augusztus 1. Nem szeptember 1.- nek kellene lennie?
-
atos30
aktív tag
-
atos30
aktív tag
-
atos30
aktív tag
válasz
F_Gergely #14423 üzenetére
Szerintem lehet hibás a Vodás kártya. A SIM kezelőnek bezavarhat.
A simfoglalat is lehet koszos/oxidált, ez kontakthibához vezethet ,mintha hibás lenne a sim.
A mikrofonodra meg lehet ráférne egy alkoholos ecsetelős tisztítás. Ne fújj bele sűritett levegőt és ne dugj bele semmit, mert kijukasztod a kis hálót, ami a vizet szorítja ki.Szervíz előtt egy gyári visszaállítás és újrabelakást megpróbálhatsz. Szervízben úgyis resetelni fogják.
-
atos30
aktív tag
Kínai "occó" gél fólia:
Note10+-ra jó a S22 Ultra fóliája (Alis 4db-os 1.99 USD-ért). Széltől szélig ér, teljesen fedi a kijelzőt. Hátránya, hogy nagyon pontosan kell felrakni. Csak a kamerakivágás árulkodik, hogy fólia van rajta. Körbe a széleken abszolút nem látni.
Meglátjuk mennyire lesz tartós. -
atos30
aktív tag
Asszem snapdragonos verzió az 5G-s.
Nálam a Note10+ lett a befutó használtan december végén. Az én igényeimnek tökéletesen megfelel még vagy 3-4 évig. Majd ha 100 ezer alá beesik a S23 Ultra ára 3 év múlva, akkor lehet arra cserélek majd
Spen aksija kipurcanhat, de attól még működni fog normál Spen-ként. Macerásan, de ki lehet cserélni, keress vissza, posztoltam a folyamatot
Szerintem k.va jó telefon, nekem csak a "jack" hiányzik.
-
atos30
aktív tag
válasz
gjoco1 #14324 üzenetére
Jó is az a Nova! Kb 8 éve Novázok már.
Egyszerű statikus WQHD háttérképpel. Goodlock-al kicsit csinosítottam.Van, hogy nálam is elmegy 2 napot, van hogy estefelé rá kell tölteni, ha sokat fotóztam/navigáltam.
Egy kis rejtett menü, ha valaki még nem ismerné:
-Gallery app-ban jobb alsó sarokban menü, majd beállítások, majd A Galéria névjegye és itt a "Galéria" alatt a verziószámra 11-szer rá kell kattintani. Lesz egy Gallery Labs nevezetű menü a beállításokban
-
atos30
aktív tag
Tegnap kicsit többet nyomogattam a telefont a normálisnál.
6.5 óra SOT és 15%-nál raktam töltőre. Ebből 3.5 óra Vanced, 1óra Face, 1.5 óra chrome meg az apróságok. Nem rossz egy 3 és fél éves aksitól (2019.07.22.-ei a dátum az aksin).
Egyedül az "Adatptív akkumulátorkezelés" van bekapcsolva. (minden más automatán: fényerő, alkalmazások altatása, full felbontáson, gps /nfc/ bluetooth/wifi on)
Gondolom ha kint használtam volna a szabadban a telefont, akkor a fényerőnövekedés miatt a töredéke lenne a SOT.Ne vonjon le senki semmilyen következtetést ebből, szerintem erősen felhasználó függő mennyit bír ki az aksi.
Jó telefon lesz ez még 3 év múlva is!
-
atos30
aktív tag
válasz
Pioneer #14313 üzenetére
Az megvolt.
De azzal csak a felső kimeneti nyílásokat/rácsokat és ami közvetlen mögöttük van azt lehet kitakarítani. Volt javulás ,de nem egetverő. Nálam a hangszórón lévő fekete háló volt tiszta kosz.
Ez kívűlről elérhetetlen. A hangszóró a kijelző mögött van és kis csatornákon keresztül jut el a hang a kimeneti nyílásokhoz.
A képen látszik, hogy nem is tudtam letakarítani rendesen. Mintha oda lenne ragasztva. Apró szöszök és pici porszemek borították be. Ezt nem akarom áztatni, mert úgy látom feloldja az alkohol a háló ragasztását. Mindenesetre majd jobban letakarítom és elteszem tartalékba.
Az új hangszóróval viszont nagyon jó lett a hang.Az alsó hangszóró az már más felépítésű.
-
atos30
aktív tag
válasz
csubííí #14311 üzenetére
Meghallgattam most még pár teszt hanganyagot.
Az alsó minimálisan hangosabb ( néha a felsőt hallom hangosabbnak, de szerintem ez csak placebo). Az alsóban tisztább a közép és több a magas hang. A felsőben tompábbak a magasak viszont több a mély. Szépen kiegészítik egymást.Meglepődtem, hogy a gyári hangszóró hogy nézett ki. Nem gondoltam volna, hogy ennyi kosz be tud oda kerülni.
Az új hangszórót nem lehet tudni, hogy utángyártott vagy bontott ( valaki azt írta aliexpressen, hogy bontott, valaki meg hogy utángyártott), van rajta számsor meg pici qr kód, mindenesetre szépen szól.
-
atos30
aktív tag
Mivel nem voltam megelégedve a felső hangszóró teljesítményével, vettem egy újat kemény 600 forintért. Hát ezzel már jobban szól, legalábbis hangerőben közel került az alsóhoz, viszont a dinamikában azért még mindig jobban szól az alsó. Az eredeti gyári hangszórón az a kis háló tiszta mocsok volt. Szétszedés nélkül nem igazán lehet takarítani, az alkohol is hiába folyik oda be ,nem hozza ki a dzsuvát.
Persze kapott még egy fehér hátlapot meg egy uv ragasztós üveget.Meglepődtem, hogy egy sima hajszárítóval melegítve kb 5 perc alatt leszedtem a hátulját. Viszont volt vagy fél óra, mire a régi ragasztómaradványokat letakarítottam
-
atos30
aktív tag
válasz
barca4ever #14305 üzenetére
Lehet befolyt egy kis alkohol. Full hangerőn nyomj egy kis zenét, az majd kiköpteti. Ha nincs szerencséd ,akkor sikerült a fújással kilukasztani a víztaszító membránt.
Hangszórót, mikrofont nem fujkálunk. Ecsetelni/ áztatgatni kell és közben nemárt, ha szól a zene. Elektromos fogkefe is csodákra képes.
-
atos30
aktív tag
válasz
gjoco1 #14283 üzenetére
Ha a Nova támogatja az ikon pakkot, akkor lehet egyesével kiválogatni az ikonokat. :
- hosszan nyomod az ikont amit meg akarsz változtatni. Feljön a Nova kis ablaka, tt "szerkesztés". Átvált Parancsikon szerkesztésre, itt ráböksz a parancsikon képére. Ha támogatja a Nova az ikon pakkot, akkor itt a listában látnod kellene azt és innen manuálisan arra cseréled amire csak akarod az ikont.Nem mindegyik ikon pakkban van teljes parancsikon készlet. Az rengeteg lenne!
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #14274 üzenetére
Na felraktam egy matt hidrogél fóliát. Háááát....
Ujlenyomatos folt tényleg nem lesz rajta, viszont a mattítás miatt kissé homályosítja a képet. Konkrétan az apró betük tünnek homályosnak és a színek is fakóbbak. Asszem megvárom, hogy megérkezzen az uv ragasztós üveg, elvileg azon lesz oleophobic réteg. -
atos30
aktív tag
válasz
Ferike81 #14269 üzenetére
Matt hidrogél fóliát. Kínából 1.600.- a 4db. Csak jól le kell előtte takarítani a kijelzőt izopropil alkohollal, mert különben fel fog jönni a széle. Ha szépen rátapad, akkor a tok széle sem nyomja fel. (persze tokba nem szabad rakni vagy 1 napig, amíg megköt vagy mifene a fólia ragasztója) (enyémen átlátszó van egy hónapja. Karcmentes a fólia, viszont nagyon hamar összekoszolódik az ujjlenyomatoktól. Ezért váltok én is matt-ra)
-
atos30
aktív tag
Juteszembe:- a toll működik rendesen
!!
-
atos30
aktív tag
Töltés
olvasni való [link] [link]Pár napja megjött az Essager 65W töltő. A C1 portja tud max45W-ot és támogatja a PPS 3.3-11V -5A. A töltő jónak tűnik, masszív darab, van súlya.
Ha valaki venni akar gyári 45W-os Samsung töltőt, akkor inkább ezt vegye, mert rögtön három portja van és gyakorlatilag ígyse-úgyse lesz gyorsabb a töltés a 25W-osnál.A note10+ meg "elvileg" tudna tölteni 11V 4A vagy 10V 4.5A (biztos függ attól, hogy exynos vagy snapdragon a proci)
A Samsung viszont biztonsági játékot játszik és le van szabályozva az egész töltési folyamat, nehogy melegedni tudjon az aksi drasztikusan.
(ráadásul jobban leszabályozták a 45W-os töltő használatát, mint a 25W-osét)Nálam 1%-ról 1 óra 16 perc volt bekapcsolva és kikapcsolt kijelzővel, wifi meg minden ment , ahogy szokott.
Na ez variálható, ha ki van kapcsolva a telefon, vagy repülőgépes módban van, esetleg az akkukímélő 85%-ra van állítva...stb,stb,stb.....Előszőr kemény 10 másodpercre felugrott 33W-ra a töltés majd a telefon visszaszabályzott 27W-ra és 1 perc töltés után beált 22W-ra. Na ennyi volt a superfast 2.0 gyorstöltés.
11.percben 25%-on .leszabályzott 14W-ra, majd kb a 47. percben 80%-nál elkezdte leszabályozni 10W alá..
Végig azt írta ki hogy , hogy ő most szupergyors töltés 2.0 -át csinál.Nem csalódtam, kb erre számítottam a sok előzetes tesztvideók után.
A Samsungnak meg gratula a hatalmas Marketing Bullshit-ért. (bár végülis 10 másodpercig megvolt a 33W )Másnál lehet másképp töltődik, de úgy látom az újabb szériáknál is hasonló a helyzet, bár ha jól láttam az S22 Ultránál egy darabig megy a 33W-os töltés. ( csakhogy meglegyen a nagyobb aksi miatt az 1 óra körüli töltési idő)
-
atos30
aktív tag
" S Pen Akkumulátor csere "
Előre szólok, hogy csak pusztán kiváncsiságból, hobbi szinten estem neki. Biztos másképp is meg lehet csinálni.
3 órát elszórakoztam vele, ha lenne rutinom, akkor 1/2-1 óra a művelet.Előzmény: - a gyorsművelet (vagy air gesture) csak pár gombnyomás erejéig működött. A tollat visszahelyezve a telefonba, a S Pen töltöttségjelzője 1-100% közt ugrált. Aztán valamikor megállapodott 100%-on, de kivéve a tollat rögtön leesett 1%-ra a töltöttsége, majd 1-2 gombnyomás után vége is volt a távfunkciónak.
A tollat persze lehet használni, csak a benne lévő bluetooth chip energia hiányában nem fog működni, és a távvézerlő funkciók sem.Aksi: -Li-ion 2.4V /7mA Nichicon SLB03070LR351BS
Beszerzési hely: TME Hungary Kft. www.tme.eu
ár: 1db -1148.ft + GLS futár 1524.- ft. Összesen fizettem: 2672.-Ft-ot.Szétszedésnél a rugós kapcsolónál nem érdemes próbálkozni, indiai videók alapján be van ragasztva. Ifixit-en volt röngten kép a tollról, így szerintem az optimális hely 16mm-re a gomb közepétől a toll vége felé.
Szikét használtam, lassan óvatosan, kapargatva/karistolva, míg ketté nem vált.
Ragasztásnak síma gél pillanatragasztó.Az új aksi zsákbamacska, mivel rámértem és 0.6V-ot mutatott a multiméter. Gondolom 4 éve állt a raktárban. (ki vesz ilyet rajtam kívűl
? )
Összeragasztás előtt érdemes tesztelni a tollat. Én egy festőszalagot raktam rá és úgy raktam be a telefonba, hogy ki is tudjam húzni utána.
Vigyázni kell, hogy szétszedéskor kieshet a tekercselés utáni részből az a kis fekete biz-basz, ami a tollhegyet tartja. Ennélkül nem fog működni a toll hegye, nem lehet vele bökni/ írni.A vezérlőgomb magátol ki fog esni, ha széthúzáskor kicsit ki-be tologatjuk a belsőrészt. (ilyen miniatűr kapcsos/sines megoldással rögzül.
Valami epoxy féle ragasztóval van beöntve az egész belsőrész. Melegítésre sem lágyult semmit. Az aksi lábainál óvatosan kikapargattam ezt az epoxy cuccot és meghagyva a aksi lábait leszedtem a régi aksit.
Az új aksit a régi lábaihoz forrasztottam. Van rajta + jel, így lehet tudni melyik láb hova való.A toll működik szépen. 4-5 perc hadonászás után 90% lett az aksiszint. Visszahelyezve sem ugrál fel/le a töltöttség..
-
atos30
aktív tag
Szerintem a Zerolemon nem támogatja a Samsung PPS szabványát, ráadásul osztoznak a portok a teljesítményen, így azzal nem lesz csak max gyorstöltés (max 18W). 18W felett van Samsungnál szupergyorstöltés. Így szerintem több, mint 18W-al töltött a Samsung és az Essager töltőd.
Szerintem nálad a Vention kábel a gyári 25W-os töltövel vagy az Essager C1 portját használva tudod kihasználni a maxot a Fold4-el (25W?).
Ha a HP kábeled usb c - usb c, akkor szerintem az is jó.
-
atos30
aktív tag
Wattkijelzős kábelt rendeltem mellé, de biztos létezik valami app is ami mutatja, vagy talán egy fogyasztásmérő a konnektorba dugva.
Elvileg 0%-ról 100%-ra nem nagyon lesz különbség a töltési időben egy 25W-os töltőhöz képest. Viszont ha 15%-ról kellene hirtelen 50-60%ra tölteni (van ilyen helyzet), akkor nagyon jól fog jönni.
Kábelből nem mindegyikben van e-marker chip. 60W-ig nem kellene a csip, de Samsung a 45W-os töltőjéhez mégis csip-es 100W-os kábelt mellékel (már ahol adnak hozzá). Csip nélkül lehet csak 25W a töltés.
Ha megjön a töltőm és a kábel okosabbak leszünk.
-
atos30
aktív tag
válasz
Pioneer #14196 üzenetére
Finomfűrésszel körbevágom a végén a rugós kapcsoló résznél kb 0.5-1 mm mélyen ( ott van egy perem), amíg meg nem látom azt a fehér védőburkolatot. Elvileg utána ki lehet húzni az egészet egyben. Úgy látom ott tolták be az elektronikát, ott is kellene kijönnie. Szerelés után meg összeragasztom, csiszolom ha él keletkezik. Pepecselős folyamat , de szerintem meglehet csinálni szépen.
-
atos30
aktív tag
S Pen-hez adalék akit érdekel:
- iFixit-en van szétszedve egy. Roncsolás nélkül nekik sem sikerült szétszedni. Nichicon SLB03070LR35 Li-Ion 2.8V-os 350mAh-ás aksi van a ceruza végefelé még a kattintós mehanika előtt. 5000 ciklust bír, az napi 4-5 használattal 3-4 évet ki kellene bírnia. note 20 és S22 ultrába is ez van elvileg. Ha meghalt az aksi, akkor a bluetooth-tal működő funkcióknak vége.
4-5 USD , ha épp van raktáron, az is amerikai shoppokban. Máshol nem találtam még ilyet.
Ha valaki be tud egy ilyet szerezni, az kérem ossza már meg az infót, hogy honnan és mennyiért.
Felső hangszóró-hoz adalék:
Kettő nyílás van felül. Az egyik a tetején az oldalkáván az a luk, a másik amit nem lehet látni, az a kijelző és káva közti pici résben van.
Az én használt készülékemen UV ragasztós üveg volt régebben. Aki anno felrakta, az nem takarta le a felső rést (abban a hajszálnyi résben ott a kamera feletti részen vannak apró lukak. Látni nem nagyon lehet , de egy fogkefe egyszál sörtéjével ki lehet tapogatni.) Na ebbe a kis résbe sikerült az UV ragasztónak belefolyni.Alkoholos ecseteléssel meg egy elektromos fogkefével sikerült kitisztítani és utána teljes hangerőn ment a zene, ami szépen kiköptette a maradék alkoholt is a résből.
Picit tisztábban és picit hangosabban szól, de nem egetverően.Gyorstöltéshez adalék:
A gyári 45W-os PPS töltőjéhez a szétszedős videók tanulsága szerint 100W-os e-market chippes 5A kábel van. Rövid ideig tartó töltésre tökéletes, ha gyorsan szeretnénk 10%-ról mondjuk 50%-ra tölteni, mert rohannunk kel valahová.
Aki nem gyári töltőt venne hozzá:
Legalább 45W PPS szabványt támogató töltő, de jobb 65W-os QC3 PD3 PPS-t nézni.
Kábel: e-market és minimum 5A-t tudjonSok tesztvideóban vagy nem PPS kompatibilis tőltő van, vagy ha van , akkor a kábel nem 5A e-market-es, és panaszkodnak, hogy nem is tölt olyan gyorsan a teló. (60W alatt elvileg nem kellene e-market chippes kábel, de a samsung valamiért mégiscsak ilyet ad a töltőjéhez.)
Most rendeltem egy Essager 65W GaN QC3 PD3 PPS töltőt és egy Essager 100W/5A wattkijelzős e-market chippes kábelt. Ha megjön majd jelzem mennyire ajánlott vagy sem.
-
atos30
aktív tag
csubííí:- Köszi!
Még szoknom kell. Azt hittem nagyobb lesz fizikailag, de csak pár milivel nagyobb az S9+-nál, viszont a kijelző azért az érezhetően nagyobb
-
atos30
aktív tag
Sziasztok! Csatlakozom a klubba egy leharcolt Note10+-al. S9+-ról váltottam.
Kérdésem, hogy ha jack adaptert akarok használni, akkor DAC képeset kell keresni? Mert van kétféle occóm, de azokkal nem működik és kiírja hogy nem támogatott USB eszköz. Jelenleg jackes bluetooth adapterrel használom, de nem akarom még azt is töltögetni.
Azt hogy lehet kikapcsolni, hogy töltőről levéve ne villanjon fel a kijelző?
A kameránál látom nem lehet kiválasztani a felbontást, ilyen esetben mindig a max felbontáson fog képeket készíteni?
Az S pen gesztusvezérlése természetesen halott (két gombnyomást még kibír, aztán lemerül), vagy legalábbis a kondi benne cserés lenne, ha egyáltalán szét lehetne szedni és ki lehetne cserélni azt a 10 forintos alkatrészt.
Szerintem halkabb, mint a S9+, pedig nem látom koszosnak a hangszorókat.
A kijelző kockasága és a széleslátószög a kameráknál tetszik. Az S pen egy csalódás, de csak a nem cserélhető "aksija" miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- MIUI / HyperOS topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest