- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jano_023
őstag
válasz
icecave #8053 üzenetére
Igazad van 9 jött ki. Sorry.
Kakuk100:
Én sem értem az árak hova szállnak még ennél jobban is el. Durva. Pont beszéltük hogy egy másfél milliós régebbi autóm van de ha az új N20U bele teszem hirtelen 1/3-val nő az összérték.... Az nagyon durva.Vissza terve erre a 3 év támogatásra szerintem ez egy olyan lépés amit több gyártónak is el kell kezdeni nemsokára. Most az Apple az 5 év támogatással egyedül van a piacon. És igazából a Samsung telefonok hardveresen képesek lennének szerintem 4-5 évet futni főleg egy anno volt csúcs hardver.
A hardver része már annyira nem befolyásoló szerintem sok embernél, mármint a CPU, GPU, RAM méret vagy a háttér tár gyorsasága. Mert ezek közel egyben vannak. Jó tudom hogy az Apple SOC durva de normál felhasználás mellett a többi is teszi a dolgát.
Így marad a kamera, az üzem idő, dizájn és a magasabb kép frissítés. És szerintem jogosan elvárható ha már közel ugyan azt az árát fizeted amit egy 5 évig támogatott apple készülékért akkor járjon a hosszú támogatást is szoftveres színen. Nem? -
bbendre
őstag
válasz
icecave #7658 üzenetére
"Bemutatjuk a Galaxy új és egyedülálló színét: Misztikus Bronz. Prémium semleges szín szatén textúrával, amely a legújabb trendet követi, mégis időtlen."
"A misztikus színárnyalatok lenyűgöző skálája, amely újradefiniálja a munkavégzést és a játékot"Ez az első két új tulajdonság kiemelve az első helyen. SÍROK
692.686 Ft -ért ez a szöveg. Azaz kapott új színeket? -
francz'70
senior tag
válasz
icecave #7604 üzenetére
Ne vedd tolakodásnak, megkérdezhetem, hogy az amoledtől lett rossz a szemed vagy az amoled csak ront a helyzeten?
Azért is érdekel mert nagyon sokat olvasgatok/fórumozok a telón és már egy jó ideje közelre olvasószemüveg nélkül egyre rosszabb a helyzet.
Mondjuk már nem vagyok mai gyerek, ez is bent lehet a pakliban, csak feltűnő ez a folyamatos romlás -
Capella
senior tag
válasz
icecave #7558 üzenetére
Még nem vásároltam eddig előrendelésre. A Note8-nál már felmerült, akkor a 30 ezerre taksált DeX pad járt mellé. Végül kihagytam, azután lett, hogy a Telekom független XEH firmware-rel kezdte tolni, és pár hónap után az ára is leesett náluk a DeX áránál jobban. Akkor vettem.
Későbbi telókra már csak árengedmény volt az előrendeléshez, viszont a hivatalos ár meg nem nagyon csökkent a megjelenés után. Ennyiből talán nem rossz az előrendelés.
Viszont sokkal kevesebb féle tartozék, tok, (üveg)fólia van még ilyenkor hozzá, no meg nem nagyon lehetnek tényleges tapasztalatok, hogy valami mégsem úgy sikerült. Ez szól ellene.
Mióta a Samsung is tesz rá gyárilag fóliát, ez talán kevésbé szempont.
Apropó, fólia. Ha már mindenáron lekerekített kijelzőt tol a Samsung, és a Fold miatt kénytelen volt kijönni az ultravékony hajlítható üvegfóliával, a lassan fél millás Note20-ra rárakhatná gyárilag a Foldnál használt üveget.
Csak megjegyzem, hogy nemrég láttam egy belépőszintű pár tízezres kínai Cubot telót, és gyárilag üvegfóliával adták, igaz az sík képernyős, plusz volt hozzá egy egyszerű átlátszó szilikon tok is.
A fullos telókhoz meg lassan töltőt sem adnak. -
Capella
senior tag
válasz
icecave #7551 üzenetére
A speckók amúgy elég jók lennének, pláne hogy én Note8-ról váltanék.
Ez az Exynos 990, és már nem 992, kontra Snapdragon 865+ mizéria azért elég bosszantó.
Sokkal hamarabb bejelentették a tömeggyártásra kész Exynos 992, sőt olyan szivárgások voltak, hogy Snapdragon ráncfelvarrás, a 865+ nem is lesz. Így az 5 vagy 6 nm-esnek nevezett technológiával az Exynos 992 az európaiaknak szánt Note20-akba nem tűnt rossznak, még a Snapi 865-höz sem. Sőt.
Ehhez képest úgy néz ki, hogy teljes fordulat lett. Lett 865+, és az benne is lesz a nem ide szánt Note20-akban, míg az Exynos 992 tömeggyártása mégse frankó, ilyet duruzsolnak, és az meg nem lesz.
Szóval tovább nyílik a processzor olló.
Kicsit deja vu nekem a helyzet annyiban, mint amikor Note 3-ról Note8-ra váltottam. Akkor nem akartam már még egy évet kihagyni, de majd a Note9 lett az néhány várt vagy hiányolt paraméterében, amit a Note8-ban már szerettem volna.
Egyébként eddig összességében a Note9 talán a legjobban eltalált, összerakott készülékük.
Most is lehet, hogy a jövő évi Note21 vagy 30(?) lesz ilyen.
És akkor még nem tiszta, hogy a kamera mennyiben lesz jobb, vagy esetleg más, mint az S20-akban.
Én lehet, hogy kivárok most, megvárom milyenek lesznek a tapaszralatok. Pedig már előre ráhangolódtam a cserére, akár a szokásos előrendeléses kedvezménnyel, amit még nem tudunk lesz-e és mi lesz. Inkább várok legalább novemberig, akkor lesz esedékes egy Magenta1 készülékkedvezmény. Hátha még jobb is, mint az előrendeléses kedvezmény. -
-
Capella
senior tag
válasz
icecave #7501 üzenetére
Bő 3 hét, és minden kiderül. Avagy a dolgok egy része csak később a tényleges használati tapasztalatok alapján.
Pedig nem akartam már még egy évet a Note8-cal kihúzni. De ha a kamera se lesz olyan jó, mint esetleg lehetne, a proci is visszamarad, mindezt ráadásul fél milláért, azért az már gondolkodóba ejthet.Volt már olyan, hogy ugyanazzal a procival jött a Note, mint az S, de akkor azt hiszem nem is jelent meg ráncfelvarrás. Most meg van, vagy lenne az Exynos 992. Ha már nekünk Samsung procis telókat tolnak.
Mert mi másba akarnák beletenni? -
Mo Bill
aktív tag
válasz
icecave #7489 üzenetére
Az ára változó, szerintem teló típus függő!
Not 10 plus-ra 8.990 Ft volt, S20 plus-ra 9.990 Ft volt.
Gondolom minden mediaban van, mi a XV. ker Pólus mediaba járunk.
Ez kicsit zselés, de azértjócskán meg kell nyomni a ceruzát, hogy nyomot hagyjon.
A tollat nem kell nyomni, csak érinteni és gond nélkül csúszik. -
bcl
senior tag
válasz
icecave #7454 üzenetére
Lazán kapcsolódik, ezért nem direkt válasz -
Nekem az AOD időzítése kapcsol ki állandóan. Mindig...
Be van állítva, hogy éjfél és reggel 6:30 között ne mutassa, de néhány nap után kikapcsol az időzítés. Ha bekapcsolom, megint jó néhány napig, aztán megint kikapcsol magától, és mutatja az AOD-t egész éjjel.
Nem jöttem rá, mi az oka, de ez olyan, amit biztos, hogy nem véletlenül kapcsolok ki-be... -
Mo Bill
aktív tag
válasz
icecave #7426 üzenetére
Soha nem állítottam be biztonságos helyet egyetlen telómon sem.
Hívtak, felvettem a watch-on és azzal kommunikáltunk kb 15 percet, majd felálltam, (mert ültem amikor beszéltünk) és mentem. Járás közben hallottam a watchon keresztül a tárcsázó püttyög. Haver kérdezte is, hogy én nyomkodom!
Aztán csak hallóztunk, mert benyomódott a némítás és letette!
Hát azért nem ezt vártam volna egy 300k feletti telótól!Létezik hozzá valami frankó üvegfólia ami nem zavar be az ujjlenyomat olvasónak?
Az akksi kb 20%-al jobb mint a Note9-é!
Valami ilyesmi üzemideje volt az oreon a 9-nek!
4 óra 15 perc 50%-on és még csak kétszer töltöttem! -
-
slászló65
tag
válasz
icecave #7286 üzenetére
Szomorú, amiket leírsz....alattad írja két fórumtárs, hogy a kettős SIM használata is gondot okoz..Azért ez már sok. Ez tette be a kaput nálam. Hogy egy csúcsteló, ún. flagship ezt sem tudja normálisan...no comment. Mégegyszer köszi az elfogulatlanságodat. Itt a hardver fórumokban ez egyedülálló!
-
dns86
tag
válasz
icecave #7284 üzenetére
Köszönöm szépen az őszinte véleményt.
Sajnos a munkahelyem ebből a szempontból ritka rossz helyen helyezkedik el, ugyanis jelen pillanatban ha kikapcsolom a 4G-t, a telefon levált 3G-re DE valamilyen/akármilyen okból (a szolgáltató sem tud válaszolni a miértre) kifolyólag nem vagyok elérhető és a mobiladat forgalom sem működik (a telefon azt mutatja hogy teljes a térerő). Semmilyen adatkommunikáció nem működik, de még egy e-mail fiók szinkronizáció sem. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
icecave #7191 üzenetére
Persze...köszönöm, az ilyen nevelés rám nem hat. Kéthavonta akkori is bele fog férni a Meki, vagy Bk, akármekkora is a divatos ellenszenv iránta....mondjuk a töltött káposzta. jó zsírosan mennyivel is egészségesebb?
Én, amúgy a kedvenc olasz kajáldámba mentem volna valami könnyű csirkére sült cékla és sült tök körettel, de sajnos ők még mindig zárva vannak -
mrThomi
addikt
válasz
icecave #7134 üzenetére
Volt egy Honor 8X telóm átmenetileg, és ha jól emlekszem 3750 mAh akku volt benne, és az volt az első telefonom ami tudta hozni az 1óra/-10%-ot. Így kb minden nap 6 órás sottal 40% környékén tettem töltőre. Tegnap ezt a Note 10+-on sikerült 60%-ig megcsinálnom, tehát 4óra sot-on állt, majd ez alatt szépen kezdett jobban merülni mint óra/10%
-
siskad
őstag
válasz
icecave #7063 üzenetére
Nekem S8-nál volt ugyanez régebben, viszont az több mint 2 éves volt már, mikor észrevettem, hogy ezt csinálja, így én az aksi gyengülésének tudtam be, de egy 4 hónapos telefonnál nyilván nem erről van szó. Pár nappal ezelőtt a Note 10-emet merítettem le 2-3%-ig, viszont ennél meg nem tapasztaltam ezt.
-
bg612
tag
válasz
icecave #6901 üzenetére
Köszönöm hogy érted, kevés ember érti egyáltalán. Én sem bjószántamban keveredtem bele.
Nem ettől lesz ember valakiből szerintem,
Köszike,vabból van egy szigorúan arany színű. De még nem tudtam megtanulni almául.
Azt hogy még félmilláért vettem vagyolcsóbbacskán az nemigen látszik a készüléken.
Az s10plusz annyi volt mert 1terás
Nem tudom, olyan messze állnak az ilyen dolgok tőlem, min Makó Jeruzsálemtől.
Én eddig is megvoltak, de nem kávét akarok főzni. Nem vagyok sznob, mégegyszer leszögezték, de ha még kell jelenni nem menő a farmernadrág -
Norbi.
őstag
válasz
icecave #6854 üzenetére
Samsung Alléban azt mondta a srác, hogy hamarosan lesz fólia hozzá.
Ma szereztem be egy Note10 Plust, ezer éve nem volt Samsung cuccom, utáltam is a márkát, csak ez jó áron jött, gondoltam kipróbálom, max eladom, valamennyit talán keresek rajta, de egész tetszik, még az is lehet, hogy megtartom.
-
válasz
icecave #6682 üzenetére
Igazából csak az esetleges jobb lefedettség az, ami az alacsonyfrekis 5G bandek mellett szól egy telefonnál. El tudom képzelni, hogy 2-3év múlva a 4g hálózatot már nemigazán fejlesztik tovább, és a ma még létező 4G fehér foltokat 5G-vel fedik majd le.
+ #6684: ez engem, mint telefonfelhasználót abszolúte hidegen hagy. Viszont az nagyon tetszett, amikor Horváto.ban hajóra szállva egész messze a tengeren is volt 4G mobilnet-vétel/illetve egy sziget hátsó oldalán, ahol 3g nuku, csak 2 és 4g volt elérhető. Ugyanígy el tudom képzelni, hogy lesznek 5G only területek is.
#6683: a következő Note nem biztos, hogy érdekel, egyrészt már a mostanit is kicsithasznált állapotban max 650€-s árfekvéssel keresem. Másrészt, a note10+ prociját egész jól eltalálták, nem egy akksifaló disznó - bár még azért keresgetem az értelmes S20+ Note10+ akksiteszteket
-
válasz
icecave #6680 üzenetére
Szuper, köszi
hátigen, még erősen bétásnak tűnik ez az 5G dolog. Bár itt úgy tűnik, lesz két értelmes band (n5, n71, 600 ill 800MHz), amit nem fog fel az első arra fújt falevél - szval lesz ebből valami 1-2gen múlva. Akksiisőt persze én se pocsékolnék, ha nem muszáj.
Egyébként a gigabitnek én se látom értelmét telóra, főleg, h sose volt és valszleg sose lesz korlátlan mobilnetes előfizum, lévén mobilnetet leginkább külföldön/sokszor nem-EU külföldön használok (ezért is létfontosságú nekem a dualSIM).
-
Mr X
veterán
válasz
icecave #6659 üzenetére
Ahogy észrevettem, kicsit valóban jobban merül a folyamatos figyeléssel, de hosszútávú tapasztalatom még nincs.
Még arra kell rájönnöm, hogy hogy tudom rávenni a Bixby-t, hogy ha az autós kihangosítóhoz kapcsolódott, akkor a külső mikrofonon figyeljen, ne kelljen üvölteni, mert zsebben van a telefonom.
-
Mr X
veterán
válasz
icecave #6654 üzenetére
Egy nap alatt olyan sokat még nem használtam. Ami hirtelen feltűnt, hogy hiába vagyok BT-n kapcsolódva az autó kihangosítóhoz, a saját mikrofonján figyeli a hangom. De ez elvileg csak a Google asszisztens bekavarása, a megoldását reggel letesztelem.
De szépen beülök a kocsiba, automatán kapcsolódik a telefon a Yatour BT modulhoz. "Oen youtube music" parancsra kicsit hisztizik, hogy ehhez fel kell oldanom a készüléket, de ezzel együtt be is lövi a kijelzőt, az arcfelismerés pedig felold, tehát az app elindul. "play" parancsra elindítja a lejátszást. "Open Waze", már nyitja is a Waze-t. Illetve hozzáadtam még egy gyorsparancsot a Bixby-hez, így annyit mondok, hogy "Next" és léptet is a következő számra.
Ha nem kell már a Waze, akkor csak "Close Waze" és "turn off screen". Az email-ek olvasása és a híváslista kezelése is egész jól megy.
Ami kényelmetlen, hogy mindent úgy kell kezdeni, hgy "Hi, Bixby!", aztán várni, hogy bejöjjön a figyelő. Nem lehet folyamatában eldarálni, mit akarsz.
-
axlfsi
veterán
válasz
icecave #6614 üzenetére
En mondhatni sok (legalabbis tobb) dome glass-szeru UV ragasztasos uveget probaltam mar ki. Az ujjlenyomat so-so; van ra trukk, hogy lehet jobb (de szerintem tokeletes talan soha).
Ami inkabb zavaro es idegesito, hogy csak ido kerdese, akarmennyire is vigyazol a telefonra, uvegre, egy ido utan (1-2 honap), elkezd ala-levegosodni es egyre nagyobb teruleten, a szeleitol kezdodoen nyilvan, majd egyre nagyobb teruleten, amire mar olyan ronda lesz, hogy inkabb leveszed ... nekem sorra ez volt mindegyikkel, akarhanyat probaltam ki - csak ido kerdese. Egyszeruen felvalik az uveg szele es onnantol kezdve mar csak egyre jobban. Pedig meg az UV-t is probaltam tobb modszerrel (hosszabb ideig, nagy, minosegi keszulekkel, ami egyszerre a teljes kijelzo feluletet lefedni, de mindhiaba).
Azota rauntam es tettem egy sima foliat a kijelzore, csak az elkerulhetetlen homokszemek miatt, hogy ne legyenek meg mikrokarcok sem rajta ... de ez is idegesit neha (azert na, valljuk be, nem olyan rajta huzni a tollat, mint csak az uvegen...).
-
-
válasz
icecave #6522 üzenetére
Így, hogy egyre többször használom DEX módba (Bt egér és BT bill-el), nálam is értelmét nyerte a stereo hangszórónak. eddig pont nem érdekelt,enm használtam, de így hogy csak rádugom a kábelre a telefont és BT eszközök rápattannak, még hangszórót sem kell csatlakoztatni,marha kényelmes és vállalhatóan szól...nem is gondoltam volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged