-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gthomma
senior tag
Értem az álljfón pont ugyan olyan ha 8 plus vagy 13 pro max. Ugyan az az OS fut Core2Quad-on vagy Core i9 -en.
Az újabb drágább, világos. Az xs max lassan 4 éves, a 64GB verzió akár hogy nézem nem ér többet 50.000-nél. A 12 -ben ugyan úgy 4GB RAM van, erősebb a SOC világos, nem 100.000 az érték különbség. -
gjoco1
addikt
Nem rossz ez a díbrend
( sem ) , de a rendelést nem számítva is macera és ezzel is az a fenntartásom , hogy ugyan az lesz a végeredmény hónapok múltán , mit a ClearPlex-nek.
Köszönöm amúgy ! Fájin - szép , de . . . . . . .Szerintem maradok a Nillkin - nél .
Ha jól emlékszem Te javasoltad a kijelzőre a fóliát . Még nincs felbontva . . . . Meglesz a hátlapra valami és szaggatom a CP - et a @cs#ba . -
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
Bizony! Sajnos nalam a hazban is ennyi... brutalis. Mar gondolkodtam, hogy ki is kapcsolom a GSM-et, amikor otton vagyok, hiszen, akinek kell / akit varok, az ugyis megtalal 6 masik (online) platformon...
Brutalis amugy, jon 5G meg a l0f@asz 2021 vegen es ott tartunk, mint 21 evvel ezelott (sot); meg emlekszem, amikor Biatorbagyon, az unokabattyam pincejeben(!) szar volt a terero es a T kijott es telepitett kulteri antennakat a hazra es vezetekesen lett csatlakoztatva a mobilkeszulek (valamilyen Ericsson volt...), hogy "mukodjon az alagsori iroda" ... eltelt 21 ev es eszak Pest megyeben rosszabb a helyzet, mint valaha. Szep is fejlodes...
-
Capella
senior tag
Összeadtam pontosabban azt a SOT-ot. A bőven 6 óra stimmel, mert 7 óra 46 perc volt a 21%-ra merülésig.
Jó lesz ez, és még nem nagyon volt optimalizálva, bloatware-talanítva. Ebből talán kicsit több van ahhoz képest, hogy olvastam olyat, hogy elég kevés app van gyárilag rátelepítve. -
Capella
senior tag
Az S21 Ultra szerintem elég jó lesz akkuban. Először teljesen feltöltöttem, és hétfő óta megy, bár volt amikor kikapcsoltam, amikor abbahagytam a beállításokat.
A 3 nap alatt ment le 22%-ra az akku, a 6 óra SOT bőven meg van, bár a 3 napi részt csak nagyjából adtam össze a grafikonról. És ez még csak az akku tanulási folyamata. Most akarom majd feltölteni, ha hazaérek.
Az Exynos 2100 CPU hangyányival jobb, mint a Snapdragon 888, a GPU viszont a Snapiban jobb, nem kicsit. Én nem játszom, nekem mindegy.
Szerintem elég szépre sikeredett az S21U. A Note8-hoz hasonlít, a hátlap kamerát nem tekintve, de az a kialakítás is jóval jobban bejön, mint a Note20-é.
Méretben is szinte a Note8, csak ez picit keskenyebb, viszont valamivel hosszabb.
A sarkok lekerekítése valóban nagyobb, mint a Note-nál megszokott, habár nekem a Note10 és Note20 tslán már túl hegyes, sarkos volt.
A készülék lekerekítésével nincs is baj szerintem, viszont ahogy a kijelző tartalma látszik a sarkoknál, na ott már nagyobb a rádiusz, de meg lehet szokni.
Én mindenképp a zsebben hordáshoz megszokott Clear View gyári tokot használtam volna, így nem akkora megkötés, hogy a külső ceruzához is ilyet célszerű használni. Kíváncsi leszek ceruzával együtt milyen lesz a használata, fogása, de az S-Pen-es tok még előrendelés alatt van.
Amúgy az pont bejött, hogy a külső ceruza miatt nagyobb akksi lehet a telefonban. Az S-Pen egyelőre nem a Bluetooth-os lesz, az S-Pen Pro még a jövő zenéje.
Engem ez sem zavar, a Note8 tollához vagyok szokva, az meg nem volt aktív. Persze működik az S21U-val is, csak nincs hova dugni, illetve a Note8-ba lehet.
Talán az aktív toll funkciókból a fotó készítés távolról hiányozhat valamennyire. -
Joachim21
őstag
Ha belegondolsz, akkor mit tudnának újítani? Hardveresen jobb, vagy több kamera jöhet szóba, meg gyorsabb SOC. AZ 5G megint adott lesz egy darabig, és alapnak fog számítani. Kijelzőben nem hiszem hogy tovább nőne a felbontás. Szoftveresen lehetne előre lépni, de nemhiszem hogy megvan a szándék az újításra. Arcazonosítás esetleg? Képernyő alá épített kamera? Egyik sem csigáz fel igazán. A hajtogatás megint nem túl praktikus, a kihúzható, felcsavarható kijelzők pedig még odébb vannak.
-
Capella
senior tag
A Note8 topicban egy ideje már a főzött ROM-okról megy a diskurzus. Knox flag értelemszerűen 0x1 lehet csak.
Többen mondják, hogy ennek ellenére a rootolt telefonon is működnek nekik egyes banki és TV appok, mert a Magisk Hide-dal el lehet rejteni a rootot az ilyen appok elől.
Persze nem feltétlen garantált, hogy minden egyes banki appra és örökké igaz lesz, meg azért van ezzel a Magisk dologgal is macera és rizikó. Aki nincs a ROM-oláshoz szokva, - és a Knox bevezetése óta egyre kevesebb ilyen van -, az ne egy garanciális és drága telefonon próbálkozzon.
Ezt csak azért írtam, hogy ezek szerint a 0x1 Knox flag önmagában és elvileg még nem zárja ki a banki appok működését, ha sikerül megfelelően elrejteni a rootra jellemző adatokat. A garancia azonban tuti bukó. -
bobace
addikt
Nem feltétlen az akksi volt rossz. Vagyunk itt páran, akiknek érdekes módon tanulja a szokásait a telefon, és nem javul, hanem romlik az üzemidő a belakás és több heti használat után. Nekem is 7 órával kezdte, aztán pár hét múlva 4 lett, ez nem az akku degradációja, csak rosszul tanul valamiért.. De nem volt kedvem FR-t csinálni a 11-re frissítés után sem, de ez már lustaság kategória.
-
gjoco1
addikt
Ez jó hír. Bár látjuk egy két társunknak nagyobb merülést olvashatunk.
48%-nál a 4 óra SoT szuper. Igaz zsí új akksiról beszélünk. Viszont,ha van lehetőség ( esetemben megoldható ) midíg a normál töltést alkalmazom. Van benne ráció,hogy a gyortöltés jobban odaharap az akku élet tartamának. ( ? ) -
iceQ!
addikt
Első nap:
Minden app visszakerült, 100%ban üzemel a telefon. 48%-nál járok 4 óra SoT-al.
Drasztikusan nőtt az akku idő. 4 óra SoTnal nekem már véget járta a telefon (10-20%)között.Igazából nem is tudom hogy hol rontottam el, hogy 1 év alatt cserés lett az akksi. Lehet ki fogom kapcsolni a gyors töltést és csak lassút fogom használni.
-
Nekem még smart switch mellett is több óra, mire minden app apró kis dolgát visszaállítom. Én a note 10 plus esetén még egyszer sem csináltam, csak a cache ürítést, az előző fő verzió után sem volt vele gond. Régen minden nagy frissítés után volt FR. Régen nem volt 3 fiam. Akkor volt időm ilyenekre. Most ha nincs baj, inkább hanyagolom.
-
A Kökis boltból továbbküldik a szervizbe, ott nem csinálnak semmit, és mivel hetente egyszer jön a futár, ha peched van, ülhet majd 1 hétig is a boltban a telód. Nálam 1 hónapig tartott egy kijelző csere rajtuk keresztül (bár benne volt, hogy egyéni elbírálás alapján történt).
-
Nekm az ACR utoljára N9-en Android 8-al működött rendesen.
Mit jelent ez? Tökéletesen vettem mindkét oldalt, Bt-on autóban is tökéletes volt, Andoid auto alatt is működött.
Mi van most N10+-on Android 10- en, XEH -el? Samsung store-ból ACR letöltve , nagyjából lehetett hallani a másik felet is, de BT-on autóban nem ment AA-on nem ment.
N10+ A10-el , ILO -val. Beépített gyári appal: Tökéletes felvétel, mindkét oldal, BT autóban tökéletes, AAutóval sajnos azonnal megáll. (ACR , BT-al nem megy itt sem) -
gjoco1
addikt
Szerintem sem rossz( kb. jó fél éve használom ) .Legalábbis,amiket itt és másik telefonos csoportban is írnak a srácok,hogy Náluk is többeknek nem rögzít rendesen.Hívó fél hangja vagy halk,vagy érthetetlen. Ezeken meg Én szoktam értetlenkedni.
Nem volt kihangosítva.A háttérzaj az a TV-től jött. -
dkovizoli
addikt
Nyilván a beépített, gyári verzió a legjobb, hiszen az natív rögzítést tesz lehetővé, amivel működik a bt-on keresztüli rögzítés is. Ehhez kell átállítani az aktív csc-t ILO-ra, amihez eddig kellett az izraeli sim is. A legújabb hírek szerint már van más módja is az átállításnak, de az is teljes törléssel jár, hiszen csc-t vált az is. De ha egyszer átállítod, már nem kell a külföldi sim utána, ha csak nem álltál közben vissza más régióra és újra vissza akarsz térni ILO-ra. Szóval utána természetesen használhatod magyar kártyával rendesen.
Tehát ha ILO- n vagy akkor nincs is szükség más rögzítőre. -
axlfsi
veterán
Nem. Beepitettem nekem sose nem is volt (EU-s keszulek leven), hanem az ACR-t. Ingyenes, de mivel a megjelenes ota, tobb frissites utan is gyonyoruen mukodik nalam, megvettem a Pro-t par honapja...
Mi sem bizonyitja jobban, hogy mennyire elgededett vagyok, hogy az izraeli eBayrol vasarol SIM kartyamat be sem tettem a keszulekbe meg, pedig abbol a celbol vettem meg az elejen, hogy annak a segitsegevel huzok ra egy olyan rom-ot, ahol nativan adott a beszelgetes rogzitesenek lehetosege (... lehet mar nem is tudnam aktivalni azt a SIM-et? ... na, de mindegy is).
-
dkovizoli
addikt
Szerintem a cube acr-ről beszél, de Nálam az semmit nem rögzített, sem s10+, sem note 10-en. Ezért maradtunk mi párommal az nll féle acr-nél, amit a galaxy store-ban találsz. Igaz, már régebben megvettem hozzá a pro kulcsot. Amíg ez megy , addig nem váltok ILO-ra. S8-ak azon vannak. Amíg használtam, gyönyörűen rögzítettek.
-
HaliGab23
senior tag
Na most csináltam egy cache törlést recoveryben (a droid 11et a régire FR nélkül tettem rá), illetve hagytam pihizni a frissítés után és így most a geekbench 5 adatok:
Single: 784
Multi: 2242Ez már így okés! Lehet, hogy még telepítgetett amikor az első tesztet csináltam.
Ha van időtök nézzétek meg légyszi, hogy android 10 alatt mit mutat a geekbench.
-
HaliGab23
senior tag
Note 20 topikokban, meg S20 topikokban, sőt S20 FE snapdragonnál is írták, hogy visszavett a Samsung a telók teljesítményéből, valószínűleg azért, hogy így legyen jobb üzemidő...
Kb. 10-15%al rosszabbul teljesít mindegyik a geekbenchben miután feltették az android 11et.
Ez is gyengébb lett.Szerk:
Oké, nem a nyers pontszám a mérvadó, de azért nah.. -
Zsoleszhun
addikt
Nekem is jól jönne egy link, kipróbálnám
Aliról rendeltem ilyen hydrogel filmet de még sok idő mire ideér.
-
gjoco1
addikt
Teljesen igazat adok az UV-s üveggel kapcsolatban,de Nekem a N8-nál szúrta a szemem meg az éle a kezem.
Egyébként biztos hatásosabb egy esés alkalmával. Itt jegyzem meg,hogy még soha nem sikerült pofára ejtenem egy telefonom sem ,pedig ( korom meg sem merem itt mondani ) elfogyasztottam több 10-et.
Tokot nem is használok.Illetve igen,de "bőr" övtokot-illetve nyáron szintén "bőr kihúzós zsebtokot ".
-
Schuler888
senior tag
A hangnem normalis volt egeszen addig, amig hirtelen en aki egyetlenkent probalt segiteni, nem lettem kipecezve, bocsmar hogy amilyen az adjon isten...
de meg azokutan is probaltam segiteni.
Te meg bevadolsz olyannal hogy nem erted miert nem lehet elmondani mindent? Talan MERT FOGALMAM sem volt?
Nem, nem lesz itt semmifele legkozelebb. Nem hianyzik ez a sok rosszindulat itt nekem, koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest