- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kene84
aktív tag
válasz
krealon #20627 üzenetére
Köszönöm a választ.
Igen jómagam is úgy gondoltam, hogy ez a samu már kiszolgálta az idejét és lehet nyugdíjazni kell ebben az esetben torrent szempontból, de gondoltam kérdezek egyet ezzel kapcsolatban. Köszi az ötletet is a töredezés csökkentésére.
Amivel nem vagyok tisztában hogy ha esetleg a cserére esik a választás, akkor a "rendszer", ffp és minden ilyen ezen a régi HDD-n lakik. Ennek az átköltöztetése egy problémás, munkás megoldás? -
-
vanRobert
tag
válasz
krealon #15855 üzenetére
Azt írtam én is, hogy a vinyó az érzékenyebb. Viszont az admin felületen egyértelműen CPU temperature van, és legalább 100-ig mehet a hőfok. Legalábbis nekem a 46 nagyjából középre esik.
Szvsz a venti a CPU hőfok sensor által van vezérelve. Mivel nincs 4-ik vezeték (PWM vissza) így gondolom az IC vezérli direktben.
Jelenleg 46 fokos CPU mellett 41 fokot ír a SMART.De akárhogy is, amióta 310S-em van és idejárok a fórumra, még senkitől sem olvastam, hogy megfőzte volna CPU-t.
-
FefeeX
veterán
válasz
krealon #13947 üzenetére
A 2,5" HDD-k alig melegszenek benne, mert óriási térben vannak. Nekem 320-as van, azóta cseréltem WD RED-re, a proci melegedett is vagy 10 fokot konstans, ventivel 50 fok körül fut.
Ha valaki tud valami infót olcsó bordára a procira, meg cserére érdemes ventit, kevés faragással, azt is szívesen fogadom
-
Limari
csendes tag
válasz
krealon #13082 üzenetére
Köszi! Most már akkor tudom ezt is. Én is valami ilyesmire gondoltam, és biztos így van ahogy írtad. Csak az okát nem tudtam eddig.
Lenne még egy kérdésemSzeretném a munkahelyem hozzáférni a NAS tartalmához. Azon kívül hogy engedélyezem az FTP hozzáférést, mit lehet még tenni? Nem értem
Az itthoni gépen elérem FTP-n keresztül. De a munkahelyi, vagy idegen gépen ami nem ezen a hálózaton megy, nem
Mit kell még beállítani, ehhez? Nem igazán értek hozzá, de a böngészőbe csak ezt írtam be: ftp://(nas IP címe) És így ment az itthoni hálózatról.
-
vanRobert
tag
válasz
krealon #12215 üzenetére
Ohh, azért engem izgat a "rendszereim biztonsága" csak a tudásom nem elegendő ahhoz, hogy atombunkert építsek a gépem köré.
Így aztán nem is akarok olyasmibe belepiszkálni, amihez nem értek, annál jobban, mint amennyire a komfortérzetem fenntartása miatt feltétlenül szükséges.
Ami segítség kell, azt itt megkapom, de az általad felvázolt módosítás nyélbeütéséhez már (szerintem) komolyabb segítség kell, és az talán már nem ennek a fórumnak a témája.
Kicsit pötyögök visual basicben, épp csak annyira, hogy az Excel problémáimat meg tudjam oldani (meg esetleg másoknak is segítő kezet nyújtsak), de a Linuxhoz maxi-láma vagyok. -
Geripapa
aktív tag
válasz
krealon #12025 üzenetére
plusz ha valami szar és újat veszek akkor nem ugyanolyant veszek...
Szerintem itt nem kell belelátni semmilyen összeesküvés elméletet. Meghatározták, hogy milyen széles és tulajdonságú venti kell bele. Kiválasztottak egy szimpatikusnak tünöt kb 2 perc alatt a katalogusból vagy akár fejböl. És kész. Gondolom nem tesztelték évekig, meg már amúgy is be volt jelentve a nagyközönségnek, stb...stb... határidök. Ez lett belölle. Ha sok lesz a visszajelzés lehet lecserélik a következö generációban.
-
z123456789
addikt
válasz
krealon #11799 üzenetére
Kétségek között vagyok, mert ár/érték arányban azért egy Syno kevésbé meggyőző. A Zyxel-em már meg van több mint egy éve, teljesen elégedett vagyok vele, még így is hogy mindig úgy kell össze szenvednem az elképzeléseimhez a parancssorokat. Ráadásul most kombóztam bele egy 4Terrás Red-et 2. lemeznek.
Igazából jelenleg minden jól működik, kivéve ezt a másolás dolgot, ami meg ha így marad sem akarom lecserélni, mert ezen kívül teljesen kielégíti az igényeimet. Inkább megpróbálom ezt is kikukázni valahonnan. Vagy megint az agyára megyek szegény topictársaknak. -
z123456789
addikt
válasz
krealon #11794 üzenetére
(#11794) krealon
Mármint Synology-ban kéne gondolkodnom?(#11795) Tonyk
Ezt már kitárgyaltuk. Jó, persze hogy nem emlékszel rá, nem is kell. A lényeg hogy azt hittem kelleni fog , aztán kiderült hogy amit akarok, az a beállítás egy egyszerű grafikus felületen is megtalálható. (TransGUI-ban) -
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
krealon #9218 üzenetére
Köszönöm az infót de salynos ez sem segített (310S).
Az igazság az hogy az én készülékem egy szolgáltatónak a készüléke volt, és erre raktam fel USB-ről (direkt a NAS-ba csatlakoztatva) a teljes 3.62AFK firmwaret (NSA310-hez való). De most hogy felraktad a képeket úgy tűnik hogy nekem a 310S-hez valót kellet volna és lehet hogy ezért nem akar feltelepülni egyik sem. Már nem igazán emlékszem az előző telepítés folyamatára, de majd rákeresek hátha rátalálok a neten. -
zole72
tag
válasz
krealon #9216 üzenetére
Jaja eddig énis azt használtam,de sajna most pendrive hiány miatt mellőznöm kell,így marad a hdd-s ha összejön.
De nem lenne gond ha elindulna ez a nyavalyás putty,régebben is volt ilyen gondom pendrive-al de valahogy csak sikerült elindítani,most megint ez van,de most nem akar összejönni
-
junkpod
veterán
válasz
krealon #8529 üzenetére
nálad a pont, amiket mutattam az pont rossz, mert SATA vinyóból csinál PATA vinyót, amit Te linkeltél az a megfelelő eszköz, csak éppen ez már elég necces beépítés szempontjából, mert el van forgatva a SATA csatoló és külön kábeleket kell bedugdosni...
kezdem feladni...
Az lenne jó ha ugyanolyan egybe szett lenne ebből a verzióból is valahol, de látom nem ez a célpiac, hogy régi vinyót rakjunk új gépbe, hanem, hogy a mostani vinyókat rakhassuk régi gépbe.
FCKTigrici: apródon találtam, 1999Ft az általam linkelt és 1599Ft ez a piros.
-
Milli82
tag
válasz
krealon #8020 üzenetére
Nekem megy a 300Mbit-es Wifi-n a 100Mbit-nél nagyobb sebesség.
A nagyobb file-ok úgy 14-16MB/s-el süvítettek és egy HD film az már elég nagy.Ha az ember időmilliomos, akkor babrálhat mindenféle beállítással. De a véleményem az, hogy ha nagyobb sávszélesség kell, akkor nagyobb router is kell.
Viszont akkor nem kell a switch!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
krealon #7552 üzenetére
Ok! Írhattam volna így is, de ez a nyomorult NSA310 "megosztásnak" nevezi. (Tudom, hogy sima mappa
)
Ok! Később már leesett nekem is hogy állandóan mászkálni kell a fejnek az olvasási és írási pozíció között és ezért van ekkora különbség.
Ok. Fizikai korlátokkal tisztában vagyok, de légyszi ne harapd le a fejem
nem vagyok szakértő
.
Irreális elvárásom meg nincs, ha lenne, most nem ezen a fórumon beszélgetnénk.Mindenesetre Köszönöm a felvilágosítást, megint újat tanultam!
-
murex
tag
válasz
krealon #5718 üzenetére
Akkor arra gondoltál, hogy "A Unix programok sikeres végrehajtás esetén soha nem jeleznek vissza, csak hiba esetén"?
Csak ebben az a furcsa, hogy amikor a sajátomat (NSA-320) csináltam, akkor látszódott, hogy elindult, és nekem kellett leállítanom a futást CTRL-C-vel. Akkor ezek szerint elindult, csak mivel nem volt hiba, ezért nem jelzett vissza?
-
-
kmarci25
veterán
válasz
krealon #5469 üzenetére
Apró zöld "villanások" vannak a leden, plusz hallható, hogy a HDD dolgozik is. Magyarul hagyjam úgy, aztán némi idő elteltével - mondjuk este összerakom, bekapcsolom és reggel - próbáljam újra? Az a furcsa, hogy ilyenkor az egész NAS nem elérhető, nem csak a HDD. Olyan mintha ki lenne kapcsolva. A Starrter utility is azzal jön, hogy ellenőrizem, hogy be van-e kapcsolva...
Most a HDD sentinellel ellenőriztetem (olvasás teszt) a lemezt, egyelőre semmi... -
Zsadi
őstag
válasz
krealon #5447 üzenetére
Nekem ide töltötte: /i-data/md0/net/ - de ilyen nincs
"Net" könyvtár van, de az üres.
Elírtam a megadáskor, de akkor ilyenkor hol van? Mert nem találom.
pitepeti71:
Tárolómappa megnyitásához:
Erre nekem azt írja ki: "Nem találom az elérési út térképét!"
Ha megpróbálom megadni neki, utána jön az a bizonyos fagyás, nas újraindítás. -
-
törölt tag
válasz
krealon #5425 üzenetére
Igaz lehet, mert a befelé szállító levegő ugyan túlnyomást csinál, viszont port is szállít egyben.
Zsadi
Összejött a dolog? Nekem már gyönyörűen működik.Most a polkast és twonky servereket próbálgatom de elég ratyi, vagy én nem tudok dolgokat.
Polkast valamiért nem konnektál, a status online, de a teló nem látja, azt mondja offline, pedig kiválasztottam a nas-t.
Twonky megy de 720p tartalom nagyon szaggat, plusz kliensen nem tudok audio tracket és feliratot váltani. Divx-el nincs gond viszont, csak épp az nem kell.
Jó lenne, ha ezek a tartalmak elérhetőek lennének webről is. -
Anonymus23
veterán
válasz
krealon #5251 üzenetére
Ha neked a torrent mellett meg marad 10MB/s irasi sebesseg, akkor szerencsesnek erezheted magad.
Hát azért szerintem nem ennyire elfajult a helyzet. Bár nem tudom neked mennyi a le/feltöltési sebességed, és amit leírtál az a worst case.
Nekem feltöltés mellett (368 KB/sec, 30 aktív torrentnél) kipróbáltam, hogy mennyivel másol egy 1,2 GB-os filmet. 46 MB/sec volt stabilan. A srác írta,hogy egy filmet másolt, tehát gondolom hasonló méret.Egy biztos, hogy amikor az 500-as vinyó volt benne, szinte tele, akkor jó volt ha ugyanezen feltételek mellett 30 MB-al tudott olvasni.
Sokkal inkább számít szerintem a töredezettség a másolásnál, magának a NAS-nak szerintem megvan az ereje hozzá, hogy olyan 30 MB körül másoljon, egyéb használat mellett is. Persze minden függ a net fel/le, és a torrentben engedélyezett sebességtől. -
Anonymus23
veterán
válasz
krealon #5154 üzenetére
Kösz a bátorítást
.
Miért változna a firmware verziója? Jelenleg az elérhető legfrissebb firmware van rajta, és ha jól sejtem magának a NAS-nak elvileg beépített vinyó nélkül is működnie kellene, pl ha az USB-be vagy SATA részre mikor milyen vinyót raknék. Nem jól gondolom?
Vagy mi köze van a firmware-nek a vinyóhoz?
Nem kötekedés, csak kérdezem tudatlanságomban... -
válasz
krealon #4470 üzenetére
Szeretném a NAS-t youtube feltöltésrte használni, de nem tudok a nason keresztül belépni a youtube fiókomba.
Megadom az emailcím/jelszó párost és ezt írja ki:Unable to get permission from Youtube. Please try again.
Már csak arra tudok gondolni, hogy a 4.40-es fw-vel nem megy és talán a frissítés segít a dolgon
Még ez is írja:
Unable to get permission from Youtube. Please try again.
Ezt külön meg kell csinálni a google fiókomban, vagy a youtube-on, vagy csak annyit jelent, hogy a youtubre a google accountommal lépek be? -
FefeeX
veterán
-
docyuser
csendes tag
válasz
krealon #3308 üzenetére
Jó a tipp, mert allShare-t használok, de annyira mégse, mert akkor mi a magyarázat arra, hogy pendriveról is tökéletesen megy. És ott nem kódolja át semmi. Véleményem szerint az allShare sem csinál realtime encode-ot. Vagy ha igen, akkor NSA hardvere is elég hozzá, hisz nem is látszik a PC-n mikor filmet nézek róla. De elkanyadortunk a témától. Szóval még mindig ott tartok, hogy mkv-t nem tudok lejátszani, illetve nem minden mkv-t, hogy pontos legyek. (mert van ami megy). Úgyhogy továbbra is keresek egy NAS gurut, aki ért hozzá, mert ott lesz a kutya elásva.
-
borrudi
csendes tag
válasz
krealon #2928 üzenetére
Pár kérdésem lenne
1. Hogy lehet beállítani a dropboxot? Hol van egyáltalán az a felület ahol felhasználónév jelszót meg lehet adni?2. webserver, még mindig küzdök vele, továbbra se tudom, hogy lehet felmásolni a weboldalakat a NAS-ra
3. router csere után a minidlna-t nem látja a tv-m a twonkyval meg nem működik együtt.
80-as portot a minidlnaak engedélyeztem, nyitva is van., mi a fene lehet a hiba? habár egy LAN-ban vannak nem is kellene portokat nyitogatni
próbáltam leállítani, újra indítani, semmi eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Sony WH-720N aktív zajszűrős fejhallgató.
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest