- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanRobert
tag
-
vanRobert
tag
válasz
mobilizmo #21188 üzenetére
Ez a NAS programcsomagjából elérhető entware "telepítő".
Viszont ha jól rémlik ez már nem a "gyári" készlet, hanem a kézzel hozzáadott (ffp és egyebek miatt). Azt tudom elképzelni, hogy ez nem 520 kompatibilis entware. Tudsz nekem adni egy 520-ra tutira jó entware-t? -
Downsampling
senior tag
válasz
mobilizmo #20534 üzenetére
Segítenél abban, hogy a MetaRepository, illetve az FFP-t újratelepítésére hol találok segítséget? Mert amit én találtam, és eddig használtam, az nem működik.
Amúgy miért régi egy 6 éve vásárolt NAS? Tökéletesen tette eddig a dolgát, amire nekem kellett, bőven tökéletes volt. Néhány megabájtos programocskák elérhetőségének megszüntetésével viszont ellehetetlenül a használatuk. Nem tönkre mennek, hanem mesterségesen idézik elő a használatuk végét.
Arról nem beszélve, hogy ha tényleg megszűnt az efféle support, akkor nem csak egy új NAS-t kell vennem (amit funkcióiban nem fogok jobban kihasználni), hanem meg kell oldanom sok-sok tera adat másolását... Vagyis kell egy rakás új HDD... Ez már eléggé zsebbe nyúlós...A válaszod köszönöm!
Szerk:
(az FFP pendrive-ről történő felrakása sem megy már, mert a letöltő link szintén nem elérhető már. Szóval, milyen segítség van így? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
mobilizmo #20388 üzenetére
Nem tudom mi a titok
De most a nagyobb gondom: nem tudok ugye másolni mappába. De törölni se
mi történt ezzel?? "Forduljon a rendszergazdához" magamba fordultam, de akkor se enged
Szerk: csak egy mappát nem enged törölni, ami nincs is, de mégis van
Remélem nem akar meghalni a kicsike (megint)
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
mobilizmo #20382 üzenetére
Igazából egyik se megy. Leszedtem (akarom mondani megvettem) pár sorozatot, hozzá srt-t. MiniDLNA-n egyik se megy át. Ha PCről hálózati meghajtóról indítom, VLC tökéletesen kezeli.
(Az furcsa mondjuk, hogy az srt-t nem engedi bemásolni a letöltési mappa, mert nincs jogom azt mondja. Új mappába másolással megy minden.
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #20311 üzenetére
Manjaro szerintem kínlódósabb mint egy debian alapú (pl Mint, Ubuntu). Nekem is Manjaro van a laptopomon pár hónapja, hátha rá bírom maga szoktatni jó pár év debian alapok után. Nekem nyűgösebbnek és szerényebbnek tűnik a bóttya'. De lehet ezt rosszul érzem. Pl. Elég fapados a tm remote guija.
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #20309 üzenetére
Oh, a J4105 csak az egyik lehetőség (talán ár/érték arányban nekem ez a legmegfelelőbb). Innen lehet válogatni, olcsóbb és drágább modellek közül : [link]
Feldobsz rá egy debiant vagy amihez ingerenciád van (még akár GUI-val is) és nincs szopás mint a mostani csomagokkal. sudo apt install csomagnév és megy netről lefelé minden ami kell és friss. Egyedül talán az smb-vel van egy pici tötyörgés elsőre. Aztán meg persze TM-et is lehet rá forgatni, ha valakinek hiányzik a 3.xy+. Mérföldekkel könnyebb mint ezzel a vassal most.
Egy dolgot sajnálok: Eltűnetek a DC-s lapok ( [link] ), melyekhez notebook táp kellett.
-
Joshi
titán
válasz
mobilizmo #19795 üzenetére
Ja értem. Nem tudom. Nem ez miatt cserélnék, hanem váltanék Gigabit netre a Diginél, ahhoz a Zyxel már nagyon kevéske lenne. De azt is írtam, hogy más usernél Oppo 203-nál nem volt ilyen gond. Na mind1, majd idővel kiderül.
ui.: arra még senki nem válaszolt, hogy miért csak a belső vinyóról keveri meg a zeneszámokat a NAS, a külső USB-ről hogy a fenébe jó?
-
polcsi
tag
válasz
mobilizmo #19657 üzenetére
Ez a 8200-as port a miniDLNA portja?
Kozben az NSA325-os temaosszefoglalojat olvasva, talaltam a "Miért pont ezt a NASt vásároljam?" resznel egy ilyen pontot, hogy "- mert a Transmission torrent klienssel képes akár 12-13 MB/s-sel is tölteni" es felmerult bennem a kerdes, hogy egyaltalan kepes ekkora (300/75) savszelt kiszolgalni, ha a nagytestver is "csak" atszamitva ~100-at bir?
-
szjoci
őstag
válasz
mobilizmo #19461 üzenetére
Köszi, próbálkozom. Bár én is copy+paste linux user vagyok...
(#19462) Tonyk: megint okosabb lettem egy paranccsal
Megpróbáltam feltelepíteni ismételten -most egy telepítő scripttel- az entware-ng-t, de megint olyasmi hibába ütközött hogy nem tud az /opt könyvtárba írni. Erre nincs valami ötleted, hogy mi okozhatja? Itt egy pastebin link a folyamatról.
-
szjoci
őstag
válasz
mobilizmo #19453 üzenetére
Szia!
Sikerült 520-ra felvarázsolni valahogy az entware-ng-t? Eltüntettem, és már nincs a metarepository-s programcsomagok között...
Már a linkelt leírás 2. pontjánál hibaüzenetet kapok:/ # mount -o bind /i-data/da290f2e/opt /opt
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /i-data/da290f2e/opt,
missing codepage or helper program, or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so.
/ # /opt/etc/init.d/rc.unslung start
-sh: /opt/etc/init.d/rc.unslung: not found -
8nemesis8
veterán
válasz
mobilizmo #19440 üzenetére
Pontosan ez kellene nekem is, de nálam az update esetén innen próbálja leszedni:
Downloading http://pkg.entware.net/binaries/armv5/Packages.gzAhol pedig ténylegesen 2.92 az utolsó verzió.
Szerintem alavetően már az entware verzió...Mi alapján és melyik fájlokat telepítetted?
Hátha megtalálom a különbséget, mert nekem ez még kb. tavaly október körüli telepítés! -
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #19318 üzenetére
Ha szarakodik a TM, nem értem miért a nas újratelepítésén gondolkozol?
A TM-et kéne frissíteni, esetleg átnézni a konfigot, mi van nem egészségesen beállítva benne.cron:
[perc] [óra] [hónap napja] [hónap] [hét napja] [user] [parancs]
pl le akarod futtatni minden nap 12:15 perckor
15 12 * * * /opt/etc/init.d/S88transmission restart
pl 16óra 35-kor vasárnap és szerdán fusson:
35 16 * * 0,3 /opt/etc/init.d/S88transmission restart -
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #18774 üzenetére
áhááá!
Ha a gondolatjeleket kicsit eltolom, egész érthető lesz az, hogy mit szeretne.
ljakab:
"ne kelljen állandóan újra bejelentkezni"
De hova ne kelljen bejelentkezni? SMB, webadmin, tm , stb?
"Tehát a Nas routeren keresztül/?/ automatikusan kapcsolódjon fel a hálózatra"
Ahogy mobilizmo kolléga is mondja, a nas állandóan a hálózaton van. Ha épp alszik és valami megpiszkálja hálózaton keresztül, akkor felébred, semmi extra beállítást nem igényel.
-
Somatom
veterán
-
Mr Dini
addikt
-
Tonyk
veterán
-
zsolt20
tag
válasz
mobilizmo #18372 üzenetére
Transmission mikor felett telepitve 2 sor torrent egyidejü letöltés , 50 sor feltöltés , 8-23 ó- ig le es feltöltési korlát 10kb/s beállitva. Aktiv letöltésközben speed-el . De ha kész a letöltés speed
-elésnél nem látszik folyamat. Pl :30 megosztott torrentből egynél sem látszik feltöltési munka. Megosztási arány korlátok kikapcsolva kockában nincs pipa. Egyébként pc esetén jó a speed igy szolgáltato korlátott kizárnám. -
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #18313 üzenetére
ps aux | grep transmission
paranccsal nézd meg hogy kinek a nevében fut.Illetve adhatsz a főkönyvtárra és lefelé írási jogot mindenkinek. Pl. ha a TM az i-data/md1/torrent -be tölt:
chmod 777 /i-data/md1/torrent -R
Így a torrent könyvtárban és lefelé mindennek a fenti joga lesz.
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #18311 üzenetére
Nyilván ezt kéne megérteni először is: https://www.szabilinux.hu/ufi/3_4.html
Valamint, hogy kinek a nevében fut a tm (/ffp/start/transmission.sh-ban user=) és a settings.json-ban umask 0-ra van-e állítva?
-
-
szjoci
őstag
válasz
mobilizmo #17878 üzenetére
Ha a MetaRepository fel van telepítve, onnan 1 kattintás az alkalmazásközpontból a transmission telepítése, meg a plex médiaszerveré is ha nem ragaszkodsz a minidlna-hoz.
De azért kíváncsiságból feltelepítettem az entware-t is ugyaninnen, és nálam látszanak a csomagok. Esetleg próbáld meg így felrakni, ha másképp csináltad. -
kmarci25
veterán
válasz
mobilizmo #17853 üzenetére
Red van nekem is, az most épp 47 fokos, a proci 53. Most nézegetem, mert a mai nap pont jó az extra meleg miatt.Ha gáz van, akkor távolról is ki tudom kapcsolni. Azért szeretném minél előbb működésre bírni a ventit.
Apropó: a venti kábeljeinek blankolására van valami mágia? (Blankoló fogóm nincs.) Vagy egy éles kés, és stabil kéz + türelem, és sikerül? Illetve a forrasztásnál zsugorcsövezzek, vagy szigetelő szalagozzak? A többit tudom: színt színnel összeforrasztani (fekete-fekete, piros-piros, sárga-sárga). -
Anonymus23
veterán
válasz
mobilizmo #17639 üzenetére
325-nél és 520-asnál is volt már ilyen, a webszervert kell újraindítani.
Dini leírásában volt róla szó.Nekem működött a 325v2-nél és most az 520-asnál is, minden reggel 6-kor újraindítja a webszervert, azóta mindig elérhető.
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
mobilizmo #17544 üzenetére
Bocs, hogy nem reagáltam rögtön!
A miniDLNA szkennerjének van egy olyan hibája, hogy, ha helytelen/sérült fájlt talál, akkor ott megáll a szkennelés... Érdemes a logot debuggerre állítani a miniDLNA konfigban, aztán meglesni, hogy hol akad el pontosan. Aztán azt a fájlt tedd át máshova és nézd meg, hogy így megy-e.
Ennek a HDD állapotához semmi köze. Akkor mások lennének a tünetek (sok weak/bad szektor esetén), pl a CPU maxon lenne terhelve, de ettől függetlenül lassan beindexelné a médiatárad, nem akadna meg.
-
Mr Dini
addikt
válasz
mobilizmo #17542 üzenetére
Az én miniDLNA-m (minidlna_thumb) képes bélyegképeket generálni, de ez az funkció csak opcionális, ezt a konfigban tudod bekapcsolni (alapból nincs). Viszont az art_cache nem csak a generált thumbnailek tárolására van, hanem a CD borítókat, amik már eleve léteznek (cover.jpg/png), azokat is legyártja különböző felbontásban. De ez olyan csekély erőforrást emészt fel, hogy nem érdemes kikapcsolni...
A két példány pedig nem gond, mivel két service fut alapból. Nem két minidlna. Kettő nem is tudna egy porton elindulni (8200), így el sem indul a második.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #17203 üzenetére
PRóbáld meg a root containert a minidlna.conf-ban B -re tenni. ( fájl végén
root_container=.
-t írd átroot_container=B
-re)Playlist looks bad (unprintable characters): nem tudja betölteni a playlist-et, a benne lévő kerakterekkel van neki nyűgje
Lokk.flac [FLAC__METADATA_SIMPLE_ITERATOR_STATUS_NOT_A_FLAC_FILE]: Not a flac file , nem tudja feldolgozni, mert szerinte nem flac.Minidlna 1.1.6-ból elég sok verzió létezik, de ez a legújabb: minidlna-1.1.6_git20161102-arm-1.txz
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #16377 üzenetére
Az enyém LF652V. A képe árnylatnyival tényleg jobb mint a samué, de a beépített kliens az vérlázítóan ostoba. Néhány hitvány mkv-nál van belepörgetés, de ezek nem mérvadóak. Az összes kölcsönzött mkv-m használhatatlan beletekerésileg. A telepíthető Plex kliens, csak úgy hajlandó futni, hogy transzkódoltatni akarja a filmet a nassal. Plex dlna-val sem megy a tekerés.
-
PiroBase
csendes tag
válasz
mobilizmo #15695 üzenetére
Köszönöm!
Rámentem a frissítésre és befagyott tőle az egész, és pirsan világított rajta az egyik led, kihúztam a konektorból, újraindult és most újra felkínálta a frissítést.
Attól félek csak, hogy az ffp veszik el, illetve a time maschine mentéseim.
Szeretnék egyébként frissíteni, mert ahogy néztem belekerült, hogy magas hőmérsékleten csipog, az pedig nem lenne rossz, mert én kivettem belőle a ventiálort, mert nagyon hangos volt, és folyamatosan pörgött, de nagy melegben se volt a procija 45 fok felett, szóval szerintem nem olyan nagy gáz, ha nincs benne.
-
eastsider
nagyúr
válasz
mobilizmo #14994 üzenetére
biztos out of the box sokkal jobb, es szuper a szoftver, de _nekem_ nem tud semmi pluszt az olcso kinai zyxelhez kepest. vagyis ez is tud mindent, igaz kis hekkelessel, de nem veszes egyaltlan
de ez mar sokszor ki lett targyalva ebben a topikban, es csak flame lenne belole
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest