- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
8nemesis8 #19439 üzenetére
Ez érdekes, nem emlékszem, hogy bármit állítottam az Entware-en telepítés óta. De nálam a következő a helyzet:
~ # opkg list-installed
alsa-lib - 1.1.6-1
ca-bundle - 20180409-3
entware-opt - 227000-3
entware-release - 1.0-2
entware-upgrade - 1.0-1
findutils - 4.6.0-1
grep - 3.1-1
ldconfig - 2.23-8
libbz2 - 1.0.6-4
libc - 2.23-8
libcurl - 7.61.0-3
libevent2 - 2.1.8-2
libexif - 0.6.21-1
libffmpeg-full - 3.2.12-1
libffmpegthumbnailer - 2.2.0-1
libflac - 1.3.2-2
libgcc - 7.3.0-8
libiconv-full - 1.11.1-3
libid3tag - 0.15.1b-4
libintl-full - 0.19.8.1-1
libjpeg - 9a-1
libminiupnpc - 2.0.20170509-1
libnatpmp - 20150609-1
libogg - 1.3.3-1
libopenssl - 1.0.2p-1
libopus - 1.2.1-1
libpcre - 8.42-1
libpng - 1.6.34-1
libpthread - 2.23-8
librt - 2.23-8
libsqlite3 - 3230100-1
libssp - 7.3.0-8
libstdcpp - 7.3.0-8
libuuid - 2.32.1-1
libvorbis - 1.3.6-1
locales - 2.23-8
minidlna - 1.2.1-3
opkg - 2011-04-08-9c97d5ec-17c
profile-hook - 0.1
terminfo - 6.1-1
transmission-daemon-openssl - 2.94-2
transmission-web - 2.94-2
xmlrpc-c - 1.39.13-2
xmlrpc-c-common - 1.39.13-2
xmlrpc-c-internal - 1.39.13-2
xmlrpc-c-server - 1.39.13-2
zlib - 1.2.11-2
zoneinfo-asia - 2018e-1
zoneinfo-europe - 2018e-1
~ # opkg update
Downloading http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/entware
~ # opkg upgrade2.94-2 a transmission verzió és bin.entware.net-ről próbál frissíteni
-
8nemesis8
veterán
válasz
8nemesis8 #19438 üzenetére
Downloading http://pkg.entware.net/binaries/armv5/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/packages
Downloading http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/Entware-ng/binaries/armv5/Packages.gzItt látható, hogy külsős Mijzelf féle repoban keresne, ezt kellene nekem módosítani valahogyan az általam linkeltre. Aztán ha nem jó, akkor a backupot visszamásolom.
De lehet rápróbálok közvetlenül telepíteni...opkg install https://bin.entware.net/armv5sf-k3.2/transmission-web_2.94-2_armv5-3.2.ipk
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #18291 üzenetére
Igen, új verzióként lett a driveba feltöltve. Szóval a link maradt.
Elérni alapból elérheted a 21-es porton belülről, feltéve ha az én configomat használod. De ezt egyébként amúgy is javaslom, hogy írd át valami másra. Illetve most látom, hogy ebben a config fájlban nincs benne a masquarade, ami passzív módhoz, router mögé nem árt. Így lehet bekapcsolni:
MasqueradeAddress dyndns.címed
valamint
Passiveports port-tól port-ig
Illetve még hozzátenném, hogy a config-ba beírtam, hogy hogyan hozhatsz létre usereket/jelszavakat a proftpd alá (mivel és hova kell tenni.)
+1
Minden user be van zárva a saját könyvtárába, egyébként mindenki kimászkálhat belőle és hozzáférhetne mindenhez.DefaultRoot ~
+2
mod_ban aktiválás ki van kommentelve a konfigban, nyilván ha használni akarod, akkor ezeket engedélyezni kell.<IfModule mod_ban.c>
BanEngine on
BanLog /ffp/proftpd/log/ban.log
BanTable /ffp/proftpd/data/ban.tab
BanOnEvent MaxLoginAttempts 5/00:5:00 00:10:00
BanControlsACLs all allow user root
</IfModule> -
Tonyk
veterán
-
8nemesis8
veterán
válasz
8nemesis8 #18274 üzenetére
Hátha más is elbénázná!
Valamiért nem volt minden repo bejelölve az uwsiteloader-nél, így nem találta meg ezen csomagokat!Köszönet a sok segítségét külön nektek Tonyk és Mr Dini!
Most már írja, hogy running!
Akkor a gyári ftp-t menüből le is kapcsolom, utána ezt is lelövöm aztán confot módosítom majd után indulhat, portot átirányítottam 21-ről.Hmmm, lehet hülyeséget kérdezek, de én azt gondoltam, hogy így a gyári FTP pureftp vagy mit beszéltünk leállítható. Most ftp-re nem válaszol a NAS, vagy ettől maradnia kell a gyárinak és azzal együtt fog működni a proftpd?
-
Joshi
titán
válasz
8nemesis8 #18270 üzenetére
Nem tudom, de azt se tudom hogy neked milyen NAS-od van. nekem NSA320 amibe 60x60x10-es venti volt alapban. Ha nektek más nas van akkor lehet hogy kényesebb az elektronikája. Mondjuk én a régi ventiről levágtam a csatit és átforrasztottam az új ventire majd zsugorcsöveztem. Persze az is lehet hogy véletlenül ment tönkre neked is és kmarci25 fórumtársnak is, de kötve hiszem.
Egyébként az eredeti ventim nekem ez volt, ennek jóval nagyobb a teljesítménye mint amit vettem. Amúgy pontosan ezt vettem ha minden igaz, gyakorlatilag harmad teljesítményű mint ami benne volt. Mondjuk a Noctua is hasonló paraméterű , szóval ez nem lehetett gond.
-
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8 #18271 üzenetére
Érdemes kigyomlálni, de szerintem nem oszt/szoroz sokat a megléte. Reboot után úgyis eltűnik a devnullba (értsd. semmibe
) a gyökérben módosított összes fájl.
Érdekes... Annak márpedig stabilnak kell lennie ilyen szempontból. Az én csomagom jó helyre települt? Egyébként javaslok egy rebootot a fájlok eltűnése érdekében, aztán akár mehet is a parancs (meg az indítás utána a
/ffp/start/proftpd.sh start
paranccsal). De a konfigot át kell írnod, ha szeretnéd ezt a mod_ban-t aktiválni. Ugyanis a csomag tartalmazza, viszont a konfigban be kell állítani, hogy működjön is.A konfig szerkesztésében a sok részletes proftpd doksi tud segíteni, mert direkt nem módosítottam a konfig fájlban semmit a porton és a csoporton kívül (mivel egy csomag célja, hogy univerzális legyen, azaz mindenki azt állít benne, amire szüksége van).
-
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8 #18263 üzenetére
Közben én is forgattam egy legfrissebb stabil proftpd forrást, illetve egyes függőségeit is lefrissítettem, mert ezek konkrétan őskövületként voltak fent (pl. libcap) a repókban.
Telepítés:
slacker -UuiA mrdini:proftpd br2:openssl br2:gcc/libiconv br2:www/mariadb br2:uClibc mrdini:attr mrdini:libcap
Start/stop szkriptet tartalmaz, csak futtathatóvá kell tenni (vagy sh-val kell futtatni):
chmod +x /ffp/start/proftpd.sh
Egyébként ennek:
/sbin/proftpd
az ffp alatt kellene lennie. Ahogy elnéztem @Tonyk csomagját, ott rendben vannak az elérési utak. Milyen FFp-d van?PS: Figyelem! Ha az openssl frissül, akkor kell egy reboot a boxnak, különben nem lehet majd elérni SSH-n!
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #18263 üzenetére
hiányzik egy függőség, mégpedig a libcap . Telepítsd :
slacker -a libcap
Lehet lesz még ilyen, így akkor a fentiek alapján járj el.
"Mit kellett vele csinálni? A forrásból kellett fordítani egy bináris ezek bepakolásával?"
Így van, forrásból kell fordítani, de nagyon megtornáztatott a sok idióta, semmitmondó hibaüzeneteivel.
"Köszi a shell-t!"
Azóta a 2-es verziót updateltem. Új proftpd.sh-t és proftpd.conf-ot kapott. A link a régi: [link]
-
Joshi
titán
válasz
8nemesis8 #18255 üzenetére
Gyanús hogy kmarci25 is Noctua ventivel járt úgy ahogy te, nekem Sunon mágnescsapágyas ventim van amit utánanézve 2015 márciusában cseréltem, azóta hibátlanul teszi a dolgát.
-
kmarci25
veterán
válasz
8nemesis8 #18255 üzenetére
A pénzt én is sajnáltam, mert most van egy nem használt ventim, nem hiszem, hogy valaha bárhova is kéne... De már a NAS-sal is úgy vagyok, hogy megy, ameddig megy, aztán ha megmakkan, akkor veszek egy újat. Persze szándékosan nem teszem tönkre, de már nem akarok hozzányúlni, meg mókolgatni. Amíg működik, addig megelégszem ezekkel a szolgáltatásokkal is.
-
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8 #18243 üzenetére
A webDAV is képes Let's encrypt féle SSL titkosításon keresztüli kapcsolatra. Sőt, a korábban linkelt leírás is egy ilyen kulcsot generáltat, s használ a titkosításhoz.
Persze nem feltétlenül szükséges ilyen kulcs, elég lehet a self-signed is. Akkor viszont a böngésző nem zöld lakattal fogja megnyitni az oldalt, s figyelmeztet, hogy a tanúsítvány kibocsátója ismeretlen. Viszont az nem fog védeni az eltérítés ellen, amennyiben nem vagy elég óvatos.
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #18241 üzenetére
Volt egy kis időm összekalapálni a nyafogóknak
egy mod_ban -os proftpd-t (bannolni lehet vele).
Parancsoljatok: https://goo.gl/kuMubz
A mod_ban aktiváláshoz a proftpd.conf -ba mindenképpen be kell szúrni ezt:
<IfModule mod_ban.c>
BanEngine on
BanLog /ffp/proftpd/log/ban.log
BanTable /ffp/proftpd/data/ban.tab
#If the same client reaches the MaxLoginAttempts limit 2 times
#within 10 minutes, automatically add a ban for that client that
# will expire after one hour.
BanOnEvent MaxLoginAttempts 2/00:10:00 01:00:00
# Allow the FTP admin to manually add/remove bans
BanControlsACLs all allow user root
</IfModule>szerk:
+ leírás a mod_ban-hoz: [link]
-
-
Joshi
titán
válasz
8nemesis8 #18246 üzenetére
Célszerű a gyári venti adatainak megfelelő ventire kicserélni, én egy ilyenre cseréltem és évek óta hibátlanul működik. A lényeg hogy 12V és 0.60W vagy amennyi a gyári ventire van írva.
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #18216 üzenetére
Még csak tűzfal sem kell.
A jobb FTP szerverekben állítható, hogy mennyi kísérlet után tiltja le az ip-t/usert.
Ha jól emlékszem a ffp alól telepíthető proftp is mintha tudna ban-t. (nem néztem utána)
(A gyári pureftp nagyon gyengusz....)Szerk: utánanéztem. Létezik proftpd-hez mod_ban modul, de sajna ez az FFP-s proftpd-be nincs beforgatva. Akinek van kedve megcsinálhatja. Nekem nincs.
-
törölt tag
válasz
8nemesis8 #18231 üzenetére
A https alapkövetelménye a tanúsítvány.
Egyébként de, ha nagyon erőlködik, végig tudja nézni mi van nyitva, de jellemzően az alap portokra mennek, mert ott tudja mi van mögötte. Teljes biztonság nincs, de ha megy körbe a bot és 21-es nyitott portot keres, nos akkor jó vagy. Ha nekiáll végigpróbálni hol válaszol az ftp-re akkor persze megtalálhatja, de ha ennyi figyelmet kapsz, akkor már valami izgi lehet nálad
-
törölt tag
válasz
8nemesis8 #18219 üzenetére
Alap porton hagyni bármit kockázatos sajnos. Főleg olyat, ami titkosítás nélkül megy. Érdemes mindenképp sftp vagy ha van ftps beállítása, vagy legalább az alap portot átlőni valami másra, 5000 fölé.
A webgui sima http böngészése se gond egyből, de ha már van https ugye érdemes...
Ugye nem akkor kell adatbiztonsággal kapcsolatban kapálózni amikor adatvesztés volt már, hanem meg kell előzni. Lehet hogy soha nem fog egy botnet rámászni a nasodra mert látja hogy a 21-es port nyitva van és elkezd próbálkozni 10-100k gépről bejutni, vagy valami 0 day exploittal, ettől még viszonylag egyszerűen megoldható, hát ha másképp nem, akkor a nason meghagyni a 21-es portot, és kintről mittudom én az 5423-at forwardolni belső 21-re. Már ezzel is jobban jársz alapvetően.
-
törölt tag
válasz
8nemesis8 #18195 üzenetére
A plex alapvetően nem lejátszó sajnos. Kegyetlen jó a filmek-sorozatok rendezésére, borítózáshoz, de a kliensei alapvetően botrányosan sz@rok. LG tv-re pl van xplay ami demóban tesztelhető, utána talán 2.5k egyszeri kiadás, de az egy fokkal jobb mint a gyári.
A plexxel akkor van igazán gond, amikor transzkódolni kell. Azaz valamiért az adott anyagot át kell kódolja menet közben másikra. Ehhez elég ha feliratot kapcsolsz, és beégeti azt, vagy a kliens azt hazudja, hogy nem ismeri a formátumot, hangsávot, akármit. Ez felzabálja a komolyabb nas procikat is. Pl a telefonos kliens is ekkora határ f#s, átállítom külső lejátszóra és hibátlanul visz mindent, nélküle a szerver transzkódol és szanaszét szaggatja magát...
A tv-kre ugye általában minimális/semmilyen támogatás nincs, a frissítés is lassú, tehát ha megy örülsz, de sokaknak pl a feliratok kezelése miatt mást kell keresni.
A Kodi (azokon a tv boxokon igazából libreelec néven fut a csomag) is összelőhető plex szerverrel, plexkodiconnect pluginnal, akkor a plex marad backend, a lejátszást meg a lejátszó oldja meg.
Én vettem ~10k-ért egy raspberry pi2-őt kb másfél két éve, kapott egy rasplex-et, na az nem transzkódoltatja a vasat. De a tv általában jobb ha marad tv, a lejátszást jobb a lejátszókra bízni.
-
huliganboy
addikt
válasz
8nemesis8 #18193 üzenetére
s905x box+KODI lett a megoldás neki! Tudom, hogy kell idő, de több nap ne kelljen... lehet user error volt, de nem volt idő vele foglalkozni!
Egyébként én most használom LG TV-n a minidlna-t, hát lehet inkább visszatérek a PI-hez, mert ezek a TV-k ilyen szempontból nem valami jók!
-
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8 #18162 üzenetére
A TM-es kérdésedre válaszolva... Én ZyXEL NASra (amelyek még ARMv5-ös CPU-val rendelkeznek (310,320,325,325v2,310S,320S)) a barmalej féle Transmission-t ajánlom ([link]). Mert slackerből (és slapt-getből !) telepíthető, s ezekre a NASokra van optimalizálva. Második alternatívaként a KyLEK féle TM buildeket mondanám, amik szintén slacker telepítő képes, s elég kiforrott csomagok.
Az Entware-ng-s verziók pedig a méretükről, s az optimalizáltságukról híresek, mivel beágyazott eszközökre készültek általánosságban. Előnyük, hogy gyakran frissülnek, kapnak biztonsági patcheket időnként, viszont nem biztos, hogy minden NAS szempontból érdekes funkcióval rendelkeznek.
Neked ez hobbid vagy esetleg Zyxel közelben dolgozol?
A ZyXEL központja elnézve a kódokat, valahol távol keleten lehet.
Szerintem kicsi országunkban csak egy marketinges+helpdesk részlegük van. Így nem, nincs közöm a céghez. Hobbinak pedig nem nevezném, csak van egy ilyen NASom már egy jó ideje.
-
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8 #18079 üzenetére
Egyébként mi a diffi a 310 310a között?
Tudtommal hardverügyben semmi, szoftverileg lehet valami kis eltérés, de hogy erre pontosan miért volt szükség, azt egyelőre csak a ZyXEL fejlesztők tudják.
Az is lehet, hogy egy fw frissítést követően vissza fog állni a sima 310-re. Pl itt egy logbejegyzés róla, amit még régebben gyűjtöttem be valakitől:
[zypkg_get_server_path_from_model][318] NSA310a -> NSA310
310S tudom, hogy picit erősebb hardverrel dolgozik!
Nem egészen. Úgy tippelünk a kollégákkal, hogy az 'S' karakter a ZyXEL termékek nevében a smallra (kicsi) utalhat. A 310 és a 310S közt csak annyi a különbség, hogy a 310-nek 1200 MHz-es CPU-ja van, míg a 310S-nek csak 1000 MHz. Azonkívül a 310S szoftveres támogatottsága tovább tartott, mint a 310-nek, mivel később jelent meg.
Egyébként jelenleg is van FFP telepítve a NAS-ra, ez nem okozhat gondot neki, ugye?
MetaRepo telepítem, utána kikapcsolom pendrive leválaszt és mehet az FFP vagy egyből mehet az FFP install a HDD-re?Amint kihúzod a pendriveot, az FFp-nek hűlt helye sem marad.
Viszont a két FFp nem szereti egymást, s nem várt gondokat okozhat, így a telepítés előtt mentsd le a régi pendriveos FFp számodra érdekes mappáit/fájljait a NAS HDDjére mondjuk (figyelj arra, hogy a jogokat is másold át), majd ahogy írod, NAS kikapcsolás, pen lecsatolás, NAS boot, FFp telepítés és a régi mappák visszahelyezése (ismét jogok megtartásával).
Pl ha a Transmission-t szeretnéd teljes mértékben áthelyezni, akkor a /ffp/tm/ mappát kell menteni. Viszont ez magát a csomagot nem tartalmazza, csak mindenféle adatot. Így a friss FFp-nél a visszahelyezés előtt telepíteni kell slackerből a TM-met, s csak aztán mehet a /ffp/tm/ mappa visszamásolása. De figyelj arra, hogy a TM ne fusson, amikor visszamásolod!
-
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8 #18076 üzenetére
Pedig ez a kimenet teljesen rendben van. Látszódnia kellene a listában is...
Ilyen jelenséggel nem is találkoztam még korábban, pedig azért nem egyszer fordultak elő már érdekes jelenségek a csomagkezelő hatáskörében.
De akkor telepítsd fel kézzel a MetaRepository-t, így:
/usr/bin/ipkg-cl -f /etc/zyxel/zy-pkg.conf -t /usr/local/zy-pkgs/tmp -nodeps install MetaRepository
Ha hibát dobna ez a telepítés, akkor használd a teljesen manuális verziót:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/NSA310a/4.40/zypkg/MetaRepository_20160513_arm_013.zpkg -O /tmp/MetaRepository_20160513_arm_013.zpkg
/usr/bin/ipkg-cl -f /etc/zyxel/zy-pkg.conf -t /usr/local/zy-pkgs/tmp -nodeps install /tmp/MetaRepository_20160513_arm_013.zpkg
rm /tmp/MetaRepository_20160513_arm_013.zpkgEgyébként megsúgom, hogy nagyon nem tudnál mellényúlni a MetaRepository telepítővel, mivel mindegyik NAS-ra ugyanaz a csomag kerül fel. A mappaszerkezet csak azért kell, mert minden NAS típus máshol keresi a hozzá való csomagot. Egyébként azt hiszem az eredeti a 310 mappájában van, a 4.40 alatt. A többi csak symlink oda.
-
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8 #18051 üzenetére
Szia!
Elnézést a kései válaszért, de csak most jutottam NAS közelbe. S egy információmorzsára szükségem volt az élő rendszerről.
Frissíts rá kérlek a csomaglistára, majd add ki ezt a parancsot SSH-n:
cat /usr/local/zy-pkgs/tmp/zypkg.log | tail -n25
A kimenetet nézd át, hogy van-e valami árulkodó jel benne. Ha pedig nincsen, akkor manuálisan is tudod telepíteni a csomagot, hiszen a NAS csomagkezelője mögött tulajdonképpen egy módosított Optware-s ipkg van. A helpjét az
ipkg-cl -h
paranccsal tudod elérni, s minden parancsnak ezzel kell kezdődnie, erre figyelni kell:/usr/bin/ipkg-cl -f /etc/zyxel/zy-pkg.conf -t /usr/local/zy-pkgs/tmp
Szóval, hogyha kézzel letöltöd a MetaRepository-t, majd felcédézel az őt tartalmazó mappába, akkor ez a parancs telepíti Neked repository nélkül a repot (feltéve, hogy "MetaRepository_20160513_arm_013.zpkg" a fájl neve):
/usr/bin/ipkg-cl -f /etc/zyxel/zy-pkg.conf -t /usr/local/zy-pkgs/tmp -nodeps install ./MetaRepository_20160513_arm_013.zpkg
Úgy vélem, hogy ezeket az nfs-utils csomaggal tudtad hozzáadni a meglévő megosztásokhoz (vagy frissült ilyen tekintetben az NFS csomag, csak nem tudok róla). És igen, látszik az is a ZyXEL-es listában, amit nem azzal hoztál létre, mivel mindkét verzió (FFp-s és csomagos) egy fájlból dolgozik.
-
kmarci25
veterán
válasz
8nemesis8 #18051 üzenetére
Lehet, hogy nagyon láma felvetés, de mégis: ha egy az egyben klónozod a pendrive-ot? (Értem ez alatt, hogy NAS kikapcsol, Pendrive ki, pc-ben klónozás egy újra, pendrive vissza, NAS bekapcsol.) Egyébként nekem is 310-esem van, nekem HDD-re van telepítve minden. Működik, de pl. korábban nem telepítettem az NFS szervert, és mióta nem működik a repo, már nem is tudom, pedig most használnám. Szerintem, ha lehal, kénytelken leszek egy újra beruházni. De ha bármit tudok segíteni, szólj. De azt előre jelzem, hogy step-by-step útmutatásra van szükségem, mert csak mezei user vagyok.
-
8nemesis8
veterán
válasz
8nemesis8 #18045 üzenetére
"Van nálam" most egy NSA 326, érdekes ugyanazt a fájlt oda betéve megjelenik a metarepo telepíthető csomagja...
NSA310-nél, pedig nem.
FW frissítés segíthet?Az NSA326-hoz nem férek hozzá fizikailag egy ideig, a serail számot le tudom kérdezni valahogyan?
lshw nincs, ami segíthetne ebben! -
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8 #18042 üzenetére
Mielőtt feltennéd a csomagos verziót, terminálból másold le a tm mappát a HDD-re úgy, hogy q jogok megmaradjanak:
cp -a /ffp/tm/ /i-data/md0/admin/
Majd frissíts rá a csomaglistára. Ha nem jelenik meg ennek ellenére sem a MetaRepository, mint egyetlen csomag, akkor vagy korábban hozzáadtad már, vagy az fw verziódhoz nincsen fent leírófájl repo oldalon. Hanyas fw verziód van jelenleg?
Ha megjelenne a MetaRepo, tedd fel, menj rá a frissítésre, majd kapcsold ki a NAS-t, húzd ki a pent, s bootolás után tedd fel a csomagosat!
Aztán tedd fel a Transmission korábban is telepített verzióját, s add ki ezeket(az első parancsnál nem gond, ha hibára fut):
rm /ffp/tm/ -R
mv /i-data/md0/admin/tm/ /ffp/És mehet a TM indítás.
-
8nemesis8
veterán
válasz
8nemesis8 #18042 üzenetére
Megcsináltam a web_prefix-et a megfelelő /admin/zy-pkgs mappába kiterjesztés nélkül, az alábbi tartalommal:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/Sajnos semmi nem jelenik meg a csomag között.
Az bezavarhat, hogy most még az FFP pendrive be van dugva és a mappába én kézzel sok zpkg fájl pakoltam korábban és telepítettem innen? -
Mr Dini
addikt
válasz
8nemesis8 #18034 üzenetére
Szia!
A zypkg verzió más, mint a pendriveos, így nem teljesen kompatibilisek egymással. FFp-t az ebben az összefoglalóban taglalt módon érdemes feltenni (a Meta Repository segítségével). De ha feltelepíted rá a csomagos FFp-t, akkor a penról ki lehet menteni a TM mappát.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
8nemesis8 #9488 üzenetére
A pen-est nem tudom, nekem a vinyón van az ffp, de ott nem okozott semmi gondot.
Ha már a 4.70 van fenn és az ownCloud-ot nem használod felesleges felrakni.
Nálam annyi volt, hogy a a phyton process pörgette egy darabig a procit 100%-on, de fél óra várakozás és két reboot megoldotta, azóta nyugton van. -
Gelmi
tag
válasz
8nemesis8 #9479 üzenetére
Szia !
Lehet én nem olvasok jól a sorok között
Most akkor minek a garanciáját félted ?
A Nas-ét vagy a ventillátorét ?
Én 1-2 ezer forintos ventiért nem agodnékÍrod hogy : "Egy nagy ventit akarok az elejére rakni és a pendrive útban van!"
Az új ventit hogy tennéd az elejére
Ha már fúrsz faragsz ezt előbb olvasd el : [link]
-
BBalu
csendes tag
válasz
8nemesis8 #9477 üzenetére
Hello!
Csak maga a témaindító cikk és a topik fele szól arról h h kell merevlemezre telepíteni.
Hátul miért is baj a pendrive?
Igaz, soha nem csináltam, erről is van egy csomó hsz, de ha levágod a régiről és az újra forrasztod, elméletben működnie kellene, vagy tévedek?
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6180 üzenetére
De ez nem kőbevésett szám. Vagy bejön vagy nem. Előbb lesz "badsectoros", vagy csapágyas, minthogy ezt a számot elérje normál körölmények között. De, igen a greennél ezt valóban elbaltázták, rádobtak még egyet az amúgy sem fényes sorozatra. (Aztán pesze lehet, hogy a redem hamarabb döglik meg mint egy green...
)
Green-nél jött elő ez a mánia hogy majd spórólnak vele ~0.5-1W-ot.
A red szériát eleve hosszabb üzemre tervezték állítólag. Majd meglátjuk mi lesz belőle.
Egyáltalán nem voltam WD rajongó, csak a mostani szegényes kínálatban akkor már inkább ez (vagy a black, de az meg még drágább). Kár a Samsungért, nagy kár.... -
Joshi
titán
válasz
8nemesis8 #6176 üzenetére
Ha megnézed akkor a kikapcsolás előtti érték 105299 volt ami időben a 11:53-kor volt. Miután kikapcsoltam parkolgatást már 105343-nál járt ami 13:51-kor volt. Durván 2 óra alatt 44-szer tette parkba a fejet.
Kíváncsi leszek hogy mit csinál a vinyó. Mindenekelőtt megpróbálok másolni rá mert mostanában ez is gond volt. -
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6156 üzenetére
wget https://www.dropbox.com/s/oshb8ndc4hsect4/idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
a letöltött fájlt átnevezed erre: idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
funpgk -i idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
utána pedig kiadod ezt a parancsot:
idle3ctl -g /dev/sdx ahol az x a wd helye a nasban (fdisk -l -el meg tudod nézni, bár 310 esetében ez csak egy lehet: sda ; nsa32x esetében sda vagy sdb)
pl.: idle3ctl -g /dev/sdb Így megmondja mennyin van jelenleg.
-
jozsi252
veterán
válasz
8nemesis8 #6136 üzenetére
Budapest környéki vagyok, Pesten dolgozok, szóval jó lenne ha esetleg találnék egy Pesti PH-s kollégát aki segítene ebben. Mármint nem magát a NAS-t akarom kikapcsolni, hanem simán időzíteni a TM-et, hogy pl du 5 és éjfél között ne fusson egyetlen 1 torrent sem.
Játék miatt az a baj be zavar ha már van nethasználat. -
jozsi252
veterán
válasz
8nemesis8 #6106 üzenetére
Na akkor bőven el fog bírni annyi torrentet amennyit szeretnék majd futtatni. A fő gond, ami igazából nagyon nagy gond, az a NAS konfigurálása lenne. Alapból van rajta valami torrent kliens, vagy mindenképp érdemes Transmission-t felrakni rá?
Az a baj hogy parancsok, illetve minden téren teljesen analfabéta vagyok ehhez. Hogy pl ez az ffp mihez kell, vagy ez pontosan mi, ami a cím leírásába is benne van, ésatöbbi. Olvastam ugyebár a logoutos írást is, ami által ide találtam, de nehézkesnek találnám így saját kútfőből a teljesen konfigurálást ennek a NAS-nak.
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6099 üzenetére
100m után kell aktív eszköz. 15m még meg se (kéne) kottyan(nia) egy normális kábelnek. Persze szabvány szerint 12,5 cm-nek lennie kellene erősáram és utp között. vagy FTP; SFTP
(#6098) Jim74
"Egyelőre nem kapkodom el a vásárlást, lehet hogy megvárom a 325 v2 árát és kicsit spórolok még rá"
37-ről indul a v2. Ennyit szerintem nem ér. NSA320 a maga 24E forintos árával bestbuy. 325v2-nek marketingszaga van.
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6092 üzenetére
http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/
vagy
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.82-arm-1.txz
funpkg -u ~/Transmission-2.82-arm-1.txz -
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #5994 üzenetére
"Most ugye az ffp nekem egy pendriveon van, de praktikus lenne átrakni a hdd-ra akár, mondjuk akkor bukom azt, hogy lehúzom és minden gyári, nem?"
Mindenképpen érdemes áttenni. FFP-t meg letiltod vagy eltávolítod.
"Más: 4.4es a firmware ami fent van nekem, érdemes frissíteni?"
Igen.
-
maxsoft
csendes tag
válasz
8nemesis8 #5991 üzenetére
Csatlakozom a FFP párthoz.
Nagyon is hasznos pl. ha a NAS-on belül akarsz nagy mennyiségű adatot másolni.
Ekkor aranyat ér az MC és nem kell órákig bekapcsolva lennie a gépnek.
DE ez csak egy példa. Sok más miatt is jó....beállítások szerkesztése....prioritások állítása....stb
De abban is biztos vagyok, hogy van itt még pár ember aki még fel tudna sorolni pár dolgot, ami miatt jó az FFP. -
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #5991 üzenetére
"Ha nincs ffp, akkor is tudnám ezeket valahogyan átírni?
Kérdés hogyan lenne akkor ssh-m?"Volt annó egy backdoor, amin be lehetett menni telneten keresztül, nem tudom nyitva van-e még. FFP-től bajod nem lesz
(bárki bármit is mond), csak pozitívum amit kapsz tőle (mert nélküle ezt sem lehetne megcsinálni), lényeges/érdemleges hátrány nincs belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest