- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WindofWinter
csendes tag
válasz
tigrici #14012 üzenetére
Sziasztok!
Nekem sajnos nem sikerült a PLEX telepíts Zyxel NAS326-on: az alábbi hibaüzenetet kapom, bármit is csinálok:
root@BZsNAS326:~# slacker -U
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2016-06-14 10:34:36 CST) multi-call binary.Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...FATAL: mz: No CHECKSUMS.md5
root@BZsNAS326:~# chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
chmod: cannot access `/ffp/start/minidlna.sh': No such file or directoryMi lehet a baj?
Köszönettel:
Winter -
interstate76
addikt
válasz
tigrici #16117 üzenetére
Eltávolítottam a képek mappát a Plexből és most újraszinkronizálom úgy, hogy már szkennelés közben hozza létre az indexképeket (Beállítások/Szerver/Könyvtár/Haladó beállítások [Generate media index files automatically]), hogy ne kelljen később, az első megnyitásnál mindegyiknél kivárni, míg megteszi. Így iszonyat sokáig tart neki a szkennelés, de ha kész lesz, akkor - elvileg - azonnal használható állapotba kerül, nem kell vele tovább tökölődni és nem lesz 100%-os CPU-terhelés sem, ha meg szeretnénk nézni egy képet. Meglátjuk, mire jutok vele, aztán majd megírom a tapasztalataimat!
Klasszikus NAS-ként, azaz hálózati adattárolóként amúgy bőven elég nekem ez az NSA310-es, ha a Plex-szel megosztott képeket elérném LAN-on kívülről is, az pedig már egyenesen szuper lenne! Jó, hogy ennyi mindent meg lehet oldani Zyxel-vonalon!
-
MPet
csendes tag
válasz
tigrici #14308 üzenetére
Letöltöttem a leírás szerint a universal_usb_key_func-2015-10-12.zip, majd kitömörítettem a pendrivra.
Leszedtem a force_flash.zip, ezt is ki a pendre. Majd leszedtem [link] innen a 4.70 es firmware-t. Hátra bedugtam, usb-t felismerte, szöszmötölt vele, majd kikapcsolt.
Kivettem a pendrivot, bekapcsoltam, majd ugyanúgy leállítja magát egy idő után. Merre tovább? -
-
Kindar
tag
válasz
tigrici #14217 üzenetére
Akkor most következik majd a gyakorlati teszt még. Ha transmission nélkül is lehal akkor tesztelem. Ha úgy sem lesz jó akkor már csak egy ötletem marad, szépen kezdek verziókat váltani visszafelé, hátha az újakban van valami hiba.
Már látom milyen izgi lesz minden verziónál új adatbázist csináltatni vele
-
Kindar
tag
válasz
tigrici #14199 üzenetére
IP rendben, fix és port is van adva, ezekkel nem lehet gond. Beállítások, na ez egy fogós kérdés, mert amit gondoltam az beállítottam, de nem feltétlen az a jó. Esetleg a beállításaidat meg tudnád adni, hogy nálad mikkel fut leállások nélkül? A twonky-s dolog eszembe sem jutott, azt még bekapcsolom, hogy kiderüljön az megmarad-e amikor a plex lehasal, a transmission az tudom, hogy vígan fut mindig.
Szerk: a címeknél is figyeltem, hogy ékezet ne legyen. A fileok nevét nem szoktam változtatni keresésnél úgyis a mappát veszi figyelembe.
Dekódolni nekem is a TV dekódol, mert tudom, hogy esélytelen lenne még az én 325v2-m is erre a célra. -
Kindar
tag
-
-
Balinov
titán
válasz
tigrici #14113 üzenetére
Ez a bármi más aggaszt, megmondom őszintén... Hálózat van, mert amikor vinyoval be-be bootol akkor pl a tm daemon meg a twonky is elérhető, igaz csak pár tíz másodpercig
Az meg 100% tuti hogy reboot loopol, csak nem jövök rá, mi az istenért, amikor semmi extra csomag nem fut, csak a szükséges minimum meg a tm /twonky
-
Mr Dini
addikt
válasz
tigrici #14054 üzenetére
Szia!
Még nagyon nem volt alkalmam tesztelni, mert kb csak vasárnap vagyok otthon nasközelben, de vpnről leszedtem egy filmet próbaképp és azzal ment.
Amúgy az xbmc(kodi) mappanév alapján keresi a filmet, kivéve ha világosan látszik a link az nfoban.
@Somatom
Igen, hallottam már róla azelőt is.
-
-
Sakab
senior tag
válasz
tigrici #14037 üzenetére
/ffp/start/plexmediaserver.sh
ezzel bejött pár bin és spk verzio egyik Synology másik Netgear az utóbbi kell nekem ugye?ez alapján csináltam:
itt várjuk még végez.
inditsuk el:
chmod a+x /ffp/start/plexmediaserver.sh
/ffp/start/plexmediaserver.sh install ehelyett ez is jó lehet" sh /ffp/start/plexmediaserver.sh "
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
leállitás:
/ffp/start/plexmediaserver stop
várjunk 5-10 percet még elindul.
ha minden jólment akkor elérjük a web-ui t a:
http://IP:32400/manageés itt az összes ponton végig mentem...nemtudom hogyan tovább
-
Sakab
senior tag
válasz
tigrici #14024 üzenetére
Ezt most kaptam az LG fórumba:
blakey: Lehet Direct Play, Direct Streaming és Transcoding, neked kell beállítani, hogy mi legyen az elsődleges.
Azaz belehet úgy állítani a klienst, hogy a TV kódoljon...az meg ugye bírja elvielg
szóval akkor írom, hogy a telepítéssel hol állok:FFP be, root be...
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz Már itt el hasaltam, mert nem találja, de manuálisan letöltöttem, és az admin mappába másoltam.
majd ki kell bontani:
funpkg -i path/to/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txzroot@NSA325-v2:/home/shares# dir
plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txzroot@NSA325-v2:/home/shares# funpkg -i plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
Skipping plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz: Alreadyeddig jutottam...
letöltve levan, viszont kicsomagolni, feltelepíteni nem tudom valamiért
________Próbáltam ezzel a módszerrel is:
vagy slcker -i
kijelöl : plexmediaserver-0.9.x-arm-x.txz a legfrissebbet.
Na itt meg végig néztem a több 100 csomagot, de nincs a listába semmilyen plex -
Sakab
senior tag
válasz
tigrici #14024 üzenetére
Alkalmazások közül töltöttem le kb egy 800kb-os appot. Gépre feltettem a server részét és megy szépen, de azt hogy mi kodol azt nem tudom :S Nincs itt valaki akinek szintén LG-tvje van és próbálkozott plexel? :/ Mert ha nemmegy nem is kinlódok vele tovább...nem birtam eddig feltelepíteni. Ha a zyxel kódolna akkor marad a fapados minidlna
-
Kowax
tag
válasz
tigrici #12335 üzenetére
Oks, kipróbálom, köszönöm a tippet!
Valaki tudna abban segíteni, hogy fel tudom-e tenni a NAS-ra a Mezzmo -t vagy a Wild Media Server -t? Ha igen, hogyan kell? Csak mert nem találtam erről semmi infót.
A boltban, ahol vettem a Blu-ray lejátszót, azt mondták ezek közül valamelyik talán megoldja a felirat lejátszási problémámat... -
válasz
tigrici #12211 üzenetére
Most is beigazolódott, hogy RTFM. A Te általad használt megadással elkezdett működni, ezt később (mármint hogy ilyen formában kell megadni) megtaláltam a telepítési leírásban. Persze Murphy bácsi még mindig működik. Most elkezdett ilyeneket dobálni gyakorlatilag minden fájlra, tök mindegy milyen a formátum (bár a tévéhez még nem jutottam hozzá a családomtól így nem tudom ellenőrizni):
2015-04-02 18:42:21,347 WARN [LibraryManager] Skipping processing metadata for an unsupported file (Shaun.The.Sheep.S02E25.720p.HDTV.x264-SFM.mkv). Message: Unknown video file type.
2015-04-02 18:42:21,357 WARN [LibraryManager] Skipping processing metadata for an unsupported file (Shaun.The.Sheep.S02E31.720p.HDTV.x264-SFM.mkv). Message: Unknown video file type.Esetleg ffdshow-val nem stimmel valami? Linuxban teljesen hülye vagyok, ami nincs pontosan leírva azt nem tudom. Hogy van pontosan a status parancs?
-
válasz
tigrici #12206 üzenetére
Az érdekes az, hogy most mintha nem is futna a serviio és a ffp\start\serviiod.sh start-ra (persze megfelelő szintaktikával) azt mondja nincs is ilyen fájl, pedig ott van. NAS-t újraindítottam, nem változott semmi. Viszont a tévén továbbra is ott van, látja a serviio szervert. Ráadásul ami miatt az egészet csinálnám (és nem másikat használnék, pl.: twonky, miniDLNA) az az online stream képesség. De a bemásolt pluginekről (mind a konzol, mind a szerver könyvtárába bemásoltam) egyszerűen nem vesz tudomást. Persze ez lehet, hogy a nem normális működésből fakad. Azt hiszem elölről megcsinálom az egész telepítést (nem biztos, hogy ma mert későn érek haza). Talán egy gyári állapot visszaállításával kezdem, hogy teljesen tiszta legyen a rendszer, nem sok dolgot kellene újrarakni. Gondolom ez az adatokat nem bántja a hdd-n? Köszönöm, hogy segíteni próbálsz.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
tigrici #12186 üzenetére
Szia,
web-ui működik de ott nem találom hol tudnám beállítani a könyvtárakat.
Kell regisztrálni a plexhez és megadni neki a használathoz?sajna nekem ez a link:
https://github.com/blackghost1987/Port.hu-Metadata-Agent-for-Plex/archive/master.zip
nem működik ahol elérhetném a plugint feltudnád tenni valahova? -
válasz
tigrici #12174 üzenetére
Így már látja a konzol a szervert. Be is állítottam egy megosztást (hely hozzáadása), videó és audio fájlok megosztását bepipáltam, de nem oszt meg semmit. A tévén a mediashare-ben ott a serviio, de üres. Belekukkantottam a logba, ezt írja:
'/Z:\' is either not an existing directory or cannot be read due to access rightsEz igaz lehet mert a megosztás jelszóval védett, de hol tudom ezt megadni a serviionak?
-
válasz
tigrici #12166 üzenetére
Én 1.3.1-et telepítettem. Hozzá Java, ffmpeg és lame is megvolt. Kérdésem arra vonatkozott, hogy bár minden rendben lévőnek tűnik (ezért raktam be a java version és a serviio futást ellenőrző parancsok eredményét), a konzol mégis azt írja nem lát futó serviio-t. Azóta már azt is meg tudtam nézni, hogy a tévémen is megjelenik egy (serviio) NSA320-nak nevezett eszköz, de még nincsenek benne tartalmak, ez értelemszerű, hiszen a konzollal nem férek hozzá, hogy megmondjam neki milyen megosztásokat szeretnék benne látni. A telepítést egyébként ez alapján csináltam.
-
-
veze
őstag
válasz
tigrici #10524 üzenetére
én amikor betettem utolag második lemezt a 325v2-be, nem nyelte be csak ugy simán, adatostol..
Hanem megformazta (JBOD) és a másikon is létrehozta a sajat strukturáját, illetve nem is lehetett fájlkezelőben külön választani hogy 1. meghajtó, majd 2. (utolag betett) meghajto.. csak egy nagy közös könyvtarszerkezet lett ( admin , photo video stb) csak nem raidként viselkedett -
bpmcwap
senior tag
válasz
tigrici #9086 üzenetére
auuu auuu auuuuuu, ez fááájt
Már értem miért ne tudtam hozzáférni a megosztott dolgaimhoz.... Másolni i-data/xxxx/video alá kell, de a megosztott fájlokat a Volume1 alatt kell keresni??? Mit nem olvastam el, biztos le van írva ez már valahova, és félek lesz még ott pár info amivel nem ártana tisztában legyek....
Lenne egy kérdésem is. Esetleg van valami nasra telepíthető progi vagy az mcnek bővítménye amivel ki lehetne csomagolni a rarokat, hogy ne a PCn fusson a művelet? Köszönöm
-
vanRobert
tag
válasz
tigrici #9043 üzenetére
Hi!
DLNA szerverként. A Twonky nem szedi le a média infót (vagy csak én vagyok béna?), TV-n könyvtár szerkezetben jelennek meg a filmek. Az meg nem olyan szép, mint a Plex által nyújtott plakátos választási lehetőség, na.
Egyébként tegnap sikerült beállítani, már csak a média infókkal szívok. 3 beállított könyvtáram van, ebből csak az egyiken csinálta meg, kb 80%-os eredménnyel. Vagyis nem mindegyikhez talált infót. Azóta mély kussban van. Frissítés 1 óránkéntira beállítva a webes felületen.
Nyomogatom a frissítés gombot, de semmi. -
Anonymus23
veterán
válasz
tigrici #8988 üzenetére
Nekem pl gyárilag disabled volt. Ha megdöglene, szerintem meg se néznék...
Emiatt amúgy miért halna be a vinyó? Ez nem élettartam hosszabbítás, hanem fogyasztás csökkentés céllal lett belerakva, ahogy én olvastam, egy NAS (torrent) vinyónál ha 7/24-ben megy, amúgy sincs jelentősége.Itt azért le van írva sok minden, érdemes az indítócikket is elolvasni.
-
Balinov
titán
válasz
tigrici #8945 üzenetére
Elkepzelheto, bar sem nem ertek hozza, sem ilyen infot nem lattam. az LG tv tuti 10/100-as, az nem is gond, csak tegnap NAS-rol GB Lanon a laptopra (szinten GB lan vezerlo) botranyosan lassu sebesseget mertem TC-vel (volt hogy 2-300kbyte/s-rol indult aztan felment 4-4.5mbyte/s-ig, aztan egy masik 12GB-os MKV-val meg ~2mbyte/secrol kezdett es utana 1.8-1.9mbyte/sec kozott ingadozott.
Valszeg kerni fogok egy "hagyomanyos" Cisco EPC3295-ot, azzal minden jo volt
-
gigollo
tag
válasz
tigrici #8815 üzenetére
Értem, igazából a plexet csak azért raktam fel mert sajnos semmilyen media lejátszóm nem tud lejátszani külső feliratos filmeket. A plexel ment laptopon keresztül, viszont a laptopom meg gyenge hozzá. Esetleg FFP n belül nincs valami olyan plugin, ami mahinál a külső felirattal? minidlna t is raktam fel de sajnos avval sem megy a felirat. a Serviioval is probálkoztam, felraktam a leirás szerint de nem indul el. :S Twonky se jött be.
-
törölt tag
válasz
tigrici #8584 üzenetére
Sajnos, nem emlékszem a típusra, a ház meg már rég tönkrement. De ha belegondolok, talán nem nagy kunszt összehozni. Az usb porton elvileg kijön 5V, 450mA. Ez meghajtana egy kapcsolóáramkört, vagy relét, aminek a vezérelt ágán keresztül kap tápot a külső tár. Ha kikapcsol a NAS, akkor megszűnik a táp a porton és leáll a tár. Kicsit licitálva a belső merevlemezről is kaphat vezérlést. Ha a NAS leállítja a belső vinyót, akkor leáll a külső tár is. a TV -re meg lehetne tanítható, infrás táp (mini PC -knél szokták alkalmazni ezt a megoldást). Hibás gondolatmenet?
-
-
junkpod
veterán
válasz
tigrici #8512 üzenetére
új ötletem van, szerintetek ez működhet?
IDE-SATA converterLegfeljebb nem tudom koppanásig betolni a vinyót, de ez nem hiszem, hogy zavarna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kikristályosodik a Razr 60
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mobilinternet
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest