- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanRobert
tag
válasz
SADE_RUSH #20465 üzenetére
Hmmm... Adatlap szerint 4.1W a read/write szükséglet (per HDD), ez pedig a mérésed szerint megvan az 1.01A-val 12.3V mellett. Tehát a tápod valszeg tényleg jó. Akkor lehet tovább haladni az alaplapon. Lehet, hogy a kondik nem dundik, de érdemes átnézni a forrasztásokat a betáp környékén. Nem csak a kondikét, hanem az ellenállásokat is.
A következő tippem a NAS rituális felgyújtása... -
-
krealon
veterán
válasz
SADE_RUSH #20458 üzenetére
Ohh, ezt beneztem.
Mindenesetre valami a tapellatas kornyeken tunik problemasnak, tekintve hogy 1 HDD-vel minden permutacioban mukodik.
Eleg oreg vas, lehet, hogy a belso elektrolit kondenzatorok kezdik a veguket jarni.
Ehhez persze szet kell szedni es az alaplapon merni a komponenseket.
Itt talaltam egy kepet az alaplaprol:
https://www.madadmin.com/zyxel-nsa320s-es-debian-linux-1-resz/ -
krealon
veterán
válasz
SADE_RUSH #20454 üzenetére
"ha mind a ket vinyo benne van, akkor a HDD1 pirosra valt es a Nas nem elerheto. Ha csak egyenkent van belerakva, akkor szol, hogy uj a HDD, megformazza es mukodik a nas, mindegy, hogy az eslo vagy a masodik helyen van, de mukodik. Ossze is cserelhetem oket. Ahogy ketto van benne, nem megy. Mi lehet ez?"
Hangosan gondolkodom:
2 HDD-vel nem megy, 1 HDD-vel megy.
1 HDD-vel keveseb aramot fogyaszt, mint 2-vel.
Ez alajan en az eloregedett, gyengulo tapegygseget kezdenem hibaztatni es cserelni. -
SADE_RUSH
csendes tag
válasz
SADE_RUSH #20453 üzenetére
Sziasztok!
Nem engedi szerkeszteni az utolso hozzaszolasomra, igy valaszolok az enyemre.
Le lett nyomva mind a ket HDD, de ha mind a ket vinyo benne van, akkor a HDD1 pirosra valt es a Nas nem elerheto. Ha csak egyenkent van belerakva, akkor szol, hogy uj a HDD, megformazza es mukodik a nas, mindegy, hogy az eslo vagy a masodik helyen van, de mukodik. Ossze is cserelhetem oket. Ahogy ketto van benne, nem megy. Mi lehet ez? Otlet?koszi elore is.
-
Tonyk
veterán
válasz
SADE_RUSH #20282 üzenetére
Ezt most komolyan kérdezed? Megnézed már hogy mi van bedugva a nasba és hogy a konekktor és a nas között mi az a fekete doboz? Igen az a táp!
.
Ilyen tápot bárhol kapsz (notebook táp) . Kineneti feszültség pontosan egyezzen meg (V), áramerősség (A) nagyobb lehet, de legalább akkora mint az eredeti.
Mielőtt megkérdezed, hogy az mekkora értékek: rá vannak írva a mostani tápra. -
SADE_RUSH
csendes tag
válasz
SADE_RUSH #20048 üzenetére
Sziasztok!
nem akarok nast cserelni, mert nekem ez tokre eleg volna, de lassan muszaj lesz. A problemam meg mindig fenn all, hogy allandoan lefagy a nasom, ilyenkor total semmi, de tenyleg semmi nem erheto el. Eleg sok mindent megprobaltam mar, koztuk azt hiszem az ffp-t is felraktam, de random idokozonkent kifagy es csak az aramtalanitas segit. Mit lehetne vele kezdeni?
koszi elore is!
-
válasz
SADE_RUSH #20147 üzenetére
Szerintem elég egyszerű megérteni. Ami most van az nem működik. Rakd fel a régit, ha minden jó, működik, akkor elégedett vagy. Ha nem, akkor segítséget kérsz megint, de elég kevesen vannak akik a régit használják és értenek hozzá. Egyszerűen azért, mert ők azt szeretik benne, hogy felrakták, szinte nulla beállítás és működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest