- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zambozoli
aktív tag
Csak, hogy ötlet is legyen nálam a következőképp volt megoldva a 7/24 előtt:
Leállítás: NSA időzített leállítás a saját menüjében.
Indítás: Routerben időzített ETHRWAKE csomag küldése a NSA saját és a 00:00:00:00:00:30 MAC címre is. (Hátha volt áramszünet.)
Feltétel: custom firmware a routeren -
Mr Dini
addikt
Sziasztok! Kb. 2hete vettem egy Zyxel nsa 320s-t. Megvagyok vele elegedve de van par hibaja ami picit megnehezitette a dolgom. Vegul felraktam a Transmissiont nagyon jol mukodik. Az lenne a kerdesem h lehet e a webes feluletbe egy uj fulet nyitni ami vmi embed windows servert tartalmaz. Tudom h ezzel nagy faba vagom a fejszemet... Van mar windows server 2008 cdm, de a nasra gondoltam mivel nincs kepernyoje ezert gondoltam a webes feluletre mondjuk egy quemu arm-mal. Tudtok ra vmi utmutatast adni vagy mas modszert? A regi opt mindenkepp meg akarom tartani csak e melle szeretnek tobb oprendszert tarsitani.
Elore is koszonom:
Mr Dini ;-) -
törölt tag
Én pl. a data.hu -hoz használom, de nagyon sok tárhelyhez van beépített plugin (pl. rapidshare és társai), ezeken kezeli a prémium accountokat is. Pl. telón (Android) a megfelelő fórumokon kinézem, hogy este milyen linux disztrót szeretnék nézegetni, a letöltési linkeket és esetleg a tömörített állományok jelszavait webes felületen, vagy Androidos kliensben bemásolom és amikor hazamegyek, akkor a megadott mappában ott várnak a disztrók kicsomagolva, összefűzve, nézegetésre készen. Persze nagyon sokféleképpen beállítható. Tömörítéseken belüli tömörítések kezelése, cpu teljesítmény kicsomagolásnál, sávszélesség, párhuzamos letöltések, letöltési szálak, idöbeállítás, kicsomagolás késleltetés, stb.
-
asanotadanob
tag
Vagy a 8888 vagy a 9999 portot kell forwardolni.
Én is ezzel pakolom fel a torrenteket, mert nem megy folyamatosan a nas. Megadtam a telómon meg a gépemen egy mappát, ahova a torrenteket letöltöm, és ami szinkronizál a nason lévő, a tm-ben beállított watched dir-rel Amikor automatikusan bekapcsol a nas, a btsync lekéri a fájlokat a gépről vagy telóról, a tm meg elindítja a torrentet. -
asanotadanob
tag
Olyasmi, mint a dropbox, vagy az owncloud, csak torrent alapon működik. Szinkronizálja a megadott fájlokat, de nem kell hozzá szerver, csak hogy a két eszköz egyszerre be legyen kapcsolva. Ezért jó, ha felteszed a nassra, mert az valószínű többet megy, mint a géped. Nekem jobban bejött, mint az Owncloud, sokkal kiforrottab, egyszerűbb, de nincs webes fájlszerkesztő felülete. (Mondjuk ez az Owncloudnál is olyan lassú volt, hogy rá sem néztem.)
Haználat:
Felteszed az eszközökre, megadod az egyiken a szinkronizálni kívánt mappát, generálsz egy kulcsot hozzá, aztán a másikon is beállítod a mappát és hozzáadot a korábban generált kulcsot. -
Tonyk
veterán
"watch-dir": "/i-data/md0/admin/Dropbox/FromDropbox",
"watch-dir-enabled": true- Ezt a részt a settings.json fájl melyik részébe írtad?
végére? A fenti csak a fájlt lezáró } jel elé jó és az eredeti utolsó sor végére is kell egy vessző. Ha az elejére vagy a közepére, akkor kell egy , is a true után. (Ergó minden sor után vessző van, kivéve az utolsót)- Kisbetű-nagybetű az elérési útban
-
Tonyk
veterán
Nem fogok most bogarászni: Itt egy működő settings.json:
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/i-data/md0/torrent/",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 1,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/root/Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 10026,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": false,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": false,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 1.0499,
"ratio-limit-enabled": true,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "ubid",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "/i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true
} -
Tonyk
veterán
A hibaüzenetben benne van mit kell tenned!
/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json-t kell szerkeszteni:
pl:
"rpc-username": "ubid",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",ip-cím: az legyen ahonnét el akarod érni. 192.168.1.* -> a 192.168.1-es tartományból bármelyik ip-ről elérhető.
rpc-username : a user amivel el akarod érni.
jelszó: mehet szöveges alapon, a tm újraindítása után úgy is a hash-e kerül a helyére.egyebek:
letöltési könyvtár:
"download-dir": "/i-data/md0/torrent/",
megfigyelt mappák (ahová ha bemásolod a .torrent fájlt automatikusan elkezdi letölteni):
"watch-dir": "/i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true,Letöltési sor hossza:
"download-queue-size": 1,
-
zambozoli
aktív tag
Én úgy csináltam meg, hogy létrehoztam egy új megosztást "ismeros" néven. A hozzáféréshez csináltam felhasználói csoportot jelszóval felhasználó névvel.
Az ftp elérhetőségét, jelszót, felhasználót elküldtem mindenkinek aki érintett és csak ezt az egy mappát látják, innen is csak olvasni tudnak (ha kell persze írhatják is, beállítás kérdése)!
A webes felületet meg elraktam https-re, akárhányas portra (átirányítva) és a kutya se tudja rajtam kívül hogy hol van. -
ubid
senior tag
Nah nagy nehezen sikerült megoldani.
Viszont semmi rendelleneset nem találtam...Utolsó bejegyzések :
[11:05:16.290] Saved "/e-data/537f8fe6-bc6f-45f8-b9d8-d5b637fb888c/ffproot/ffp/tm/.transmission-daemon/resume/Kill Theory.e7a7d50cb4629d1a.resume" (bencode.c:1731)
[11:05:16.290] Saved "/e-data/537f8fe6-bc6f-45f8-b9d8-d5b637fb888c/ffproot/ffp/tm/.transmission-daemon/stats.json" (bencode.c:1731)
[13:13:46.630] Transmission 2.71 (13542) started (session.c:720)Valakinek valami ötlete ?
-
ubid
senior tag
Egy érdekes észrevételem van.
DMZ-nél beállítottam a NAS ip címét, amikor ezt elmentem és enable-re rakom, akkor utána kb 15 másodpercig elérhető lesz a NAS is a dyndns címen... majd utána már nem...
Amikor átrakom a DMZ-t disable-d re, elmentem, majd újra enable-re és megint elmentem, akkor ismét elérhetővé válik 15 másodpercre kb...ez mitől lehet ? Egyáltalán nem értem én ezt...
-
Ha a routerbe már beállítottad, akkor a NAS-ba minek DynDNS cím? Arra csak azért (és annak) van szüksége aki a szolgáltatótól dinamikus IP címet kap (mint a legtöbb mezei előfizető). De ha már a routeredre "rátaláltál" akkor már csak a belső hálózatodon kell elnavigálni a NAS-hoz. Egyébként NAS elérésén pontosan mit értesz?
Ha az admin felületet, akkor a routeredbe beállítasz egy port forwardot a NAS ip címére és web konfigurációs portjára: nasipcíme külsőportszám belsőportszám (amit a web konfigurációs résznél beállítasz), és így éred el kívülről dyndnscímed:külsőportszám
Ha a NAS tartalmára gondolsz, akkor meg a Webes közzétételnél kell beállítanod egy portot, valamint hogy mit akarsz közzétenni. Ezt a portot is kell forwardolni a routerben. -
Tonyk
veterán
És a routered nem éred el távolról?
Akkor amikor hazamész megnézed, hogy a kettő azonos-e. Igazából ezt úgy tudod tesztelni, hogy otthon a routeren bontod a netkapcsolatot újra felcsatlakozol és utána megnézed, hogy az új ip-van-e a dyndns-ben vagy a régi. Ha jól sejtem a 84.-es kezdetű ip-ből Digis lehetsz. A digi pedig ad új ip-t minden reconnect-kor.
Mondjuk tegyük hozzá, elég érdekes lenne, ha a router nem frissítené ezt magától. Csak az a kérdés, hogy egy eldobott netkapcsolatkor frissít-e.
-
Tonyk
veterán
Bemész a dyndns-be (dyn.com), és megnézed mikor volt az utolsó szinkronizálás. És, hogy az ottani ip megegyezik-e az aktuális ipddel. A jobb routerek(sw-ek)
pontosan írják mikor szinkronizáltak.
TP-LINK WDR3600
Ha csak lehet tp-link közelébe sem megyek.
Egy normális router így csinálja:
(#2369) FefeeX
Persze,h ogy nem akarja csatolni, ha nem azt csinálod amit mondok
, Oda katt, ahová a nyíl mutat.
-
FefeeX
veterán
nem tudom, a no-ip-nek köszönhető-e, de azután jelentkezett, miután beregeltem, hogy az ip-mre ha aktív az FTP akkor brutál mennyiségű flood belépés próbálkozás érkezik... Azóta inaktív az FTP-m, plusz meg is szüntettem a no-ip-t, most egy másik ingyenesen regeltem, ha érdekel megnézem min, mooo.com a vége, de választható volt
(nem hinném, hogy valaki minden nap végigpróbálja az összes IP-t, és próbál rá FTP-n bejelentkezni... így marad a NOIP-n cross-kalózkodás feltételezése) -
Game78
tag
Nekem ez van fent nem tudom erre a statisztikára gondolsz-e,de nekem mióta fent van azóta méri az összeset és az aktuálisat is.Pl:letöltés Gb,feltöltés Gb,21 napja megy,stb.
-
törölt tag
Bocs, de akkor Én vagyok értetlen, mert nem vágom, hogy mit szeretnél látni. Bármelyik lejátszóban ugyanúgy tudod tallózni a tartalmat, mint az intézőben. Nekem sem jön be a VLC, én KMplayert használok. Van vmi utódja is, de annak nem jut eszembe a neve. Ha ennél komolyabb, olyan médiacenteres látványt szeretnél, akkor nézz körül az XBMC -nél. Nem tudom, milyen Winre van. Én x86 XP, SP2 -n használtam, valamint önálló, linux disztróként. Wifin keresztül, Androidos távirányítás naon cool. Rátettem a programot a haver Galaxy -jára és nem hitte el, hogy a teló hangerőszabályzójával állítja a film hangját.
-
törölt tag
-
pacman789
aktív tag
ez a watch-dir mire is jó?
ha van benne torrent akkor azt betölti?amúgy szerintem azért veszik el amit beleírsz, mert miközben módosítod a fájlt fut a tm.
állítsd le módosítsd indítsd el és meg fog maradni, mert úgy működik, hogy a tm kiolvassa a fájlt indulásnál, majd leállításnál visszaírja. -
rsf
senior tag
Én már nem használom a Zyxel média szerver funkcióját, hanem szimplán hálózati megosztásként érem el a média playeremmel. Igy a média lejátszó már mindent lát a minden megy nincs gond a külső feliratokkal sem. Sőt igy a zyxel bármelyik mappája elérhető.
Szóval nekem igy már minden OK lett.
Üdv. -
happy555
aktív tag
-
dxavier
csendes tag
Megpróbáltam a dropbox-os watch dir-t, de nekem ez írja ha a setting.json -t modosítom:
Starting transmission-daemon
[06:35:14.095] JSON parse failed in /usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/.transmission-daemon/settings.json at pos 2188: STRAY_TOKEN -- remaining text ""watch-dir": /i-"és nem is indítja el a Tm-et.
Ezt illesztem be a setting-be:
"utp-enabled": true
"watch-dir": "/i-data/2d5645a1/admin/Dropbox/FromDropbox",
"watch-dir-enabled": true
}Esetleg vmi öttlet? mindenholmegvan a 777
-
Kami11
őstag
-
Kami11
őstag
Alapfogalmak
Ez arra jó, hogy a TV-d, médialejátszód stb.felé közvetítse a tartalmat. Nem kell beállítani szinte semmit, -azért ez nem teljesen igaz, de inkább ne menjünk most bele a settings fájl szerkesztésébe- alapból be van, csak használni kell.
Esetleg a http://nsa310:8200/ oldalon leellenőrizheted, hogy műxik e. -
törölt tag
Nem. Egy példa a működésre. Tegyük fel, hogy egy megvásárolt filmről készített biztonsági másolatot, 10 részre osztott rarokban tárolok mondjuk a rapidshare -en. A pyLoad webes vezérlőfelületét megnyitom a telóm böngészőjével és bemásolom a linkeket. Beállítom, hogy mikor, milyen sebességgel, hány fájlt, hány szálon, stb. töltsön le és go. Van droidos, szifonos kliensprogram, amivel ellenőrizhetem a letöltést, változtathatok a beállításokon. Természetesen ezt a webes felületen is megtehetem. Mire hazaérek, ott a film letöltve, kicsomagolva, összefűzve. A bizt. másolattal kapcsolatban remélem, tucc a sorok között olvasni!
-
törölt tag
A Pyload egy nagyon jól konfigurálható és kontrollálható letöltőszoftver. Első sorban fájlküldő tárakhoz használható. A népszerűbbekhez ( pl. rapidshare ) beépített pluginnal. A darabolt rarokat ( jelszavasokat is ) kicsomagolja, összefűzi. Én szinte csak erre/ezzel használom a NAS -t. Dióhéjban ennyi.
-
gboszi
senior tag
Akkor a lényeg, hogy
1. a dropbox-ot össze kell lőni a NASsal, itt popup ablakban fog feljönni, szóval akinél esetleg ez tiltva van, az figyeljen erre. (én 2 napig szivtam)
2. Utána a settings.json filet kell módosítani.
"watch-dir": "/i-data/md0/admin/Dropbox/FromDropbox",.
"watch-dir-enabled": trueItt lehet beállítani, hogy melyik könyvtárat figyelje a transmission. Ha ide egy torrent filet másolunk, akkor azt automatikusan elkezdi letölteni az alap beállításokkal.
Iphone-ra letölt a dropbox kliens, s akkor a torrent oldalról a torrent letöltése után felajánlja, hogy dropbox nyitja meg. Ekkor el kell menteni (le kell tölteni) a torrent file-t, majd bemásolni a drop2nas könyvtárba. Indul is a letöltés.
Remélem érthető volt, s segítettem. Kellemes karácsonyt mindenkinek.
-
törölt tag
Én a gyári felületet használom. Megnyiton böngészőben , új fülön a Pyload felületet,, katt az "add" -ra és bemásolom a másik fülön kijelölt linket. Oda tölti, ahova előzőleg irányítottam a Pyload letöltést. Ahogy néztem , Pyload kliens app is van IOS -re. Így letölti a NAS. Azt nem tudom, ebből hogy lesz torrent letöltés, mert nem szoktam torrentezni.
-
Kami11
őstag
Firefox-ban csináltam, simán bekapcsoltam a Dropbox-os szolgáltatást, megadtam az adatokat, kapcsolódott és kész!
Igaz néha "meghalt" ilyenkor ki, majd újra bekapcsoltam és működött, de mivel már a lentebb írt megoldást használom így mostanában nem is néztem, hogy működik-e.
Lényeg, hogy a Transmission setting fájljába még be kell írni kb. két sort, hogy figyelje a megadott mappát. -
gboszi
senior tag
Legtutibb megoldás iphone-ra (is):
1. Dropbox telepít Nasra
2. Transmissionben beállít a drop2NAS mappa, hogy az ide tett torrentet kezdje tölteni (van ilyen funkcio)
3. Torrent file letoltése dropboxal
4. File mozgatása a drop2NAS mappába
5. Már kezdi is tölteni...A jó hogy bárhonnan megy ahol van net, s dyndns cucc sem kell hozza
Ugy leirva lehet hogy macera, de kb 30 mp-es művelet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest